logo Orsay/Ordipol

Orsay/Ordipol

Wrocław

Opinie o Orsay/Ordipol

kaska 2013-08-16 21:48:02
Firma oferuje warunki pracy jak i płacy na poziomie totalnie żenującym. Nie polecam pracy tam nikomu, chyba że osobom naprawdę zdesperowanym. Zadowolone są tam tylko osoby o bardzo niskich wymaganiach, jałowej osobowości i służebnym charakterze. Nie piszę tego ze złośliwości ani jakiejś zemsty a jedynie ku przestrodze. Lepsze warunki płacowe, socjalne czy jakiekolwiek inne oferuje już nawet Biedronka nie mówiąc o innych firmach. Wykluczając rabaty dla pracowników firma nie oferuje absolutnie żadnych przywilejów a w zamian daje: płacę na poziomie minimalnym, umowy tylko na pół etatu, nadgodziny wypłacane po 4 miesiącach a już niedługo po 12, wezwania do pracy na telefon, zakaz korzystania z toalety, ciągłe kontrole, kary i zastraszanie jako sposób poza-finansowej motywacji pracownika, ok 30 minut pańszczyzny dziennie (15 przed i 15 po pracy). Zdecydowanie odradzam, chyba że nie ma co do gara już włożyć
7
Erni80 2014-01-29 15:30:45
Witam co do pracy zalezy gdzie sie trafi na jaki dzial. Od jakiegos czasu magazyn na bielanach zatrudnia pracownikow albo przez posrednika albo na zlecenie niektore wytrzymale pracuja na zlecenie2-3lata i po tym czasie czasem zostaja zatrudnione normalnie wytrwalosc to podstawa brak wlasnego zdania i bron panie boze wyjsc wczesniej w grudniu przepracowane178godzin w tym miesiacu89 porownanie masakrycznie wyplata 14pierwszy raz z taka data wyplaty sie spotkalam. A najlepsze jest to ze przerwa niby pol godz NIBY bo jak jestes wpracy od6do14 to tak naprawde masz zaplacone za7.45. Zero konkretow dzwoni sie wypytujesz kiedy masz przyjsc do pracy a one nie wiedza liderki jedna po zawodowce jedna z matora a trzecia po podstawowym jakis zart. Zakupy w sklepie fakt masakryczne ale coz niech ktos mi wyjasni po co liderka 5torebek tygodniowo rozmiary spodni w ktore nawet jedna noge nie wcisna. Nas poganiaja a dziewuchy maja to gdzies na magazynie kawka herbatka pogaduchy pierogi ale to dziewczyny na normalna umowe trzeba sobie zasluzyc. Niektore dziewczyny fajne naprawde. Ale Orsay ma sie czego obawiac nowy zaklad w trakcie budowy i to nie nowe ale stare pracownice przekazuja sobie adres meylowy. Stawka 11brutto na reke8,20zl dodatkow brak dojazd poza Wroclawiem na wlasna reke(usunięte przez administratora)
4
fibi71 2014-02-13 14:32:47
Witam,
pisze na tym forum z pytaniem, czy ktoś pracujący w Orsay nie zechciał by mi udostępnić (oczywiście za drobną opłatą) swojej wejściówki do sklepiku firmowego. mój mail: fibi71@interia.pl
Aga 2014-02-15 20:10:48
Jeśli chodzi o zatrudnienie w sklepach Orsay, nie polecam. Chcą, zeby pracować 24h a płacić to najlepiej za normalne godziny. Wszystko opiera się na zatrudnieniach na 20 godz. lub inne niepełno etatowe, a musisz- chcesz czy nie chcesz pracować cały etat, bo tną koszty. Bez przerwy wzywanie na telefon, zero życia prywatnego, bo dzień wolny wcale nie oznacza dnia wolnego, do tego straszny stres. Ludzie nie dają rady psychicznie i fizycznie, bo w 2 osoby trzeba czasem cały sklep przebudować (usunięte przez administratora) Każdego dnia zadań dla 5 osób, a na zmianie jedna albo dwie. A weź nie zrób czegoś;/ Na premie zero szans, do tego przerzucają ludzi na inne sklepy bez pytania o zdanie, nie chcesz dojeżdżać nagle 30km to nie ale tracisz pracę.(usunięte przez administratora)
3
misia 2014-04-15 20:22:03
Praca w sklepie Orsay to praca wymagająca i to trzeba wiedzieć.Tu nie podpiera się słupów i nie serfuje po necie za kasą,ale aktywnie obsługuje się klientów.Nie ma noszenia telefonów po sklepie.Mi ogólnie pracowało się fajnie na stanowisku sprzedawcy,bo były wyzwania,była odpowiedzialność,a ja to lubię.Wiem jednak jak wiele zależy od kierownika.Moja kierowniczka była bardzo fajna,dlatego chętnie przychodziłam do pracy.Kasa nie jest zła,ale rewelacji też nie ma.Jeżeli chodzi o zmiany w grafikach czy wymuszanie pracy po godzinach to zależy od sytuacji i od przełożonego.Naprawdę najwięcej zależy od osoby zarządzającej.U mnie w sklepie nie było wykorzystywania,a zespół był zgrany i jak coś się działo to zawsze można było liczyć na kogoś.Sytuacja zmienia się radykalnie,kiedy zostaje się kierownikiem.Ja kiepsko trafiłam jako kierownik,bo kontakty z kierownikiem regionalnym to koszmar.Ogromna odpowiedzialność,wymagania,ciągle coś do zrobienia,szybkie tempo,a niestety mało pozytywnych słów.Do bycia kierownikiem trzeba mieć zacięcie i nieraz baaardzo dużą odporność na krytykę (nie zawsze uzasadnioną). Ja takiej nie miałam i stąd decyzja o zakończeniu współpracy. Ale znam dziewczyny,którym takie traktowanie pasuje i pracują na takim stanowisku już 10 lat.Na pewno praca dużo uczy i jest niezłą szkołą życia.
1
zniesmaczona 2014-04-16 13:03:05
Trzeba jeszcze dodać, bo tego nikt nie poruszył, że czasem sklep funkcjonuje bez kierownika. Za sklep odpowiada osoba, która ma się starać, wykazać a dopiero po jakimś czasie dostaje umowe na zastępce kierownika.... i dopiero po jeszcze dłuższym czasie na kierownika. Czasem czeka się ze dwa lata na taką umowę... A sklepem kieruje zwykły sprzedawca SA, który odpowiedzialny jest za wszystko....
4
ktosiek 2014-08-09 11:08:04
ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] praca na eshopie to jedna pomyłka :) ostrzegam iść tam po pierwsze: kapuś wszystko doniesie,dopowie do tego :) liderka: haha brak słów, i kierowniczka tez wiele do zyczenia daje :) nie polecam, totalnie!

praca dla robota i osob bez ambicji :)
2
marimar 2014-09-09 20:40:42
Firma oferuje pół etatu i nieadekwatnie niskie zarobki do stawianych wymogów. Ale praca jak praca na pewno są lepsze i gorsze ważne żeby do pracy chodzić z przyjemnością i tu zaczynają się schody.

Atmosfera w pracy zależy tu w dużej mierze od kierownika i regionalnego. Ja szczęścia nie miałam. Kierowniczka trzęsła gaciami na widok regionalnej Iwet Ch. a po jej wyjściu ze sklepu wyżywała się na całym personelu. Jeszcze lepiej było gdy na zapleczu przez telefon pokłóciła się z mężem. Wylatywałą z zaplecza, para szłą z uszu a pracownicy latali po sklepie. Pełen profesjonalizm. Dodatkowo logowanie się przez kierowniczkę jako obecną w pracy i wychodzenie na zaplecze lub galerię na długie godziny. Dużo by jeszcze pisać na szczęscie się stamtąd zwolniłam i teraz mam święty spokój.
Zmęczona 2014-12-13 14:03:01
Praca w Ordipol bardzo bardzo ciężka, jestem zatrudniona przez pośrednika niby 10 zl na godzinę. Jednego dnia pracujesz 6 godzin drugiego 10 jakaś masakra. Kartony z ciuchami do metkowania ważą chyba po 30kg jest w jednym kartonie np. 120 bluzek albo z 40 par skórzanych spodni i weź to kobieto podnieś. Jak jednego dni przyszłam do pracy na 6 przerwę miałam dopiero 11. Nie można do nikogo się odezwać, wyjąć telefonu żeby chociaż zobaczyć godzine i wogóle masakra. Strzy pracownicy chodzą piją kawusię wode co pół godziny a ludzie z "agencji" jak to nazywają muszą za.... .Złożyłam już wypowiedzenie bo nie dam rady plecy wysiadą mi niedługo całkowicie i rece też a stara jeszcze nie jestem. Więc jeżeli ktoś lubi stać w miejscu i dźwigać duze cieżary to polecam w innym wypadku nie.
