brak logo

Tyco Electronics

Bydgoszcz

Opinie o Tyco Electronics

Bamber 2017-10-07 22:51
Ale Ja mam ciężka sytuacje rodzinna. Co Wy ode mnie chcecie? Musiałem kupić używanego Golfa od koordynatora narzędziowego. Ledwo starcza mi do dziesiątego! Opamiętajcie się ludzie! Weekendy w pracy to moje jedyne źródło żeby się utrzymać!
12
Obiektywnie bez cukru 2017-10-07 23:00
Ludzie tak wam źle ? Zapraszam np.do podobnej firmy z branży Taber na Osowej Górze.Tam jest akord ciężki do wyrobienia.Za buble dostaje się selekcję i oczywiście po dwóch w miesiącu i tak zjeżdżamy do najniższej krajowej mimo np.zrobienia soboty!!! Tolerowane jest pracowanie po 16 h godzin bo inspekcja i tak na nocce nie przyjedzie a godziny są rozpisywane.Można robić sobie przerwy na fajkę czy śniadanie ,ale później się nie wyrobisz i akord idzie się j...ac.Tak postępują inni pracodawcy ,tutaj akurat prywatni.W Tyco normy nie są aż tak wyśrubowane.Wiadomo są wyroby gdzie ciężko o wyrobienie.Prace na linii nie należą do skomplikowanych.Za buble nikt wam z kasy nie zjeżdża,macie socjal,kasę na czas i pełno płatne nadgodziny ,a nie pod stołem bez składek.Prawda taka ,że po wyrobieniu nadgodzin duża część to podatki stąd niektórzy mogą się przeliczyć.Tak źle nie jest.Widać to na palarni i po osobach kończących zmianę i wychodzących 15 minut przed końcem.Ktoś pisze o dyskryminacji.A babki chodzące w ogrodniczkach to co ? Jak się nie chce pracować to wracać na studia po których i tak nic niema
2
Pitek 2017-10-07 23:09
Nie popadajmy w skrajności. Są też zakłady w których płacą średnio 500zl.więcej niż w Tyco. Dlaczego bierzesz pod uwagę najgorszy wariant?
13
Wazny 2017-10-07 23:34
Jakby w Tyco byłoby tak dobrze a w inny zakładach tak zle to uwierz mi Tyco nie cierpiałoby z powodu braku pracowników. Kazdy wręcz byłby dumny ze tam pracuje. A niestety jest odwrotnie.
14
Zadowolony 2017-10-08 08:21
Jestem dumny, że pracuję w Tyco. Wszyscy narzekający weźcie sie lepiej do roboty a jak wam jest tak bardzo źle w tej firmie, to się zwolnijcie
5
TE man 2017-10-08 09:12
A najwiecej krzycza te stare pip..y, ktore niczego sie nanauczyly przez dziesiec albo i wiecej lat, a teraz chca zarabiac jak dyrektory. Zwolnijcie sie skoro zaklad blokuje wam wasze "kariery". Pracodawcy w kolejkach sie ustawiaja zeby wam zaplacic po kilka, kilkanascie tys za siedzienie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie przez caly dzien, przeplatane pojsciem na palarnie , gdzie przy okazji mozna obrobic komus [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e. Nie szkoda wam swojego cennego czasu na prace za grosze.
6
Patryk 2017-10-08 10:20
Nie nauczyły pisze się osobno. Widać że Ty także niewiele umiesz.
5
Jaki 2017-10-08 10:43
Forum polonistów jest na innej stronie, tam mozesz sie popisywać swoją polszczyzną.
5
mm 2017-10-08 12:11
A ja uważam, że Tyco jest super firmą. Normy nie są jakoś nie wiadomo jak wygórowane.Fakt faktem zależy na jakim stanowisku się pracuje. Przyczepią się raz czy dwa a potem spokój. Ale zgadzam się, że zarobki są dosyć niskie. Mogłoby być lepiej. Ale cieszcie się, że za te wszystkie buble nie potrącają nam z wypłaty. Czy ludzie są źli? To zależy jakie Ty masz do nich podejście. Jeśli jesteś złośliwy, to nie licz, że oni będą mili dla Ciebie :) Taka rada dla wszystkich Tycowych maruderów ;)
3
Pracownik 2017-10-08 13:13
Nie mogą potrąć za buble bo na bublach pracujemy. Materiały najtańsze, tłocznia i wtryskarki robią taki badziew że aż przykro się robi. Jak to mówią "z g... złota nie ukręcisz"
11
mm 2017-10-08 13:45
No tak, w 100% się zgadzam :)
6
Smd 2017-10-08 14:35
Zadam tradycyjne pytanie. Gdzie jest kontrola na tloczni i wtrysku? Kto pozwala na produkcje tego "badziewia"?
