Opinie o ECOL-UNICON Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ECOL-UNICON Sp. z o.o.

Jerzy

Jeśli firma ma opinię dobrego pracodawcy to i rozwija się . Podpowiedzcie czy potrzebujecie pracowników.?

XYZ
@Jerzy 16.01.2018 14:42

Ogłoszenia, odnośnie wolnych miejsc pracy, można znaleźć na stronie firmy. Miło wspominam pracę w Ecolu, fajni ludzie, ciekawe zadania. Nie wiem jak jest teraz ale miło wspominam spędzony tam czas.

wloczykij

Mógłby ktoś zorientowany napisać kiedy przeprowadzka na Równą. Drugie pytanie to w jakich warunkach tam będziemy pracować.

Trzy po trzy
@wloczykij 02.01.2018 15:47

Ciekawe gdzie wszyscy tam się pomieszczą, przecież tam nie ma miejsca, chyba że będą tam coś budować.

Sarna

Syf na forum. Proponuje aby Ci, którzy nie pracują juz z nami z imienia i nazwiska występowali- czemu sie pod anonimami ukrywajcie? Jaki Wasz cel? Pomyje bo nie pracujecie? Firma sie z Wami rozstala, a teraz Swoją postawa potwierdzicie słuszność tych ruchow. Jezeli sie komuś w firmie tak bardzo nie podoba to przecież moze odejść sam, jakos jak pracuje to o fali samodzielnych odejść fachowców nie słyszałam. Fakt to nie jest ta sama firma co kiedyś (kilka lat temu), trzeba mocniej pracować, wiecej z Siebie dawać ale bez przesady z tymi opiniami! To nie jest obóz koncentracyjny, getto czy temu podobne. Firma działa, zmienia sie / moze to sie nie każdemu podoba ale koledzy i koleżanki - takie sa realia, do których firma musi sie dostosować i niech sie dostosowuje.

Zadowolona
@Sarna 08.09.2017 08:55

A poza tym ciągła restrukturyzacja i ciągle zmieniane jej kierunki... powoduje ciągły bałagan - ILE MOŻNA się restrukturyzować? 3 lata?

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca
@Zadowolona 14.12.2017 13:23

Dzień dobry @Zadowolona! Dziękujemy za Twoje opinie. Firma i kultura organizacyjna zmienia się, ponieważ wymaga tego otoczenie biznesowe. Zmieniamy się tak, by pracę uczynić bardziej efektywną i celową oraz spełniającą dla Pracownika. Nowe wyzwania, a nawet kryzysy nie zawsze są czymś niepożądanym. Proces rozwiązywania wyzwań łączy ludzi i buduje kulturę. Co dla jednych jest trudnością, dla innych jest partnerstwem i wspomaga rozwój. W Ecol-Unicon każdy ma swobodną możliwość rozmowy z każdym. Nie jesteśmy i nie chcemy być sztywną korporacją, trzymającą się hierarchicznych schematów. Ważniejsze jest dla nas to gdzie będziemy jutro. Chcemy, aby ludzie mogli proponować pomysły, szukamy dróg do innowacji. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

Nosik

Działania osób decyzyjnych przyniosły efekty. Na forum spokojnie, atmosfera w firmie lepsza oraz wyniki firmy satysfakcjonujące. Oby tak dalej

Oni
@Nosik 27.11.2017 09:27

O jakiej atmosferze piszesz, nic się nie zmieniło, ludzie widzą że nie ma sensu walić głową w mur. Poprawa nastąpi po nowym roku jak decyzyjni otrzymają szereg rezygnacji na biurka.

na temat
@Nosik 27.11.2017 09:27

no faktycznie atmosfera bez zmian :) wojenki, uprzejmie donosze.. , przełożeni ukrywający problemy przed prezesem. szkoda gadać

cała prawda

Wspaniała firma produkcyjna z czterema oddziałami zakładów produkcyjnych ale i 30 dyrektorami. Genialna jakość. Dobry prezes i kupa pochlebców. Wspaniałe produkty ale brak "ostrego pierdolnięcia" w zakres obowiązków pracowników. Firma z genialnym monitoringiem i tanim dla rynku. Ludzie oddani i warci pracy z nimi - pracują za niskie stawki z całym sercem. Polecam!!!! Potrzebny koleś z jajami w dyrekcji.

Tomek

Portal przeznaczony na opinie od/dla pracowników, stał się miejscem wylewania żali dla szerszego grona. Zaraz dołączą klienci, potem instytuacje powiązane. To jakiś zong i nieporozumienie.

Prezes
@Tomek 30.10.2017 13:02

Taka kolej rzeczy drogi Tomaszu. Kto mieczem wojuje... resztę znasz Wiesz jak jest, idziesz szeroko, spadasz głęboko ????

Kowal
@Tomek 30.10.2017 13:02

Jak czytam to Tomasz R. nie jest zadowolony obrotu spraw. A to smutne ...

Wykonawca

Pracuje dla Ecola dosyć długo i nie pamietam żebym nie dostał pieniędzy. Przykro sie czyta takie opinie o partnerze z którym współpraca sie układa od lat stabilnie. Rynek jest ciężki wypłacalność wielu kontrahentów stoi pod znakiem zapytania, tutaj gdzie mamy stabilna sytuacje płatności to dochodzi do tego typu oskarżeń, smutne lub okrutne w agresywnej działaności nieuczciwej nieuczciwej konkurencji.

podwykonawca

a ja mam pytanie z innej beczki: kiedy zapłacicie zaległe faktury? i czy w ogóle zapłacicie czy po nowym roku zrobi sie z ecola 10 nowych firm a po ecol-unicon zostanie tylko wspomienie? pytam bo nie wiem czy do sądu i komornika nie uderzac....

podwykonawca
@Janosik 26.10.2017 06:20

Janosik kłamiesz i tyle w temacie

Rumcajs
@Janosik 26.10.2017 06:20

Janosik, nie brnij. E-U była dobrym płatnikiem, obecnie ze względu słabą kondycję nie wszystkie zobowiązania są regulowane w terminie.

Niezadowolony kontrahent

Firma nie płaci faktur na czas. A przy kontakcie z firmą zaczyna się nie odbieranie telefonów, nie odpisywanie na wiadomości. A pieniędzy jak nie było tak niema. Co środę mają być i tyle je widać. Po forum widzę, że należy sprawdzić firmę zanim się nawiąże współpracę...

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca
@Niezadowolony kontrahent 26.10.2017 15:10

Dzień dobry! Firma Ecol-Unicon istnieje nieprzerwanie na rynku od 21 lat. Oczywistym jest, iż nie byłoby to możliwe bez regulowania zobowiązań finansowych i dobrych relacji z podwykonawcami / kontrahentami. Jeżeli nie otrzymał Pan płatności za jakąś FV – proszę pilnie skontaktować się z Działem Księgowości: eu.dks@ecol-unicon.com. Dołożymy wszelkich starań, aby jak najszybciej wyjaśnić sprawę. Bardzo ważna jest dla nas długofalowa, partnerska współpraca. Czekamy na kontakt. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

ZZ
@ECOL-UNICON Sp. z o.o. 26.10.2017 16:20

Firma jeszcze nigdy nie była w tak złej kondycji i stąd kłopoty z płynnością finansową.

Daffy Duck

co za patologia:(

hejtersgonahejt
@Daffy Duck 25.10.2017 08:17

no widzę, że nie odpuszczają hejterzy ...

nowy

Witam, czy ktoś z kolegów/koleżanek może się coś wypowiedzieć o stanowisku Przedstawiciela Handlowego - czy produkty są rozpoznawalne, czy cenowo są konkurencyjne i jak z wyrabianiem planów ? Zastanawiam się nad aplikowaniem na to stanowisko, ale czytając powyższe komentarze, nie wiem czy jest sens w to pchać. Dzięki za odpowiedź.

Kodak
@nowy 20.10.2017 12:37

Aktualnie sprzedaż w EU to newralgiczna część, ze względu na brak zamówień. Niemniej warto się zatrudnić, by przetestować swoje możliwości i popracować w ekstremalnych warunkach.

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca
@nowy 20.10.2017 12:37

Dzień dobry Nowy! Wiedzę najlepiej czerpać u źródła :-) Chętnie odpowiemy na każde Twoje pytanie: rekrutacja@ecol-unicon.com. W chwili obecnej poszukujemy dwóch osób na stanowisko: Sales Manager / Przedstawiciel Techniczno-Handlowy na region: pomorskie i zachodniopomorskie lub dolnośląskie i opolskie. Zapraszamy Cię do zapoznania się z ofertą i aplikowania: https://ecol-unicon.com/o-nas/kariera/. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

Obcy

Niedoborze mi się to jak czytam ten bełkot, HR wypisuje bzdury usłyszane na Balcerskiego, chwili w ktorej nie podzieli losu koleżanek, ludzie są granice !!! Firma jest skorumpowana i zakłamana jak wiele innych, wypisywanie że jest świetna to kłamstwo. Wiem że prawda boli i trudno się z nią zmierzyć zwłaszcza zarządzającym, ale cóż takie życie. Pracownicy szeregowi trzymają się razem to prawda bo muszą, ale intrygi dyrektorów mają na celu skłócenie załogi w celu pozyskania informacji, są jak dzieci we mgle. Sztucznie się integrują w ludźmi i mają się za lepszych ale dosyć tego ...

