OBI
2 85 5 1

Opinie o OBI

Filtruj opinie po kryteriach:

qa
 Opinia

Jak wygląda typowy dzień pracy w Obi na stanowisku Doradcy Klienta? Czy jest to głównie dokładanie towaru? Może ktoś opisać jakie czynności zadania ma doradca klienta w OBI?

Pomocna?
Tak7Nie
1
Livers
 Opinia
@qa 01.12.2018 00:03

Poranki zaczynasz od odłożenia na miejsce towaru który zwrócił klient i nadaje się do dalszej sprzedaży . Jesteś doradca wiec Twoim głównym założeniem jest pomoc klientom w wyborze towaru na poszczególnych działach. Doradca tak jak napisałeś wykłada też towar na swoim dziale zmienia czołówki za zgoda bądź z polecenia kierownika, dorabianie cen opiekuje sie działem do którego jest przypisany.Z doświadczenia wiem ze pomimo OBI to siec to różnica jest znacząca jaka jest do dokładna lokalizacja sklepu bo każde OBI jest inne. Powodzenia.

Pomocna?
Tak3Nie
personal od polewania piwska
 Opinia
@qa 01.12.2018 00:03

Sabi dobrze ciagnie i dlatego ma plecy. pfff

Pomocna?
Tak9Nie
Agata
 Opinia
@Livers 03.12.2018 14:23

Dziękuje za przedstawienie zadań na danym stanowisku. Jak rozumiem, pracowałeś w OBI? Jeśli tak, podpowiesz nam, jak wygląda system premiowy w tym miejscu pracy? Czy oceniasz go jako korzystny dla pracownika?

Pomocna?
TakNie
luba
 Opinia
@Agata 11.01.2019 12:07

System premiowania o czym ty mówisz Premię można bylo dostać jak market wyrobił 3 miesięczny target tzn 10 procent z nadwyzki do podziału System wynagradzania i premiowania pracowników jest beznadziejny czy pracujesz czy chorujesz zarabki są te same no może potraca ci za L4 to samo premię system podziału to porazka

Pomocna?
TakNie
Rażące po oczach klapki
Nazwa działu: Obsługa Klienta
 Opinia
@personal od polewania piwska 01.01.2019 20:10

Każdy wie że polewała piwsko i .....Dyrektorka będzie się (usunięte przez administratora) do twojej "pracy"" jak to ujełaś bo od tego jest! Jak się na taaAkim poziomie pracuję to tak jest. Weź się z koleżanka z pokoju za pracę.

Pomocna?
Tak1Nie
MK
 Opinia

czy wiecie moze jak pracuje się w dziale analiz? szukaja Analityka biznesowego. czy warto aplikować? będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia
@MK 28.04.2019 22:25

Czy zdecydowałaś się na pracę na stanowisku analityka biznesowego, o której pisałaś? Byłaś na rozmowie kwalifikacyjnej? Jeżeli tak może mogłabyś podzielić się informacjami dotyczącymi pytań i kwalifikacji jakich od ciebie oczekiwano. Twoje doświadczenie może być bardzo pomocne dla osób odwiedzających ten wątek i zainteresowanych praca w OBI.

Pomocna?
TakNie
szarlot
Nazwa działu: Obsługa Klienta
 Opinia

Dramat jakościowy i ilościowy, zero premii, zero perspektyw

Pomocna?
Tak8Nie
2
kalerga
 Opinia

na działach handlowych 1 osoba do obsługi klientów, kompletowania zamówień i uzupełniania regałów to norma natomiast to co się dzieje na dziale przyjęcia towaru to totalny chaos, zero jakiegokolwiek porządku i zainteresowania ze strony kierownictwa, a tym bardziej dyrekcji. Kolesiostwo jest nie tylko akceptowane, co wręcz w jawny sposób pożądane, a wydajnej pracy nikt już nie docenia, lepiej ją zrzucić na tych, którzy postanowili jednak nie wchodzić w układy zbyt głęboko. Zapał do pracy szybko zamienia się w cynizm i frustrację. Zastępcy kierownictwa dpt potrafią po 2 miesiącach żądać wyjaśnień do raportu. Zniszczona nawierzchnia na placu sprawia, że w sezonie wózki co tydzień są w naprawie, a komunikacja między działami, mówiąc delikatnie, nie domaga. Naprawdę te zobojętnienie do codziennych spraw funkcjonowania działu potrafi wpłynąć na podejście pracownika do pracy.

Pomocna?
Tak6Nie
Bhp
 Opinia
@kalerga 15.02.2019 00:15

Kto pozwala na chodzenie po sklepie budowlanym w klapkach? Gdzie jest dyrekcja marketu?

Pomocna?
Tak4Nie
bez kariery w obi
 Opinia

To naprawdę robi się śmieszne, pracownik ze stażem dostaje o 500 zł niż nowo zatrudniony, to jakiś obłęd, premii zero, dodatków zero, nadgodzin zero, sami sobie snujcie wątki

Pomocna?
Tak4Nie
Witka
 Opinia

Czy ktoś z pracowników OBI może napisać jak wygląda praca na stanowisku Księgowa ds. rozrachunków , ciągle pojawia się to ogłoszenie . jest aż tak duża rotacja ?

Pomocna?
Tak14Nie
Mirek
 Opinia

Często pokazuje się ogłoszenie na stanowisko Ksiegowa ds. rozrachunków ( Warszawa) o co chodzi z zatrudnieniem w tym obszarze poszukują kogoś za grosze ? zwalniają po okresie próbnym i znowu przyjmują ? czy może ktoś napisać jakieś konkrety , coś więcej .

Pomocna?
Tak13Nie
Gabrusia
 Opinia
@Mirek 21.01.2019 12:24

Czy ktoś był na spotkaniu rekrutacyjnym , na to satnowisko , może napisać coś więćej

Pomocna?
Tak1Nie
xyz
 Opinia

obecnie to już tragedia, na działach normalny pomór nie chodzi o urlopy, ucieka stąd kto tylko może nawet za 100 więcej, są działy gdzie brakuje połowę obsady, odpowidzcie sobie sami czy może być gożej? zarząd absolutnie nie ratuje sytuacji bo i po co? ma niewolników a nie pracowników, podobno dział hr dzwoni po byłych robolach i pyta o powody odejścia z pracy, dobre i poniżające nikomu nie polecam/-my pracy w tej firmie

Pomocna?
Tak22Nie
markiząbkitworki
 Opinia
@xyz 13.08.2018 23:46

do mnie też dzwonili hehe, ale beka

Pomocna?
Tak4Nie
anonymous
 Opinia
@markiząbkitworki 15.08.2018 20:03

A kiedy odchodziłeś?

Pomocna?
Tak8Nie
Freemoz
 Opinia
@xyz 13.08.2018 23:46

Gorzej być nie może. Ciekawe czym to jest spowodowane? Jak widzę wypowiadają się osoby, które podstaw ortografii nie mają.

Pomocna?
Tak2Nie
Polyglota
 Opinia
@Freemoz 24.10.2018 23:26

W końcu ktoś , kto ma magistra ekonomii raczej nie trafia do OBI

Pomocna?
Tak1Nie
Krysia
 Opinia

Niech HR i Kadra zarządzająca ustalą godziwe wynagrodzenie w poszczególnych obszarach, a nie szczycą się tym że dopłacą do kanapki dla pracownika !

Pomocna?
Tak5Nie1
qx
 Opinia

Czy w OBI jest dofinansowanie do posiłków?

Pomocna?
Tak5Nie
Fifi
 Opinia
@qx 16.12.2018 11:35

ja też chcę to wiedzieć!

Pomocna?
TakNie
Myszka.Kam
 Opinia

Moj znajomy tam pracuje (Poznań) i podobno wyplaty nie przychodzą na czas...czy ma ktos podobne spostrzeżenia????

Pomocna?
TakNie
Etatowiec
 Opinia
@Myszka.Kam 13.12.2018 10:54

Jeśli Twój znajomy tam pracuje to niech zmienia prace i to szybko. Ja tam pracowałem i mam bardzo złe wspomnienia jeśli chodzi o ta firmę. Pracy robisz za trzech a wynagrodzenia dostajesz ochłapy.. Prace zmieniłem na inna i nie narzekam.

