Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Haering Polska

Pracowałeś w firmie Haering Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zło. - 2014-12-12 00:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciekawe czy Pan Anton wie że szykuje się praca w Święta? Ciekawi mnie jakich silnych "argumentów" użyją przełożeni na "zachętę". Weekendy robocze to już normalność, teraz chcą nam zabrać święta, a jutro będą nas ganiać z pejczami jak za okupacji. To poniżające.... Jeśli czytają to jacyś urzędnicy państwowi to może ktoś się wreszcie zainteresuje tym "zbawcą" Piotrkowa. Hańba.
zdjecie uzytkownika
aktualny pracownik 2014 - 2014-12-16 21:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Pracuję w Haeringu 3 lata :( i sporo przeżyłem w tej firmie.... Co do warunków sanitarnych to katastrofa niby stołówka bardzo daleko od miejsca pracy a mamy na dojście zjedzenie oraz powrót 15 min.... więc ludzie jedzą na hali w oparach olejowych i syfie, toalety 2 pomieszczenia syf... papier z gazet.... mydło nie daje rady z olejem..., hałas na automatach tokarskich GM jest katastrofa norma 3 razy przekroczona.. ale oczywiście w czasie kontroli połowę maszyn nie pracowało, sam musiałem ściemniać i mówić kontrolerce że jest przezbrajanie :)reszta działów też straszny hałas, opary i mgła olejowa też katastrofa wyciągi nic nie dają a zmywacz "benakol" to rak w płynie, ATMOSFERA to chyba najgorsze w tym zakładzie (zależy na których działach) MOBBING MOBBING i jeszcze raz MOBBING mają w d... twoje prywatne życie "maszyna musi produkować" to jest najważniejsze nie liczą się z niczym premię można stracić od tak sobie np. jeżeli nie możesz przyjść w jakiś dzień weekendowy... MNIE NAWET WYZYWAŁ PRZEŁOŻONY O WEEKEND, a niemiec anton traktowany jak bóstwo.....
Jednym zdaniem powiem... JEŻELI KTOŚ NIE MOŻE ZNALEŹĆ INNEJ PRACY LUB MA KREDYTY LUB RODZINĘ NA UTRZYMANIU I BRAK PRACY TO MOŻE PRACOWAĆ W TYM ZAKŁADZIE ALE TRZEBA SIĘ ZASTANOWIĆ CZY WARTO MARNOWAĆ ZDROWIE I ŻYCIE... ŻYJEMY ŻEBY PRACOWAĆ DLA HARINGA ?
zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-12-17 16:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Popieram powyższy wpis.
Staram się głosić taki sam pogląd: "szkoda życia na haeringa".
A polaczki poustawiani na wyższych szczeblach jak za wojny, byle z z bogatszym trzymać, to może i dla nich skapnie. A swojego rodaka, to by na rzeź wysłali za psi grosz.
Szkoda słów strzępić.
Przemyślcie ludzie, bo to dobrowolne pchanie się do obozu pracy...
zdjecie uzytkownika
:)WEN - 2015-01-07 22:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsze jest to że co piszecie to prawda !!!!!Hering to firma myśląca tylko o zysku na rzecz wlasciciela nie myśląca o ludziach pracujących w niej.W delcie firmie mającej przed sobą przyszłość ....wystarczyło zainwestować w nowsze maszyny....a pieniądze były Były prezes doprowadził firmę do likwidacji mając nadzieję,że wejdzie na stołek likwidatora który otrzymywał wynagrodzenie na delcie 7 tyś co miesiąc i 250 tyś odprawy co mu się nie udało...Na automaty mówi się że to wykańczalnia ludzi a to automaty od heringa....Wielu ludzi po przejeciu heringa delty zwolniono że niby się nie nadają a znali się lepiej na zawodzie niż kierownik który przyszedł z heringa do nadzoru....zlikwidowano profesjonalną grupę serwisową zajmującą sie maszynami znanej marki paliwowej żekomo o zbyt wysokie koszty,zapewne ktoś z kierowników podpowiedział dyrekcji że ludzie od heringa zajmą się tymi pracami.Ludzie mają juz dosyć tam pracy i pewnie długo ta firma nie pociągnie.
zdjecie uzytkownika
pracowiklux - 2015-01-18 09:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje w tej firmie dwa lata. Pracy raczej nie zmienie bo w Piotrkowie wiecej sie nie zarobi. 3-4 dni weekendowe to raczej norma. 10 każdego miesiąca w okolicach 3 tys. Zl jest. To ze majster czy kierownik opierdziela nas ze na częściach są jakieś uszkodzenia, wióry czy tez wymiar przekroczony jest o 0.01 mm. Mam to bardzo gleboko wiecie gdzie. Bo przecierz te części ogląda spora grupka babeczek zawsze wytlumaczyc sie mozna. Premia zawsze jest. Pelen luz i brak spiny. Śmiać mi sie chce ze ktoś zostaje biega jak zajac po zakładzie. Dodam jeszcze ze z wykształcenia jestem mechanikiem niedlugo będę bronil inżyniera, nie spodziewam sie awansu ani podwyżki. Perspektyw raczej brak. Ale za parę lat moze gdzieś indziej powstac podobna firma. Hmmm marzenia.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-11 18:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam pytanie jak długo trzeba czekać na telefon od nich po rozmowie kwalifikacyjnej ?
zdjecie uzytkownika
xfxf - 2015-02-12 10:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A jak z płacami ?
zdjecie uzytkownika
gośka - 2015-02-12 12:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem w Hearingu prawie dziewięć lat, jedyne co dobrego wyniosłem z tej firmy to doświadczenie. Rok temu znalazłem prace w niemczech(nie znając zbyt dobrze języka) i muszę powiedzieć że praca tutaj jest po prostu super,jest luz jak za starych czasów na delcie. Moja rada kto ma trochę odwagi niech szuka pracy w niemczech.
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-12 15:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hitl. Z.Mać. i frau Ewa Mija kaput w bunkrze przy Piotrków der strasse
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-12 16:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zero emerytury
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-26 00:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieszczęliwy wypadek. Zabujcy Ty mija zwykły prosty ssaku
zdjecie uzytkownika
operator gm20 - 2015-02-26 14:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gośka - 2015-02-12 12:30:46]:
A czy to jest ta firma co wszyscy z Haeringa jak sie zwalniaja do Niemiec to do twojej?:) w jakim to jest miescie
zdjecie uzytkownika
gośka - 2015-03-10 13:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator gm20 - 2015-02-26 14:10:00]:
Może nie wszyscy którzy się zwalniają przyjeżdżają tutaj ale jest już tu kilka osób z Haeringa
zdjecie uzytkownika
operator gm20 - 2015-03-17 00:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gośka - 2015-03-10 13:08:44]:
A perspektywy zatrudnienia w najblizszym czsie sa jakie ?
zdjecie uzytkownika
jump - 2015-03-28 16:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie spokoj jak Wam sie nie podoba to po co robocie? Narzekacie ze brak wolnych weekendow ale wiekszosc jak ma wolne to wielkie ale i placz dlaczego on ma wolne bo mniej zarobi. Ogarnijcie sie i zastanowcie nad soba. Dla wszystkich nowych powiem tak ile ludzi tyle opini . Nie sluchajcie nikogo tylko przyjdzcie sami zobaczyc. Ja osobiscie jestem zadowolona . Przedewszystkim jak na Piotrkow i okolice zarobki dobre nie musze biegac jak debil i dzwigac jakis ciezkich rzeczy z 2 weekendami 2 tys przeszlo jest a jestem nowym pracownikiem i nie mam premii jak inni po 600 1500 zl tylko 150. Nie ma co narzekac co najwazniejsze jest normalna umowa nie jakas agencyjna na tydz czy miesiac ubezpieczeniebwszystkie skladki pensja do 10-ego na koncie pakiet socjalny . Mozna urodzic i normalnie wrocic do pracy :) owszem kierownictwo czesto kaze przychodzic do pracy bo jest parcie na czesci ale sami ludzie im na to pozwolili na poczatku wiec sie przyzwyczaili a chetnych nie brakuje. Na miejsce tych co tu tak narzekaja znajdzie sie 10 innych chetnych. Czasami jest ciezko ale takie jest zycie w Polsce i nic z tym nie zrobimy.
zdjecie uzytkownika
stefan - 2015-03-29 10:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do jump
płacz i lamenty jak jest wolne? na którym to dziale? popytaj chłopaków co na maszynahc pracują kiedy mają wolne łikendy, a jak nie chca przychodzic to po premii bo przychodzenie w tej firmie w weekendy nie jest przymusowe ale "mile widziane" nie bedziesz chodizł to cie wywalą, dwa aby sie utrzymać najlepiej mieć nazwisko bo to już prawie rodzinna firma sie robi:)
zdjecie uzytkownika
operator gm - 2015-04-02 09:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jump - 2015-03-28 16:31:05]:
Koleżanka z Qs-u się odezwała:)piszesz,że nowa jesteś to co ty możesz wiedzieć o tej firmie popracuj trochę to zobaczymy jak będziesz chwaliła tą firmę. Piszesz,że z 2 week i premia masz 2tys to policz co byś miała bez premi i nadgodzin
zdjecie uzytkownika
ccto - 2015-04-02 20:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jump - 2015-03-28 16:31:05]:
Nowa i już premia? Fiuu, fiuu. Strzelasz "z ucha"? Z tą kasą to chyba żart. Skoro nie ukrywasz swoich zarobków to napisz jaką masz stawkę to prościej będzie zweryfikować to co piszesz. Chyba że podałaś wynagrodzenie brutto. A to że płacą to jakaś łaska według ciebie?. W końcu po to się pracuje. Ludzi z twoją niewolniczą mentalnością niestety pełno.. Na kilometr śmierdzi kierowniczą wazeliną..
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-06 21:36:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja powiem wam ze jestescie idiotami w tej szwabskiej fabryce, niemiec was kupilł za pare eurusków i gania. Sami sie daliście i kręcicie bata na siebie.Pierwsza osoba co poszła w sobote do pracy powinna dostac wpierdol,nauczyliscie to tak macie. SAMI JESTEŚCIE SOBIE WINNI W tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
jump - 2015-04-06 22:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
9 miesiecy jak juz tak chcecie wiedziec. Nie powiem niektorzy operatorzy maja przerabane ale kto ich przyzwyczail do przychodzenia w weekendy ? My sami niestety taka prawda a teraz juz za pozno zeby cos zrobic bo ludzi jest pelno chetnych. Dla mlodych ludzi nie ma perspektyw w tym kraju bo same umowy zlecenia albo tygodniowki i praca sezonowa na magazynach od czerwca do wrzesnia lub na akord. Jak ktos nie robil to nie zrozumie tam nie ma premi. Robi sie po 6dni w tyg a dostaje 1300 zl do toalety zeby isc trzeba sie pytac. Pensja czasami 10 czasami dopiero 20 zalezy jaka agencja. Wiec jak ktos tak robil przez jakis czas a teraz dostal normalna umowe i moze zarobic dla niektorych marne 2000 tys to sie cieszy. Nie mam nikogo znajomego tam niestety i nie wchodze w dupe nikomu ide robie swoje i reszte mam gdzies. Gdybym miala to zapewne wiecej bym sie dorobila albo miala latwiej z kierownictwem a tak ugryze sie w jezyk i kasa jest. Prawda jest taka ze jak ktos chce zarobic to musi z tad wyjechac albo do wiekszego miasta albo innego kraju.
zdjecie uzytkownika
Ariba - 2015-04-08 15:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy jest tu ktoś kto korzystał ze szkolenia? (3-letniego) podajże... Hearing ogłasza to w gazetach w internecie i gdzie tylko się da.Czy trudno jest się tam utrzymać? jak wygląda nauka i praca na etapie szkolenia? czy uczeń po technikum mechanicznym z zaświadczeniem zawodowym jest w stanie sobie tam poradzić? i jak to się ma do przyszłości bo słyszałem że idąc na kurs trzeba podpisać umowę o pracę na kolejne 5 lat po ukończeniu 3letnigo szkolenia... proszę Was o sprostowanie i ukierunkowanie mnie w temacie bo jako tegoroczny absolwent szkoły średniej jestem zainteresowany ofertą Hearinga.Dodam że kładę nacisk na naukę wykonywania zawodu i zdobywanie doświadczenia,póki co nie planuję studiów bo po prostu mnie nie stać.Z góry dziękuję za pomoc.
zdjecie uzytkownika
Wasyl - 2015-04-08 22:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W mojej opinii bezsensownym jest powielanie tego czego się uczyłeś, ale jeżeli uważasz, że jest to dobre to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. A teraz parę faktów:
dwa dni uczysz się poza zakładem, natomiast trzy na zakładzie. Wynagrodzenie? Rzecz jasna minimalna krajowa, po pewnym czasie można robić nadgodziny. Okres właściwej nauki trwa dwa lata + jeden rok pracy na dziale no i od ubiegłego roku doszła ta ww. przez Ciebie lojalka. Czyli prócz trzech lat musisz odpracować dwa lata. Na pewno sobie poradzisz, mam znajomych po technikum i na spokojnie dają sobie radę, czego nie można powiedzieć o różnych osobach po ogólniakach czy technikach nietożsamych z branżą zakładu. Jeżeli chcesz przedłużyć jako-tako sobie młodość to nie zaprzeczę, że jest to ciekawa oferta, wyjazdy do Niemiec etc.
zdjecie uzytkownika
Ariba - 2015-04-12 18:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W związku z tym chciałbym dowiedzieć się,czy istnieje możliwość dostania się do tej szkoły bez matury oraz czy rozpoczęcie nauki/pracy na etapie szkolenia przypisane jest na godz 6:00 codziennie? jeżeli tak to czy Hearing ma jakiś swój internat etc.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Po pierwsze to trzeba mieć kogoś znajomego kto poda podanie gdzieś wyżej - z portierni dostaje się jedno na 10000000000000000 złożonych (choć mi się tak udało). Sama rozmowa mało stresująca zadane pytania są banalne np. dają rysunek i się pytają o opisane tam tolerancje, niema durnego pytania ile chce Pan/Pani zarabiać tylko sami mówią swoje warunki.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
stefania - 2015-04-22 09:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ariba - 2015-04-12 18:59:59]:
internatu nie mają, ale wiesz jak się przekimasz w szatni nikt ci nic nie powie, tu jak w japoni doceniaja ze pracownik nie chce wychodzic do domu:) mniej premi ci zabiora na koniec miesiaca
zdjecie uzytkownika
robot - 2015-04-27 00:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stefania - 2015-04-22 09:46:15]:
Stefania dobrze gada
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Haering Polska?
Zadaj pytanie