logo LeasingTeam

LeasingTeam

Warszawa

Opinie o LeasingTeam

przyszlypracownik 2015-04-22 15:52:46
Mam wlasnie pracowac przez ta firmie w call center innej firmy
Zniesmaczona 2015-04-22 20:21:31
Nie szukałby tak wielu pracowników gdyby był pracodawcą szanującym pracowników a nie traktującym ich jak tanią siłę roboczą. Popatrz, jak często pojawiają się ogłoszenia na te same stanowiska. Oczywiście, jest szansa, że firma się rozrasta ale zdecydowanie większa, że nikt, "zdrowy na umyśle", nie chce w niej pracować.
Normalka 2015-04-23 16:31:23
W tej firmie takie zachowanie to normalka. Nikogo nie szanują,ani obecnych pracowników ani osób , które rekrutują. Ja tez miałam podobna sytuacje szanowan Pani rekruterka , po pierwsze nic nie potrafila o firmie powiedzieć, same utarte schematy, do tego lekcewazace podejscie do ludzi. Masakra szkoda czsu na ta firme i rzeczywiscie jak spotykam osoby, które miały z nimi kontakt wszyscy mówia to samo firma KRZAK...
niepracownik 2015-04-23 16:56:58
Po opiniach nie odjąłem tam pracy. Przemyślałem to. A w CCIG niby byłem przyjęty, ale musze zdać egzamin bo jak nie zdam to mnie nie zatrudnią. To albo jestem przyjęty albo nie
doooo 2015-04-24 10:22:31
Zgadzam sie z opiniami powyżej. Niesttey jestem bardzo rozczarowany wspólpraca z ta firma.
aLa 2015-04-24 17:57:43
A gdzie pracujesz?
nowy 2015-04-26 20:46:07
A ja pracuję. I jestem zadowolony. Mam pracę. Pracuję przez nich dla call Center. Zarabiam tyle i wypracowania. Koordynator ok.
ggg 2015-04-28 21:22:20
A można wiedzieć jak oszukują?
Bo pracować u nich miałem okazję i zawsze było na czas wszystko. Kasa. Dokumenty . Coś się zmieniło. Bo znowu planuje się zatrudnić od maja. D
3
wiem 2015-04-30 23:37:12
Moja Mama pracuje w TVP. Mówi o Was darmozjady i szarńcza. Jak można nie być w pracy nic nie robić i brać publiczna kasę. Za co? Teraz boli że kurek zamykany. Kończy się kasa za free i nic nie robienie. Nie wstyd Wam. Mój Tato zarabia min. Krajową ciężko pracuje po 10 12 h. Mama chora na 1/2 etatu sprząta po Was.
Od 11 roku życia dorabia by pomóc. A jak Wam teraz zabierają kasę za leniuchowanie to bunt. Powinien Wam kazać to opracować. Tym którzy uczciwie pracują nic się nie dzieje. A Ty wizjo inkubatorze trutniów do ROBOTY.
Osa 2015-05-01 06:39:18
Pracuję. Praca nie łatwa. Ale taki los Hutnika. Wypłaty zawsze w terminie. I ogłoszeń mają dużo bo i huta szuka non stop. Opiekę nawet medycyna mi dała od marca a jestem zwykły pracownik. Wiec tragedii nie ma.
sindi 2015-05-01 22:44:09
Tez tam byłam, ale nie podjęłam pracy na słuchawce w gdansku bo się boję sprzedaży i się zastanawiam czy mają inne oferty bo szukam czegoś w Gdyni na produkcji. Bo wrażenie ogólnie spoko, rekrutacja miła, pani pomogła mi trafić do budynku. Ale sprzedaż to nie dla mnie, tylko nie wiem czy można u nich na produkcji robotę dostać. Jak ktoś pracował inaczej niż call centr to pisać.
2
dno 2015-05-04 13:33:45
Potwierdzam negatywne opinie , pracowałem jako koordynator we Wrocławiu i niestety taka jest ta firma, pelno kar i roznych dziwnych zapisów w umowach. Za zerwanie umowy o prace płacisz kare miesiecznego wynagroddzenia jesli chcesz odejsc wczesniej niz po 10 miesiacach pracy w tej firmie. Siła chca zatrzymac ludzi i tylko z tego wzgledu ze wszyscy z tej firmy uciekają. Ta firma to porazka, pomyłka mojego zycia. Najgorsza agencja w której prawowałem. Nie polecam
6
wiem 2015-05-06 05:30:55
Pkt a Ty kim jesteś? W zarządzie wizji i bierzesz kasę za.....? A wiesz ilu ludzi współpracuje z LT na cywilnych dla TVP. A powiedz ile Ty kasy bierzesz za reprezentację ze swoją szefową, która od lat nie wyprodukowała niczego. Co robicie? Dzwonić po ludziach to umiecie. Składki podnieść też. A co Wam się udało.????

