Opinie o ECOL-UNICON Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ECOL-UNICON Sp. z o.o.

podwykonawca

a ja mam pytanie z innej beczki: kiedy zapłacicie zaległe faktury? i czy w ogóle zapłacicie czy po nowym roku zrobi sie z ecola 10 nowych firm a po ecol-unicon zostanie tylko wspomienie? pytam bo nie wiem czy do sądu i komornika nie uderzac....

Edek
@Podwykonawca 23.04.2018 21:38

"Podwykonawca" w jakim dziale EU pracujesz ? Skąd takie odważne stwierdzenie że EU płaci wszystkim w terminie? Masz wgląd do księgowości EU?

Gabriela

@Rambo, możesz napisać, jakie warunki oferuje ten pracodawca? Czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity typu dofinansowanie do karty sportowej lub prywatna opieka medyczna? Jak z socjalem w tej firmie? @Pracownik DTE, możesz napisać coś więcej o pracy w ECOL-UNICON? Twoja opinia może być bardzo ważna dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w tym miejscu. @dw, a na jakie stanowisko aplikowałeś? Czy na spotkaniu rekrutacyjnym miałeś do wykonania jakieś zadania? @Pyzdra, a Ty pracujesz jeszcze w ECOL-UNICON? Jaka aktualnie jest kondycja firmy?

Pyzdra

Firma chyli się ku upadkowi.Już się skurczyła niewiarygodnie. Teraz rezygnuje z biura na Balcerskiego. Dobre czasy dla tej firmy minęły. Rynek się nasilił produktami EU a dramatyczne wprowadzanie nowych produktów nie zdaje rezultatu. Na razie masowe zwolnienia zostały zatrzymane, bo ktoś musi pracować, ale na jak długo nie wiadomo. Każdy kwartał wyznacza kolejne organizacyjno-kadrowe zmiany.

dw

Byłem tam kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej na asystenta projektanta, mieli dziwne biuro nad jakimś sklepem. Rozmowa prowadzona dość kiepsko (dopiero jak pojawił się projektant to było lepiej), pani od rekrutacji słabiutka, pojawił się też menadżer (?) ... ogólnie miałem wrażenie że pracują tam sami 'kolesie'

Pracownik DTE

Nowe biuro, nowe chęci do pracy. Dziękujemy!!!!

Rambo
@Pracownik DTE 01.03.2018 18:46

Właściciel dba o pracowników, ze świecą takiego szukać.

Administrator

Opinie pracowników poruszające aspekty związane z pracą w ECOL-UNICON Sp. z o.o. to cenne wskazówki dla osób rozważających pracę w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Pracownik
@Administrator 26.02.2018 08:27

Firma miała problemy, ale wyszła na prostą. Atmosfera w firmie nie odbiega od tych w innych firmach,pensje średnia rynkowa, karta Multisport, dodatki świąteczne to też już standard na rynku, ale firma się wywiązuje z tego.

Sarna

Syf na forum. Proponuje aby Ci, którzy nie pracują juz z nami z imienia i nazwiska występowali- czemu sie pod anonimami ukrywajcie? Jaki Wasz cel? Pomyje bo nie pracujecie? Firma sie z Wami rozstala, a teraz Swoją postawa potwierdzicie słuszność tych ruchow. Jezeli sie komuś w firmie tak bardzo nie podoba to przecież moze odejść sam, jakos jak pracuje to o fali samodzielnych odejść fachowców nie słyszałam. Fakt to nie jest ta sama firma co kiedyś (kilka lat temu), trzeba mocniej pracować, wiecej z Siebie dawać ale bez przesady z tymi opiniami! To nie jest obóz koncentracyjny, getto czy temu podobne. Firma działa, zmienia sie / moze to sie nie każdemu podoba ale koledzy i koleżanki - takie sa realia, do których firma musi sie dostosować i niech sie dostosowuje.

Lesio
@ECOL-UNICON Sp. z o.o. 15.12.2017 16:00

Slogany slogany slogany typowa nowomowa nauczona podczas prania mózgu na różnych kursach i szkoleniach żadnych konkretów

Jerzy

Jeśli firma ma opinię dobrego pracodawcy to i rozwija się . Podpowiedzcie czy potrzebujecie pracowników.?

XYZ
@Jerzy 16.01.2018 14:42

Ogłoszenia, odnośnie wolnych miejsc pracy, można znaleźć na stronie firmy. Miło wspominam pracę w Ecolu, fajni ludzie, ciekawe zadania. Nie wiem jak jest teraz ale miło wspominam spędzony tam czas.

wloczykij

Mógłby ktoś zorientowany napisać kiedy przeprowadzka na Równą. Drugie pytanie to w jakich warunkach tam będziemy pracować.

Trzy po trzy
@wloczykij 02.01.2018 15:47

Ciekawe gdzie wszyscy tam się pomieszczą, przecież tam nie ma miejsca, chyba że będą tam coś budować.

Nosik

Działania osób decyzyjnych przyniosły efekty. Na forum spokojnie, atmosfera w firmie lepsza oraz wyniki firmy satysfakcjonujące. Oby tak dalej

na temat
@Nosik 27.11.2017 09:27

no faktycznie atmosfera bez zmian :) wojenki, uprzejmie donosze.. , przełożeni ukrywający problemy przed prezesem. szkoda gadać

cała prawda

Wspaniała firma produkcyjna z czterema oddziałami zakładów produkcyjnych ale i 30 dyrektorami. Genialna jakość. Dobry prezes i kupa pochlebców. Wspaniałe produkty ale brak "ostrego pierdolnięcia" w zakres obowiązków pracowników. Firma z genialnym monitoringiem i tanim dla rynku. Ludzie oddani i warci pracy z nimi - pracują za niskie stawki z całym sercem. Polecam!!!! Potrzebny koleś z jajami w dyrekcji.

Tomek

Portal przeznaczony na opinie od/dla pracowników, stał się miejscem wylewania żali dla szerszego grona. Zaraz dołączą klienci, potem instytuacje powiązane. To jakiś zong i nieporozumienie.

Kowal
@Tomek 30.10.2017 13:02

Jak czytam to Tomasz R. nie jest zadowolony obrotu spraw. A to smutne ...

Wykonawca

Pracuje dla Ecola dosyć długo i nie pamietam żebym nie dostał pieniędzy. Przykro sie czyta takie opinie o partnerze z którym współpraca sie układa od lat stabilnie. Rynek jest ciężki wypłacalność wielu kontrahentów stoi pod znakiem zapytania, tutaj gdzie mamy stabilna sytuacje płatności to dochodzi do tego typu oskarżeń, smutne lub okrutne w agresywnej działaności nieuczciwej nieuczciwej konkurencji.

Niezadowolony kontrahent

Firma nie płaci faktur na czas. A przy kontakcie z firmą zaczyna się nie odbieranie telefonów, nie odpisywanie na wiadomości. A pieniędzy jak nie było tak niema. Co środę mają być i tyle je widać. Po forum widzę, że należy sprawdzić firmę zanim się nawiąże współpracę...

ZZ
@ECOL-UNICON Sp. z o.o. 26.10.2017 16:20

Firma jeszcze nigdy nie była w tak złej kondycji i stąd kłopoty z płynnością finansową.

Daffy Duck

co za patologia:(

hejtersgonahejt
@Daffy Duck 25.10.2017 08:17

no widzę, że nie odpuszczają hejterzy ...

nowy

Witam, czy ktoś z kolegów/koleżanek może się coś wypowiedzieć o stanowisku Przedstawiciela Handlowego - czy produkty są rozpoznawalne, czy cenowo są konkurencyjne i jak z wyrabianiem planów ? Zastanawiam się nad aplikowaniem na to stanowisko, ale czytając powyższe komentarze, nie wiem czy jest sens w to pchać. Dzięki za odpowiedź.

