logo Deloitte

Deloitte

Warszawa

Opinie o Deloitte

miko 2015-03-11 21:28
dobrze tam płacą?
19
d3b 2015-10-15 22:18
Jest duży nabór ale to nie znaczy że dużo ludzi przyjmują. Im więcej kandydatów, tym lepiej można wybrać odpowiednich a przesiew jest spory. Ogólnie praca ciekawa (Audyt), wymagająca zaangażowania, dużej motywacji i gotowości do podróży służbowych. Jeśli ktoś szuka "odwalić 8h i do domu", to zupełnie nie ta droga. Dla osób bez doświadczenia kopalnia wiedzy. 6 miesięcy jak 5 lat studiów. Dlaczego nie ma opinii tutaj? Bo ludzie którzy tam pracują na ogół nie mają czasu na głupoty :)
4
kima 2015-10-31 00:27
Jak placa? Również interesuję mnie sprawa z urlopem, ledwo dostalam, czy tam tez tak jest?
BJHK 2016-02-26 18:51
a czy na staże, programy, praktyki przyjmują studentów/ absolwentów po 30 roku życia?
5
lena 2016-03-11 08:53
Czy w firmie przyjmują na aplikację na biegłego rewidenta?
Daga 2016-04-02 14:58
Chciałabym się dowiedzieć ile płacą za praktyki u nich. Widziałam że jest ciągle nabór na praktyki w audycie. Jestem też studentem niestacjonarmym i chciałabym się dowiedzieć czy da się pracę u nich pogodzić ze studiami. No i czy często się zostaje u nich po godzinach i czy płacą za wszystkie nadgodziny.
16
d3b 2016-04-19 18:13
Daga, na stażu lecisz na umowie zlecenie, więc wszystko zależy od tego ile masz projektów. Ogólnie możesz liczyć na 2-3k na rękę + zwrot kosztów.
3
Doma 2016-04-21 09:14
Audyt deloitte, szczególnie dział ogólny to porażka na tle big4. Jeśli chodzi o praktyki - Twierdzą ze maja konkurencyjna stawkę 20zl/h brutto płatna od każdej przepracowanej godziny, ale bardzo restrykcyjnie pilnują czy to była wytężona katorżnicza praca (wtedy płaca) a jezeli nie, wtedy managerowie migają sie od wypłat jak tylko sie da. Weźcie pod uwagę ze spędzicie dodatkowo bezpłatne 3h dziennie na dojazdy do klientów bóg wie gdzie. Od listopada do kwietnia pracujesz ok 10h, chyba ze podpadniesz (nie masz w nawyku sprawdzania 100 faktur w 10 min) to siedzisz w domu i masz nie płatne, jestes na zawołanie w wyjątkowych okolicznościach. Jezeli masz tendencje autodestrukcyjne i dajesz sie wyzyskiwac jak tylko sie da, dodatkowo łączysz to z regularnym lizaniem tyłka managerom to zostanie ci zaoferowany etat (na znacznie gorszych warunkach niż w reszcie b4) i sfinansują ci biegłego rewidenta. Teoretycznie awansuje sie z sezonu na sezon. Największym minusem jest atmosfera - plotkarska i podpierdalarska. Słabsze asystentki i seniorki czuja sie zewsząd zagrożone, tym bardziej ze kadra managerów jest niedoruszenia, wiec awansować nie ma gdzie a młodsi musza dostawać awanse. Dodatkowo spora cześć starszej załogi nie ma nawet magistra rachunkowości, albo jakiegokolwiek wiec dodatkowo sa zawistni. Niektórzy nabieraja sie na niby prestiż deloitte i wciągają sie w ten poroniony wir, inni myślą ze złapali pana Boga za nogi bo na praktyce wyciągną 3k net a potem wezmą 3,5. Moim zdaniem jeśli kończyłes fir albo inny cenny kierunek to możesz wymagać znacznie więcej, jeśli ne kasy to chociaż szacunku od pracodawcy. Spokojnie moge stwierdzić ze praca na zmywaku w uk jest mniej poniżająca niż audyt w deloitte. Jedyna zaleta to bardzo duzo mozna sie nauczyć w bardzo krótkim czasie, pózniej nie ma czasu na progres bo trzeba tyrać :/
23
zuza 2016-04-22 08:42
Czy z siedmioma zdanymi egzaminami na biegłego starać się można o stanowisko asystenta czy jednak trzeba koniecznie zacząć od praktyk?
4
lolek 2016-07-27 19:05
Niskie standardy w tej firmie to wcale nie tajemnica. W Katowicach pół biura się zwolniło bo tak ich wykończyli. Nadgodzin prawie żadnych, dojazdy do klienta nie mogą być realizowane własnym samochodem. To co się dzieje tam to jest istny burdel i sajgon.
14
Marco 2016-07-27 19:50
Ja Ci powiem, że standardy są tutaj na poziomie europejskim
7
kandydat 2017-01-09 15:21
Byłem na rozm. kw. i podjęto od razu decyzję o przyjęciu mnie. Następnym etapem była negocjacja umowy, która jest bardzo stronnicza na rzecz Deloitte'a. 99% praw jest przyznanych Deloitte'owi w tej umowie, a ty otrzymujesz jedynie możliwość wystawienia faktury, za którą: a) mogą ci nie zapłacić, bo nie wszystko zrobiłeś b) opóźnić wypłatę za fakturę bo klienci Deloitte'a nie zapłacili Deloitte'owi c) bierzesz na siebie całkowitą odpowiedzialność za prowadzenie DG (ZUS, PIT) na siebie a Deloitte'a nic nie interesuje. Otóż podobno jest to standardowa umowa i wszyscy pracownicy Deloitte'a ją podpisali. To albo pracują tam tłumoki, które nie umieją czytać umów, albo Deloitte inaczej nie zatrudnia. Każdy kto podpisze ich umowę na współpracę nie ma praktycznie żadnych praw. Ludzie tam nie czytają umów. Mnie już dwa razy zrobiono na umowach i straciłem 20 tys. PLN więc teraz przyglądam się każdej umowie bardzo mocno. Stanowczo odradzam podpisywanie ich standardowej umowy, bo jest ona bez żadnych praw dla pracownika, a wszystkie prawa są na rzecz Deloitte'a. Możesz liczyć się przy podpisaniu tej umowy na to, że arbitralnie uznają że nie wypracowałeś tego co miałeś i ci nie zapłacą. A jak zapłacą, to mogą to zrobić po kilku miesiącach. Tak wygląda ich umowa. Negocjacje umowy nie przyniosły skutku bo dział prawny nie zaangażował się w rozwiązanie problemu jakim jest stronniczość umowy.
16
kandydat 2017-01-12 12:54
Opinia prawnika o zapisach w umowie Deloitte: jest sprzeczne z zasadami równowagi kontraktowej, współżycia społecznego i regulacjami ogólnymi . Zamykam temat.
13
asystentka 2017-02-07 20:57
zgadzam sie w 100%. Moja "kariera" w deloitte potrwala niecale dwa miesiace, co i tak uwazam za sukces. Na pierwszym projekcie u klienta, chcac zasiegnac pomocy u seniora otrzymałam w odpowiedzi, ze przychodzac do pracy powinnam wszystko wiedziec (mimo iz wczesniej pracowalam tylko jako ksiegowa a nigdy w audycie) oraz jesli nie bede pracowac w soboty to bede pierwsza "do odstrzalu".... Asystenci zatrudniani sa tylko i wylacznie do klepania tabelek w excelu, na pytanie w jakim celu i co z czego wynika niestety odpowiedzi nie otrzymalam...Dla osob chcacych sie czegos nauczyc to nie polecam. Nabor trwa ciagle, poniewaz rotacja pracownikow jest ogromna, nie ma co sie dziwic z takim podejsciem do pracownika.
12
jakas 2017-02-08 15:39
W jakiej części Polski pracowałaś ? Bo w Warszawie to raczej ciężkie do uwierzenia, żeby tak traktowali, za to o tym co się w terenie dzieje to się nasłuchałem i jak BIG 4 to dla mnie tylko stolica ....
2
deliq 2017-02-23 09:12
Dajcie sobie spokój z tym Deloittle. Dno i tona mułu. Zaczynając tam pracę byłem wyzyskiwany do cna. Praca po 10-12h (z dojazdami), zero pomocy merytorycznej oraz od strony logistycznej. Atmosfera jest dramatyczna. Na każdym kroku ktoś się do Ciebie uśmiecha i niemal zachęca do rozmowy, by zaraz potem wymyślić jakąś obelżywą niemal historyjkę za plecami. Przypisywanie sobie cudzych zasług to tam jest norma. Stawki są śmieszne. Natomiast klienci tej firmy płacą za usługi, których poziom pozostawia wiele do życzenia krocie. Po awansie dostałem niby duże pieniądze. Okazało się, że 2x mniejsze, niż dostałbym u konkurencji. Jeśli dodać do tego brak profesjonalizmu zespołu, który miałem pod sobą i brak możliwości jego przeszkolenia ze względu na ciągłe zmiany tego personelu, to awans był po prostu ślepą uliczką. Oczywiście odpowiedzialność niemal taka, jak prezesa zarządu. Po 2 miesiącach kazałem im pocałować się w d...ę (dosłownie). W tamtym czasie przyjęli na staż mojego kumpla. Dobry fachowiec. Pracował ciężko i sumiennie. Gdy po 3 miesiącach poprosił o wysłanie do działu, gdzie ja byłem, jak na złość kazali mu zajmować się podatkami od nieruchomości. Facet też kazał się pocałować.
12
Luki 2017-04-21 00:03
Uczestniczyłem dziś w Assessment Center i ogólnie firma zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Począwszy od punktualności, gościnności na byciu słownym skończywszy. Ludzie na pierwszy rzut oka bardzo mili. Ale do rzeczy - brałem udział w rekrutacji na DEIP i AC jest jednym z etapów. Składał się z 3 części: 20 minutowej prezentacji sporządzanej na podstawie dostarczonych materiałów (częściowo po angielsku), testu merytorycznego z rachunkowości oraz zadania grupowego polegającego na dyskusji po angielsku w nawiązaniu do przedstawionego problemu/zadania. Wszystko musiało mieścić się w określonych ramach czasowych. Pierwsze i trzecie zadanie zupełnie nie związane z ekonomią i rachunkami - ma sprawdzić wyłącznie cechy analityczne umysłu, kreatywność, wyciąganie wniosków, znajomość angielskiego itp. Ogólnie wszystkim osobom polecam udział, nawet tym, które tak jak ja nie mają za wiele wspólnego z rachunkowością, ale widziałyby się w roli audytora, bo bez względu na wyniki AC jest to naprawdę ciekawe doświadczenie. I wcale nie jest tam tak strasznie! ;)
1
nie dziękuję 2017-04-25 19:46
Ja również dziś uczestniczyłem w assessment. Bylem już na wielu rozmowach (swojego czasu założyłem sobie, że bd chodzić, żeby się w tym wyszkolić), ale tak złego wrażenia, jak po Deloitte nie miałem nigdy...prezentacja indywidualna na temat wzięty z kosmosu: masz z pośród 3 opcji wybrać jedną, na prezentacji utrudniają Ci jak tylko mogą-w moim przypadku w bardzo chamski sposób. Jeśli chodzi o assessment: jeden z obserwujących nas menedżerów w bardzo dosadny sposób wzdychał, żeby wyrazić swoją dezaprobatę-to naprawdę było denerwujące. Słowem, jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim brakiem szacunku na żadnej rekrutacji.
8
Tom 2017-04-28 00:45
U mnie akurat podczas AC menadżer miał pod stołem komórkę, w którą non-stop klikał i nie zwracał uwagi na to, co mówię. Natomiast HR również przeszkadzała mi w prowadzeniu prezentacji.
Jeśli chodzi już o samą pracę, to mam negatywne odczucia. Niestety atmosfera pracy jest napięta. Trudno było o uzyskanie pomocy, w czym zgodzę się tu z @asystentka. Faktycznie rotacja osób jest ogromna, co świadczy na pewno o firmie.
4
ktoś 2017-05-09 18:53
Do osób, które uczestniczyły w AC Deloitte w kwietniu 2017- czy możecie powiedzieć coś więcej o tematyce zadań/pytaniach?
niezadowolony 2017-05-12 10:35
Praca ogólnie ciężka. Obecnie stawka to 22 zł brutto na godzinę ale praca minimum po 10 godzin dziennie.
Ciężko z obowiązkami bo na pracowników niższych szczebli zwalane jest wszystko. Dają green nero cafe i mają siłownie w biurze za darmo żebyście dłużej siedzieli.
Marta 2017-05-16 18:29
Tez przeszłam AC w kwietniu. Jestem po ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej. Rozmowa w moim przypadku bardzo merytoryczna, ale prowadzona w naprawdę przyjazny sposób. Teraz czekam na wyniki
1
Abc 2017-07-06 19:25
Możesz powiedzieć jak wygladąla rozmowa ? ( o co pytali, czy rozmowa było prowdzona w języku angielskim, ile trwała)
1
Arkham 2017-07-16 17:03
Witam,czy może ktoś powiedzieć coś więcej o pracy w dziale administracji? Obowiązki, wymagania, czy warto?
Agata 2017-07-19 22:57
Język angielski wydaje się być ważna umiejętnością w Deloitte - wszystkie ogłoszenia są w tym języku zapisane. Czy ktoś brał udział w ostatnich rekrutacjach? Jak to wyglada?
Gotham 2017-07-20 10:47
Ja brałem udział ostatnio w rekrutacji. Język angielski jest ważny dla komunikacji z innymi pracownikami lub klientami. Na rozmowie w pewnym momencie przechodzi się na angielski i kontynuuję rozmowę w tym języku.
Zostaw swoją opinię o Deloitte - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Deloitte