Graform
3 877 6 1

Opinie o Graform

Nick

Ciekawe czy w tym roku dostaniemy na święta to co w zeszłym. Jeżeli tak to będę niezmiernie wdzięczny :)

Marek
@Nick 01.12.2018 21:50

3 razy tyle co w zeszłym roku ma być. Szef już podpisał. Wesołych świąt.

Nick
@Marek 02.12.2018 11:59

Wspaniały człowiek czyli będzie wesołych świąt, wesołych świąt, wesołych świąt.

Zenek
@Nick 01.12.2018 21:50

Tak. Wybór w jakim systemie chcesz pracować:)

Nick
@Zenek 09.01.2019 22:06

Wybór ta... gdyby nie zje...any kruszyn to byśmy mieli normalny system gdzie raz w miesiącu byśmy mieli weekend wolny nic lepiej jak zwykle pod górkę!

mk
@Nick 11.01.2019 23:31

w kruszynie miedzy soba to wszyscy tacy cwani a jak przychodzi co do czego i jeszcze trzeba sie pod tym podpisac to cwaniaczkom z okolic nakla nagle rura mieknie. a takie gieroje przy tych ukrainach.

System 7-dniowy
@mk 12.01.2019 07:57

A ty koniu taki gieroj tylko na forum. W kruszynie lepiej za przezbrojenia sie weź bo ludzie na ciebie sie skarżą, że nic nie robisz tylko w telefonie siedzisz.

Kryspin
@Nick 11.01.2019 23:31

A zastanowiłeś się oszołomie latem robić 7 dni pod rząd A jak ktoś zachoruje albo urlopy będzie miał to staniesz za niego robić

Nick
@Kryspin 13.01.2019 12:16

Jakie 7 dni... 2 dni rano i masz 24 h przerwy bo na następny dzień popka w systemie 4 dniowym po popkach idziesz na rano i masz 30 h przerwy czyli dużej różnicy nie ma tak samo z popki na nockę masz 24 h przerwy ale wam tego się nie przetłumaczy bo widzicie tylko 7 dni w robocie a że masz 24 h przerwy tego już nie widzicie. Zresztą latem zaczniesz pracę w czwartek popką skończysz w niedziele to zdanie zmienisz jak ci się jaja spoca...

Obserwator
@System 7-dniowy 13.01.2019 12:11

Haha to prawda. Ustawiacz z Wroblowej chce uciekać od niego. Ale nikt tego nie widzi. Najlepszy kumpel dyrka. Chodza pogłoski ze to Piochu podsunął temat Wardzie o zmianie systemu. Rzekomo na prośbę pracowników. Chyba jednego.

Kryspin
@Obserwator 14.01.2019 16:26

Z jego zmiany wszyscy ustawiacze I pomocnicy pouciekali by najlepiej już kilku wykończył Wilczka też załatwił dwóch na zmianie I jeden nie widział co drugi robi I tylko jednemu się oberwalo.

Frank
@Nick 01.12.2018 21:50

Co wy chcecie od Konia? Rzetelny pracownik i ustawiacz a do tego fajny kolega. Na swoim fachu zna się jak reszta ustawiaczy razem wziętych, no może poza Maciejem. Zawsze pomoże przy pracy.

Mufasa
@Frank 15.01.2019 08:19

Taki dobry kolega a sprzedałby Cie za jedna fajke

stara dama
@Mufasa 15.01.2019 21:45

hehe bliźniak ale komuś zaszłes za skórę , tu każdy mocny bo anonimowy, rób swoje mówią ze w Kruszynie nikt Ci nie podskoczy gdyby nie tacy jak Ty to dawno już by tam zgasili światło i zamknęli drzwi Pozdro z wróblowej

Plaścik

Ale mam nwesa. Wiecie że 3 najlepszych technologów idzie do Form Plastu??? No Graformie po Tobie dziadu ????

Ja

Jak zwykle szefostwo pokazało gdzie ma pracowników. Ani premii świątecznych, ani paczek dla dzieci, nawet zwyklych życzeń nie było WSTYD , WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD

HardTranceTechno

Rudy to jednak dziad...

anonim

(usunięte przez administratora)

Mały budda

Dostanie tyle co nam daje z socjalu , czyli nic . Ta firma to dziady . Zap....ać lemingi

pracownik

Czy ktos w Kruszynie moglby sie zajac dystrybucja wody butelkowanej wsrod pracownikow produkcji? Po paru dniach od dostawy nie ma juz wody dla pracownikow pracujacych na maszynach a pare osob z hali ma pochowane po kilkanascie zgrzewek tylko dla siebie.

Paulina

@Anal, @Moooo, nie jestem pracownikiem firmy tylko moderatorem tej strony. Moim zadaniem jest zachęcanie do dyskusji o firmie i warunkach pracy jakie w niej panują. Dzięki tym informacjom inne osoby zaglądające na tę stronę mogą wyrobić sobie opinię o firmie i zdecydować, czy chcą do niej aplikować. Nie ma znaczenia, czy Wasze opinie będą negatywne, czy pozytywne. Najważniejsze, żeby były obiektywne i napisane w kulturalnej formie i nie łamały regulaminu. Myślę, że wyjaśniłam Wam moją rolę na tym forum, dlatego proszę nie adresujcie do mnie wpisów, które powinny być adresowane do pracownika firmy Graform.

Anal
@Paulina 01.10.2018 14:56

Urzekła mnie Twoja historia i jest mi z tego powodu wszystko jedno.

Grzegorz
@Anal 01.10.2018 21:26

Jeśli jesteś pracownikiem firmy, mógłbyś dodać trochę informacji o zatrudnieniu, bo Twoje wypowiedzi niewiele wnoszą do wątku. Napisz, czy pracodawca oferuje premie, lub inne dodatki do wynagrodzenia? Jakiego rodzaju umowy są podpisywane z pracownikami? Zlecenie, czy na czas określony? Te informacje będą bardzo pomocne dla innych osób odwiedzających to forum i szukających informacji o pracodawcy. Aktualnie firma szuka kontrolera jakości i głównej księgowej. Napiszcie, czy trudno jest się dostać?

Torento

Coraz gorzej 15 minutowa przerwa przez przekładanie pokemonów. Po max. 5 osób na śniadanie żenada i wstyd niech tylko dowiem się kto to wymyślił !!! Czas zgłosić sprawę do Inspekcji,bo tak nie może być !!!!!!! Nie widzi tego prezes zakładu.

Pomocna
@Torento 14.09.2018 20:18

Wymysly (usunięte przez administratora) a to że musimy być na stołówce 10 min przed pracą kto nam za to zapłaci szkoda słów co się dzieje czas uciekać

Paulina

Firma Graform szuka specjalisty do spraw administracji. Wymagania to wykształcenie wyższe i doświadczenie w branży HR. Pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie, atrakcyjne wynagrodzenie, szkolenia i kursy dokształcające. Czy ktoś z osób szukających zatrudnienia jest zainteresowany tą ofertą rekrutacyjną? Zachęcam Was do zostawiania swoich opinii.

Anal
@Paulina 10.09.2018 13:24

Jak by było atrakcyjne wynagrodzenie, to czy potrzebowali byście pracownika na to stanowisko? Ukraińca sobie zatrudnijcie. Oni są bardzo dobrzy i tani. Haha

Cruise

Paulina weź się zajmij swoją robotą i obowiązkami a nie komentujesz i straszysz prawem . Możesz pracować offline jak chcesz!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Jeep

Którą? Trzy są.

Jeep
@Jeep 16.08.2018 19:45

Sorki. Cztery są :)

Hary

Pewnie z wszystkimi ma romanse .Znowusz sensacje jakieś. Głupota ludzka

Ładną ma pupę

Wszyscy udają że nic nie wiedzą , normalka fałsz w tej firmie . Chodzą ploty że jej nową robotę załatwił . Ja ją lubię a z kim sypka sobie to jej sprawa . Nie macie własnego życia , to interesujecie się życiem innych .

Francik

I jak tam pracuje się w Polski (usunięte przez administratora)? Kierownik już zwołał wszystkich i powiedział że jak będziecie zarabiali mniej to będzie dla was lepiej :)) jak to było za moich czasów.Uważajcie na klakierów podpierdala-czy.Ogólnie nikt normalny na produkcji nie wytrzyma,także nie polecam.

