brak logo

Haering Polska

Piotrków Trybunalski

Opinie o Haering Polska

kobalt 2016-08-10 22:03:55
no w sumie to zakładka z kariera ich na stronie internetowej to jest dość mocno rozbudowana, szacun, ale jednak żadnych ofert nie ma. a co chodzi im z ta Filozofią Kaizen o której tak ciągle nadaja i się chwalą?
pie rdol cie się bu raki 2016-08-12 01:27:44
W powietrzu na halach panuje atmosfera olejowo- kurzowa. Hałas dokucza nawet jak się ma założone stopery. BHP tu nie uświadczysz na stanowisku pracy przy maszynie. Atmosfera interpersonalna fatalna. Chamy brylują. Ostatnio wymyślili sobie ankietę. Imienną, oddawaną do rąk przełożonemu. Badają nastroje wśród zwykłych pracowników jakby nie wiedzieli co w tej firmie myśli się o co niektórych kierownikach i majstrach.
4
jola 2016-08-12 14:27:16
Jeśli chodzi o oferty pracy to widziałem tutaj jedna jako Kierownik Magazynu i wydaje mi się naparwde dobra tak naparwde. Djcie znac co o niej myślicie?
XXX 2016-08-13 00:27:15
W maju 2016 roku zwolnilem sie z tej patologi pracowalem 4 lata. Hala GM, schutte. pracuje.... tam gdzie reszta ktora sie zwolnila. Najlepsza decyzja jaka dokonałem. realia, reszta przyjdziesama.
prty 2016-08-13 17:09:16
@jola a to Ty dla siebie takiej pracy szukasz? Szacun dziewucho, ale niestety chyba jakoś źle spojrzałaś, bo ja takiej oferty pracy nie widzę, więc nie wiem, skąd takie informacje posiadasz? No, chyba, że to ja nieumiejętnie szukam ofert pracy - tak też może być
kiedys GM 2016-08-16 21:27:18
Nie Nina dziewczyn do kontroli raczej nie przyjmują u nas kontrola inaczej wygląda niż u was jak coś to do biur raczej :)
kiedys GM 2016-08-16 21:27:41
Nie Nina dziewczyn do kontroli raczej nie przyjmują u nas kontrola inaczej wygląda niż u was jak coś to do biur raczej :)
ojciec hani 2016-08-17 20:41:10
do biura to znaczy o jakich konkretnie stanowiskach pracy mówisz? ciekawi mnie też to napisałeś kolego o kontroli... inaczej wygląda... czyli jak konkretniej>? chciałbym się zapytać bo córka szuka pracy i jej pomagam
ech 2016-08-18 11:55:54
W tym zakładzie kobiety pracują głownie na tzw. QS. Czynności, które tam wykonują, to głównie oglądanie pod mikroskopem części i szukanie uszkodzeń; dodatkowo dla niektórych detali ręczne wykonywanie pomiarów. Drugi dział gdzie pracuje dużo kobiet, to tzw. wyrywka. Pracuje się na hali maszyn i kontroluje w sposób wyrywkowy (stąd nazwa) detale wyprodukowane przez operatorów, sprawdza się wymiary i jakość powierzchni. Jest to praca na trzy zmiany, w przeciwieństwie do QS, który robi tylko na dwie zmiany. Ogłoszeń na te stanowiska nie ma nigdzie, dokumenty składa się bezpośrednio do zakładu.
Nu 2016-08-18 14:14:11
No ja Ci powiem, że mi się podobało bo byłem w firmie kiedys
ntf 2016-08-21 22:14:17
W odbycie chyba byłeś i kupę widziałeś. Przestań ty i inni wazeliniarze promować ten zakład. Świat nie kończy się na gałkowym folwarku., bo tym definitywnie stała się ta firma po śmierci jej założyciela. Tu tyra się weekendy bo bez nich można liczyć tylko na najniższą krajową. Premii nie liczę bo można ją stracić. pod byle pozorem. Burasom wsiowym i chamom miastowym to nie wadzi. Dobrze kablujo, to majo ...
