Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Haering Polska

Pracowałeś w firmie Haering Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-11-24 13:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
@wk- można wiele, ale przede wszystkim nie w atmosferze mobingu i presji psychicznych. Stawki również mocno bym się czepił, bo góra pławi się w białych koszulach, jeżdżąc firmowymi samochodami zatankowanymi po korek z miesięcznymi pensjami od 10tys. wzwyż, a Ci którzy odwalają robotę biorą 2- 3tys. zł, jeśli robią niemal wszystkie dni łikendowe. W ten sposób mlodzi nie mają życia, a na starszych ich własne dzieci wołają "wujku"...
Moje rozgoryczenie jest duże, bowiem miałem nadzieję na samorozwój w tym miejscu. Tam jednak są układy i układziki, a jak nie jesteś "swój", a za dużo pytasz, odzywasz się, coś potrafisz i masz wykształcenie, to dostaniesz elegancko podłożoną świnię ze dwa razy i skończy się Twoja praca ;)
Idźcie, sprawdźcie, sami oceńcie ;)
zdjecie uzytkownika
Lokaj - 2014-11-25 01:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@łorker Ale czy osoby decydujące w tej firmie nie widzą osób, które rzeczywiście coś potrafią i nie powinni być ponad tymi podziałami i układami? Jeżeli również są w tym zamieszani to ciężko rzeczywiście spojrzeć pozytywnie na pracę w tej firmie. Zarobki rzędu 3000 niektórym by odpowiadały - chociaż mogłoby to również zależeć od ilości obowiązków.
zdjecie uzytkownika
dinka - 2014-11-30 22:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam kto pomoże dostać pracę w haeringu??? please prywatnie daon@op.pl
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-11-30 22:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak bym nie musiał w niemczech ogladac plecow pana ktory mial mnie uczyc a on sie ciagle zaslanial i mial mnie dupie to nie moja wina,ja pojechalem sie tam uczyc a nie pic alkohol,a miejsca kolo maszyny nie bylo za duzo.poprostu kady sie boi o swoja dupe i tyle i ludzie nie piszczcie glupot ze ktos nie daje rady,poprostu nie chca uczyc,a te mysla z przyjdziesz porobisz 2 dni na maszynie i jeszcze norme zrobisz..a co nie ktorzy kierownicy troche powinni spasowac bo paru ludzi za podwyzke cisnienia R zabrała..
zdjecie uzytkownika
doda15 - 2014-12-03 12:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje tu już wiele lat, bywało różnie, ale generalnie nie narzekam. Można normalnie zarobić. Mnie jest tu dobrze, nie odczuwam stresu i napięcia, ale to chyba w dużej części kwestia podejścia i charakteru. Nie mam czegoś w stylu ...o Boże znowu muszę tam iść... Jeśli tak podchodzimy do czegokolwiek nigdy nie przestaniemy być wielkim narzekaniem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Indexman - 2014-12-04 16:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytał ktoś artykuł w "Polityce"? Ponoć nieźle pojechali z Haeringiem...
zdjecie uzytkownika
Indexman - 2014-12-04 16:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytał ktoś artykuł w "Polityce"? Ponoć nieźle pojechali z Haeringiem...
zdjecie uzytkownika
pompka - 2014-12-04 19:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Same bzdety w tym brukowcu.nie warto czytać.niech nam znajdą lepsza pracę jeśli tu niby tak źle.żyj nam panie Antonie 100 Lat i jak się da to dłużej!!!
Z
zdjecie uzytkownika
fury - 2014-12-07 00:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Bardzo fajny artykuł - jesteśmy "murzynami".
Nie jesteśmy przedmiotami pracy. To praca jest dla nas nie my dla haeringa. RÓBMY WRESZCIE WOLNY WEEKEND.
zdjecie uzytkownika
zło. - 2014-12-12 00:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciekawe czy Pan Anton wie że szykuje się praca w Święta? Ciekawi mnie jakich silnych "argumentów" użyją przełożeni na "zachętę". Weekendy robocze to już normalność, teraz chcą nam zabrać święta, a jutro będą nas ganiać z pejczami jak za okupacji. To poniżające.... Jeśli czytają to jacyś urzędnicy państwowi to może ktoś się wreszcie zainteresuje tym "zbawcą" Piotrkowa. Hańba.
zdjecie uzytkownika
aktualny pracownik 2014 - 2014-12-16 21:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracuję w Haeringu 3 lata :( i sporo przeżyłem w tej firmie.... Co do warunków sanitarnych to katastrofa niby stołówka bardzo daleko od miejsca pracy a mamy na dojście zjedzenie oraz powrót 15 min.... więc ludzie jedzą na hali w oparach olejowych i syfie, toalety 2 pomieszczenia syf... papier z gazet.... mydło nie daje rady z olejem..., hałas na automatach tokarskich GM jest katastrofa norma 3 razy przekroczona.. ale oczywiście w czasie kontroli połowę maszyn nie pracowało, sam musiałem ściemniać i mówić kontrolerce że jest przezbrajanie :)reszta działów też straszny hałas, opary i mgła olejowa też katastrofa wyciągi nic nie dają a zmywacz "benakol" to rak w płynie, ATMOSFERA to chyba najgorsze w tym zakładzie (zależy na których działach) MOBBING MOBBING i jeszcze raz MOBBING mają w d... twoje prywatne życie "maszyna musi produkować" to jest najważniejsze nie liczą się z niczym premię można stracić od tak sobie np. jeżeli nie możesz przyjść w jakiś dzień weekendowy... MNIE NAWET WYZYWAŁ PRZEŁOŻONY O WEEKEND, a niemiec anton traktowany jak bóstwo.....
Jednym zdaniem powiem... JEŻELI KTOŚ NIE MOŻE ZNALEŹĆ INNEJ PRACY LUB MA KREDYTY LUB RODZINĘ NA UTRZYMANIU I BRAK PRACY TO MOŻE PRACOWAĆ W TYM ZAKŁADZIE ALE TRZEBA SIĘ ZASTANOWIĆ CZY WARTO MARNOWAĆ ZDROWIE I ŻYCIE... ŻYJEMY ŻEBY PRACOWAĆ DLA HARINGA ?
zdjecie uzytkownika
łorker - 2014-12-17 16:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram powyższy wpis.
Staram się głosić taki sam pogląd: "szkoda życia na haeringa".
A polaczki poustawiani na wyższych szczeblach jak za wojny, byle z z bogatszym trzymać, to może i dla nich skapnie. A swojego rodaka, to by na rzeź wysłali za psi grosz.
Szkoda słów strzępić.
Przemyślcie ludzie, bo to dobrowolne pchanie się do obozu pracy...
zdjecie uzytkownika
:)WEN - 2015-01-07 22:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsze jest to że co piszecie to prawda !!!!!Hering to firma myśląca tylko o zysku na rzecz wlasciciela nie myśląca o ludziach pracujących w niej.W delcie firmie mającej przed sobą przyszłość ....wystarczyło zainwestować w nowsze maszyny....a pieniądze były Były prezes doprowadził firmę do likwidacji mając nadzieję,że wejdzie na stołek likwidatora który otrzymywał wynagrodzenie na delcie 7 tyś co miesiąc i 250 tyś odprawy co mu się nie udało...Na automaty mówi się że to wykańczalnia ludzi a to automaty od heringa....Wielu ludzi po przejeciu heringa delty zwolniono że niby się nie nadają a znali się lepiej na zawodzie niż kierownik który przyszedł z heringa do nadzoru....zlikwidowano profesjonalną grupę serwisową zajmującą sie maszynami znanej marki paliwowej żekomo o zbyt wysokie koszty,zapewne ktoś z kierowników podpowiedział dyrekcji że ludzie od heringa zajmą się tymi pracami.Ludzie mają juz dosyć tam pracy i pewnie długo ta firma nie pociągnie.
zdjecie uzytkownika
pracowiklux - 2015-01-18 09:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuje w tej firmie dwa lata. Pracy raczej nie zmienie bo w Piotrkowie wiecej sie nie zarobi. 3-4 dni weekendowe to raczej norma. 10 każdego miesiąca w okolicach 3 tys. Zl jest. To ze majster czy kierownik opierdziela nas ze na częściach są jakieś uszkodzenia, wióry czy tez wymiar przekroczony jest o 0.01 mm. Mam to bardzo gleboko wiecie gdzie. Bo przecierz te części ogląda spora grupka babeczek zawsze wytlumaczyc sie mozna. Premia zawsze jest. Pelen luz i brak spiny. Śmiać mi sie chce ze ktoś zostaje biega jak zajac po zakładzie. Dodam jeszcze ze z wykształcenia jestem mechanikiem niedlugo będę bronil inżyniera, nie spodziewam sie awansu ani podwyżki. Perspektyw raczej brak. Ale za parę lat moze gdzieś indziej powstac podobna firma. Hmmm marzenia.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-02-11 18:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie jak długo trzeba czekać na telefon od nich po rozmowie kwalifikacyjnej ?
