brak logo

Voestalpine

Komorniki

Opinie o Voestalpine

xxx1234 2010-12-01 13:20:53
Aniu Anonim,
Kiedy pracowałaś to nie narzekałaś. Kiedy nie przedłużyli Ci umowy płaczesz i wylewasz swoje żale.
Zakład istnieje od 10 lat a pierwsze negatywne opinie są własnie od Ciebie pracownika który przepracował niespełna 2 czy 3 m-ce.
Wiecej powagi.
adresat posta 2010-12-01 22:42:21
nie narzekałam? ktoś chyba ze mną nie rozmawiał... jakoś nikt nie zastanawiał się, że ściąga mnie z drugiego krańca kraju bezmyślnie na nieprzygotowane stanowisko, które w efekcie okazało się być skrzyżowaniem magazyniera z poganiaczem. Coś chyba nie tak... Na spotkaniu była mowa zgoła o czym innym. W sumie opłacało się przyjechać, bo czegoś takiego nie widziałam jak żyję... No chyba że dla Ciebie to norma, że tak działa zakład... Że można kogoś zatrudnić, ściągnąć z drugiego krańca Polski, nie wiadomo co obiecać a potem wyp..lić jak śmiecia (jasne że w majestacie prawa wszystko cacy, bo pracownik po 3 miesiącach się nie sprawdził) . Ja na szczęście znam firmy, które działają inaczej. Sugerujesz , że to ze mną jest coś nie tak? Masz rację co do tego , że poganiacz na pańszczyźnianym folwarku ze mnie marny, a liczenie rur na magazynie też nie jest moim powołaniem. Powodzenia , kimkolwiek jesteś
qwerty 2010-12-03 07:37:35
dziewczyna ma rację, jest rozżalona, wnerwiona i nie ma się czego dziwić, że ma o firmie jak najgorsze zdanie, zwłaszcza, że jej sytuacja jest nie do pozazdroszenia, Zainwestowała dużo energii i środków, by przenieść się z daleka do Komornik, a wszystko na marne, bo ją zwyczajnie oszukano. Kadrowiec sam się przyznał, że stanowisko nie było przemyślane, ani przygotowane, a Phil zmieniał zdanie co dwa dni. To jak opisuje nas wcale nie odbiega od prawdy, wszyscy dokładnie zdają sobie z tego sprawę, jak jest i narzekają na to samo.To, że Elmsteel działa ponad 10 lat nie oznacza, że wszystko jest doskonale, firma zawsze sobie poradzi, a pojedynczy człowiek jednak ma trudniej. Mam nadzieję, że [usunięte przez administratora] da sobie radę i w nowej firmie znajdzie to czego szuka i zapomni o wszystkim, co ją tu spotkało. Powodzenia, [usunięte przez administratora] !
Automat 2010-12-04 18:33:09
[usunięte przez administratora] napisała całkowicie prawde o zakładzie i jest to dziewczyna naprawde sumienna i pracowita. Widać było że chciała zrobić coś dla tego zakładu podnieść go z tego marnego stanu , stanu rozpaczu i chaosu. Naprawde została oszukana. Zresztą przeszedłem przez to samo co Ona w tym samym zakładzie. Zero organizacji pracy ( nikomu nie ubliżając ) magazyn części zamiennych leży , jak znam życie to "nowy" manager jak tak wogóle można go nazwać nie wie co ma na magazynie a czego nie ma. Zresztą znając życie to nie ma dużo :) Bo sie wogóle tym nie interesuje.
Anonim 2010-12-05 13:50:59
Zgadzam się z poprzednikiem. Przepracowałem w tym zakładzie klika lat i mogę co nieco powiedzieć:
o sposobie zarządzania "przez konflikt" jaki prowadzi tam [usunięte przez administratora],
o dobieraniu przez P [usunięte przez administratora] ludzi, którzy przede wszystkim są wobec niego lojalni i nie mogę mieć własnego zdania ponieważ zostaną "usunięci" z zakładu.
Generalnie nie polecam pracy w tej firmie ponieważ zbyt dużo się ryzykuje. Nowy szef Utrzymanie ruchu to już w ogóle jakieś nie porozumienie, brak poszanowania dla podległych pracowników doprowadzi go porażki i mam nadzieję, że się nie mylę.
Jeśli nie potrafisz wchodzić w tyłek szefowi po same kostki to nie jest to miejsce dla ciebie.
Jeśli masz swoje zdanie, które jest sprzeczne ze zdaniem [usunięte przez administratora] to zostaniesz zniszczony.
Jeśli nie potrafisz wykonywać idiotycznych i bezsensownych poleceń to również nie jest to miejsce do ciebie.
xyz 2010-12-07 16:50:20
jak zaczynamy odbierać dobre imię kier. utrzymania ruchu to zastanów się czy to prawda , tak na marginesie pracowałeś kilka miesięcy nie lata
gall 2010-12-08 19:40:37
Witam
Czytam wszystkie Wasze wypowiedzi i dziwi mnie tylko jedno, że na takich stronach nigdy nie ma pozytywnych ocen tylko same negatywy i nikt z Was choć troszkę nie jest zadowolony ze swojej pracy. Jedno jest pewne, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Krytykujecie siebie na wzajem, pierzecie brudy na takich stronkach(po co te imiona- czy ktoś to musi wiedzieć?), a głośno kierownikom czy komuś z góry tego nie powiecie, tylko między sobą szemracie tzn. niektóre sytuacje tolerujecie, postękacie, później przyzwyczajacie się - po prostu tak jest i tak będzie - i na takich stronach wylewacie łzy. Zam tą firmę dobrze i wiem jak jest, dlatego dziwię się, że Ci co wypisują swoje żale jeszcze tam pracują- jak się nie podoba to się zwolnij!- "Tylko gdzie ja pójdę ?"- "Do firmy, którą będą budować?" Tam będą chcieli ludzi ale nie takich zgryźliwych jak Wy. Po prostu gdyby Voestalpine dobrze nie płaciło to na pewno byście tam nie pracowali! Głowa do góry - będzie dobrze - trzymam kciuki - pozdrawiam wszystkich
autorka 2010-12-08 19:59:35
no więc napisałam ten wątek , bo wylanie żalu na stronę www było , jedynym , co w porywie żalu i bezsilności mi zostało. Nie zrobiłabym tego, gdybym zdążyła pierwsza rzucić papierami, a postąpiono ze mną jak ze śmieciem, na co napewno sobie nie zasłużyłam. Nie ubliżyłam nikomu z nazwiska to raz, a dwa pisałam tylko na swój temat a nie innych spraw, które nigdy mnie nie dotyczyły , a znalazły się w kolejnych postach. Jedyny niesmak jaki czuję, to jest do dyrektora tego wszystkiego i szefa mojego działu za ich głupotę i brak odpowiedzialności za podjęte decyzje odnośnie przyjmowanego człowieka.
Z drugiej strony po to są takie portale, by może inni przemyśleli, zanim zdecydują się tyle ryzykować co ja. Może gdyby ten wątek powstał w sierpniu napisany przez kogo innego, znalazłabym go i nie zjawiła się Komornikach. Albo o pewne rzeczy poprostu wprost zapytała, albo postawiła swoje warunki przejścia z firmy do firmy. Ich nieprzyjęcie przez PR uchroniło by mnie od katastrofy, z której na szczęscie się wykaraskałam. Ale nic, chyba każdy ma na swoim koncie kariery Pomyłkową Spółkę zo.o. (czyt ogromną odpowiedzialnoscią).
Zachodzę tylko w głowę, skąd biorą się tacy ludzie, jak wyżej wspomniani, co ich takimi czyni, że postępują w taki sposób.
1
kern 2010-12-10 18:18:26
litości wszystkie firmy są jednakowe.A bajki o tych idealnych fikcją.w niejednej firmie sie pracowało i wszędzie jest dziadostwo itp.w jednych większe w innych mniejsze.w każdej firmie szef ma swego [usunięte przez administratora].więc szukajmy takiej w której się poszczęści.
pablo 123 2010-12-11 18:25:37
jak wypowiadamy się na tematy firmy ,to czy wszyscy pamiętają jak były szef prod poszedł z reklamówką z biedronki i miało być tak pięknie , a co wszystko jest po staremu .Jak był chaos w każdym dziale tak został wręcz jeszcze gorzej.Nowy spinacz nie zna prawdy.Żaden z kierowników nie posiada doświadczenia bo to jest jego pierwsza praca na tym szczeblu . Nie posiadają wiedzy na temat norm i ustaw . Każda większa firma posiada psychologa i on daje opinie na temat kadry kierowniczej ,bo wiadomo wykształcenie to nie wszystko.
Ozzfest 2010-12-11 22:58:39
ale tu nie o doświadczenie i wykształcenie chodzi, doświadczenia się nabywa i nie jest to nic złego uczyć się jakiejś funkcji. Z umiejętnościami nikt sie nie rodzi. Chodzi o to , jakim się jest człowiekiem wobec innych ludzi w każdym miejscu i w kazdej sytuacji. Kierownikiem się CZASEM bywa , a człowiekiem się jest.
Po-Działki na biurku na komputerek i papiórki nie dowodzą kompetencji i doświadczenia.
gall 2010-12-14 19:01:32
Widzę, że wszystkim się strasznie nudzi. Nie macie życia prywatnego - tylko głupotami się zajmujecie? Ktoś podał Wam tą stronkę i wszyscy radośnie macie czas na pisanie głupot, które wokół w pracy komentujecie- choć w niektórych jest troszkę prawdy. Jest to moja ostatnia wypowiedź - życzę wszystkim Wesołych Świąt i oby przyszły rok był dla nas wszystkich lepszy.
malgola 2011-09-26 19:55:27
Nie jest tak źle tylko trzeba mieć wiele siły i cerpliwości a będzie dobrze
Damian 2012-02-01 22:01:42
Pracowałem w Elmsteel prawie 2 lata.2003-2005r.Cóż kapitalistyczny wyzysk rodem z XIX wieku na wyeksploatowanych maszynach sprowadzonych z innej fabryki w Anglii.Tam widać nikt już nie miał nerwów pracować na takich złomach więc wysłali Polakom czyli takim Chińczykom z centralnej Europy,którzy zarabiają 4 razy mniej i pracują 2 razy więcej niż ich odpowiednik w takiej samej fabryce zlokalizowanej na południu Anglii.Cały rok gadali o podwyżce na kolejnych spotkaniach.Ludzie się starali,z czasem opanowali obsługę maszyn do perfekcji.W zamian dorzucono do obsługi po 2 maszyny a podwyżka owszem,bardzo zawrotna kwota w wysokości 40zł...Kpina maksymalna.Wtedy zrozumiałem,że nie traktuje się tam ludzi poważnie tylko jak głupich niewolników i trzeba zwyczajnie stamtąd wiać.Nie był to jedyny powód do irytacji.Wyjątkowo uciążliwi byli kierownicy.Buraki myślący,że swoim chamstwem i poganianiem zwiększą wydajność.Szczególnie (usunięte przez administratora)Dostał chłopaczyna trochę władzy i rozum postradał.Dla wydajności zmiany i podlizania się przełożonym dałby sobie jaja ogolić albo nawet je obciąć na jednej z maszyn.Jak można się tak stoczyć z człowieczeństwa to się do dziś zastanawiam czasem.Z Panem [usunięte przez administratora] podobnie.Jakiś nawiedzony fanatyk,Szymon z kontroli jakości-wieprzowaty typek lubiący wypić wyjątkowo niewychowany knurek,Pan [usunięte przez administratora] też z normalnego zrobił się aroganckim gburem liżącym rowa komu trzeba.Podejrzewam,że firma ma dobre programy szkoleniowe,które piorą mózgi kadrze kierowniczej i jednocześnie robią im z nich sieczkę.Taką fabrykę społeczeństwa np.Francji czy Niemiec posłaliby po miesiącu w" kosmos"a to dlatego,że tam ludzie się szanują i nie pozwalają na robienie z nich szmat.Tutaj w Polandii nie dosyć że [usunięte przez administratora] i upokorzą to jeszcze każą się cieszyć"że masz pracę"a jak się nie podoba to"za bramę"-ulubiony tekst Pana [usunięte przez administratora].Taki afrykański pseudo kapitalizm.Porównując do Niemiec to niebo a ziemia.Może za 30 lat takie buraki jak kadra kierownicza z Elmsteel do tego dojdą.
2
Angus 2012-08-16 21:27:00
ha, ale numer.... w tej firmie generalnie jest syf. O produkcji wiadomo mi było niewiele, pisany post tylko ze swojego punktu widzenia, ale jak się okazuje trop był ze wszechmiar dobry. Naprawdę , takie fora są po to , by niektórych miejsc unikać i nie tracić czasu na niepotrzebne doświadczenia. Dlaczego tu nie ma nic o mojej obecnej firmie? ciekawe....
yuo 2014-03-05 23:12:18
Chyba nie, Elmsteel Rotec Voestalpine ma na goworku nawet dobra ocenę, ale wiadomo, jak zawsze są i zadowoleni, jak i niezadowoleni.
Olek 2014-03-27 16:10:45
To prawda, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, ale prosiłbym o komentarz jak jest teraz w Elmsteel Rotec aktualnie, bo pewnie się sporo pozmieniało.
Tuttii 2014-04-16 08:50:32
Czy ktoś planuje wyjechać w czerwcu z tą firmą? Jestem maturzystą i potrzebuję w niedługim czasie zarobić parę groszy - polecilibyście mi tą agencję?
polka 2014-08-19 11:40:05
Są bony na święta i wakacje pod gruszą, kilka osób wróciło tu do pracy... chyba o czymś to świadczy
KOLUNIO!!!! 2014-10-09 11:53:04
A ja tam nie powiem złego słowa pracuje od pomad roku i polecam ,jak wszedzie pracujesz starasz sie nie sciemniaz to i zarobisz!!!!!! SOCIAL JEST UBRANIE DOSTANIESZ TYLKO CHECI DO PRACY!!! A KTO NARZEKA TO MAŁO JESZCZE PRZEZYŁ!!!
goran 2015-01-31 23:10:56
też zszokowało mnie że voestalpine tak dba o pracownika, bo faktycznie teraz to firmy robią wprost odwrotnie no... Ale ciekawe, bo pewnie przez to że mają takie super podejście do pracowników to ciężko u nich o wolne miejsce pracy co? faktycznie mają takie obłożenie że ktoś odchodzi to od razy ktoś przychodzi?
były 2015-04-20 19:14:03
Po doświadczeniach w innych firmach mogę stwierdzić, że to była moja najlepsza praca. Szkoda, że była. A też narzekałem.
trfy 2016-05-14 23:07:14
moim zdaniem @ert to najwazniejsze. A ktos wie jak się pracuje na stanowisku inżyniera projektu ???
Zostaw swoją opinię o Voestalpine - Komorniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Voestalpine