Motogama

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 152 ocen.

Motogama
2 152 6 1

Opinie o Motogama

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Bolo

Nawet dobra firma nie spełni oczekiwań osób, które wbrew sobie muszą pracować i to jest ten problem!

Ciekawy

Jakie obecnie są tam warunki pracy ?

JAN DZIĄSŁO-ZĄB
@Ciekawy 13.09.2018 11:22

Robię tu już dwa dni a czuję się jak bym pracował już 5 lat , nawet na budowie było lżej :-/ niewolnictwo 21 wieku .

Ciekawy
@JAN DZIĄSŁO-ZĄB 13.09.2018 13:27

A co się dzieje że aż tak źle ?

Magazynier

Praca jest w porządku i chyba wypisują tu ludzie, którzy nigdzie indziej nie robili.Atmosfera też, jak na magazyn do zaakceptowania. Da się dogadać z różnymi sprawami,godzinami,jedynym minusem moim zdaniem to faktycznie pieniądze nieadekwatne do rozwoju firmy i te przymusowe nadgodziny na każdej zmianie (maks.2).Na magazynie ludzie widzą co się dzieje , że firma się rozwija ,a nie przekłada się to na zarobki. Panowie szefowie- tak po ludzku. Wypadałoby pomyśleć o tym

wazs

Jak jakaś osoba przyjdzie do tej firmy na rozmowę o prace, i usłyszy od kierownika tekst *Miła rodzinna atmosfera* to niech ta osoba wyśmieje go.... W tej firmie jest obłędna patologia, od pracowników po brygadzistów aż po kierownictwo!!!!!! co do godz Jebanie dzień w dzień nadgodziny nie mówiąc o tym prze (usunięte przez administratora) systemie z lat 90 WMS tnie się (usunięte przez administratora) co chwila...... Już w Biedrze jest lepiej :P

Paul
@wazs 20.08.2018 20:26

Skoro cie taka zgryzota kolego łapie, to może zmień prace... Atmosfera jest jaka jest, ale zależy od tego jak sam traktujesz kolegów.. Do nadgodzin nikt cie nie zmusza. Jak wyjdziesz normalnie, a nie uciekniesz po cichu, to co najwyżej premię stracisz, ale nikt cie z pracy nie wyrzuci. Kwestia dogadania się.. Co do rankingów: Jeśli inni wykręcają po 80-90/h to chyba połowa tego jako minimum nie jest jakimś wyzyskiem.. Cyrk na łąkowej nie jest idealnym miejscem, ale jest wiele gorszych...

byly pracownik

Praca lekka nie jest.Za pensje ktora pracodawca oferuje to smiech na sali.Codzienne zostawanie w pracy po 9 do 10godzin.Poziom inteligencji brygadzistow kierownikow i wiekszosci ludzi zostawia wiele do zyczenia. Kierownicy otaczaja sie swoimi pupilami ktorzy nic nie robia w wiekszosci czasu sciemniajac i donoszac na wspolpracownikow. Brygadzisci obgaduja z pupilami pozostalych pracownikow i stosuja do pracownikow glupie odzywki. Na porzadku dziennym jest wydzieranie sie przez glosnik jakby zwykly pracownik posiadal grupe inwalidzka z powodu trwalej gluchoty. Pracownicy donosza na siebie o byle co byle by przypodobac sie kierownikowi i nie ma co liczyc na pomoc drugiego wspolpracownika.W zakladzie pracy pracownik otrzymuje swoj nr ktorym sie podpisuje i jest liczony z pozycji jakie zebral na godzine.Reasumujac placa na godzine a praca na akord.Na halach panuja astronomicznie wysokie temperatury.Jest klima na jednej hali ktora dziala slabo.na drugiej panuje skwar ponad 40 st. Na szczescie juz tam nie pracuje. Jedyny plus to placa na czas .

wazs
@byly pracownik 03.08.2017 17:51

Dopisze że kolejnym plusem jest klimatyzacja na 2 magazynie :) bo już jest

wazs

Dobra firma powinna dbać o pracowników...... Ta firma a raczej włodarze wolą gnoić pracowników.... Jeszcze ten ranking ze zbierania i pakowania...... CZY TO JEST LEGALNE?????

Filip

Dobra firma ma swoje wymagania i oczekuje realizacji. Niestety nie wszyscy potrafią sprostać tym oczekiwaniom!!

Paulina

@Siostra Pauliny, jak Twoim zdaniem sytuacja w firmie powinna wyglądać aby była niedaleka doskonałości? Co takiego dzieje się w firmie? Czy chodzi tylko o nadmiar pracy? Rozumiem, że są nadgodziny które są dodatkowo płatne?

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tej firmy? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych informacji o Motogama jako pracodawcy.

Siostra Pauliny
@Administrator 06.05.2018 10:59

Sytuacja w firmie jest daleka od doskonałosci, ale na szczęście wszystko zmierza do tego, że będziemy pracować po 24 godziny. Pracy jest sporo, starczy dla Ukraińców, Nigeryjczykow i polskich murzynów. Piszę o tej porze, ponieważ u mnie w LA jest rano

Czarek

Firma potrzebuje dobrych pracowników i każdy kto spełnia wymogi firmy może pracować!!!

Paula

Mam wrażenie, że dobrze się pracuje w firmie. Ta cisza na forum na to wskazuje!!

Sowa z Drzewa
@Paula 11.12.2017 19:09

Może sami Ukraińcy tam robią, którzy polskiego nie znają więc się nie wypowiadają:D

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Motogama? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Paulina

@UkrytySmok, masz jakiej dowody na potwierdzenie opisywanej przez Ciebie sytuacji? Może opis jakiegoś zachowania? Kiedy opiszesz z przykładami o co Ci dokładnie chodzi, wtedy łatwiej będzie się do tego odnieść mnie ale też potencjalnym pracownikom, którzy poszukują informacji na temat Motogamy.

Paulina

@były pracownik a kiedy przestałeś być zatrudniony w firmie? Czasami sytuacja w ciągu niedługiego czasu może ulec zmianie. Czy w czasie, kiedy byłeś pracownikiem firmy firma wypłacała dodatkowe wynagrodzenie za nadgodziny?

UkrytySmok
@Paulina 06.08.2017 18:15

Paulino, której imię pozostanie pod znakiem zapytania... Sytuacja zmienia się tutaj jak w kalejdoskopie, niestety nie idzie w kierunku poprawy komfortu pracowników a wręcz przeciwnie... Z dnia na dzień jest coraz gorzej, ale tutaj liczy się tylko to by robota została zrobiona, nieważne jakim kosztem czyt. kosztem pracownika... Ok ok wypłacaja za nadgodziny, ale każdy ma ich już dość bo są one codziennością tej firmy która i tak Chyli się ku upadkowi... Wszystkim MG wychodzi bokiem, nawet klientom...

Paulina

Na stronie firmy możecie znaleźć aktualne oferty pracy! http://www.motogama.pl/pl/oferty.html Jakie macie doświadczenia z tymi stanowiskami?

plejer

Praca beznadziejna.3 miesiące to max jaki dało się tam pracować.Ciągłe darcie się przez mikrofon jakby był to zakład dla niesłyszących.W zimie ogrzewania brak trzeba było chodzić w kurtce. Nie wiadomo o której cie wypuszczą takie widzimisie chociaż gdy przyszła siła robocza z Ukrainy to już nawet w poniedziałki nie było nadgodzin.Ludzie w miare ok jak na poziom tego miejsca pracy choć znajdą się i tacy dla których nie ma różnicy pomiędzy mydłem do rąk w płynie a silnie źrącą substancja do maszyny czyszczacej podłogę tak więc trzeba uważać na swoje zdrowie !! Generalnie bardzo nie polecam 2/10.

byczek

Jak już sięgają po pracowników z Ukrainy to zle się dzieje. Sami są sobie winni jak kierownictwo na magazynie jest w ogóle nie kompetentne. Nie potrafią zarządzać ludzmi. Szkoda mi tylko osób które nie maja wyboru i tam pracują, bo są przez to wykorzystywani jak murzyni.

Wiocha

Praca tutaj?! Boze chroń moich przyjaciół. 2 tysiace na reke po pol roku. Obietnice z d**** wziete ukraincy w pracy bo nikt nie chce tu pracowac. Patrzyc jak zamienia polakow na ciapatych.

Dddd

A czego tu oczekiwać po osobach które w w większośc nie maja pojecia o zarządzaniu ludźmi, swoje niedociągnięcia nadrabiają chamstwem i darciem, a najlepsze ze wydaje im sie że są przy tym śmieszni, nie wspomnę już o brygadzistach, kompletne dno.

mily prawdziwy

Praca do lekkich nie należy super płatna też nie jest chociaż względem innych firm jest dobrze ( po okolo roku z delikatnymi nadgodzinami można mieć 2 z przodu) praca na magazynie 3 zmianowa 6-14 14-22 22-6 niestety w wiekszosci przypadkow wychodzi sie miedzy 14-16 czy 22-24. Wiec te nadgodziny jakoś tam wpadają. Premia kwartalna chyba 500-600zł zawsze to jakiś miły dodatek. Z urlopami kiepsko no ale jak ma sie konkretny powod to dadzą. Powolnymi krokami wprowadzany jest system czytników laserowych co niby ma ulepszyć prace a tak naprawde magazyn nie jest na to przystosowany. Prawda jest taka że trzeba przyjść i się przekonać na własnej skórze czy warto tutaj pracować. Pamietajcie ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma

anonim

(usunięte przez administratora)

heheszki na regalach

Dbają o pracowników? Żartujesz sobie? Który kierownik czy brygadzista to pisze? O nikogo nie dbają. Jak coś się nie podoba to wypad a na wolne stanowisko przychodzi nowy. Oni o tym dobrze wiedzą i to wykorzystują. Dla zainteresowanych małe info. W umowie 8-o godzinny tryb pracy a w rzeczywistości 6-16, 14-24. Teoretycznie mamy też trzecią zmianę 22-6 ale w praktyce jest to 17-1 czasami 17-3. Poniedziałki ZAWSZE są nadgodziny dla zmiany przychodzącej na 6 i 14. Niestety zdarza się, że cały tydzień po 10/9 godzin. Jak ktoś nie ma życia towarzyskiego, perspektyw, jest pracoholikiem i lubi być traktowany jak murzyn to zapraszamy z otwartymi ramionami.

Priuśnice
@heheszki na regalach 13.08.2016 22:20

Niestety kierownik brygady [red] przejawia brak szacunku w stosunku do pracowników - używa obraźliwych epitetów ożywając mikrofonu przez co psuje opinie innym i jest poniżające. Myślę że w ten sposób nie zbudujemy dobrego zespołu, a raczej stworzymy złą atmosferę pracy . Może szefowie powinni zwrócić uwagę na lepsze traktowanie pracowników przez przełożonych, kierowników i brygadzistów. Na pewno poprawiłoby to pracę w zespole. Dekuji mnohokrat. Pozdravy.

Tomcio

Na urlop nie ma co liczyć, teraz nawet urlopy na żądanie nie wchodzą w gre. Za zgłoszenie urlopu na żądanie wpisywana jest bumela ,co wiążę się z zabraniem całej lub połowy premii. Niestety tak omijają przepisy prawa pracy że robią to zgodnie z prawem tłumacząc się trudną sytuacją w firmie, która trwa od miesiąca a potrwa pewnie ze 3 miesiące. Niestety nie jest to wina pracowników a kierownictwa które nie potrafi utrzymać pracowników i myśli że każdego marzeniem jest zostanie najlepszym magazynierem na świecie tak jakby nikt nie miał innych ambicji. Większości nie jest na rękę praca w blaszaku nagrzanym w lato do 50 stopni w niektórych miejscach bez klimatyzacji i wymaganie od nich nie wiadomo czego. Ale jak pracodawca chce utrzymać pracowników skoro zabiera mu gruszę wakacyjną 2 tyg przed planowanymi urlopami ,dając jałmużnę w postaci 100 zł premii. Praca to brud smród i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> NIE POLECAM

Toro
@Tomcio 18.07.2016 13:51

To co tam robisz?

Tomcio
@Toro 18.07.2016 18:04

Już na szczęście nie robię ale piszę jak jest naprawdę, praca niestety dobra tylko dla tych którzy nie mają zbyt dużych perspektyw gdzie indziej(brak wykształcenia itp.)lub sytuacja ich do tego zmusza(studenci ). Jak lubisz robić z siebie murzyna to i pracuj tu 15 lat

Robert J

Praca bajka ,od paru lat chodze w jednych klapkach i są prawie jak nowe !

Łukasz P pseudonim C

Mi praca sie podoba zwlaszcza lubie nocki można podzwonic na rokse i palic janka do rana tylko trzeba uważać bo o 5:50 przychodzi Słąwomir i krzyczy ... nie chciałbym dostać od niego z pół obrotu

Łukasz P pseudonim C

to fajne masz zainteresowania

ave
@Łukasz P pseudonim C 10.05.2016 21:57

lorek teraz to sie tu juz nie pokazuj ... łukasz ci nie popuści

Janek
@Łukasz P pseudonim C 10.05.2016 14:24

Taka ładna pogoda a ty siedzisz na necie zamiast korzystać z ostatnich dni urlopu

Orazm?

Moim zdaniem, wszyscy ludzie zamieszczający na tym portalu (który w istocie jest denny) "opinie" na temat, mają straszne kompleksy... Zamiast ingerować w życie ludzi, także to prywatne, powinni zająć się lepiej zbieraniem znaczków, albo chociażby skok na spadochronie z gaśnicą. Komu nie pasuje praca powinien poszukać innej. Dziękuje dobranoc

olo

może o magazynie.. ktoś coś powie.. jakie warunki.. szacunek do kierowników do pracowników..czy też sa krzykacze brygadziści jak w innych firmach.. atmosfera pracy.. za co zabierane premie , bo słyszałem że sa przyznawane..

roro

Jeżeli chodzi o benefit system to tego w tej firmie nie ma, co bardzo dużo chłopaków żałuję. Praca na magazynie 3 zmianowa, ale jest ok. Ja jestem na zmianie u kierownika Sławka i jest w porządku. Z tego co wiem to on już próbował namawiać na benefita, ale szefowie się nie zgodzili. Myślę że szefowie wreszcie powinni pomyśleć np: o takim czymś jak benefit bo to już jest jakiś dodatek dla pracownika. Kierownik Sławek ma benefita bo kiedyś z nim rozmawiałem, ale nie z Motogama tylko od koleżanki. Firma Motogama nie rozumie tego , że nawet taki benefit zatrzymuje pracowników.

obserwator

a nie tylko dobrem osobistym.. to tyle z mojej strony ... dziękuję i pozdrawiam

P E P E R

czy chińczyk to peper?

Se

Oczywiscie chodzilo o nie motywowanie

Zostaw opinię o Motogama - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Motogama