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca
@nowy 20.10.2017 12:37

Dzień dobry Nowy! Wiedzę najlepiej czerpać u źródła :-) Chętnie odpowiemy na każde Twoje pytanie: rekrutacja@ecol-unicon.com. W chwili obecnej poszukujemy dwóch osób na stanowisko: Sales Manager / Przedstawiciel Techniczno-Handlowy na region: pomorskie i zachodniopomorskie lub dolnośląskie i opolskie. Zapraszamy Cię do zapoznania się z ofertą i aplikowania: https://ecol-unicon.com/o-nas/kariera/. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

Obcy

Niedoborze mi się to jak czytam ten bełkot, HR wypisuje bzdury usłyszane na Balcerskiego, chwili w ktorej nie podzieli losu koleżanek, ludzie są granice !!! Firma jest skorumpowana i zakłamana jak wiele innych, wypisywanie że jest świetna to kłamstwo. Wiem że prawda boli i trudno się z nią zmierzyć zwłaszcza zarządzającym, ale cóż takie życie. Pracownicy szeregowi trzymają się razem to prawda bo muszą, ale intrygi dyrektorów mają na celu skłócenie załogi w celu pozyskania informacji, są jak dzieci we mgle. Sztucznie się integrują w ludźmi i mają się za lepszych ale dosyć tego ...

Jack
@Lojalny i zaradny życiowo pracownik 12.10.2017 13:12

Wam już wszystko się pomyliło ludzie ...

Pozytywny

Dokładnie! Jak ktoś robi Swoje, umie współpracowac a nie szukać problemów to mu sie pracuje dobrze u nas. Milion postów, fala negatywnych emocji, a ja dalej pracuje i sie w tej firmie rozwijam :)

Pani W

Fajna praca, miła atmosfera, sympatyczni ludzie... W naszym zespole pracujemy, a nie narzekamy, spotykamy sie po pracy, a nie wbijamy nóż w plecy koledze. Można? Można! Polecam Ecol-Unicon jako swietnego pracodawcę, szczególnie na start!

Ona
@ECOL-UNICON Sp. z o.o. 17.10.2017 16:18

Popieram przedmówcę, bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury!!! Szkoda czasu i energii na pracę w takim miejscu.

Pani W

Fajna praca, miła atmosfera, sympatyczni ludzie... W naszym zespole pracujemy, a nie narzekamy, spotykamy sie po pracy, a nie wbijamy nóż w plecy koledze. Można? Można! Polecam Ecol-Unicon jako swietnego pracodawcę, szczególnie na start!

Radosław Brzeziński

Witam, Po ponad 10 latach kariery która zaczęła się gdy jako zakompleksiony chłopak wychowany na ulicy przyszedłem do firmy na stanowisko Logistyka, a zakończyłem współpracę z własnej i nieprzymuszonej woli jako pewny siebie Kierownik Zakładu z olbrzymim bagażem doświadczeń, chciałabym podziękować wszystkim pracownikom firmy Ecol Unicon. Dziękuję również wszystkim byłym i obecnym Dyrektorom, Technologowi, Kadrom, Księgowości, KJ-om, Sekretariatom, itd. Dziękuję Prezesowi za akceptację moich wszystkich cyklicznych awansów jak i mojej ekipie pracowników fizycznych z którymi mógłbym iść na każdą wojnę. Wszystko co zdobyłem w firmie będzie niezbędne w mojej nowej drodze na własnej działalności za co jestem ogromnie wszystkim wdzięczny. Pozdrawiam. Radosław Brzeziński

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca
@Radosław Brzeziński 02.10.2017 09:39

Dzień dobry Radku! Dziękujemy Ci za miłe słowa na forum oraz cieszymy się z wczorajszego spotkania i przyszłej współpracy naszych firm. Przez ostatnie 10 lat dużo razem przeżyliśmy, wspólnie zjedliśmy beczkę soli i nawiązaliśmy przyjaźnie na lata. W tak długiej relacji zawsze są wzloty i upadki, dlatego też te ciepłe słowa są dla nas wyjątkowo budujące :-) Dużą radość sprawia nam fakt, że dobrze wspominasz czas spędzony w Ecol-Uniocn. Również nam świetnie się z Tobą pracowało. Kibicujemy i trzymamy kciuki za rozwój Twojego biznesu. Pozdrawiamy Koleżanki i Koledzy Ecol-Unicon

Simon S

Firma jaka jest , wiedzą to ci którzy tu pracują, jak masz buzię na kłódkę i się nie odzywasz to jest ok. Jeżeli doprowadzisz do konstruktywnej dyskusji i masz rację w oczach zarządzających jesteś wrogiem. Ale to świadczy tylko o ich słabości, strachu i lenistwie. Wysługują się innymi a zasługi przypisują własnej osobie. Firma się nie rozwija i sprzedaż nie wzrasta jak opisują co poniektórzy, pocieszaci się na siłę, fakty na stół Panowie, Gardens nie kłamie a wy już wielokrotnie !!!

Janosik

W firmie jest nerwowo, bo Ecol ma gorszy okres i próbuje się przystosować do tej sytuacji. Jest rzeczą naturalną, że część ludzi narzeka - kiedyś nikt niczym się nie przejmował, teraz zmiany i zwolnienia budzą niepokój. Podobnie jest w każdej firmie, nie ma pracy łatwej i przyjemnej do emerytury, te czasy dawno minęły. Trzeba się przystosować, dokształcać, śledzić rynek pracy na bieżąco i być przygotowanym na zmianę pracodawcy.

Zadowolony
@Janosik 29.09.2017 06:51

Tak Janosik to wszystko prawda..., ale ważny w tym wszystkim jest fakt w jaki sposób firma rozstaje się z pracownikami min tymi, którzy tą firmę budowali przez 10,15, 20 lat. A jak sam wiesz, sposób i forma pozostawia wiele do życzenia. Faktycznie może czas się dokształcić w tym temacie?

Myśl pozytywnie

Ale o jakich faktach Żbik pisze? Pamiętajcie każdy fakt można tez oceniać z innej perspektywy i z różnych pobudek. Spróbujcie konstruktywną krytykę i swoje pomysły przekazywać wewnątrz organizacji, przekonajcie do swoich pomysłów i wdrażajcie je. Pracuję w Ecol-Unicon od dawna i wiem, że jeżeli tak się działa, to można dużo, a praca daje satysfakcję. Najgorzej jest z tymi, którzy przyjęli, że STATUS QUO lub powrót do przeszłości to najlepsze rozwiązanie dla Ecola - zmienia się rynek, klienci, technologia - my też musimy się zmieniać!!!

pozdrowienia dla HR

Nasze miłe koleżanki z Działu Personalnego starają się odpowiednio ukierunkować tę dyskusję - taka ich rola. Pracuje w EU od kilku lat. Z mojej perspektywy "naprawa" polega na wymianie droższych doświadczonych pracowników na "tańszych". Innych działań nie widzę. Pytanie jakie się nasuwa to czekać aż przyjdzie moja kolej czy samemu zacząć coś szukać.

Zadowolony
@pozdrowienia dla HR 28.09.2017 12:02

Cześć, podpowiem: ja zmieniłem firmę i zaczynam funkcjonować normalnie. Ecol to w tej chwili jakaś masakra. Bałagan, brak koncepcji wyjścia z kryzysu, ogólnie panujący mobbing i zwolnienia "grupowe". Nikt nie wie kiedy i dlaczego na niego padnie. Widać na forum desperackie działania HR ratowania wizerunku...

pracownik

Żbik pisze prawdę a wasze komentarze zawierają tylko oceny bez podawania jakichkolwiek faktów. Poczytajcie sobie inne negatywne opinie.

proszę Cię
@pracownik 28.09.2017 06:21

a od kiedy domniemamy że negatywne komentarze są prawdziwe co ?

Kapitan Żbik

Co za kanał, Ecol zaczął wycinać posty z tego forum. Moje znikają z szybkością światła, chociaż nie łamią regulaminu. Brawo Wy.

rozsądny
@Kapitan Żbik 27.09.2017 19:41

Mam wrażenie, że nudzisz się kolego i do tego nie znając się na social mediach siejesz błedne opinie. Jak widzisz Ecol nie usunął twoich postów... odpowiadają rzetelnie ale nie wdają się w durne dyskusje, których m.in Ty jesteś prowokatorem... powtórze to co ktos wcześniej WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA!!! Załóż swoją firmę i doprowadź ją do takich rozmiarów - wtedy wypowiadaj się i podejmuj dyskusję... na chwilę obecną - Proponuje zakasać rękawy i do pracy! Dobrego dnia!

Marco Polo

Te 6 procesów to tylko wyłącznie dlatego, że ludzie sami się zwalniają. Już od dawna krąży opinia, że w Ecolu, co chwila wymienia się tylko dyrektorów i problemy zamiata pod dywan. Ale co tam, ważne że jeszcze produkcji nie zamkneli, prawda? Widać było te pozytywne zmiany jak obecnie w HR nie ma polityki rozwojowej dla pracowników, szkolenia (a co to? w Ecolu o tym nie słyszeli). Ważne, żeby tylko dyrektorek jeden z drugim mógł wybić się na pracy swojego zespołu. Mistrzowie Zarządzania. Managerzy przez wielkie M. Po co przekazywać rzetelną wiedzę o prawdziwym stanie firmy? Po co wspólnie rozwiązywać problem? Jakoś to będzie. Byle do następnego roku. :)

ECOL-UNICON Sp. z o.o.
pracodawca

Witamy ponownie Kapitanie Żbiku i dziękujemy za Pana odpowiedź. Na wstępie zapewniamy Pana, że żaden komentarz nie został usunięty z ramienia firmy Ecol-Unicon. Równocześnie chcielibyśmy przypomnieć, iż administrator portalu ma prawo do usunięcia, bądź moderacji treści, które uzna za bezprawne lub niezgodne z Regulaminem i Polityką Prywatności GoWork.pl. Tutaj może Pan zapoznać się z dokumentem: http://www.gowork.pl/regulamin. Decyzje kadrowe są odpowiedzią na strategię biznesową firmy. Ludzie są fundamentalnym zasobem naszej organizacji. Jesteśmy w pełni świadomi ich wartości oraz jej wpływu na konkurencyjność firmy na rynku. Niemniej jednak zawsze znajdą się Pracownicy, którzy są niezadowoleni. W naszym odczuciu nie jest to opinia reprezentatywna dla całości otwartej kultury organizacyjnej Ecol-Unicon. Biznes się zmienia, a nie kurczy. Wciąż poszukujemy i zatrudniamy specjalistów. W chwili obecnej mamy uruchomionych sześć procesów rekrutacyjnych, w tym roku dołączyło do nas kilkudziesięciu pracowników. Jesteśmy otwarci na wszystkie komentarze na tym forum – również te nieprzychylne, które jeżeli są nieprawdziwe, prostujemy. W sieci każdy pozostaje anonimowy i może zamieścić dowolne informacje. Jeżeli ma Pan jakieś sugestie, co moglibyśmy zrobić, aby zmienił Pan o nas zdanie – serdecznie zapraszamy do kontaktu: opinie@ecol-unicon.com. Jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę. Pozdrawiamy Zespół Ecol-Unicon

Kapitan Żbik

Fakty są takie, że firma w przeciągu dwóch lat pozbyła się ponad 50 pracowników. Poza tym "zmiany" dosięgnęły również dyrektorów" Operacyjnego, Finansów, Sprzedaży. Nie wygląda to, skala na "Fluktuację personelu" tylko kurczenie się biznesu - na rynku, w branży jest informacja, że Ecol-Unicon ma kłopoty od dłuższego czasu. Poza tym pracownicy są źle informowani, stąd te wszystkie żale na tym forum. Nie sztuką jest pisać teraz ładne teksty na forum czy wycinać niewygodne komentarze (mojego poprzedniego postu nie ma), tylko prowadzić otwartą politykę personalną i nie zwalniać bez głowy i tym samym zastraszać załogę.

Zostaw opinię o ECOL-UNICON Sp. z o.o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ECOL-UNICON Sp. z o.o.