brak logo

Rywal RHC

Toruń

Opinie o Rywal RHC

ANONIMOWO 2012-10-11 14:53:50
PRACA W TEJ INSTYTUCJI TO POWAŻNE WYZWANIE DLA LUDZI O SILNYCH NERWACH , TOTALNY [usunięte przez moderatora] , BRAK SZACUNKU DO JEDNOSTKI LUDZKIEJ , ISTNE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] - TAK JEST WE WROCŁAWSKIEJ FILII RYWALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gonzo 2012-11-06 14:05:31
potwierdzam opinię o wrocławskim oddziale. [usunięte przez moderatora] i zupełny brak szacunku do innych. Oczywiście przykład daje szef [usunięte przez moderatora] i pani "kierownik".
Izkaa 2013-02-01 01:25:08
Tak kochani , jeśli nie masz innej opcji to idź na jakiś czas do Rywala, ale zapewniam was że lepiej płacą w innych firmach handlowych spawalniczych tylko mniejszych, tam jest o wiele lepiej , wyższe płace i atmosfera rodzinna. Mit o rywalu już dawno minął to nie firma to tylko handlarz. Chodzą plotki że wszystkie oddziały tej firmy są pod kreską , czyli nie generują zysków to po co tam się zatrudniać na dłuższy czas.
1
reklamacja 2013-03-04 21:34:05
serwis w szczecinie to poprostu wielka poraszka, ludzie po zawodowce lub podstawowce w nim pracuja i zielonego pojecia nie maja, a tak po za tym to duzo roboty odwalaja na lewo i ludzi w jajo robia. [usunięte przez moderatora]
hmmmm 2013-03-20 12:21:09
A jakie są przeciętne zarobki handlowca? chodzi mi o podstawe i czy są premie?
obecny handlowiec 2013-03-23 13:22:36
A jakie mogą być marne. Zależy od rejonu w jakim chcesz pracować myślę że od 1500zł do 1800zł netto + premia ale tej premij to nie zobaczysz prędko obroty spadają i dyrektor pewno też znajdzie 1000 argumentów aby ci nie dać . A w jakim rejonie chcesz pracować ?
Obecny pracownik 2013-03-23 13:28:01
Dokładnie firma bardzo mocno się rozrosła , więc na pewno nie które oddziały nie przynoszą zysków . Też tak słyszałem z kilku źródeł .
gofr 2013-03-25 22:54:01
Interesują mnie zarobki handlowca w oddz łódzkim. Jakies opinie nt atmosfery
Krzysztof 2013-04-25 10:15:40
Witam,
byłem wczoraj na rozmowie w RYWAL RHC (24.04.2013)

Tragedia Szefostwo po prostu chore.
Pierwsze pytanie jakie uslyszałem to zapytanie to do jakiej firmy złozyłem cv JA odpowiadam ze do rywal rhc a gosciu opd no to dobrze ze pan chociaz wie bardzo sie zdziwiłem tym pytaniem , poczułem sie jak by ze mnie robili kretyna 2 pytanie bylo takie CZY DŁUGO WYSYŁAM CV i czy długo czekam na odpowiedz . ODPOWIEDZIAŁEM , ŻE TO NIE ICH SPRAWA GDZIE I JAK DŁUGO WYSYŁAM CV , TRAGEDIA A PAN ODPOWIEDZIAL ZE TO JUZ KONIEC ROZMOWY I PODZIEKOWAL ZA SPOTKANIE . POWIEM WAM ZE BYLEM NA WIELU ROZMOWACH ALE NA ŻADNEJ NIE PYTANO CZY DUZO WYSYŁAM CV . PO TAKICH PYTANIACH MOŻA TYLKO SIE DOMYŚLAĆ CO TAKA FIRMA TRZYMA W ZANADRZU . POWIEM TAK ŚMIECH NA SALI I NA SAMYM POCZĄTKU ROBIA Z CIEBIE [usunięte przez moderatora] , TO COS PODOBNEGO JAK PYTANIE SPRZEDA PAN MI DŁUGOPIS. JA JESTEM POWAŻNYM CZLOWIEKIEM A TAKIE PYTANIA ZADAJE SIE STUDENTOWI KTORY SKONCZYŁ NIE DAWNO SZKOŁE .
NAPRAWDĘ Z CAŁEGO SERCA NIE POLECAM TEJ FIRMY , MYSLAŁEM ŻE TE OPINIE PODSPODEM SĄTROCHE PRZESADZONE ALE MÓWIE WAM ANI JEDNA NIE JEST TO CZYSTA PRAWDA. POZDRAWIAM I PROSZĘ HANDLOWCÓW OMIJAJCIE TE FIRME [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NORMALNIE.
1
Ciekawy 2013-04-25 21:14:09
Witam a to w jakim mieście byłeś na tej rozmowie?
nero2222 2013-05-12 19:32:18
Kolego byłem w Toruniu.
Tragedia
anonim 2013-05-17 14:27:44
Mam pytanie czy pracowal tam ktos jako pracownik gospodarczy? bo maja taki etat i mam isc na rozmowe..Niech ktos podpowie jak moze, jak jest na tym stanowisku i jakie warunki. jakie zarobki itd. Z gory dziekuje i Pozdrawiam.
DonekT 2013-05-23 03:32:20
Dziś ma dzień relaksu więc hasam sobie w sieci i czytam różne tematy w ramach tegoż dnia :-)
Powiem tak, Rywal RHC Sp. z o.o. to nie jest Rywal RHC Robert Pyka i stąd biorą się wasze dywagacje i zniesmaczenia obecną sytuacją.
Rywal RHC Sp. z o.o., pierwotna nazwa Centrum Handlu Internetowego Sp. z o.o. (rok założenia 2005). Właścicielem Centrum Handlu Internetowego była najpierw spółka Agory, a później Agora!
Agora jest udziałowcem Grupy Rywal RHC. [usunięte przez moderatora] W Rywalu jest wielu ludzi, którzy poświecili kawał swojego życia, mają wynagrodzenia na poziomie 2000 zł - 4000 zł - jak wiatr zawieje, dostają nowy samochód, torbę z promocji dostawcy lub inny gadżet i mają się cieszyć :-)
Wy widzicie dużą firmę i sądzicie, że będziecie mogli tam zarobić. Musicie wiedzieć o prostej zależności; jeśli zarząd ma tak dużo to reszta musi mieć mało :-) Pieniędzy nie przybędzie jest tylko ich podział. To silna grupa jak widać mocno osadzona w naszym kraju i nie tylko.
Na temat twojego pytania o pracownika gospodarczego powiem tak:
Musisz się bardzo starać i już od samej rozmowy być bardzo pokornym, jak będziesz się bardzo starał oni będą zwiększali zakres potrzeb tak długo aż nie wybuchniesz pretensjami o wzrost zarobku. Jak wybuchniesz to otrzymasz znikomy wzrost lub nic :-) Natomiast przełożeni i szefostwo zaczną na ciebie patrzeć pogardliwie tak jak byłbyś winny - za dużo chcesz, a za mało oferujesz. Jeśli nie masz pleców (nie jesteś z żadnej frakcji popslsld) to będziesz zawsze robolem, psem na posyłki panów i nigdy tego nie zmienisz. Jak się mocno uniesiesz to nie szukaj pracy w Toruniu na 100%.
Ta rada dotyczy każdego stanowiska na jakie aplikujecie do tej firmy, jeśli nie znosicie kpin prezesa, współwłaścicieli czy dyrektorów na rozmowie kwalifikacyjnej to nie wytrzymacie w tej firmie na 100%. Oni to wiedzą dlatego od ręki wam dziękują :-) Kluczem jest pokora i psia posługa panom niezależnie od stanowiska i wykształcenia, natomiast zależnie od pochodzenia. Ludzi z pochodzeniem rozeznacie jak już będzie pracować to będą ci, którzy będą biegli do sukcesu jak po sznurku i będzie im wszystko wolno.
Mam nadzieję, że ten post wyjaśni wasze wszystkie wcześniejsze dywagacje oraz złe ocenianie ważnych ludzi w tej grupie i nie będziecie już więcej pisać swoich dziwnych wywodów emocjonalnych.
Szukajcie pracy w małych firmach jeśli takie w ogóle przetrwały lub poczekajcie chwilę po każdej hossie przychodzi bessa. Rywal do wejścia na giełdę na pewno będzie leciał na hossie, później natomiast życzę powodzenia tym, którzy kupią akcje. [usunięte przez moderatora]
DonekT 2013-05-23 03:39:33
Kolego w łódzki oddziale nie osiągniesz cudów wierz mi. Moim zdaniem najniższa krajowa plus premie uznaniowe jak będziesz niedoścignionym :-)
1
Damexe 2013-05-23 13:06:45
Bardzo fajna firma, perspektywiczna. Zarobki wcale nie takie małe, można zarobić większą kasę tylko trzeba się trochę postarać i coś sobą reprezentować i właśnie tacy ludzie tam pracują. Co do pracy na magazynie... Umówmy się, chcąc być magazynierem nie ma co się nastawiać na kokosy, chyba że mowa o stanowisku kierowniczym. Jak jesteś po studiach i pracujesz na magazynie jako pracownik szeregowy to albo jesteś tak mało ambitny i nie potrafisz znaleźć lepszej pracy albo poprostu nie chce ci się szukać. [usunięte przez moderatora].
DonekT 2013-05-27 02:31:50
1. Tak firma ma rzeczywiście perspektywę opisałem ją powyżej i tacy ludzie mają tam szanse zaistnieć. Pozostali psią dolą mogą liczyć na dużo pracy, płacę dostateczną lub średnią dla tego regionu na danym stanowisku i nic więcej nie osiągną, może jakieś gadżety, ale poziomu finansowego nie zmienią nawet gdyby wyszli z siebie:-) Praca stała i świadczenia na czas to macie pewne - kredyty możecie brać, a jak powiecie to w firmie to już [usunięte przez moderatora] będzie do potęgi :-)
2. Teraz temat wykształcenia. Główna kadra menadżerska na podstawie, której twórca (główne proxy jeden z trzech) stworzył cały trzon zarządzający ma wykształcenie wyższe, ale niekierunkowe, często nawet nietechniczne. Gdyby się spotkali z ludźmi działającymi w branży ich wykształcenia okazaliby się kompletnymi gapami. Natomiast w wyniku posłusznej pracy pod kierownictwem "proxy" osiągnęli wiedzę w dziedzinach, których nigdy nie studiowali.
Co do inteligencji to bywa różnie, zdobyty tytuł nie czyni człowieka inteligentnym tylko potwierdza jego stopień zdobytej wiedzy naukowej w danej dziedzinie lub dziedzinach. Natomiast jeśli człowiek studiuje 5 lat, osiąga tytuł magistra i idzie do pracy w zupełnie innym kierunku to akurat nie potwierdza jego wiedzy i inteligencji tylko raczej jego brak decyzyjności w życiu.
Praca na magazynie jest ciężka dlatego ludzie chcieliby więcej zarabiać to logiczne. Jeśli Ci ludzie odejdą to kto będzie wykonywał tę pracę? Chyba nie taki pusty człowiek jak ty? Gdybyś czytał posty, a nie pisał slogany to wywnioskowałbyś, że tutaj ludzie pytają o stanowiska handlowca, magazyniera czy pracownika gospodarczego.
Natomiast jeżeli w tej firmie pracują osoby z wykształceniem wyższym na stanowiskach szeregowych to nie znaczy, że są mało ambitni lub nie potrafią znaleźć lepszej pracy tylko świadczy o tym, że taka duża firma nie ma w ogóle działu HR! A ty jesteś kolesiem, mocno nakręconym, który pracuje max do 3 lat w tej firmie lub człowiekiem przyjętym z poplecznictwa. Jeśli masz studia i nie jesteś przyjęty z poplecznictwa to do 3 lat sprzedaż się im maksymalnie, a później zrozumiesz na czym polega praca w tej firmie, zwolnisz się lub nauczysz się wielkiej pokory :-) To jest prawda, a nie te slogany co ty piszesz.
1
DonekT może być CEZARY :-) 2013-05-29 17:24:55
Taaa.. SZEF ha ha ha :-))))) Chyba prędzej uwierzyłbym, że pisze Mickey Mouse :-))))
Prawda w oczy kole, ale skoro pytają to pamiętajcie; są tacy, którzy prawdę napiszą, nie wszyscy będę ciągle kłamać:-)
Zawsze można zacząć postępować dobrze i zmienić niedolę najniższego szczebla! TAK? Znacie to potwierdzenie na końcu jakiejś tezy TAK? Czasami członkowie tego trzonu to tak małpują "proxy" jakby w ogóle samodzielnie nie potrafili myśleć :-))
Powodzenia dla wszystkich tam pracujących lub myślących o rozpoczęciu pracy :-)
KŁADE KOSTKE ZAPRASZAM 2013-06-02 02:18:51
praca nie jest zła, daje zarobić na boku polecam (ze sprzedaży złomu wpadło 5k, ale trza być ... hehe) no halo to chyba nie jest źle! Wszyscy wiedzą, że jak przychodzę do roboty to odpoczywam bo jestem po robocie na bruku to i nikt sie nie czepia. i to jest ok. dla mnie firma marzeń.
DonekT 2013-06-08 20:59:42
Kolego, a wiesz dlaczego tak masz dobrze? Dlatego, że kładłeś pewnie kostkę jednemu z szefów firmy jak był bum w budowlance, a kostka w modzie i teraz kiedy jest bessa w interesie dali ci pracę czy raczej przechowalnię! Nie bierz głosu i nie pisz takich bredni o zarobkach na złomie, ponieważ żaden z przełożonych nie pozwoliłby na to! Chyba, że jesteś zwykłym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeśli tak jest to mimo forów długo tam nie popracujesz :-)
terazniejszy 2013-06-10 13:49:35
serwisant w szczecinie ma 3200 brutto, jest wyzysk pracownikow i brak w szczegolnosci rownego traktowania w zatrudnieniu - robota tylko dla [usunięte przez moderatora] co daja sie nabijac w butelke. trzymajcie sie z daleka od tej roboty.
1
czak 2013-06-12 08:22:42
KŁADE KOSTKE ZAPRASZAM - 2013-06-02 02:18:51

praca nie jest zła, daje zarobić na boku polecam (ze sprzedaży złomu wpadło 5k, ale trza być ... hehe) no halo to chyba nie jest źle! Wszyscy wiedzą, że jak przychodzę do roboty to odpoczywam bo jestem po robocie na bruku to i nikt sie nie czepia. i to jest ok. dla mnie firma marzeń.
he he :) gościu tyle kasy to ty chyba nie zarabiasz "na boku" [usunięte przez moderatora]
max 2013-06-17 11:38:08
tez tak slyszalem ze odzialy ida teraz po kosztach, maja ogromy spadek sprzedazy w urzadzenaich i materialach no i kilka nietrafionych inwestycji.
Józef Bąk OLT. Express 2013-06-19 01:30:52
[usunięte przez moderatora] Ty nie masz myśleć o sytuacji firmy! Ty jesteś trybikiem w maszynie, masz się kręcić jak system sterowania nakazuje!
3200 zł brutto! To skandalicznie dużo pieniędzy dla takiego nędznego serwisanta! 1600 zł brutto to jest twoje wynagrodzenie, a nie 3200 zł brutto! 1600 zł za dużo dostajesz [usunięte przez moderatora]!!! Do roboty się weź i fuchy przestań robić! My to wiemy!!! Masz pracować i nie myśleć, nie jesteś od myślenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
albert 2013-08-27 12:23:11
czy ktoś wie jak jest w Lublinie na stanowisku przedstawiciela,tj. zarobki szefostwo,itd
1
kazai 2014-02-15 23:29:33
nie pracowałem w Rywalu, ale byłem klientem Rywala i Ev-Metu. Jakiś czas temu robiąc zakupy w EV-Mecie spotkałem kier. mag. z Rywala (ten wysoki łysy), który robił zakupy dla swojej firmy. Ponieważ trochę trzeba było poczekać a my z widzenia się znaliśmy to wywiązała się rozmowa, łysy kierownik zaczął się chwalić jak to świetnie mu idzie jego prywatny interes a do rywala przychodzi tylko po to aby odpocząć. Widziałem, że chłop się wyluzował i zacząłem go podpuszczać i wkręcać w rozmowę i powiem wam, że to co usłyszałem to szok. Opowiedział mi jak sobie kierownicy jaja robią z pracowników podpuszczając ich wzajemnie na siebie i pokazując jakieś wydruki z efektywności pracy zmuszają do zapieprzani(usunięte przez administratora) i donoszenia jeden na drugiego. Dokładnie nie powtórzę ale z tego co usłyszałem to nikomu nie życzę pracować tam na magazynie. Ten kierownik wydał mi się jakimś głupkiem w opowiadaniu, że "do pracy przychodzi po to aby odpocząć" po pracy w swojej firmie, przecież tak naprawdę to nie wie z kim rozmawia, ale to jak mówił o pracownikach to dla mnie było żenujące w każdym słowie było słychać, że traktuje pracowników jako coś gorszego
miodek 2014-03-14 13:42:52
poraSZka to Twoja znajomość pisowni języka polskiego
fachmann 2014-05-26 21:02:21
w szczecinie jako serwisant możesz zarobić 3200 zl brutto wynagrodzenie zasadnicze + pokaźne premie i oczywiście kasa zarobiona na lewiznie bez odprowadzonego podatku. spokojnie wyciagniesz ponad 45 tys. zl rocznie. tylko nie daj sobie w kasze dmuchac, obrabiany bedziesz z przodu i z tylu przez kierownika, a juz o nowych przedstawicielach handlowych, sprzedawcach czy tzw. kierowcy, magazyniera nie wspomne, bo robia za wszystkich i sa wyzyskiwanii przez podwladnego. nie polecam. chyba ze lubisz sie oddawac.
1
były pracownik Rywal RHC 2014-05-27 06:14:15
Więc tak panowie i panie.
Sprostuję wszystkie żale, bóle i dywagacje. Pracowałem w tej grupie ponad 10 lat i mogę się wypowiedzieć, prawda?
Pensje i świadczenia pewne i stałe (całość dochodów wykazana)
Podstawy wynagrodzenia są takie jakie wynegocjujesz na pierwszej rozmowie, jedni zaczynają od najniższej krajowej drudzy od 100% większej podstawy. Wszystko zależy jak wynegocjujesz na pierwszej rozmowie - to będzie Twój pierwszy biznes w Rywalu :-)
Co do premii to jest tak jak ją sobie wypracujesz i to dotyczy każdego stanowiska!!! Jeśli myślisz, że przyszedłeś do pracy, nie masz wyników, a premia ci się należy to idź i szukaj jakiejś fundacji do utrzymania, ponieważ ty jesteś na początku dużym kosztem dla firmy! Jeśli mało sprzedajesz to oni dokładają do ciebie! Stała pensja, samochód, telefon, komputer - zależnie od stanowiska. W temacie kradzieży czy handlu na boku to kolega pisze chyba złośliwie, ponieważ ludzie nieuczciwi wylatują stamtąd z wielkim hukiem!!!
W temacie kierownika oddziału Szczecin to kolego on zapierdzielał tam na każdym praktycznie stanowisku!!! Jest tam kierownikiem, ponieważ to wypracował i ma wykształcenie!
