Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Garmond Press

Pracowałeś w firmie Garmond Press i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-05-21 09:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma ok, można normalnie i długo popracować. Atmosfera w porządku.
zdjecie uzytkownika
gregor - 2010-11-03 01:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma jaka istnieje na świecie. Zarobki, a właściwie to są ochłapy. Lepiej pracować u kogoś niż tam. Kierownictwo to złodzieje i oszuści. Omijajcie tą firemkę z daleka. Pracowałem tam chwilę a teraz nawet nie przejeżdżam obok nich bo się brzydzę.
zdjecie uzytkownika
cccc - 2010-11-15 13:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , a nie firma.
Nie mozna sie doprosic umowy o prace, nie mozna miec dziecka/ bo nie ma zwolnien ani opieki/ wtedy nie placa premii, ktora jest
"uznaniowa",nie mozna isc na urlop, bo nie ma kto zastapic ???
Zastanawiam sie dlaczego tam jeszcze nie ma PIP-u ??? Jakies uklady??
Ktorys z pracownikow sie poskarzyl do PIP, to go zwolnili z odpowiednim komentarzem, wiec chyba jednak????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-04-10 00:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech Pan nie przesadza Panie dyrektorze.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-25 16:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak w tej chwili wyglądają warunki pracy w Garmond Press? Szukam pracy i chciałbym tam aplikować ale najpierw chętnie dowiem się jak jest z wynagrodzeniami i czy są wypłacane terminowo. Ponad to jaka jest atmosfera pracy?
zdjecie uzytkownika
bpfgp - 2013-09-20 01:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera w pracy jest ok. Sam sobie wyznaczasz trasy jako przedstawiciel i odwiedzasz punkty. Od czasu do czasu kierownik podpowie Ci gdzie jakies punkty sa warte odwiedzenia. Co do wynagrodzenia to szalu nie ma 1800zł netto na poczatek przy wlasnej dzialalnosci gospodarczej. Plus taki, ze samochod masz do domu i odstawiasz go tylko na weekendy pod firma. Kontakt z biurem obslugi OK. Wszystko da sie z nimi zalatwic. Co do prowizji do podstawy to jest obliczana na zasadzie przejecia punktu i jest jednorazowa około 5%. Szału nie ma ale przy dobrym punkcie można strzelić 500zł.
zdjecie uzytkownika
Folks - 2013-09-20 12:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bpfgp, czyli bazę klientów robi się samemu, nie dają własnej z Garmond Press? To kilometry prywatne odliczają, mogę wieczorem autem do sklepu pojechać?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-06-12 12:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-05-21 09:23:25]:
najgorsza patologia z możliwych. dwutygodniowe opóźnienia z marną wypłatą. jeździsz swoim samochodem, który nie wytrzymuje przeładowania gazetami, więc ciągle w niego inwestujesz, a co za tym idzie, lepiej dostawać zasiłek niż tam pracować.
Przykład: na konto dostajesz 2500 zł, czyli - 1000 zł ZUS, od 500-1000 zł na paliwo, licząc że samochód będzie sprawny i nie dostaniesz mandatu za łamanie przepisów (by szybko rozwieść gazety) zostaje na rękę od 500-1000 zł za ciężką pracę za którą tylko karają jak pomylisz się w rozkładaniu.
Żadnych premii, żadnych uczciwych warunków pracy, wynagrodzenie nigdy na czas, ryzykujesz jeżdżąc z przeładowanym samochodem (mandatem lub życiem).
lepiej iść do pracy w lidlu, przynajmniej masz pełen pakiet socjalny, uczciwą pracę na umowę i wynagrodzenie zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-06-16 23:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Serio tyle wychodzi, 1000 na rękę? Przecież normalnie człowiek odszedłby po przepracowanym miesiącu w Garmond Press...
zdjecie uzytkownika
tymek - 2014-12-31 16:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sie z Tobą Janek nie zgodzę, bo weź pod uwagę np. ile teraz jest bezrobotnych ludzi którzy za te 1000 złotych przyszliby do pracy nawet z przysłowiowym pocałowaniem w rękę. Bo przecież jak będziemy patrzeć na to ze strony czy mieć te 1000 zł czy nie mieć w ogóle na życie to lepiej mieć, przynajmniej tak wg mnie
zdjecie uzytkownika
iks - 2015-01-15 19:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeszcze ważnym ewementem jest to na jaki za jaki etat dostajecie te 1000zł ? Nie doczytałem :-( Bo jak pół to nieźle wychodzi (choć wątpię, że tak jest).Wogle zastanawia mnie fakt jakie kompetencje u kandydata są dla nich najważniejsze, jakie są wartości i cele firmy, jak jest pod względem rozmów kwalifikacyjnych w Garmond Press
zdjecie uzytkownika
n.s - 2015-01-19 11:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dopiero pod koniec stycznia dostanę wypłatę za grudzień jak sie nie przeciągnie na luty ... Mam własną działalność ... Wszystko z własnej kieszeni muszę płacić ;/ A jeszcze wypłaty pourywali 200 - 300 zł ,bo tanie paliwo ...Szukam nowej pracy !!
zdjecie uzytkownika
kisiek - 2015-07-07 03:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, czy jak paliwo wróciło do cen rzędu 5 złotych za litr, a nie tych bliższych 4 z początku roku, to dali podwyżki paliwowe, czy może zapomnieli, że z tego powodu zrobili ucinki. Jesli dali to wszystko w porządku, bo to świadczy o tym, że na bieżąco śledzą koszty pracy swoich pracowników i sa uczciwi.
zdjecie uzytkownika
Zbigniew Stonoga - 2016-01-12 20:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam w tym bagnie trochę. Wszystko co zostało wyżej napisane to prawda, wszystko co do joty!! Firma ma potężne kłopoty z obsługą klientów, bo pracownicy magazynu i kierowcy muszą zapi.. w nocy, pewnie też się nieźle spieszyć, nie chce im się robić, pewnie dostają jakieś grosze... Nie mają chęci, nie mają motywacji... Klienci zgłaszają ciągle braki, a to zdarza się także, że kurierzy nie dowiozą w ogóle do konkretnego punktu prasy, dostawy. Tłumaczą się śmiesznie - że zapomnieli, że nie wiedzieli o tym, że tam trzeba dostarczać, że paczka się zapodziała między fotelami :) Odradzam naprawdę każdemu pracę w tej firmie, a zwłaszcza osobom z bogatym doświadczeniem! Lepiej poszukać pracy w branży, gdzie są większe i pewniejsze zyski. Marża w branży kolporterskiej jest znikoma, a trzeba dawać gigantyczne rabaty. Pracownik jest traktowany jak rzecz, jak maszyna, jak nic nie znaczący trybik, któremu trzeba zapłacić, bo nie ma innego wyjścia, jak zbędny koszt. Naprawdę wszystko, co zostało w setkach postów wyżej napisane, to prawda, ponadto niejasna sytuacja odnośnie wypłaty prowizji dla ph... System jest tak zawiły ( i się zmienia!), ze można by pisać elaboraty na ten temat! Kierownictwo poszczególnych oddziałów nieprzyjemne i zachowuje się jakby nie miało nic do powiedzenia, bo i pewnie nie ma... (patrz opinie wyżej), pracując tam czułem się jak pies na smyczy, pretensje na każdym kroku o to gdzie byłeś, czemu tak długo - wielki brat obserwuje :) więc potem starałem się chodzić jak szwajcarski zegarek, choć i wcześniej starałem się pracować najlepiej jak mogłem... Myślę, że branie wolnego w tej firemce, nawet z mega wyższej konieczności, jest tam bardzo niemile widziane :) Ja nie brałem :) w sumie nie miałem takiej potrzeby. Kolporter i Ruch powoli podkradają coraz więcej klientów, zwłaszcza kolpek radzi sobie świetnie na rynku. Garmond Press to strata czasu...
zdjecie uzytkownika
Filo - 2016-01-13 19:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No może nie przesadzaj @Zbigniew Stonoga, bo wiadomo że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, jakie grosze, słyszałem że mają umowę i spokojnie wyciągają 2500 i to netto
zdjecie uzytkownika
zaznajomiony - 2016-01-29 10:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim praca jest dobra jako dodatkowa. Ale faktycznie wszystko kreci sie wokoł własnego samochodu, a to niestety czasem kosztuje. Ja mam na czysto ok 1300 zł (po odjęciu paliwa). Ale za 3 godziny pracy dziennie!
zdjecie uzytkownika
wołek - 2016-01-29 18:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zaznajomiony a to nie możesz pracować dłużej żeby mieć wypłatę stosunkowo wyższą? Gdybyś pracował 9 h dziennie to byś miał prawie 4 tys zł. W ofercie pracy na ph we Wrocławiu firma zapewnia samochód

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Garmond Press

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert