OBI
3 37 5 1

Opinie o OBI

Filtruj opinie po kryteriach:

Whos
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Jak wygląda sytuacja antymobbingowa przeciwko kierowniczce dz. Kas? Jak jej l4?????

Pomocna?
TakNie
anonim
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Nie wierzę w to, że kierowniczka działu kas się zmieni. Ostatnio było grubo w tej sprawie. Sama centrala się tym zainteresowała. Kupa nerwów, rozmów, stresu. Gratulacje dla nowej pani Dyrektor, która ma "jaja" i nie olała tematu. Gdyby nie wsparcie trenerki, która pomogła mi w oczekiwaniu na rozmowę z centralą umarłabym chyba ze strachu.

Pomocna?
Tak4Nie1
Małżeństwo
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Odradzam kupowania płytek w markecie na Ul.Rolnej ! Dnia 28.04. Chcielismy z żoną zakupić płytki z oferty obniżonych cen. Potrzebowaliśmy do tego pracownika marketu. Przy punkcie serwisowym musieliśmy odczekać dłuższą chwilę, aż pracownik zakończy swoją jak bylo widać mocno prywatna rozmowe, z koleżanką z pracy... Udało się! Wskazaliśmy płytki które chcemy, lecz nie wszystkie miały naklejkę z przekreślona ceną, a z doświadczenia wiemy, że nie można się skasować bez naklejki. Doradca chyba po złości zapewnił nas , że kasjerka nas skasuje. Chyba dla tego, że czekaliśmy aż zakończy rozmowę z koleżanką. I tylko po to tak długo czekaliśmy. Płytki mieliśmy już na wozku, zniesmaczeni poszliśmy do kas. Podchodząc do głównych kas przy wejściu Pani kasjerka spostrzegła brak naklejki. Prowadząc rozmowę z panem z płytek odczuliśmy z żoną, że musimy poczekać dłuższą chwilę, aż Pan dostarczy kasjerceta naklejke. I tak też było! Dzisiejsze zakupy to strata cennego, czasu pomimo zyskanych paru złotych. Odradzam 'pseudo blond pracownika' który sprzedaje płytki z łaską. Chłopie, to Ty jesteś dla nas, a nie my dla Ciebie! Mysle, że był to nowy pracownik ale jesteś w pracy. Już tu nie wrócimy.

Pomocna?
Tak8Nie6
Specjalista :)
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Małżeństwo 28.04.2019 22:00

Człowieku z problemami :) ... Po co wypisujesz tutaj takie bzdury ... Po pierwsze to trzeba grzecznie poczekać na swoją kolej bo niestety ale zdarza się dość często że jest jeden pracownik , który obsługuje 3 działy a Ty nie jesteś celebrytą żebyś był obsłużony poza kolejnością. Po drugie czekaliście na płytki wycofane z magazynu więc niemożliwe jest to żeby były tam jakieś żółte etykiety. Po to te kłamstwa??? Nie wiem :) Jeśli masz problemy to nie przychodź do marketu wyżywać się na pracownikach tylko kup młotek gumowy i ... chyba nie muszę opisywać co z nim zrobić :) Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak10Nie6
obik
 Opinia

Wielka akcja antymobbingowa przeciwko Pani kierownik dz. kas. i.....???wielkie NIC.Będzie plan naprawy...Znowu wszystko pod dywan zamiecione.Zniszczyła mnóstwo ludzi i dalej będzie to robić bo przecież, fachowiec przedni...a ,że nieludzki to nieistotne...chapeau bas dla dyrekcji..Mobbing ??a cóż to takiego??

Pomocna?
Tak20Nie2
Ksiądz - spowiednik
 Opinia

Spowiadałem ostatnio na Jasnej Górze 40-letnią kobietę, która przyszła na kolanach z bardzo dalekiej Ligoty! Niestety nie dostała ode mnie rozgrzeszenia!

Pomocna?
Tak20Nie2
Thomas
 Opinia
@Ksiądz - spowiednik 04.01.2019 22:19

Pewnie jesteś pedofilem;). .... księża, fałsz obłuda

Pomocna?
Tak1Nie8
edyta.kwiatkowska
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ksiądz - spowiednik 04.01.2019 22:19

Ja. Wolę 13-nastki. Dlatego rozmaże jej ryj o krawężnik :)

Pomocna?
Tak1Nie1
Pracownik
 Opinia

Powiem tak po 5 latach 2700 brutto, sami przemyślcie czy warto.....

Pomocna?
Tak80Nie
Zawiedziona
 Opinia
@Pracownik 30.11.2017 16:39

To się ciesz bo ja po 15 latach mam tyle

Pomocna?
Tak3Nie1
ByłemWidziałem
 Opinia
@Pracownik 30.11.2017 16:39

Mi po 3 latach zaproponowali podwyżkę na 2800 brutto. Pieprznąłem papierami a tylko dlatego, że pracownik po 3 miesiącach dostawał tyle samo a nie robił nawet połowy tego co ja.

Pomocna?
Tak3Nie
M CC 017
 Opinia
@Pracownik 30.11.2017 16:39

To może czas na pracę w skali makro?

Pomocna?
Tak2Nie
Doris
 Opinia
@Pracownik 30.11.2017 16:39

Po 14 latach 2100 brutto

Pomocna?
Tak2Nie
OBI lÓBI mOBIng
 Opinia

Wasza porażka to nasz biznes.

Pomocna?
Tak14Nie
Furkas
 Opinia

Pracowałam na kasach przez dłuższy okres, ludzie tam są w porządku zwłaszcza ochrona, ludzie z działów wiadomo sanitarny i dział płytki to porażka jeśli chodzi o pomoc, No ale w każdej pracy jest coś i ktos:) największym hitem jest jednak główna kierowniczka nadzoru kas, pani E. Na początku miła pomocna kizi mizi do (usunięte przez administratora) ma Ci wejść. Ale już później szybko wychodzi szydło z worka, mobbinguje, zastrasza, wytyka Ci najmniejsze błędy, grafik robi pod górkę, nie współpracuje, zwalnia ludzi według własnego widzi mi się i z nikim innym z nadzoru tego nie przedyskutuje. Jest fałszywa i zawistna, według mnie te ładne mają gorzej, jest niesprawiedliwa i to ostatnia osoba do której bym poszla po pomoc. Zawsze był.problem z przynoszeniem drobnych, A jak nie mogles przyjść do pracy (bo nagle ktoś nie przyjdzie i szuka zastępstwa i nie mozesz) to oburzenie i traktuje Cię gorzej. Przemyslcie dobrze pracę tam na kasie-hardkor. Każdego dnia zastanawiasz sie czy nie będziesz na zmianie z panią E.

Pomocna?
Tak45Nie2
Rozczarowany klient
 Opinia

Obi Katowice. Beznadziejna obsluga klienta. Panowie siedza podparci o lade, proszeni o pomoc w ogole nie reaguja. Po drugiej prosbie o pomoc laskawie po kogos zadzwonił, niestety na nikogo sie nie doczekalam. Porazka! Nie polecam! Moje sugestie dla OBI: Proponuje zachęcić pracowników do pracy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Moglby zachecic pracowników do pracy, albo wyjasnic im na czym polegaja ich obowiązki.

Pomocna?
Tak6Nie4
Twój Partner w Biznesie
 Opinia
@Rozczarowany klient 24.11.2018 19:07

Rozumiem bardzo dobrze Pani rozczrowanie :( Zapraszam Panią bardzo serdecznie na ul. Józefa Pukowca 25, KTW. Tam nikt Pani tak nie potraktuje :)

Pomocna?
Tak4Nie1
ślósarczyk
 Opinia

Gabriela cz I: Człowiek, który został confidentem. Gabriela cz II: Confident, który nigdy nie będzie człowiekiem.

Pomocna?
Tak13Nie
ja
 Opinia

Niby praca jak praca ale kierownictwo potrafi do niej skutecznie zniechęcić.Kasy to miejsce dla lubiących warunki ekstremalne.Kierowniczka wraz ze swoją prawą ręką udowadniają kolejnym pracownikom,że do niczego się nie nadają,ciągłe gnębienie i brak szacunku."Starzy "pracownicy odchodzą bo nikt im nie wierzy,że tam dzieje się coś złego.Dyrekcja udaje,że nic nie widzi ,toleruje mobbing i tak od lat...

Pomocna?
Tak28Nie1
Weronika
 Opinia

@Prezes, forum dotyczy opinii na temat OBI w Katowicach. Pod tym linkiem znajdziesz wątek dotyczący Warszawy: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,307897 Zachęcam Ciebie do aktywności również i na nim. Oddzielne wątki ułatwiają poruszanie się po forum.

Pomocna?
TakNie2
Igor
 Opinia

Słyszałem , że sklep jako pracodawca ma dobrą opinię. Może ktoś wie czy potrzebują ludzi?

Pomocna?
Tak2Nie
Prezes
 Opinia

Witam .Pracuje 2 miesiące i jestem zadowolony mam ambicje na prezesa kto się może kiedyś.A sama praca jak wszędzie trzeba pracować nikt nie zatrzyma sklepu bo Ty akurat masz czas na pogaduchy i kwaśną miny.Jedyna co mnie wk......to palacze którzy palą przed wejściem głównym i wchodzisz i można się zwymiotowac.Dyrektor zrób coś z tym .Warszawa ul.Radzymińska.

Pomocna?
Tak3Nie
Weronika
 Opinia

@Nati, może pracodawca na rozmowie rekrutacyjnej chciał przekazać realnie jak wygląda praca w firmie OBI? Nie uważasz, że lepiej od razu z góry widzieć jak będą wyglądały przyszłe obowiązki na danym stanowisku i dopiero wtedy na spokojnie podjąć decyzję odnośnie zatrudnienia? A czy możesz powiedzieć, czy osoba rekrutująca przedstawiła Ci uzasadnienie decyzji odmownej? @Obi, możesz coś więcej napisać na temat jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna w Twoim przypadku? Na jakie stanowisko kandydowałeś? @Witek, jesteś obecnie pracownikiem firmy OBI? Czy możesz napisać coś na temat warunków pracy oferowanych przez pracodawcę? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami.

Pomocna?
Tak12Nie
Nati
 Opinia

Wiecie co byłam w piątek na rozmowie na ulicy Rolnej w Katowicach ( wysłałam ogloszenie o prace Kasjer -sprzedawca 3/4 etatu) Pani odrazu na wstepie zaczeła mnie zniechęcać do pracy , ze to praca ciezka , czy sobie dam rade. Czy tak sie przeprowadza rozmowe w sprawie pracy ? właśnie niedawno dzwoniła że nie nawiąże ze mną współpracy w sumie to sie ciesze skoro odrazu zniecheca pracownikow ;]

Pomocna?
Tak24Nie
Ratti
 Opinia
@Nati 16.04.2018 15:53

To nie jest zniechęcanie, tylko informacja jak ta praca wygląda. Uczciwie mówią Ci, jak jest, żebyś potem nie płakała jak Ci źle i niedobrze. Jeśli się nie podoba- rezygnujesz, jeśli nie rezygnujesz, to zgadzasz się na te warunki. Proste.

Pomocna?
Tak5Nie
Obi
 Opinia
@Nati 16.04.2018 15:53

Może nie spodobałaś się rekruterce np nie jesteś zbyt atrakcyjna?? Bo ja też pracuje w Katowicach w Obi i mnie nikt nie zniechęcał

Pomocna?
Tak9Nie
Pracujący
 Opinia
@Obi 04.05.2018 20:14

Ta rekruterka ma kompleksy, pewnie mentoring jej porył głowę

Pomocna?
Tak23Nie
Witek
 Opinia

Jeśli ktoś myśli, że do pracy idzie się poleżeć to nigdzie nie znajdą pracy!!!!

Pomocna?
Tak11Nie
Andzelika
 Opinia

Witam. Czy osoby z grupą inwalidzką np. trzecią mogą liczyć na zatrudnienie w Obi?

Pomocna?
TakNie
Bartek
 Opinia

Firma po to robi rekrutację żeby wybrać odpowiednich ludzi.

Pomocna?
Tak3Nie
Weronika
 Opinia

@Pracownik czy tylko Ty po takim stażu pracy nie dostałeś podwyżki czy też każdy z pracowników firmy OBI ma taką stawkę? @Zadowolona wszystkie aspekty, które wymieniłaś są bardzo ważne w pracy. I to właśnie na takie aspekty zwracają uwagę pracownicy poszukujący pracy.

Pomocna?
Tak11Nie
Zadowolona
 Opinia

Rodzinna atmosfera, dobry socjal, dodatkowo pakiet medyczny. Pracuje ponad rok i jestem bardzo zadowolona. Wypłata na czas, zarobki dobre.

Pomocna?
Tak42Nie
Weronika
 Opinia

@Obecny pracownik, @JuzSiePoddalem dzięki za wyczerpujące opinie. Czy inni też mają takie odczucia związane z OBI? To ważne dla osób, które myślały nad pracą tam.

