TELMON

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 158 ocen.

Opinie o TELMON

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELMON

Extelmonowiec

Muszę się ponownie odezwać, bo po stwierdzeniu, że informacja o nieterminowych wypłatach to wprowadzanie w błąd, aż mnie korci, by skomentować. Pracowałem w firmie 13 miesięcy, przez ten czas wypłata w terminie przyszła 5 razy, pozostałe 8 pensji po czasie, nieważne czy weekend czy dzień roboczy. Tu odnoszę się do oddziału łódzkiego. Co do podliczania pensji, rzeczywiście.. warto sobie obliczyć, ile powinniśmy pieniędzy otrzymać. Kolejna sprawa, w obecnej firmie miesiąc w miesiąc dostaję informacje na papierze, ile zarobiłem, za jaki czas spędzony w pracy. W Telmonie nigdy nie dostałem, choćby przysłowiowego "paska" pod koniec miesiąca, jakich pieniędzy mam się spodziewać, w tym temacie nalezało pytać kierowników zmiany, którzy i tak mieli mnóstwo pracy na swojej głowie. Nie wiem jakie teraz są warunki, nie wiem kto ma jakie priorytety, składając tu CV, wiem natomiast, że odchodzą z tej firmy nie tylko zwykli konsultanci, ale ludzie z każdego szczebla. Nie życzę firmie źle, bo jednak mnie poniekąd ukształtowała, natomiast pracownika należy szanować, niezależnie czy trudni się szorowaniem WC, czy walczy przez słuchawkę o swoją pensję, wynik czy wynik grupy. Tutaj jednak sprawdza się teoria zajeżdzenia, zamęczenia pracownika. Dziś z ironicznym uśmiechem na ustach, wspominam o wpadaniu połączeń co sekundę. Jeśli ktoś nie wierzy, niech przekona się na własnej skórze, być może coś się w firmie poprawiło. Ryzyk fizyk.

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@byłypracownik czyli wypłata wynagrodzenia była zawsze terminowa. To ważne prostować błędne informacje jakie są zawarte w innych komentarzach. Dużo osób sugeruje się nimi przed podjęciem decyzji o podjęciu pracy w danej firmie. Rozumiem, że już w TELMON nie pracujesz. Co było główną przyczyną Twojej decyzji o zmianie pracy? Wspominasz też o konieczności pilnowania wysokości naliczanego wynagrodzenia. Czy inni pracownicy firmy również mają takie doświadczenia?

byłypracownik

Plus za atmosferę i ludzi z którymi przyszło mi pracować i za to, że wbrew temu co inni tutaj piszą kasa była zawsze na czas. Minus za to, ze nie dbają o to, aby stanowisko pracy konsultantów było wyposażone i sprawne. Za to, że trzeba sobie DOKŁADNIE obliczać ile się powinno dostać kasy 10ego, bo oszukują albo "zapominają" wypłacić za szkolenia. Jak obiecuja jakies premie albo profity za sprzedaż czegoś przez telefon to wszystko brzmi "ładnie pięknie" w ustach kierowników, a 10ego okazuje sie ,ze nie opłacało się robic z siebie debila przez tą słuchawkę dla tak marnego grosza.

metob

Wszystko byloby ok gdyby dobrzy pracownicy byli szanowani, gdyby dalo sie zarobic powyżej 2 tys i gdyby wyplata byla w terminie.... na pewno znajda się i tacy którzy do pracy idą dla zabicia nudy....ale z tego powodu nie wolno wszystkich wrzucać do jednego wora...jedyne co trzyma ludzi przy tej pracy to atmosfera w zespole i elastyczny grafik-ale z tym tez nie zawsze...kierownicy sa różni, jedni sa ok a drudzy sa fałszywi , jak im robisz hajs i dzieki tobie awansują, to w pracy próbują na sile udawać twojego przyjaciela. Jak juz posadza d*** na wyższym stołku to przestają cie znać . Ale karma wraca a Upadki z wyższego stolka bywają bardziej bolesne. Co do samej pracy Na pewno nie jest to latwa praca. Odbieranie połączeń co sekundę jest męczące, czasem zabiorą ci szkolenie i na sprawy klientów musisz poświęcać wlasna przerwe. Projekty tez się pozmienialy, kiedys byl mBank a teraz slyszy się o sprzedaży książek czy kosmetyków.

