Opinie o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A

ciekawy

Jak wyglada praca managera? jest jakas podstawa czy same prowizje?

Domini.

Jak to wygląda? Można to traktować jako normalna pracę na pełen etat, czy np tylko jako dodatkowe źródło dochodu?

Ja

Jak wygląda ta praca jako doradcy poprzez umowe agencyjna?(Dostałem telefon,szuka sie osób poszkodowanych i proponuje zawarcie umowy).Osoby które dorobiaja sobie jako praca dodatkowa, prosze o jakieś wypowiedzi czy wchodzic w to?

Aga

Dla mnie praca jest ok. Zawsze to jakiś dodatkowy dochód.

Laura

Czy EuCO nie ma aktualnie żadnych potrzeb kadrowych? Podpowiedzcie jeśli ktoś ma informacje. Chciałabym tu pracować a przy okazji dowiedzieć się jaka jest atmosfera w pracy? Mam trochę doświadczenia!

Jupiterek

Nie mogą namierzyć Euco czy maja jakieś nowe oferty pracy. Czy może ktoś ma wiedzę w tym temacie? Wprawdzie mam małe doświadczenie ale trzeba próbować , mam nadzieję, że firma daje szansę młodym chętnym?

Gregor

W całości zgadzam się z @Ambience, pewne zasady muszą być przestrzegane!

Ambience

Jakich negatywnych skutkach? Dziwi cię zakaz konkurencji stosowany przez każdą szanującą się firmę, która dzieli się z współpracownikiem know-how, na które pracowała kilkanaście lat??? Agent może zostać pozbawiony prawa do prowizji wyłącznie w przypadku kiedy rażąco złamie postanowienia umowy, co powoduje jej rozwiązanie ze skutkiem natychmiastowym - dotyczy to niezakończonych spraw, których - co jest zupełnie naturalne w podobnej sytuacji taki agent nie będzie doprowadzał do końca. Czego tu nie rozumiesz albo co tu jest dziwnego?? Kary za działanie na szkodę firmy są też normalne i powszechnie stosowane. Współpracuję z EuCO już ponad 6 lat i w tym czasie zdarzyło się tylko kilka-kilkanaście przypadków rozwiązania umowy za skutkiem natychmiastowym - zawsze powodem było nielojalne zachowanie osób, które po prostu zostawały za to usunięte z grona agentów. Porozmawiajmy o pozytywach: - świetna i przejrzysta ścieżka kariery - olbrzymie możliwości dla osób zaangażowanych - rozbudowane i niesamowicie atrakcyjne programy motywacyjne... - itd., itp. To normalne, że kombinatorzy i oszuści muszą wylatywać. Chcesz za to poznać ogrom możliwości jakie stwarza firma? Porozmawiaj z tymi, którzy pracują już po parę lat. Poszperaj w Google lub na FB a znajdziesz mnóstwo stron takich osób. Napisz albo podzwoń do nich zamiast siać wyssane z palca obawy i zarzuty. Serio, zrób to.

Pracuś

EuCO to moje miejsce pracy z którego jestem bardzo zadowolony. Firma jest bardzo dobrym pracodawcą, chociaż wysokość zarobków zależy w dużej mierze od nas.

Karol

Czy młoda osoba bez żadnego doświadczenia w tego typu pracy ma szanse w takiej firmie? Spełniam warunki dotyczące „charakteru” ale dopiero co skończyłem szkołę średnia.

Alicja

@Piotr - a czy możesz napisać więcej o programie motywacyjnym, o którym wspominasz w swoim wpisie? Na jakich zasadach on funkcjonuje? Czy EuCO zatrudnia swoich Agentów w ramach umowy o pracę? To bardzo istotna informacja dla osób zainteresowanych podjęciem pracy. Często rodzaj zawieranej umowy decyduje o podjęciu zatrudnienia w danej firmie.

anullka

a jak to jest z godzinami pracy ?

Marynia

@Gość Szanowny gościu to jest forum EuCo . Sądzę, że nie ma potrzeby przenoszenia złych doświadczeń z innych firm na to forum. Ktoś kto pracuje w tej branży wie jaka jest firma i jaka praca go czeka .

Gość

Zaznaczam, że nie znam firmy EuCO ale znam charakter pracy Doradcy ds. Odszkodowań. Jest to akwizycja od drzwi do drzwi bez zapowiedzi (zapowiadając się telefonicznie, poszkodowani odkładają słuchawkę). Rzecz polega na jak najszybszym dotarciu do osób poszkodowanych starając się ubiec konkurencję, która jest ogromna i dociera niemal w tym samym czasie. Praca głównie w środowisku wiejskim w kontakcie z prostymi ludźmi, którym trzeba przekazać wiele skomplikowanych informacji prawnych, dlatego trzeba je dawkować przyjeżdżając po kilka razy aby ostatecznie podpisać umowę. Dla urodzonych akwizytorów, których mocno kręci sprzedaż.

Anna M.

Pracuje z Panem ( usunięte przez administratora )od 8 miesięcy, jestem zaskoczona że pomagając ludziom po wypadkach można zarobić tak sensowne pieniądze, faktycznie praca nie należy do łatwych i jest wymagająca lecz wynagrodzenie bardzo mnie cieszy.

Udo

Bardzo fajna firma a Panu @Ktos dziękujemy za te sponsorowane brednie.

Wojtek

Przyciągnęło mnie ogłoszenie o prace euco. I zastanawiam się jak wygląda dzień pracy agenta. I w jaki sposób miałbym znajdować poszkodowanych. Chyba nie roznosząc ulotki albo robić reklamy... I czy studiując dziennie można podjąc taką prace?

Józek

Szukając pracy słyszałem już o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań , że to jest bardzo dobry pracodawca. Teraz na tym forum dowiaduję się więcej szczegółów i faktycznie jestem mile zaskoczony tym co przeczytałem. Jak przebiega rekrutacja do firmy?

Stefan

Jaki jest powód tak długiej listy ofert pracy w firmie?

zainteresowany

Czy firma daje jakieś przyrządy do pracy ? telefon służbowy ? jakieś programy ? samochód służbowy ?

Piotr
@zainteresowany 22.08.2017 02:34
Czy firma daje jakieś przyrządy do pracy ? telefon służbowy ? jakieś programy ? samochód służbowy ?

@ zainteresowany Firma daje szkolenia, program rozwoju, aplikacje i materiały ułatwiające pracę, wsparcie merytoryczne doświadczonych Agentów, programy motywacyjne, w których przy odpowiednim zaangażowaniu firma finansuje Ci dodatkowo wybrany przez Ciebie samochód. Nie daje telefonów ani samochodów służbowych. @Stefan Bo Agentów nadal jest mało a poszkodowanych dużo. Bo praca jest bardzo dochodowa ale nie każdy sobie da radę (jak w każdej branży), więc część ludzi zaczyna współpracę a potem rezygnuje. Bo twoje zarobki zależą nie tylko od tego ile umów podpiszesz sam ale także od tego czy masz współpracowników w swojej strukturze i jak wydajnie pracują - te wszystkie ogłoszenia dodają Agenci i Dyrektorzy, którzy chcą rozbudować swoje struktury. Jestem Agentem, polecam wszystkim, którzy się zastanawiają spróbować, bo nigdy nie wiesz czy dasz radę póki nie spróbujesz a możliwości jakie daje ta praca są przeogromne.

Dominik

Chciałbym aplikować do firmy i szukam opinii. Mam wrażenie jakby niektórzy na siłę pisali te swoje opinie po to tylko żeby zaszkodzić. Wcześniej słyszałem sporo dobrego o Euco.

znajomy Jacka
@Dominik 20.08.2017 09:31
Chciałbym aplikować do firmy i szukam opinii. Mam wrażenie jakby niektórzy na siłę pisali te swoje opinie po to tylko żeby zas...

Każdy może mieć swoje wrażenie, ja mam takie, że jesteś z Euco związany i piszesz to po to, aby pojawiały się kolejne neutralne wpisy, które polepszają odbiór firmy. Ja ( usunięte przez administratora ) nie polecam tej firmy.

Alicja

@lolek - czy posiadasz informacje na temat przebiegu procesu rekrutacji? Na co warto zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy z pracodawcą? Wiele firm decyduje się na kilka etapów rekrutacji, w celu jak najlepszej selekcji kandydatów na ogłaszane stanowisko. Czy wiecie jak wygląda to w EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A?

Dalekopatrzy

Jaki jest powód, że firma ma tak długą listę ofert pracy?

lolek
@Dalekopatrzy 01.08.2017 13:09
Jaki jest powód, że firma ma tak długą listę ofert pracy?

kazdy agent, który pracuje dla euco, może sam się ogłaszać w sprawie rektutacji.

Ludź

To znaczy, że firma działa prawidłowo tylko pracownik nie?

escobar

ojjj dzieje się..kolejny wyleciał za nieetyczne działanie. pewnie za chwile pojawią się krytyczne wpisy :-)

Nietak

Co słychać ciekawego w firmie? Tak dawno nikt nie wpisał nic na forum. Pewnie jest dobrze i nikomu się nie chce.

Fabian
@Nietak 15.07.2017 17:38
Co słychać ciekawego w firmie? Tak dawno nikt nie wpisał nic na forum. Pewnie jest dobrze i nikomu się nie chce....

Od kiedy euco moderuje to forum to nie tylko że nie przybywa wpisów ale też kilka tysięcy zniknęło.

Aurelia

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Euco ma taką pokaźną listę ofert dla przedstawicieli ds.odszkodowań i dla kierowników ds.sprzedaży? Jakieś nowe rejony czy nowe kontrakty? Interesuje mnie praca przy odszkodowaniach ale chciałabym wiedzieć cos o firmie.

lolek
@Aurelia 22.06.2017 20:57
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Euco ma taką pokaźną listę ofert dla przedstawicieli ds.odszkodowań i dla kierowników ds.spr...

każdy z Agentów może na własną rękę rekrutować nowych Przedstawicieli, W Euco nie ma etatów-tylko umowa agencyjna,a rozliczenie finansowe na podstawie umowy zlecenia lub faktury, gdy ktoś posiada własną działalnosc.

Nietak

Szukałem ofert pracy ale nic nie mają a szkoda bo sporo dobrego o nich słyszałem. Zastanawiają mnie niektóre wpisy.

agent
@Nietak 18.06.2017 21:17
Szukałem ofert pracy ale nic nie mają a szkoda bo sporo dobrego o nich słyszałem. Zastanawiają mnie niektóre wpisy....

Nie wiem jak szukasz bo ofert EuCO jest pełno w sieci :) Tu zresztą też można pisać: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,158459,0,0,praca_agent_euco

Jacek

Zapraszam na bezpłatne szkolenie, gdzie dowiesz się jak działa nasza firma, jak pracują Agenci ds.odszkodowań, w jaki sposób pomagamy poszkodowanym w wypadkach jak i ich rodzinom,oraz oczywiście jak możesz zarabiać. Poproszę o CV na adres : (usunięte przez administratora)

euco@gowork.pl

Wszystkie osoby zainteresowane współpracą z Europejskim Centrum Odszkodowań gorąco zapraszamy na spotkania informacyjne, które odbywają się cyklicznie we wszystkich większych miastach Polski. Wystarczy odnaleźć w Google lub na naszym facebookowym profilu kontakt do Agenta pracującego w danym regionie a ten zaprosi Państwa na takie spotkanie informując o miejscu i terminie. Można też aplikować przez to ogłoszenie: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,158459,0,0,praca_agent_euco

