Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Garmond Press

Pracowałeś w firmie Garmond Press i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-05-21 09:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma ok, można normalnie i długo popracować. Atmosfera w porządku.
zdjecie uzytkownika
gregor - 2010-11-03 01:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma jaka istnieje na świecie. Zarobki, a właściwie to są ochłapy. Lepiej pracować u kogoś niż tam. Kierownictwo to złodzieje i oszuści. Omijajcie tą firemkę z daleka. Pracowałem tam chwilę a teraz nawet nie przejeżdżam obok nich bo się brzydzę.
zdjecie uzytkownika
cccc - 2010-11-15 13:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , a nie firma.
Nie mozna sie doprosic umowy o prace, nie mozna miec dziecka/ bo nie ma zwolnien ani opieki/ wtedy nie placa premii, ktora jest
"uznaniowa",nie mozna isc na urlop, bo nie ma kto zastapic ???
Zastanawiam sie dlaczego tam jeszcze nie ma PIP-u ??? Jakies uklady??
Ktorys z pracownikow sie poskarzyl do PIP, to go zwolnili z odpowiednim komentarzem, wiec chyba jednak????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-04-10 00:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech Pan nie przesadza Panie dyrektorze.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-25 16:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak w tej chwili wyglądają warunki pracy w Garmond Press? Szukam pracy i chciałbym tam aplikować ale najpierw chętnie dowiem się jak jest z wynagrodzeniami i czy są wypłacane terminowo. Ponad to jaka jest atmosfera pracy?
zdjecie uzytkownika
bpfgp - 2013-09-20 01:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera w pracy jest ok. Sam sobie wyznaczasz trasy jako przedstawiciel i odwiedzasz punkty. Od czasu do czasu kierownik podpowie Ci gdzie jakies punkty sa warte odwiedzenia. Co do wynagrodzenia to szalu nie ma 1800zł netto na poczatek przy wlasnej dzialalnosci gospodarczej. Plus taki, ze samochod masz do domu i odstawiasz go tylko na weekendy pod firma. Kontakt z biurem obslugi OK. Wszystko da sie z nimi zalatwic. Co do prowizji do podstawy to jest obliczana na zasadzie przejecia punktu i jest jednorazowa około 5%. Szału nie ma ale przy dobrym punkcie można strzelić 500zł.
zdjecie uzytkownika
Folks - 2013-09-20 12:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bpfgp, czyli bazę klientów robi się samemu, nie dają własnej z Garmond Press? To kilometry prywatne odliczają, mogę wieczorem autem do sklepu pojechać?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-06-12 12:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2010-05-21 09:23:25]:
najgorsza patologia z możliwych. dwutygodniowe opóźnienia z marną wypłatą. jeździsz swoim samochodem, który nie wytrzymuje przeładowania gazetami, więc ciągle w niego inwestujesz, a co za tym idzie, lepiej dostawać zasiłek niż tam pracować.
Przykład: na konto dostajesz 2500 zł, czyli - 1000 zł ZUS, od 500-1000 zł na paliwo, licząc że samochód będzie sprawny i nie dostaniesz mandatu za łamanie przepisów (by szybko rozwieść gazety) zostaje na rękę od 500-1000 zł za ciężką pracę za którą tylko karają jak pomylisz się w rozkładaniu.
Żadnych premii, żadnych uczciwych warunków pracy, wynagrodzenie nigdy na czas, ryzykujesz jeżdżąc z przeładowanym samochodem (mandatem lub życiem).
lepiej iść do pracy w lidlu, przynajmniej masz pełen pakiet socjalny, uczciwą pracę na umowę i wynagrodzenie zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-06-16 23:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Serio tyle wychodzi, 1000 na rękę? Przecież normalnie człowiek odszedłby po przepracowanym miesiącu w Garmond Press...
zdjecie uzytkownika
tymek - 2014-12-31 16:06:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sie z Tobą Janek nie zgodzę, bo weź pod uwagę np. ile teraz jest bezrobotnych ludzi którzy za te 1000 złotych przyszliby do pracy nawet z przysłowiowym pocałowaniem w rękę. Bo przecież jak będziemy patrzeć na to ze strony czy mieć te 1000 zł czy nie mieć w ogóle na życie to lepiej mieć, przynajmniej tak wg mnie
zdjecie uzytkownika
iks - 2015-01-15 19:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeszcze ważnym ewementem jest to na jaki za jaki etat dostajecie te 1000zł ? Nie doczytałem :-( Bo jak pół to nieźle wychodzi (choć wątpię, że tak jest).Wogle zastanawia mnie fakt jakie kompetencje u kandydata są dla nich najważniejsze, jakie są wartości i cele firmy, jak jest pod względem rozmów kwalifikacyjnych w Garmond Press
zdjecie uzytkownika
n.s - 2015-01-19 11:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dopiero pod koniec stycznia dostanę wypłatę za grudzień jak sie nie przeciągnie na luty ... Mam własną działalność ... Wszystko z własnej kieszeni muszę płacić ;/ A jeszcze wypłaty pourywali 200 - 300 zł ,bo tanie paliwo ...Szukam nowej pracy !!
zdjecie uzytkownika
kisiek - 2015-07-07 03:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, czy jak paliwo wróciło do cen rzędu 5 złotych za litr, a nie tych bliższych 4 z początku roku, to dali podwyżki paliwowe, czy może zapomnieli, że z tego powodu zrobili ucinki. Jesli dali to wszystko w porządku, bo to świadczy o tym, że na bieżąco śledzą koszty pracy swoich pracowników i sa uczciwi.
zdjecie uzytkownika
Zbigniew Stonoga - 2016-01-12 20:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam w tym bagnie trochę. Wszystko co zostało wyżej napisane to prawda, wszystko co do joty!! Firma ma potężne kłopoty z obsługą klientów, bo pracownicy magazynu i kierowcy muszą zapi.. w nocy, pewnie też się nieźle spieszyć, nie chce im się robić, pewnie dostają jakieś grosze... Nie mają chęci, nie mają motywacji... Klienci zgłaszają ciągle braki, a to zdarza się także, że kurierzy nie dowiozą w ogóle do konkretnego punktu prasy, dostawy. Tłumaczą się śmiesznie - że zapomnieli, że nie wiedzieli o tym, że tam trzeba dostarczać, że paczka się zapodziała między fotelami :) Odradzam naprawdę każdemu pracę w tej firmie, a zwłaszcza osobom z bogatym doświadczeniem! Lepiej poszukać pracy w branży, gdzie są większe i pewniejsze zyski. Marża w branży kolporterskiej jest znikoma, a trzeba dawać gigantyczne rabaty. Pracownik jest traktowany jak rzecz, jak maszyna, jak nic nie znaczący trybik, któremu trzeba zapłacić, bo nie ma innego wyjścia, jak zbędny koszt. Naprawdę wszystko, co zostało w setkach postów wyżej napisane, to prawda, ponadto niejasna sytuacja odnośnie wypłaty prowizji dla ph... System jest tak zawiły ( i się zmienia!), ze można by pisać elaboraty na ten temat! Kierownictwo poszczególnych oddziałów nieprzyjemne i zachowuje się jakby nie miało nic do powiedzenia, bo i pewnie nie ma... (patrz opinie wyżej), pracując tam czułem się jak pies na smyczy, pretensje na każdym kroku o to gdzie byłeś, czemu tak długo - wielki brat obserwuje :) więc potem starałem się chodzić jak szwajcarski zegarek, choć i wcześniej starałem się pracować najlepiej jak mogłem... Myślę, że branie wolnego w tej firemce, nawet z mega wyższej konieczności, jest tam bardzo niemile widziane :) Ja nie brałem :) w sumie nie miałem takiej potrzeby. Kolporter i Ruch powoli podkradają coraz więcej klientów, zwłaszcza kolpek radzi sobie świetnie na rynku. Garmond Press to strata czasu...
zdjecie uzytkownika
Filo - 2016-01-13 19:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No może nie przesadzaj @Zbigniew Stonoga, bo wiadomo że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, jakie grosze, słyszałem że mają umowę i spokojnie wyciągają 2500 i to netto
zdjecie uzytkownika
zaznajomiony - 2016-01-29 10:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim praca jest dobra jako dodatkowa. Ale faktycznie wszystko kreci sie wokoł własnego samochodu, a to niestety czasem kosztuje. Ja mam na czysto ok 1300 zł (po odjęciu paliwa). Ale za 3 godziny pracy dziennie!
zdjecie uzytkownika
wołek - 2016-01-29 18:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zaznajomiony a to nie możesz pracować dłużej żeby mieć wypłatę stosunkowo wyższą? Gdybyś pracował 9 h dziennie to byś miał prawie 4 tys zł. W ofercie pracy na ph we Wrocławiu firma zapewnia samochód
zdjecie uzytkownika
arpus - 2016-02-19 19:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to się nie narobisz @zaznajomiony, możesz się zatrudnić także w innej firmie i byś miał wyższe zarobki. Bo tutaj masz szkolenia więc później jest większy wybór.
zdjecie uzytkownika
through - 2016-02-29 15:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super, że zapewniają odpowiednie szkolenia @arpus. Widać, że w ten sposób chcą przystosować pracownika do nowych obowiązków, ale nie wiadomo czy wypłata jest na czas, wiecie? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
stonoga - 2016-03-03 17:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filo - 2016-01-13 19:48:55]:
Nie wiem jak dobrym ph trzeba by było być, żeby wypracować takie wynagrodzenie, jakiś chyba wyjątkowy talent i cudotwórstwo!! Dużo zależy też oczywiście od rejonu, w którym przyszło nam pracować... Najnowsze wieści z linii frontu są natomiast takie, że nie dostałem drugiej części wynagrodzenia za miesiąc styczeń, w którym dane mi było przepracować tylko dwa tygodnie zanim zostałem zwolniony. Nie otrzymałem także, i tu uwaga! - prowizji od sprzedaży za trzy miesiące pracy!!! W moim przypadku ta prowizja miała być co prawda niewielka, ale łącznie Garmond Press wisi mi jakąś przeciętną, miesięczną cieciową wypłatę, więc mniej więcej wiecie o jakich pieniądzach mówię :) Tych pieniędzy do dzisiaj, czyli do dnia 03.03.16 nie ma na koncie, czy może być poważniejszy zarzut w stosunku do pracodawcy niż niewywiązanie się z umowy odnośnie tak ważnej kwestii jak wynagrodzenie??
zdjecie uzytkownika
leszek - 2016-03-03 17:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jest jednym z największych dystrybutorów prasy w Polsce, istnieja od 26 lat , gdzie codziennie dostarczaja prasę do 15 000 tysiecy lokalizacji, obecnie do jednego z saloników prasowych szukają kasjera.
zdjecie uzytkownika
we - 2016-03-09 20:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to mzoe chcialbys u nich sprobowac podjac prace? na przyklad szukaja pracownika biura obslugi kleinta w Poznaniu chodz o wprowadzanie danych do programu, rejestracja klientów i ich zamówień
zdjecie uzytkownika
popos - 2016-03-12 21:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca wbrew pozorom nie jest ciężka @we, no ale jednak wymaga pewnej wprawy, którą z czasem się uzyskuje, dają jednak zaledwie umowę zlecenie. Szkoda bo ogólnie ciekawie to wygląda.
zdjecie uzytkownika
leszek - 2016-04-13 09:24:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie, to widzę, że poszukują kilku przedstawicieli handlowych (Wrocław, Olsztyn, Rzeszów i Gorzów Wlkp). Ciekawe oferty, jeśli ktoś ma sporo umiejętności interpersonalnych. Ktoś może wie, ile średnio zarobi tu PH?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-15 08:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co czytam o tej firmie to wszystko prawda jeśli ktoś chce zarabiać 1200 zł za 24 nocki to polecam jest taki oddział w Sosnowcu oprócz pracy na swoich 80 punktach to jeszcze zamiatanie hali segregacja śmieci i mycie WC a panowie zwozenie palet przed po i w trakcie pracy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-04-18 16:53:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-04-15 08:39:33]:
No współczuję, kierowcy i ogólnie pracownicy hali mają chyba najgorzej. Oczywiście, jeżeli ktoś ma wysokie predyspozycje do wykonywania danej pracy, to będzie jakoś ciągnął ten wózek z emblematem Garmond Press. Tam w biurze w Sosnowcu np. są ludzie, często pracujący bardzo długo dla tej firmy i specjalnie nie narzekają, ale atmosfera udziela się wszystkim po równo, bez wyjątku! Jeżeli polityka firmy polega na wymienianiu pracowników bez skrupułów, którzy sobie trochę gorzej zaczynają radzić, mają trochę gorszy miesiąc, bądź od samego początku nie radzą sobie tak, jak życzy sobie tego zarząd, to nikt nie może czuć się bezpiecznie! Najlepszy w Sosnowcu jest pan "kierownik naczelny", tzw. dajrektor, wysoki, chudy buc, wieśniak do n - tej potęgi:) Życie, współżycie z innymi ludźmi w społeczeństwie polega na wzajemnej akceptacji, szacunku i czegoś, co się nazywa savoir vivre, kulturze nawet jeśli wydaje się to powierzchowne, płytkie i zakłamane. Ale dla tego pana jest juz za późno, żeby to zrozumieć :)
zdjecie uzytkownika
miro - 2016-05-04 14:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od wielu lat ludzie nie dostają pełnego urlopu mówimy tu o magazynie nieuzasadnione potrącenia przy stawce niższej niż najniższa krajowa ilość np.nocek to od 23 do 25 i tak przy tej ilości masz problem dostać 1350 netto to szok tak jest w oddziale w Sosnowcu jeśli ci to odpowiada to składaj CV powodzenia.
zdjecie uzytkownika
kosok - 2016-05-09 20:21:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Urlopy i tak przecież co roku muszą być wykorzystane, bo to umowa o pracę
zdjecie uzytkownika
gruby - 2016-05-10 11:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [through - 2016-02-29 15:40:17]:
Mój drogi @through - odpowiadam na Twoje pytanie: pieniądze NIE są na czas. Nigdy. Zazwyczaj kilka dni - do tygodnia opóźnione. Wystawiam firmie jedynkę.
zdjecie uzytkownika
miro - 2016-05-19 11:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osoby na samozatrudnienia i na zleceniu nie mają urlopu natomiast te na umowę o pracę dostają polowe jak ci nie pasuje to wypad ocena chyba jedynka

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Garmond Press!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Garmond Press
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert