brak logo

ASB-Technology Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o ASB-Technology Sp. z o.o.

lola 2013-05-19 08:01
A ile płacą?
/op/ 2013-05-21 18:41
Pieniądze nie są najważniejsze.
rozsadek 2013-06-05 19:07
A co jest najważniejsze?
gparted 2013-06-06 10:07
rozsadek - 2013-06-05 19:07:57

A co jest najważniejsze?
Praca w młodym , dynamicznym zespole , możliwość nauki nowych technologii, współpraca z ludźmi , którymi kieruje pasja .
rozsadek 2013-06-08 12:50
Tak, szef wie. Ale nie powie. Przedstawi wszystko tak, jak mu wygodnie.
Kwestia zarobków pozostała wiszącym tematem
sp.o.o 2013-06-08 13:14
rozsadek - 2013-06-08 12:50:42

Tak, szef wie. Ale nie powie. Przedstawi wszystko tak, jak mu wygodnie.

Kwestia zarobków pozostała wiszącym tematem
Akurat chyba nie są złe . W Łodzi a takie z poziomu Wrocław .
Ni 2016-01-17 16:56
W ASB problemem jest szef z Holandii . To oszołom przez którego odeszło z tej firmy już wiele osób . Generalnie nie opłaca się . Szef ma tam jednego pupilka , na którego temat tworzy się legendy jaki to on wspaniały ale w rzeczywistości to druga liga programowania . Jest taki toksyczny układ i tyle .
3
Adam 2016-02-11 13:13
Bardzo tu fajnie
4
Roman 2016-02-11 13:16
Fajnie tu, bo dowożą z bambusa.
4
Ni 2016-02-12 14:27
Ewan Srewan wykończył już kilka osób
1
Arek Srarek 2016-02-22 10:41
Nie prawda
1
Ni 2016-02-24 15:52
Prawda , prawda . Co najmniej 5 osób miało go już dość i odeszło .
1
bari 2016-05-13 16:29
Cześć Wam. Różne opinie słyszy się na temat pracy w tej firmie. Moja rada – oczywiście warto czytać i szukać informacji na temat firmy, ale jeszcze lepszym pomysłem jest wykazać się inicjatywą i samemu firmę sprawdzić. także dobry ruch z Twojej strony @jnsjnskjn
Oscar 2016-12-06 14:34
Nawet w Korei nie ma tak dobrze jak w ASB.
2
Ni 2016-12-28 12:35
Nie jest taka zła firma tylko jak piszę , Ewan - szef z Holandii dużo osób wyrzuca bo jest trochę niestabilny emocjonalnie , duża część sama ucieka po jakimś czasie , powiedzmy rok czy dwa lata argumentując , że mają go dosyć. Szef ma swojego ulubieńca , programistę java który jest niezły , ma jakieś tam dobre doświadczenie ale jest oderwanym od rzeczywistości mitomanem i ludzie za jego plecami , obecni i byli pracownicy ASB , polewają z niego bo jak wchodził do firmy to nawet testów nie zdał (Kolega z liceum go wciągnął). Koleś ma jakiś taki silny emocjonalny związek z Holendrem i jak coś mu się nie podoba (a uważa się za wielki autorytet , z javy szczególnie) to leci do rybojada się wyżalić . Każdy się go boi w związku z tym . Poza tym firma ma raczej duże kompetencje techniczne ( skupia bardzo technicznych ludzi po politechnice ), jeśli chodzi o nowoczesne rozwiązania to leży jednak . Nie są nawet (nie byli przynajmniej) na etapie Mavena czy Springa w javie , frontend chyba też jakiś stary topór .
1
LG 2017-01-11 08:19
Kolega ma chyba jakieś informacje z przed epoki kamienia łupanego. Gościa o którym piszesz już dawno nie ma w ASB, a z jego słabych projektów/planów i pradawnych technologii nic nie zostało (byłem jedną z osób która zaorała te jego herezje). Java team też już nie zawiera nikogo z osób z tamtych lat. Nie wiem co miałeś na myśli pisząc "nie są na etapie Mavena", zakładam, że Anta. Maven jest od lat, ostatnio piszemy aplikacje w Springu, mamy jeszcze na utrzymaniu projekt oparty na platformie Java EE, ale to też nie jest nic z tego co ten tak zwany "mitoman" popełnił. Podsumowując jest przyjemnie, ciekawie, a z tych negatywnych rzeczy o których piszesz - nic nie zostało. Pozdrawiam.

P.S.
Co do szefa który wywalił dużo osób, to ja wiem tylko o dwóch które zaszły mu za skórę.
1
Ni 2017-01-11 19:09
No właśnie kiedyś w ASB był Ant i nie było Mavena , tak oto ...
2
Joanna 2017-04-05 09:47
Pracujesz w ASB-Technology? Chętnie usłyszymy więcej o Twojej pracy. Czego mogą się spodziewać osoby dołączające do firmy?
Dawca oraganów 2017-05-13 11:16
Firma szuka ludzi będących "pasjonatami" programowania co znaczy mniej więcej tyle , że chce mało płacić za duże doświadczenie , wiedzę i duże zaangażowanie w pracę .
Joanna 2017-05-22 14:57
@Dawca oraganów mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu w ASB Technology? Długo pracowałeś w firmie? Informacja na temat tego jak wygląda praca firmie może być bardzo cenna dla osób szukających informacji na temat ASB-Technology jako potencjalnego pracodawcy.
Adam 2017-09-23 00:24
Polecam bo blisko jest pani Gosia, tanio i dobrze
Zostaw swoją opinię o ASB-Technology Sp. z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ASB-Technology Sp. z o.o.