zdjecie uzytkownika
xfxf - 2015-02-12 10:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak z płacami ?
zdjecie uzytkownika
gośka - 2015-02-12 12:30:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem w Hearingu prawie dziewięć lat, jedyne co dobrego wyniosłem z tej firmy to doświadczenie. Rok temu znalazłem prace w niemczech(nie znając zbyt dobrze języka) i muszę powiedzieć że praca tutaj jest po prostu super,jest luz jak za starych czasów na delcie. Moja rada kto ma trochę odwagi niech szuka pracy w niemczech.
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-12 15:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hitl. Z.Mać. i frau Ewa Mija kaput w bunkrze przy Piotrków der strasse
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-12 16:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zero emerytury
zdjecie uzytkownika
teodor - 2015-02-26 00:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nieszczęliwy wypadek. Zabujcy Ty mija zwykły prosty ssaku
zdjecie uzytkownika
operator gm20 - 2015-02-26 14:10:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gośka - 2015-02-12 12:30:46]:
A czy to jest ta firma co wszyscy z Haeringa jak sie zwalniaja do Niemiec to do twojej?:) w jakim to jest miescie
zdjecie uzytkownika
gośka - 2015-03-10 13:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator gm20 - 2015-02-26 14:10:00]:
Może nie wszyscy którzy się zwalniają przyjeżdżają tutaj ale jest już tu kilka osób z Haeringa
zdjecie uzytkownika
operator gm20 - 2015-03-17 00:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gośka - 2015-03-10 13:08:44]:
A perspektywy zatrudnienia w najblizszym czsie sa jakie ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Po pierwsze to trzeba mieć kogoś znajomego kto poda podanie gdzieś wyżej - z portierni dostaje się jedno na 10000000000000000 złożonych (choć mi się tak udało). Sama rozmowa mało stresująca zadane pytania są banalne np. dają rysunek i się pytają o opisane tam tolerancje, niema durnego pytania ile chce Pan/Pani zarabiać tylko sami mówią swoje warunki.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
jump - 2015-03-28 16:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie dajcie spokoj jak Wam sie nie podoba to po co robocie? Narzekacie ze brak wolnych weekendow ale wiekszosc jak ma wolne to wielkie ale i placz dlaczego on ma wolne bo mniej zarobi. Ogarnijcie sie i zastanowcie nad soba. Dla wszystkich nowych powiem tak ile ludzi tyle opini . Nie sluchajcie nikogo tylko przyjdzcie sami zobaczyc. Ja osobiscie jestem zadowolona . Przedewszystkim jak na Piotrkow i okolice zarobki dobre nie musze biegac jak debil i dzwigac jakis ciezkich rzeczy z 2 weekendami 2 tys przeszlo jest a jestem nowym pracownikiem i nie mam premii jak inni po 600 1500 zl tylko 150. Nie ma co narzekac co najwazniejsze jest normalna umowa nie jakas agencyjna na tydz czy miesiac ubezpieczeniebwszystkie skladki pensja do 10-ego na koncie pakiet socjalny . Mozna urodzic i normalnie wrocic do pracy :) owszem kierownictwo czesto kaze przychodzic do pracy bo jest parcie na czesci ale sami ludzie im na to pozwolili na poczatku wiec sie przyzwyczaili a chetnych nie brakuje. Na miejsce tych co tu tak narzekaja znajdzie sie 10 innych chetnych. Czasami jest ciezko ale takie jest zycie w Polsce i nic z tym nie zrobimy.
zdjecie uzytkownika
stefan - 2015-03-29 10:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do jump
płacz i lamenty jak jest wolne? na którym to dziale? popytaj chłopaków co na maszynahc pracują kiedy mają wolne łikendy, a jak nie chca przychodzic to po premii bo przychodzenie w tej firmie w weekendy nie jest przymusowe ale "mile widziane" nie bedziesz chodizł to cie wywalą, dwa aby sie utrzymać najlepiej mieć nazwisko bo to już prawie rodzinna firma sie robi:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Haering Polska?
Zadaj pytanie