logo Deloitte

Deloitte

Warszawa

Opinie o Deloitte

miko 2015-03-11 21:28:10
dobrze tam płacą?
11
d3b 2015-10-15 22:18:52
Jest duży nabór ale to nie znaczy że dużo ludzi przyjmują. Im więcej kandydatów, tym lepiej można wybrać odpowiednich a przesiew jest spory. Ogólnie praca ciekawa (Audyt), wymagająca zaangażowania, dużej motywacji i gotowości do podróży służbowych. Jeśli ktoś szuka "odwalić 8h i do domu", to zupełnie nie ta droga. Dla osób bez doświadczenia kopalnia wiedzy. 6 miesięcy jak 5 lat studiów. Dlaczego nie ma opinii tutaj? Bo ludzie którzy tam pracują na ogół nie mają czasu na głupoty :)
kima 2015-10-31 00:27:58
Jak placa? Również interesuję mnie sprawa z urlopem, ledwo dostalam, czy tam tez tak jest?
BJHK 2016-02-26 18:51:44
a czy na staże, programy, praktyki przyjmują studentów/ absolwentów po 30 roku życia?
lena 2016-03-11 08:53:22
Czy w firmie przyjmują na aplikację na biegłego rewidenta?
Daga 2016-04-02 14:58:57
Chciałabym się dowiedzieć ile płacą za praktyki u nich. Widziałam że jest ciągle nabór na praktyki w audycie. Jestem też studentem niestacjonarmym i chciałabym się dowiedzieć czy da się pracę u nich pogodzić ze studiami. No i czy często się zostaje u nich po godzinach i czy płacą za wszystkie nadgodziny.
3
d3b 2016-04-19 18:13:30
Daga, na stażu lecisz na umowie zlecenie, więc wszystko zależy od tego ile masz projektów. Ogólnie możesz liczyć na 2-3k na rękę + zwrot kosztów.
Doma 2016-04-21 09:14:06
Audyt deloitte, szczególnie dział ogólny to porażka na tle big4. Jeśli chodzi o praktyki - Twierdzą ze maja konkurencyjna stawkę 20zl/h brutto płatna od każdej przepracowanej godziny, ale bardzo restrykcyjnie pilnują czy to była wytężona katorżnicza praca (wtedy płaca) a jezeli nie, wtedy managerowie migają sie od wypłat jak tylko sie da. Weźcie pod uwagę ze spędzicie dodatkowo bezpłatne 3h dziennie na dojazdy do klientów bóg wie gdzie. Od listopada do kwietnia pracujesz ok 10h, chyba ze podpadniesz (nie masz w nawyku sprawdzania 100 faktur w 10 min) to siedzisz w domu i masz nie płatne, jestes na zawołanie w wyjątkowych okolicznościach. Jezeli masz tendencje autodestrukcyjne i dajesz sie wyzyskiwac jak tylko sie da, dodatkowo łączysz to z regularnym lizaniem tyłka managerom to zostanie ci zaoferowany etat (na znacznie gorszych warunkach niż w reszcie b4) i sfinansują ci biegłego rewidenta. Teoretycznie awansuje sie z sezonu na sezon. Największym minusem jest atmosfera - plotkarska i podpierdalarska. Słabsze asystentki i seniorki czuja sie zewsząd zagrożone, tym bardziej ze kadra managerów jest niedoruszenia, wiec awansować nie ma gdzie a młodsi musza dostawać awanse. Dodatkowo spora cześć starszej załogi nie ma nawet magistra rachunkowości, albo jakiegokolwiek wiec dodatkowo sa zawistni. Niektórzy nabieraja sie na niby prestiż deloitte i wciągają sie w ten poroniony wir, inni myślą ze złapali pana Boga za nogi bo na praktyce wyciągną 3k net a potem wezmą 3,5. Moim zdaniem jeśli kończyłes fir albo inny cenny kierunek to możesz wymagać znacznie więcej, jeśli ne kasy to chociaż szacunku od pracodawcy. Spokojnie moge stwierdzić ze praca na zmywaku w uk jest mniej poniżająca niż audyt w deloitte. Jedyna zaleta to bardzo duzo mozna sie nauczyć w bardzo krótkim czasie, pózniej nie ma czasu na progres bo trzeba tyrać :/
6
zuza 2016-04-22 08:42:41
Czy z siedmioma zdanymi egzaminami na biegłego starać się można o stanowisko asystenta czy jednak trzeba koniecznie zacząć od praktyk?
4
lolek 2016-07-27 19:05:53
Niskie standardy w tej firmie to wcale nie tajemnica. W Katowicach pół biura się zwolniło bo tak ich wykończyli. Nadgodzin prawie żadnych, dojazdy do klienta nie mogą być realizowane własnym samochodem. To co się dzieje tam to jest istny burdel i sajgon.
4
Marco 2016-07-27 19:50:52
Ja Ci powiem, że standardy są tutaj na poziomie europejskim
2
Zostaw swoją opinię o Deloitte - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Deloitte