2
masakra 2014-12-14 00:24:44
Placa niska bez placonych wypracowanych nadgodzin. Tak jak napisal ktos wczesniej 15 minut przed i po pracy za darmo sie pracuje. Wymagania bardzo duze. Koszmar.
zniesmaczona 2014-12-15 10:07:53
Chamstwo chamstwo i jeszcze raz chamstwo. Znieczulica na pracownika. Regionalna ma gdzies pracownika najwazniejsze zeby tylko ktos byl w pracy. Po 20miesiaca potraktowano mnie jakbym tam pracowala miesiac...nie mozna z zadnych dodatkow skorzystac bo niepracujesz np. Ponad 4h przy kompie albo poprostu za duzo zarabiasz....zenada...ba dzo zenujace wynagrodzenie dobwymagan...szczegolnie regionalnej ktow wiecznie jest na l4
1
karola 2014-12-18 14:34:15
Hej,
byłabym zainteresowana wejściówką do Orsaya za jakąś opłatą? Proszę o kontakt z ofertą.
karolina_kd@o2.pl
HR 2014-12-18 20:59:19
Uwaga! To podpucha,
1
Natalia A. 2015-01-15 12:00:25
Witam wszystkich,
jestem studentką drugiego roku studiów magisterskich na Uniwersytecie Ekonomicznym. Piszę pracę na temat: "Atrakcyjność niemieckiego pracodawcy na polskim rynku pracy". Chciałabym poprosić, jeśli ktoś miałby czas i ochotę wypełnić ankiete na temat konfrontacji Państwa oczekiwań wobec pracy w firmie z niemieckim kapitałem z rzeczywistością. Z góry bardzo dziękuję!

http://www.ebadania.pl/41489d7b95a63fc5
1
madzialena 2015-03-04 21:03:49
Chyba praca w Orsay jest dobra głównie dla takich studentek zaocznych, co to sobie moga zarobic na opłacenie tych studiów, co nie? Możecie napisac ile płaca takim studentciakom, bo ja własnie jestem w takiej sytuacji i szukam pracy, gdzie mnie przyjmą bez specjalnego wykształcenia. Pozdrawiam serdecznie!
pracownica123 2015-03-14 22:19:34
Witam, praca w orsay'u jest dla ludzi którzy lubią być wykorzystywani. Można zapomnieć o wypłacanych nadgodzinach za zostawanie po pracy lub przed praca, grafik nigdy nie jest ustalony na tyle ile godzin ma się na umowie tylko więcej za które znowu nie płacą, niewyobrażalne wymogi co do pracowników za które i tak nie jest się wynagradzanym w żaden sposób, rabaty pracownicze są o ile są jakieś eventy w firmie narzucają czasem kolor w których trzeba chodzić przez miesiąc i musisz je kupić sobie sama oczywiście, więc nie ma co mówić o socjalu. Wszyscy kierownicy się trzęsą,wypłata dla kogoś kto chce sobie trochę dorobić, w ogóle nie adekwatna do zadań jakie dostaje pracownik, zazwyczaj praca na 20h na umowie, straszne wykorzystywanie człowieka musi być dostępny 24 na dobe
4
pracownik 2015-03-16 15:35:20
Duzo osob pisze bzdury...!!! Pracuje sie tyle ile jest na umowie, wiadomo raz sie ma np w tyg 25h, a w nastepnym 15 (przy umowie 20h tygodniowo). Nie kazdy ma 20h na umowie (wszystko zalezy od zaangazowania). Jesli jakies nadgodziny powstana to sa wyplacane! Rabaty personalne sa i to bardzo ciekawe. Na eventy juz nie trzeba chodzic ubranym w jednym kolorze! Jedynie apaszka ma byc taka sama u kazdej dziewczyny ( oczywiscie apaszke dostajemy gratis). Fundusz socjalny oczywiscie ze jest! Atmosfera w pracy zalezy od kierownika sklepu i regionalnego - my nie mozemy narzekac. Sa nastawieni na wyniki ale tak jest w kazdej sieciowce... Orsay i tak wypada super na tle innych.
takaPrawda 2015-04-10 19:45:01
Co tu duzo mowic..gdy zaszlam w ciaze wieelka afera..jak ja moglam...gdy poszlam na l4 bo MUSIALAM (ciaza zagrozona)nie uslyszalam zadnego dobrego slowa !!!pracowalam na dwa sklepy za 1300pln ... Praca na telefon grafik na tydzien ktory i tak sie zmienial ..jednak w sklepie super dziweczyny i to dalo sie zniesc !)atmosfera..no dobra;)same popoludniowki (ranki brala tylko kierowniczka- bo tak)no chyba ze miala wolne ale i Ona tez byla ok...ale jo wlasnie...ale..gdy zaczynalam na 12 etatu pracowalam po nawet 150h miesiecznie...w ostatnim miesiacu duzo wolnego by wyplacic jak najmniej.. Ale to nic ..nadgodzina placona mniej niz standardowa godzina pracy(nadgodziny zbiera sie 4miesiace ...wyplaca na 5miesiac ) !!!!czeste telefony ....przyjdz do pracy...teraz zaraz. Ogolnie gdyby nie to ze musialam pracowac...i gdyby nie dziewczyny...to bym odeszla.... Oczywiscie juz teraz wiem ze po ciazy moja noga tam nie stanie
Zeta 2015-04-22 19:39:50
Co mogę powiedzieć zwolniono mnie z pracy(zlecenie)po 5 dniach niewiele zrozumiałam z tego co do mnie powiedziano jak się spytałam dla czego to że "jestem nowa i nie wdrążyłam się w system" nie zostało mi nawet 5 minut poświęcone aby wytłumaczyć co mam robić, musiałam się dopytywałam się dziewczyn, przez od 8 do 10 godzin wklepywania w PC faktur na stojąco, mało tego kazano nam rozładowywać ciężarówkę w 2 osoby, kartony różnych wielkości poukładać na 8 lub więcej paletach zawsze o 11 gdzie się zaczyna półgodzinna przerwa, podczas gdy inne dziewczyny-koleżanki liderki normalnie szły na przerwę my musiałyśmy zapychać, autobus darmowy tam(5:30) i zpowrotem(14:30) co z tego że darmowy skoro kończyło się różnie nawet o 12. Byłam na dziale sklep internetowy-zwroty, jedyne dobre to że 12zł/h brutto przez pośrednictwo ale i tak niepolecam
2
Haha 2015-04-30 00:03:46
A co Ty myslalas ze sa tam rowniez pracownicy od pchania kartonow? To chyba jasne ze robot nie bedzie tego za nas robil, ludzie chyba kazdy wie jak wyglada praca w sklepie odziezowym, litosci :D zapieprza sie to prawda ale mysle ze stawka jest przyzwoita w stosunku do innych sieciowek np orsay ~12 zl po okresie probnym, lpp(mohito, reserved itp)~ 8,2 zl . Ja pracowalam w mohito i przeszlam do orsay to z czystym sumieniem moge powiedziec ze to niebo a ziemia, traktowanie pracownika, system socjalny , umowa o prace a nie jak w lpp smieciowa.. I wiele wiele wiele wiecej roznic na plus dla orsay. Dla wyjasnienia bo piszecie glupoty, nadgodziny sa wyplacane po 4 miesiacach ale kierownik stara tak sie je zbic do minimum lub zera zeby nie bylo trzeba wyplacac a pracownik zyskuje wiecej wolnego, chyba przyjemny uklad? Wiadomo ze sa tygodnie kiedy trzeba wiecej pracowac i powstaja nadgodziny. Mysle ze placa i warunki orsay jak na terazniejsze realnia sa naprawde dobre, chcialybyscie byc w robocie noszone pewnie na rekach za 50 zl/h
niesia 2015-05-01 07:42:37
Gdzie 12, to 12. Zalezy jaki prog, w pewnym miescie wychodzi niecale 8 zl. Dodatkowo tna godziny jak moga.
zibi 2015-05-19 09:12:19
praca jak kazda ,trzeba się nacharować,wszędzie ludzi mają w du.....ie,byle by tylko robota była wykonana ,jak chcecie się szybko rozwieść,pozbyć męża czy żony ,to wysyłajcie właśnie tam...a wasze problemy się rozwiążą naturą.Młode damy atakują w przerwach na fajkę....
2
pracownica123 2015-05-19 09:19:11
fakt, nadgodziny wyplacanae sa co 4miesiace, ale jak ktos robio tydzien w trydrzien 30h zamiast 20 np to chce miec wyplacone te nadgodziny, a nie robic za darmo pol miesiaca
wisienka na torcie 2015-06-10 15:47:59
Trzymaj się dziewczyno! Na pewno sobie znajdziesz pracę, albo już znalazłaś(bo post jest dosyć stary) a te niedojdy, którym napisałaś kilka słów prawdy mogą najwyżej popienić się w Internecie-pewnie im ktoś teksty napisał i jeszcze błędy sprawdził.
Ona 2015-11-14 09:13:27
Pracowałam w Orsayu dawno temu(prawie 4 lata temu),miałam stawkę 10 zł brutto/ h na umowę zlecenie przez APT Sanpro Job Service,teraz oferują już 12 brutto/godz.Firma jest niepoważna,przyjechaliśmy normalnie do pracy,po czym zapytano nas:Agencyjni,co Wy tutaj robicie?Od teraz nie ma już dla Was pracy!I trzeba było wracać do domu z Bielan na własną rękę,dojeżdżałyśmy autobusem pracowniczym z Hallera.Kartony z ciuchami do metkowania bardzo,bardzo ciężkie.Ogólnie to nie było tak tragicznie,poza tym,że czasem pracowało się 10 godz bez żadnych dodatków za nadgodziny,na śmieciówkach nie przysługują.Praca dobra dla studentek lub na wakacje.
3
obóz pracy 2015-12-16 17:43:55
Pracowałam tam tydzień, byłam zatrudniona przez agencję. Na miejscu przydzielono mnie do innej pracy niż miałam wykonywać. Praca po 10 godzin dziennie i prośba o przyjście w sobotę, oczywiście umowa zlecenie, więc za przyjście dodatkowo nie ma żadnych pieniędzy. Jest tylko jedna stawka. Pracowałyśmy przy rozładunkach i załadunkach towaru, nosiłyśmy ciężkie kartony i to wszystko robiłyśmy my, kobiety. Jeśli do pracy było na 6tą,a cały czas tak było, to przerwa należała się o 11, albo o 11 jeśli był akurat rozładunek to przerwa o 12tej. Nigdy nie wiadomo do której się jest w pracy, bo grafik jest ruchomy. W dodatku obiady dla osób z umową o pracę są o połowe tańsze, a zlecenie płaci całość. Nie polecam. Praca dla osób, które dają sobą pomiatać, dosłownie.
3
KUGUAR 2016-01-22 15:27:27
witam jak wyglada praca na magazynie jakie zarobki warto sie poswiecic tej pracy pozdrawiam
falor 2016-01-31 21:39:44
2000? Chyba brutto ?
1
rekrutacja-zastępca kierownika sklepu-Wrocław 2015 2016-02-09 22:13:45
Przebieg rekrutacji:
I etap to spotkanie kandydatów (jakby assessment) w siedzibie firmy na Bielanach z kierowniczką regionalną i HR-ką. Najpierw krótkie przedstawienie firmy a następnie zadania do zrobienia:
1. uporządkuj w kolejności ważność czynników z punktu widzenia klienta (np. wygląd witryny, czystość w sklepie, obsługa klienta, itp.), najpierw zadanie robione jest samodzielnie a następnie wspólne przedyskutowanie zadania przez kandydatów i ustalenie właściwej kolejności)
2. ustal kolejność czynności w sklepie (np. dostawa nowego towaru, przygotowanie promocji, porządek na sklepie, itp.)
3. ustal, ile czasu potrzebujesz na np. metkowanie, posprzątanie magazynu - tutaj zabrakło konkretnych danych liczbowych potrzebnych do właściwego zrobienia tego zadania.
4. test do wypełnienia-praca ze wskaźnikami (np. inwentaryzacja (straty), sztuki i kwoty na paragon, plany sprzedażowe-nad którymi z czynników chciałbyś popracować i dlaczego ?)

Po części zadaniowej były indywidualne rozmowy z kandydatami - pytania typu: jak widzisz pracę kierownika, obsługę klienta, dociekania nt. współpracy bądź jej zakończenia z ostatnim pracodawcą.

II etap:
to bezpłatna godzina w jednym ze sklepów - podpisujesz stosowny dokument, że nie będziesz się domagać zapłaty za ten czas. Biorąc pod uwagę, że kandydatów nie było "kilku"-sklepy zyskały dodatkowych pracowników za free. Przede mną wychodziła dziewczyna, gdy ja kończyłam-kolejna już czekała.
Czepiając się, prawo pracy mówi, że na przyjrzenie się pracownikowi jest okres próbny a nie bezpłatne godziny na sklepie.
Tutaj do wybrania jest kilka outfitów na różne okazje-podczas tej czynności należy obsługiwać klientów. Celem tej części jest zaprezentowanie kontaktu z klientem, dobrej obsługi klienta. Obowiązkowe jest przywitanie każdego klienta "dzień dobry", po jakimś czasie czułam się jak papuga.

Ogólnie I etap wspominam miło.
II etap już mniej-wchodzisz do sklepu, którego nie znasz, masz pomagać klientom, którzy najczęściej tej pomocy nie chcą. Nie wiesz, w ilu miejscach wisi dany towar, wielu rozmiarów brakuje. Część kolorystyki była kiepska, klientka szukająca zwykłej eleganckiej bluzki nie mogła nic znaleźć i szczerze nie było tam nic konkretnego, co mogłabym jej zaproponować :/
Gdzieś w trakcie pojawiła się kierowniczka regionalna, wyszła z przymierzalni i rzuciła swetry, które mierzyła. Jej brak kultury zrobił na mnie niekorzystne wrażenie. Zastępczyni kierownika sklepu szeroko się uśmiechnęła do regionalnej-zapewne był to nie pierwszy raz z rzucaniem towaru, widocznie była w stanie "wrzucić to w koszty pracy" :P

Moje odczucia odnośnie rekrutacji:
na rekrutacji firma sprawdza umiejętności zarządzania ludźmi, ustalania priorytetowości zadań, zdolności VM.
Na podstawie informacji, które uzyskałam, uważam, że niestety rekrutacja nie jest dostosowana do potrzeb firmy.
W Orsay-u kierownik i jego zastępca powinni pracować większość czasu na sali sprzedaży-są sprzedawcami, asystentami w przymierzalni, kasjerami. Na sklepie jest 1 lub 2 pracowników, więc tak naprawdę nie ma kim zarządzać, chyba że samym sobą :P nie jest więc tu potrzebny typowy kierownik do zarządzania, ale taki, który pełni rolę sprzedawcy. Sklepy Orsay nie mają Vm-ów, więc sprzedawca i kierownicy sami układają towar, zmieniają witryny, itp.
W mojej ocenie ta firma powinna rekrutować byłych lub obecnych VM-ów lub ludzi ze zdolnościami dekoratorskimi, posiadających ewentualnie zacięcie do zarządzania, bycia kierownikiem.
Nie po to składam aplikację na kierownika lub zastępcę, żeby być sprzedawcą.
Ważne są dla mnie też warunki pracy i rzucanie towarem przez regionalną odbieram jako brak szacunku do mojej osoby i pracy, takie zachowania są nie do zaakceptowania.
Dla szukających pracy w Orsay-u: znowu widzę ogłoszenie na zastępcę kierownika sklepu-Wrocław, a niedawno skończyła się rekrutacja na to stanowisko ... ?
Wg raportu pracuj.pl płaca na tym stanowisku to 4,500 netto ... ?
Napisałam to, co pamiętałam-mam nadzieję, że komuś pomogę :)
Ogólnie testy na rekrutacji są łatwe, a kandydaci bardzo zróżnicowani, z dość różnorodnym doświadczeniem.
zastępca kierownika 2016-02-23 21:57:53
Dobrze, że tej pracy nie dostałam, bo bym tylko sfrustrowana była tak słabymi zarobkami :) dzięki za info i współczuję, że za taką marną kasę musicie znosić tą regionalną - nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia. Nie wiem skąd u osób na takich stanowiskach bierze się taki brak szacunku do ludzi, którzy są "pod nimi", może nieumiejętność radzenia sobie ze stresem oraz chęć utrzymania stanowiska za wszelką cenę.
PureTruth 2016-03-04 01:20:49
Osobiście widziałam jak traktowani są pracownice ORSAY w Auchan (krasne - rzeszów) Ta kierowniczka to jakaś pomyłka ... Wstyd dla tej firmy , jak tam pracują tacy ludzie jak ona
osoba 2016-04-14 13:13:14
Kupię kartę podarunkową do sklepu firmowego...kontakt magart_decor@vp.pl proszę o kontakt tylko poważne propozycje.
Podpucha 2016-04-14 23:12:07
Uwaga HR sprawdza !
orsay 2016-04-22 19:23:58
Moja opinia dotyczy pracy na magazynie na Bielanach na dziale reassort

Plusy:
- darmowy autobus pracowniczy
- praca na jedną zmianę
- sympatyczne dziewczyny
- nie ma ciśnienia na wyrabianie norm
- sklep pracowniczy

Minusy
- trzeba się nastawić na dźwiganie ciężkich kartonów
- latem na hali jest gorąco i często zdarzają się omdlenia
- prawie cały czas nadgodziny (obowiązkowe), wyjątkowo może się zdarzyć 11 godzin albo pracująca sobota
- grafik jest ruchomy, nie ma 100% pewności, o której skończy się pracę, bo w ciągu dnia mogą spłynąć nowe zamówienia i trzeba zostać dłużej
- na umowie o pracę nadgodziny są bezpłatne - oddają w dniach wolnych
- autobus do Wrocławia jeździ o 14 i 16, więc jeśli praca jest np. do 15, trzeba sobie samemu zorganizować powrót do domu
- praca kiepsko płatna
2
Aga 2016-05-19 16:01:03
Tragedia. Pracowałam we wielu sklepach, ale nigdy nie zajmowałam się tyloma niepotrzebnymi pierdolami co tutaj. Milion tabelek, karteczek, wydruków. Wszystko się myli, stres i obrażanie.
vera 2016-06-01 14:22:48
Hej wiem ze tam przyjmują przez firme, jest az tak zle?
Karo 2016-06-16 19:47:00
A ja z kolei chciałabym powiedzieć o świetnych warunkach dla stażystów w biurze, którzy nie są traktowani jak niewolnicy. Zarobki to 1600 brutto (więcej niż w niejednym banku za staż), w każdym miesiącu przysługują 2 dni wolnego, a do tego obowiązują wszystkie zniżki pracownicze i darmowy dojazd autobusem. Mało które korpo może to zaoferować studentom bez doświadczenia.
kura 2016-06-27 17:08:22
Praca na magazynie w Bielanach:
- ludzie zawsze pomogą, jeśli czegoś nie wiesz
- sklep firmowy, w którym obkupisz się za niewielkie pieniądze (dla pań oczywiście!)
- kierownictwo okropne
- nadgodziny JUŻ płatne
- pracujesz 10h, jeden dzień w tygodniu + weekendy wolne (system dla większości działów)
- czasami soboty pracujące
- w tym momencie masowe zwolnienia ludzi, którzy pracują tam już nawet 10 lat
- latem mega gorąco, wiatraki nic nie dają
- dźwiganie ciężkich kartonów
- pieniądze w miarę, ale według mnie nie jest to stawka godna takiej pracy, gdzie wysiada kręgosłup i nogi
- przerwa tylko jedna (pół godziny na 10h pracy)
ogólnie nie polecam
1
Paula 2016-06-29 11:54:54
Nikomu nie polecam pracy w Orsay :) W szczególności w CH Arkadia, kierowniczka ma definitywnie coś z deklem, dziewczyny nie wytrzymują dłużej niż okres próbny. Zmiany po 9/10h, atmosfera niezachęcająca, dodatkowo zamykasz za darmo, czasami jest to nawet godzina. Przy stawce 10zł/h nasłuchasz się jaką to dobrze płacącą sieciówką jest Orsay i dlaczego tyle wymagają(a wymagają kpiąco dużo). Kierownik regionalny... pozostawię bez komentarza. Współczuję każdemu kto pracuje w Orsay i odradzam KAŻDEMU pracy w tym wspaniałym domu mody.
3
kari 2016-07-08 17:08:55
1200 na ręke za 3/4 etatu
1
Jahsgakc 2016-07-20 09:13:53
Praca tam to jakaś pomyłka, umowa smieciowa, zarobki też smieciowe a wykonujesz pracę jak za 1,5 etatu w dodatku wyzysk i wykorzystywanie, praca dobra dla studentek zaocznych,ale na pewno nie na stałe i nie dla osób posiadających dzieci, bo jest któraś ma dziecko i się tam zatrudnia, to lepiej żeby nosiła zdjęcie dziecka że sobą bo może zapomnieć jak wygląda w tym trybie pracy
3
dedwedxce 2016-08-25 14:19:14
Zależy czy chodzi o sklep Orsay, magazyn na Bielanach czy tez biuro Orsay. Ja osobiście jestem pracownikiem w biurze i mi bardzo odpowiada :) Dobrze płacą i nie ma problemu z urlopem etc. Atmosfera super.
sylwia NowaPracownicaMagazynier 2016-08-27 21:54:11
Mam pytanie zaczynam tam prace od poniedzialku na magazynie skanowanie ciuchow jaka jest tam atmosfera i wsrunki prscy bo tak czytam opinie i sam strach tam pracowac. Sylwia Pozdrawiam
Nick 2016-08-27 23:33:54
Dziewczyno lepiej sie tam nie pchaj, szkoda Twojego zdrowia i czasu.
Pracowałam tam cztery lata i wiem co mowie... Nikomu nie polecam tej pracy! Wykorzystują ludzi za marne pieniadze. Narobisz sie jak głupia a oni i tak stwierdza, że za malo.
Po pracy na magazynie w BW mam zniszczony kregoslup, przepukline i zylaki na nogach. Zdrowie ma sie jedno, nie warto sie poswiecac!
Sylwia Nowa Pracownica 2016-08-29 16:45:18
Witam Chcialam dodat swoj komentaz. Otorz to co Wy Studentki piszecie na temat atmosfery w pracy Orsey To totalne KLAMSTWA i BZDURY!!!!!. Za cos takiego moim zdaniem ten kto pisze anonimowo takie anonse w kierunku Pracodawcy,Brygadzisty czy Podwladnego swojego Kierownika lub Lidera to dlamnie osoba nienadajoca ,sie wogole do takiej pracy fizycznej lub jako sprzedawca czy na magazyn. Za duzo wymagacie moim zdaniem od Pracodawcy a same malo oferujecie od siebie zebynpozostac w tej firmie trzeba miec mocna psychike oraz checi do fizycznej pracy.Owszem nie jest to latwa praca bo tzeba rozpakowac czasami pudla i skanowac czytnikiem oraz ukladac na wozki ale jak to mowia len bendzie LENIEM a Pracownik ktoremu zalezy na tej pracy ZOstanie Docenionym.Ja zostalam brdzo cieplo przyjeta jest super atmosfera zostalam celujaco przeszkolona szybko i sprawnie opanowalam czytnik co nie jest to latwe,gdy ktos jest w tym zielony ake kto chce ten Osiagnie swoj CEL. Takze drogie panie prosze nie pisac bzdur i nie straszyc Pania G. Bo to BZDURY. I KLAMSTWA mam 27lat i nawt nie spodziewalam sie,ze dostanentak fachowom popieke medyczna. A zqpierdol jest w kazdym zakladzie i kazdej pracy. Nauczy szanowac sie Swojego Pracodawce i Swoje Pieniadze Za prace potem nazekajmy!!! Pozdrawiam swoja pania ktora mnie dzisiaj Szkolila:-* :-* :-* :-* :-* :-*
Sobótczanka12345 2016-08-31 14:41:15
płaca juz 13zł....i nie ma co narzekac bo to jedyny zakład który nie oszukuje
mariabigos 2016-09-06 22:46:04
gdzie zastępca zarabia 4,5 tys? chyba żart. Ja mam w tej firmie 2300
sz 2016-09-11 20:02:27
a ktoś wie czy w EŁku jeszcze szukają sprzedawców?
awawawaw 2016-10-26 15:00:18
Widać, że ty akurat tylko do takiej pracy się nadajesz, swoim postem opisałaś baaardzo dokładnie swoją osobę. Udawaj zatem dalej murzyna rób za tą śmieszną stawkę. W sumie niewiem czy gdzie indziej by cię przyjeli
wawa 2016-10-27 13:01:04
Czesc pracuje tam i generalnie jest spoko tylko atmosfera ja sie nie wkupisz w łaski lasek to cie beda wykorzystywaly jak cholera... socjal to tam jest żaden, zgadzam sie z tym ze do tej pory nadgodziny byly wyplacane co 4 miesiace ale od listopada mają byc co miesiac tak wiec tutaj luz... codziennie są budzety do wyrobienia al to ja w kazdej sieciowce czasem jak slabszy dzien to jest straszny nacisk ale no coz... ale powiem wam jedno pracowalam w nie jednej sieciowce ale tutaj co do kierownika salonu i regionalnej nie można mieć żadnych zastrzeżeń są tak spoko Kobiety niż zwyle pracownice taka jest prawda nie bede tego ukrywala... są częste konkursy gdzie mozna wygrac jakies bony zaupowe i warto sie wtedy postarac:)
Pozdrawiam Monike Regionalną z Gdańska .
2
Zostaw swoją opinię o Orsay/Ordipol - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orsay/Ordipol