Lojalny i zaradny życiowo pracownik
@Tedy 10.10.2017 23:20

No a ten na Go Worku dostał uczulenia! Jakaś epidemia!Skoro podbudowałem Cię krytyką to mam nadzieję że przestaniesz się mazać. Ps Ja nikogo nie nakłaniałem do życia w zakłamaniu-pomyliłeś mnie z kimś.

Jack
@Lojalny i zaradny życiowo pracownik 12.10.2017 13:12

Wam już wszystko się pomyliło ludzie ...

Pozytywny

Dokładnie! Jak ktoś robi Swoje, umie współpracowac a nie szukać problemów to mu sie pracuje dobrze u nas. Milion postów, fala negatywnych emocji, a ja dalej pracuje i sie w tej firmie rozwijam :)

Pani W

Fajna praca, miła atmosfera, sympatyczni ludzie... W naszym zespole pracujemy, a nie narzekamy, spotykamy sie po pracy, a nie wbijamy nóż w plecy koledze. Można? Można! Polecam Ecol-Unicon jako swietnego pracodawcę, szczególnie na start!

On
@ECOL-UNICON Sp. z o.o. 17.10.2017 16:18

Co to za bzdury, O Boże ...

Ona
@ECOL-UNICON Sp. z o.o. 17.10.2017 16:18

Popieram przedmówcę, bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury!!! Szkoda czasu i energii na pracę w takim miejscu.

Pani W

Fajna praca, miła atmosfera, sympatyczni ludzie... W naszym zespole pracujemy, a nie narzekamy, spotykamy sie po pracy, a nie wbijamy nóż w plecy koledze. Można? Można! Polecam Ecol-Unicon jako swietnego pracodawcę, szczególnie na start!

Radosław Brzeziński

Witam, Po ponad 10 latach kariery która zaczęła się gdy jako zakompleksiony chłopak wychowany na ulicy przyszedłem do firmy na stanowisko Logistyka, a zakończyłem współpracę z własnej i nieprzymuszonej woli jako pewny siebie Kierownik Zakładu z olbrzymim bagażem doświadczeń, chciałabym podziękować wszystkim pracownikom firmy Ecol Unicon. Dziękuję również wszystkim byłym i obecnym Dyrektorom, Technologowi, Kadrom, Księgowości, KJ-om, Sekretariatom, itd. Dziękuję Prezesowi za akceptację moich wszystkich cyklicznych awansów jak i mojej ekipie pracowników fizycznych z którymi mógłbym iść na każdą wojnę. Wszystko co zdobyłem w firmie będzie niezbędne w mojej nowej drodze na własnej działalności za co jestem ogromnie wszystkim wdzięczny. Pozdrawiam. Radosław Brzeziński

spoko
@Radosław Brzeziński 02.10.2017 09:39

ej fajnie, że się ktoś się tak żegna normalne że pewnie przez te 10 lat miał mnóstwo chorych sytuacji ale to jak w każdej firmie, generalnie to pozdrawiam :) i powodzenia !

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca
@Radosław Brzeziński 02.10.2017 09:39

Dzień dobry Radku! Dziękujemy Ci za miłe słowa na forum oraz cieszymy się z wczorajszego spotkania i przyszłej współpracy naszych firm. Przez ostatnie 10 lat dużo razem przeżyliśmy, wspólnie zjedliśmy beczkę soli i nawiązaliśmy przyjaźnie na lata. W tak długiej relacji zawsze są wzloty i upadki, dlatego też te ciepłe słowa są dla nas wyjątkowo budujące :-) Dużą radość sprawia nam fakt, że dobrze wspominasz czas spędzony w Ecol-Uniocn. Również nam świetnie się z Tobą pracowało. Kibicujemy i trzymamy kciuki za rozwój Twojego biznesu. Pozdrawiamy Koleżanki i Koledzy Ecol-Unicon

Simon S

Firma jaka jest , wiedzą to ci którzy tu pracują, jak masz buzię na kłódkę i się nie odzywasz to jest ok. Jeżeli doprowadzisz do konstruktywnej dyskusji i masz rację w oczach zarządzających jesteś wrogiem. Ale to świadczy tylko o ich słabości, strachu i lenistwie. Wysługują się innymi a zasługi przypisują własnej osobie. Firma się nie rozwija i sprzedaż nie wzrasta jak opisują co poniektórzy, pocieszaci się na siłę, fakty na stół Panowie, Gardens nie kłamie a wy już wielokrotnie !!!

Janosik

W firmie jest nerwowo, bo Ecol ma gorszy okres i próbuje się przystosować do tej sytuacji. Jest rzeczą naturalną, że część ludzi narzeka - kiedyś nikt niczym się nie przejmował, teraz zmiany i zwolnienia budzą niepokój. Podobnie jest w każdej firmie, nie ma pracy łatwej i przyjemnej do emerytury, te czasy dawno minęły. Trzeba się przystosować, dokształcać, śledzić rynek pracy na bieżąco i być przygotowanym na zmianę pracodawcy.

Zadowolony
@Janosik 29.09.2017 06:51

Tak Janosik to wszystko prawda..., ale ważny w tym wszystkim jest fakt w jaki sposób firma rozstaje się z pracownikami min tymi, którzy tą firmę budowali przez 10,15, 20 lat. A jak sam wiesz, sposób i forma pozostawia wiele do życzenia. Faktycznie może czas się dokształcić w tym temacie?

Myśl pozytywnie

Ale o jakich faktach Żbik pisze? Pamiętajcie każdy fakt można tez oceniać z innej perspektywy i z różnych pobudek. Spróbujcie konstruktywną krytykę i swoje pomysły przekazywać wewnątrz organizacji, przekonajcie do swoich pomysłów i wdrażajcie je. Pracuję w Ecol-Unicon od dawna i wiem, że jeżeli tak się działa, to można dużo, a praca daje satysfakcję. Najgorzej jest z tymi, którzy przyjęli, że STATUS QUO lub powrót do przeszłości to najlepsze rozwiązanie dla Ecola - zmienia się rynek, klienci, technologia - my też musimy się zmieniać!!!

pozdrowienia dla HR

Nasze miłe koleżanki z Działu Personalnego starają się odpowiednio ukierunkować tę dyskusję - taka ich rola. Pracuje w EU od kilku lat. Z mojej perspektywy "naprawa" polega na wymianie droższych doświadczonych pracowników na "tańszych". Innych działań nie widzę. Pytanie jakie się nasuwa to czekać aż przyjdzie moja kolej czy samemu zacząć coś szukać.

Zadowolony
@pozdrowienia dla HR 28.09.2017 12:02

Cześć, podpowiem: ja zmieniłem firmę i zaczynam funkcjonować normalnie. Ecol to w tej chwili jakaś masakra. Bałagan, brak koncepcji wyjścia z kryzysu, ogólnie panujący mobbing i zwolnienia "grupowe". Nikt nie wie kiedy i dlaczego na niego padnie. Widać na forum desperackie działania HR ratowania wizerunku...

pracownik

Żbik pisze prawdę a wasze komentarze zawierają tylko oceny bez podawania jakichkolwiek faktów. Poczytajcie sobie inne negatywne opinie.

proszę Cię
@pracownik 28.09.2017 06:21

a od kiedy domniemamy że negatywne komentarze są prawdziwe co ?

Kapitan Żbik

Co za kanał, Ecol zaczął wycinać posty z tego forum. Moje znikają z szybkością światła, chociaż nie łamią regulaminu. Brawo Wy.

Pracownik (jeszcze zadowolony)
@Kapitan Żbik 27.09.2017 19:41

Poziom Twoich wpisów jest na maxa żenujący, a poziom wypowiedzi godny zgromadzenia na jarmarku! Szanuj Żbiku innych, a i Ciebie będą szanować... Na razie wywołujesz w ludziach wyłącznie uśmiech politowania...

rozsądny
@Kapitan Żbik 27.09.2017 19:41

Mam wrażenie, że nudzisz się kolego i do tego nie znając się na social mediach siejesz błedne opinie. Jak widzisz Ecol nie usunął twoich postów... odpowiadają rzetelnie ale nie wdają się w durne dyskusje, których m.in Ty jesteś prowokatorem... powtórze to co ktos wcześniej WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA!!! Załóż swoją firmę i doprowadź ją do takich rozmiarów - wtedy wypowiadaj się i podejmuj dyskusję... na chwilę obecną - Proponuje zakasać rękawy i do pracy! Dobrego dnia!

