brak logo

TsTronic

Gdańsk

Opinie o TsTronic

Pracownik 2015-03-10 10:56:54
Zgadzam się z tymi wypowiedziami i z tym co słyszę w pracy . Pracownicy w większości boja się postawić i powiedzieć co myślą , nie ma co się dziwić jak stoi nad nimi cudowna pani D. jak jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pensje nie są wypłacane w takich kwotach na jakie zasłużyli pracownicy tylko ciagle są obcinane ,wszystko załatwiane jest krzykiem ,a myli to się co najwyżej pracownik . Nasza elita z wyższych sfer zawsze ma racje .
inny pracownik 2015-03-10 16:00:27
Jak ktoś nie pyta za ile ma pracować, to niema co się dziwić że za mało dostał... Nowy wyrób którego nikt jeszcze nie robił nie zna czasu pracy ani kwoty, chętnych full i płacz że został wycyckany

w TS nie jest już tak pięknie jak było kiedyś, ale ludzie sami też się o to proszą i tworzą taka atmosferę, sami dajecie się w huuu robić
1
//////////////// 2015-03-10 19:36:56
Prawda,prawda i jeszcze raz prawda
1
rozczarowany 2015-03-10 21:34:04
Mnie dziwi dlaczego ludzie godzą sie na akordy i rozliczanie na umowy o dzieło. Albo normalne nadgodziny albo żadnej dodatkowej pracy. Szczerze życzę tej firmie aby któregoś pięknego dnia odwiedziła ich inspekcja pracy i zobaczyła jak oszukują ZUS, w ogólne nie przestrzegane zasady bhp. Osoby które maja jakieś poczucie swojej wartości w najbliższych miesiącach pewnie odejdą. Zostaną technolodzy którzy i tak nic w większości nie robią.
2
oszukany 2015-03-14 15:30:22
TO CO SIĘ DZIEJE W TEJ FIRMIE TO GALIMATIAS GŁUPIE SZEFOSTWO MYŚLI ŻE LUDZIE SĄ GŁUPI I NICZEGO NIE MOGĄ NIECH SIĘ TAK NIE CIESZY ZAWSZE PRZYJDZIE KRYSKA NA MATYSKA I MOGĄ SIĘ CZASY ZMIENIĆ PANIE DYREKTORZE NIE JEST PAN BOGIEM A PANI MISTRZYNI PRODUKCJI NIECH SIĘ PANI ZASTANOWI NAD SOBĄ BO LUDZIE CIĘ NA TACZKACH WYWIOZĄ JAK TAK DALEJ BĘDZIE WEZCIE SIĘ W GARŚĆ PADALCE !!!!!!!!
1
Niezadowolona 2015-04-09 19:06:20
Pseudo firma specjalizująca się w wyniszczaniu ludzi. Czas najwyższy zgłosić się do
Państwowej Inspekcji Pracy.
2
Pracownik 2015-04-12 17:57:08
Słaba atmosfera. Pensje jak dla żebraków.
1
Gość 2015-04-17 20:54:23
Niema już TS Tronic, najłatwiej zamieść brudy pod dywan, zwolnić ludzi zatrudnić w drugiej firmie. Panie dyrektorze obiecał pan, że TS Tronic nie upadnie. Paranoja ludzie się psychicznie wykończa przez to co się dzieje, Zarabiają na ludziach fortunę i dają w zamian.
1
Pracownik 2015-04-19 10:33:52
Jeśli chodzi o firmę to jest to jedna wielka porażka. Dawno nie pracowałem w takim obozie pracy jakim jest TStronic i osobiście nie polecam nikomu pracy w tym zakładzie. Przyjdzie nowa osoba dostaję najniższą krajową a normy musi spełniać bardzo wysokie wymagane przez dyrektora. Normy czasowe są w wielu produktach tak zawyżone , że ciężko iść czasem się załatwić do toalety . Młodzi ludzie apeluje do Was jeśli macie wybór pracować na magazynie za 1500zł 8 godzin dziennie od pon do piątku to wybierzcie magazyn bo w tej firmie przyszłości nie ma a i za tą najniższą krajową to będziecie musieli sporo się narobić oraz spełniać wiele wymogów. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to , że to firma elektroniczna która generuje ogromne dochody wygląda poważnie a w rzeczywistości jest całkowicie inaczej , także nie myślcie sobie , że zobaczycie ładną wybudowaną halę , zachęty w postaci " dobre zarobki " bo rozczarujecie się bardzo szybko , że w tej firmie nie da się zarobić choćby nie wiem jak człowiek się wykazywał a jeśli ktoś nazywa zarobkiem 1800zł za 230 przepracowanych godzin ( dużo nadgodzin ) to coś jest z nim nie tak.
1
anonim 2015-04-19 23:51:07
Mialam ta przyjemnosc pracowac z Dorota D. ktora jest, tylko na umowie, mistrzem produkcji. W rzeczywistosci to mala, zakompleksiona osoba, ktora nie posiada zadnego wyksztalcenia i z tego powodu wyzywa sie na swoich podwladnych. Nie potrafi wspolpracowac z ludzmi, jest chamska, zawzieta, wydaje jej sie ze wszystko wie najlepiej. Nawet jesli nie ma racji to i tak ma racje. Caly czas jej sie wydaje ze moze robic co chce, a jej ledwo ukonczona szkola zawodowa w zupelnie innym kierunku- garncarstwo czy ceramika, jeszcze bardziej utwierdza pracownikow w przeswiadczeniu, iz jest to nieodpowiednia osoba na danym stanowisku. Jak ktos kto lepil garnki moze kierowac ludzmi??? Ale nie tylko ona zajmuje nieodpowiednie stanowisko. jej najlepsza kolezanka Mirka D.- kuchara rowniez zajmuje stanowisko kierownicze i to juz dobrych pare lat. I jak tu pracowac z takimi tumanami. Szczerze- choćbym miala przymierac glodem, nigdy w zyciu juz bym tam nie wrocila. Mobing, mobing i jeszcze raz mobing!!! Mam nadzieje , ze wkrotce odpowiednie organy sie zainteresuja ta sprawa.
2
gość 2015-04-20 09:28:14
Przyjdzie taki czas , że p. Dyrektor uświadomi sobie , że prowadzenie produkcji nie polega tylko na wykorzystywaniu swojego stanowiska i mobingu oraz wprowadzania to coraz większych norm i wymagań. Kiedyś otworzy oczy i uświadomi sobie , że tak czynić cały czas nie można i , że przyjdzie taki moment , że nikt CV do tej firmy składać nie będzie bo przyznam szczerze , że wstyd w takiej firmie pracować jak czyta się takie komentarze oraz doświadcza się takiej atmosfery jaka panuje w firmie. Nikomu nie polecam z czystym sumieniem. Te 8zł lepiej zarobić roznosząc ulotki niż męczyć się w tym zakładzie. Mówię całkowicie poważnie.
1
nie lubię dwulicusow 2015-04-21 10:24:44
zemsta za to ze polecialas do dyrektora z cyckami na wierzchu i nie dal ci posady Doroty?
2
Gość 2015-04-21 20:34:01
zazdrosne ( usunięte przez administratora )co ma jedno do drugiego przecież to niema nic wspólnego z atmosferą w pracy. Sami się żrecie na wzajem, a jedno drugiego za 50gr w łyżce wody utopi. Na gorzkie żale się zebrało, a w pracy koleżeństwo wielkie się zgrywa, wyluzujcie trochę
1
pracownik ts 2015-04-25 10:12:50
A jakie to ma znaczenie jaki kto ma zawód wyuczony ważne aby dobrze wykonywać swoją pracę, co druga osoba ma inny zawód a i tak sa dobre w tym co robią .Czepiacie sie a pewnie same/sami macie inny wyuczony zawód niz ten w którym pracujecie.
1
Rocky 2015-05-28 09:18:37
To jest zakład w którym człowiekowi się powtarza że nawet małpa z ulicy potrafi pracować lepiej. Ja pracowałem na produkcji to wiem co tam się przeżywa. Tylko czasy się skraca,roboty coraz więcej - a pieniędzy coraz mniej. Odradzam mądrym ludziom tej roboty. Zero perspektyw.
1
anonim 2015-06-01 19:17:50
Dyrektor pracoholik to prześladowca dąży ciągle dąży do tego, aby u pracowników wywołać i podtrzymywać lęk, poniżenie i upokorzenie na porządku dziennym. Ludzie wykańczają się nerwowo i psychicznie. Z początku płacz po kontach teraz nawet już na oczach innych pracowników. Pierwsze co na myśl przychodzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeszcze trochę i ktoś sobie krzywdę fizyczną przez kretyna zrobi...
5
Pracownik 2015-06-10 16:18:22
Ten zakład przypomina zakład psychiatryczny z niepoczytalnym dyrektorem. Ludzie zastanówcie się czy warto bo moim zdaniem już lepiej zamiatać ulice.
6
odchodzacy 2015-06-15 09:30:06
Ta firma z tym Dyrektorem ML to porażka. Na szczęście dali ludziom dolno furtkę przerzucając ich do sileda i teraz każdy kto ma trochę w głowie i szanuje siebie odchodzi z tej firmy. Jest polowa miesiąca a już 8 wypowiedzeń..... Ciekawe kiedy siedlicka się obudzi i zrobi coś z tym bo niedługo nie będą mieli kim pracować. A dyrektor niech sobie przyjmuje ludzi którzy nic nie umieją dalej na pewno jakość będzie dobra HAHA.najlepsze ze przyjmują osoby do firmy które nie odróżniają rezystora od kondensatora do firmy elektronicznej i to jeszcze na stanowiska technolog, oraz na przyjecie materiału. PANIE Mioduski niech PAN wkoncu przejrzy na oczy ZE cyferkami sie firmy nie prowadzi!!!
4
konduktor 2015-06-16 19:47:47
Czego to jeszcze nie wymyślą deklaracja nadgodzin na okres wakacji, chyba ich już do końca pogięło albo zaczęli jeździć komunikacją trójmiejska na bilety z łodzi :)
1
pracownik 2015-06-17 23:17:48
firma z straszna atmosfera i dziwie sie , ze dyrektor ani nikt inny nie reaguje na ta fale wypowiedzen dobrych pracownikow . Tak jak kolega wyzej napisal niedlugo w firmie pracowac beda ludzie prosto z ulicy z łapanki bo nikt szanujacy sie i doswiadczony w tej branzy nie bedzie chcial tutaj pracowac. prawda jest to , ze zatrudniaja ludzi ktorzy nie maja pojecia o elektronice w tym technologowie rowniez ( nie wszyscy ) a pozniej dziwia sie , ze zwroty i reklamacje ale co w tym dziwnego jak plytki sprawdza pierwsza lepsza osoba ? naprawde bardzo bardzo dziwi mnie podejscie tej firmy do pracownikow . Dyrektor i prezez mysli ze zawsze znajda sie ludzie do pracy i owszem przy obecnym bezrobociu zawsze znajdzie sie osoba ktora chce pracowac za te marne grosze z tym wyzyskiem ale jaki to ma skutek ? taki ze taka osoba nie ma pojecia o elektronice bo watpie aby szanujacy sie obeznany w fachu pracownik chcial przyjsc do tej firmy czytajac te opinie ktore sa prawdziwe. W zakladzie niedlugo kazdy lepszy sie zwolni a przychodzic beda tylko Ci ktorzy nic nie potrafia no ale to jest pieprzona Polska i zaluja dac troche wiecej fachowcowi lub osobie obeznanej w fachu i wola kur.... zatrudnic pierwsza lepsza osobe i dac 8zł a pozniej malo co nie placza bo cos jest nie tak zrobione..rzygac mi sie chce jak patrze co sie dzieje w tej firmie i cale szczescie ze juz niedlugo ten koszmar sie skonczy .
4
anonim 2015-06-18 10:00:30
Rasny ludzie z wyksztalceniem nie raz robia wiecej błędów i maja więcej reklamacji od tych bez wyksztalcenia elektronicznego ,wiec dlaczego taka osoba ma byc pokrzywdzona i mniej zarabiać
1
Janek 2015-06-24 15:43:53
Czy rzeczywiście jest tak źle? Planuje złożyć CV i nie wiem jak z zarobkami? Jaka jest podstawowa pensja miesięczna? Nadgodziny - trzeba zostawać? Soboty?
Umowa o prace?
no name 2015-06-24 19:20:11
Zapewne jak się ugadasz, tak ci zapłacą. Jeśli jesteś zaawansowany i coś potrafisz możesz nadgodziny robić do bólu.
Janek 2015-06-24 20:58:49
a jak umowa?
no name 2015-06-24 21:11:25
to już zależy od Ciebie
pan józef 2015-06-30 16:22:20
Firma ogólnie się sypie a Dyrektor myśli, że ludzi da się łatwo zastąpić przyjdą z ulicy i cel będzie wykonywany. Niedługo firma będzie jednym wielkim przestojem i nikt już tego nie zatrzyma.. Aż żal patrzeć jak ta firma jest zarządzana. Szacun dla tych co postanowili odejść.. Fajne doświadczenie na chwilę dla młodych aby potem dostać więcej kasy gdzie indziej :)
anonim 2015-07-07 20:49:04