spójny
@rozdarty 30.07.2017, 22:06
oooo a kto awansował, że tak z ciekawości zapytam? był w ogóle w tej firmie ktoś godny awansu??? myślałem, że tam wszystkie sto...

jak pracowałes na mbanku to moze i miales jak u pana boga za piecem, bo kiedyś tak było

rozdarty
@spójny 08.08.2017, 13:34
jak pracowałes na mbanku to moze i miales jak u pana boga za piecem, bo kiedyś tak było

nie pracowalem na mbanku tylko na aig i serio nie narzekalem na warunki, bo zwykle staralem sie robic to co mi kaza i wyniki robilem zadawalajace. studiowalem tez wtedy wiec chcialem laczyc prace ze studiami i jak na te godziny ktore robilem to zarobki byly naprawde dobre, a tez jak stosowalem sie do zalecen mojego kierownika to nikt nade mna nie wisial bo widzieli ze sie staram. tam widzialem kiepsko mieli ci, którzy ciagle cos krecili albo kierownik mowil jedno a oni robili swoje. telmonowi zarzucic moge wiele, juz z reszta pisalem, ale nie moge powiedziec ze zle placili jak sie czlowiek staral robic to co sie od niego oczekiwalo

Pracownik Telmon

A ja nie narzekam, pracuję, zarabiam - za uczciwą pracę - uczciwy zarobek. Jasna ścieżka awansu - realnego. Polecam - praca dla osób które chcą pracować a nie narzekać.

Gość

Bardzo brudne miejsca pracy, zniszczony sprzęt. Kiepskie zarobki nie wypłacane uczciwie. Pracownik wykorzystywany na maxa. Na plus elastyczność godz. pracy, miłe kierownictwo projektu. Na tym koniec. Szkoda czasu.

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@lallalalalaco sprawia, że nie polecasz pracy w firmie? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy w TELMON? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które do firmy chcą aplikować.

lallalalala

nie warto...

Kamil

Ludzie z Telmonu jak tam się pracuje - ile płacą? bo nie wiem czy warto iść na rozmowe

hehehe

Eh....ostatnia wypłata na czas byla tak dawno, że ta chyba sobie w ramce powiesze na ścianie ....tak na pamiątkę :) bo nie wiadomo kiedy taka następna niespodzianka znowu nastąpi

hahahah

patrzcie państwo, nieroby przestały narzekać, bo wypłata wpłynęła na czas i nie mają się o co doczepić :-)

NICK

Co to za pracodawca , do którego pytania kieruje się tylko dotyczące wypowiedzenia umowy :)))

kadrowa ze zgierza

straszne konswkwencje hehehehe

Nick
@kadrowa ze zgierza 30.05.2017, 07:03
straszne konswkwencje hehehehe

Odpowiedź tak treściwa, jak na prawdziwego pracownika kadr w telmonie przystało

Nick

Cześć, jeżeli jestem na drugiej umowie zleceniu podpisanej z telmonem ale nie mogę w stu procentach dotrzymać terminu wypowiedzenia (chodzi o 3 dni) to jakie konsekwencje mi grożą?

NICK

Dodam że opisuje rzeczywistość siedziby w Toruniu !!!

NICK

Tacy dobrzy handlowcy (z trenerów, kierowników), a nie potrafią ludzi zatrzymać .Trwa ciągły nabór , obiecanki co do możliwości zarobienia OOOOOOOOOOOOOOOOgromnej kasy a dziesiątego tylko żal i zgrzytanie zębów. Niestabilność tej firmyyyyyyyyyy porażająca , szkolenia żenujące . Po dwóch tygodniach , informacja typu "jeśli chcesz się zwolnić to teraz ponieważ szkoda mojego czasu na szkolenie ciebie a ty się potem zwolnisz . Język korzyści zerowy, chlap do krów w oborze stosuje wyższy poziom motywacyjny jak chce je "wydoić".

Strażak

Niech ktoś mi jeszcze powie- czy w tej firmie była KIEDYKOLWIEK przeprowadzona próbna ewakuacja? :) Pytam bo raz była prawdziwa a drzwi ewakuacyjne zaryglowane od zewnątrz, co wymusiło ewakuację pracowników przez zadymioną część budynku :)

Strażak

Drzwi przeciwpożarowae zaryglowane od zewnątrz w soboty

Nick
@Strażak 27.04.2017, 21:06
Drzwi przeciwpożarowae zaryglowane od zewnątrz w soboty

A U góry "pieprzenie" o bezpieczeństwie w postaci polisy nnw :)))

blabla

Hehehe słyszałem że nawet w oddziale w Łodzi ludzie zaczynają uciekać z projektu bankowego, taki bank co się z lwem i pewnym znanym aktorem reklamuje. Do tej pory był to projekt z najmniejszą rotacją ludzi i często konsultanci z innych projektów przychodzili pytać czy coś się na nim zwolniło. Dałem dostateczny bo fajna atmosfera z szeregowymi pracownikami i kierownikami niższego szczebla, oraz za to że nawet jak nie wiesz NIC o ubezpieczeniach/bankowości, do tej pory pracowałeś np. na produkcji, idzie się czegoś nauczyć i znaleźć normalną pracę w tej branży. Reszta minus, nieterminowe wypłaty(jak wypuszczają 10-tego ok. 17 nto nie ma opcji żeby ludzi emieli w terminie a jest to ich obowiązek, jeśli @Girl uważasz inaczej to polecam poczytać orzeczenia sądów w tej sprawie i nie wciskaj ludziom kitu że to wina banków. W kadrach siedzą paniusie zajmujące się głownie malowaniem paznokci, nawet sprawdzenie u nich ile ma się dni urlopu trwa ok. 4 dni. Kierownicy średniego szczebla nie wiedząc co się dzieje na kampani zarazem wtrącają się w kompetencje kierowników niższego szczebla powodując chaos, premie obniżyli 2x w ciągu 6mc na jednym projekcie. Słowem- nie polecam chyba że serio z takich dziedzin jak bankowość i ubezpieczenia jesteś bardziej zielony od przeciętnego klienta.

jolax90

Ja mam pytanie, jak wygląda ta kara i odejście z pracy? Szczerze, nie chcę czekać nawet do 1szej wypłaty

Moggydy

Miejsce: dojechać łatwo Rekrutacja: Pani która miała ze mną rozmowę powinna pracować.... niech się każdy domysli. Generalnie zrobimy dobrze tylko pracuj. Szkolenie: Merytoryka fajnie przedstawiona przez Ruda. Potem Pani chyba najbardziej sympatyczna z całej firmy szkolenie z jakości. I chłop powiedział jak się sprzedaje. Kadra: kierowniczka widać wymagająca i konkretna. Wkurzające czaty których sie nie chce czytać. Ci ludzie w pokoju obok toalety luzik. Administracja: porażka patologia. To się nie powinno nazywać administracja a kacikiem bufetowym. Chyba ze Blondynie za jedzenie płacą. Zaświadczenie źle wystawione i to po 2 tygodniach. Zapach: Na sali często śmierdzi rozkładem albo pani blond sie tak nawpycha że zageszcza atmosferę. Momentami masz wrażenie że pracujesz w ubojni a nie biurze. Zrobcie coś z tym smrodem i administracja to może wrócę.

Hajdi

Kitawa! Moje 3 słowa. Pani Blond u której nigdy nie można nic załatwić bo wiecznie się obżera. Siedzisz blisko recepcji i slyszysz "nie mogę już bo będę gruba" odwracasz sie masz ochotę powiedzieć "tak nie żryj tyle bo się przez ten rok spasłaś jak krówka na skoszonej trawce" ale nie możesz bo klient na linii. Poziom administracji żenada. Justyna ubiór raczej na wieczorną imprezę no chyba że faceta szuka... Co do kierasów dają radę. Potrafią pomóc. A miałam styczność z Kamą Marcinem Aśką i tym w oksach. IT pomaga jak trzeba tylko smutni bo sluchawkami nie mogą poratować. Monitoring widmo - przez ten czas jak pracowałam nie miałam błędów a dodam że ludzi nie znam wiec układów po tej ciemnej stronie nie było. Jak przychodzisz do pracy nie sluchasz sierot co marudza robisz co masz robić to i zarobisz. Tylko poziom pan z administracji równy poziomowi klubowej ubikacji.

Nikoś Dyzma

Toruń Kadra zażydzając , same "Misiewicze ".

Lalala

Sami bata na siebie kręcą niestety. J uz mało jest chętnych do pracy i ani cuda wianki ani Bartuś w Toruniu tutaj nie pomogą, jeśli zwyczajnie nie szanujecie swoich pracowników. Każdy ma jakieś rachunki do opłacenia musi kupić jedzenie czy po prostu chce dostać pieniądze które zarobił przez miesiąc męki. Nie wróżę świetlnej przyszłości bo biznes nie polega na tym żeby się samemu nachapac ile wlezie, nie tędy droga. Żadna szanująca się firma sobie na to nie pozwoli. A najśmieszniejsze są ogłoszenia o pracę hahahaha

życzliwy

Zero organizacji, każdy chce rządzić tylko pracować nie ma komu. Wypłata ma być do 10 ale oczywiście nie wchodzi do 10. Kłamstwo na każdym kroku. Pracownicy na słuchawce traktowani jak niewolnicy. Nie polecam z czystego serca.

Lalala

Ogólnie nie polecam. Oczywiście praca do łatwych nie należy i trzeba umieć wciskać kit bez grama empatii. Nie ważne, że klientowi coś akurat się przydarzyło np właśnie ktoś zmarl, nie ważne że nie ma pracy i ledwo wiąże koniec z końcem A Ty dzwonisz do niego po raz setny... nawet jeśli dajesz z siebie wszystko, to przeważnie wyciagniesz max 1500zl ( mówię tutaj o aig). Co z tego że dostaniesz nagrodę, raczej z tego rodziny nie utrzymasz i obiadu nie gotujesz. A jeszcze nie daj Boże jak trafisz do grupy Karpy to koniec. Będziesz traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Będziesz znosic jej humory i miny, wywracanie wytrzeszczonymi galami i usłyszysz wielokrotnie ze jesteś do niczego...a ta franca trzyma palec prosto Mariuszkowi i niestety...najgorszy kierownik ever

nepodobamesie

Zmarnowany okres w moim życiu. Pieniądze śmieciowe, wypłacane losowo, czyli były i 10tego, a nawet 9go na koncie, ale były też 11stego czy 13stego (jeśli 10ty wypadał w piątek) Do tego wymagania, jakbyś pracował/pracowała za kilka tysięcy, robienie z siebie błazna przed osobami zza drugiej strony słuchawki i wydzwanianie do nich po kilkanaście razy na przestrzeni miesiąca, wmawianie Tobie, że to Ty coś źle robisz, a nie,że klient jest totalnie niezainteresowany. Jak patrzę na ich wieczne ogłoszenia i kuszenie zarobkami powyżej 2 tysięcy złotych, to śmiać mi się chcę. Może i da się zarobić takie pieniądze, ale z uwzględnieniem tego, że musisz być osobą uczącą się, aby mniej odciągali ze składki lub na umowie o pracę. Z pozytywnych aspektów, są to kierownicy zmian czy też zwykli konsultanci, z którymi można pracować i zawsze się dogadać, natomiast czym wyżej, tym bardziej ręce opadają. Podsumowując, praca może i dobra, ale dla studentów, bo utrzymać się z niej nie da, a nie po to człowiek pracuje, aby nie mieć, prawda?

Nick

Telmon Toruń , proszę o opinie co do pracy w tej "firmie "

Kadry katastrofa

To sie zgadza. Gwiazdy w kadrach to nieporozumienie. Chciałam zorganizować zaświadczenie to mnie odsyłały na po 10tym i po 10tym. Poszłam do kierowniczki to załatwiła mi w 2h, a to chyba nie jej rola zeby za kadrowymi papierami latać. W ogóle to wystarczy spojrzeć na kierowników- nie zarabiają kokosów, znerwicowani, zestresowani a musza ogarniac wszystko. Awans w tej firmie to chyba najgorsza kara. Ale plus ze sami kiedyś dzwonili, akurat do jak co ale ja na kierownika swojego narzekać nie moge :)

qwerty

Firma porazka. Pracowałam 3mce i takich oszustów to nigdzie i nigdy nie widziałam. Brak wyplaty na czas. Zawsze po terminie. Jak juz jest to sie nie zgadza. Po tygodniu wyplacaja w formie zaliczki. A najgorsze to te gwiazdy w kadrach. Siedza i to na tyle co można powiedziec. Obecnie jestem na l4 platnym przez zus. Niby pracodawca ma 7 dni na przesyłkę zwolnienia do zusu u nich te 7 dni trwają juz 28 dni. Pomimo juz kilku kontroli z pipu nadal sobie nic z ludzi nie robią. Paniusia z recepcji zero kultury!!!

Girl
@qwerty 28.03.2017, 10:01
Firma porazka. Pracowałam 3mce i takich oszustów to nigdzie i nigdy nie widziałam. Brak wyplaty na czas. Zawsze po terminie. Ja...

Wypłata zawsze jest na czas. Zmień bank jesli trzyma twój przelew dwa dni robocze.... i nigdy nie płaca zadnych zaliczek tylko cała wypłate. Chyba że zasłużyłaś na zaliczkę czyli podstawe... Jak sprzedajesz to masz kasę, jeśli siedzisz i nic nierobisz to idz na infolinię przychodzącą.

nack

bardzo pracują te sciemniary dalej, jak nie papierosik to kawusia, za godzinke herbateczka, a to może jakieś ciasteczko, obiadek, no i koniecznie ploteczki, normalnie pot z czoła nie schodzi, trzeba sie ta łychą na wiosłować, nie długo tyłki w krzesła im się nie pomieszczą, tłoczno tam troche. Kiedys byly tylko dwie i wszystko było na czas, teraz nie długo będzie ich 10 i nigdy nie ma nic na czas.

Nick

Najgorsza ta lei-di blond przy wejściu. Po raszka .

sebek

@Próbuj Co Ty w ogóle mówisz za brednie? Zeby kierownik miał chociaż taka kasę to by bylo super.

Girl
@sebek 08.03.2017, 13:02
@Próbuj Co Ty w ogóle mówisz za brednie? Zeby kierownik miał chociaż taka kasę to by bylo super.

Pracujemy na citi i zawsze mamy powyzej 2 tysiecy w polotach do trzech i zawsze w terminie. Na hajs trzeba zapracować ,a nie w nosie dłubać.

sebek

Dawać z siebie wszystko - jasne zawsze tak robię bo jak juz się decyduje na pracę to jej nie olewam! Ale gdy daje z siebie wszystko to oczekuje wynagrodzenia powyżej 2, a tu dawaj z siebie wszystko a uciulasz w ciezkim pocie 1500! W tej firmie znaczy to tyle co:" Dawać się wykorzystywać po calosci". Kasy nigdy nie ma na czas , ciągle szukają sposobu zeby gdzieś uciąć pracownikowi pensje. A i pamiętaj ze decydując się na ta pracę musisz mieć ŻELAZNE ZDROWIE bo za l4 też jest kara i zabiorą ci z prowizji.

Próbuj
@sebek 04.03.2017, 08:36
Dawać z siebie wszystko - jasne zawsze tak robię bo jak juz się decyduje na pracę to jej nie olewam! Ale gdy daje z siebie wszy...

To chyba mówisz o citi, na AIG kar za zwolnienie nie ma, bo to umowa zlecenie. Siła rzeczy - nie ma Cie w pracy, nie zarabiasz. Co do kasy sie nie zgodzę. Sam miewam na AIG wypłaty rzędu 1700-2300 na rękę. Uważam ze na 6h pracy to w porządku kasa. Niejednokrotnie ludzie zarabiają mniej na cały etat. No i znam ludzi na AIG i Citi co wyrabiają hajsy rzędu 3 kafli w gore. Wiec co do zasady sie da.

Próbuj

Na citi można zarobić mega spooko hajs. Na AIG tez ale jak jesteś spoko sprzedawca. Grunt to nie liczyć na łatwa kase tylko dawać z siebie wszystko. Praca to typowa słuchawka. Łatwo nie jest, ale spróbuj to sie sam przekonasz. Opinie innych sa bardziej lub mniej subiektywne. Idź, ocen sam.

tuitam

A wiecie może jak jest w Telmon w Toruniu?

Obojętny

Prawda jest taka ze zawsze na każdego pracodawcę można znaleźć wiele wad. W dzisiejszych czasach prywaciarze kombinują jak mogą. Tutaj różowo nie jest, nke ze wszystkim sie zgadzam, nie wszystko popieram ale wiem co robić zeby jako tako zarobić. A na 6h pracy wychodzę nienajgorzej. Wszystkim którzy szukają opinii o telmonie - przyjdź, spróbuj, zobacz sam. Ile ludzi, tyle opinii. Tobie sie akurat może spodobać albo i nie.

FEUAIS

Stosowanie praktyki dodatkowego potrącenia za to, że Pracownik przebywał na L4 również jest nie zgodne z prawem. Kodeks Pracy mówi jasno, że wynagrodzenie Pracownika przebywającego na zwolnieniu lekarskim wynosi 80% normalnego wynagrodzenia i nie ma mowy o żadnych innych potrąceniach z tego tytułu. Gdy ma odpisywane kolejne potrącenie za L4, to tak jakby Pracownik był karany po raz drugi, a w polskim prawie nie ma niczego takiego.

KFSGDA

Prawda jest taka ze zgodnie z Kodeksem Pracy, jeżeli 10 dnia każdego miesiąca (jeżeli 10 wypada w dzień wolny od pracy wypłata powinna wpłynąć na konto Pracownika w dniu poprzedzającym dzień wolny), nie ma wypłaty na koncie Pracownika jest to rażące niedbalstwo ze strony Pracodawcy i Pracownik może odejść z winy pracodawcy! Tutaj Pracodawca nie ma praca zasłaniać się żadnymi transferami bankowymi, gdyż jest to nie zgodne z prawem! Pracodawca będzie musiał zapłacić za takie naruszenie, tym bardziej gdy pojawia się ono notorycznie. Dowiadywałem się w inspekcji pracy osobiście i pora coś z tym zrobić, przy okazji może inne nieprawidłowości się wyjaśnią. Każdy ma dowody w postaci wpływów na konto.

AGDT

dzis już 13 i dalej wyplaty nie przelali...Ta firma przechodzi wszelkie mozliwe granice, ktos sie powinien za to wziac, do tego robia chocki klocki i przeleją Ci pół wypłaty, jak sie upomnisz to dostaniesz drugie pół ale za tydzień , niby w postaci zaliczki, ale jak to wygląda w rzeczywistości to juz nie wiadomo .... MADRZYĆ SIĘ TYLKO UIMIEJĄ i chcieliby żeby wynik im robić bo im hajs potrzebny, ale jak co do wyplaty przychodzi to drogi pracowniku nie licz na to że ją dostaniesz na czas....a jak dostaniesz to z reguły coś się nie zgadza

Maras

Ja jestem młody po liceum i nie oczekuję pieniędzy za nic ;p To moja pierwsza praca i pierwszy miesiąc dwa było ciężko dość, ale teraz jest ok. Miałem błędy ale je naprawiłem, sprzedawać też się nauczyłem, a finansowo? Początek słaby, koło tysiąca, a dalej coraz lepiej, teraz tak koło półtorej na rękę. I tak lepiej niż moi znajomi, a nie siedzę w pracy po 10 godzin. Jak się chce to można ;p W A Banku miałem wypłatę koło 18:00.

Casiana

Podziękujcie swoim bankom jak kasy nie macie na czas. Dwójki nie wyciągnęłam, ale i tak jest dobrze, a z miesiąca na miesiąc coraz lepiej. Lepsze finanse niż w markecie, a nie ma tyle godzin, jak się wychowuje dziecko to ważne. A jak ktoś narzeka aż tak bardzo, to chyba nie wie jak to jest w pracy.

Hshx

I czekam teraz na wypowiedz jakiegos łba, co powie, ze tu tak fajnie. Wyplata na czas to podstawa!!! Kanapeczki czwartkowe za darmo a kasy nie ma, hahahahhhahah cyrk

Hshx

Co mamy? 10. A czego nie mamy? Wyplaty! Zalosne, kasa sie spoznia, a 10 w piatek a nie w niedziele. Czyli co, kasa 13 wleci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

adi

Telmon to oszuści którzy naginają prawo pracy. Gdybym miał żyć od 10 do 10go to bym nie przetrwał bo TELMON NIGDY NIE PŁACI NA CZAS!

RealM

Uklady tak, rodzina prezesa :D tysiaka nie uciułasz??? Jak tylko jesteś w pracy masz podstawe na reke, a jak cos sprzedajesz to wszystko na plus. Jak się przylozysz to zarobisz uczciwe, a jak ci się nie chce bardziej chcesz siedzieć to nigdzie nie zarobisz, siedz z mama w domu na obiad czekaj xd a za bledy ci obetna jak ciagle te same robisz, jak nie umiesz czytac to się nie dziwie

Mati

Nie wiem jak teraz to wygląda, ale pracowałem tam całe studia i bywało różnie raz lepiej raz gorzej ale na browara i czynsz było :) z grafikiem tez się zawsze z kierasem ugadałem nawet na sesje wolne od razu dostałem, to spory plus.raczej bym nie wrocil bo studia skończone i praca lepsza teraz, ale co się nauczyłem i spoko ludzi poznałem to moje

Solozka
@Mati 31.01.2017, 20:59
Nie wiem jak teraz to wygląda, ale pracowałem tam całe studia i bywało różnie raz lepiej raz gorzej ale na browara i czynsz był...

Kiedy pracowałeś?

RealM

I co cebulaki??? Skończyło się marudznie?!? :P siedzicie i chcecie miliony za siedzenie a trochę się wysilić to juz problem i mrudzenie :P Ja przytuliłem dwójkę na konto, pozdro!

qwer
@RealM 29.01.2017, 22:47
I co cebulaki??? Skończyło się marudznie?!? :P siedzicie i chcecie miliony za siedzenie a trochę się wysilić to juz problem i m...

@RealM dojka przytulona nie wiem gdzie chyba za dwa miesiące. Tak to grosze zarobisz, chyba ze układy masz i cie monitoring nie ruszy. A jka nie to może pareset złotych uzbierasz

gsgs

Pracuję w Telmonie od ponad roku. powiem tak nigdy nie zarobilam tam 900 zl i niewiem skad te opinie sa! ale max zarabialm 1500 zl na reka a bylam na wszystkim mozliwych projektach w tej firmie. Wtej chwili w tej firmie jest coraz gorzej. Na aig nie idzie zarobic bo szukaja bledow na sile zeby tylko nie zaplacic. Na city niby gadasz z kl ma promese na 1700 a prawda jest taka ze w biku robia zapytanie na 6000 zl i wiadomo, ze kl moze odpasc bo nie ma takich zarobkow. Wiem bo sama skladam o ta karte i mam konto w biku i takie zapytanie zrobili. W tej chwili jest tak, ze jak jestes na umowe o prace to cisna cie i daja do zrozumienia, ze na twoje miejsce jest 10 nastepnych. Wyszukuja bledow, czepiaja sie co chwile mimo, ze sprzedajesz. Uwazam, ze chca sie pozbyc umow o prace bo sa nie wygodne. W tej chwili zleceniowka zarabia wiecej niz umowa o prace to jest zart! Jak masz umowe o prace idz na chorobowe bo tylko to sie tu oplaca!. A ludziom, ktorzy tu zaczynaja swoja kariere zawodowa polecam...przyjdzcie i na tej firmie sie nauczycie, zeby sie juz tak w uja nie dawac robic.

Scal

Ja jak podpisywałem umowę to już się zabezpieczyli tym, ze przy zerwaniu z mojej strony, odciągają około 800 brutto. Mowilem sobie wtedy, ze spoko, nie zerwę bo przecież obiecywali złote góry, miliony prowizji. Gówno. 900 zł podstawy + premia, przy której jak nie zrobisz minimum 4 wniosków w miesiącu nie dostaniesz nic. To znaczy, że jak robisz 1, 2, 3 wnioski to dostajesz całe 0. Gdzie tu wyżyć za 900 zł. Ja rozumiem, że tak działa firma, na sprzedaży, no ale zeby miec dobre wyniki to z rok trzeba byłoby siedziec i sie doszkalac w zakresie 'jak oszukac klienta na produkt ktory oferujesz'. Inna sprawa za 80% wniosków to wnioski osób zadłużonych. Mialem w miesiacu okolo 15 wnioskow, ladna prowizja by byla, ale co z tego, jak wedlug nich to najlepsza baza, a wszyscy tam sa zadluzeni. Znacac zycie nie sa zadluzeni i kierownictwo sobie łyka moje byle prowizje.

Zostaw opinię o TELMON - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELMON