Ecol - Unicon

Ruda Śląska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 320 ocen.

Opinie o Ecol - Unicon

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecol - Unicon

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@były co masz na myśli mówiąc szkodliwe? Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym? @Pablo co najbardziej podoba Ci się w pracy w firmie Ecol - Unicon? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy?

Pablo

firma na zmiany przy produkcji prefabrykatów betonowych. Załoga w porzo i z przełożonymi też da się wytrzymać. Polecam

były
@Pablo 12.07.2017, 08:31
firma na zmiany przy produkcji prefabrykatów betonowych. Załoga w porzo i z przełożonymi też da się wytrzymać. Polecam...

zapomniałeś dodać : - warunki bardzo szkodliwe - pensja marna nie polecam

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Ecol - Unicon poszukuje obecnie osób na stanowisko Pracownik Produkcji. Co możecie powiedzieć osobom zainteresowanym pracą właśnie w tym dziale firmy? Czego mogą spodziewać się po rozpoczęciu pracy?

Szukasz pracy?

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Zick jak długo jesteś już pracownikiem Ecol - Unicon? Co możesz powiedzieć na temat benefitów, które zapewnia pracodawca? Chętnie też poznamy co uważasz za największy plus pracy w firmie.

Zick

Borys a jakie konkretnie produkty kiepskie? Z tego co sie orientuje to tysiące urządzeń Ecola wbudowanych pracuje od wielu lat... Chyba kolego juz nie pracujesz, kryptoreklamę siejesz albo nie wiedz co piszesz. W firmie jak w każdej raz lepiej raz gorzej ale marka w Polsce jedna z najmocniejszych o ile nie najmocniejsza w branży...

grzegorz
@Zick 23.02.2017, 19:15
Borys a jakie konkretnie produkty kiepskie? Z tego co sie orientuje to tysiące urządzeń Ecola wbudowanych pracuje od wielu lat....

Marka jest mocna, ale firma mocno spuściła z jakości. Nie jest to nic czego nie można odtworzyć, tylko trzeba pochylić sie nad problemem.

Roki

Firma od wielu lat sprzedaje ogromne ilości urządzeń, to mówi samo za siebie.

Borys

Firma to przerost formy nad treścią. Kiepskie produkty za wysoką cenę.

Kamil

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. EU ma problemy jak inne firmy, poczytajcie posty pod innymi firmami. Firma płaci na czas i są przestrzegane prawa pracownicze. Szanujecie pracodawce.

zz

Myślę, że niedługo zamienią drzwi wejściowe na obrotowe - łatwiej będzie wymieniać delikwentów

Tom

Witam wszystkich :-) Jestem zadowolony. Firmę polecam - rodzinna atmosfera (nie jesteś anonimowym trybikiem) oraz wszystkie benefity: karta sportowa, prywatna przychodnia i prezenty na Święta.

Kamil

W firmie jest okres przejściowy, trzeba to przetrzymać, za jakiś czas będzie normalnie.

ark
@Kamil 14.11.2016, 11:23
W firmie jest okres przejściowy, trzeba to przetrzymać, za jakiś czas będzie normalnie.

a to dobre Ten okres przejściowy trwa już od kilku lat :)

Simon
@ark 27.11.2016, 23:02
a to dobre Ten okres przejściowy trwa już od kilku lat :)

Kamil teraz chyba jest ogólnie kryzys na rynku, nie tylko w Ecolu. Rozejrzyj się i popytaj znajomych. Kto nie narzeka na pracę?? Może i ktoś odszedł nie kończąc próbnego - tego nie wiem. Ale pomyśl - jest sens trzymać kogoś kto się nie sprawdza? Moim zdaniem nie. Są ludzie, którzy tu spędzili pół życia. Dla mnie świadczy to o tym, że jest to bezpieczne miejsce dla dobrych pracowników :-) Pozdrawiam

Riki

a mi się w Ecol-Unicon podoba. Może firma nie jest idealna, ale ludzie są ok, ciekawe projekty i pensja spływa na czas. Zmiany, które teraz zachodzą w firmie wyjdą wszystkim na dobre. Pozdrawiam wszystkich i życzę przyjemnej pracy.

pracownik
@Riki 01.11.2016, 06:42
a mi się w Ecol-Unicon podoba. Może firma nie jest idealna, ale ludzie są ok, ciekawe projekty i pensja spływa na czas. Zmia...

Ludzie jak ludzie , są tacy z którymi chętnie się wyjdzie na piwo i tacy których omijasz szerokim łukiem a jak musisz już z nim pracować to plujesz sobie w brodę. Co do pensji, to że wpływa regularnie nie jest chyba czymś niezwykłym, EKOL nie jest w końcu firmą garażową pana Stasia, inną sprawą jest wysokość tej pensji i to jest to co wszystkich boli, Ekol słynął kiedyś z bardzo przyzwoitych zarobków "ale to nie wratii". Obecnie byle jaka agencja pracy tymczasowej w regionie Łódzkim daje na start taką samą pensje co ekol.

były

o jakiej premii mówisz...? dla handlowca od OBROTU??? .... firma zarządzana strachem, i trzymaniem za pysk, kierownicy to w życiu nigdzie indziej nie pracowali tylko w tej firmie wiec doświadczenie żadne albo ... z Niemiec z przed półwieku

juko
użytkownik zarejestrowany

@hehe pewnie to zależy wszystko od oddziału pracy

Jan

Firma Ecol-Unicon to jedna wielka ŻENADA !!!.HR i cała kadra zarządzająca to śmiech na sali. Największy kapitał tej firmy to oczywiście pracownicy. Poznałem kilka wartościowych i ciekawych osób - żadna z nich nie doczekała końca okresu próbnego. Wszyscy zawinęli się do innych firm, jak tylko zorientowali się do jakiego gówienka trafili. Jeśli ktoś jest na tyle zdesperowany lub zmuszony sytuacją aby podjąć tam pracę, cóż mogę tylko współczuć i trzymać kciuki aby taka osoba szybko znalazła pracę gdzie indziej. NIE POLECAM I STANOWCZO ODRADZAM !

Pracownik
@Jan 02.10.2016, 23:05
Firma Ecol-Unicon to jedna wielka ŻENADA !!!.HR i cała kadra zarządzająca to śmiech na sali. Największy kapitał tej firmy to o...

W ciągu ostatniego roku zaszły w firmie duże zmiany organizacyjne. Wynikało to ze słabych wyników i niskiej rentowności. Zmiany były konieczne i trudne. Oczywiście ich trud wywołał lawinę frustracji, szczególnie u pracowników pamiętających „stare, dobre czasy”. Firma musi mieć wyniki żeby utrzymać się na konkurencyjnym rynku. Do tego potrzebuje najlepszych ludzi! Mi się tu dobrze pracuje. Jest rodzinny klimat i benefity jak w dużej korporacji. Opieka medyczna, karty sportowe, doładowania finansowe na święta, na wakacje.

terefere

a dlaczego tylko o Rudzie Ślaskiej jest..... jak wygląda w gdańsku???

Pozdro z Gdańska
@terefere 06.06.2016, 08:59
a dlaczego tylko o Rudzie Ślaskiej jest..... jak wygląda w gdańsku???

Gdańsk masz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1033058

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

pracownik

od października lub listopada na stronie internetowej ecolu a od dzisiaj na stronie ( usunięte przez administratora ) wystarczy poszukać :)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

pracownik z Łodzi

Odpowiedzą, odpowiedzą :) Jeśli kandydujesz na stanowisko pracownika fizycznego to się nie martw, dużo osób już w tym roku odeszło a jeszcze więcej planuje odejść Za chwilę przy maszynach będą musieli stanąć chyba pracownicy biurowi lub trzeba będzie wzywać na pomoc kolegów z Gdańska lub Rudy

xyz

szacunek dla Ludzi z Ecol-a

były pracownik

Pracowałem w Ecolu przez kilka lat jako Handlowiec. Jak się chce pracować a nie tylko przesiedzieć od 8 do 16 to można duże pieniądze zarobić. Kilka razy w roku mieliśmy szkolenia produktowe, możliwość zarobienia pieniędzy duża, zdobycia doświadczenia również. Konkurencja z chęcią wydzwaniała do mnie. Ogólnie polecam tym którzy chcą pracować - jeśli ktoś chce tylko przesiedzieć 8 godzin to niech idzie np. na kasjera do Biedronki

Awro
@były pracownik 27.02.2016, 16:47
Pracowałem w Ecolu przez kilka lat jako Handlowiec. Jak się chce pracować a nie tylko przesiedzieć od 8 do 16 to można duże pie...

To czemu jesteś byłym pracownikiem?

igor

coś drgnęło, jest szansa, że idzie lepsze, pojawił się nowy dyro sprzedaży i marketingu i wydaje się, że w końcu jakiś z jajem i odpowiednim doświadczeniem, pytanie tylko czy odporny psychicznie na ten bałaganik na jaki się tutaj natknie ?

Rak

@miki firma ma potencjał, pozycję na rynku i spore obroty. Minusem są (głównie) osoby na stanowiskach kierowniczych, w tym tzw. "Vice Dyrektorzy", bez obsadzonego stanowiska Dyrektora. Te osoby z reguły pracują tam całe życie i nie do końca wiedzą co się na rynku dzieje, jakie są standardy itp. Bronią swego do upadłego (co oczywiście podpowiada im instynkt samozachowawczy) ale dla firmy nie jest to dobre, bo hamuje rozwój organizacji. Właściciel ostatnio zatrudnił innych dyrektorów, ale powiedzmy, trochę to jak strzelanie kulą w płot. Dyr sprzedaży (oczywiście nie wiemy jeszcze co pokaże i czy jest odporny na ten bałagan w firmie i tok rozumowania), ale wydaje się osobą, którą pociagnie firmę. Co do nauki w tej firmie, to za rok, dwa będzie można czegoś sienauczyć, co potem będzie cenne na rynku. Oczywiście lepsza taka praca niż żadna. Chyba, że chcesz związać sie z formą na dłużej, przeczekać te przemiany i dalej działac - to też jakiś plan.

Rak

no to powiało duża dawką optymizmu - ta dawka nazywa się( usunięte przez administratora )/nowy dyr Sprzedaży i Marketingu/. Biorąc pod uwagę osobowość, charyzmę i wolę walki wydaje sie nie możliwe żeby nie pociągnał firmy ludzi w odpowiednim kierunku.

xyz

gustaw - ha ha ha skąd Ty jesteś z choinki czy ecola

gugu
@xyz 09.12.2015, 20:47
gustaw - ha ha ha skąd Ty jesteś z choinki czy ecola

Popieram przedmówcę Gustawie z Ecola :-)

zuza

nie polecam... W trakcie wieloetapowego procesu rekrutacyjnego trwającego kilka miesięcy obiecują świetlaną przyszłość. Szkolenia, możliwość rozwoju i awansu zawodowego, ambitne zadania, itp. W rzeczywistości... Wymagają wiele, natomiast ze swojej strony oferują stanowisko pracy. W trakcie trzymiesięcznego okresu próbnego przełożony nie znalazł niestety chwili aby określić zakres moich obowiązków oraz zasady współpracy z innymi działami. Po okresie próbnym, w którym nie miałam szans na realizację zadań zgodnych z moimi kompetencjami, zostałam wywalona na bruk. Tak działa prężnie rozwijająca się firma. Dla nich człowiek to tylko kolejne CV i kolejna rekrutacja...

Kamil
@Kris 07.11.2016, 11:35
Zuza widocznie się nie sprawdziłaś, bo nie słyszałem żeby ktoś odchodził po próbnym. Jak już ktoś inwestuje w pracownika to sta...

Kris- ludzie odchodzili nawet nie kończąc okresu próbnego

xyz
@Kris 07.11.2016, 11:35
Zuza widocznie się nie sprawdziłaś, bo nie słyszałem żeby ktoś odchodził po próbnym. Jak już ktoś inwestuje w pracownika to sta...

być może pozdrawiam całe ZC

xyz

idź pogadaj zostań bądź zrezygnuj ...

karol

witam, jestem umowiony na rozmowe rekrutacyjna do firmy unicon filia Białogard. Czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na temat tej placówki?

ratownik

Jeżeli chodzi o HR. Opis poniżej wskazuje że jest Pani wysoce wykwalifikowaną osobą tylko na poparcie swoich sukcesów należy przedłożyć jakieś fakty a nie tylko suchy opis. Bo obecnie HR oprócz szumu w firmie że jest to nic specjalnego nie pokazał a co do zatrudnianych osób to proszę się nie pogrążać kto znający swoją wartość przyjdzie do pracy za 2500 brutto ? I proszę dobie oszczędzić tych życzeń bo niedługo będzie Pani sama projektowała produkowała i sprzedawała. Firma jak to firma istniała istnieje i będzie istnieć przy takich rozmiarach tylko szkoda takiego kolosa ... Zarobki na poziomie pracownika średnie. Kadra kierownicza jest opłacana ale w przypadku niektórych są to zbyt duże kwoty. Co do pracy to trzeba przyjść i spróbować. Na rynku jest masa gorszych firm.

Sherry

Ja jestem zainteresowana pracą w tej firmie, a ile można tam zarobić , mam na myśli pracownika biurowego i jakie w tej chwili dają umowy?

Karamba

Firma ma potencjał i zyski, ale jest fatalnie zarządzana - chodzi o podstawy a nie raj na ziemi. Niestety nie widać perspektyw na poprawe, nawet biorać pod uwagę nowe nabytki, wchodzące w skład kadry zarządzającej.

Rambo ma rację...

Chris, Ty chyba naprawdę pomyliłeś firmy... Albo jest tak jak pisze Rambo. Jakie szkolenia? Jaki profesjonalny HR? Doceniani są ci, co potrafią zrobić sobie reklamę albo skutecznie się przypodobać szefowi. Tzw. szarzy ludzie bez względu na swoje zaangażowanie i wyniki są tylko pionkami, bez twarzy. Nikt ich nie reklamuje bo i po co - ich sukcesy idą na konto ich przełożonych. Aha, a z HR o ile mi wiadomo nikt nie wyleciał - J. która była kilkanaście lat znalazła lepsza pracę, a jej następczyni poszła na macierzyński.

Rambo

wiesz co Chris, pracujesz albo w HR albo w innej firmie. Firma ma potencjał, ale jeszcze daleko do tego co piszesz - niezależnie że właściciel chce zmian. Tylko jak na mój gust to zatrudnia niewłaściwe osoby na kluczowe stanowika, osoby które te zmiany mają przeprowadzić.

Chris

Wszedlem na ta strone bo dowiedzialem sie ze kumpel startuje i czytal i sie wystraszyl. Czytam i czytam i zastanawiam sie czy te wszystkie komentarze nie sa czasem od osob ktore najnormalniej w swiecie nie zostaly po prostu zwolnione i sfrustrowane ?? Pracuje tu od paru lat, firma POWIEKSZA zatrudnienie, rozszerza dzialalnosc i moge zapewnic ze jesli pracujesz dobrze - jestes doceniany. Jak sie ktos obija - musi odejsc - proste. Sa mozliwosci rozwoju. Sa szkolenia. Spotkania. W koncu sa HR z prawdziwego zdarzenia. Laska ktora wczesniej byla - szczesliwie wyleciala bo totalnie sie do tego nie nadawala. Ja polecam kazdemu komu zalezy, chce sie uczyc, dokonalic i chce cos osiagnac.