Firma tak jak kolega wyzej napisal sypie sie w oczach . Wystarczy spojrzec na niektore dzialy jak funkcjonuja i nie ma ludzi z doswiadczeniem i generalnie jesli dalej firma bedzie tak funkcjonowac jak funkcjonuje to znajac zycie za jakis czas nastepni doswiadczeni pracownicy zaczna skladac wypowiedzenia i kto zostanie ? Zostana Ci co ukonczyli szkoly Ci co przyszli pracowac za 8zł chcac nabrac doswiadczenia ...zostana niestety w wiekszosci ludzie bez doswiadczenia i ja osobiscie nie mowie nic zlego , ze z tych ludzi nic nie bedzie ale na doswiadczenie w elektronice potrzeba czasu i obycia..jesli ktos uwaza , ze poprawa plytki pcb opiera sie na opanowaniu lutownicy to sie myli. Zeby dobrze poprawic plytke trzeba znac procesy lutowania oraz miec doswiadczenie a ludzie ktorzy przychodza co mieli jakas tam stycznosc z lutownica jakis czas na 100% nie maja takiego doswiadczenia jak inni pracownicy ( Ci dobrzy ) . Tyczy sie to rowniez innych dzialow. No ale skoro pan Dyrektor chce jakosc polepszac sprawiajac , ze bardzo dobre osoby odchodza ( brak warunkow bynajmniej np. w podwyzkach ) to powodzenia zycze ale daleko tak firma nie zajdzie.
1
gość123 2015-07-09 21:53:37
jak już kilku operatorów sobie poszło d innych firm, gdzie mają napewno lepiej. To jakoś trzeba załatać dziurę w braku ludzi... stąd cały nabór i otwieranie miejsc pracy
gość 2015-07-14 16:18:44
Pojawiają się nowe ogłoszenia bo od miesięcy (czyli od kiedy M.L. się pojawił) w firmie jest lawina wypowiedzeń więc trzeba kimś dziury łatać. Poczytaj sobie poprzednie wpisy albo czytaj ze zrozumieniem...
antygarncarz 2015-07-15 20:57:13
Teraz pora na garncarę
1
monter 2015-07-15 21:07:50
To możecie zdradzić jak to rzeczywiście jest z tymi umowami? I jak zarobki? Chodzi o montaż.
Tylko proszę o szczerość i konkretne informację. Dziękuje.
jaaa 2015-07-16 20:17:53
Umowa odzieło,zlecenie to 8zł na rękę a jeżeli będziesz super dobry to 11zł.Umowa to czekanie od 6-12 miesięcy jeżeli jesteś bardzo dobry i robisz nadgodziny -na umowie na początek 1200-1400 na rękę.To tyle...
jakiś pracownik 2015-07-21 19:17:14
to na razie Misiek do zobaczenia w innej firnie do wykończenia
czesio 2015-07-22 21:59:38
baj baj maszkaro
pani Frau 2015-08-10 09:44:52
przecież to jest APOKALIPSAAA!
3
AndrzejStrzelba 2015-08-19 09:29:49
Szkoda ze wielu dobrych pracowanikow bylo mniej cierpliwych niz prezes i nie doczekali tej pieknej chwili :)
4
pracownik 2015-08-19 19:18:32
Nie rozumiem tutaj tego całego radowania się z odejścia Dyrektora. I co myślicie , że teraz będzie wszystko lepiej ? Wydaje Wam się. To , że odszedł dyrektor nie zmieni płac , umów ani niczego innego. Ludzie nadal są wykorzystywani i każdy kto pracuje o tym wie ile takich przypadków ostatnio było więc naprawde nie rozumiem tego radowania się z odejścia dyrektora.
2
edek 2015-08-25 16:12:27
Co tam slychac w TSie??? dalej jest taki bajzel??? Jak bez dyrektora???
środkowy paluch 2015-10-15 20:28:04
No ciekawe , może sama kierowniczka tu się odezwała ^ powinnaś zabrać się za to co umiesz najlepiej czyli garnuszki twoezyć ;)
pracownik 2015-11-01 19:33:21
Zastanawiasz się skąd tyle negatywów ? chłopie chyba nie masz pojęcia co w tej firmie się dzieje aktualnie i jak tragicznie wygląda jakość .... jak się widzi jak to wszystko funkcjonuje to dziwie się , że jeszcze ta firma tylu klientów ma przy czym w cale nie należy do tanich z tego co słyszałem...
3
mina 2016-04-19 18:05:49
Właśnie jest nabór na THT ,przygotowanie i mechanikę
gość 2016-04-28 11:02:34
to uważaj żebyś nie trafiła jeszcze gorzej
1
Kirito 2016-05-01 16:24:30
Witam.
W Ts Tronic pracowałem z dobre pół roku temu i z tego co widzę, niewiele się zmieniło.

Przełożeni- temat myślę, że został wystarczająco wyczerpany- normy, normy i jeszcze raz normy. Wyrabiaj wysoką normę, utrzymuj wysoką jakość, w zamian dostajesz niezbyt wiele.


Chciałbym też poruszyć temat atmosfery w pracy- pominę już to, co padło wcześniej (wykańczanie nerwowe)- czego oczekiwać, jeżeli w większości tutaj jeden drugiego obgaduje i za 50 groszy więcej na umowie by mu oko wydłubał?

To nie jest miejsce pracy dla kogoś, kto chce spokojnie pracować. Jestem w stanie uwierzyć w to, że nie jedna osoba została w tej firmie do płaczu doprowadzona.

I tak jak ktoś wczesniej napisał- lepiej pracować po 8 godzin na magazynie za 1600 na rękę niż w Ts-ie z najniższą krajową na umowie o pracę (jeżeli dostaniesz) i w takim stresie.

pozdrawiam
1
xoxo 2016-05-25 23:06:33
Ta firma może być bardzo dobrym miejscem pracy dla wielu ludzi. Należy zrobić tylko jedną rzecz: ZMIENIĆ ZARZĄD.
gość123 2016-08-04 08:56:33
szukajcie dobrze, a znajdziecie lepiej płatne i spokojniejsze prace zarobki w tej branży to na początek 2100zł na rękę
gość 2016-08-06 11:23:50
Ile płacą w tym Tstronicu? Bo kiedyś robiłem to płacicili bardzo słabo i do tego umowa zlecenie.
nonname 2016-08-16 00:03:44
Pracowałem tam 6 godzin z ramach dnia próbnego . Nic nie zapłacili, nie dali umowy. Miała być umowa o pracę. Oddaje sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy.
4
Byla niewolnica 2016-08-16 15:09:42
To duzo Tobie dali ja pracowalam pare lat i z nad godz.tyle nie dostawalam.
noname1 2016-08-31 16:53:26
"nonname" co robiłeś przez te 6 h ?
e 2016-09-01 15:10:49
@w no masz racje zawsze przeciez przed podjeciem pracy powinno sie podpuswyac umowe prawda? tez dla wlasniego bezpieczenstwa no i wiaodmo ze pracodawca tez od razu powinien Ci to dac tez do podpisu...
Zostaw swoją opinię o TsTronic - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TsTronic