Wizja na porażkę taka perspektywa.
a tu też masz odprawy. Nie?
gdggdg 2015-05-06 06:52:34
Ta firma jest nic nie warta , nikogo nie szanują...Porażka.
4
pracownik 2015-05-06 11:29:26
ale bzdury gadacie. Przecież wiadomo że ten cały portal z opiniami nakreca zwiazek zawodowy wizja. przeczytajcie sobie wpisy z zeszłego roku. zadnych tematow dotyczacych tvp. LT jest ok, dlugo na rynku, wiarygodna. tylko leniom z wizji przeszkadza ze ktos wzial sie za ich dupy... ja trzymam kciuki za LT, niech wykurza wszystkich nierobów z wizji!!!!
3
pracownik 2015-05-06 23:29:37
Może i zwalnia.
Ale i zatrudnia co oznacza daje pracę co miesiąc ponad 10 tys osób.
A pisze może 1 promil sflustrowanych że tragedia.
Pytanie czemu już nie pracują.
Bo w pracy to trzeba być pracować a nawet powiem więcej umęczyc się robotą.

A nie myśleć że jak byłem zatrudnieni ony w budżetowe to każdy musi mi dać.

Państwo wyhodować potrafiło nierobów i pozwoliło się okraść. A jak prywsciarz pokazuje że tak się robi. Wszyscy to robią pracują. Nie L4 300 h w roku. Praca praca to w oczy kole.
Niech zrobią porządek wszędzie jeszcze w zusie pkp us
AntyBałwan 2015-05-07 14:58:48
To wy macie patologiczne spojrzenie na życie a nie Wizja, sam na cywilnej robiłem dla tvp a potem dla tvp przez LT i co może to normalne że robi się jak na etacie przez lata a daje się śmieciową umowę i to jeszcze o dzieło całoroczną, a masz płacone za godzinówkę,i nie mówię tutaj o warszawie tylko o ośrodkach które zawsze były kopane w tył.... w ośrodku dziennikarz robi za jakieś ochłapy i jest na dzieło jak zresztą 99% jego kolegów, do tego montażysta montuje gotowca a nierób z warszawy za podpisanie się tylko pod tym dostaje 20razy tyle. Na takich warunkach warszawskich to ja też mogę sobie otworzyć firmę i grać wielkiego zora, niestety realia są takie, stawki są tak podłe (nie licząc politycznych wybrańców)że nawet na zus trudno było by zarobić i dlatego ludzie rękoma i nogami bronią się przed firmami
4
ja 2015-05-07 18:59:18
Przecież dali umowę Wam do podpisania i jak są kary i nie pasuje to nie brać i jej nie podpisywać.
Przecie musu nie ma.
Czy sieciowa czy inna. A jak człek podpisuje a potem ma pretensje to do kogo. Jak masz takie kwalifikacje i możliwości to po co się meczyc
No chyba ze zmuszają do podpisania no to inna sprawa
plus 2015-05-07 23:16:15
większość postów znika, szkoda pisać, a jak ktoś chce dobrowolnie zostać le(asing)mingiem to jego sprawa i późniesze problemy
3
poltora 2015-05-11 20:56:04
Proc uje niespełna 1,5 roku jako koordynator w oddziale. Praca dużo. Kasa dobra i na czas. Plus auto benefity Poznań. Super przełożona a szefowa centralna Warszawa logiczna taktyczna i szanująca ludzi
3
szkoda tych ludzi 2015-05-12 08:35:50
jak ktoś pięknie wycina niepochlebne opinie o LT, cenzura na maksa, lepiej zamknijcie tę stronę zanim wpędzicie ludzi w sidła LT
2
Pracownik - zadowolony 2015-05-19 21:09:58
Podejrzewam, że tak jest, że to właśnie WIZJA nakręca całą tę nagonkę negatywnych opinii na temat LT tu na forum.Piszą bzdury na swojej stronie,a że nikt nie czyta ich nędznej strony to muszą gdzie indziej uderzyć w LT.Robią wielki szum a kasę biorą za nic. Jak w końcu ktoś dobrał się im do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo w końcu ktoś (LT) przeciwstawia się im nie biorąc ich pod uwagę to się wkurzają.
Życzę tego, by LT wyrzuciło z TVP wszystkich nierobów oraz by WIZJA tylko stała i mogła się przyglądać. Pracownicy TVP - to jacyś bogowie? Po co tyle krzyku? Po co tyle jadu? Niech WIZJA zajmie się tym skąd brać kasę. A jeśli chodzi o LT to jeszcze NIGDY nie dostałem wypłaty nie w terminie, koordynator ok, dokumenty jak np. PIT, świadectwa pracy - wszystko na czas.
2
AntyKomuch 2015-05-21 01:07:19
LT płaci ci 10gr gratis od posta do pensji ? A może obiecali ci cukierka w zamian za wypisywanie głupot. A może też jesteś polityczną pokraką pchaną przez ubeków w tej instytucji zwanej TVP, też dlatego masz dobre kąski dawane i LT ci nie wadzi wszak bycie resortowym wnuczkiem czy innym namaszczonym popaprańcem przez przemalowane czerwone twarze to niczym swego czasu tytuł szlachecki względem reszty plebsu
4
Ania B 2015-05-28 20:33:12
a ja jestem zadowolona ze współpracy z LeasingTeam. Pracuję w call center w Gdańsku gdzie są fajni koordynatorzy którzy zawsze dają umowę na czas, pomagają w wielu kwestiach i gadają normalnym językiem a nie jakimś korpo-szyfrem.Potrafią "po chłopsku" wytłumaczyć wiele kwestii. Wielu pracowników innych firm bardzo chętnie by się przeniosło do LT ale nie jest to możliwe. Polecam każdemu kto chce być prawidłowo obsługiwany. Wypłaty na czas więc nie wiem skąd te informacje że są jakieś opóźnienia.
5
anabell 2015-06-01 21:18:32
może ktoś napisać coś o pracy na stanowisku kadrowym? jakie warunki itp?
Amanda 2015-06-17 13:39:22
Ja byłabym może i zadowolona ze współpracy z LeasingTeam gdyby mnie to, że świadomie wprowadzili mnie w błąd. Zarówno w ogłoszeniu jak i podczas rozmowy telefonicznej była mowa o umowie o pracę tymczasową. To nie to samo co zlecenie, które zostało mi przedstawione do podpisania w dniu, w którym miałam zacząć pracę dla firmy docelowej. Podpisałam bo nie miałam wyjścia - odrzuciłam już inne oferty pracy. Firma, dla której teraz pracuję jest porządna i nie żałuję, ale faktem jest, że LT celowo wprowadziło mnie w błąd i w dodatku pani tam pracująca miała czelność zrzucić odpowiedzialność na pracodawcę - to oni zmienili wytyczne już po wystawieniu ogłoszenia o pracę. Zweryfikowałam to, nie jest to prawda. Odradzam współpracę z LeasingTeam (Katowice).
ana 2015-06-17 22:06:03
muszę przyznać, że ja również jestem zawiedziona brakiem profesjonalizmu. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej Pani prowadząca zarzekała się, że każdy otrzyma odpowiedź zwrotną co do przebiegu rekrutacji nawet jeśli miałaby być ona negatywna. Tak mijają już 2 tyg a wiadomości jak nie ma tak nie ma...smutne...
5
pracownik 2016-02-07 19:38:45
Pracowałem prze tą agenture nocki 2tyg. po 12 godz. i dziena zmiana 12 zarobek 1340zl masakra odradzam
nick 2016-02-17 16:14:45
nie polecam
programista 2016-02-29 18:43:54
Na I roku studiów brakowało mi na czynsz więc dorabiałem sobie w supermarkecie (Warszawa)za pośrednictwem firmy Leasing Team.

Stawka wynosiła 9zł brutto na umowie-zlecenie (jako student ponad 7zł/h do ręki).
Znalazłem niedawno podobne ogłoszenie. Płacą 9,50zł/h brutto.

Pracownikowi płacą te same grosze co kiedyś ale życie przez te kilka lat wyraźnie podrożało. Firma zaś w tym czasie przeniosła się prawie z okolic Piaseczna do prestiżowej lokalizacji przy ul. Marynarskiej.

Rozwinęli się bardzo przez tych kilka lat, szkoda że pracownikom LT coraz trudniej związać koniec z końcem :(

PS. Obecnie pracuję w IT i na całe szczęście nie muszę już u nich dorabiać .
ernest 2016-03-11 11:32:16
Nie, nie można liczyć spokojnie na 2000. Takie wypłaty to tam ogromna rzadkość. Większość ma najniższą krajową
4
Sinx 2016-03-11 12:07:31
Człowieku. Widać po komentarzu oraz Twojej "poprawnej" Polszczyżnie, że dla Ciebie Leasing Team to już za wysokie progi. Przyjechałeś po wykształceniu średnim i wielkiego miasta, nie czyścisz WC-tów tylko siedzisz na słuchawce (bo jesteś wzorowym trybikiem w ich maszynerii), i masz czelność krytykować innych, co słusznie z Leasingu odeszli ( gdyż mają wyższe wykształcenie i więcej oleju w głowie). Widać, kto pisze, te wszystkie obraźliwe komentarze...może Ty chcesz skończyć jako samotny singiel, bez rodziny, w domu starców , bo całe Twoje życie obraca się tylko dookoła harówki za marne grosze i wiary w ideologię korporacji. ...To Ty masz ze sobą problem.
6
Praj 2016-03-13 20:03:08
Jak mają nie usuwać skoro nic dobrego nikt nie pisze.
Może Kurski z nimi zrobi porządek.
PR mają beznadziejny. Majewska mówi że ludzi nie mogą nigdzie bezprawnie przejętych przenieść bo nie ma gdzie. To oznacza że handel nie idzie. Zróbcie sprzedawcą testy jak nam. To może się uda coś sprzedać.
nowa 2016-03-15 19:33:49
Byłam na Tasmowej u nich na rozmowie. Cudowne recepcjonistki. Rekrutacja. Masakra Pani Anna spóźniła się 30 min. Nie wyszłam. Zero przepraszam. 3 pytania. Doswiadczenie. zarobki. Dyspozycyjność. Jak wskazałam oczekiwania finansowe Pani szybko zakończyła spotkanie.
8
księgowa 2016-03-21 15:44:50
Marianna nikt nic nie musi. Ewentualnie może. To oni szukają. Ale jak Tobie widać płacą za hejtowanie pracowników kandydatów klientów.
Miernotę miernoty wspiera.
Marcel 2016-03-23 22:35:47
A to chyba coś pomyliłaś. Z duńskim nie szukają.
wydra 2016-03-26 18:04:50
LeasingTeam to agencja pracy, więc różnie może być u bezpośredniego "pracodawcy". Ja jednak jestem bardzo zadowolona zarówno z LeasingTeam, jak i z firmy, dla której mnie zatrudnili. Rekruterka jest bardzo miła, kompetentna i zorganizowana. Piszę "jest", ponieważ pracuję dorywczo i często mam z nią kontakt. Warunki bardzo w porządku, w tym zarobki, zgadzają się z umową i rzeczywistością. PIT przyszedł w ostatniej chwili, ale jest. Także ja polecam, nie widzę żadnych minusów ani problemów, z tego co wiem podobnie jak moi współpracownicy.
los 2016-04-05 21:15:29
Co ty mi nie powiesz. Kłamstwo, oszukaństwo, brak szacunku dla pracownika. Za wykonaną pracę nie otrzymałam godziwej płacy. Owszem pieniądze są na czas, są beyfity, ale kutwa robić za najniższą krajową, z motorkiem w odbycie.
Madridista 2016-04-06 16:32:17
danse----> Miałem kontakt z osobami, które pracowały bezpośrednio w tej firmie i całkowicie Ci ją odradzam. Być może jako pośrednik pracy się jako tako sprawdza, ale ostatecznie jest to bardzo źle zarządzana firma, nastawiona tylko i wyłącznie na zysk.
Przestrzegam wszystkich przed tą firmą!
Choloo 2016-04-06 16:49:45
Potwierdzam..... Firma, którą trzeba omijać
1
gościu 2016-06-06 20:04:54
Cześć,

Firma beznadziejna. Traktują ludzi jak zwierzęta albo gorzej. Jest wieczny problem, z grafikiem, z pracą z stawką. Pracujesz 2 dni i ci każą w domu pczekać. Koordynator wiecznie mówi, że szefowa tak każe i on nie ma nic do gdania. Po rozmowie z szefową tłumaczy że takie zasady firmy. I że ona ma swoja szefową. Bezsens. Budowanie stolków dla siebie.
pracownik 2016-06-29 12:59:19
Widzę, że większość osób nie rozumie, jak działają agencje zatrudnienia. To nie LeasingTeam określa stawkę na danym stanowisku, to nie LeasingTeam daje taką a nie inną umowę. To klient określa, jakie daje warunki zatrudnienia, agencja tylko realizuje postanowienia klienta. Jeśli klient oferuje 8,50 brutto za godzinę i umowę zlecenie to agencja nie ma nic do gadania. I wbrew obiegowej opinii agencja nie potrąca z wypłaty pracownika wynagrodzenia dla siebie, klient płaci agencji za pracowników. I agencja nie zwalnia nikogo, bo tak jej się podoba, to zawsze jest decyzja klienta.
Szkoda, że osoby się wypowiadają, a nie mają pojęcia, jak to funkcjonuje, tylko wprowadzają inne osoby w błąd.
Obecnie pracuję w LT i wiem, ile wysiłku codziennie wkładamy w to, żeby pracownicy mieli wypłaty na czas, wszystkie formalności załatwione i żeby wszystko było w porządku.
I nie, nikt nie płaci mi za napisanie tego komentarza.
10
ola 2016-07-09 10:07:20
A czy ktoś był może na rozmowie na stan Specjalisty ds. klienta w firmie deweloperskiej? czy ktoś wie dla jakiej firmy rekrutowali?
ULA 2016-07-18 20:34:41
Życzyłabym sobie takiej szefowej jak ona. Kobieta do tańca i do różańca jak to mówią. Wciągnie nosem każdego kto balansuje na krawędzi kłamstwa. Zna rynek. Zna zasady, których uczy innych. Gdyby nie okoliczności nasza kooperacja pewnie byłaby idealna. Polecam jako mediatora. Nie ma dla niej sytuacji bez wyjścia.
5
T K jjj 2016-07-21 21:48:48
Ludzka. A w nieludzkiej firmie pracuje.
Na zmarnowanie tylko.
Wycisną jak gąbkę. Potem znajdą coś by zwolnić. Potraktować jak mebel to potrafią. Z nikim się nie liczą. Czy na to nie ma rady?
6
tina 2016-10-03 13:04:46
pakowanie płyt w Piasecznie kierownicy to lenie śmieją się nic nie robią grają na komputerze w kulki. Nowi pracownicy są niezauważalni wszystkim mówią na ty nie wiedząc jak kto ma na imię .Zamiast wyznaczyć stanowisko pracy osobie która pracuje pierwszy dzień pomóc jej to mają to gdzieś .Taka osoba się zniechęca do takiej pracy .muszą wykonać daną normę, ilość więc nie ma czasu na pójście do toalety.To praca akordowa .Niby płacą za godzinę ale to jest masakra co dzieje się w środku na hali.Jestem zniesmaczona zachowaniem ludzi którzy tam pracują a szczególnie tych zatrudnionych na czas nieokreślony którzy mają się za kogoś kim w rzeczywistości nie są.Współczuję tym ludziom tam pracującym.
Robert 2016-10-20 11:04:21
Buldożer biznesowy. Nie buja w obłokach jak niektórzy w tej firmie. Robi swoje.
3
Umyslowy 2016-10-26 20:38:11
A Ty TVP reprezentujesz radIo węzeł biedra czy nowy stan powoduje odmóżdżenie a może usuwanie osemki zaszkodziło albo zakup nowego mieszkania i promesa na cito pod mc załatwiona???????????????????
3
major 2016-11-09 15:31:27
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
2
Ciechomicka 2016-11-15 12:00:17
Nie rejestrują pracowników. Praca bez umowy. Wypłat też nie ma
1
Zostaw swoją opinię o LeasingTeam - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LeasingTeam