Opinie o Deloitte Polska w Warszawa

Na podstawie 104 ocen.

„Deloitte” to marka skupiająca dziesiątki tysięcy profesjonalistów w niezależnych firmach na całym świecie, współpracujących przy świadczeniu wybranym klientom usług audytorskich, doradztwa gospodarczego, doradztwa finansowego, zarządzania ryzykiem i doradztwa podatkowego. Firmy te są członkami Deloitte Touche Tohmatsu Limited, prywatnej spółki prawa brytyjskiego z odpowiedzialnością ograniczoną do wysokości gwarancji (DTTL). Każda firma członkowska świadczy usługi w określonym obszarze geograficznym i podlega prawu oraz standardom regulującym działalność profesjonalną kraju prowadzenia działalności.

Branże: Usługi dla firm - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Deloitte Polska w Warszawa

Audytor

Miałam przyjemność/nieprzyjemność pracy w dziale audytu w Gdańsku. Proces rekrutacyjny raczej przyjemny. Wysłanie CV, wypełnienie testów (logicznych + angielski), rozmowa rekrutacyjna. Sama rozmowa bardzo przyjemna, stres rozładowany przez Panią z HR oraz dyrektora działu, który był obecny. Dużo pytań "miękkich", typu "gdzie się Pani widzi za 5 lat, proszę wymienić 3 swoje wady, co Pani zrobiłaby w takiej i w takiej sytuacji" oraz kilka pytań merytorycznych - bez problemu jeśli ktoś ma podstawową wiedzę choćby z rachunkowości. Przekaz informacji bardzo szybki. Z tego co zorientowałam się później dużo kolegów czekało na odpowiedź parę miesięcy, ja czekałam 2 tygodnie (wszystko zależy od tego kiedy złożyło się CV, odpowiadają bliżej rozpoczęcia sezonu). Sama praca niestety bardzo rozczarowująca. Tygodniowy okres wdrożeniowy, który był raczej "teoretyczny" i niekoniecznie przygotowujący do dalszej pracy. Praca w zmieniających się zespołach, pod różnymi seniorami. I tutaj zależało na jakiego seniora i na jaki humor się trafiło. Oczywiście bardzo duża ilość nadgodzin, które w większości są niepłatne (firma wychodzi z założenia, że jeśli czegoś nie potrafisz, to nie będzie za to płacić, bo powinieneś się poczuwać do tego, żeby nadążać za innymi). Nie byłby to problem, gdyż o nadgodzinach w BIG4 się słyszy i nie było to żadne zaskoczenie. Problem pojawia się niestety w podejściu innych pracowników do osób na niższych stanowiskach. Choć na spotkaniach mówi się o chęci pomocy i o tym by zadawać pytania to te jednak są zbywane. To cud trafić na osobę chcącą rzeczywiście pomóc i coś wytłumaczyć. Przychodzenie do domu i otrzymywanie maili i wiadomości o pracy. Bardzo duża presja wywierana przez seniorów i zero wdzięczności za nadgodziny spędzone na ich projektach. Z 9 osób, które przyszły na stanowisko A1 na początku sezonu na ten moment zostały 2 osoby. Warto również nadmienić, że bywały okresy, gdzie brakowało projektów i nie miało się żadnej pracy - pomimo zgłaszania wolnych przerobów ciężko było otrzymać jakieś zadanie, co oczywiście później przekładało się na braki w wiedzy podczas sezonu i wielkie oburzenie seniorów ("jakim cudem tego nie potrafisz"?"). Jedną rzeczą, którą wyniosłam z pracy to lęk przed otrzymywanymi wiadomościami w okresie wolnym. Po odejściu przez miesiąc psychicznie dochodziłam do siebie. Z pewnością dużo osób i tak podejmie pracę w DTT, jednak warto się zastanowić czy naprawdę marzycie o wyścigu szczurów, a taki ewidentnie ma tam miejsce. Po przepracowanym sezonie bardzo nie polecam! Myślę, że i tak o firmie wypowiadam się bardzo łagodnie.

Gdańsk
@Audytor

Opinia ta potwierdza, że najgorzej jest w biurach EYa i Deloitte w Gdańsku. Podobno KPMG i PwC znośnie, ktoś coś wie?

ziomek

Troszeczkę śmieszą mnie frustraci poniżej, którzy wylewają swoje żale, bo ich nie zatrudniono albo musieli siedzieć więcej niż 8 godzin. W Deloitte nie pracujesz jak na taśmie produkcyjnej - 8 godzin składania długopisów i nara do domu. Tutaj jest praca projektowa i jak musisz coś skończyć do piątku to pewnie będziesz musiał posiedzieć w czwartek. Oczywiście ten kij ma dwa końce - od poziomu seniora wzwyż zarobki rzędu 10 tysięcy złotych miesięcznie nie robią na nikim wrażenia + do tego masz jeszcze darmową siłownie, darmowa kawiarnie, punkt odbioru przesyłek od kuriera, vouchery na taksówki, darmowe rowery w lato, fizjoterapeutę, lekarza, masażystę itd. Kolejny plus jest taki, że 3 lata pracy w big4 to jak 5-6 lat pracy gdzie indziej - praktycznie zawsze associate z big 4 idzie na seniora w innej firmie, senior na managera itd. Ja jako osoba pracująca już dłuższy czas mogę powiedzieć, że pensje są okej, projekty mega fajne, nadgodziny to standard, a ludzie też mega spoko (dla tych co bredzą coś o jakimś mobbingu śpieszę poinformować, że podczas oceny rocznej umiejętność komunikacji jest jedna z najważniejszych składowych [a ocenę tą wystawiają zarówno osoby wyższego, jak i niższego szczebla], przez co osoba aspołeczna nie ma szans na awans czy podwyżkę)

@iksdek

Płace wzrosły od 2017 r. o 60%, gdzie? Na pewno nie w zielonej kropce. Na seniorze wzrosły wynagrodzenia o 20-30% od tego czasu.

Pracownik doradztwa podatkoweg

W Deloitte Polska (dział podatkowy) pracuję od 5 lat. Wg mnie do zalet pracy w Deloitte należą: * stabilność zatrudnienia (dużo osób pracujących w moim zespole to osoby które mają po kilkanaście lat przepracowanych w spółce), * wynagrodzenie, które pozwoli na spokojne zaspokojenie podstawowych potrzeb życiowych (wyjem mieszkania, jedzenie, ubrania, zainteresowania oraz odłożenie czegoś na czarną godzinę), * pakiet benefitów: ubezpieczenie medyczne (lekarze pierwszego kontaktu i lekarze specjaliści, co do zasady bez opieki medycznej), kartę benefit oraz nieregularne bonusy świąteczne (nie są one wypłacane zawsze), * możliwość pracy zdalnej z dowolnego miejsca w Polsce. Do negatywnych aspektów pracy należy zaliczyć: * co do zasady, relację ilości pracy (w tym stresu) oraz otrzymywanego wynagrodzenia (trzeba się liczyć z nadgodzinami oraz stresującą atmosferą pracy), * pierwsze 1-3 lata pracy w zespole podatkowym to wynagrodzenie poniżej przeciętnego wynagrodzenia w Warszawie, * wiele umiejętności przydatnych (niezbędnych) w pracy należy samodzielnie oraz z własnych funduszy pozyskiwać po godzinach pracy - pracodawca nie zapewnia możliwości dokształcania się na swój koszt, * otrzymanie premii / bonusów jest poza zasięgiem większości konsultantów i starszych konsultantów podatkowych. Kwestie tzw. rozwoju, atmosfery pracy pozostawiam bez oceny, bo to już kwestia osobistego nastawienia do pracy oraz konkretnego zespołu.

KK
@anonim

Po Starszym Kosnultancie jest Manager i Senior Manager, myślę że szkalny sufit dopiero na Senior Manager bo widzę sporo osób na tych pozycjach które robią cały biznes w tej firmie i chyba sie nie ruszaja (co swoją drogą wydaje mi się ze czesto jest powodem frustracji takich osob zlewanej niżej na pracowników). W okresie mojej pracy w moim zespole były awanse z seniora na managera. Nie znam konkretnych zarobków ale na tych pozycjach zarabia sie już sensowne pieniądze.

Kandydat 007 Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 3 godziny.

Jak wygląda praca hybrydowa? Ile dni trzeba być w biurze? Czy można pracować z dowolnego biura w Polsce, czy jak zespół jest w Warszawie, to trzeba jechać do Warszawy?

XmZ Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 2 dni.

mam pytanko do osób pracujących w dziale audytu, czy audit analyst to a1, senior audyt analyst to a2, audit consultant to s1 a senior audit consultant to s2?

Sonia

W najnowszym ogłoszeniu dla Risk & Compliance Analyst czytałam o perfekcyjnym angielskim. Jeśli znam na średnim poziomie to jest szansa nadrobienia w kursach z firmy?

nick Nowy wpis
@Sonia

Nie bardzo bo nawet nie przejdziesz etapu rekrutacyjnego, jeżeli już chcesz kandydować to musisz mieć lepsze podstawy, bez tego nie ma szans przejść dalej.

XYZ Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 25 dni.

Jakich widełek można oczekiwać na stanowisku "Konsultant / Konsultantka w Zespole VAT" we Wrocławiu mając ponad 5 lat doświadczenia w pracy z podatkiem VAT?

Praktykant
Przebieg rekrutacji

Rekrutacja przebiega miło i profesjonalnie, jednak brakuje pewnej spójności. Część osób zwraca się na ty, część osób na pan. Firma sama w sobie oferuje raczej przeciętne warunki, chociaż zależy czego się szuka. Pensja w okolicach minimalnej, dosłownie o kilka złotych wyższa (nie napiszę dokładnie, bo jest to trzymane w sekrecie do samego końca ;)). Jest też problem z godzinami pracy, tak naprawdę nie ma pewności ile godzin otrzyma się w projekcie, a w konsekwencji ile się zarobi. Firma nie określa minimum godzinowego do wyrobienia. Na pewno mają duży plus za szybki feedback na każdym etapie rekrutacji. Natomiast nie podoba mi się, że za każdym razem odzywa się inna osoba, a nie ta, z którą rozmawiało się wcześniej.

Pytania

Pierwszym etapem jest screening telefoniczny, podczas którego padają pytania ogólne w stylu "czemu chcesz u nas pracować?", "czym zajmuje się audyt finansowy?" itd. Dodatkowo padło jedno pytanie po angielsku. Drugim etapem jest rozmowa video, całość trwała ponad 40 minut, padło wiele pytań merytorycznych o rachunkowość i audyt, dodatkowo pytania sytuacyjne "jak się zachowasz gdy ...?" i kilka pytań po angielsku. Pytania po angielsku są proste i typowo lifestylowe, każdy spokojnie sobie poradzi, jeśli tylko nie boi się powiedzieć kilku zdań.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Zainteresowany
Użytkownicy czekają na odpowiedź 26 dni.

Ile zarabia się w zespole Litigation? Czy polecacie pracę w tym zespole na początek aplikacji? Bardzo dziękuję za wszystkie opinie!

stary

Z tego co się orientuje jest chyba lepiej, jets duzo pracy, ale cos za cos. Senior Consultant to m/w 20K brutto wiec mysle ze manager to jeszcze więcej. Sa nadgodziny ale trzeba sie z tym zmierzyc, jezeli chce sie wiecej zarabiac....podzielcie sie jak w innych Big4 albo w innych działach..

nico
@stary

A tak jak w innych firmach tego typu konsultant ma dość elastyczne godziny pracy czy jednak trzymają się kurczowo, że od tej do tej ma kwitnąć przed monitorem?

ada
@stary

W jakim niby zespole takie kwoty? Z tego co wiem w taxach managerowie tyle nie zarabiają...co mówić o niszym levelu. Generalnie - słabo.

?
Użytkownicy czekają na odpowiedź 40 dni.

jakie są aktualnie widełki dla stanowisk w audycie?

Zuza

Dla Digital Strategy Analyst jest proponowana UoP a ja mam własną działalność. Jest szansa negocjacji na kontrakt B2B?

Kontroler
Użytkownicy czekają na odpowiedź 42 dni.

Cześć. Miesiąc temu wysłałem cv na kontrolera finansowego. Zero odpowiedzi na cv.. Pracowal ktoś tam?

Witold

Bardzo mocno liczę na wszelkie aktywności sportowe bo jestem za zdrowym trybem życia. Jako praktykant w zespole imigracyjnym mam jakieś sportowe benefity?

gutek

Chcę przesłać apkę na staż w dziale audytu. Dodatkowe płatne dni wolne przypadają w konkretnie dni czy sami sobie wybieramy?

Użytkownicy czekają na odpowiedź 53 dni.

Na jakie zarobki może liczyć Junior Java Software Engineer?

Ula

Zauważyłam w ogłoszeniu dla samodzielnej księgowej o częstych podróżach służbowych. Czy wówczas mam dostęp do auta służbowego i karty paliwowej?

Flamingorose
Użytkownicy czekają na odpowiedź 59 dni.

Czy pracuje/pracował ktoś jako service desk z włoskim (lub innym językiem)? Jakieś opinie? Jakie są widełki?

Nikoś

Piszą wprost ze Internal Audit Consultant ma przejrzysta ścieżkę kariery, tylko w ofercie nie ma już szczegółów. opiszecie je? jakie stanowiska i o jakim średnio czasie?

Dzien dobry! Na jakie zarobki moze liczyc stazysta w zespole ESG / S&C w Warszawie? Dziękuję;)

Joanna

Jak wiadomo z ogłoszenia Business Analyst pracuje w hybrydzie. Jesteście w stanie zapewnić ze pozostanie to niezmienne? nie uśmiecha mi sie codzienny dojazd do biura

banzie

Hej czy możecie coś powiedzieć więcej o stanowisku recepcjonistki? Warto aplikować? Dużo jest pracy na tym stanowisku? I czy często trzeba używać angielskiego?

Poszukująca

Hej, czy ktoś z Państwa wie jak wygląda atmosfera w dziale Immigration w Deloitte w Warszawie ? Na jakie zarobki może liczyć osoba z 4 letnim doświadczeniem ?

Szkolenia kosztem czasu wolnego? To jakie konkretnie są oferowane? Powiecie przynajmniej czy jednak warto? czy wyrobie sobie tu jakiś wartościowy certyfikat?

@anonim

Nie ma szkoleń finansowanych przez pracodawcę. Szkolenia można mieć w czasie wolnym od pracy i za swoje pieniądze.

Zostaw merytoryczną opinię o Deloitte Polska - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Deloitte Polska?

Zobacz opinie na temat firmy Deloitte Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 171.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Deloitte Polska?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 36, z czego 4 to opinie pozytywne, 23 to opinie negatywne, a 9 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Deloitte Polska?

Kandydaci do pracy w Deloitte Polska napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Deloitte Polska
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)