brak logo

Tyco Electronics

Bydgoszcz

Opinie o Tyco Electronics

Rafal 2016-12-05 08:40:26
Ja tez tak pracuje. Nauczyli mnie tego prezes kierownik brygadzisci i liderzy! 3h . Reszta to gra aktorska nie mająca nic wspólnego z praca. I jest dobrze. Jak odbieram wypłatę to przynajmniej nie mam kompleksów!
12
PLN 2016-12-06 21:44:25
Jestem ciekaw czy powiesz to prosto w oczy prezesowi jak ciebie sprawdzi przez adiego . Musisz usiąść na praski za kobiety i zrobic norme jak tobie nudzi się . a co. niektórzy musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robić godziny ( za ciebie negusie !!!!!!!!)
6
Dzidzia 2016-12-07 06:55:42
Uwaga
Ruszają przed Świąteczne oferty pracy,chcesz sobie dorobić do pensji w tyco,czytaj ogłoszenia,zarobisz wiecej niż oferują w Czechach i będziesz przy rodzinnie ,oferujemy talony na zakupy prezenty z zniżką do 70%
Oferty pracy Bydgoszcz
Polecam gorąca stronkę,ja nie robie nadgodzin w firmie , bo mozna zarobić w weekend tyle co w miesiąc w firmie
1
Adolf von Majeranek 2016-12-07 09:56:17
Chodzę do tej roboty wiecznie uhahany xD zakładam na wszystko i wszystkich okulary. Pan U- Gała może zrobić mi 5S+1 w moim swieżo zrobionym kakao, U-Dyk dalej niech pedałuje na swoim motorze do Norwegi, a Szampion-O goni ich swoim Passatem. Tak właśnie rodzi się Elita nowi przychodzą starych porywa UFO.
6
Kolo 2016-12-07 11:51:09
U-Gała F-Dyk O-Szampion raczej UFO
1
Adolf von Majeranek 2016-12-07 12:08:45
Dokładnie to UFO porwało naszego ŚP Mistrza.
Lena 2016-12-07 12:25:15
Żal mi tego F-Dyka jak wróci z Czech tyle czasu bez chłopaków, oni mu zrobią z tego wąskiego tyłka HDS-a
1
Lenka 2016-12-07 23:13:20
Mam pytanie dlaczego ślusarz z 5 piętra chodzi po zakladzie z różnymi paczkami czyżby dorabia za Świetego Mikołaja ? Jego komputer az sie pali tak pracuje ślusarz ?
3
... 2016-12-08 22:52:08
Ten mongoł z 5p by się zabrał za robotę bo tylko dupe wszystkim obrabia i dłubie w nosie a jak nie ma co robić to widać bo wtedy nosi na czole swoje powiększające okulary i co chwile siedzi u biurowych
4
Babcia 2016-12-08 23:21:23
Zgrywa cwaniaczka a to zwykla parówka jak była zadyma w klubie i jego znajomy miał chwilowe problemy to on wielki ochroniarz schował się za drzwi i czekał na policję nie pomógł koledze taki twardziel
5
Dzidzia 2016-12-09 00:34:35
Witam,
Na forum jestem dość nowy i myślę sobie dlaczego ludzie w tej firmie tak sie nawzajem obrażają, niby średnią w zakładzie wieku to 40lat,a mi sie wydaje ze pracuje w przedszkolu,każdy w tej firmie ma cos za uszami,młody czy stary pracownik,i wydaje mi sie ze każdy z tych co tak wypisują chce dalej pracować dla firmy , bo gdyby tak nie bylo to chyba by sie sam zwolnił,chyba ze tylko ktoś jest modry w pisaniu, a tak naprawdę jest niedorajda życiowa co boi sie nawet odezwać na spotkaniach zakładowych itp,miała to być forum na temat pracy w firmie,a powstała sekta ludzi którzy nawzajem sie nie akceptują,,moze czas zmienić prace,bo w firmie z takim podejściem ludzi innym również sie ciężko pracuje . Pozdrawiam
11
Dzidzia 2016-12-09 01:11:01
Szefostwo sie niby zastanawia co jest nie tak na wydziałach.....odpowiem na to pytanie,,,,,dzisiaj odebrałem swoją wypłatę i jest mi bardzo przykro,bo nie wiem co z taka suma pieniedzy zrobic,czy kupić dziecku lizaka za 2zł,czy dołożyć 90gr i kupić 1kg cukru bo to na dłużej bedzie jadła,,to mi się wydaje ze jest wstyd dla faceta co ma sie opiekować rodziną,ale jeszcze większy wstyd dla szefostwo tej firmy,bo to tylko świadczy o szacunku szefostwo jakie ma dla pracownikow, juz powoli sie zastanawiam czy te wykresy osiągnięć to szefostwu przyslonila wykresy wypłat,,,,,,żenada dla władz tej firmy
26
OJ 2016-12-12 04:47:53
co "jest nie tak na wydziałach"? Jak to możliwe że TEOA i szesnasta gwiazdka nie rozwiązały problemów??
Więcej tablic, ankiet, list sprawdzeń, ocen itd.
14
ha 2016-12-13 22:13:52
Karolina przestań to robić z chłopakami z roboty bo jak stary wróci z zagranicy to masz przechlapane i bliźniakom będzie smutno.
4
Wqw 2016-12-15 19:54:02
Widzę że co niektórzy nie mają swoich problemów to zajmują się pierdolami no ale cóż głupich nie sieją sami się rodzą i proponuje zająć się swoją d........a a nie innych
Wqw 2016-12-15 20:02:42
Widzę że co niektórzy nie mają swoich problemów to zajmują się pierdolami no ale cóż głupich nie sieją sami się rodzą i proponuje zająć się swoją d........a a nie innych
2
Dzidzia 2016-12-15 23:12:53
Panie dyrektorze i panie kierowniku skąd chcą państwo wziąść 150ludzi do pracy,czy nadal ktoś sobie robi nadzieje na lepsze jutro nie płacąc normalnych wyplat,jest juz prawie 2017 a pensje z 2005 .czy myśli ktoś tam za biurkiem ze ktoś bedzie pracował za taka sume dluzej niż rok,bo mi sie wydaje ze zostana tylko ci co czekają na odprawke za lata pracy , a nowi przyjdą a potem zobaczymy ich w parku przemysłowym u konkurencji
Oczywiście rozumie podejście władz w tej firmie , oczywiście gdybym miał jakieś stanowisko na poziomie tez bym dążył do wykonania produktu z jak najmniejszym wkładem finansowym,ale niestety czasy sie Troszkę zmieniły i o pracownika trzeba powoli walczyć,chyba ze załoga ma sie składać tylko z ludzi którzy albo maja problem z jakimś nałogiem,albo czekają do emerytury,albo tacy co juz maja tyle lat stażu w firmie,ze na pewno nie zaakceptują nowych pomysłów...,chyba ze mam plan B i otworze agencje pracy dla pracowników z Ukrainy,,,to jest biznes plan dla kogoś kto ma trochę kasy na start
15
zu 2016-12-15 23:45:58
pracuje z karoliną jest super babką dobrze się z nią pracuje jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ta co wypisała te bzdury na jej temat chyba sama zadaje się z chłopakami pewnie zazdrości że karolinie się tak powodzi jest bardzo lubiana na zmianie i pracowita zawsze służy pomocą
9
123# 2016-12-18 20:04:23
Nie polecam zmiany na zerówce u A. M. , stres i mobbing
7
Brzoza 2016-12-18 21:52:53
proponuje liderowi od passta tdi przenieść palarnie na zerówkę do żółtego.To chodzenie co 20 minut go wymęczy ,a co dopiero jak przeniosą wiatę w krzaki.Cały HTS to jedno wielkie nie porozumienie.Planista i technolog do d... a-ludzie na produkcji nie maja z nimi lekko .Co chwila wychodzi coś nowego ,ale musi być zrobione i już.Stempel stawia monter i później spije śmietankę.Nad procesem czuwa wszechwiedzący i palący głupa na każdym kroku chłopak z polskiej wsi od paska tdi(sorry teraz juz dostawczy jest bo sie nie miescil).Tluscioch zapomniał jak ściemniał za czasów brzozy -pil kawe przy maszynie i żar batony z automatu,a teraz okulary ,5s i presja na ludziach.Żenujące.Uwaga : lubi spuszcać z ucha .Kiedyś był kolegą ,z którym jadło się śniadanie a teraz obrabia tyłek i wykazuje się majstrowi na go mitingu na palarni.Ogólnie ,gdyby nie parę osób ,które jawnie nadużywają swoich funkcji i mają słabe pojęcie o produkcji byłoby fajnie.Jak będzie w przyszłości zobaczymy
14
jeszcze trochę... 2016-12-19 22:42:54
cyt..... "szanowni państwo, proszę aby od 15.12.16 przyjeżdżać do pracy komunikacją miejską"........
firma bez parkingu, ewenement na skalę światową.

zapraszamy do pracy w TYCO
- płaca minimalna dla świeżych operatorów itp
- płaca najniższa w KUJ.POM. dla specjalistów
- zatrudnienie przez te kutwy z manpowera.
- brak premii
- palarnia w krzakach
- brak miejsc parkingowych (od 15.12.2016)
- dotychczasowy parking to tor dla łazików NASA
- parking dla rowerów, ech.....
- wspólne szafki
- dział HR pyta pracowników jak ma pracować i co ma robić (10 lat studiów i żeby się pytać gościa po podstawówce co jest nie halo, albo w opiniach goworkowych szukają inspiracji. proszę śmiało korzystać :-))
- firma rodzinna
- gwarantowana praca
- dużo pracy
- praca pełna wyzwań
- odpowiedzialna praca
- praca w zespole
- praca, praca, praca.......i na końcu mała płaca

Wesołych Świąt.
33
Dzidzia 2016-12-20 14:59:29
nowa propozycja

Na większe pieniądze mogą liczyć pracownicy magazynów czy operatorzy wózków widłowych. Ci ostatni po dwóch latach mogą zarobić już 4000 złotych brutto czyli 2853 złote netto. Płacone pracownikom pensje sprawiają, że Lidl nie zauważył tendencji do odpływu pracowników związanej z programem 500 plus (której notabene nie widać także w statystykach GUS). Jednak ostatnie podwyżki zbiegły się w czasie z wprowadzeniem programu.
Sieć nie tylko płaci w miarę przyzwoicie. Pracownicy Lidla mogą także liczyć, podobnie jak pracownicy konkurencji
5
Monterka 2016-12-25 21:01:17
Mam dostać niedługo umowę przez tyco jako operatorka. Ile dostane na reke?
Pikuś 2016-12-26 20:37:13
Jako operatorka i pewno Twoja wiedza marna.Nawet Niewiesz gdzie start maszyny,gdzie stop.Firma tanim kosztem chce obsługę produkcji a całą robotę wykonują ustawiacze, a pseudo operatorki podniecone że są operatorkami,żenada.Odpowiedż,dostaniesz 50zł brutto więcej.
14
Pata 2016-12-27 12:47:25
Te operatorki to naprawdę żenada musisz ogarniać swoją i jej maszynę i nic za to nie dostaniesz a każdy postój maszyny operatorki to twój problem masakra ale jak się posypią reklamację to wszystko wróci do normy
8
ja 2016-12-27 20:38:44
Do Czech tak tylko tyco wyjeżdża i mało tego najgorsze obiboki przeszło rok na chorobowym opieka za opieką. Proszę jaka nagroda .Ludzie chorujcie ile się da a będziecie nagrodzeni tak się żądzi na kablach
7
pracowita 2016-12-27 20:50:27
Nie zgadzam się z tą opinią. Był okres, że do Czech chętnych nie było, nikt nie chciał jeździć. Ale jak ludziska wyczuli, że można sobie trochę do pensji na dietach dorobić, to teraz najlepiej cały zakład by jechał, no może prawie cały. Ludziska ogarnijcie się trochę, przemawia przez was czysta zawiść i tyle w temacie.
7
pracownica # 2016-12-28 07:51:20
Tak to prawda że źle się pracuje na zmianie Pani .A.M, same grupki porobione. Teraz między świętami trochę spokoju, bez stresu i teź swoje człowiek zrobi, normę i.t.d. w spokoju i bez nerwów.
5
ona 2016-12-28 14:39:17
A.M to dobry przykład gdy prostej dziewczynie,bez perspektyw da sie trochę władzy-wtedy wychodzi kto jest jakim człowiekiem naprawdę (człowiek małego formatu).
5
@@@ 2016-12-28 20:15:36
A może czas na jakieś zmiany w tym temacie?
2
#@# 2016-12-28 22:13:03
Przydałyby się zmiany, ale oby na lepsze bo tych gorszych zmian wszyscy już mają dosyć.
4
Tomek 2016-12-29 13:04:11
Witam, czy ktoś może ma doświadczenie na stanowisku inżyniera serwisu- field service engineer i mógłby podzielić się opinią na temat danego stanowiska? Jak wygląda kwestia zarobków, wyjazdów, szkoleń? Ogłoszenie ukazuje się nie pierwszy raz w przeciągu ostatniego roku. Z góry dziękuję za odpowiedź.
2
Kocica 2016-12-29 21:58:02
Mam na myśli zmianę w postaci nowego albo nowej brygadzistki zamiast AM
3
wkurzona 2016-12-30 15:46:02
Udałam się do białego domku, bo potrzebowałam pewne zaświadczenie z działu kadr. Nistety pocałowałam klamkę, dział kadr zamknięty na cztery spusty. Na drzwiach żadnej informacji. I właśnie zrozumiałam, jak się w tej firmie traktuje pracowników produkcji. Nam się cofa zaplanowane niejednokrotnie urlopy, a wszystkie panie z kadr idą na wolne i nawet jedna nie pełni dyżuru. Żeby jeszcze wcześniej była jakaś informacja...Słyszałam też, że jedna pani z białego domku stwierdziła, że jak się komuś nie podoba praca w Tyco w Polsce, to niech jedzie pracować do Tyco w Czechach. Czyż nie jest to żenujące, bardzo inteligentna wypowiedź. Mam nadzieję, że już wkrótce to się zmieni na naszą korzyść. Oby to szybko nastąpiło...
19
Pako 2016-12-30 19:41:17
Odpowiedż do postu Tomek.Najpierw się k...a weż za robotę,pokaż co potrafisz a póżniej myśl o wyjazdach,szkoleniach i płacy.Kolejny opierdalacz się znalazł.!!
5
mi@ 2016-12-30 23:23:18
W tym zakładzie już nic się nie zmieni jedynie na jeszcze gorsze .Ręka rękę myje jedna wielka szajka .Na kablach kto dobrze w tyłek wchodzi ten ma dobrze z P .brygadzistką natomiast bardziej ambitni prze........bane
4
Pozytywny 2016-12-31 07:48:58
Wszystkim Paniom i Panom pracujacym w TE, życzę w Nowym Roku dużo szczęścia, radości, zadowolenia, spełnienia marzeń i .... mniej wylewanie pomyi , żółci na swoje koleżanki i kolegów . Więcej wiary w ludzi. Miłego Nowego Roku.
Ciekawa 2016-12-31 07:53:17
A jak podwyżki? Za chwilę Nowy Rok. Juz coś wiadomo jakie podwyżki?
Monterka 2016-12-31 15:00:29
A jak tam podwyżki plac? Wsżak zaraz nowy rok :(
Uśmiechnieta 2016-12-31 19:38:54
Czytam Wasze wpisy i jedyne co widzę, to pełno jadu i narzekania :(. Życzę Wam w Nowym Roku więcej radości,pomyślności i ... mniej jadowitości. Pozdrawiam
pako 2 2017-01-01 00:12:35
Ale kiedy tutaj sami opierdalacze. Pako również.
1
jeszcze trochę... 2017-01-01 00:39:14
odp. dla : wkurzona 2016-12-30 15:46:02
To jest tak zwana korporacyjna równość i uprawnienie oraz kodeks etyki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WARTY.
Jest bardzo widoczny podział na szlachtę oraz plebs tzw.
Szlachta to np antresola na wtryskach, a plebs... wiadomo "nie myśleć, nie pytać, robić, robić robić.
Jak taki podczłowiek ma jakąś sprawę ważną do załatwienia to może poczekać tydzień. Przecież to z pewnością mało ważne bo człowiek też mało ważny, zwykły robol więc co może mieć ważnego do załatwienia?
Ciąg dalszy wkrótce: między innymi miejsca parkingowe dla szlachty o których pisałem wcześniej. To dopiero początek......
podobno ma być jeden sedes na każdym piętrze.
ciekawe że dla roboli jest jeden sedes na kilkadziesiąt osób(kolejki są to widać, szczególnie na kabelkach), a szlachta ma w posiadaniu dwa/trzy sedesy na 10 osób.
Chcę przypomnieć takie tam: szanuj bliźniego swego, jak siebie samego.
Tego w kodeksie etyki nie zauważyłem. ;-).

HWDK - znaczy się H..J W D..E Korporacji

happy new roku.


9
Pako 2017-01-01 18:20:54
Odpowiedż do pako2.Co TY k...a myśliś ,że tu nikt nic nie robi.Pieniące dla nieprodukcyjnych to pewno bocian przynosi.TYCH K...a nierobów jest coraz więcej ,wymagania godzinowe coraz większe ,że można się z.....ć ,a taki pako2 pisze że sam jestem opierdalaczem.Po tekście chyba widać H..U ,że jestem fizolem i na CIEBIE J...e.
9
a 2017-01-08 21:32:56
podwyzka w nowym roku o 63gr
7
B 2017-01-10 06:17:25
śmiem twierdzić że w przyszłym roku będzie niżej. Popatrz sobie na historię ostatnich pięciu lat. TO oznacza produktywność.
5
racownik 2017-01-12 20:30:04
Praca w takiej wielkiej korporacji, bardzo wysokie wyniki, samo dobro i świetlana przyszłość a zarobki? Żenujące i uwłaczające najniższa krajowa i to jeszcze z wielkim bólem co dla niektórych pracowników z dłuższym stażem.
14
Sraka 2017-01-14 10:50:44
Kiedy podwyzki i jakie????? Bo rzygam tą pracą czas spie....z tąd
6
On 2017-01-15 20:45:24
Teraz to dopiero będzie się działo jest na 4p. New CHAMPION
2
Dzolo 2017-01-15 21:24:21
Tam to dopiero jest Meksyk! Nikt się nie interesuje tym pietrem choć podobno najważniejsze. A tej słodkiej blondynki która wszystkim dobrze by zrobiła to miesiąc już nie widać!
4
Minionek 2017-01-16 15:15:41
Dostałam dzisiaj ofertę pracy do tego zakładu proszę mi powiedzieć jak tam jest??
Zostaw swoją opinię o Tyco Electronics - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tyco Electronics