brak logo

Fronhoffs Polska Sp. z o.o. (daw. Ewans )

Bydgoszcz

Opinie o Fronhoffs Polska Sp. z o.o. (daw. Ewans )

hjuyvhf 2010-04-04 06:43:01
wszyscy jestescie smieszni
Hela 2010-04-05 19:03:55
Nie gadajcie głupot, że zwalniaja po 2 tygodniach.. faktem jest że nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej.. ale czy to nie jest dobre..? Można powiedzieć że zakład daje szanse młodym ludzią, którzy nie zawsze są wykształceni, i może jest to jedyna praca która dostana.. maja szanse wykazania się mimo częstego braku wykształcenia.. wyagrodzenie niskie.. ale zawsze jest praca.. Pozdrawiam
zzzzagusa 2010-04-05 19:21:45
Niech sie wypowiedzo ci ktorzy pracowali wiele lat a nie osoby ktore pracuja pare dni!!!!!!!!!!!!!!1 gdzie sa ci wspaniali ludzie ktorzy stworzyli ten zaklad !!!!! niepolecam tego zakladu nikomu. Panuje totalny balagan oraz haos !!!!!! kierownictwo nic se nierobi ...............
anonim 2010-04-13 15:31:19
To prawda co ludzie pisza ze niepolecaja tego zakladu !!!!!!!!!!!!!!! (usunięte przez administratora) ,OGOLNY HAOS ORAZ BALAGAN!!!!!!!!!!!!!
anonim 2010-04-17 20:06:15
raz jest lepiej a raz gożej
anonim 2010-04-26 11:52:11
Po pierwsze - najpierw nauczcie sie pisac, bo to zenujace, ze dorosli ludzie a pisza gorzej niz moja corka w gimnazjum.
Po drugie - skoro to taki beznadziejny zaklad, to dlaczego w nim pracujecie? Zwolnijcie sie i idzcie poszukac lepszego pracodawcy, lepszej placy, lzejszej roboty, tam gdzie beda placic wam kokosy za samo laskawe pojawienie sie w pracy.
A co do rotacji - oczywiscie, ze ekipa sie zmienia, ale tylko dlatego, ze nikt nie chce trzymac na produkcji kogos, kto mysli, ze przyszedl sie ponudzic w pracy. No niestety. Ktos kto dobrze pracuje, kto jest zwinny, sprawny i ma choc troche inteligencji - zawsze znajdzie w Ewansie prace. A i jego placa jest lepsza niz leniwej miernoty, bo dostaje premie. Ale jak widac, wlasnie ta leniwa miernota tutaj pisze, skoro nawet o tym nie wiecie.
Aha, jeszcze taka kwestia. Popytajcie wsrod znajomych, kto pracuje w firmie, ktora, tak jak Ewans co roku - na Boze Narodzenie i na Wielkanoc - daje bony swiateczne, ktora firma przed gwiazdka daje paczki, ktore mieszcza sie w dwoch duzych kartonach i trzeba sie niezle nadzwigac, zeby zatargac to do domu, ktora firma organizuje z funduszu swiadczen socjalnych kulig w zimie w Myslecinku, wiosna calodzienna wycieczke do Gdanska/Gdyni.
Pomijam juz oczywisty fakt, ze kazda wyplata jest na czas a kazda nadgodzina wynagrodzona z wszystkimi naleznymi dodatkami.
Faktycznie, po prostu beznadziejna firma. Popytajcie w agencjach posrednictwa pracy, na pewno tam bedzie wam lepiej.
I przestancie pieprzyc bzdury na tym forum, bo gdybym ja byla w kierownictwie, to zidentyfikowalabym IP waszych komputerow i wywalila z tej "firmy do bani", czyli zrobilabym przysluge, skoro tak sie wam tu nie podoba. Pozdrawiam
nnnnnnnnnn 2010-04-26 20:49:14
Zastanów sie co piszesz bo ip komputera nikt ci nie poda jakiemuś tam kierwonictwu analfabeto
xyz 2010-04-27 10:06:40
Proponuje nauczyc sie czytac ze zrozumieniem. IP komputera nikt nie ma nikomu podawac, mozna je po prostu sprawdzic (to takie trudne slowo - zidentyfikowac), ale to sztuczka nie dla ciebie nnnnnnn. Posiedz i poogladaj komiksy, nie przemeczaj sie.
marina 2010-04-27 17:43:22
nie strasz tym ip komputera pokrako bo ta strona sluzy do tego zeby kazdy mógl wyrazic swoją opinie,jak ci sie nie podoba cos to tu nie właź.oczywiste jest ze kazdy moze miec swoje wlasne zdanie,niektorym sie cos nie podoba inni są zachwyceni.skoro mozna tu sie wypowiedziec i podzielic swoim zdaniem to jak najbardziej ludzie korzystajcie z tego i piszcie ile sie da.
aga 2010-04-27 18:54:34
NIEPOLECAM TEGO ZAKLADU PANUJE TOTALNY HAOS BALAGAN BRAK ORGANIZACJII PRACY , PRACA W GODZINACH NADLICZBOWYCH KONCZYSZ PRACE NAWET W NOCY NIGDY NIEWIADOMO O KTOREJ SKONCZYSZ BRAK MOZLIWOSCI ROZWIJANIA SIE SAME ZAKAZY NAWET ZAKAZ SMIANIA SIE ROZMAWIANIA JESLI CHCESZ MIEC ZYCIE OSOBISTE RODZINE ITP TO ZREZYGNUJ Z TAKIEJ PRACY W TYM ZAKLADZIE............POTRZEBUJA NON STOP DO PRACY!!!!!!!!!!!!.
Simon's Cat 2010-05-05 23:52:15
nnnnnnnnnn - 2010-04-26 20:49:14

Zastanów sie co piszesz bo ip komputera nikt ci nie poda jakiemuś tam kierwonictwu analfabeto

Namierzyć IP to zaden problem. Można dostac adres komputera po masce sieci. Co do pracy w tej frmie... Na prawdę nie jest tak źle... Ale zawsze to lepsze niż nic. Nie ma tam mobbingu co wg mnie jest bardzo dobre. Na ludzi i natężenie pracy nie mogę złego słowa powiedzieć. Chociaż na nabytki agencyjne w większości dobrych słów powiedzieć nie mogę. Jeśli jestes dobrym pracownikiem to nie masz podstaw by aż tak koszmarnie narzekać. Ceni się tu ludzi pracowitych i ambitnych.
ew 2010-05-20 10:06:42
Złe opinie o firmie są po prostu krzywdzące.. to firma zarządzana przez rozważne osoby.
xxxxx 2010-07-08 16:38:29
Aż mi ciebie ŻAL, nie zasługujesz nawet na słowa pogardy za to co piszesz. Nic dziwnego, że takie osoby jak ty już nie pracują w tej firmie. A co do osób, o których piszesz trzeba było pisać pełne imiona a nie szyfry, przecież te wypowiedzi są anonimowe ty (usunięte przez administratora)Żaaaaaallllll
anonim 2010-07-09 18:19:38
EWANS TO PRZEWIJALNIA ,,LUDZI,, ZMIENIAJA SIE JAK DNI TYGODNIA A NAWET CZESCIEJ!!!!!! ATMOSFERA DLA NOWYCH PRACOWNIKOW PORAZKA WIDAC ZE OSOBY KTORE PRACUJA DLUZEJ TWORZA NIBY TO RODZINE I OBGADUJA KAZDEGO NOWEGO PRACOWNIKA !!! SZCZEGULNIE DWIE OSOBY KTORE SA ZNANE W TYM ZAKLADZIE ZE PLOTKUJA I OBGADUJA KAZDEGO!!!!! POWODZENIA DLA NOWYCH !!!!!!!!!!!!!!!!
wielki brat! 2010-07-18 21:24:15
Witam! zgadzam sie w zupelnosci z GWIAZGĄ! to prawda ze osoby na stale tam pracujace to same KUPY obgadujace wszystkich,nawet SIEBIE na wzajem!Nawet bylam swiadkiem tego gdy one nie mialy zielonego pojecia ze "ktos"to slyszy. Powiem wprost-SIOSTRY: "biala i czarna"JESTESCIE BEZNADZIEJNE!!!! W dodatku pasztety z was okropne!!! milego starzenia sie w zajebistej firmie EWANS(!) :-)))))))
ag67 2010-07-22 22:02:56
Hm... Pracowałam tam prawie rok i szczerze przyznam te osoby o których mowa nie wszystkie są mi znane mimo, iż to moja zmiana była. Mam domysły, ale niestety nie każdy mi pasuje. Jednakże, jeśli nikt tym osobom nie podpadł i nie uszanował ich zdania jak i doswiadczenia (gdyż są to osoby w większości długo tam pracujące) to nie powinien się dziwić. Rozmawia się o każdym, nie zawsze obgadując. Jeśli o mnie chodzi, to fakt, z niektórymi osobami szło się na udry, ale nie odczuwam się z tego powodu obgadywana czy coś. Raczej była to dobra współpraca bo przecież nie o miłość do każdej jednostki chodzi, a o efektywną pracę. Plotki były zawsze i wszędzie. Jeśli ktoś jest zawiedziony pracą w danym zakładzie to niech nie tworzy mu wyuzdanej opinii(usunięte przez administratora) w którym traktuje się ludzi jak zwierzynę. Faktem jest, ze zakład ma wiele minusów. I wiele niewesołych sytuacji było. Nie wspominajac o naginaniu kodeksu pracy czy mobbingu ze strony kierowniczki. Wiem, ze pani ta to czyta i wie kim jestem, dlatego pozdrawiam. mi osobiście udało się tu nabrać z racji wieku statusu "głupiego smarkacza, który nic nie umie" za co szczerze dziękuje, dorobić się z nerwów wrzodów na żołądku oraz problemów z kręgosłupem. Praca wykonywana z pasją i chęciami też nigdy dostrzeżona nie została, tylko pojedyńcze mankamenty- no cóż, tak to już bywa. W sumie aż tak źle nie było, pracowało się dobrze, dopuki była motywacja i uczucie bycia potrzebnym. Potem była już tylko rutyna i niechęć do tego zakładu. Ale cóż tak już bywa. Wprawdzie odeszłam niemile w stosunku do moich drogich Pań (które chciałabym serdecznie przeprosić i pozdrowić), jednak nie chciałabym by ktoś taki jak znaczna większość użytkowników tej witryny ieszałą ich z błotem tylko za to, ze kiedyś coś o was powiedziały. Ogarnijcie się ludzie. Pozdrowienia dla Mamy i Taty!
ona 2010-08-02 12:10:30
Witam! Ja w Ewansie pracowałam krótko ,bo 3 miesiące.Uwierzcie mi ze są gorsze firmy,w poprzedniej firmie gdzie pracowałam czekałam kilka lat by pracować bez pośredników.Tu odrazu zaproponowano mi prace bezpośrednio w Ewansie i jeszcze w kontroli jakości,gdzie tam bez znajomości można było sobie pomarzyć.Bardzo dobrze wspominam dziewczyny z zakładu i te z kontroli jakości,kadre kierowniczą,liniowych którzy potraktowali mnie godnie z szacunkiem,Pani kierownik próbowała nawet wniknąć do mojej świadomości,bym uwierzyła w siebie i że sobie poradze.Niestety pomimo starań ,nie udało mi się opanować tego nawału obowiązków.Pomimo tego dano mi drugą szanse na produkcji,tam poczułam się dobrze ,praca prosta,na niektórych bardziej złożonych czynnościach nie nadażyłam,dziewczyny starały sie pomóc,zreszta nie tylko ja nie nadążałam,zależy co sie robiło,zabolało mnie wtedy że Pani kierownik powiedziała że sobie nie radze-gdyż jej zdanie było dla mnie piorytetem.Nie przedłużono mi umowy,gdyż nie byłam dyspozycyjna z powodu praktyk w ramach studiów,a nadgodzin troche było,zatem niemam pretensji do nikogo.Szczególne ukłony dla Pani(usunięte przez administratora) z kadr-doskonała w tym co robi,torty kupuje bo są rewelacyjne i czysto produkowane,człowiek wie co je.Pozdrawiam ekipe Ewansu!
ona 2010-08-02 12:15:28
Polecam ten zakład,a zarobki wszędzie takie są,niema co narzekać,jak ktoś jest w miare dyspozycyjny i chce pracować to nie zostanie zwolniony,sprawiedliwie się tam do tego tematu podchodzi.Pozdrawiam!
ona 2010-08-02 13:21:51
Zapomniałam jeszcze pochwalić chłopaków,fajni,pomocni i bardzo pracowici,nie zauważyłam żeby ktoś się obijał,każdy sumiennie spełniał swoje obowiązki, tak jak i kobiety.Jak ktoś obgadywał,donosił-niech mu będzie,widocznie czuł taką potrzebe,każdy jest indywidualistą i w każdym zakładzie tak jest,ogólnie wszyscy byli dla mnie mili i nie poczułam na sobie mobingu i presji,robiłam swoje i nie wdawałam się w zbędne dyskusje.Co do wypłat to są lepsze niż w niejednym zakładzie gdzie są 3 zmiany.Zeby nie było wątpliwości nikomu tu nie słodze-bo niemam nawet w tym interesu,pisze o moich odczuciach pracy w Ewans,jednym słowem było ok.
Ewans to szajs 2010-10-20 13:47:54
ewans to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam, za duza odziez, nie wyplacaja pracownikom pesnji (usunięte przez administratora) sam bylem kierownikiem w tej firmie ale sie zwolnilem (usunięte przez administratora)
Obecnie kierownik 2010-11-10 10:26:51
Do Ewans to szajs.
Kłamiesz chłopie jak z nut, żaden z kierowników się nie zwalniał. (usunięte przez administratora)Nigdy takie coś nie miało miejsca.
xxxxx 2010-12-07 14:56:00
Potwierdzam zdanie Obecnego Kierownika, od początku istnienia tej firmy, t.j. od ponad 10 lat pensja zawsze była wypłacana na czas. A jeśli komuś nie zgadzają się godziny to wystarczy powiedzieć, bo w końcu "NIEOMYLNY JEST TYLKO TEN CO NIC NIE ROBI".
ona 2010-12-23 18:13:32
chetnie bym tam wróciła gdyby była taka szansa.
ona 2010-12-23 18:18:42
To prawda pensje były zawsze na czas i wszystko sie zawsze zgadzało.
Królik ;p 2011-01-03 14:13:05
(usunięte przez administratora) Po co zatrudnicie ludzi przez pośrednika pracy jak tylko ludzią robicie nadzieje ze będą mieć pracę a potem wszystkich zwalniacie jesteście śmieszni :)))))
anonim 2011-01-04 08:48:42
potwierdzam wypowiedz poprzednika !!!!!!!!!!!!! ludzi traktuje sie tam jak zbedna zecz jak jest robota to szukaja dodatkowych pracownikow po wszystkich agencjach pracy tymczasowej!!!!!!!!!!!!!! a gdy robota sie konczy to kpad w (usunięte przez administratora) i juz ciebie nie ma!!!!!!!!!!!!!!!! na temat kierownictwa szkoda sobie strzepic jezyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ela 2011-01-04 16:05:39
tak ten zaklad nie szanuje ludzi ktorzy pracuja w tym zakladzie przez agencje pracy. byle by robota byla zrobiona !!!!!!!!!!!!!! niepolecam tego zakladu!!!!!!!!!!!!! mozna tylko stracic zdrowie
saddw 2011-03-19 14:04:21
Witam.. Mam pytanko a jak tam wygląda średnia wypłata oczywiście netto? I pytam stałych pracowników bo wiem ze agencję sporo biorą dla siebie
anonim 2011-04-05 15:04:56
Witam, ja także pracowałem w w/w zakładzie, chciałbym tylko przeprosić kierownictwo że rozstałem się z firmą w taki a nie inny sposób, lecz niestety życie nieraz daje ostre kopniaki w (usunięte przez administratora)
Osobiście zdecydowanie polecam zakład, jak ludzie piszą.. wyzysk itd..? gdzie..? tam poprostu trzeba mieć chęci i motywacje do pracy.. faktycznie, zarobki niskie ale atmosfera jak najbardziej na plus i gdybym miał możliwość to bardzo chętnie bym wrócił..:) Pozdrawiam i jeszcze raz Przepraszam kierownictwo oraz współpracowników
nowy 2012-02-18 09:04:46
Czy ktoś wie jak w tej firmie jest teraz? Mam oferte pracy ale sie wac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Czy macie nadgodziny? Wczasy pod gruszą, paczki na święta , premie?
. 2012-02-24 10:37:50
A zaklad znow sie oglasza ze potrzebuje kogos do pracy .najwidoczniej nie ma juz kto pracowac stala zaloga sie wykrusza zostalo pare ludzi ! Tak to jest jak firma nie dba o stalych pracowników!! sami odchodza .!!!!! Szkoda bo ekipa byla zgrana ale cuz .......
maja 2012-02-24 11:05:14
oni ciagle sie oglaszja ze potrzebuja zreguly przez tzw,Agencje pracy Tym czasowej.
anonim 2012-02-24 15:04:12
Firma nie cieszy sie dobra opinia w Bydgoszczy!!!!!!!! nie pomogla nawet zmiana nazwy firmy ! Ludzie tam pracuja krutki czas i odchodza, a pracownikow zatrudnianych przez agencje pracy to sie wogule nie szanuje.
pracownik 2012-02-26 15:00:42
tak praca tu nie nalezy do latwych i przyjemnych.pracujemy czasami bardzo dlugo ,szkoda ze nikt naszej pracy nie docenia wyplaty kiepskie.
simon_mówi 2012-03-02 00:32:14
nie słuchaj ludzi przegranych bo zabiorą ci wszystkie twoje marzenia
szczery 2012-04-09 11:29:13
problemy w tej firmie zaczęły się gdy zmieniła się kadra zarządzająca!(usunięte przez administratora)
simon_mówi 2012-04-13 00:17:05
problemem nie jest kadra zarządzająca lecz ludzie, których domeną jest jak nic nie robić a zarobić. Swoją drogą do upadłego można by rzec pracuje sama pani (usunięte przez administratora), bo pracuje dużo więcej godzin niż reszta pracowników, a skoro Ona jeszcze nie padła...
Prawdziwe szczęście jest rzeczą wysiłku, odwagi i pracy
on 2012-04-13 14:42:17
chyba kolego zbyt dlugo nie pracujesz w tej firmie i niewiesz zbyt duzo na ten temat!!!!! Porownaj sytuacje w zakladzie jak zadzily poprzednie wladze a jak jest teraz!!!!! Wystarczy spojrzec na pracownikow tej firmy odchodza sami!!!! A na temat tej Pani szkoda gadac !!!!!
antlan 2012-04-13 18:25:12
PRACUJ PRACUJ A NAPEWNO CIEBIE TAM DOCENIA !!!!! PREDZEJ GARB CI WYROSNIE !!!!!!
to ja 2012-04-14 12:59:11
W firmie coraz bardziej zle sie dzieje !!! jeden (usunięte przez administratora) nic wiecej mozesz sie starac a i tak bedziesz tym najgorszym! Jedyne motto firmy jest ze nikt cie tu nie trzyma a na twoje miejsce jest tysiac chetnych ludzi! Tylko w praktyce coraz mniej jest chetnych by tu pracowac.
kasia 2012-04-15 11:16:04
pracowalam w tym zakladzie przez agencje posrednictwa pracy i powiem ze tylko mozna nerwy stracic ! co chwile zwracaja ci uwage ze zle robisz.
simon_mówi 2012-04-15 23:28:52
Krytyka wcale nie jest zła. Z krytyki powinniśmy wyciągać to co najlepsze by się udoskonalać, a nie płakać nad wadami naszego EGO.
Nie jesteśmy najlepsi. Zawsze gdzieś czeka godny przeciwnik, który może nas pokonać. Sęk w tym by znać swoje możliwości i STARAĆ SIĘ je zwiększyć. Nie OD RAZU zakładać, że jesteśmy najlepsi. Uwierz mi, z takim zachowaniem przegrana boli dwa razy mocniej.
oszukany 2012-04-18 22:09:45
(usunięte przez administratora)no tak panie Simonie jezeli dla ciebie norma to dzwiganie kilkudziesieciu workow 25kg przez kobiety i do tego jakies 40 worow 15kg to chyba koles z drzewa spadles!!!tak, tak!!!!to sama prawda!!! a na skragi ze to za wiele pani (usunięte przez administratora) potrafi powiedziec jedno: nie przesadzaj!!!!!!ręce Tobie nie odpadną!!! ta firma z ta kobieta utonie!!!!!!!!! boszzzzzeee ludzie uciekajcie jak najdalej!!!tylko tam przyjmuja bez wyjatku, kazdego!!!!bo nikt nie chce tam pracowac! ale co sie dziwic jak glowa akwarium potrafi nadawac nawet na swoich najblizszych wspolpracownikow siedzacych z nia za tym falszywym szklem!hehe to co dopiero musi mowic o nas, o zwyklych pracownikach????
nowy 2012-04-19 00:02:48
koles miales sen o kobietach na budowie?? krutko tu pracuje ale takich rzeczy nie ma zeby laski takie ciezary dzwigaly
niby liniowy 2012-04-22 19:34:14
No to rusz się na magazyn!!i odważ składniki na kolejny czy dzisiejszy dzien!!budowa wymięka bo tam tez pracowalem!a tu robia to laski!
Dar K. 2012-04-30 00:12:34
LUDZIE.... !! PRACUJĘ TU MIESIĄC I JEST [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !! nie ma czegoś takiego, że idzie się do pracy i nic się nie robi.... trzeba robic by zarobić.... rzeczy są zawsze jak nie ma to zawsze ktoś przyniesie, nadgodzin nie ma ciąglę ... mają je Ci którzy na nie zaslużyli hehe ;) Ludzie wporządku, każdy robi swoje nie ma chaosu żadnego o którym, piszecie a Ci którzy taki źle piszą to chyba puste lalunie z dwoma lewymy rękoma !!!!!!! opanujcie się bo przez Was ludzie stracą możliwość dobrej pracy.Nie nadajecie się do takiej pracy to idźcie sprzątać kible jakieś (usunięte przez administratora)!! Pozdrawiam współ[racowników ;) szczególnie palaczy ;) :)
olol 2015-01-30 09:34:02
ile oni tam płacą?
Owiany 2015-03-06 09:01:16
Powiedzcie proszę czy Ewans bydgoski to jest ta sama firma co Fronhoffs Polska Sp. z o.o. ? W zasadzie wyszukiwarka znajduje mi te 2 firmy pod jednym adresem i teraz pytanie czy Ewans to generalnie firma zajmująca się wyrobami cukierniczymi. Nie wiem tego do końca bo dopiero będę rozpoczynał pracę w kierunku cukiernika, i chciałbym poznać wszelkie możliwości.
ktoś 2015-04-10 23:35:50
już dawno nie ma Ewansu teraz firma prosperuje pod szyldem Fronhoffs
orrer 2016-05-14 22:26:11
Większość szkoleń @gdyż jest na samym początku, później już rzadziej, no ale i tak zawsze to można liczyć na ciągły rozwój zawodowy i osobisty, jest to ważne
Zostaw swoją opinię o Fronhoffs Polska Sp. z o.o. (daw. Ewans ) - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fronhoffs Polska Sp. z o.o. (daw. Ewans )