Stella

EuCO to Centrala, w której pracuje jakieś 120 - 150 osób. Centrala weryfikuje i prowadzi sprawy na początkowym etapie. Sprawami na etapie sądowym zajmuje się Kancelaria Radców Prawnych EuCO. EuCO to potężna Spółka Akcyjna ale jej potęga to głównie Agenci pracujący w terenie. Agenci budują struktury oparte na marketingu wielopoziomowym, co stwarza potężne możliwości rozwoju, nieosiągalne w firmach opartych o tradycyjne modele zatrudnienia. Jedyną trudnością dla początkujących jest to, że wynagrodzenie jest całkowicie oparte o system prowizyjny. Dlatego niektórych ludzi to odstrasza i sprawdza się głównie w przypadku pewnych siebie, zdeterminowanych i przebojowych osób, choć istnieje sporo wyjątków od tej reguły. Determinacja i konsekwencja są ważniejsze nawet niż pewność siebie. System wynagrodzenia jest wyjątkowo dobrze skonstruowany. Pozwala na zbudowanie w stosunkowo krótkim czasie silnej pozycji aczkolwiek nie oznacza to, że jest to dane raz na zawsze ;) szczegóły dostępne są dla wszystkich zainteresowanych osób, które pojawią się na spotkaniach informacyjnych organizowanych cyklicznie w całej Polsce. W mojej opinii praca ta nie ma żadnych minusów. Każdy, kto twierdzi inaczej jest albo motywowany chęcią zaszkodzenia wizerunkowi Spółki albo nie pojmuje istoty sprawy. Oczywiście istnieje procent niezadowolonych Klientów (pokażcie mi firmę, która ma 100% zadowolonych klientów) ale o jakości obsługi przez EuCO jest choćby to, że olbrzymi odsetek Agentów to zadowoleni z obsługi Klienci, którzy zrozumieli, że istotą pracy Agenta jest niesienie pomocy. Są tacy, którzy oburzają się, że firma zarabia na pomaganiu poszkodowanych ale jest to tak samo absurdalny zarzut jak ten, że lekarze, ratownicy, kierowcy karetek, personel szpitalów, itp. pobierają wynagrodzenie za niesienie pomocy. Tego typu opinie pochodzą głównie z inspiracji firm ubezpieczeniowych, które uprawomocniają działalność firm odszkodowawczych swoją polityką chciwości i grabieży, nie wypłacając godziwych i adekwatnych do rozmiaru szkód odszkodowań. Wystarczy porównać kraje Europy zachodniej - gdzie firmy odszkodowawcze nie mają pola do popisu, ponieważ (często ci sami co w krajach Europy środkowo-wschodniej) ubezpieczyciele wypłacają odszkodowania na sensownym poziomie. Wracając do jakości pracy: jest ona wymagająca, bo wymaga systematyczności, konsekwencji. Agentów obowiązuje szereg regulacji, w tym przede wszystkim prawo ochrony danych osobowych, a biorąc pod uwagę ilość konkurencji (nawet wewnątrz struktur EuCO) wymusza to coraz większą kreatywność. Dlatego, jak już pisałam powyżej, jest to praca dla osób o określonych cechach. Mity o kupowaniu danych osobowych, hienach cmentarnych i innych negatywnych zjawiskach pochodzą z początkowego okresu tworzenia się branży odszkodowań i dziś są już tylko mitami. EuCO może pochwalić się bogatym zestawem nagród i wyróżnień za nowatorstwo, dynamiczny rozwój, niesienie pomocy potrzebującym, także przez działalność charytatywną, a także za najnowocześniejsze procedury i techniki ochrony danych osobowych Klientów. Początkujący Agent podpisuje umowę agencyjną, która daje mu prawo do podpisywania umów o dochodzenie roszczeń w imieniu spółki ale do niczego nie zobowiązuje. Nie ma żadnego wkładu własnego (chyba, że agent chce od razu zainwestować w szersze promowanie własnej działalności - zależy to od osobistej decyzji każdego Agenta). Wyjątkowe w tej branży jest to, że w przeciwieństwie do innych branż, działalność firm odszkodowawczych polega przede wszystkim na dawaniu pieniędzy a nie ich wyciąganiu - Klient płaci prowizję dopiero PO otrzymaniu odszkodowania a te są zazwyczaj kilkukrotnie większe niż kwoty proponowane bez udziału firmy odszkodowawczej. Firma gwarantuje opiekę merytoryczną Centrali na każdym etapie kontaktu z klientem, szkolenia i dostęp do materiałów niezbędnych do rzetelnego wykonywania pracy Agenta. Firma uczy metod docierania do Poszkodowanych potrzebujących wsparcia w dochodzeniu godziwego odszkodowania czy też zadość uczynienia. EuCO pomaga poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych (szkody rzeczowe do 3 lat od zdarzenia, szkody osobowe i śmierć bliskich w wypadku - do 20 lat wstecz od daty zdarzenia), wypadki w pracy, wypadki w gospodarstwie rolnym, uszkodzenia ciała w wyniku potknięcia i poślizgnięcia, odszkodowania za opóźniony lot i inne (wszelkie sprawy, w których występuje ubezpieczenie OC). Jako wieloletni Agent polecam współpracę z EuCO ponieważ gwarantuje ona rewelacyjne warunki możliwości przy zachowaniu pełnej niezależności! Kto pozna Spółkę i historię poszczególnych osób, zakocha się w niej i będzie chciał być jednym z jej współpracowników.

Stella
@tom 03.06.2017 09:11
"Haha, 40%. Konkurencja :D. Tak sie składa, ze Euco ma może z 1-2 firmy, które można nazwać konkurencją bo są w jakiś tam...

Bardzo się cieszę! Ponawiam prośbę o napisanie w jakim regionie Pan działa - podam czas i miejsce najbliższego spotkania. Nie chcemy publikować planu kariery bo wolimy zapraszać osoby zainteresowane współpracą na spotkania, podczas których możemy omówić szczegóły, odpowiedzieć od razu na wszelkie pytania i wątpliwości. To wbrew pozorom jest skuteczniejsze niż publikowanie planu i czekanie aż ktoś się zgłosi :) Zgadzam się z Panem, że Pan Zenon przesadza. Panie Zenonie, uważam, że naszej konkurencji należy się więcej szacunku a my nie powinniśmy tracić pokory, bo Pan Tom ma rację: ci, którzy stracili pokorę często tracą i głowę i pozycję.

Gimi
@Stella 30.05.2017 10:44
EuCO to Centrala, w której pracuje jakieś 120 - 150 osób. Centrala weryfikuje i prowadzi sprawy na początkowym etapie. Sprawami...

Napisane jak z wiersza .... , a co o negatywnych skutkach , taki jak kara za rozwiązanie umowy bez zachowania terminu wypowiedzenia ...? Czy kara za " wyrządzone szkody itp". ? Zakaz konkurencji , gdzie agent moze zapłacić kare w kwocie kilu dziesięciu tysięcy złotych ? Agent moze zostać pozbawiony prowizji ...? W trakcie trwania umowy . ?

Alicja

@Stella to bardzo dobrze, że jesteś zadowolona. Jakie stanowisko piastujesz? Warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie nieco różnić w zależności od działu, w którym zatrudniony jest dany pracownik. Co więcej możesz napisać o plusach pracy w tym miejscu? Co Ci się szczególnie podoba?

Nietak

Piszecie tak jakby cała praca była wykonywana przez kogoś. Wszelkie negocjacje prowadzą pracownicy i to w dużej mierze od nich zależy jakie warunki wynegocjują. Najlepiej znaleźć winnego ale czasami popatrzcie w lustro.

