brak logo

Informer-Med

Poznań

Opinie o Informer-Med

anonim 2011-02-17 08:16
Gorąco odradzam wiązanie się z tą firmą. Firmowe BMW wybranych nie są w stanie zakryć wystającego siana. Bardzo duża rotacja i fatalne traktowanie pracowników.
Rechu 2011-02-17 21:19
Zgadzam się w 100%. Oprócz wielkiej trójcy jest tam jeszcze kilka wysoko postawionych okazów. Omijajcie szerokim łukiem.
marchewka 2011-02-28 21:17
Ta firma mocno się rozwija , podobno dobrze płaci i mają niezłe fury,choć PH tylko Focusy.Robota chyba lepsza niż w upadającym Semigacie.
rep 2011-06-09 19:19
Byłem na rozmowie o pracę, było miło ale mało konkretnie, miałem wrażenie, że rozmawiam z osobami, które nie mają pojęcia o czym mówią. Nie wiem jak zarabiają pracownicy ale propozycje płacowe są nieadekwatne do oczekiwań zarządu ! Standardowe wyposażenie dla PH, zero socjalu i możliwości awansu. Fajna siedziba i b. drogie samochody szefów ... ktoś musi na to zarobić ?! Jak poczytałem komentarze to już wiem, że nie chcę ... szkoda tylko czasu poświęconego na dojazd na kolejne rozmowy.
Marchewki 2012-02-06 21:08
Pracowalem tam ,płaca na czas i tyle co obiecali.wymagaja ale byli uczciwi.nic do nich nie mam
pracownik 2012-03-01 23:55
Pracuję w tej firmie już jakiś czas. Jak się sprawdzisz to jest OK. Nawet czasami się starają. Od środka widać, że firma się rozwija. Na pewno warto spróbować.
anonimowy 2012-03-05 11:46
jest tam aż tak źle?
pracownicy sami odchodzą, czy rotacja wynika z tego że są ciągłe zwolnienia na stanowiskach Przedstawicieli?
pracowniczka 2012-03-12 19:12
Pracuję w tej firmie od kilku lat. Dziwią mnie tu niektóre wpisy. Wygląda na, że ktoś kto się nie sprawdził i rozwiazano z nim umowę musi gdzieś odreagować. Ja jestem zadowolona. Atmosfera fajna. Pensja na czas. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Polecam sprawdzić samemu i wyrobić sobie własne zdanie.
kolejna zadowolona 2012-03-13 13:53
super firma, najnizsze zarobki na poziomie 10 tys zł, do tego premie miesieczne po 2 - 3 tys i kwartalne po 25 tys, nagrody roczne wycieczki na ba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a itp , samochody do wyboru i na wypasie bez limitu km., praca lekka, 2 spotkania na tydzien, jak sie komus chce to moze zrobic 3, klienci sami dzwonia i prosza o spotkanie. do tego opieka medyczna pakiet pelny, ubezpieczenie, doplaty do nauki jezykow. atmosfera w firmie super, wszyscy sie lubia i sobie pomagaja, szefowie bardzo mili i wyrozumiali, nigdy sie nie zloszcza. jak sie chcialam zwolnic to mnie na kolanach prosili i podniesli pensje dwukrotnie.
Kolorowy Misio 2012-06-26 21:45
Jak sie jest siostrą jednego ze świętej trójki to czego się dziwić ;) Pozdrawiam
2
Kolorowy Misio 2012-06-26 21:49
pracowniczka - 2012-03-12 19:12:46

Pracuję w tej firmie od kilku lat. Dziwią mnie tu niektóre wpisy. Wygląda na, że ktoś kto się nie sprawdził i rozwiazano z nim umowę musi gdzieś odreagować. Ja jestem zadowolona. Atmosfera fajna. Pensja na czas. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Polecam sprawdzić samemu i wyrobić sobie własne zdanie.
Jak się jest siostrą jednego ze świętej trójki to się nie dziwię ;)
Pozdrawiam
Medyk 2012-06-26 21:59
Firma działa na rynku od 12 lat ma blisko 40 % udziału w swej branży ,więc te opinie negatywne to normalna sprawa.Bardzo wielu to boli.
Jakoś dziwne ze większość personelu pracuje tam wiele lat i jest zadowolona.zawsze znajdzie się grupa rozczarowanych pracownikow co chcą brać kasę i nic nie robić .Zapewniam dla takich nie ma miejsca w żadnej firmie.
Dusia 2012-06-26 22:09
Niezadowolonych zapraszam do współpracy z upadajacym Semigatem lub Sterigatem.Informer zawsze dostarcza nam towar na czas ,ma produkty najlepszych firm na świecie Amcor,SPS,Belimed,Hawo i Panie z obsługi klienta bardzo miłe.Zawsze nam pomagają nawet jak nie płacimy na czas.Referencje ze śląska dla Informera na 5 !
1
pyra 2012-06-27 01:06
Dusia - 2012-06-26 22:09:49

Niezadowolonych zapraszam do współpracy z upadajacym Semigatem lub Sterigatem.Informer zawsze dostarcza nam towar na czas ,ma produkty najlepszych firm na świecie Amcor,SPS,Belimed,Hawo i Panie z obsługi klienta bardzo miłe.Zawsze nam pomagają nawet jak nie płacimy na czas.Referencje ze śląska dla Informera na 5 !
Jakoś upadają i ciągle nie mogą upaść ? Poza tym są inne firmy, które nie muszą sobie same poprawiać wizerunku na forum bo mają szacunek i uznaną jakość.
Czekamy na obiecane dostawy. Referencje z Poznania: - 3
zainteresowana 2012-07-16 11:45
Większość opinii jakie zostały tutaj umieszczone dotyczy pracowników terenowych. A co z pracą na miejscu? Macie jakieś doświadczenie?
pracownik 2013-08-06 14:13
Pracuję tu kilka lat i jest ok ,wypłata zawsze na czas ,a zarobki takie jak sobie wynegocjujesz.Pracownicy z terenu zmieniają sie ale to normalne dla przedstawicieli handlowych.
Firma działa ponad 12 lat i radzi sobie dobrze!
1
Onip 2014-11-02 18:34
Zaprosili mnie na rozmowe kwalifikacyjną do pracy w serwisie technicznym, co możesz powiedzieć w tej kwestii ?
kordian kołowrotek 2015-02-18 17:53
ja też początkowo błędnie zidentyfikowałem profil działalności firmy, więc ci się powiem szczerze Zembiniak nie dziwię. tu możliwa jest pomyłka. jednak skoro poszukują przedstawicieli handlowych to ja chętnie się takiego zadania podejmę. mam doświadczenie i elastyczny jestem. a jak u nich prowizje wyglądają?
P 2016-04-19 09:56
Witam!
Nie wiem jak z przedstawicielami i etatowymi pracownikami, ale ja byłem podwykonawcą firmy Informermed i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że grają twardo i ostro lecz uczciwie, współpraca jak najbardziej pozytywna.
2
zembiniak 2016-05-10 17:56
Ode mnie pracuje w tej firmie członek rodziny i opowiadał mi jak to tutaj płacą. Kasa może nie przeraża, ale i nie poraża swoją wysokością niestety. Co do tego że grają twardo @P to też słyszałem oczywiście
1
Specjalista 2017-01-25 21:44
A jak wygląda praca pracownik ds. Zamówien Publicznych? Czy rzeczywiście się zajmuje zamówieniami publicznymi czy to pic na wodę?
Specjalista 2017-01-25 21:44
A jak wygląda praca pracownik ds. Zamówien Publicznych? Czy rzeczywiście się zajmuje zamówieniami publicznymi czy to pic na wodę?
Ex pracownik 2017-02-13 17:43
Pracowałam w Informerze w dziale zamówień publicznych i jest to praca dokładnie przy przetargach do szpitali. Rocznie ok. 200 postępowań, mniejszych i większych. W tym dziale pracują 3 osoby, więc czasami jest dużo pracy, a czasami w miarę luz. Wychodziłam z pracy zawsze o ustalonej porze, no może raz na trzy miesiące trzeba było zostać jak był bardzo duży przetarg . Był też system premii za wygrane przetargi ( nie wiem jak jest teraz). Ludzie w firmie jak wszędzie, część fajnych, a część nie. Atmosfera w sumie OK, a szefowie do zniesienia.
2
Współpracownik 2017-03-02 10:59
Współpracowałem z nimi jakiś czas, oczekiwania były rzeczywiście wysokie i grają twardo, ale jak coś było ustalone nawet ustnie, to było dotrzymane. Generalnie twardy gracz ale do przeżycia. Przynajmniej wiadomo o co chodzi.
1
Ja 2017-03-24 09:51
Chyba ktoś z "Rady Liderów" zabrał się za pisanie opinii, że tyle pozytywów.
Na poważnie - Szefowie mają pomysły na zmiany w firmie kompletnie oderwane od rzeczywistości, bo zupełnie nie wiedzą czym faktycznie zajmują się pracownicy.
Wynagradzają ciągle te same osoby, które są "blisko" w ich wąskim gronie, co niekoniecznie przekłada się na faktyczną pracę. Normalny pracownik może liczyć głównie na nierealne plany sprzedażowe.
Kupują sobie drogie samochody i BARDZO często wyjeżdżają na zagraniczne wakacje, a pracownikom mówią, że generują za duże koszty a firma przynosi ciagłe straty.
Na magazynie są wieczne braki towarowe, co przekłada się na brak sprzedaży, więc na premie nie ma co liczyć.
Z pozytywów - kasa faktycznie wpływa praktycznie zawsze na czas, a większość pracowników tworzy miła atmosferę w pracy (oczywiście są też wyjątki).
4
Paulina 2017-03-31 12:29
@Współpracownik, czyli podsumowując polecasz Informer-Med?
Emi 2017-08-16 21:10
I jakie zarobki można osiągnąć w dziale zamówień publicznych?
Zostaw swoją opinię o Informer-Med - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Informer-Med