brak logo

Informer-Med

Poznań

Opinie o Informer-Med

anonim 2011-02-17 08:16:55
Gorąco odradzam wiązanie się z tą firmą. Firmowe BMW wybranych nie są w stanie zakryć wystającego siana. Bardzo duża rotacja i fatalne traktowanie pracowników.
Rechu 2011-02-17 21:19:34
Zgadzam się w 100%. Oprócz wielkiej trójcy jest tam jeszcze kilka wysoko postawionych okazów. Omijajcie szerokim łukiem.
marchewka 2011-02-28 21:17:20
Ta firma mocno się rozwija , podobno dobrze płaci i mają niezłe fury,choć PH tylko Focusy.Robota chyba lepsza niż w upadającym Semigacie.
anonim 2011-05-05 18:38:57
Ta firma to totalna porażka. Ciągłą rotacja.Traktują pracownika jak śmiecia, mogą z nim zrobic co chcą. Słyszałem, że komuś dali wypowiedzenie po trzech dniach szkolenia nie podając przyczyny, co więcej przysłali rudą kadrową, bo zarząd sie schował i wstydził pokazać. Osoba ta podobno zrezygnowała dla informera z dobrej pracy, a ci go zwolnili po 3 dniach szkolenia(bez żadnego powodu!!!) w ogole sie nie liczac z niczym. Ciągle kłamali ,że ma być za tydzien na dalszym szkoleniu- on sie uczył ponieważ mu kazali- a tak naprawde mieli już uszykowane wypowiedzenie! Pożniej sie tłumaczyli ze zmieniła im sie koncepcja :-) Smiech przez łzy. Uważajcie na nich, myślą że sa rekinami biznesu, a tak naprawde to tylko kurnik z wystająca słomą z butów.
infoprzęsło 2011-05-05 18:58:23
infoco? przesło! beznadziejna firma, mało wiarygodna, rodzinny interes, nie polecam, a wręcz odradzam- oszustwo, kłamstwo i totalny brak profesjonalizmu. Mogą cie wywalić w każdej chwili przez tzw. widzimisie, bez powodu, bez przyczyny nie zważając na to , że poświęcasz dla nich inna pracę. Nie współpracujcie z nią, bo strasznie sie zawiedziecie.
kandydat 2011-06-09 15:01:06
Informer med - zdecydowanie odradzam ! Zarząd stawia b.duże wymagania jednocześnie oferuje mizerne wynagrodzenie oparte o skomplikowany system premii (!?) i podobne warunki pracy. Niemiła atmosfera i złe opinie na rynku dopełniają całości ... praca na chwilę dla desperatów !
2
rep 2011-06-09 19:19:46
Byłem na rozmowie o pracę, było miło ale mało konkretnie, miałem wrażenie, że rozmawiam z osobami, które nie mają pojęcia o czym mówią. Nie wiem jak zarabiają pracownicy ale propozycje płacowe są nieadekwatne do oczekiwań zarządu ! Standardowe wyposażenie dla PH, zero socjalu i możliwości awansu. Fajna siedziba i b. drogie samochody szefów ... ktoś musi na to zarobić ?! Jak poczytałem komentarze to już wiem, że nie chcę ... szkoda tylko czasu poświęconego na dojazd na kolejne rozmowy.
Marchewki 2012-02-06 21:08:29
Pracowalem tam ,płaca na czas i tyle co obiecali.wymagaja ale byli uczciwi.nic do nich nie mam
pracownik 2012-03-01 23:55:03
Pracuję w tej firmie już jakiś czas. Jak się sprawdzisz to jest OK. Nawet czasami się starają. Od środka widać, że firma się rozwija. Na pewno warto spróbować.
była PH 2012-03-02 19:59:42
Do: \"pracownik\" ... jak się sprawdzisz - ale w tej firmie nikt się nie sprawdza ! Żałuję czasu jaki zmarnowałam na pracę (usunięte przez administratora), dużo obietnic, które nigdy nie zostały zrealizowane, ciągła presja i zwykłe c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo na każdym kroku. Nikomu nie polecam pracy w Informer Med !

PS: pracowniku ... którym BMW jeździsz ?
anonimowy 2012-03-05 11:46:41
jest tam aż tak źle?
pracownicy sami odchodzą, czy rotacja wynika z tego że są ciągłe zwolnienia na stanowiskach Przedstawicieli?
pracowniczka 2012-03-12 19:12:46
Pracuję w tej firmie od kilku lat. Dziwią mnie tu niektóre wpisy. Wygląda na, że ktoś kto się nie sprawdził i rozwiazano z nim umowę musi gdzieś odreagować. Ja jestem zadowolona. Atmosfera fajna. Pensja na czas. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Polecam sprawdzić samemu i wyrobić sobie własne zdanie.
kolejna zadowolona 2012-03-13 13:53:19
super firma, najnizsze zarobki na poziomie 10 tys zł, do tego premie miesieczne po 2 - 3 tys i kwartalne po 25 tys, nagrody roczne wycieczki na ba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a itp , samochody do wyboru i na wypasie bez limitu km., praca lekka, 2 spotkania na tydzien, jak sie komus chce to moze zrobic 3, klienci sami dzwonia i prosza o spotkanie. do tego opieka medyczna pakiet pelny, ubezpieczenie, doplaty do nauki jezykow. atmosfera w firmie super, wszyscy sie lubia i sobie pomagaja, szefowie bardzo mili i wyrozumiali, nigdy sie nie zloszcza. jak sie chcialam zwolnic to mnie na kolanach prosili i podniesli pensje dwukrotnie.
JW 2012-05-16 22:25:29
Okropna firma, nie terminowe dostawy i niska jakość materiałów a do tego lekceważace traktowanie podczas rozmowy ! Nawet kontakt z dyrektorem nic nie zmienił, niemiły i nieszczery człowiek, który kłamie jak z nut ! Uważajcie na tych oszustów !
rep 2012-06-26 21:29:06
Z tej firmy wszyscy uciekają, w ostanim roku odeszło 3 przedstawicieli ( sami złożyli wypowiedzenia a nie firma z nich zrezygnowała)
Kompletny brak szacunku dla pracownika. Nieczytelny system premiowy. Wymagania z kosmosu. Brak takich podstawowych narzędzi do pracy jak katalog produktów!. Bardzo słaba pozycja na rynku spowodowana fatalna opinią wśród szpitali. Zarząd po wygraniu przetargu na ogromna skalę oszukuje szpitale wysyłając np. papier do sterylizacji, który ma nizszą gramature niż wymagana. Rekawy się rozklejają a oferowane testy to kompletny niewypał. Brak serwisu. Generalnie produkty słabej jakości - mnóstwo skarg ze strony szpitali. Ostatnio wzieli się za kompleksowe projektowanie i wyposażenie CS w sprzęt i wszedzie zostawiają za soba smród ( Ostróda, Płocka itd.)
Zdecydowanie odradzam, nie warto, zarząd bedzie Cię traktował jak smiecia, dostaniesz stare powypadkowe Mondeo, kontrola GPS, System raportowania zbliża sie do poziomu korporacji. Tylko, że korporacja daje Ci zwykle socjal, przejzystą strukturę, możliwość rozwoju i szkolenia, a Informer Med da Ci mnóstwo wstydu jak pójdziesz na wizytę do klienta w szpitalu. Gwarantowane, że Ci kapcie spadną jak usłyszysz opinnię kierowniczek Centralnej Sterylizatorni na temat Informer MED
Kolorowy Misio 2012-06-26 21:45:24
Jak sie jest siostrą jednego ze świętej trójki to czego się dziwić ;) Pozdrawiam
1
Kolorowy Misio 2012-06-26 21:49:56
pracowniczka - 2012-03-12 19:12:46

Pracuję w tej firmie od kilku lat. Dziwią mnie tu niektóre wpisy. Wygląda na, że ktoś kto się nie sprawdził i rozwiazano z nim umowę musi gdzieś odreagować. Ja jestem zadowolona. Atmosfera fajna. Pensja na czas. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Polecam sprawdzić samemu i wyrobić sobie własne zdanie.
Jak się jest siostrą jednego ze świętej trójki to się nie dziwię ;)
Pozdrawiam
Medyk 2012-06-26 21:59:27
Firma działa na rynku od 12 lat ma blisko 40 % udziału w swej branży ,więc te opinie negatywne to normalna sprawa.Bardzo wielu to boli.
Jakoś dziwne ze większość personelu pracuje tam wiele lat i jest zadowolona.zawsze znajdzie się grupa rozczarowanych pracownikow co chcą brać kasę i nic nie robić .Zapewniam dla takich nie ma miejsca w żadnej firmie.
Dusia 2012-06-26 22:09:49
Niezadowolonych zapraszam do współpracy z upadajacym Semigatem lub Sterigatem.Informer zawsze dostarcza nam towar na czas ,ma produkty najlepszych firm na świecie Amcor,SPS,Belimed,Hawo i Panie z obsługi klienta bardzo miłe.Zawsze nam pomagają nawet jak nie płacimy na czas.Referencje ze śląska dla Informera na 5 !
pyra 2012-06-27 01:06:49
Dusia - 2012-06-26 22:09:49

Niezadowolonych zapraszam do współpracy z upadajacym Semigatem lub Sterigatem.Informer zawsze dostarcza nam towar na czas ,ma produkty najlepszych firm na świecie Amcor,SPS,Belimed,Hawo i Panie z obsługi klienta bardzo miłe.Zawsze nam pomagają nawet jak nie płacimy na czas.Referencje ze śląska dla Informera na 5 !
Jakoś upadają i ciągle nie mogą upaść ? Poza tym są inne firmy, które nie muszą sobie same poprawiać wizerunku na forum bo mają szacunek i uznaną jakość.
Czekamy na obiecane dostawy. Referencje z Poznania: - 3
zainteresowana 2012-07-16 11:45:29
Większość opinii jakie zostały tutaj umieszczone dotyczy pracowników terenowych. A co z pracą na miejscu? Macie jakieś doświadczenie?
ExPrac 2012-09-24 20:34:18
Witam!
Niestety większość negatywnych opinii o tej firmie to prawda... Nieprawdą jest tylko to o Mondeo (już je sprzedali :) ). Oczywiście nieterminowe dostawy jak i celowa wysyłka niewłaściwego towaru to prawda. Pensja działu handlowego to mała podstawa + jakiś mały procent z przychodu firmy ze sprzedaży ale ponieważ nie ma towaru na magazynie to handlowcy mogą sprzedać towar tylko na papierku... Innymi słowy zostaje tylko podstawa.
Firma jest mi bardzo dobrze znana i mogę tylko powiedzieć, że nie warto pakować się w ten interes... Owszem, będą głosy o tym, że z tą firmą pracuje się bardzo dobrze i że ona ratuje życie innym (ta śmieszna ocena na 5) ale gwarantuję Wam, że (usunięte przez administratora) (księgowa) nikt nie podskoczy a tym bardziej nie przeskoczy... Jej tylko znany i niejasny sposób myślenia zniechęca wszystkich do pracy w tej firmie.
Tak w kwestii wyjaśnienia- 99% pracowników odchodzi sama...
Dziewczyny w biurze nie mają ciężkiej pracy ale nie mają też lekko- wieczne szukanie towaru i dopytywanie się księgowej kiedy w końcu zapłaci dostawcy bo klienci wydzwaniają i pytają się kiedy otrzymają towar z umowy...
Dużo by tu pisać... Zaglądam tu od czasu do czasu i jeśli ktoś będzie miał jakieś konkretne pytania to znajdzie tu moją odpowiedź.
Proszę tylko nie pytać jak się tam pracuje bo odpowiedź jest już zawarta w mojej wypowiedzi...
casablanca 2013-05-31 00:05:13
czy dalej trzeba jezdzic na akcje rozladowywac tiry?
yack 2013-06-06 01:44:41
Tytus - 2013-05-01 17:41:44

Jak wygląda sprawa z zarobkami, jakieś widełki dla nowych? Co z atmosferą, idzie pogadać z ludźmi, czasem wyjść na piwo? Umowa o pracę, czy o dzieło? Na jaki czas proponują umowę?
Zarobki - jakie sobie wytargujesz takie będziesz miał ale na kokosy nie masz co liczyć, przygotuj się na to, że na każdym kroku będziesz kantowany, do tego śmieciowa umowa i bardzo nieprzejrzysty system premiowy, który rozumie tylko księgowa i tak manipuluje wynikami sprzedażowymi żeby nikt przypadkiem za dużo nie zarobił. Dyrektor i zarząd nie liczą się z pracownikami, chams-two, kłamstwo i puste obietnice to podstawa zarządzania ... ! Atmosfera słaba, już nie te czasy i nie ci ludzie, teraz każdy dba o swój tyłek i nie ogląda się na innych, firma ma się coraz gorzej
pracownik 2013-08-06 14:13:31
Pracuję tu kilka lat i jest ok ,wypłata zawsze na czas ,a zarobki takie jak sobie wynegocjujesz.Pracownicy z terenu zmieniają sie ale to normalne dla przedstawicieli handlowych.
Firma działa ponad 12 lat i radzi sobie dobrze!
Onip 2014-11-02 18:34:39
Zaprosili mnie na rozmowe kwalifikacyjną do pracy w serwisie technicznym, co możesz powiedzieć w tej kwestii ?
kordian kołowrotek 2015-02-18 17:53:23
ja też początkowo błędnie zidentyfikowałem profil działalności firmy, więc ci się powiem szczerze Zembiniak nie dziwię. tu możliwa jest pomyłka. jednak skoro poszukują przedstawicieli handlowych to ja chętnie się takiego zadania podejmę. mam doświadczenie i elastyczny jestem. a jak u nich prowizje wyglądają?
Ruda 2016-04-18 11:37:54
Pracowałam w tej firmie. Członkowie zarządu szybko dorobili się kasy, ale słoma z drogich butów mocno wystaje. Raczej dużo się tam nie zarabia, wszędzie kamery. Atmosfera między pracownikami była dobra. Księgowa straszna baba. Ogólnie praca w tej firmie dużo mnie kosztowała zdrowia. Ale chyba o to im chodzi.
P 2016-04-19 09:56:20
Witam!
Nie wiem jak z przedstawicielami i etatowymi pracownikami, ale ja byłem podwykonawcą firmy Informermed i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że grają twardo i ostro lecz uczciwie, współpraca jak najbardziej pozytywna.
1
zembiniak 2016-05-10 17:56:14
Ode mnie pracuje w tej firmie członek rodziny i opowiadał mi jak to tutaj płacą. Kasa może nie przeraża, ale i nie poraża swoją wysokością niestety. Co do tego że grają twardo @P to też słyszałem oczywiście
Zostaw swoją opinię o Informer-Med - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Informer-Med