Paulina

@Pracus, rozumiem Twoje zdanie o firmie.Podpisanie umowy bezpośrednio z firmą, a nie przez agencję pośrednictwa pracy byłoby dla Ciebie korzystniejsze ze względu na długość kontraktu. Piszesz, że następna umowa jest jednak podpisywana z agencją. Możesz napisać z jakiego powodu? Negocjacje bezpośrednio z pracodawcą dotyczące warunków zatrudnienia są zawsze korzystniejsze niż przez pośrednika. Aktualnie Graform szuka osoby na stanowisko pracownik dodatkowej kontroli jakości oferując dwuzmianowy czas pracy i szkolenia zawodowe. Jesteście zainteresowani tą rekrutacją?

Paulina

@Socjalny, piszesz, że barak dodatków takich jak fundusz socjalny. Czy można liczyć na szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe? Czy firma obecnie prowadzi rekrutacje? Jakiego rodzaju umowy pracodawca podpisuje z pracownikami? Czy można liczyć na stabilne zatrudnienie i umowę długoterminową? Zachęcam Cię do dodanie opinii.

Pracus
@Paulina 24.07.2018 07:14

Żadnych paczek na święta dla dzieciakow tym bardziej dla pracowników. Premie zabierania za reklamację zewnętrzne. Nie długo to sami Ukraińcy będą na zmianach jeśli zakład dalej będzie tak traktował Polakow. Umowa podpisywania z agencją pracy . W normalnym zakładzie 3 umowa jest na czas nieokreślony ,A w graformie 3 umowa podpisywania jest z Graformem na miesiąc i po miesiącu wracamy do podpisania umowy z agencją.

Zuza

Czy jakieś dodatki socjalne macie w firmie?

Socjalny
@Zuza 12.07.2018 20:11

Z dodatków socjalnych to mamy tylko ciepło i mydło w WC, ale nie zawsze.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mark

To Graform zatrudnia czy agencja pośrednictwa? Kto wg ciebie tak oszukuje?

Zbych
@Mark 17.04.2018 23:04

Agencja zatrudnia. Wieloletni pracownicy mają umowy z firmą . Przez agencje Stawka godz niższa od najniższej krajowej. Firma daje dodatek systemowy. Jednakże jest to dodatek a nie płaca podstawowa którą masz na umowie. Na temat oszustwa się nie wypowiadam.

Mark
@Zbych 26.04.2018 08:17

A jaka to agencja zeby można było sprawdzić czy wszystko jest ok?

Mery
@Zbych 26.04.2018 08:17

Szkoda że nie znasz znaczenia słowa płacą minimalną. To nie jest tylko stawka godzinowa. Proponuję douczyc się.

Megi

To jaka to agencja?

Anin
@Mery 14.05.2018 20:48

Zamiast pouczać, proszę rozwinąć temat. Ile wynosi od 2018 stawka godz obowiązująca w naszym kraju? A jaką mają pracownicy obsługi wtryskarki? Na umowie... W zakładzie tym obowiązuje stawka godz.

Mery
@Anin 25.06.2018 07:00

Najniższa krajowa to 2100 brutto. W jej sklad wchodzi stawka godzinowa premie i dodatki. Wiec nie wiem skad informacja ze pracownicy maja mniej. Zarabia ktoś u nas 1530 zł?

Paulina

@Roman, wiesz coś na temat aktualnych rekrutacji? Czy mógłbyś przybliżyć temat i napisać na jakie stanowiska są poszukiwani pracownicy? Jakie warunki proponuje pracodawca i jakich kwalifikacji oczekuje od pracownika? To bardzo ważne informacja dla osób poszukujących pracy. Czekam na Twoją opinie.

Adam

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Roman
@Adam 25.06.2018 09:56

Tak

Paulina

@Bonjour Bitches, znajdujesz się na publicznym forum, dotyczącym rzetelnej informacji na temat warunków pracy, oraz aktualnie prowadzonych rekrutacjach. Odsyłam Cię do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin. Komentarze niezgodne z jego postanowieniami i nie na temat, mogą zostać usunięte.

Bonjour Bitches

Nazywam się Oliwia Grzybowska mieszkam w Bydgoszczy przebywam w tym momecię w Nottingham jestem długowłosą blądynką ,mam małego synka .Poznam faceta lub kilku jeśli lubisz ostrą zabawe daj znac .

Paulina

@Miki, aplikowałeś może na któreś ze stanowisk? Jeśli tak, to mógłbyś sprecyzować jakie zaproponowano Ci warunki zatrudnienia? Dla uczestników forum, każda dodana opinia dotycząca atmosfery pracy, dodatkowych świadczeń poza płacowych, kursów, szkoleń, będzie bardzo cenna. Zachęcam Was do dzielenia się swoimi opiniami.

Paulina

Witam, firma Grafom posiada aktualne oferty pracy w Bydgoszczy na stanowisko: kontroler jakości, ślusarz-mechanik, koordynator działu utrzymania ruchu, pracownik dodatkowej kontroli jakości. Oferty na które można aplikować znajdują się na stronie: https://pracodawcy.pracuj.pl/graform,11973. Pozdrawiam.

Miki
@Paulina 27.05.2018 15:55

Droga Paulino przez jaką agencję pracy Graform zatrudnia pracowników?

Ola
@Miki 27.05.2018 21:36

Agencja Office.

Miki
@Ola 28.05.2018 11:50

Firma córki sekretarki???052 office

Mery
@Miki 29.05.2018 20:30

Aktualnie jest chyba sześć agencji. Nie nadazasz

Ulka

To dobry pracodawca, podpowiedzcie czy można tu dostać pracę?

Kcin
@Ulka 20.05.2018 22:34

Dobry pracodawca ? Dobry to może być serek topiony.

Beta
@Kcin 24.05.2018 15:43

Cyt... Ludzie są najważniejszą wartością w firmie. To od nich zależy rozwój biznesu i tworzenie przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa. Dlatego, aby pozyskać i utrzymać pracowników firmy przywiązują coraz większą wagę do budowania marki dobrego pracodawcy. Co kryje się pod tym pojęciem i co proponują organizacje by mieć u siebie najlepszych pracowników?...

Greg

Zanim poleci Pan komuś serek. Proszę poczytać co oznacza dobry pracodawca. Jest na różnych stronach mnóstwo wyjaśnień. Zostało jak najbardziej zadane stosowne pytanie.

Maniek

Co powiecie o liderkach pracujących w Bydgoszczy?

Piter
@Maniek 11.05.2018 12:38

Liderki nic nie robią ,a w szczególności w Kruszynie . Na jadnej ze zmian Liderka tylko sms pisze .Stanowiska nie przygotowane, brak podmian na szybkie WC, brak pomocy przy naprawdę ciężkich pracach. A na zmianie A to wogóle jest nieróbstwo ze strony LIDEREK !!!

Stanisław

Piszcie co chcecie, ale Mercedes się sam nie naprawi przecież.

Tubylec
@Stanisław 12.03.2018 23:05

Teraz Stary ma nowego merola .Podobno dostał od bezdomnego . Słychać jak jeczą że Kruszyn się nie opłaca . Byle by ludzie po podwyżki nie przyszli . Jakiś kit małpa trzeba wciskać .

Paulina

Skupiliście swoje opinie na opisywaniu konkretnych osób w firmie Graform. Na forum obowiązuje regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin i jest w nim zawarta informacja, że nie powinno się tego robić. Forum powinno służyć opiniowaniu pracy w firmie, a nie jej pracowników. Możecie zatem zmienić tor dyskusji na właściwy i opisać aktualną sytuację w firmie?

Szer
@Paulina 27.04.2018 15:53

Kim jesteś że zawsze czymś tu niezadowolona? Myślę co pracujesz tam pewnie

Pracownik

Witam dokładnie (usunięte przez administratora) żadnych podwyżek socjalu urlop tak jeśli znajdę zastępstwo Ty Tyrasz 5 maszyn a Ukrainiec 1 bo się zwolni i gdzie tu sprawiedliwość żenada

Mariusz
@Pracownik 19.04.2018 09:44

Jakie jeszcze 5 maszyn,o co chodzi? Nie widać bylo takiego żeby jednocześnie na kilka maszyn był jeden pracownik

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w Graform? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

muffin

Premie zabrane - teraz ludzie zaczną odchodzić W Kruszynie już jeden Mistrz dał wypowiedzenie . Niech dyrektor produkcji robi tak dalej to sam zostanie Tylko potrafi zabierać choć robota idzie . Może czas wymienić dyrektora

Anonimowy
@muffin 03.03.2018 19:40

Również po kolejnej takiej akcji sposobu oszczędzania I braku szacunku do ludzkiej nie lekkiej pracy.Systemu tylko karania , również rozważam zmianę pracy , tym bardziej ,że mając doświadczenie nie będę osobą bezrobotną .. Pracodawca sam sobie strzela kulę w nogę , w żadnym zakładzie taki system się nie sprawdza , a przyzwyczajenie ludzi do tego ,że wciąż zabieramy , minusy , regulaminy zakazów , na pewno nie będzie to owocować w jakości i motywacji ludzi . Z czego wy chcecie jeszcze coś zabierać waszym systemem upomnień ? skoro otrzymują płacę zasadniczą , dodatek systemowy ? ..a w umowie taaaaaaak premia motywacyjna i uznaniowa ..dla kogo ?Ludzie zaczynają chodzić na chorobowe , więcej zaczyna być pracowników z Ukrainy niż z kraju , no tak firma międzynarodowa ale pracownicy muszą ich szkolić ,tłumaczyć i zajmować się swoją pracą , dokładane jest coraz więcej maszyn ..jak ma to się przedkładać na jakość ?.. pracownik który stara sie ,pracownik który nie jest w stanie ogarnąc każdego detalu z powodu ciągłej bieganiny od maszyny do maszyny , czy ma raporty czy nie ..i tak wciąż jest karany ..gdzie tutaj logika? ..Czy to przewiduje regulamin pracy ..wciąż na nie ..Gdzie w regulaminie, a jest to zakład regulaminowy jest wpis ,że pracownik ma obowiązek szukania zastępstw.Po to pracownik daje wniosek mistrzowi wcześniej aby miał czas na organizację pracy. Pracownik nie może chodzić po hali , podchodzić do tablicy a kiedy przepraszam pracownik ma zapoznać się z uwagami odbiorców , skoro tam wiszą ..dlaczego firma skupia się na tak banalnych sprawach , a nie skupia nad tym ,że zadowolony pracownik , to obfita praca ..Nie jest prawdą ,że ludzie mają gdzieś jakośc ...prawda jest taka ,że ludzi ma się za nic a niestety jaka płaca taka praca ..a ktoś do tego doprowadził ..i nie ludzie którzy pracują fizycznie na tą firmę ..tylko logistyka myślenia ludzi , którzy są odpowiedzialni za funkcjonowanie firmy .A niestety jaki trener taka drużyna i jej wyniki ..Szkoda praca fajna .Właścicielu firmy wróć pamięcią , jak kiedyś nagradzano ludzi i jaka była motywacja ich praca ..Logistyka myślenia polega na tym , iż dając ludziom więcej , więcej zyskacie bo będą się bać starcić , zabierając ludziom coś czego w zasadzie i tak juz nie mają bo 40 zł premii czy 100 w stosunku do tak dużych obrotów jakimi dysponuje firma .Chyba nikogo nie przerazi ..No tak ..jesteśmy tylko zwykłymi szarakami coż możemy wiedzieć ...Bo prawa głosu nie mamy .

robbins
@Anonimowy 06.03.2018 08:01

Cóż, odpowiedzialność grupowa za powierzoną pracę oraz nagradzanie pracowników w formie premii powinno zachęcać, motywować a zarazem eliminować tych, którzy nie chcą pracować. Zabierając dodatek faktycznie strzelają sobie w stopę. Bardzo łatwo w ten właśnie sposób dochodzi do rozpadu i sporów, co beznadziejnie wpływa na wynik oraz morale pracowników. Dlaczego to nie dociera do osób odpowiedzialnych za wynik firmy, nie wiem. Pomijam bałagan w kadrach oraz "załatw sobie kogoś na zastępstwo" kiedy chciałem wziąć urlop. To właśnie te "szaraki" pracują na wynik firmy, tak trudno to pojąć.. pozdrawiam.

Zostaw opinię o Graform - Bydgoszcz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graform