Pomocna?
TakNie
JuzSiePoddalem
 Opinia

OBI Katowice , coraz bardziej mi sie wydaje , ze OBI to stan umyslu ..... , zarobki na poziomie 1700-1800zl na start.Chlopaki co robia po 5-10 lat maja uwaga , uwaga ...... 2100zl do max 2250zl.Jako doradca klienta musisz ciagle dokladac towar , jak klient Cie poprosi o zaladunek na wozek , auta to pakujesz i dzwiagasz caly dzien.Ciagle bzdurne przebudowy , przewozenie z miejsca na miejsce towaru , szukanie towaru , pomoc kolegom na innych dzialach i na szarym koncu obsluga klienta.Jakby tego bylo malo , brak rak do pracy, zazwyczaj na dzialach sa od 1 do max 2 osob ( 2 osoby to zadkosc) .I tak caly dzien walisz jak beduin ....

Pomocna?
Tak26Nie
Obecny pracownik
 Opinia

Ja tego miejsca nikomu nie polecę. Pracowałem tam jakiś czas, ale takich oszołomów jeszcze nie widziałem. Dyrekcja z kosmosu, kierownicy i ich zastępcy nieroby i donosiciele (oczywiście są wyjątki), a dysponęci robią co chcą. Jednym słowem każdy sobie rzepkę skrobie. Ograniczanie ilości pracowników znacznie wpływa na ilość obowiązków, a brak jakichkolwiek premii nie był motywujący. I tylko gadka jak dobrze sprzedajemy i jaka to zasługa załogi. No tak, bo to my harujemy a oni entera wciskają. Piorą mózgi, że musimy się starać i będziemy najlepsi. Zeden myślący człowiek w taką gadkę nie uwierzy i spieprzy z tego miejsca jak najdalej. Hańba!

Pomocna?
Tak26Nie
Weronika
 Opinia

@123/678, podsumowując, możesz polecić pracę w OBI?

Pomocna?
TakNie
aaaaaaa
 Opinia

Byłam na rozmowie kilka dni temu. Pani kierownik, chyba ma duże kompleksy ponieważ bardzo nie lubi osób inteligentniejszych od siebie. Popełniła wiele błędów przy rozmowie. Ponadto nie precyzuje konkretnych pytań, po czym sama się bardzo unosi. Myślę, że jest osobą zbyt nerwową na powyższe stanowisko. Ma różnego rodzaju nerwowe tiki, które ujawniają się przy rozmowie z kandydatem na twarzy, plus nie wie co zrobić w skrajnie stresującej sytuacji, więc zaczyna mazać długopisem po zdjęciu na cv kandydata. Osobiście nie byłam tak naprawdę w sprawie pracy tylko czegoś w rodzaju : "tajemniczego klienta" na zasadzie prześwietlenia pracodawcy, ponieważ mam własną firmę i chciałam podjąć współpracę, ale trafiliśmy na fajniejszą hurtownię :) Za to było to bardzo ciekawe doświadczenie. Myślę, że młodzi ludzie powinni firmy unikać.

Pomocna?
Tak37Nie
123/678
 Opinia

Dobre miejsce pracy, może owszem za mało nas ale, dyrektor jest bardzo ok , zapewnia wszystko co potrzeba do pracy, pozatym dba o atmosferę na całym markecie. Ludzie za ...... , atmosfera jest serio ok, zarobki jak w kraju , na poziomie, Wiadomo każdy chciałby zarabiać kokosy l)

Pomocna?
Tak6Nie
ika
 Opinia

Poszukuja teraz wielu Doradzców Klienta w wiekszosc miast w Polsce, widziałam oferte jest spoko, dają umowe i zapewniaja pakiety socjalne wiec jakies zniżki bedą.

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Niuniek
 Opinia

Gdzie ty (usunięte przez administratora)widziałeś 2500 na start? Tyle możesz dostać tutaj po 20 latach pracy!!!

Pomocna?
Tak1Nie
duży
 Opinia

Obi Katowice to jakaś paranoja. Na rozmowie kwalifikacyjnej czepiają się ludzi, że często zmieniają pracę, a oni niby szukają ludzi na stałe.Później kilka osób dostało umowę na rok, po czym jak na ironie po paru miesiącach zwolniono kilka osób z twierdzeniem, że jest redukcja etatów. Śmiech na sali, żenada i nic więcej. Ich największa konkurencja potrafi jakoś zadbać o pracowników i nie ma tam takich cyrków jak w Obi.

Pomocna?
Tak2Nie

Zostaw opinię o OBI - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI