Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
jato - 2011-04-14 20:08:29 odpowiedz | cytuj
Witam, czy ktoś wie coś na temat firmy OPTIMA SERVICE LTD. UL MŁYNARSKA 2 LOK.23 97-300 PIOTRKÓW TRYBUNALSKI? Firma ogłaszała się w gazecie wyborczej a oferuje pracę w Anglii na stanowisku magazyniera/ pakowacza/ operatora wózka widłowego
Robert - 2011-04-15 14:46:32 odpowiedz | cytuj
właśnie też chciałbym się dowiedzieć bo mam zaproszenie na 16 kwietnia 2011 do Piotrkowa Trybunalskiego na rozmowę a nie mogę nic znaleźć na internecie na ich temat.
XX - 2011-04-15 21:19:58 odpowiedz | cytuj
Hej podaje moje namiary gg,piszcire mam ten sam problem, ale myslę że lepiej o tym pogadaćna privie niż tu na forum. 9642808
jato - 2011-04-18 14:25:45 odpowiedz | cytuj
Ja umowę podpisałem, ale nie wiem czy za miesiąc nie będę mógł nią sobie pupy podetrzeć. Jeśli mnie oszukano to zrobiono to bardzo dobrze, już kilka firm chciało mnie oszukać, ale udawało mi się je rozpoznać a w tym przypadku nie wiem.
anonim - 2011-04-18 19:56:20 odpowiedz | cytuj
Jato możesz się odezwać na wskazane powyżej gg? lub podaj swoje to się odezwę bo też się zastanawiam nad tym krokirm co Ty i chciałbym zadać Ci kilka pytań.
xyz - 2011-04-20 14:55:10 odpowiedz | cytuj
czy podpisanie umowy łączyło się z opłaceniem kosztów podróży itp.
Molloko - 2011-04-21 15:36:52 odpowiedz | cytuj

Witam przeczytzałem wasze posty odnosnie Firmy optimal sevice z potrkowa i mam mieszane uczucia
tym bardziej ze nie ma ich nigdzie na necie ,znalazlem tyko info po numerze comanies house jest podany tylko kod pocztowy bez zadnego konkretnego adresu
siedziby firmy
tylko kod pocztowy Londyn SW17 9JR zadnych numerow telefonów stacjonarnych ,regonów,nipóW nic
Przy umowie powinien byc regon nip agenta biura
A tu nie mam nic
ale kase za przejazd i jakies ubezpieczenie
Pozdrawiam czekam na info
w tej sprawie

molloko - 2011-04-21 15:42:12 odpowiedz | cytuj
moje gg 8741310
kudlaty - 2011-04-21 20:38:28 odpowiedz | cytuj
Dzisiaj byłem w tej firmie, sprawdziłem ją we wszystkich urzędach. Jak masz jakieś pytanie, to napisz na maila : kudlaty1961@op.pl ( jak masz umowę o pracę od nich to sprawdź punkt 17 u prawnika, a poza tym wszystkie dane firmy ) .
anonim - 2011-04-22 08:18:04 odpowiedz | cytuj
malloko, ja też sprawdzałam firmę w Companies House i znalazłam wszystko tzn. adres i numer firmy, który zresztą oni podają i jakoś nie dziwi mnie fakt braku NIPu i Regonu, bo są to numery polskich przedsiębiorstw, a to jest firma angielska. Sam fakt, iż występuje w Companies House oznacza, że jest to spółka, a jakaś tam firma prywatna. Zresztą może mam większe zaufanie, bo na własne oczy widziałam, jak odjeżdżał autokar z ludźmi do pracy z tej firmy, (traf chciał przyjechałam do Piotrkowa wcześniejszym autobusem, a stamtąd odbywał się wyjazd grupy, było to 16.04.2011 ok godz. 9:00 )
Molloko - 2011-04-22 16:53:49 odpowiedz | cytuj
OPTIMA SERVICE TO na 100% ZŁODZIEJE UWAŻAJCIE NA TĄ AGENCJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16 wrz 2006
Chcialem wszystkich ostrzec przed Cezarym Bedka i jego angielskimi wpolpracownikami z firmy Benecare(www.benecare.co.uk).To sa zwykli oszusci i niekompetentni ludzie.Wyjechalem za posrednictwem tego zlodzieja i czekalem na prace 6 tygodni,po czym zalatwilem ja sobie sam.Kosztowalo mnie to troche nerwow i pieniedzy.PAMIETAJCIE TO OSZUST.JAK WROCE DO POLSKI W ODWIEDZINY TO GO ZALATWIE,BO MIESZKAM NIEDALEKO NIEGO.UWAZAJCIE TEZ NA BENECARE LTD.PROWADZONA PRZEZ NIEJAKA JOLANTE ROSIAK-GRZESIAK I TOMASZA FOCZPANSKIEGO,KTORYCH BEDKA JEST PRZEDSTAWICIELEM.SZKODA SLOW,BO KSIAZKE MOZNABY NAPISAC.CHCESZ WIEDZIEC WIECEJ-DZWON +447857024846
POZDRAWIAM
molloko - 2011-04-24 00:25:26 odpowiedz | cytuj
......Adres tez sprawdzałem po tym numerze ale gdzie jak na agencje działającej w UK ma stacjonarne telefony i adres www ???
A adres jest wątpliwy moja znajoma mieszka w pobliżu ich domniemanego post kodu zresztą na Googlach też go można sprawdzić, i nie ma tam żadnej agencji pracy.
A o prócz tego zarejestrować firmę w UK to żaden problem robi się to na telefon A po 30stu dniach resztę spraw papierkowych .
kasia - 2011-04-27 11:33:41 odpowiedz | cytuj
Moja siostra wyjechała z Optimy i pracuje już miesiąc w fabryce czekoladek w Nottingham. Nie miala do tej pory żadnych problemów ani z pracą ani z mieszkaniem, wszystko jets ok. Datego ja też postanowiłam zaryzykować. Na pewno dam znać jak będę na miejscu.
adam.k - 2011-04-27 13:50:50 odpowiedz | cytuj
Witam!
Osobiście jestem zadowolony z usług agencji Optima Service Ltd. Agencja w porządku,chociaż na początku też bałem się wpłacić kasę to nigdy mnie nie oszukali. Na miejscu miałem pomoc i wszystko się zgadzało z umową.Pracowałem w magazynach Argos w Bedford, nistety umowę podpisałem tylko na 3 miesiące i musiałem wracać. teraz prowadzą nabór akurat do innych pracodawców do Argosa będą przyjęcia podobno dopiero w lipcu wiec poczekam bo znam już tam robotę i byłem z niej zadowolony.
Jak macie jakieś pyanie piszcie ma maila a.korzeniowski1@gmail.com
anonim - 2011-04-27 13:52:04 odpowiedz | cytuj
Witam!
Jak macie jakieś pyanie piszcie ma maila a.korzeniowski1@gmail.com
Molloko - 2011-05-18 10:49:51 odpowiedz | cytuj
OPTIMA SERVICE LTD - Piotrków Trybunalski TO SĄ OSZUŚCI Uważajcie wszystko jest pięknie na tej pseudo umowie, bajeczne stawki ,bezpłatne mieszkanie W ANGLIi????? Ludzie nie bądźcie Naiwni bo oni Takich szukają i nie jedna osobę już wykręcili na kasę ZADNA UCZCIWA AGENCJA NIE POBIERA OPLAT ANI NIE ZMUSZA DO WYJAZDÓW ZA ICH POŚREDNICTWEM,Pracowałem w UK jaki czas i wiem ile co kosztuje i ile płacą za pracę w porównaniu z tym co oni obiecują ,Prze de wszystkim nie podają na umowie Namiarów Pracodawcy angielskiego co jest konieczne i nie wiadomo gdzie się jedzie i po co .
Agencja nie istnieje w UK jak zapewniają a numer certyfikatu to fikcja . Wczoraj Byl w TVP2 EXPRES REPORTERÓW ,był cały reportaż . Koniecznie Ci wszyscy co wpłcili niech się wybiorą na policje i sprawdzą ich A
Powodzenia MOLOKO
Ps pochlebną pochwałke tj., posta Każdy może sobie wstawić
Molloko

olga - 2011-05-24 19:47:01 odpowiedz | cytuj
Witam! Mój mąż wyjechał w poniedziałek z tej agencji do Coventry. Termin opoźnił się o tydzień, ale ogólnie teraz już jestem spokojna, bo mają pracę, mieszkanie i wszystko narazie jest ok. Także życzę powodzenia, bądźcie dobrej myśli.
anonim - 2011-05-24 21:52:38 odpowiedz | cytuj
Taki wpis o wyjeździe do Coventry mogła zrobić dziewczyna, która prowadziła rozmowy i podpisywała umowy, albo ktoś inny będący w zmowie.Dlaczego? Zanim podpisałem umowę odpowiadali na każdego maila i można się było do nich dodzwonić. Od 5 maja kontakt się urwał. Nie odpowiadają na maile, a na komórce poczta jest pełna. Co jakiś czas skrzynka jest opróżniana, ale nadal nikt nie odbiera telefonu. Mój wyjazd miał nastąpić 25 maja, taką info dostałem wcześniej, a 18 miał być potwierdzony telefonicznie. Tymczasem jest cicho i nic nie wiadomo o wyjeździe, a 25.05. chwalić Boga już jutro. Jak dla mnie to jeden wielki przekręt. Obym się mylił, ale coś mi się wydaje, że popłynąłem z kasą, a o Nottingham, bo tam miałem jechać, mogę sobie pomarzyć.
Marecki - 2011-05-25 11:05:14 odpowiedz | cytuj
Nie wzbudzają zaufania swoimi działaniami po prostu. Opinie tez nienajlepsze.
kasia - 2011-05-25 14:32:13 odpowiedz | cytuj
Możecie sobie różne rzeczy pisac i gdybać, ale nic nie zmieni faktu, ze np. moja siostra jak już wcześniej pisałam pracuje z tej firmy juz prawie 2 miesiące, a procedura przy wyjeździe była taka sama tzn. też wpłacała kasę. Ja tez złożyłam dokumenty, wpłaciłam i jakoś kontakt się nie urwał, mam wyznaczony termin wyjazdu i spokojnie sobie czekam, moż dlatego, że mam po wyjeździe mojej siostry nie boję się o to czy praca będzie, bo wiem,że będzie.
anonim - 2011-05-26 09:58:01 odpowiedz | cytuj
kasia - 2011-04-27 11:33:41

i podali ci jakis konkretny termin wyjazdu?
kasia - 2011-05-27 22:33:49 odpowiedz | cytuj
Termin wyjazdu mam jutro, włściwie to już tylko parę godzin. Wszystko mam potwierdzone ze strony agencji Optima i siostra też mi potwierdziła, że czekaja na nasza grupę. Dziwnie się czuję, bo to mój pierwszy wyjazd do pracy za granicę i chyba dzis nie zasnę. Życze wszystkim powodzenia i więcej optymizmu. Mnie Optima Service nie zawiodła!
anonim - 2011-05-29 14:26:26 odpowiedz | cytuj
Molloko - 2011-04-22 16:53:49

16 wrz 2006
POZDRAWIAM

BARDZO NIEŁADNIE PANIE MOLLOKO JEST KOPIOWAĆ CUDZE WPISY Z INNYCH FORÓW I TO JESZCZE TAM GDZIE PODANY JEST NUMER TELEFONU.TAK SIĘ AKURAT SKŁADA,ŻE TO MÓJ WPIS SPRZED PRAWIE 5 LAT I DOTYCZĄCY CEZAREGO BEDKI I FIRMY BENACARE PRZEZ KTÓRYCH ZOSTAŁEM OSZUKANY.O FIRMIE OPTIMA SERVICE NIC NIE WIEM.LUDZIE DZWONIĄ DO MNIE,A JA BARANIEJE,LECZ PO DZISIEJSZYM TELEFONIE WYTROPIŁEM TO FORUM. POZDRAWIAM WSZYSTKICH JACEK
jato - 2011-05-30 22:35:27 odpowiedz | cytuj
miałem jechać w poprzedni piątek i jakoś nie pojechałem, nikt do mnie nie dzwonił, dopiero kiedy udało mi się dodzwonić powiedziano mi że wyjazd został przełożony, pani powiedziała mi że zadzwoni za 2 godziny ale oczywiście nie zadzwoniła.
Rysz 50 - 2011-05-30 22:54:47 odpowiedz | cytuj
Hey. To i tak miałeś farta, bo ja nie mogę się dodzwonić od 5.05. i od tego dnia nikt nie odpowiada na maile. Miałem wyjechać 25.05. do Nottingham i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego. Ciekawe jak to się skończy.
x