Marco Polo

Te 6 procesów to tylko wyłącznie dlatego, że ludzie sami się zwalniają. Już od dawna krąży opinia, że w Ecolu, co chwila wymienia się tylko dyrektorów i problemy zamiata pod dywan. Ale co tam, ważne że jeszcze produkcji nie zamkneli, prawda? Widać było te pozytywne zmiany jak obecnie w HR nie ma polityki rozwojowej dla pracowników, szkolenia (a co to? w Ecolu o tym nie słyszeli). Ważne, żeby tylko dyrektorek jeden z drugim mógł wybić się na pracy swojego zespołu. Mistrzowie Zarządzania. Managerzy przez wielkie M. Po co przekazywać rzetelną wiedzę o prawdziwym stanie firmy? Po co wspólnie rozwiązywać problem? Jakoś to będzie. Byle do następnego roku. :)

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca

Witamy ponownie Kapitanie Żbiku i dziękujemy za Pana odpowiedź. Na wstępie zapewniamy Pana, że żaden komentarz nie został usunięty z ramienia firmy Ecol-Unicon. Równocześnie chcielibyśmy przypomnieć, iż administrator portalu ma prawo do usunięcia, bądź moderacji treści, które uzna za bezprawne lub niezgodne z Regulaminem i Polityką Prywatności GoWork.pl. Tutaj może Pan zapoznać się z dokumentem: http://www.gowork.pl/regulamin. Decyzje kadrowe są odpowiedzią na strategię biznesową firmy. Ludzie są fundamentalnym zasobem naszej organizacji. Jesteśmy w pełni świadomi ich wartości oraz jej wpływu na konkurencyjność firmy na rynku. Niemniej jednak zawsze znajdą się Pracownicy, którzy są niezadowoleni. W naszym odczuciu nie jest to opinia reprezentatywna dla całości otwartej kultury organizacyjnej Ecol-Unicon. Biznes się zmienia, a nie kurczy. Wciąż poszukujemy i zatrudniamy specjalistów. W chwili obecnej mamy uruchomionych sześć procesów rekrutacyjnych, w tym roku dołączyło do nas kilkudziesięciu pracowników. Jesteśmy otwarci na wszystkie komentarze na tym forum – również te nieprzychylne, które jeżeli są nieprawdziwe, prostujemy. W sieci każdy pozostaje anonimowy i może zamieścić dowolne informacje. Jeżeli ma Pan jakieś sugestie, co moglibyśmy zrobić, aby zmienił Pan o nas zdanie – serdecznie zapraszamy do kontaktu: opinie@ecol-unicon.com. Jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

Kapitan Żbik

Fakty są takie, że firma w przeciągu dwóch lat pozbyła się ponad 50 pracowników. Poza tym "zmiany" dosięgnęły również dyrektorów" Operacyjnego, Finansów, Sprzedaży. Nie wygląda to, skala na "Fluktuację personelu" tylko kurczenie się biznesu - na rynku, w branży jest informacja, że Ecol-Unicon ma kłopoty od dłuższego czasu. Poza tym pracownicy są źle informowani, stąd te wszystkie żale na tym forum. Nie sztuką jest pisać teraz ładne teksty na forum czy wycinać niewygodne komentarze (mojego poprzedniego postu nie ma), tylko prowadzić otwartą politykę personalną i nie zwalniać bez głowy i tym samym zastraszać załogę.

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca

Dzień dobry, Dziękujemy za Twój komentarz. Fluktuacja personelu jest powszechnym zjawiskiem i występuje w każdej organizacji. Zmiany kadrowe, jakie mają miejsce w naszej firmie, są zjawiskiem korzystnym z punktu widzenia organizacji elastycznie reagującej na zmieniający się rynek oraz specyfikę branży. Staramy się motywować naszych Pracowników do pozostania w firmie i dalszego rozwoju w organizacji – poprzez nowe zadania i perspektywy progresu na stanowisku. Nie mamy problemu z kandydatami chętnymi do pracy. Jesteśmy obecni na GoWork.pl oraz innych social mediach, ponieważ tutaj zadajecie pytania. Chcemy budować przyjazną kulturę organizacyjną i docierać do ludzi każdym kanałem informacyjnym, również poprzez interaktywny dialog. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca

Dzień Dobry, Dziękujemy za zainteresowanie. Kto pyta nie błądzi :-) Zależy nam na budowaniu dobrych relacji z obecnymi i przyszłymi Pracownikami, dlatego też zachęcamy do bezpośredniego kontaktu. Zapraszamy do kierowania pytań na adres: opinie@ecol-unicon.com. Nasi eksperci chętnie rozjaśnią wątpliwości i udzielą niezbędnych informacji. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

Kapitan Żbik

Tak, składajcie swoje CV do tego bagna, gdzie są wieczne zmiany struktury i zwalnianie bez głowy. Jak widać, firma ma problem z kandydatami, skoro ogłasza się na tego rodzaju forach, już się rozniosło po rynku co tu się dzieje.

ciekawski

czy to oznacza, że teraz można tu zadawać niewygodne pytania o to co się dzieje ?

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca

Miło nam powitać wszystkich użytkowników serwisu GoWork.pl

poszukujących informacji o firmie Ecol-Unicon Sp. z o.o.

Dziękujemy za Wasze komentarze. Staramy się być wszędzie tam gdzie są kandydaci zainteresowani pracą, aby móc na bieżąco odpowiadać na pytania.

Jeśli interesujesz się problematyką ochrony środowiska i z entuzjazmem traktujesz nowe wyzwania zawodowe, zapoznaj się z naszymi propozycjami pracy. Aktualne oferty, opis wymagań oraz przebiegu rekrutacji znajdziesz na naszej stronie internetowej w zakładce kariera: https://ecol-unicon.com/o-nas/kariera/.

Zapraszamy do kontaktu za pomocą formularza zamieszczonego przy każdej ofercie pracy lub bezpośrednio pod adresem: rekrutacja@ecol-unicon.com.

Pozdrawiamy :-)

Zespół Ecol-Unicon

Sss

Kolejne zwolnienia oraz odejścia . Co dalej ?

Patryk
@Sss 25.09.2017 15:40

Ciekawe dlaczego z jednej strony są zwolnienia a z drugiej chcą zatrudnić. Na pracuj.pl jest 6 ogłoszeń o pracę do Ecola.

Radom

Moglby ktoś z Balcerskiego podzielić się informacją co się naprawde w firmie dzieje. Oficjalna informacja jaką dostajemy w Radomiu odbiega raczej od rzeczywistości.

Claudia

Bez sprawnie działającego działu handlowego firma nie ma przyszłości tym bardziej ze inne działy strasznie kuleją. W moim dziale straszny chaos. Zarządzanie sie kłania.

Głos z wewnatrz

Zmiany w handlu!!!!- hahah czyżby TR sie nie sprawdził i Prezes powoli go odsuwa:)

W
@Głos z wewnatrz 19.09.2017 14:40

TR - najbardziej kompetentny Dyrektor w EU. Handel wziął w obroty i od razu wzrosła ilość zamówień! Dzięki jego haryzmie udało się wprowadzić wiele pozytywnych zmian. Ludzie, czego wy zazdrościcie?

Janosik
@W 20.09.2017 20:09

Firma nie dobra, bo nie docenia, TR nie dobry, bo zmiany i zwalnia etc. Ludzie zawsze będą narzekać, już taka ich natura, nie ma co się tym przejmować.

Janosik

Posty są czytane przez przynajmniej jedną osobę z kręgu aktualnych dyrektorów. Proponuje pisać merytoryczne wnioski, które mogłyby być przedstawione Dyrektorom. Proponuję 3 zdania: 1. W firmie usprawnienia wymaga ..... 2. można to osiągnąć poprzez ...... 3. pozwoli to firmie uzyskać wartość dodaną w postaci ... Takie rozwiązanie pozwoli nadać prawidłową tym forum

Chuck
@Janosik 15.09.2017 05:54

A co z całą masą spotkań organizowanych w firme ? Mają czerpać natchnienie z forum ? Słabe to Słuchać ludzi i być człowiekiem, co podnosi prezes w swoich przekazach ... teoretycznie. Aby się coś pozmieniało ...

Romuald

Czytam i czytam i oczom nie wierze... ludzie wy chyba nie pracowaliście w innych firmach. Idzcie do firmy na runku innej, zaznajcie luksusów tam występujących, manny płynącej od szefa do pracownikow, a bardzo szybko docenicie co mieliście w EcolUnicon.

ZZZ
@Romuald 14.09.2017 09:46

Trochę chyba przecholowałeś z tym dobrobytem w Ecolu. Firma nie jest zła ale są o wiele lepsze na trójmiejskim rynku: Bimet, Lotos, Dovista, Energa etc. I praca stabilniejsza (ciągłość zamówień) i warunki o wiele lepsze.

xyz
@ZZZ 14.09.2017 14:55

wo wo wo kto porównuje Ecol do Lotosu ... szaleństwo... proszę ogarnijmy się z całym szacunkiem do Ecol-a

Fizol

Ja się zgadzam. przez lata na zakładach robili co chcieli, dzisiaj wielki Gin -SRIN ma złoty środek na przyszłość dla firmy- idź człowieku precz i wszyscy flustraci też! Każdy mocny to załóżcie firmę i dajcie zatrudnienie tylu osobom co Ecol. Mądrale jak daleko, albo się z nimi firma pożagnała- trudno czas przekrętów się skończył więc koledzy na Was przyszedł po prostu czas, już nie zakombinujecie - papa. hahaha

ABC

nie lepiej pójść do lasu i pokrzyczeć sobie? te wpisy nikt nie czyta, nikt decyzyjny, więc po co je pisać. Firma zawsze była kiepska, tylko miała duże przychody, teraz to się ukróciło i albo trzeba z tym żyć albo zmienić firmę.

Prawie zadowolony pracownik
@Gin 12.09.2017 22:00

Gin, ja Cię nie rozumiem. Po co narzekasz, aż tak Ci źle? Czemu nie znajdziesz czegoś nowego? Może jesteś za słaby lub zbyt leniwy aby podjąć właściwa decyzje? Sorry, nie znam Cię i nie chodzi tu o Ciebie - po prostu twój komentarz doprowadził mnie do białej gorączki. Od kilku tygodni widzę tylko wszechobecny hejt, na Pana Prezesa który przez 20 lat prowadził spółkę oddając jej życie i dając prace setkom ludzi, na Dyrektorów którzy poswiecaja swoje życie prywatne aby dostosować firmę do w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trudnych wymagań rynku, na Kierowników którzy pomimo narzekań innych, potrafią się zmobilizować i ciągną ten wózek, w końcu już na wszystkich pracowników nazywając ich frajerami! Pomimo ze jak to mówi Pani D, jestem N-5, to mój kierownik (tak - mój kierownik!) ma odemnie 100% wsparcia, niech wspiera chlopakow wyżej - i RAZEM zbawimy nasz mały świat! Ale Panie Prezesie - podziel się później z nami, bo bez premii usychamy!!! Jeżeli Gin, srin lub inny narzekacz da prace mi i moim koleżankom i kolegom - przechodzę nawet dzis. Tylko czy da, czy tylko goda...???

Gin
@Prawie zadowolony pracownik 12.09.2017 23:08

PD wyluzuj !!! Ty to rozumiesz jak nikt inny, jesteś z nami od dawna ...

Robot

Tego typu pocieszanie się jest na krótką metę, możecie się bulwersować i szamotać się jak pisklaki. Aha rozkazy to można co najwyżej w domu wydawać.

Janosik

Bardzo dobrze, że działa HR włączył się do dyskusji na tym forum. Te wszystkie nietrafione opinie powinny być prostowane przez odpowiednie służby w firmie.

pracownik

Ecol-Unicon to prężnie działająca firma, z szerokimi możliwościami rozwoju dla pracowników, z rozwiniętym socjalem, gwarantująca stabilne zatrudnienie i pracę w gronie Ekspertów.

oko
@pracownik 07.09.2017 09:57

".... z szerokimi możliwościami rozwoju dla pracowników, z rozwiniętym socjalem, gwarantująca stabilne zatrudnienie i pracę w gronie Ekspertów." - wolne żarty, osoby ogarnięte odchodzą z firmy. Stabilne warunki przy obecnym zarządzaniu gwarantowane są poplecznikom i kolesiom. Miejmy nadzieje że WF przejrzy na oczy - szkoda firmy i naszych miejsc pracy

Cobretti
@pracownik 07.09.2017 09:57

Reklama jak w Polsacie , zaraz drzwiami i oknami będą się dobijać pracownicy, a chęć poznania tych ekspertów aż mną zawładnęła ... Hehe Stabilne zatrudnienie dziś a jutro redukcje i masz babo placek, firma się restrukturyzuje. Nie oszukuj ludzi i nie kłam jak większość obłudników zarządzających. Jest syf i musicie się z tym zmierzyć, a póki co w swoich głowach kreujecie sielankę. I dobrze tak trzymaj firmo ... Koniec roku już za pasem, zobaczymy co pod choinką będzie

bb

a może tak lepiej zabrać się do pracy, zamiast obrzucać błotem firmę która daje wam utrzymanie. Jak Ecol zły, to trzeba zmienić firmę, zamiast wylewać żale na forum.

bb
@GIT 06.09.2017 12:44

GIT, a skąd Ty się urwałeś?? Nikt po plecach nie będzie Cię klepał, a firma to nie jest instytucja charytatywna. Firma ma przynosić zysk, a pracownicy są po to żeby ten zysk wyrobić. Jak firma ma ciężki okres to są zmiany, w tym zwolnienia. W Ecolu czasy kiedy przychodziło się i coś/jakoś tam robiło minęły bezpowrotnie. teraz każdy cokolwiek robi musi robić maksymalnie dobrze i zaangażowaniem. Inaczej firma nie przetrwa i wszyscy stracą robotę. Wtedy posty się zmienią, że można było inaczej. Także proponuję zakasać rękawy i zabrać się poważnie do pracy.

Balon
@bb 06.09.2017 13:32

Nikt się nie urywał, kolego !!! Prawda bolo, że twoje rządy nie przynoszą efektów, co ? Autorowi radze to co piszesz wziął sobie do serca i realizował, w godzinach pracy na forach się udzielać ?

ABC

Do wszystkich krytykujących firmę - coś mi się tu nie zgadza, firma proponuje dobre warunki. Oferujemy: Współpracę w miłej atmosferze Możliwość rozwoju poprzez szkolenia Atrakcyjny pakiet świadczeń pracowniczych Stabilne zatrudnienie Pracę w nowoczesnej, prężnie rozwijającej się firmie

Joda
@Janosik 03.09.2017 06:28

AK, zarządzasz i nie wiesz co się wyrabia na twoim podwórku ? lub jak wolisz na placu Kiepsko, lekcje nie odrobione ...

XYZ
@Jinx 02.09.2017 20:26

Na Balcerskiego chyba i tak jest najgorsza... łuda i obłuda to nowa misja i wartości firmy...

Zalando

Pozory są złudne u nas

ABC
@Zalando 24.08.2017 06:49

Widzę, że ludzie już zaczynają cokolwiek pisać na tym forum. Może lepiej skupić się na pracy i próbować efektywnie pracować na swoim odcinku. Każdy ma wkład w kondycję firmy a pisanie bzdur na tym forum jest bezsensu.

Eddie
@ABC 26.08.2017 06:43

Bez sensu to jest twoja egzystencja oraz obecność tutaj

Merrel

Dokladaj managerze teorii do moich wpisów wiecej... trafiasz tak jaki z Ciebie manager zapewne... Daj jeszcze jakis komentarz negatywny to pomozesz managersko tej firmie i nam wszystkim... No chyba ze juz Cie z nami nie ma to powodzenia na szerokich wodach:)

manager
@Merrel 23.08.2017 12:10

Wszystko w swoim czasie ... Firma nie wymaga pomocy w przeciwieństwie co do poniektórych. Takiego kolesiostwa spółka nie widziała jak 21 lat istnieje. Pani kierownik nie miała racji, jednak czytacie.

Simon S

Oby ...

Simon

Zastępowalni czy nie to nie ważne. Jak firma sie zmienia to widzimy. Nie zawsze tak jak byśmy chcieli- mi tez sie wiele spraw nie podoba ale... lata zaniedbań i nie dostosowywania sie do rynku trzeba nadrobić, w jeden rok? to trudne zadanie dla Właściciela i jego nowej ekipy, a na tym forum każdy jest mądry jak pisze i wylewa pomyje pod anonimowym nickiem. Nie wierze w to, ze planów nie ma, nie widze tego co kiedyś było ze dyrekcja siedziała z noga na nodze za biureczkiem i do przydupasow tylko polecenia wydawali a ci jak to dobrze i jak super idzie. Firma sie zmienia, a my razem z nią i tyle, walczą u góry ja trzymam kciuki aby wyszło.

Merrel

Nie ma ludzi nie do zastąpienia. Każdy z nas musi miec swiadomosc, ze jego odejście zrobi miejsce dla innej osoby, poprostu.... firma bedzie dalej dzialac - po 20 latach prosperiti jeden rok lipny i drugi trudny w zmianach i przebudowie jej nie wywali- spokojnie. Nie kumam skąd tyle paniki na tym forum? Jeden wpis negatywny i lawina ...

Manager
@manager 22.08.2017 11:05

Hej, ale trafiłeś ;-) uderz w stół a nożyce się odezwą;-) TR się wydaje, że jest super managerem ;_) ciekawe dlaczego, bo jak na razie czego się nie podejmie to się wcześniej czy później rozpada ;-(

Bambo
@Manager 23.08.2017 13:12

TR nigdy nie pracował na szerszą skalę w przedsiębiorstwie, także nie ma wiedzy. Nie restrukturyzował też firmy i wychodzi mu to jak wychodzi.

Xyz

Też jestem kilka lat, ale nie łudzę się już nadzieją. Postanowiłem odejść z końcem miesiąca, w ostatnim okresie ubyło wielu wartościowych ludzi, czas się wyrwać z tych wiecznych restartów. Szef jak szef , ma zwolenników i przeciwników, każdy ma swoje wady i zalety. Ale jak to mówią nadzieją matką ...

Andrew

A moim zdaniem firma sie restartuje i dobrze! I w końcu! Hejterow i niezadowolonych nie zabraknie, ja jestem tu od kilku ładnych lat i kibicuje rozwojowi tej firmy . Zakręcony, nie zakręcony ja nie pamietam lepszego, ktory zarzadzal w firmie. Ciekawe dokąd to doprowadzi ale WF moim zdaniem dobrze wybrał stawiając na młodych i dając im dzialac, a nie jak ostatni szefowie zza biurka pracujący...

Zostaw opinię o ECOL-UNICON Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ECOL-UNICON Sp. z o.o.