5
jarek z tyco 2017-10-08 14:43
Jestem pracownikiem nieprodukcyjnym i szlag mnie trafia jak widzę, co się dzieje po godzinie 8.00 w okolcach wjazdu do zakładu. Jestem nauczony punktualności, niestety duże grono moich koleżanek i kolegów tego nie przestrzega. Chyba ósma godzina to nie jest jakaś pora skoro świt. Jakoś pracownicy z produkcji przychodzą na 6.00 i dają radę. Jednym z takich spóźnialskich jest taki koleś z rzadką kitką. Ten to regularnie uprawia ten proceder, przyjeżdża tak ok. 8.15 i to dzień w dzień, a wychodzi punkt 16.00. Albo jest takim kiepskim kierowcą i nie potrafi depnąć, albo ta jego krwista mazda jakaś powolna. Nie podejrzewam gościa o zbyt późne wyjście z domu. Ale dajmy jemu spokój, bo podobnych przykładów można by tu mnożyć. W każdym razie zapraszam dyrektora pod szlaban o 8.00, może wreszcie zrobi z tym porządek. Regulamin jest równy dla wszystkich.
21
POLDEK 2017-10-08 14:53
O czym WY kużwa WSZYSCY PISZECIE.Jakie TABERY jaka robota ,czy w tym KRAJU będzie w końcu normalność.Soboty,niedziele,czym się podnicacie,niech te wszystkie firmy,korporacje dadzą ludzią normalnie zarobić,godnie,a nie sobie do kieszeni miliony a ludziom grosze.
16
Prawda 2017-10-08 16:54
Niektórzy nie moga zrozumieć, że trzeba szukać pracy bo i teraz jest rynek pracownika (dla Srajco zawsze będzie) ale uważacie że jest sens oddawania duszy prywaciarzowi za najniższą krajową? Oni nie rozumieją waszych potrzeb ważne że oni maja w dupkę ciepło i dobrze, nie rozumieją i nie zrozumieją!!! Bierzcie ludzie życie w swoje ręce i spier**** stamtąd!! Jak widzicie poziom tego zakładu dużo mówi skoro już ukraińców biorą bo im się wiele razy pod [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pali, jednak jakimś cudem zawsze z ego gówna wyjdą. Nie mówię że mają płacić po 3-4 koła za taką pracę ale jeśli zamiast zakichanego 1460 daliby 2000 zł netto to co najwyżej korniki w chacie prezesa by pozdychały, które mają się lepiej niż większość pracowników tego zakładu. Założę się że prezesi założyciele o nawet nie mają pojęcia ze mają jakiś oddział w Bydgoszczy bo są tak zajęci wydawaniem hajsu. Czekać kiedy respirator sobie kupią do oddychania bo im się nawet tego już nie chce.

Jedynym miłym aspektem ego burdlu jest ten obiad pracowniczy po 5,50zł ale cwani prezesi zrobili kalkulacje i wiedzą że jak tyle dadzą od siebie murzynom to im nie pozdychają bo by robić am nie miał kto. Gdyby nie fakt że najniższa krajowa to obowiazek tego bardzo przykrego pracodaawcy to byście za darmo zasuwali, mało tego jeszcze byście musieli płacić podatek za oddychanie opiłkami ze szlifierni :D
12
Star 80 2017-10-08 17:18
To prawda. Trzeba zweryfikować swoją "wydajność" w pracy. Lepiej odpocząć w domu niż harować siedem dni i potem się mocno zastanawiać dlaczego tak mało. Czyżby to tylko podatki?
2
:/// 2017-10-08 17:23
A ty taki mądry za mamusią, po tatusiu czy w tyco miałeś dodatkowe szkolenie? Ile lat pracujesz w firmie? Gdzie się opie-przasz, że ślepy jesteś? To o palarni to z własnej obserwacji? To może sam się weź do roboty a nie faje palić. W palarni przeważnie elita biurowa albo faceci z produkcji z żółtego. Kobiety jeżeli już to na śniadaniu albo sporadycznie tam chodzą.
1
ona 2017-10-08 17:49
Sporadycznie, czyli przynajmniej raz na godzine. Ja takiej przerwy nie mam bo nie pale :(
6
Zadowolony 2017-10-08 20:33
Jeszcze raz się pytam, skoro tak jest źle, to czemu nie zmienicie pracy? Skoro narzekacie, że otrzymujecie tylko najniższą krajową, to zmiencie firmę na inną. Mniej nie zarobicie, a przynajmniej warunki pracy będziecie mieli lepsze, nikt sie was nie będzie czepiał.
Pamietajcie, jezeli ktoś pracuje solidnie, to żaden przełożony w tyco się nie czepia. No, ale skoro wy się tylko zajmujecie obserwacją innych pracowników, wytykaniem im błędów, a nie pracą, to się nie dziwię, ze macie najniższą krajową.
Więcej zaangażowania w pracy!!!!!!
7
Prawda 2017-10-08 20:58
No ja zaliczam się do tych co to zrobili i wam też to radzę. Oni wylewają na was swój gnój i swoje szambo i płacą najniższą krajową. Była raz akcja że facet palił co godzinę papierosa to go podpier*** do agencji nawet, bo pracował przez Manpowera a karta wejść/wyjść nie jest podpisana pod imię i nazwisko pracownika. Skoro dają ludziom np. 35 brutto miesięcznie podwyżki to świadczy wspaniale o takiej firmie naprawdę!!! Aż rwać się do pracy :D Więcej i więcej angażu w pracy ! Najlepiej odrazu dusze oddajcie prywaciarzowi albo już nie wyjmujcie nosa z jego rowa nawet na chwilę :D
8
Tyco Hools 2017-10-08 22:30
Ja tam nie narzekam. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Robię swoje a jak innym ciągle źle to maść na ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i do innego zakładu. Wszędzie znajdą się czarne owce. Kasa zależna od pracy jaka się robi. W większości szybko można się nauczyć danej operacji czy obsługi maszyny. Jest wiele normalnych osób które znam od lat i to się ceni.Fakt jak ktoś napisał o spóźnianiu się na 8.00. To przegięcie. Też uważam że powinno się być punktualnym. To chyba podstawa. Generalnie jako miejsce pracy spoko. Każda złotówka na kwitku a nie pod stołem i po terminie. Jedyne co mnie irytuje to palarnia Jest ok ale ludzie z kipami stojący pod płotem w strojach firmowych to nie najlepsze wizytówka. Podsumowując polecam. Jestem na tak.
10
Waldi 2017-10-09 12:10
Ludzie mało Wam 1800zl??? W Warszawie za to kamienice kupują!
6
KoVal 2017-10-11 11:35
Dostałem oferte pracy przez agencje jako monter podzespołów elektronicznych, jak tam jest czy warto pracować w tym dziale, czy lepiej jako operator prasy?(chodzi mi o atmosferę, traktowanie itp)
1
Zielin 2017-10-11 17:30
No wkońcu ten leser od sugestii zabrał sie do roboty bo przez ostatnie pół roku ten program nie istniał .
6
zielina 2017-10-11 18:00
Tylko kiedys za sugestie byly wmiare normalne kwoty a teraz to jest jakas parodia jeszcze troche to za sugestie bedzie dawal 10zl z tym zaniżaniem kwot to go juz troche ponosi
7
muniek 2017-10-12 00:41
To na cholerę piszecie te sugestie??? Nie dość, że są bardzo opóźnione, to praktycznie nic nie dają. Ja już dawno tego nie piszę i Wam wszystkim również odradzam, a stękanie nic nie pomoże, po prostu robią z nas idiotów i tyle w temacie.
10
Daroo 2017-10-14 08:58
Wydaje mi się ze powoli nawet bardzo ale jednak powraca normalność. Do zarządzających zakładem chyba dotarło ze to jedyna droga do tego ażeby zakład funkcjonował prawidłowo. Mam nadzieje że teraz będzie bardziej dokładnie dobierana lista kierowników brygadzistow itp. Najważniejsze że już nie ma z Nami tego idioty któremu wydawało się że jest inteligentny.
8
Pracownica Tyco 2017-10-14 20:04
Proszę państwa, a zwłaszcza szanowny panie R.R: nie jest sztuką zwoływać zebrania nawet o 22-giej na zerówce, opowiadać jakie to mamy straty, (o zyskach nie było ani słowa to tak na marginesie), opowiadać o premiach za wyrobienie, ignorować nasze sugestie o MARNYCH płacach, zasłaniać się dotowanymi obiadami, wczasami pod gruszą itp. Nie dalej jak na drugi dzień odwołuje się nagle nadgodziny w niedzielę. Wystarczy, żeby szanowny Pan przeżył miesiąc za 1500 zł, w porywach za 1700. CZY KTOŚ SIĘ ZE MNĄ NIE ZGADZA?
16
kiri kiri 2017-10-14 21:53
Tak,ja się nie zgodzę. Nie bronię nikogo ale chyba byłyśmy na innych zebraniach lub słuchałaś wypowiedzi bez zrozumienia. Śmiem twierdzić , że były używane słowa zrozumiałe dla inteligentnego człowieka i w sposób prosty wytłumaczono nam dlaczego nie będzie nadgodzin na niektórych wyrobach. Gdy odwołano nadgodziny wtedy wielkie BUUU !!! . Więc następnym razem skup się na zebraniu ,może będziesz miała więcej informacji. A przechodząc do innej kwestii, rzeczą szalenie interesująca jest przychodzenie do pracy w piątek na "środkową zmianę". Dlaczego ??? Aby oczywiście mieć możliwość przyjść w sobotę lub niedziele na nadgodziny , aby tylko godziny przerw się zgadzały. Ja też mam takie pieniądze za przepracowany miesiąc, ale jeśli pracodawca robi zebrania ,logicznie mówi o problemie to, to rozumie. Zatem jeśli komuś tak zle ,przecież droga wolna. Podobna branża na Osowej ,akord, soboty,niedziele niesamowicie błyskotliwa okazja. Ile twoje ręce zrobią tyle zarobisz. Powodzenia.
5
Nie umiejąca słuchać ze zrozumieniem 2017-10-14 22:06
Skoro się nie zgadzasz, to znaczy że odpowiada ci taka głodowa pensja i wykorzystywanie i nabijanie w bambuko. Myślę, że należysz do tych nielicznych, którzy uważają że jest ok. Popieraj dyrekcję i wszystkich, którzy tworzą dla nas "dobrą zmianę" a w Tyco na pewno daleko zajdziesz. Powodzenia.
8
kiri kiri 2017-10-14 22:43
Nie widzę sensu w dalszej dyskusji,bo to co powiem i tak jest po za twoim zasięgiem intelektualnym.
2
Pomidor 2017-10-15 20:40
Juz wiem! Zeby było lepiej trzeba zadzwonić po globalnego No wiecie tego od motoru ! Wtedy na pewno będzie wszystko git! Oj niektórzy by się ucieszyli! Ten malutki i ten grubiutki to juz wogole!;-)
3
Wieloryb 2017-10-15 20:50
Biedny Odyniec znowu będzie musiał pomniki dźwigać!
4
iq 2017-10-15 23:28
kontrola na kawie, a gdzie ma być?
2
pracownik 2017-10-16 22:35
No i co, tablice pościągane, regały wracają na swoje miejsce, wielkie "porządki" w biurach. Za to wszystko powinni niezły rachunek wystawić Julianowi. I niech łajza wie, że nikt gada nie lubił i nikt za nim nie tęskni. Szkoda tylko, że nasz dyrektor tak późno przejrzał na oczy. Ale lepiej późno niż wcale.
6
blue 2017-10-17 11:05
Nie rozśmieszaj mnie z tym głupim pisaniem o tym aby się zwolnić i iść gdzie indziej bo praktycznie w każdym zakładzie płacą tyle samo, ludzi mają za nic i taka prawda.
Wylogowany 2017-10-17 13:00
Niektóre przydupasy nie potrafią zrozumieć że to nie jest takie proste zmienić zakład i już. Większość ma rodziny i różne zobowiązania do płacenia, a jesteśmy po prostu za biedni by sobie pozwolić na nagłe zmiany. No chyba że ktoś siedzi na garnuszku rodziców i potem cwaniakuje.
PS w innych zakładach często płacą lepiej, zwłaszcza teraz bo brakuje ludzi do pracy i będzie brakować przez bardzo długi czas (i 500 plus tu za dużo nie pomoże). Widać to po ekspertach jakich nasz zakład pozatrudniał, zero wiedzy i umiejętności technicznych... cóż polityka Juliana pokazuje swoje efekty.
4
Duszek 2017-10-17 15:42
Cześć.
Mam zacząć pracę od poniedziałku na dziale złączy.
Mógłby ktoś się wypowiedzieć jakie warunki, czy warto jaka pierwsza praca?
Wiem że najlepiej samemu spróbować ale opinie mile widziane...tyle szczere
Spoko 2017-10-17 17:54
Zalezy jednym sie podoba innym nie. Praca spoko zalezy na jaka zmiane trafisz ludzie tez spoko. Dasz rade. Powodzenia.
1
ЛФЛВПКДЩ 2017-10-18 12:10
My oddani Tyco pracownicy którzy walczymy o chwałe naszego dyrektora pozdrawiamy was hejterzy i niespełnieni... dzieki waszemu marudzeniu i wylewniu pomyj sobie na głowy stajecie sie silną elitą naszej społeczności

Niech żyje MORDOR
5
Duszek 2017-10-18 17:53
A jak wygląda praca na złączach? Na czym to polega? Ciężko? Jakaś norma czy coś? Czy raczej nawet półgłówek by sobie poradził?
Kacper 2017-10-18 18:38
Z nowo przyjętych pracowników 90% nie nadaje się do pracy. Więc nie martw się na pewno dasz radę!
5
Duszek 2017-10-18 18:41
@Kacper
A jakieś informacje? Na czym polega tam praca?
Samka 2017-10-18 23:40
Siedzisz montujesz recznie jakies czesci. Zadnej filozofii. Jak leserem nie bedziesz to bedziesz montowac a jak bedziesz sie lenic to wezma ciebie na maszyne haha. Praca bardzo fajna ale na poczatku faktycznie moze byc ciezko duzo papierow i nauki co do czego z czym polaczyc. Ale po kilku tygodniach juz jak automat robisz. Kasa jak to kasa z nadgodzinami pracujac w agencji wyciagnac mozna ponad 2 tysiace albo powyzej 1700-1800. Ludzie duza gadaja na temat zarobkow ze tak zle a i tak siedza bo wszedzie tyle samo daja.
Spoko 2017-10-19 00:25
O wypisywanie papierow tez sie nie martw zawsze sie ktos znajdzie na linii co wypisze. Siedzisz i montujesz tak jak ktos wyzej napisal . Praca prosta jak drucik. Normy sa ale wszystko da sie zrobic. Raczej zawsze pracujesz w grupie 3,4,5 osobowej. Po tygodniu zaczynasz sie nudzic no ale siedzisz i robisz. Glowa do gory napewno dasz rade.
NICK 2017-10-19 00:45
Spoko Króla Juliana już nie ma... idzie nowa era :)
3
Były global 2017-10-19 04:53
Kariera Króla Juliana do złudzenia przypominała karierę Nikosia Dyzmy. Też macie takie wrażenie?
4
Nikodem 2017-10-19 18:54
Kariera Nikodema:
Pracownik zakładu pogrzebowego przypadkiem trafia na wystawny bankiet. Zdobywa uznanie wpływowych ludzi, dzięki którym zaczyna robić karierę polityczną.
Kariera Króla Juliana:
Czlowiek z nikąd przypadkiem trafia do TYCO. Zdobywa zaufanie dyrekcji a następnie wysyłają go na szkolenie gdzie zdobywa doświadczenie wpływowych ludzi… dzięki którym zaczyna robić karierę w TE. Nikt nie jest już go w stanie zatrzymać… Poszedł po trupach ale już go zna całe miejscowe otoczenie.
4
Smutny koniec 2017-10-19 19:50
No tak już jest w życiu że na chamstwie oraz na bezwzglednosci daleko się nie ujedzie. Niech smutny przypadek Juliana zwanego globalnym będzie ku przestrodze dla innych młodych wilczków! Którzy karierę swoją planują po trupach a do celu!
4
antyJulian 2017-10-20 05:41
Julian obecnie jest zajęty. Tworzy kolejne tablice w nowym miejscu pracy.
Zostaw swoją opinię o Tyco Electronics - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tyco Electronics