brak logo

Wilhelmsen Ships Service Polska Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Wilhelmsen Ships Service Polska Sp. z o.o.

admin 2015-07-06 06:20
Każdy chciałby znać prawdziwą opinię o firmie, pomóż nowym użytkownikom i napisz kilka słów co sądzisz o firmie Wilhelmsen Ships Service Polska Sp. z o.o., produktach i atmosferze. Twoja opinia jest cenna!
5
Ola 2016-04-15 17:07
Co i rusz powtarzane oferty na te same stanowiska administracyjne nie wróżą dobrej atmosfery.
belek 2016-04-28 17:43
To są stanowiska w liczbe powyzej 30, nowy dzial jest tworzony.
Onyx 2016-09-14 13:14
Nowy dzial zatrudniaja ok 30 osob
Jonek 2016-09-14 13:29
Pracuję w tej firmie - w Szczecinie (nie ma oddziału w Toruniu). Jestem zadowolny, pracuję w nowym zespole, w centrum miasta, mam umowę o pracę, kartę do Medicover, ubezpieczenie, Multisport. Wprowadzam zamówienia do systemu, mogę się rozwijać, pracuję w j.angielskim. W porównaniu do poprzedniego miejsca pracy tu jest świetna atmosfera i praca jest ciekawsza.
3
edrft 2016-10-03 15:37
Hej wiesz co no to nic dziwnego że takie mają wymagania jeżeli chodzi o prace na takim właśnie stanowisku ciekawe tylko na jakie zarobki można liczyć..
Aneta 2017-06-14 13:45
@Jonek rozumiem, że poleciłbyś innym pracę w firmie. Wspominasz o tym, że pracując w niej masz możliwość rozwoju. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Oprócz pracy w j. angielskim, co zapewne przekłada się na jego lepsze poznanie, co jeszcze oferuje Wilhelmsen Ships Service? Chętnie dowiemy się również więcej o tym jakim pracodawcą jest firma. Dodatkowe informacje mogą być bardzo przydatne dla osób, które zastanawiają się nad przesłaniem swojej aplikacji do firmy i trafiły na ten wątek szukając opinii na jej temat.
Jonek 2017-07-17 11:36
Aneta - praca jest w j.angielskim, wyłącznie. Ja pracuje w dziale zajmującym sie wprowadzaniem zamówień produktowych - branża morska. Rozwijam się, uczę przeznaczenia produktów, bo jest to dość skompikowane, tych produktów jest ponad 5 tys. :-)Mamy w dziale szkoleniowca - produktowca, zawsze można skorzystać z jego szkoleń i wiedzy. To jest ok. Pracuje w normalnych godzinach, w firmie często są rekrutacje na Team Leaderów, wybierają ich z pracowników, to jest cool.
1
Aneta 2017-07-17 15:12
@Jonek
dziękuję za odpowiedź. To też ważna informacja, że pracując w firmie, ma się realną możliwość rozwoju oraz awansu.
Ewa 2017-08-14 17:13
@Jonek jak wyglądają zarobki w tej firmie? Idę niedługo na rozmowę.
Ewa 2017-08-20 20:34
@Jonek jak wyglądają zarobki w tej firmie? Idę niedługo na rozmowę.
Onaaa 2017-10-07 13:36
Ja niestety nie polecam, firma lansuje sie na norweska, a zarobki przeciętne. W Lidl masz obecnie wiecej. Atmosfera niestety jak w typowym korpo, 3/4 osób wsadziloby Tobie nóż w plecy. Awans zapomnij moze za 10 lat jak będziesz dobrze podlizywac sie szefostwu, ale prędzej wykończy Cie ta "rodzinna atmosfera" Wilhelmsen.
3
Onaaa 2017-10-07 13:40
Moja Opinia dotyczy Wilhelmsen Ships Service w Szczecinie przy pl. Rodła.
racuch 2017-10-07 21:47
Na rozmowie o pracę byłam zachwycona tym jak przedstawiła się firma - zagraniczny kapitał, dobre zarobki, dodatkowe profity, praca w przyjaznej atmosferze i ciągła mowa o rozwoju firmy. I owszem, FIRMA się rozwija, ale nie ty :) Okazało się, że te "dobre zarobki" to 1800 zł na okresie próbnym przez PÓŁ ROKU, potem niewiele więcej. To zdecydowanie za mało jak na pracę 8h w języku obcym, dla ludzi po studiach. Atmosfera typowo korporacyjna, tzw "wyścig szczurów". Liderzy często wybierani niesłusznie, były osoby o lepszym potencjale, ale niestety nie dane im było przewodniczyć grupie (może strach przed tym, że ktoś może okazać się za dobry?;) Była mowa o sprawdzaniu wyników raz na jakiś czas, kto będzie najlepszy to bonusy, premie, potem brak jakiegokolwiek sprawdzania kto co robi i ile, nie ma potrzeby dawać z siebie 100% bo ktoś inny będzie dawał tylko 10% a będzie traktowany tak samo. Ale jeśli ktoś lubi się zarzynać, wyrabiać targety, pisać raporty i 8 godzin robić to samo jak świstak to polecam :)
3
poppy 2017-10-07 21:52
A co to według ciebie znaczy "rozwijać się"? ;)
ReszKa 2017-10-11 18:57
Raczej nie polecam, byłem tam krótko, ale dość dużo widziałem - dział HR to same nadęte panie, wiecznie robiące błędy w umowach czy świadectwie pracy. Na rozmowie o pracę wszystko pięknie, kolorowo, potem już tylko gorzej. Albo mega nuda, albo straszny zapierdziel i praca po godzinach, za którą nie płacą. Wypłata marna. Zapomnij o wybiciu się wśród 60 innych osób w dziale. Jeśli ma się odrobinę ambicji, aby rozwijać się zawodowo to na pewno nie tam :(
2
Zostaw swoją opinię o Wilhelmsen Ships Service Polska Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wilhelmsen Ships Service Polska Sp. z o.o.