14
ntf 2016-08-21 22:14:57
W odbycie chyba byłeś i kupę widziałeś. Przestań ty i inni wazeliniarze promować ten zakład. Świat nie kończy się na gałkowym folwarku., bo tym definitywnie stała się ta firma po śmierci jej założyciela. Tu tyra się weekendy bo bez nich można liczyć tylko na najniższą krajową. Premii nie liczę bo można ją stracić. pod byle pozorem. Burasom wsiowym i chamom miastowym to nie wadzi. Dobrze kablujo, to majo ...
5
pokk 2016-09-04 20:00:36
@ ntf - słabo z tą najniższą krajową...ale plus że można dorobić weekendami. A z drugiej strony wiesz na co się godzisz, wiec nie powinno to być jakimś zaskoczeniem
1
Wika 2016-09-05 10:30:42
Witam. Dostałam właśnie telefon z Heringa z propozycją dwuletniego kursu zawodowego technik-mechanik. Co o tym sądzicie?
2
Jola 2016-09-05 11:10:42
Witam. Dostałam dziś telefon od Heringa. Proponują mi dwuletni staż zawodowy na stanowisko technik - mechanik. Co o tym sądzicie?
3
gm 2016-09-06 05:27:49
Szkoła znaczy się? Jak dla mnie szkoda czasu ale jak chcesz :)
amil 2016-09-06 15:57:30
O dobrych benefitach można dowiadywać się u nich @poldeko.
dojczland 2016-09-08 17:30:04
Jola, Wika a ja dostem telefon że mam przychodzić do pracy w każdy weekend bo jak nie to po premii albo wylatuję z roboty. My tu nie potrzebujemy takich co nam brużdżą ty polski murzynie, zagrzmiał w słuchawce władczy i nie znoszący sprzeciwu głos ;) A miało kur...a być tak pięknie.
3
5t6y7u8 2016-09-08 22:38:29
@amil powiem Ci ze ja to nie wiem czy u nich takie sa bo od dawna nie było zandych ogloszen i nie ma się jak dowiedzieć chyba ze faktycznei u nich hm?
Pracownik 2016-09-11 20:38:20
Podobno w tym tygodniu masa ludzi sie zwolnila? Czy to prawda? Widzialem w focusie ich stanowisko rekrutacyjne. Czy az tak zle z firma? Kiedys to masa ludzi pod portiernia z cv stala.
1
operator 2016-09-12 05:22:02
Masa ludzi tzn. Ile :)?
Pracownik 2016-09-12 08:31:01
Slyszalem o 15/16 z gm i myjni.
miko 2016-09-12 21:46:35
nie chce mi się jakoś wierzyć w to za bardzo, a przeciez zaraz by się w internetach pojawiły nowe ogłoszenia o prace w firmie, a jak na razie takowych nie widzę. a niby z jakiego powodu te osoby miałyby się zwolnić?
gm 2016-09-13 05:30:15
:D żartujesz sobie :D
Pracownik 2016-09-13 08:36:29
Ehh ta firma nigdy nie daje ogloszen ze szuka zwyklych pracowników.dlaczego maja sie zwolnic ... moze chodzi o kasę. Kilkanascie postów wyżej ktoś pisze ... że ci co sięsie będą zwalniać może zrobią przysługę tym co zostają... więc coś było na rzeczy. Pytam jedynie czy to prawda? I dlaczego w focusie rekrutują ludzi? W ahuan pełno ich ulotek na stojakach.
krzys 2016-09-13 09:25:59
Rekrutują w focusie bo już do tego obozu sam z własnej woli nie chce przyjść więc zaczyna sie namawianie co to nie oni za firma super ;)
AAAB 2016-09-13 12:45:23
Nie za bardzo czaje o co chodzi z tym focusem? Piszecie też o zwolnieniach to prawda? Oni podobno przyuczają do zawodów a ludziom i tak źle?
Ksomo 2016-09-13 14:18:46
Reklamy w Focusie są na potrzeby rekrutacji uczniów do szkoły - Akademii, nie mają nic wspólnego z jakimiś zwolnieniami.
Mk 2016-09-13 15:07:02
Operator obraniarek skrawających to jest praca tylko dla mężczyzn czy dla kobiet też?
Xyz 2016-09-13 16:56:21
Ta technologia obróbki to przeszłość. Inne firmy robią elementy wycinajac laserem. Także uczenie starych technologii jest conajmniej mijaniem się z celem.
smutna prawda 2016-09-13 18:11:12
W tej "akademii" czyli tak naprawdę przyzakładowej zawodówce kształci się kadry na potrzeby zakładu. Problem w tym że jak to zwykle w życiu bywa w szkole teoria piękna, praktyki na w miarę nowoczesnym sprzęcie. Za to później na produkcji stare wyeksploatowane maszyny, naprawiane naprędce-"byle by schodziła produkcja". Przepychanki z tzw personelem zarządzającym, niepotrzebny stres, gorąco....
To mogła być rozwojowa firma dla wszystkich, jednak szansę zaprzepaszczono. Teraz jest dochodowa dla nielicznych. Piszę o konkretnych pieniądzach a nie śmiesznych 2500-3000 za ciężką, odpowiedzialną i bardzo stresującą (często niepotrzebnie) HARÓWĘ nierzadko 7 dni w tygodniu.
4
gm20 2016-09-13 21:53:12
Wez się ogarnij
Arbaiter 2016-09-13 22:00:56
Racja, na pewnych detalach mamy maszyny rok 1989 poprostu porazka. Widzialem nowe deckel maho na zakladzie ale zniknely, pewnie do niemiec na pokazowke poszly. A tak przy okazji to czemu na polske taka firma nie ma licencji na niektorw detale. I chowa te maszyny (wylaczone z produkcji) przed klientami podczas audytu.??? Podobmojutgen nie moze sprzedac tej firmy bo rodzina ma udzialy i sie nie zgadza na sprzedaz.
Zzwojcin 2016-09-15 20:45:30
Dla pracownikow podobno nauka niemieckiego za darmo??? dobrzy nauczyciele???
miruna 2016-09-15 22:44:45
czy nadal poszukujecie nowych kierownikow magazynu? mój konkubent mi powiedział że jest gdzieś taka rekrutacja w internecie do was ale niestety misio gapcio nie sprawdził daty publikacji ogłoszenia tego
ryu 2016-09-17 10:54:16
Firmy ci sie pomyliły :)
ryu 2016-09-17 10:54:41
Firmy ci sie pomyliły :)
Pan Ktoś 2016-09-19 12:04:57
Praca nie jest zła tylko kierownictwo i ................ do wymiany. Maszyny są nowoczesne ale za mocno podkręcone - to wina kierowników bo ciągle więcej i więcej / zysk rośnie / a ludziom nic. A nie pracuję bo wiem coś nie coś jak robi się na "górze". Wszystko pod okiem Pana .......... nawet sprawy ustawiane są pod kątem "najlepszej firmy".
4
Polak 2016-09-19 19:14:41
Tak, nowoczesne, rismatic z 1989 roku, albo gildemaister starszy o kilka wiosen. Fakt kierownictwo jest dziwne, conajmniej ale to presja gory aby jak najwiecejczesci zeszlo. A jakos , zawsze powiedza ze to wina operatora. A jest to wina starych podkreconych maszyn z ranimi chinskimi narzedziami.
3
yu 2016-09-20 15:50:59
dokładnie, zupełnie inaczej by się pracowało, gdyby nie ta presja na części i zwalanie błędu na operatorów. To zawsze dobry pretekst do zabrania premii
2
Juz nie gm 2016-09-21 22:52:32
Bo to jest takie niewolnictwo w wydaniu kapitalistycznym mądrzejsi i bogatsi wykorzystują biedniejszych i głupszych ,a że się nie buntuja to ich cisną coraz bardziej proste.
2
kara 2016-09-22 10:22:22
Nie myl mądrości z cwaniactwem. W heringu rządzą cwaniacy co naginają prawo pracy, codziennie teksty typu wiesz jak tu jest. Ale panowie cwaniaczkowie -dobre czasy dla was już się kończą. Ogólnie nie polecam tego zakładu, starajcie się go traktować jako ostateczność.
4
już nie gm 2016-09-23 09:53:02
Pisałem o dyrekcji/właścicieli z Niemiec ,a ci nasi cwaniaki to tacy typowi kapo jak by dostali rozkaz prądem ich poganiajcie bo za wolno robią to by tak robili i by ci mówili wiesz jak tu jest . A jak jest frajer frajerem pogania i tyle.
1
eche 2016-09-23 16:24:59
Hej, a wiecie jakich zarobków można się spodziewać teraz? Podobno są jakieś premie dolicznae do podstawy.
już nie gm 2016-09-24 11:34:43
Najnizsza krajowa +premie nie liczył bym tak szybko na premie + nadgodziny w większości obowiązkowe
poookrowiec 2016-09-25 11:23:49
@ juz nie gm - ale jakim cudem nadgo0dzinby sa według ciebie obowiązkowe? A czy sa platne ? no bo nie wyobrażam sobie siedziesz oi to jeszcze bez dodatkowego wynagrodzenia. a najniżsa krajowa to słabo...
aaa..... 2016-09-25 13:09:05
W każdym tygodniu, nieraz już od poniedziałku wiszą na działach listy weekendowe. Jak maszyna jest rozpisana na weekend to przełożeni łażą za tobą i "motywują" do wpisu. Jak jesteś oporny-czyli masz swoje plany na de facto dni wolne od pracy to odbywają się różne dziwne rozmowy z przełożonymi. Nie musisz przecież tu pracować, wiesz jak jest w tej firmie itp. przemowy. Jak dziwne rozmowy nie skutkują to bywa że wpiszą się za ciebie fałszując tym samym twój podpis. I co zrobisz? PIP musiałby tu robić naloty co weekend to by się przekonali. Ale państwowych urzędników nie interesuje łamanie praw pracowniczych. Oni w weekend mają wolne.. TEN pracodawca jest w PT nietykalny. I tyle. Takie życie....
Nadgodziny są płatne 100% ale im więcej ich zrobisz tym mniejszą masz premię. Tak to działa. Po co płacić murzynom premie jak i tak "dobrowolnie" przychodzą pracować w wolne dni?
5
5t6y7u8 2016-09-26 12:17:14
ja to uważam ze jak już sa w firmie jakies nadgodizny to jednak mimo wszystko powinny być one płatne nie uważacie? chyba ze zdarzają się bardzo rzadko
ech 2016-09-26 12:54:26
W tym zakładzie nie ma premii, są nagrody kierownika. Premia jest umocowana w kodeksie pracy i nie można jej tak łatwo pozbawić. Nagrodę można zabrać za niewinność - nie podoba mi się twoja gęba i nie dostaniesz nagrody. Tak tłumaczą to kadrowcy przy przyjęciu do pracy.
Co do zarobków - na okres próbny dają teraz całe 12,50 PLN brutto, po okresie próbnym dodają złotówkę lub półtora złotego. Pomnóżcie to przez liczbę godzin roboczych w miesiącu, następnie przez 0,7 (relacja pomiędzy pensją brutto i netto) - ile wychodzi???
1
trochę dumny, trochę zmieszany 2016-09-26 22:05:10
A moja żona pracuje na produkcji od kilku miesięcy i już więcej niż ja zarabia. Zdziwienie moje jest wielkie a i ego się odzywa.
Zostaw swoją opinię o Haering Polska - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Haering Polska