Polfarmex

Kutno

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 136 ocen.

Opinie o Polfarmex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polfarmex

niktinny

rotacja ostano dość duża, więcej odchodzi niż przychodzi. Po cyklówce zobaczymy jak będzie

Tanten

Firma ok tzn plusy i minusy jak wszędzie. Ale to co doprowadza do szału to fakt ze informatycy są wiecznie zarobieni i nie masz co liczyć na ich pomoc

PaniT

Czy orientujecie się może do jakiej lini jest wakat na Krakowie?

On86
@Konus 26.11.2017 23:09
Do każdej MED / APTEKI ... co jakiś czas. Cele ... Premia Yeti, każdy słyszał nikt nie widział

90% przedstawicieli dostaje premie wiec nie opowiadaj

Myszka
@PaniT 08.11.2017 16:04
Czy orientujecie się może do jakiej lini jest wakat na Krakowie?

Od jutra wakat rowniez w aptekach

Były

Warto wogóle zastanowić się nad pracą w tej firmie . Moje doświadczenia są bardzo negatywne : Przebywając na L 4 bodajże dłużej niż tydzień powoduje że wypadasz z systemu premiowego ( to nieporozunienie ) Premie są żenująco niskie o ile masz szczescie cos dostać ale raczej jedziesz na podstawie na okrągło... Liczona jest frekwencja wiec każdy nieobecny dzień pracy nadrabiasz ( czyli jedziesz pod apteke i bezsensownie stukasz puste wizyty w tablet zeby sie zgadzało w tabelkach ) Plany wywróżone z fusów , zero wsparcia , kompletnie nie atrakcyjne oferty dla klientów ) Większość szuka pracy Nie polecam tej firmy

luiza

zapytajcie przyszłego pracodawcę czy dostaniecie kwartalna premie jeśli będziecie chorzy przez tydzień nawet jesli bedziecie mieli zrobiony plan. Warto tez doprecyzować, czy cale wynagrodzenie jest na umowie. Wreszcie warto wziąć pod uwagę opisany poniżej sposób zatrudnienia w Polfarmex na umowę czasowa na 3 lata - proponuje dowiedzieć sie jakie kryteria lub ich brak może być przyczyna rozwiązania umowy, warto tez zastanowić sie co sie z pracownikiem stanie w przypadku ciężkiej choroby lub ciąży na tego typu umowie. Warto tez zastanowić sie nad intencjami tego typu rozwiązań.

madda

Marek, skoncz proszę... Prostactwo i wmawianie ze jak ktoś pluje to deszcz pada... Wypisz,wymaluj wizytowka firmowa. Trochę ci za bardzo zależy na wypowiedziach tutaj. To jakie firmy jeszcze oceniales kolego?

Marek
@madda 19.10.2017 09:33
Marek, skoncz proszę... Prostactwo i wmawianie ze jak ktoś pluje to deszcz pada... Wypisz,wymaluj wizytowka firmowa. Trochę ci...

Nic ci do tego jakie firmy jeszcze oceniałem. Myśl co chcesz a ja mam nadzieję że chociaż dla jednej osoby te informacje okażą się przydatne. Gdzie w moich wypowiedziach twoim zdaniem zostawiłem wizytówkę firmy?Każdy kto dostałby się na rozmowę usłyszały zapewne to samo. Nic nie zachwalam. Czy to polfarmex i jakaś inna firma,ma zapewne plusy i minusy.

zosia samosia

I tak postanowies sam z siebie podzielić się co ci powiedzieli na rozmowie i do tego postanowiłeś monitorować co się tutaj pisze? Pachnie szpiegiem;) nieładnie;) Czytelniku- czy widzisz co czego zniza się firma?

Marek
@zosia samosia 18.10.2017 15:50
I tak postanowies sam z siebie podzielić się co ci powiedzieli na rozmowie i do tego postanowiłeś monitorować co się tutaj pisz...

Hahaha dobre....nie wiem jakie leki bierzesz ale proponuję zmienić:)Postanowiłem się owszem tutaj tym podzielić bo sam szukając pracy nie znalazłem tutaj żadnych konkretów. Wierz albo nie ale chętnie pomogę innym. Odbyłem kilka rozmów w innych firmach i też zostawiłem tutaj wpis na ich temat:)Pozdrawiam:)Szpieg:):)

Marek
@zosia samosia 18.10.2017 15:50
I tak postanowies sam z siebie podzielić się co ci powiedzieli na rozmowie i do tego postanowiłeś monitorować co się tutaj pisz...

Hahaha dobre....nie wiem jakie leki bierzesz ale proponuję zmienić:)Postanowiłem się owszem tutaj tym podzielić bo sam szukając pracy nie znalazłem tutaj żadnych konkretów. Wierz albo nie ale chętnie pomogę innym. Odbyłem kilka rozmów w innych firmach i też zostawiłem tutaj wpis na ich temat:)Pozdrawiam:)Szpieg:):)

zosia samosia

Mareczku kochany, dużo Ci powiedzieli na tej rozmowie rekrutacyjnej ze chciało ci się wchodzic na taki portal i święte oburzenie odstawić. A wygląda na to ze ani ty, ani poprzedni obronca firmy nie jesteście tymi za kim się podajecie. Z konkretów pierwszy przykład to zdecydowanie należy odradzic zwłaszcza zwłaszcza prace w biurze. Przynajmniej jeśli nie handluje się czym innym niż umiejętnościami dla awansu. Zadaj sobie czytelniku pytanie co robią na takiej stronie osoby wypisujace ochy i achy i jakie maja powiazanie o opisywanej firmie... I kto zniza się do takiego poziomu żeby złapać kolejnych murzynow w sidla.

Marek
@zosia samosia 17.10.2017 17:09
Mareczku kochany, dużo Ci powiedzieli na tej rozmowie rekrutacyjnej ze chciało ci się wchodzic na taki portal i święte oburzeni...

Nie wypisuje ochów i achów ale przekazuję dalej informacje które uzyskałem na rozmowie. Same konkrety o które właśnie chodzi osobom które tu zaglądają. Wiadomo że nigdzie nie jest kolorowo i że w każdej firmie znajdzie się coś co nie będzie nam pasowało. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma....a komentarz zostawiłem ponieważ poprzednie wypowiedzi mogą wprowadzać w błąd, np te dotyczące benefitu i ubezpieczenia zdrowotnego. Wiele osób jest też ciekawych aut, gpsów i rodzaju umowy.

Marek

Auta z GPS, Renoult Megane, umowa najpierw na 3 miesiące,następna na rok lub dwa( zależy od wyników)i kolejna na czas nieokreślony. Benefit i ubezpieczenie LuxMed płatne symboliczną kwotę. Dla PM do zrobienia dziennie 10 wizyt lekarskich i 2 apteczne. Tablet i laptop Lenovo. Auto można użytkować w celach prywatnych od 6 do 24. W weekendy płatna kilometrówka,Ale tankowanie za kasę firmową. Budżet i duża samodzielność w działaniu. Tyle dowiedziałem się na rozmowie rekrutacyjnej więc ciężko powiedzieć jak to wszystko wygląda w praktyce. Ludzie wypisują tu bzdury,Nie padają żadne konkrety i osoby chcące spróbować są wprowadzane w błąd przez byłych pracowników którzy wylewają jedynie swoje żale. Nie temu chyba ma służyć ten portal...

Iza

@nivol@Magda a możecie powiedzieć coś więcej? Jakie konkretnie macie uwagi do tego pracodawcy?

nivol

Bardzo slabo

Magda

Tragedia... Takie małe bagienko, zdecydowanie odradzam.

Iza

Przypominam, że wszystkich użytkowników portalu obowiązują zasady regulaminu. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w Polfarmex, jednak nie jest to miejsce na komentowanie, czy też obrażanie innych pracowników firmy. @misiella jakie konkretnie zastrzeżenia masz do firmy jako pracodawcy? Takie dodatkowe informacje będą bardzo cenne dla osób, które zastanawiają się nad wyborem nowego miejsca pracy. Najbardziej pomocne będą merytoryczne wpisy, które pozwolą na poznanie zarówno plusów, jak i minusów danego miejsca pracy. Tym bardziej, że dla różnych osób będą one miały bardzo różne znaczenie.

misiella

Zdecyowanie odradzam. Niestety firma krzak.

Iza

@Nicki od Twojej wypowiedzi minęło już trochę czasu. Czy udało Ci się dostać do firmy? Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda proces rekrutacyjny oraz czego można spodziewać się podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Takie informacje będą cenne dla osób, których taka rozmowa w najbliższym czasie czeka. @Rewolucja Ewolucja czy Ty jesteś pracownikiem Polfarmex? Mógłbyś powiedzieć jak oceniasz firmę jako pracodawcę?

Zaint

Jak teraz pracuje się w farmie ? bo opinie krążą nieciekawe , może ktoś z pierwszej ręki da znać

yy
@Nicki 20.04.2017 18:19
nikt nic ? Ja też złożyłem aplikacje do farmy i jestem ciekawy czy warto Dajcie znać

pytaj w rynku a dużo się dowiesz..

Rewolucja Ewolucja
@yy 24.04.2017 19:23
pytaj w rynku a dużo się dowiesz..

Opinie w rynku kiepskie

Kubakubakub Johnson&Johnson

Jakie pieniądze dostaje PM w polfarmexie wie ktos mam na myśli podstawę!

zainteresowany

Udzieli mi ktos informacji czy kierownik na swietokrzyskie jest spoko? Pojawilo sie ogloszenie na pm. Moge prosic chodziaz o wudelki z przedzialem podstawy i info jaka flota i czy z gps?

realista

Firma spoko.....o ile ma się ok szefa. On to połowa sukcesu. Kasa jak na obecne czasy ok. Premie są i nikt nie może temu zaprzeczyć. Pracuję w tej firmie ponad 2 lata i nie było jeszcze tak bym nie wziął premii. Duże wymagania merytoryczne....non stop testy (i tutaj już przesadzają). Jeśli pracujesz i robisz wyniki masz ciszę i spokój tzw. komfort pracy ;p

Sułtan

Korpo to mało powiedziane, pieniądze słabe a premia jak yeti- każdy słyszał nikt nie widział. Dużo wymagają ale nic w zamian. Żandnych profitów z tego że ma się sprzęt, płacisz za wszystko jak za złoto brak podwyżek socjalu....Dno

janooo

W sumie to i atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach, bo każdy wie że to klucz do sukcesu.

Były rep

Czasy Mario już nie wrócą, ciężko było, ale zespół był super. sprzedaż była i imprezki. Pozdrawiam starych polfarmeksiaków. Były rep med.

jacek

jak sie pracuje dla przedstawicieli farmaceutycznych? plany idzie wyrobic? zarobki jakiej wielkosci? na co najwieksza uwage zwracaja w CV przyjmujac na rozmowe oraz jak rozmowa przebiega?

MARNY

Firma nie jest zła ma tylko wielkich kierowników. DOBRYCH PRACOWNIKÓW ZWOLNIONO DWA LATA TEMU .Na działach tech .pozostawiono państwo które obmawia du.. komu się da a sami prowadza interesy w sklepiku na Łąkoszynie zamówisz od kratek do tabletek -zgroza.Szkoda że góra tego nie czyta.

mika

@monia a wiesz może, czy nadal szukają do KJ?

karolina

Cześć. Wiecie coś może na temat pracy w Dziale Kontroli Jakości? Jak wygląda kwestia zarobków? I jak atmosfera pracy?

lolo

Z tego co wiem to rekrutacja na Kalisz już była a teren jest całkiem ok. Natomiast. Kierowniczka fałszywa jak mało kto :-)

irys
@lolo 10.11.2015 09:58
Z tego co wiem to rekrutacja na Kalisz już była a teren jest całkiem ok. Natomiast. Kierowniczka fałszywa jak mało kto :-)...

A widziałem ogłoszenie na RKS Lublin; To aktualne czy proforma? Z tego co wiem A. nadal pracuje. Będę wdzięczny za informację.

2005

Nic się widzę nie zmieniło od 2005. Ja wspominam tylko jednego kompetentnego z tej firmy był kks-em, ale też mu się podobno ulało i odszedł. Szkoda Firmy, ale to efekt menagerów jaki zatrudniają. Pytacie czy warto pewnie że warto najwyżej potraktuj to jako start w branży.

Alunia

Dziewczyna z Kalisza odeszła do innej firmy bo dostała lepsze pieniądze. A praca jak wszędzie, trzeba się przyłożyć, Ims sam nie urośnie.

koko5

Jestem z Kalisza i zastanawiam się nad tą ofertą pracy. Dlaczego jest wolne i czy jest ok?

qqq

W ciągu ostatnich kilku miesięcy odeszło z tej firmy naprawdę dużo cennych pracowników. Ostatnio chyba dziewczyna z Kalisza po 9 latach pracy. Wcześniej osoby z Łodzi i Poznania. Firma nic z tym nie robi. Oj zemści się to.

pracownik

no właśnie o podwyżkach w tej firmie można praktycznie zapomnieć. Bardzo ciężko ją dostać, a jeśli w ogóle to nie wiele.... Są ludzie którzy od lat jej nie dostali. Ogólnie zarobki nie są tu najlepsze. W wielu innych firmach można zarobić więcej.

pracownik

mogę potwierdzić, że jest coraz gorzej..... Doświadczeni pracownicy (nawet tacy co w Polfarmexie pracowali wiele lat i wyrabiali premie) sami uciekają ze względu na atmosferę w pracy i wciąż rosnące wymagania, a na ich miejsce zatrudniają ludzi bez doświadczenia za małe pieniądze.

XXX

Co do pytań o socjal w Polfarmexie to odpowiem jednoznacznie. BRAK !!!! Firma uwaza, ze organizacja cyklowek w hotelach jest wystarczającym socjalem. Zapomnij o opiece medycznej czy mutlisport, gdzie w innych duzych firmach jest to raczej standard. Premie sa realne lecz nie dla wszystkich. Niestety przedtsawiciele sa raczej zdemotywowani a nie zmotywowani do pracy. Tzw kadra zarządzająca pozostawia wiele do rzyczenia. Ludzie z z wygorowanym ego, ktorzy niestety zbytnio nie nadaja sie do pracy, ktora wykonuja. Szkoda bo firma ma wielki potencjal w ludziach jak i preparatach, ktore promuja ale niestety potrzebne jest odpowiednie zarzadzanie. Z tego co powiem ostatnio rotacja jest dosyc spora, rowniez wsrod przedstawicieli, ktorzy pracowali dosyc dlugo.

Cassi

Czy znasz?

rrr

brzydze sie takiej pracy brrr

kross

MERYTORYKA to podstawa u medycznego , jakos nie widac tych "Waszych relacji u lekarzy" przekladajacych sie na generowanie recept w aptekach !!!!! NAJWIEKSZA robote robia Farmaceutyczni taka jezt PRAWDA

fff

sprytne zagranie... wydaje mi się, że mogli próbować w ten sposób legalnie wykraść dane (ims) oraz uzyskać jak najwiecej o waszych pozycjach (konkurencji) bez wysiłku i wiarygodne "Praca medycznego to przede wszystkich merytoryka"chyba sobie kpisz... znasz samą teorie - nie pracowałaś w tzw. polu

srutututu
@fff 09.05.2015 21:06
sprytne zagranie... wydaje mi się, że mogli próbować w ten sposób legalnie wykraść dane (ims) oraz uzyskać jak najwiecej o wasz...

dokładnie tak jest jak piszesz :) co po merytoryce, jak lekarze dosłownie wymiotują mądrościami, które mają w paznokciu małego palca- w tej pracy bardziej niż w innej branży liczą się wypracowane relacje- bo leki mamy wszyscy takie same- co z tego że jeden oryginał a drugi generyk- w działce OTC/Suplementy jest tak samo... 90% lekarzy powtarzało mi że mają dość gadania ciągle o tych samych substancjach, działaniach itd.- co jest normalne- bo jak jesteś 5 lub 10 PM w ciągu dnia i ciśniesz na merytorykę to serio sama bym zwymiotowała ;) a wielu z Was ma przerost formy nad treścią, chcąc udowodnić że lekarz nie ma racji i że to Wy jesteście najmądrzejsi, macie najlepsze leki etc. Wszyscy mamy najlepsze produkty :) ale sprzeda się ten kto umie sprzedać siebie- tj. swoją osobę- bo farmaceuta i lekarz nie patrzy na nazwę firm, ale na Ciebie... i z Tobą robi deal- nie z firmą :) ale i tak wielu tego nie pojmie, zatem życzę im powodzenia, a sama i tak wiem swoje. :)

robert
@fff 09.05.2015 21:06
sprytne zagranie... wydaje mi się, że mogli próbować w ten sposób legalnie wykraść dane (ims) oraz uzyskać jak najwiecej o wasz...

wykraść dane? - no błagam Cię - uważasz, że Polfarmex nie ma danych IMS i potrzebuje :lol:

do srutututu

No no laska dalas ciała na calego ! Jednym slowem skompromitowalas cały dział medyczny i wszystkich PM ktorzy na codzien rzetelnie wykonuja swoja prace , maja wiede merytoryczną i posluguja sie nią jako podstawowym narzedziem pracy . Obciach , jak mozna nie znac swoich lekow z poprz firmy , przedstawienie swoich wynikow to dzis takze norma . Ja idc na rozmowe mialam wyniki z 3 poprzednich firm i nie widze w tym niczego dziwnego , mialam dobre wiec nie mam nic do ukrycia . Nie pracuje w Polf , ale z tego co slyszalam praca jest OK Praca medycznego to przede wszystkich merytoryka i w tym temacie nie ma co dyskutowac , musisz znac perfekt kazdy sklad , relacje relacjami ale merytoryka w tym wypadku to chleb powszedni . To miejsce na powazne przemyslane wypowiexzi a nie na jakies kpiny .

anonim

(usunięte przez administratora)

:)
@robert 16.04.2015 10:36
Kolejny ściemniacz, który na rozmowie chciał zabłysnąć jakie on to nie ma relacje z lekarzami i ile to nie narobi....tylko nie...

uderz w stół... ;)

robert
@:) 16.04.2015 20:34
uderz w stół... ;)

Nie ma co uderzać w stół. Nie jestem z Polfarmexu. Ale pracuję w farmie już baaardzo długo i mam na co dzień kontakt z rekrutacją. Moim zadaniem jest nie dopuścić, aby tacy jak srutututu zostali zatrudnieni. Nie wiem, kto z ramienia firmy rekrutował, ale zrobił dobrą robotę.

Hello

Witam, napisze ktoś konkretnie jaką podstawę może dostać REP z doświadczeniem, jakie narzędzia pracy (auto- z GPS, jakie (nie zajeżdżone jak w "kyrce")?, laptop z internetem, tablet etc.???), plany możliwe do realizacji, jaki target dzienny? Regionalni ok? Czy dużo biurokracji? Ogólnie jaka atmosfera w Polfarmexie? Jak przebiega rekrutacja- ile etapów, jak rekrutują- czy assesstment? Proszę o aktualne dane. :)

hello 2
@Hello 30.03.2015 10:00
Witam, napisze ktoś konkretnie jaką podstawę może dostać REP z doświadczeniem, jakie narzędzia pracy (auto- z GPS, jakie (nie z...

Puk, puk- jest ktoś na tym forum? Proszę o odpowiedzi na powyższe pytania :)

gówno

Tak piszecie że żle ,ciezko , a jakoś syn prezesa (usunięte przez administratora). dał rady

olo

Witam moze ktos powiedziec jaki socila daje firma jaka flota jakie premie i jakie podstawy mozna negocjowac pozdro

addo

Kiedy masz tą rozmowę na lubuskim?

lolo

hej.jak wygląda sytuacja na Lubuskim?zostałem zaproszony na rozmowę i zastanawiam się jak kiero regionalny?

mała

W Polfarmexie bardzo dużo rzeczy się zmieniło to nie jest już to samo co wcześniej, ludzie zaczynają uciekać

lilo

Naturszczyk Ty sobie odpusc bo lista chetnych do Polf jest dluga i w pierwszej kolejnosci i tak maja szanse ludzie ktorzy sie sprawdzili . W mojej ocenie zajebista firma , super leki , rewelacyjna szefowa i normalny zdrowy uklad czyli " Masz wynik , Masz spokój : ) " tylko tyle . Pozdrawiam !

Naturszczyk

Kiedy ja się nastawiam na jakieś nowe stanowisko to przecież najbardziej mi zależy żęby dobrze zarobic. Ale tak totalnie w ciemno nie poszedłbym do rpacy nie wiedząc co mam robić - przecież nikt nie chce kupować kota w worku. Dlatego z resztą tutaj jestem - zależy mi żębyście napisali mi coś o tym jak tutaj można się dostać !

pracownik

pracuje 4 lata jako PM i potwierdzam, że premie są realne. Nie jest może to idealna firma, ale dużo zależy od kierownika regionalnego. Jak jest w porządku to pracuje się ok. Nie lubię tylko pracy w aptekach (niby maja to robić głównie farmaceutyczni, ale to nie prawda bo samemu trzeba dbać o swoje preparaty + często każą przeprowadzać dystrybucję pojedynczych opakowań) oraz bardzo dużej biurokracji związanej z załącznikami do faktur (m.in. pieczątki od lekarzy). Pensja ok.

kasia

bardzo dobra firma! trzeba sie starac JAK WSZEDZIE ale warto, jak masz wynik to masz spokoj, obawiac sie moga tylko olewacze i ludzie ktorzy chca sie slizgac bez jakkegokolwiek zaangazowania !!!!!!! Moja ocena to 10/ 10

Zostaw opinię o Polfarmex - Kutno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polfarmex