Pomocna?
Tak1Nie
Paweł
 Opinia
@Myszka.Kam 13.12.2018 10:54

Wypłaty są zawsze na czas ktoś glupoty pisze

Pomocna?
Tak2Nie
Etatowiec
 Opinia

Tak. Oczywiście. Wypłaty niekiedy nie dochodza na czas. Trzeba się stresować i chodzić do biur. Tam na Ciebie jak na idiote. A jeśli chodzi także o szacunek dla pracownika badź pomoc.. to jest chaniebna.. Moje sugestie dla OBI: Zmieńcie podejście do pracownikow i zacznijcie ich szanować Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Dać podwyżki oraz zaczac.sluchac

Pomocna?
TakNie
ciekawy
 Opinia

Na jakie wygrodzenie może liczyć Doradca klienta zaczynający swoją karierę w OBI w miastach takich jak Warszawa, Kraków czy też Wrocław?

Pomocna?
Tak31Nie
Warto?
 Opinia

Mam propozycję z jednego z warszawskich sklepów na stanowisko zastępcy kierownika sprzedaży. Czy możecie się wypowiedzieć na temat warunków pracy? Jakie są obowiązki, zarobki, atmosfera?

Pomocna?
TakNie
Agata
 Opinia
@Warto? 21.11.2018 17:07

Od czasu Twojej wypowiedzi minęło kilka dni. Czy podpowiesz nam, jaka była Twoja decyzja? Postanowiłeś, że podejmiesz pracę w OBI? A może w dalszym ciągu się wahasz?

Pomocna?
TakNie
Jack Sparow
 Opinia

Przestrzegam przed rozmowami w sprawie pracy na sprzedawce do OBI. Nie powiedzą wam jakie będziecie mieć zarobki. Robią wielka tajemnicę. To jakaś kpina i strata mojego czasu.

Pomocna?
Tak7Nie
ObiWanKoenobi
 Opinia
@Jack Sparow 16.11.2018 17:09

Nie powiedzą ile, żeby kandydat od razu nie zrezygnował :)

Pomocna?
Tak5Nie
ciekawy
 Opinia

Czy doradcy klienta w OBI muszą pracować fizycznie?

Pomocna?
Tak3Nie
Zmęczony
 Opinia
@ciekawy 07.11.2018 20:56

Tak, szczególnie na dziale budowlanym, gdzie doradzanie klientowi to tylko miła odskocznia.

Pomocna?
Tak4Nie
Pio
 Opinia

Pracuje w sieci od 5 lat jak dla mnie wszytko jest ok zarobki w miarę socjal i inne atrakcje polecam osobom lubiącym pracę i wyzwania z nią zwiazane Moje sugestie dla OBI: Oby tak dalej Lubię atmosferę w OBI za: Ludzkie podejście do każdej sytuacji i sprawy

Pomocna?
Tak1Nie
Agata
 Opinia
@Pio 09.11.2018 19:37

Dziękuje za informacje na temat pracy w firmie. Czy możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków finansowych w firmie? Jak przedstawia się kwestia wspomnianych benefitów pozapłacowych? Jakie rodzaju benefity pracownicy mogą otrzymać? Podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami.

Pomocna?
TakNie
Agata
 Opinia

@Obserwator, Twoja opinia skupia się na atmosferze i kontaktach między pracownikami. Czy próbowałeś w jakiś pozytywny sposób wpłynąć na uzdrowienie tej sytuacji? Jak oceniasz pozostałe aspekty w firmie OBI? Czy jesteś zadowolony ze swojego wynagrodzenia, czy firma daje Ci wystarczające możliwości do rozwoju?

Pomocna?
TakNie
asiaoledzka2@gmail.com
 Opinia
@Agata 17.05.2018 11:52

Ja bylam pracownikiem w obi warszawie pracowalam w firmie sprzatajacej i chcę złożyć skargę na dyr.Dariusza Wąsika. Stosuję mobing na firmach sprzatajacych ludzie nie maja nawet jak zjeść. P.Marek P był brygadzista wymieniono go na inego pana uważam że został skrzywdzony tyle dobrej pracy wykonywał. Złoże skarge do pipu nie może byc tak że pracownik ktory przygotowuje market do otwarcia byl traktowany jak nie wolnik.To nie jest prywatny folwark P Dariusza Wąsika. Ludzi trzeba szanować a nie krzyczeć i wyzywac i mywic że go to nie obchodzi ludzie mają wypadki .Nic z tym nie robi nic.

Pomocna?
Tak6Nie
Freemoz
 Opinia
@Agata 17.05.2018 11:52

Ale jaja. Nikt nie odpisał :). Zbyt mądre...

Pomocna?
TakNie
Freemoz
 Opinia
@asiaoledzka2@gmail.com 15.06.2018 16:15

Czy firma sprzątająca podlega pod OBI? Kto w końcu "stosuje" mobbing? Dyrektor, czy Ty? Nauczcie się w końcu mówić i pisać po Polsku bo mnie już to (usunięte przez administratora) Teraz możecie śmiało mnie zbanować. Musiałem!!!

Pomocna?
TakNie
Orang
 Opinia

Co sądzicie o pracy w obi Kraków bo dostałem propozycję i się wacham?

Pomocna?
Tak48Nie
Freemoz
 Opinia
@Orang 18.06.2018 10:55

WaCHaj się dalej

Pomocna?
Tak2Nie
Agnieszka
 Opinia

Czy ktoś z Państwa pracował na stanowisku specjalista ds zakupów? Proszę o opinie.

Pomocna?
TakNie
tobiaszek
 Opinia
@Agnieszka 05.10.2018 09:07

siedzisz caly dzien przed kompem i robisz zamowienia, analizujesz, dzwonisz do dostawcow i ph proszac/wymuszajac rozne tematy jak lubisz biurowa ciagle z tymi samymi ludzmi to ew pomysl o niej

Pomocna?
TakNie
Franek
 Opinia

Właśnie byłem na rozmowie na Kołobrzeskiej. Mam dostać: pensje 3500 brutto, pakiet socjalny, premie i dodatki świąteczne, opieka medyczna..... Z tego co piszecie to mrzonki?

Pomocna?
Tak61Nie
tobiaszek
 Opinia
@Franek 24.08.2018 06:11

ta jasne i prywatnego lokaja do dyspozycji, no chyba że na stanowisku zastępcy kier, bo i ekspert ma troszke mniej

Pomocna?
Tak2Nie
Nik
 Opinia

Proszę o info na jakie wynagrodzenie można liczyć na kasie w obi w Kielcach?

Pomocna?
TakNie
ojejqu
 Opinia

Obi Katowice,patologia jakich mało,kierownictwo nie znające się na kodeksie pracy tam nie możesz chorować i musisz przychodzić jak ktoś zachoruję 3 weekendy pracujące..Grafik nie zgodny z kodeksem pracy.. Doradzca klienta to tylko plakietka nic nie znacząca,tam wiecznie dokładasz towar,nie masz czasu z klientami poroznawiać,brak ludzi do pracy,zarobki na początek 1730zł netto,po roku czasu podwyżka 100-200 zł więcej..Ludzie fałszywki każdy z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strzela by kierownikowi się podlizać,oczekiwania dyrekcji na zarobek nie wyobrażalne,codzienne żale o to że utargu dziennego nie wyrobi dział do roku wcześniej.Lepiej iść do biedronki tam przynajmiej ponad 2200 na reke się zarobi.

Pomocna?
Tak20Nie
pracuś
 Opinia
@ojejqu 12.07.2017 18:37

No tak ...a w Biedronce to 8 godz. nic nie robisz....towar sam sie wylozy, Klient na kasie sam sie policzy i na koniec dnia posprzata....... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak6Nie
Freemoz
 Opinia
@ojejqu 12.07.2017 18:37

Idź do szkoły gościu, może w końcu zaczniesz zarabiać jakieś pieniądze. Z Klientami mógłbyś porozmawiać gdyby (usunięte przez administratora)się nie bało, że się zbłaźnisz ;) Zacznijmy mówić jak na Polaka przystało.

Pomocna?
Tak1Nie
snobik
 Opinia

Hym, w każdej wypowiedzi trzeba być obiektywnym i najlepiej opisać i dobre i złe strony, zaczne od dobrych, zawsze przed końcem miesiąca jest pensja na koncie, oczywiście zadając sobie pytanie dlaczego? no dlaczego żeby wam wystarczyło do pierwszego !!! Złe strony, no cóż po pierwsze słabe wynagrodzenie, po drugie kolesiostwo, po trzecie brak perspektyw jakiego kolwiek rozwoju, nie szkolą pracowników, nie dbaja o persolel bo i po co? Jedyną szansą na awans jest przeniesienie się do innej hali na ew lepsze stanowisko bo we wlasnej awansu nie dostaniecie, kadrowa klika trzyma się mocno

Pomocna?
Tak12Nie
Przestroga
 Opinia

Praca w tej firmie mnie rozczarowała (centrala, jeden z większych działow). Na rozmowie rekrutacyjnej usłyszałam ciekawą propozycję współpracy, której w realnym świecie menagerka nie zdołała dotrzymać. W firmie można spotkać się z lekceważącym stosunkiem do pracownika i wprowadzaniem w błąd (ciężko określić w jakim stopniu umyślnie). Do tego stopnia, że z super rozwojowej oferty, robi się monotonna, odtwórcza praca bez perspektyw. Co wiecej, z czasem nie ma co robić i zaczyna się rozmyślanie nad tym, czy nie szykuje się "papier"... Kadra kierownicza niewiele robi sobie z licznych niedociągnięć merytorycznych i niewłaściwych praktyk, pomimo zgłaszanych błędów. Odniosłam wrażenie, że w tej firmie jest duże przyzwolenie na bylejakość, kolesiostwo i samowolkę. Nieprzyjemnie mi się tam pracowało. Nie uświadczyłam też tego, na co się umawiałam. Wręcz mam wrażenie, że mnie wykorzystano (dla czyjejś wygody?). Piszę tego posta, żeby ostrzec. Mi samej kiedyś gowork pomógł podjąć decyzję o przyjęciu oferty pracy. Jednym zdaniem: OBI - nie warto.

Pomocna?
Tak9Nie
rozczarowana
 Opinia

odradzam pracę w centrali wymienionej firmy, zatrudnia się w niej do wykonania określonej pracy krótkoterminowo-nawet okres 2-3 miesięcy, mimo podpisania umowy na okres jednego roku z możliwością dalszej współpracy, po krótkim okresie pracy okazuje się, że pracownik "nie ma co robić", co skutkuje koniecznością zmiany sytuacji zawodowej, mimo ustalonych wcześniejszych warunków

Pomocna?
Tak11Nie
wykorzystany
 Opinia

Prywata, cynizm, nepotyzn, kariera ponad wszystko. Zatrudniłem się w OBI (pomimo, że miałem pracę, umowę na czas nieokreślony), chciałem sobie polepszyć ale mnie wyd..... . Teraz jestem na bezrobociu, bez prawa do zasiłku pomimo że przepracowałem 20 lat. Zatrudnili mnie abym wykonał określoną pracę, a potem zaprosili i podziękowali po 1,5 miesiąca, pomimo, że umowa była na rok czasu. Umowa jest tak skonstruowana, że nie można się od niej odwołać: "Każda ze stron w trakcie niniejszej umowy może ją wypowiedzieć na piśmie zgodnie z obowiązującymi przepisami KP". Praca dla ludzi bezrobotnych. Nie radze rezygnować z czegoś co jest pewne dla kariery w OBI

Pomocna?
Tak12Nie
obiker
 Opinia

Brak chętnych do pracy, po raz kolejny zawód OBI ma problem z zatrudnieniem ludzi na podstawowe stanowiska obsługi klienta i serwisu towarowego, chyba jasne z jakiego powodu? G... pensje

Pomocna?
Tak12Nie
Agata
 Opinia

@Oboz niewolników Mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce w firmie OBI?

Pomocna?
Tak7Nie
YYY
 Opinia
@Agata 13.06.2018 15:39

Powiedzcie mi w koncu jaki jest dobry(ludzie ,kierownicy) dział w obi Poznań? Mam w planach się zatrudnić na stanowisku technika ,może w dziale budowlanka?

Pomocna?
TakNie
TWbolok
 Opinia
@YYY 18.06.2018 18:36

hehe, głupich jednak nie sieją

Pomocna?
TakNie
ziomek
 Opinia
@Agata 13.06.2018 15:39

Byłem na rozmowie o prace na dział ogród. Warunki całkiem fajne, socjal, premie, pani z HR bardzo miła. Wczoraj byłem pierwszy dzień w pracy i prowadzą za reke wszystko tłumaczą. na razie na plus

Pomocna?
TakNie
der
 Opinia
@ziomek 26.06.2018 18:24

chyba na łeb upadłeś/aś zapomnijvovsocjalu, zapomnij o premi, goła pensja to standard i zmiany w sobotę po 10 godzin

Pomocna?
Tak5Nie
Adam
 Opinia

Co sądzicie o pracy w centrali OBI w Warszawie? Zastanawiam się czy aplikować na specjalistę do działu zakupów. Jaka atmosfera w biurze? Jakie zarobki netto?

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o OBI - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny