Graform

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 866 ocen.

Opinie o Graform

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graform

Black

Powoem tak, firma nie jest najgorsza ale jest dużo więcej lepszych. Prawdą jest że ludzie dużą uwagę zwracają na dodatki, jak wyżej kolega(koleżanka) wspomniał/a. Graform niestety w ogóle nie dba o takie coś jak paczki dla dzieci pracowników na święta a dla samych pracowników pieniądze, bony czy coś takiego. To miły dodatek i tylko raz w roku. Nie wierzę w to że firmy nie stać. Sam byłem świadkiem rozmowy ślusarzy o zwolnieniu się z firmy. To nie mój dział ale cieńko to widzę jak oni wszyscy odejdą, bo nie zaprzeczajcie ale są dobrzy w tym co robią. Nie raz tyłek uratowali.

Ja

To nie koniec. Pozostali ślusarze też roważają odejście z graformu. Konkurencja płaci więcej, niektóre zakłady posiadają dodatkowe korzyści jak pieniądze na święta czy urlop. Tutaj tego nie ma.

Paulina

@Dytirch a z jakiego powodu firma Graform zabrała pracownikom premie? Czy to dotyczy wszystkich pracowników czy też tylko niektórych? Możesz nam szerzej coś powiedzieć na ten temat? Na pewno zainteresuje to niejednego użytkownika.

Dytirch

Szefie weź tych pseudo kierowników i dyrektorów pogoń bo z narzędziowni już prawie nic nie zostało paru ślusarzy nikt z nikim nie gada blokują podwyżki rynek pracy jest okrutny konkurencja daje więcej jak będziecie zabierali premie niedługo sami pilniki w łapy i jazda ;p

Paulina

@Xyz to chyba jednak nie było to finansowane z pensji pracowniczej skoro każdy pojechał się najeść i napić. Jakby to było z pensji to każdy mógłby to zrobić u siebie w domu. Zatem jak było?

Xyz

Wszyscy pojechali żeby się najeść a szczególnie NAPIĆ. Integracja taka że każdy sobie w cztery litery wchodzi, a w pracy każdy na każdego gada. Co za fałszywi ludzie.

Paulina

@Biurowa a skąd wiesz, że impreza integracyjna była finansowana z pensji pracowniczej? Pisząc takie rzeczy trzeba je porządnie uargumentować. Czy pracownicy wiedzieli coś na ten temat? Jak wygląda wypłacalność nadgodzin w Graform?

Biurowa

Ale Stary Was wycyckał. Wypisujcie PW. Impreza nie była finansowana ze socjalu tylko z Waszych dni nadgodzin. Jeden dzień postoju jak było pierwotnie planowane nie wystarczyło na pokrycie pikniku a na dwóch dniach Stary nawet na tym zarobił. Drogie te parówki były. I co tu napisać dobrego o tej firmie?

Kotek

O matko bosko jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Też byłam na pikniku i nie widziałam żeby kobiety były tam zdeterminowane. Wasza wyobraźnia nie zna granic. Koleżanka ma rację jedyno co dało się zauważyć to pijanych napalonych samców. Wiecie z czym wy macie problem? Wy zawsze chcecie ale nie zawsze możecie, a my zawsze możemy ale nie zawsze chcemy. W pracy codziennie słysze te wasze romantyczne melodyjki. Wszyscy jesteście tacy sami i mam na myśli wszystkich samców z każdego działu produkcja narzędziownia nawet tym starym ślina leci. I tak was lubię, dajecie mi się trochę pośmiać z waszej naiwności i głupoty

Xxx

Ludziska jak po imprezie? Ja powiem że zacząłem łapać ukraiński

Xxx
@Sole 21.08.2017 05:35
nie tylko Ty :D ha ha

Baby są łatwe. Wszystkie bez żadnego wyjątku. Tam to potwierdziły

Xxx

Ukrainki najłatwiejsze mnie tam pociągają nasze Polki. Łatwa zdobycz smakuje ale nie tak jak ta trudniejsza. Polki są pocciiąągające. Mogliby więcej naszych rodowitych zatrudnić. To była seks impreza więcej chce takich

Xxx

To ludziska niedługo impreza.

XXXL
@Xxx 04.08.2017 19:15
To ludziska niedługo impreza.

Impreza , bedzie sie działo :-) !

YYYL
@XXXL 08.08.2017 19:33
Impreza , bedzie sie działo :-) !

A co się ma dziać? Chyba to, że po 5-ciu piwach zaczniemy rozmawiać po ukraińsku.

Nowy

Czy napisze ktoś o dobrych stronach tej firmy?

Eryk
@Nowy 18.07.2017 09:39
Czy napisze ktoś o dobrych stronach tej firmy?

Ja napiszę nie ma ich.

Polska

Rozpieprzymy wszystko, co na drodze stanie zapewnimy Polsce wieczne panowanie!!!

stefan

dwie firmy w firmie wiadomo o co chodzi ,jestem ciekaw po jasny ch..... przyjmuja osoby bez komunikatywnego jezyka polskiego -acha a tu kasa sie liczy placa im za sztuke przyjeta a my w gf sie martwcie ,tylko brakuje komisji z ue ktora daje dotacje pokazac im co zakupili a gdzie reszta kasy utopiona . takie mieli plany tyle projektow na wytlaczarki a tu zonk itd.jedna wielka sciema byle na przetrwanie i objecuja naiwnym pracownikom ,brak slow niepolecam tej fyrmy

Pracownik
@stefan 05.07.2017 20:25
dwie firmy w firmie wiadomo o co chodzi ,jestem ciekaw po jasny ch..... przyjmuja osoby bez komunikatywnego jezyka polskiego...

Jak ma byc dobrze, skoro brakowość jest ukrywana , ustawiacze i majstrowie mają wszystko w d...e , kierownik nic nie widzi a obsługę sie gania od maszyny do maszyny. Z roku na rok jest gorzej. Elita zarządzającą do wymiany.

blu

Zakład totalna porażka. Szef ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników liczą się dla niego tylko i wyłącznie pieniądze. Jak pracownicy chcieli się poskarżyć I napisali do niego list, to kazał odnaleźć osoby które go napisały i zwolnić. No i teraz te ukraińcy kolejna tania siła robocza.

Nowa

Czy ktoś jest chętny by odpowiedzieć na moje wyżej zadane pytanie?

Nowa

Dostałam propozycję pracy w graformie. Jestem 30 letnią kobietą. Mam pracować "na maszynach". Jak każdy nowy, chciałabym dowiedzieć się od was jak wam się tam pracuje, jakie są rzeczywiste zarobki i jak z bezpośrednimi przełożonymi? W ogóle jak oceniacie tam pracę?

Eda
@Nowa 21.06.2017 07:49
Dostałam propozycję pracy w graformie. Jestem 30 letnią kobietą. Mam pracować "na maszynach". Jak każdy nowy, chciała...

Porażka jeśli chodzi o atmosferę i zarządzanie. Praca nie należy do lekkich. Jak robisz nadgodziny to pensja ok.

Nuna

Z tego co widzię co liderki łażą i szukają przelotnych romansów. Nie wiem kto im te funkcję przydzielił, ale dla mnie to porażka.

heniu

co za bzdurne komentarze ,nie macie odwagi powiedziec prawdy kierownikowi w oczy lub szefowi jestescie bez wlasnej godnosci honoru ,klepiecie za plecami bzdury a prawdy boicie sie w oczy muwic -tacy ludzie to dwulicowcy ,jest w firmie biuro tak skladajcie swoje zale a nie obgadujecie falszywie .takimi komentami nie poprawicie sytuacji w firmie a szef firmy nic z tego sobie nie robi on niewie nic co w firmie sie dzieje !tylko jendnosc ma przewage a nie pieprzenie za plecami .boicie sie o wlasne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak niestac was na odwage to zamknac geby i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a z zalami do kosciola do spowiedzi moze tam was wysluchaja .

Pracownicy
@heniu 17.06.2017 07:51
co za bzdurne komentarze ,nie macie odwagi powiedziec prawdy kierownikowi w oczy lub szefowi jestescie bez wlasnej godnosci ho...

Chyba prawda boli Panią liderkę . Weź sie za pracę a nie pierdoły i sciemnianie.

Twoja córka
@heniu 17.06.2017 07:51
co za bzdurne komentarze ,nie macie odwagi powiedziec prawdy kierownikowi w oczy lub szefowi jestescie bez wlasnej godnosci ho...

Heniek, a czy w biurze w firmie jest księga skarg i zażaleń?? A osoby nie będące bezpośrednio zatrudnione oprócz kościoła to pod jaki adres email mogą wysyłać swoje skargi i zażalenia???

Anonim

Jeśli szukasz męża, żony lub kochanka to ta praca jest dla ciebie. Najgorsi są ci którzy mają swoje rodziny i szukają szczęścia u koleżanek lub kolegów z pracy. Dużo się tam widziało i słyszało

Niki
@józef 22.06.2017 09:47
a co wam Ukrainki przeszkadzają? Niech każdy pilnuje swojej roboty.

Otóż to! Co niektóre powinny zająć się właśnie pracą, bo tylko dlatego mogą być w naszym kraju. A nie zajmować się szukaniem męża kosztem rozbitej rodziny!!

@@@@@
@Niki 22.06.2017 17:18
Otóż to! Co niektóre powinny zająć się właśnie pracą, bo tylko dlatego mogą być w naszym kraju. A nie zajmować się szukaniem mę...

Szczególnie taka jedna co w biurze pracuje!!

Paulina

Proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w Graform, a nie na temat poszczególnych pracowników.

Olga

A Ty jakie masz pracowałeś z nim

Zuza
@Olga 13.04.2017 23:33
A Ty jakie masz pracowałeś z nim

Pan Synak to 2 odbicie Dyki...

Olga
@Zuza 15.04.2017 07:18
Pan Synak to 2 odbicie Dyki...

No tak każdy ma inne zdanie ja pracowałam z Dyką i jak dla mnie można było się dogadać A co najważniejsze zawsze szedł za pracownikami w przeciwieństwie do Pana Synaka

Zuza

Pan synak pracuje polelektrze teraz..o firmie graform juz niemozna dobrze sie wypowiadać...firma stoczyla sie na dno

Olga
@Zuza 11.04.2017 16:29
Pan synak pracuje polelektrze teraz..o firmie graform juz niemozna dobrze sie wypowiadać...firma stoczyla sie na dno...

A co możesz powiedzieć na jego temat jakim był w stosunku do ludzi

Zuza
@Olga 11.04.2017 22:47
A co możesz powiedzieć na jego temat jakim był w stosunku do ludzi

Samemu trzeba to sprawdzić kazdy ma inne zdanie na jego temat...

Paulina

A co możecie powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w Graform? Co się Wam szczególnie podobało?

Ola
@Paulina 23.03.2017 14:02
A co możecie powiedzieć o pozytywnych stronach pracy w Graform? Co się Wam szczególnie podobało?

Najlepszy moment to wręczenie wypowiedzenia z pracy. Trudno wypowiedzieć jedno dobre słowo. Zmuszanie do nadgodzin, teraz praca w święta. Właściciel i jego świta to same s.......y. Wszystkich w d.....e mają. Z ludźmi się nie liczą. Potrafią tylko normy śrubować. Jeśli kto może to ucieka, nawet Ukraińcy to cóż może być dobrego w tej firmie ? Pracują Ci co muszą i nie mają wyjścia.

Pracownicy
@Ola 10.04.2017 17:38
Najlepszy moment to wręczenie wypowiedzenia z pracy. Trudno wypowiedzieć jedno dobre słowo. Zmuszanie do nadgodzin, teraz pra...

Kierownik produkcji, nie radzi sobie z pracownikami. Nie potrafi organizowac pracy, pracownicy którzy potrzebują urlop, maja obowiązek zorganizowania zastępstwa lub nie dostaną wolnego . Stanowiska liderek są obstawiane sciemniaczami i nierobami, które flirtują z ustawiaczami zamiast pomagać pracownikom. Może Dyrektor który bywa tak często w pracy w końcu zauważy problem ?

nick

i widzę że klakierzy z nakła już nie pracują a tak ładnie kablowali na innych, nadmuch przeniesiony to nie było na kogo donosić pracowałem w tym obozie półtora roku o 1/5 roku za długo esesmam jest dalej kierasem? pozdrawiam magazyn

zadowolona

ale super.!! podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!! i to dwukrotnie w ciągu krótkiego czasu. Dziękujemy.

Lopez
@zadowolona 08.03.2017 15:44
ale super.!! podwyżki !!!!!!!!!!!!!!!!! i to dwukrotnie w ciągu krótkiego czasu. Dziękujemy.

Ludzie , podwyżki to nie gest, to wymóg. Z marną premią 100zł ledwie najniższą krajową wyciągnąć można. Podpier.....e mają wiecej ,dobry pracownik jest nie doceniony . Kieras nie panuje nad sytuacją na produkcji. Czas uciekać z tonącego statku: -) .

hopsisiuuu tralaaalaaa

Witam.Parę lat temu pracowała w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam tej pracy nawet najwiekszemu wrogowi!!!Najgorszy a raczej najbardziej beznadziejny zakład w jakim kiedykolwiek pracowalam!!!Obsluga wtryskarek była okey,ogólnie moja zmiana,ustawiacze jak najbardziej w porzo,ale mistrzowie totalna porażka,najgorszy był łeb,to w ogóle nie był człowiek tylko ktoś bez serca i szacunku do drugiego czlowieka-okropny przypadek!!!Teraz po latach mogę stwierdzić,ze dobrze ba.. Bardzo dobrze zrobilam ze zwinelam stamtąd wrotki i chocby nie wiem co w życiu bym juz tam ani dnia nie przepracowała!!!To tyle... Wspolczuje ludziom którzy muszę tam pracować...

Xyz

Czemu pierdoły? Nie chce mi się znowu fatygować na wypiździjewo o te kilka groszy a opinię w internecie przecież zawsze mogę wyrazić. To chyba o nich źle świadczy skoro mi nie zapłacili, więc tak czy inaczej, gdybym nawet odzyskał te pieniądze to raczej opinia by nie była bardziej przychylna ze względu na to że zapłacili po tym jak się upomniałem.

Wicek
@Xyz 25.11.2016 18:46
Czemu pierdoły? Nie chce mi się znowu fatygować na wypiździjewo o te kilka groszy a opinię w internecie przecież zawsze mogę wy...

Masz rację, firma do bani, normy wyśrubowane ponad miarę. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle ? Dlaczego od dłuższego czasu nikt nie chce tu pracować ? Przyprowadzają nowych ludzi i po , góra kilku dniach, rzucają robotę ? No i jeszcze najarane debilne kmiotki, którym pot spływa po ja...ach, nie mają czasu żeby się napić ale udawadniają , że jak norma jest 400 to oni zrobią 500. Jak tylko ktoś może to stamtąd ucieka. Szukają roboli za miskę ryżu. Był nawet Ukrainiec i zwiał. Pozdrawiam kierownictwo, zaraz napiszą , że nie mam racji i jest super. Nawet urlop 24 dni jest w porządku.

xyz

Może i pracowałem tam tylko kilka dni, ale to pierwsza firma w moim życiu która nie wypłaciła mi pieniędzy za przepracowany czas.

Xyz
@abc 21.11.2016 08:47
jakieś bzdury opowiadasz.

Niby umowa zlecenie a nawet umowy nie dostalem do rak do podpisania. Pani cos tam o zaswiadczeniu o pracy mowila, ze moze mi dac i to mnie uspoloilo. No ale teraz gdy nie dostalem tych pieniedzy to nawet nie bardzo mam z czym sie wyklocac bo nie mam zadnego papierka ze bylem tam zatrudniony ;)

1235
@Xyz 21.11.2016 21:20
Niby umowa zlecenie a nawet umowy nie dostalem do rak do podpisania. Pani cos tam o zaswiadczeniu o pracy mowila, ze moze mi da...

a może zamiast pierdoły pisać pojechałbyś do księgowości ???

Były pracownik

(usunięte przez administratora) Graform i łysego Mareczka. Pozdrawiam

Delegacja

Tom-Glaziol, Jerry-Kozub :) Położą Tatę na łopatki :)

New...

A może ktoś napisać coś na temat pracy konstruktora w Graformie? Bo widzę że szukają.

ja

nie piszcie za wszystkich , są tacy , którzy nie zgadzają się z opiniami. Jeżeli komuś nie odpowiada to po prostu zmienia prace. Po co się nakręcacie ?

Pomysłodawca
@on 17.10.2016 13:44
a jaki jest problem żeby zebrać przedstawicieli załogi i przyjechać do pana G ?

Proponuję wysłać Toma i Jerrego. Oni wszystko załatwią z p. G.

on

najlepiej siedzieć przy kompie i narzekać. A nie ma odwagi porozmawiać. Nikt w morde nie da.

Anna Maria

Firma do d...y. Normy śrubują nagminnie, pensja zależy nie wiadomo od czego. Praca świątek piątek i niedziela. Brak jakichkolwiek świadczeń socjalnych, swoją drogą, ciekawe na co idą pieniądze z funduszu socjalnego. Urlop w wymiarze 24 dni to już ciekawostka na skalę krajową, chyba udam się z tym do PIP bo bardzo mnie to wkurza, poprostu nas oszukują. Kto nie musi tu pracować niech firmę omija szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1235

Ciekawe czy w październiku tez dostaniemy wcześniej wypłatę. Dobrze by było. .... ale to pewnie jednorazowe .

Kogulinjo

Kogel mogę. .. zabawna jest ta firma kierownicy mistrzowie i inni z biura sami sobie tytuły poprzypisywali a tepi jak paczka gwoździ pozdrawiam Pana glazura bodajże tak zwany (łeb) pracuje jeszcze?? Ten to dopiero chodząc pizza. .. raz by dostał w swój lep to by może zmadrzał... ludzie nie dajcie się ta firma to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z bura a produkcja sami porządni! Człowiek nie robót! Ciekawy jak oni kontrolowali by detale kilka noce pod rząd! Trzymajcie się tylko dzięki wam czyli produkcji ta firma się trzyma!

Pracownik

Wielka lipa zrobiła się w Kruszynie. Szkoda ludzi :( Kierownik już nad tym nie panuje.

AAAAAAA

Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv

AAAAAAA

Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv

AAAAAAA

Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest zależna, chyba od widzimisię kierownika. Nie dość ,że praca kiepska to pensja jeszcze gorsza. Pracuję w Kruszynie. Kiedyś były też wytłaczarki, pensje takie jak na wtryskarkach, zapie...... w świątek piątek i niedzielę. Wtryskarki poszły do Poznania, mają wolne weekendy a pensję 2x taka jak w Graformie. Kto może ten ucieka z Kruszyna zresztą zbyt wiele osób tu już nie zostało. Jak nie macie noża na gardle nigdy nie składajcie tu cv

XXX
@AAAAAAA 20.07.2016 19:39
Jak czytam niektóre posty to robi misię niedobrze. Praca do d........ Normy wyśrubowane, wypłata nie wiadomo od czego jest za...

Popieram opinie . Pracuje w Bydgoszczy , taki sam bajzel . Pensje słabe , normy wysrubowane , kto w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazi kierownikowi to ma dobrze. Uczciwy pracownik jest gnebiony przez starych pracowników, którzy robią sobie co chcą a Kierownik nie ma nic do gadania . Elita ściemniaczy choruje i wybiera urlopu na telefon na potęgę . Jednym słowem bajzel, którego nikt nie może ogarnąć. Kierownik nie ma pojecia o zazadzaniu ludzmi i produkcją. Liderki zmianowe totalna pomyłka (liźi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak są na maszynach to produkują buble. Nie polecam.

kret filtrona

Tak naptawdę za festyn jubileuszowy płacą pracownicy. Za kasę z swiadczeń swiątecznych, oraz gruszy. Których to od lat nie otrzymują. Nie ma nic za darmo:(

kret filtrona

Tak naptawdę za festyn jubileuszowy płacą pracownicy. Za kasę z swiadczeń swiątecznych, oraz gruszy. Których to od lat nie otrzymują. Nie ma nic za darmo:(

misia

szefie - jeszcze chcemy imprezy takiej jak ta.

ja

dziękujemy Szefowi za super impreze.

100

Hura, hura, impreza!

Tadziu

Taki jesteś cwany pokażj jaki z ciebie profesjonalista baranie potrafisz tylko z(usunięte przez administratora) w krześle siedzieć w klimatyzowanym pomieszczeniu i wypisywać takie durnoty z braku zajęcia itwojego lenistwa

magik

plus i minus to jedyne co słyszę, plus i minus to jedyne czym żyję...

kaliber44

Plus i minus to jedyne co widzę

stary pracownik

Jestes gowniarz ,a nie start pracownik,

My

Nikt nam nic nie zrobi, palić i gadać będziemy ile chcemy. Nie ma mocnych na starych pracowników he he....!

Zostaw opinię o Graform - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graform