Opinie o Efficient at work

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Efficient at work

morche

odradzam nie polecam. te zaliczki 250 euro to żart. gdy dostaniesz rower agencyjny 150 e kaucji to z zaliczki 250 e zostanie ci 100 euro na miesiąc życia. 25 euro tygodniowo na jedzenie to prawdziwy luksus jak żyć . Teraz zaczęły się bule amarylisów to współczuję chłopakom !

Zolo

Polecam. Dotychczas wszystko było w porządku. Każda praca wymaga poświęcenia i wysiłku.

Wiola

Nie polecam odradzam . ściągają ludzi a pracy mało albo brak bo się cenią wiec firmy holenderskie ich nie chcą . Większość prac to mają po parę godzin dziennie 4-5 h więc nie opłacalne

Lidia

@żaneta - Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do Efficient at work? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach z firmą. Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Zzzz

Nigdy więcej pracy przez te biuro. Pozdrawiam

Lidia

@Były pracownik - cenne informacje, na pewno inni użytkownicy rozważający podjęcie pracy skorzystają z Twojego doświadczenia. :) @Monika - mogłabyś podać więcej konkretów? Opisane przez Ciebie sytuacje mogą posłużyć innym osobom za cenną uwagę zanim zdecydują się na pracę w Efficient at work.

Monika

Najgorsza agencja w jakiej pracowałem!

poradnik

jesteś / czujesz się poszkodowany przez tą agencję ? zgłoś to : http://www.fakty.nl/poradnik-emigranta-/7861-zostales-oszukany-w-holandii-zobacz-gdzie-mozesz-szukac-pomocy https://www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/index.aspx https://www.inspectieszw.nl/contact/ https://www.inspectieszw.nl/actueel/nieuwsberichten/Index.aspx?zoekterm=&jaar=-1&maand=-1&page=1&onderwerp=-1

Były pracownik

Witam, pracowałem dla tej agencji poniżej opiszę swoje doświadczenia: 1. Praca co dziennie gdzie indziej (chyba że trafiłeś na szklarnię i tam masz zostać) 2. Agencja nie gwarantuje liczby godzin (w jednym tygodniu miałem 40h a w następnym 2 dni wolne i 15hpracy) 3. Za prace w różnych miejscach są różne stawki trzeba się o to dopytywać 4. Słaba komunikacja z koordynatorami (na wysłane 3 smsy tylko na jeden otrzymałem odpowiedź, problemy z dodzwonieniem się) 5.informacje czy idziesz jutro do pracy otrzymujesz między godzinami 18-22 jeżeli nie masz informacji do tej godziny to jeszcze rano możesz dostać telefon że masz 15 min na dotarcie do pracy. 6. Domek w którym mieszkałem ok mała ilość grzyba 7. wypłata była zawsze w ustalonym terminie oraz solarisy co tydzień na meilu 8. Kaucja za rower pobierana po pierwszej wypłacie (nie ważne ile zarobiłeś i tak musisz ją zapłacić a zwracają ile chcą) Agencja jak inne są plusy i minusy ważne żeby pojechać w sezonie i wtedy możesz liczyć na stałe miejsce pracy oraz sporą liczbę godzin.

Uuu

A co to za kary ? A moge sie dowiedziec w jakim miescie mieszkaliscie?

Iiiii

Byłem tam jakiś czas na papryce, jako ze na docelowej szklarni zrobiliśmy "czystki" rzucili nas na kwiaty. Niby fajnie bo dali pracować ale to co potem się działo to jakoś koszmar. Głupia solara stała nam nad głowami i patrzyła na ręce, jakieś piwo się lało nieco dalej od szefa szklarni a jak ci nie szło za dobrze z kwiatami to potem siedziałeś na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 2 dni i się modliłes żeby jej przeszła ciota. Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe trafiłem całkiem Ok internet(bez tv) grzyba nie było(u innych podobno był) Polacy na domku komunikatywni i pomocni ale jeśli chodzi o ogrzewanie w zimniejsze dni albo noce No to przykro mi bardzo - ogrzewania nie było. Generalnie reasumując 5/10

Pwk
@Iiiii 12.04.2017 06:48
Byłem tam jakiś czas na papryce, jako ze na docelowej szklarni zrobiliśmy "czystki" rzucili nas na kwiaty. Niby fajni...

W jakim miescie mieszkales? Wypłaty na czas dostawales?

Oo

A jak z tymi wyplatami❓ Czy to prawda ze tak oszukuja ❓ i jakie sa warunki mieszkaniowe❓

Oo

Wyjazd zarezerwowany po swietach , czy naprawde jest tak zle jak wiekszosc opinii❓❓

girl
@Oo 05.04.2017 14:51
Wyjazd zarezerwowany po swietach , czy naprawde jest tak zle jak wiekszosc opinii❓❓

Mysle ze w tym czasie trafi sie fajna praca. Warto sprobowac.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michalina

Sorki ale to nie ta Michalina. Ja pracuje na szklarni. Fakt nie pracowalam na bulach z tomkiem i janem wiec nie wiem jak tam jest. Moja praca jest ok. Godziny zawsze sie zgadzaja i wyplata na czas. Dlatego napisalam ze trzeba przyjechać aby sie przekonac jak jest. Praca pracy nie rowna. Pozdrawiam

mAREK

Nie polecam tej agencji oszukują ludzi!!!!!!!!!!

Michalina

Pracuje tu juz kilka lat. Czytając te komentarze mam wrażenie że to zupelnie o innej firmie. Owszem niektore mieszkania wymagaja remontu i wlasnie po kolei sa teraz remontowane. Pracujac normalnym tempem w pracy nikt sie nie czepia. Wystarczy troche motywacji do pracy.chociaz niektórzy myślą ze za nic będą im placic. Te negatywne komentarze sa od osób ktorym sie nie chciało pracowac lub zamiast pracować woleli pic i jarac ziolo. Przykro ze te komentarze odstraszaja potencjalnych pracowników od firmy która jest wyplacalna i uczciwa. Uprzedzajac pytania, nie jestem z biura ani niczyim pupilkiem. Poprostu pracuje i polecam przyjechać aby sie przekonac jak jest na prawde!

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek Efficient

Jesli mnie nazywasz smieciem - to kim Ty jestes ? Nikt nie nazwal Polakow ......... Ty sam to wymysliles. Gratuluje poziomu intelektualnego. Czujesz sie pokrzywdzony ? Sa instancje, ktore kontroluja takie przestepstwa i oszustwa - przeciez masz takie bogate doswiadczenie w Holandii. A z drugiej strony - zyczyłbym Holandii - jak najmniej takich ludzi jak Ty na jej terenie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek Efficient

Co za bzdury - co za nonsens. Chyba wiele z tych osob, ktore pisza te opinie, nie pracowaly przez nasze biuro. Ludzie przyjezdzaja tu do ciezkiej pracy Te, ktore pracowaly wiedza, z zaliczka jest mozliwa po tygodniu pracy. Kaucja za rower, klucze itp to stale koszty w kazdym biurze. Nie znam firmy z czynszem €70 tygodniowo - klamstwo a nasze ubezpieczenie kosztuje tyle samo co u innych.. Zadne biuro nie gwarantuje 40 godzin tygodniowo w szklarni. To zalezy od cyklu produkcji szklarni. Warunki i organizacja pracy zaleza od wlasciciela szklarni a nie koordynatora. Zadna gruba Pani nie moze wypowiadac sie tutaj bo dawno u nas nie pracuje !!! Moim zdaniem wielu autorow tych idiotycznych opowiesci, to ci, ktorzy czesto pili, cpali i balowali a pozniej zdziwienie, ze nie ma dla nich pracy. Jesli piszecie , ze pracownicy biura nie pomagaja to znaczy, ze nigdy nie pracowaliscie w naszej firmie i nawet nie macie odwagi, zeby sie podpisac. Na czyje zlecenie wypisujecie te bzdury ???

boy123

przy przepracowanych 40 godzinach tygodniowo ile macie kasy netto dla siebie ?

staraaa
@boy123 07.03.2017 06:56
przy przepracowanych 40 godzinach tygodniowo ile macie kasy netto dla siebie ?

270 euro po odjeciu mieszkania i ubezpieczenia

anonim

(usunięte przez administratora)

Ruli
@kuba 19.01.2017 15:45
mam zdjecia i dowody na warunki w jakich sie pracuje. prosze o kontakt

Przeslij jak mozesz kwiatuszek45@onet.pl

!!!
@kuba 19.01.2017 15:45
mam zdjecia i dowody na warunki w jakich sie pracuje. prosze o kontakt

Byl ktos tam w ostatnim czasie ?

K

Dużo nasłuchałam się i naczytałam na temat Efficienta i w moim przypadku na szczęście się nic z tego nie sprawdziło. Pojechałam na całe wakacje, warunki zakwaterowania miałam całkiem ok, praca też była fajna- akurat warunki na szklarni nie zależą od biura tylko od poszczególnych szklarniarzy- ja trafiłam na bardzo dobrą szklarnię- zarówno szefowie jak i atmosfera- wszystko było w porządku. Wypłata była na czas, co do kaucji za rower- owszem, pobierają 150 euro, ale zaraz po powrocie do Polski zwrócono mi CAŁĄ kaucję i wypłacili pieniądze za godziny urlopowe- wszystko się zgadza.

erf

hej hej no a ja tam uważam ze jednak w każdej firmie powinny być nadgodizny płatne nie uważacie ?no i każdy powienin sobie wybrać czy i wogole ile chce miesieznie takich nadgodzin wyrobić ale zupełnie nie rozumiem dlaczego one mialby być bezpłatne ..

anonim

(usunięte przez administratora)

Ryli?

Hahahaha :D znow "komentarz sponsorowany przez efficienta "

anonim

(usunięte przez administratora)

MiiiLuuu

Dwa razy zjechalam na krotki okres do polski. Potem wracalam do swojej pracy. Nie widze w tym nic dziwnego.

Nowy 321

Dzisiaj nikt nic nie napisze bo biuro nie pracuje. Dopiero jutro beda jakies kom pozytywne bo biuro bedzie pracowac haha

anonim

(usunięte przez administratora)

MiiiLuuu

Pracuje w tej firmie 6lat z małymi przerwami. Wszystko zalezy do jakiej pracy sie trafi. Jak szklarnia ma stale godziny i prace prawie calym rokiem tak jak moja to jest ok. Godziny zawsze mi sie zgadzaja.wyplata na czas. Fakt ze wiekszosc zalatwiam z szefem szklarni a biuro mi tylko placi.gdyby to byli oszusci nie pracowalabym tyle czasu Mysle ze warto próbować.bo jesli trafi sie dobra szklarnie i szef będzie zadowolony to biuro problemow noe robi. Troche checi i motywacji do pracy. Trzeba sie wykazac zeby docenili a wtedy jest ok.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zupelnie nowy.

A Ty byś chcial, żeby czerwony dywan przed Toba rozwinęli i glaskali po glówce. Zachowuj sie jak dorosly mężczyzna a nie marudź jak male dziecko. Przyjeżdzasz do fizycznej pracy a nie na pokaz mody. Ciekaw jestem czy warunki pracy i placy w Polsce są takie powalające, że szukaasz miejsca za granicą. Nie wiem czy nie powineneś porozmawiac z psychologiem lub lekarzem od zaburzeń gastrycznych, żeby Ci troche upuścil tej goryczy. Ty chyba wszędzie będziesz niezadowolony. Gratuluje podejscia do życia.

Ssssssssis

Razem z partnerem jesteśmy zadowoleni. Na początku ciężko w pracy ale potem lajt. Przyjechaliśmy na pół roku ale myslimy zostać dłużej

Ola

Witam jade scinanie kwiatów umowa jest taka jak nalezy bynajmniej w tamtym roku tak było , jak bede na miejscu moge informowac na bieżaco co i jak w tej pracy :)

W
@Ola 27.06.2016 17:28
Witam jade scinanie kwiatów umowa jest taka jak nalezy bynajmniej w tamtym roku tak było , jak bede na miejscu moge informowac...

Ola,gdzie jesteś...?

W
@Ola 27.06.2016 17:28
Witam jade scinanie kwiatów umowa jest taka jak nalezy bynajmniej w tamtym roku tak było , jak bede na miejscu moge informowac...

Ola,gdzie jesteś...?

ola

za 2 tyg du.py nie urywa? hmm a gdzie teraz Ci zaplaca po odcieciach za 2 tyg takie pieniadze ? z reszta jak kto chce . jest milion firm , mozna wybierac

W
@ola 14.06.2016 10:44
za 2 tyg du.py nie urywa? hmm a gdzie teraz Ci zaplaca po odcieciach za 2 tyg takie pieniadze ? z reszta jak kto chce . jest mi...

Masz rację,można wybierać.No to życzę Ci powodzenia i żebyś nie trafiła na plauzowanie;-)

Ola

Witam, moj facet w tamtym roku był w pracy przez ich biuro . Pieniadze na czas duzo godzin po 2 tyg dostał ponad 2 tys. praca troche ciężka, duże tempo pracy ale jesli dajesz rade to nie maja pretesji. Polacy którzy pracuja tam po 10 lat sa głowami szklarni to sie mądrzą i poniżaja ale nie warto zwracac uwagi. Fakt rower to transport do pracy 150 e zaliczki za niego ktore zwrocili mu na konto jak zakonczył prace. Domki przyzwoite, nie ma tragedi .stawka jest 8, 30 e netto wiec jak pezgladalam ogloszenia trafilam na najlepsza oferte z tego biura. w tym roku w lipcu jedzie znowu teraz ze mna , jak wroce napisze wam opinie od siebie

W
@Ola 13.06.2016 15:26
Nie przez sen , pracowal max 10 h . Stawki maja 8, 30 plus pieniadze wakacyjne . po podcieciach za wszystko na czysto zostaje 2...

Aha więc chodzi o 2 tyś. zł.To tak szczerze to d...nie urywa.

żaneta
@Ola 11.06.2016 09:54
Witam, moj facet w tamtym roku był w pracy przez ich biuro . Pieniadze na czas duzo godzin po 2 tyg dostał ponad 2 tys. praca t...

Kiedys pracowalam. Smieszne biuro. Ogolnie nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

jaaaa

tam nawet niema mowy o godziwych warunkach, (usunięte przez administratora)

marexxx

Najgosza firma w jakiej pracowalem tragedia

marcin

Opinia z pierwszej reki mi osobiscie pracowalo sie tam nawet dobrze a jesli ktos jedzie do holandi i nie ogarnia roboty jest najwolniejszy z grupy badzi holender ma do niego jakies zastrzezenia to nie dziwcie sie ze odsylaja ludzi do polski proste.Jedziesz tam niechce ci sie pracowac to na co liczysz na 400e tygodniowki to zapomnij.NA MIĘKKO!!!

ja

jedzie ktoś do nich na początku lutego?

Assad
@ja 24.01.2016 22:42
jedzie ktoś do nich na początku lutego?

Ja jadę na początku lutego nie wiem co o tym myśleć bo opinie dziwnie wróżą

ja

Wesołych Świąt ludziska;) Specjalne pozdrowienia dla Ninki,Gomuły,Ali i Daniela;)

wazis

cebulki spoko sprawa

as

jedzie ktos w przyszły weekend na zbiory cebulek

smv

Problemow u nich nie ma, przekrecaj tylko ludzi non stop.tobey tak wyglad ,czasami praca w holadii . . I zawsze wyjaz jest wielka niewiadoma , z reguly umowa mozna sobie podetrzec tylek przslowiowo poniewarz jedna ze stron posiada wieksze prawa od drogiej i to juz obliguje do niewrznosci umowy pracodawcy. Czasami zdecydowanie nie ma w niej konkretow co do godzin pracy gwarantowanych a jesli sa to moga byc naciagane w gore i w dol. Aby zrozumiec co z tymi umowami trzeba zjesc troche zebow na na emigracji czy to w holandii

Dominik

Malinowata skocz do kanlu i sie utop, masz tak skrecona psyche i takie glupty piszesz.

malinowata

Nie wiem ludzie. Jak czytam te opinie to się w głowie przewraca... Jedziesz za granice to honor chowasz do kieszeni i (usunięte przez administratora) i się nie oglądasz. Nie jesteś u siebie więc zamknij mordę i pracuj. Stawkę masz większą niż w Polsce więc już powinieneś się czuć jak w niebie. Zamiast pieprzyć że " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; powinniście się cieszyć że są godzinki. Normalne że każdej firmie zależy na efektywności pracownika. Było powiedziane 2 tygodnie są na to żeby zrezygnować bez konsekwencji z pracy ale i z was firma może zrezygnować. Co tu jest nie logiczne? Będąc pracodawcą nie widziałabym sensu inwestowania w osobę która się opieprza... po co blokować miejsce? każdy będzie oszustem i naciągaczem dla was jeśli nie zaczniecie pracować jak należy. nie pasuje praca u kogoś? to załóż firmę i próbuj szczęścia!

Iwona
@malinowata 02.10.2015 21:54
Nie wiem ludzie. Jak czytam te opinie to się w głowie przewraca... Jedziesz za granice to honor chowasz do kieszeni i (usunięte...

Rozumi em pracodawcę ale rozumiem również pracownika.Od sześciu lat pracuje na szklarni z pomidorami ale nie wyobrażam sobie aby ktoś odnosił się do pracownika po hamsku.Oczywiście obowiązuje to obie strony .Chcesz mieć dobrego i doświadczonego pracownika to bądź dobrym pracodawca.

nocoty

jak by ją puścili jak mówila 1 raz a nie po 4 godzinach jak skonczyla wejscie,a raczej wynieśli, to by było dobrze. Prawda jest taka, że jakaś instytucja od ochrony praw pracownika powinna się tym zająć, jak nie po zgloszeniu przez nowego pracownika to przez starych.

anonim

(usunięte przez administratora)

ala

Na plauzowanie lepiej nie jechać bo podobno ciężko ,ja byłam na pakowaniu i praca nie była ciężka.Chociaż jak wysłałam cv na ogłoszenie to do plauzowania ,a trafiłam na pakowanie w sumie miałam szczęście.

anonim

(usunięte przez administratora)

kaja

haha nieźle. Jestem ciekawa co ci zrobili ,że się popisujesz tak jak ja i piszesz takie głupoty żeby nikt nie brał pod uwagę mojej powyższej opinii na temat biura. Opowiedz o tym to jest forum ,wyrażamy tu swoje opinie. Ja tego biura nie bronie bo słyszałam dużo negatywnych opinii ale w moim przypadku nie było tragedii. Serio uśmiałam się :D

kaja

Pracowałam za pośrednictwem tego biura.Pojechałam na pewien okres czasu żeby sobie trochę dorobić i jestem zadowolona, wypłata na czas i tyle ile trzeba, nie było z tym problemu w moim przypadku chociaż słyszałam ,że niektórzy mieli z tym problem. Nikomu za przeproszeniem du*y nie lizałam ,po prostu pracowałam jak trzeba ,nie robiłam żadnych problemów i się utrzymałam. Moim zdaniem dużo zależy od szczęścia na jaką szklarnie się trafi. Mi praca i atmosfera w pracy się podobała ,praca nie była ciężka. Fakt na początku nie jest lekko ,50e za plecak i 150e kaucji za rower ale cóż... na początku nie dają za bardzo pracy trzeba się po prostu sprawdzić na danej szklarni żeby zostać na stałe także musisz się starać i za dużo się nie stawiać jeżeli chcesz dalej pracować...niestety takie są realia. Do pracy trzeba jeździć rowerem ale da się przyzwyczaić. Dzień przez wyjazdem przeczytałam komentarze z tego forum byłam przerażona ale przekonałam się ,że nie jest tak źle zarobiłam więcej niż przypuszczałam bo miałam sporo nadgodzin. Fakt niektórzy przyjeżdżali byli tylko parę dni i wracali do Polski. Piszę jak było w moim przypadku...sami zdecydujcie

kaja

Szczerze to koordynatorek na oczy nie widziałam tylko kontakt telefoniczny ,a byłam tam na parę miesięcy żeby sobie dorobić także nie pisze opinii na niczyją korzyść. Moim zdaniem nie ma tragedii i tyle w temacie.

ania

Jest na prawdę tak źle jak piszecie ? Czy można tam wytrzymać ?i jak z wypłacalnością

ww
@ania 05.05.2015 16:56
Jest na prawdę tak źle jak piszecie ? Czy można tam wytrzymać ?i jak z wypłacalnością

wiadomo ze początki sa ciężkie a tepo pracy na wys.poz. ale po czasie człowiek sie przyzwyczaja a z każdym miesiącem jest coraz lepiej i przynajmniej wypłacają kase co 2 tyg, a sieroty z dwoma lewymi rękoma i bez znaj.jezyka co na start mówią ze nie dadzą rady niech szukają składania długopisów, znam ludzi z okolo 15 agenci i na pewno w pierwszej dziesiatce ta firma by byla

plauza
@ww 07.08.2016 09:16
wiadomo ze początki sa ciężkie a tepo pracy na wys.poz. ale po czasie człowiek sie przyzwyczaja a z każdym miesiącem jest coraz...

hahahaha, chyba do odstrzału i likwidacji, wtedy by była nawet na 1 miejscu

boos

Pracowalam mialam prace w innym biurze ale zaryzykowalam i niestety zawiodlam sie (usunięte przez administratora) szczerze wszystkim odradzam to biuro.

lady

witam, mój brat myśli nad wyjazdem do pracy z tą firmą. patrząc po opiniach jestem przerażona....

Gosia35

a to trzeba ich nagrywac albo kamera albo dyktafonem bhhaaaaaa i miec dowody albo zrobic prowokacje w kilka osob

anonim

(usunięte przez administratora)

W

Fajnie Pelikan ale to nic nie da.Nikt nie uwierzy że pokrzywdzeni przez Efficient to ludzie sprawni inaczej.Patrz PIEKŁO.

W
@W 14.04.2015 21:13
Fajnie Pelikan ale to nic nie da.Nikt nie uwierzy że pokrzywdzeni przez Efficient to ludzie sprawni inaczej.Patrz PIEKŁO....

A,no tak.Patrz nick:Piekło!

Piekło!

możecie zgłosić do Ambasady poprzez specjalnie przygotowany formularz zgłoszenia o nieuczciwej Agencji Pracy.

Zostaw opinię o Efficient at work - Naaldwijk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Efficient at work