Helga

EuCO - jest dobrą firmą i myślę, że niektórzy są inspirowani do wpisów!

Natalia

@nn Nie zgadzam się z Tobą. Doskonale wiemy jak często nasi klienci mają złe dokumenty i jak często nie mamy podstaw do walki. Pozostają jedynie negocjacje .

Stella

EuCO to spoko firma, pracuję tu już dość długo. Lubię swoją pracę i jestem bardzo zadowolona ale rozumiem ludzi , którym nie odpowiada charakter pracy.

Alicja

@Iwona, a Ty jesteś pracownikiem EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy?

Iwona

Lepiej pracować w firmie takiej jak EuCO, która od lat jest na rynku i ma ugruntowaną pozycję niż w takiej, co dopiero powstała. Wierzcie mi, że w ten sposób można wiele zarobić.

Iza

Myślę, że praca dla EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A jest nie dla każdego. Tu trzeba mieć pewne predyspozycje i dlatego niektóre osoby są bardzo niezadowolone. Każdy musi ocenić swoje umiejętności.

Natalia

EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A trudny kawałek chleba ale zadowoleni klienci wynagradzają nas uśmiechem.

Alicja

@WojtekK, czyli podsumowując bardzo polecasz pracę w EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A?

Iza

EuCO to fajna firma, współpracuję z nimi już dość długo.

WojtekK

Wszystkiego uczą od początku. Jeśli ktoś lubi pracę z klientem, to jest to idealne rozwiązanie. Można pomagać ludziom. Ich podziękowania po zakończeniu sprawcy są bezcenne.

Alicja

@prawie agentka rozmawiałaś ze swoim rekruterem o tej sprawie? Powołałaś się na informacje, które widziałaś na plakacie?

Alicja

@Marek, wnioskuję, że jest to również bardzo dobra praca na rozpoczęcie kariery zawodowej?

Kris

Ja mam pytanie dotyczące właśnie pracy jako doradca ds. Odszkodowań w tej firmie.Jakie macie doświadczenie na tym stanowisku?Była by to dla mnie praca dodatkowa i pierwsza jeśli chodzi tą ścieżkę kariery. Ale nie ukrywam, że chciałbym dorobić sobie do pensji. Oczywiście nie napalam sie jak młody pelikan, wręcz przeciwnie. Czekam na jakąś konkretną opinie :) Pozdrawiam

Marek
@Kris 10.03.2017 16:24
Ja mam pytanie dotyczące właśnie pracy jako doradca ds. Odszkodowań w tej firmie.Jakie macie doświadczenie na tym stanowisku?By...

Nie potrzebujesz doświadczenia. Firma gwarantuje gruntowne przeszkolenie i uczy Cię wszystkiego czego będziesz potrzebował. Właśnie dlatego jest to idealna praca dla wszystkich, którzy z różnych powodów nagle muszą się przekwalifikować. POLECAM!

Alicja

@JTM ltd, a o jakim stanowisku myślisz?

JTM ltd

Witam. Zastanawiam się nad podjęciem pracy w tego typu firmie. Bardzo proszę o obiektywne opinie. Np. EuCo versus DRB. Z góry dziękuję za wszelkie informacje !

Alicja

Zapoznaliście się już z wywiadem EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A? Poruszane jest w nim wiele ciekawych kwestii! Coś Was szczególnie zaciekawiło? :)

zadowolona

Tematyka odszkodowań jest bardzo trudna, tu są często bardzo trudne sprawy do załatwienia. Kto nie wytrzymuje presji to musi odejść. Są znaną marką i tu można się nauczyć pewnych zagadnień i praktyk. Praca tu jest super przynajmniej dla mnie, polecam.

Zostaw opinię o EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuCO - Europejskie Centrum Odszkodowań S.A