też nie polecam

w firmie mogłoby siępracować fajnie. Są pieniądze, tylko tak z 5 osób z kluczowych stanowisk należałby wywalić, pracownicy którzy dłużej pracują w firmie...

nie polecam

Firma dobra co najwyżej na początek (jako pierwsza praca?) żeby zdobyć trochę doświadczenia do cv. Zarobki w większości poniżej średniej rynkowej, atmosfera kiepska, brak możliwości rozwoju, ścieżek karier, spojnego systemu motywacyjnego i premiowego. To, że ciągle rekrutuja chyba o czymś świadczy, bo nie są to rekrutacje związane z rozbudową zespołu tylko z ciągłą rotacją. Dział HR to porażka - niby istnieje, a nijak się to nie przekłada na realia w firmie. Jakiś czas temu jeszcze widać było, że niektórym w firmie zależy, żeby coś pozytywnego się zadziało, a teraz każdy myśli tylko o tym, żeby odpukać swoje i jeszcze najlepiej premię dostać (i tak mocno symboliczna) za wypełnienie swoich podstawowych zadań na stanowisku...

pracownik

niezależny HR- na pewno Pani/Pan ma rację. W tej firmie nie ma czegos takiego jak nowoczesny HR, polityka HR nie istniej. Właściciel chce zmian, ale metodami docisnąć na max - to nigdy się nie sprawdza na dłuższą metę. Widać jeszcze w tej firmie nie dojrzało się do logicznego myślenia.Firma ma potencjał żeby dobrze się pracowało, ale trend masowych odejść z tej firmy to nie przypadek.

niezależne HR

Witam wszystkich niezadowolonych i sfrustrowanych ;) Bardzo ubolewam nad faktem, że na forach nigdy nie udzielają się ludzie pracowici, zadowoleni i kontrolujący swoje życie. Przykre jest to, że każdy niezadowolony ma duże wymagania nie dając nic od siebie. Swego czasu przejęłam HR innej firmy- na początku również spotykałam się z podobnymi komentarzami, ale raczej kadry zatrudnianej przez poprzedniczkę... W tym momencie załoga w 3/4 składzie to ludzie zrekrutowani przez mnie. Sytuacja firmy nagle się zmieniła, wystarczyło dobrać odpowiedni personel. Na goworku brak negatywnych opinii od 1,5 roku. Jeśli w firmie na prawdę jest tak źle jak piszecie to nie przez Zarząd, a przez HR. HR odpowiada za planowanie strategi personalnej- w tym są systemy motywacyjne, ścieżki rozwoju, standardy stanowiskowe, oceny okresowe itd. Jeśli nie ma strategi zarządzania ludźmi to nie może być dobrze, bo LUDZIE TO FIRMA ! Życzę wszystkim udzielającym się byście znaleźli pracę dającą Wam satysfakcje, adekwatne wynagrodzenie i umożliwiającą planowanie przyszłości.

firma-porazka

Zmiany są - jak zwykle na gorsze. Cóż, ryba psuje się od głowy... Ci ci mają wybór i trochę szczęścia zwiewaja z tego Titanica. Reszta czeka i naiwnie wierzy (albo po prostu udaje) we wciskana namolnie propagandę sukcesu.

Rambo

ludzie nie wytrzymują tego bałaganu. Włściciel zatrudnił niedawno nowych dyrektorów, ciekawe co pokążą. Na razie nic szczególnego. Powinno się wyjść od wybory profesjonalnej firmy rekruterskiej. Firma ma pieniądze, stać ją na to. Na razie podejscie do zmian zbyt poważnie nie wygląda.

slave

"organizacja" co to za określenie dla tak dużej firmy ( osoba która nad ty główkowała i określa proces rekrutacji - musi być SPRYTNA ) w najbliższym czasie pojawią się określenia "zgromadzenie" itp. :)

Roki z Gdańk/Balcerskiego

Firma totalne dno. Aż szkoda, bo ma potencjał żeby podziałać. Bałagan i ludzi masowo się zwijają z firmy to i właściciel zatrudnia teraz nowych Dyrektorów (z zewnątrz) takich co by zaprowadzili porządek. Tylko to takie same ciule co osoby, które ich zatrudniają. Szkoda bo firma ma potencjał i mogłoby się w niej fajnie pracować.

nikto

Zatrudnij się to się w wkrótce dowiesz albo, już tam dawno pracujesz tylko ściemniasz tu na forom

pracownik

Ale propaganda i ściema Chyba Ci kolego podczas rozmowy kwalifikacyjnej pranie mózgu zrobili Jaka rozwijająca się organizacja ??? może z 15 lat temu Nowoczesne narzędzia pracy ??? czyli co komputer i kalkulator ? Atrakcyjny pakiet socjalny ??? czyli karta do lekarza to ta wielka atrakcja Rozwój i szkolenia ??? poczytaj kilka postów wyżej ( na własny koszt) Pozostaje tylko umowa o pracę Mimo to życzę powodzenia

Robert

Rozumiem, że żaden z Was już tam nie pracuje skoro takie dno, firmy szukają pracowników więc jak nie tu to gdzie indziej. nikto - co to za Magda Gesleer ?

taki

Firma DNO i tyle

Handlowiec
@taki 25.06.2015, 22:03
Firma DNO i tyle

A mnie się dobrze pracuje jako doradca techniczno handlowy.Nie wiem kto i po co tak narzeka.Na pewno na tle konkurencji EU ma najlepsze warunki.

nikto

Podobno idą zmiany,słyszeliśmy że przyjeżdża Magda Gesleer więc czas na wielką rewolucje w E-U kilku kelnerów już zwolniła wiec czas pokaże

Robert

Witam serdecznie, idę na rozmowę do Ecol-Unicon, czy wszystkie powyższe komentarze są prawdziwe ? Czy może ktoś się wypowiedzieć, kto tam pracuje najlepiej w magazynie? jakie są średnie zarobki ? kierownicy itp ?

Juve

Firma w Łodzi to totalne dno , zero szacunku dla pracownika . Ludzie zarabiają tak samo nieważne czy pracujesz 5 lat czy 2 miesiące , nieważne czy masz doświadczenie w budowlance czy nie , nieważne czy masz kilka uprawnień czy nie masz wcale , nieważne czy stoisz oparty o łopatę czy zapierda..sz cały dzień, wszystkich do jednego wora pakują . A jak się czymś wykazujesz to cię jeszcze wykorzystują .Za poprzednich kierowników było trochę lepiej teraz to kaszana straszna . Jednym słowem, płaca marna, warunki do dupy , kierownictwo na niczym się nie zna , o nic niemożna się doprosić, o premii zapomnijcie , na koniec i tak was wypierdo.ą .

haha

Ta firma to totalna porazka,pracowalem tam i wiem co pisze nie szanoja pracownilow.Odradzam

ms

Firma pretenduje od lidera w branży, zaś to tylko pozory. Firma przede wszystkim kiepsko zarządzana, nie szanuje pracowników co spowodowało w ostatnich latach (i nadal trwa....) dużą rotacja zatrudnienia. Generalnie kiepścizna.........

Miras 2543

Tez starałem się o prace w tej firmie. Ze względu na opinię o słabych zarobkach i opóźnieniach nie podjąłem dalszych rozmów, więc moja opinia nie jest miarodajna. Wszystkich niezadowolonych z Łodzi zachęcam do aplikowania do innych firm. Widzę, że pojawiło się ogłoszenie z Hydro-Vacuum producenta pomp, tłoczni i pompowni, Grundfoss szuka nowych pracowników, Wilo jest zainteresowane zmianami przedstawicieli. Próbujcie zmieńcie coś w swoim życiu. Ja spróbowałem i nie żałuję.

Zostaw opinię o Ecol - Unicon - Ruda Śląska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecol - Unicon