Podsumowując: Jest to firma dla ludzi uczciwych, chcących pracować i związać się z jedną firmą na całe życie. Dochody ponadprzeciętną krajową ludzie osiągają po okresie pracy od 3 - 10 lat. Jeśli szukasz firmy, do której wpadniesz pokażesz dyplom lub listę swoich doświadczeń zawodowych i będziesz uważał, że mają ci za to zapłacić na wejściu to szukaj innej firmy! W tej firmie musisz swoją pozycję wypracować sam! Powodzenia!
były pracownik Rywal RHC 2014-05-28 09:30:19
Kolego jeśli tak mogę się zwrócić? Tak jak napisałem powyżej! Jeśli jak to określasz krzykniesz kwotę X jako podstawę i oni cię przyjmą to na 100% otrzymasz tę kwotę całkowicie wykazaną - nic pod stołem! Co do premii to już pisałem powyżej. Premia jest uznaniowa i za wyniki, przydziela ją kierownik czy dyrektor oddziału po uzgodnieniu z zarządem na spotkaniu kwartalnym. Premie masz kwartalne. Jeśli aplikujesz na stanowisko przedstawiciela handlowego to otrzymasz samochód (na początku jak wszędzie używany, chyba że będziesz miał farta), telefon komórkowy i laptop jeśli będziesz mieć duży obszar działania - np. nie wracasz na noc przez dwa dni. Dalej jeśli będziesz rzetelnie wykonywał swoją pracę - polecenia przełożonego to masz pewną pracę i możliwość awansu, ponieważ firma się ciągle rozwija! W centrali firmy są tacy, którzy po kilkunastu latach uczciwej pracy awansowali z logistyka przez dyrektora na prezesa więc ścieżka kariery jest możliwa! Powodzenia na rozmowie i w pracy!
były pracownik Rywal RHC 2014-05-31 15:50:16
Oczywiście! Umowa o pracę na okres próbny, czas określony i czas nieokreślony. Okres próbny 3 miesiące, po którym jeśli będziesz bardzo dobry możesz wskoczyć na umowę na czas określony (bardzo krótką), a następnie na czas nieokreślony. Tam są ludzie, którzy pracują ponad 20 lat :-) To jest stabilna firma o ugruntowanej pozycji na rynku, a w branży największa w Europie :-) W każdym banku dostaniesz kredyt jak przedłożysz umowę o pracę w Rywal RHC Group. Powodzenia!
Pracownik 2014-07-19 11:16:55
Od pewnego czasu czytam opinie o firmie Rywal-RHC. Pracuję w tej firmie od prawie 10 lat, czasami były chwile gorsze czasami lepsze- wiem jedno obiektywnie patrząc w pracy w Rywalu jest więcej plusów jak minusów (ale przecież nie ma idealnych pracodawców). Złe opinie z tego co widzę głównie wyrażane są przez byłych pracowników. Gdy były gorsze czasy (znaczny spadek sprzedaży) Zarząd firmy nie zwolnił ani jednej osoby, to też w jakimś stopniu świadczy o firmie. Wynagrodzenie jest na koncie na czas, fundusz pracowniczy jest, atmosferę bym ocenił na ocenę dobrą z minusem. To nie jest firma dla osób chcących "przezimować" lub tzw. "skoczków". Ludzie którzy chcą uczciwie zarobić na chleb, nie oczekując cudów w swoim wynagrodzeniu (niestety tak jest u większości pracodawców w Polsce)lubiących stabilizację zawodową, mają szansę się w Rywalu utrzymać.
1
pracownik 2014-07-25 19:10:40
Kolega pisze prawdę- kierownik a dzisiaj już dyrektor w oddziale szczecińskim sam wypracował sobie to stanowisko ciężką pracą, nigdy szczególnie nie narzekając na swój los! Wszelkie złe opinie na temat Radka są nieuzasadnione i nieprawdziwe. Jeżeli komuś nie odpowiada praca w Rywalu powinien sam podziękować i poszukać sobie szczęścia w innej "lepszej" organizacji.
Pozdrowienia dla byłego pracownika Grupy Rywal.
1
lek na bół pupy 2014-10-14 21:56:05
Większość negatywnych opinii zmyślona na poziome tłuka z gimnazjum. Żal komentować. Jak jesteś na tyle inteligentny aby rozpoznać opinie zmyślone to śmiało aplikuj i pytaj o wszystko wprost. Jeśli łykasz kit jak młody pelikan, nie startuj do Rywala. To nie zakład pracy chronionej.
były pracownik Rywal RHC 2014-11-09 11:21:17
Kolego jest chętny do pomocy. Powiedz co chcesz wiedzieć?
W skrócie. Struktura handlowa Grupy Rywal RHC oparta jest na oddziałach handlowych i spółkach partnerskich. Gdziekolwiek nie podjąłbyś pracy to będziesz musiał jak w każdej firmie handlowej wypracować sobie swoich klientów. Trudno opisać wizerunek idealnego kandydata dla Grupy Rywal RHC, ponieważ to czy zostaniesz przyjęty będzie zleżało w dużej mierze od ciebie i osoby rekrutującej. Jeśli podczas dyskusji rekrutacyjnej nie nawiążecie pozytywnych relacji to nie licz, że zostaniesz przyjęty, ponieważ z reguły rekrutują dyrektorzy oddziałów lub członkowie zarządu - zależnie od stanowiska na jakie aplikujesz. Jeśli aplikujesz na serwisanta, ale marzy ci się zostać handlowcem to powiedz to na rozmowie od razu, ponieważ ci ludzie rekrutują nowe osoby żeby wykonać jakieś nowe założenie rozwojowe. To nie dom opieki społecznej. Jeśli cię przyjmą, a ty podejmiesz się tego zadania to musisz je wykonywać do końca. Są możliwości przejść na wyższe poziomy lub nowe zadania, ale zawsze jak wykonasz pierwsze zlecenie. Poza tym na stanowisku handlowca otrzymujesz: wynagrodzenie podstawowe plus premie uznaniowe - te wartości są uzależnione od twojego doświadczenia, jeśli go nie masz będą najniższe. Będą wrastać wraz z twoim doświadczeniem, które będziesz nabywał pracując w Rywal RHC Group. Samochód służbowy otrzymujesz - z reguły używany, laptop, tel. kom. wsparcie techniczne i merytoryczne dyrektorów produktów. Masz jeszcze jakieś pytania? Napisz co jeszcze jest dla ciebie niejasne. Szukaj ofert kiedy rekrutują i aplikuj. Bądź sobą i pisz szczerze, a na pewno zaproszą cię na rozmowę, na której porozumiesz się z nimi lub nie.
były pracownik Rywal RHC 2015-01-26 19:29:41
Kolego, że się tak do Ciebie zwrócę. Opisałem odpowiedź na Twoje pytania w kilku postach:
z dnia 2014-05-27 06:14:15
z dnia 2014-05-28 09:30:19
z dnia 2014-05-31 15:50:16
z dnia 2014-11-09 11:21:17
Skoro nie chce Ci się czytać to powiem w skrócie.
Rynek jest ułożony, a Rywal ma bezwzględną pozycję lidera. Nie masz czym zabłysnąć chyba, że ktoś z Twojej rodziny jest właścicielem fabryki używającej mat. spawalniczych i za Twoje przyjęcie do Rywal RHC będzie zamawiał za 200 tys. zł netto, a marża ze sprzedaży do niego nie będzie niższa niż 35%. Wówczas coś tam wniesiesz do tej firmy i dostaniesz lepszą podstawę - może nowe auto na wejściu.
Jak jesteś bez kasy i pleców to realia są takie, że dostaniesz najniższą krajową i będziesz śmigał ambitnie żeby zrobić jakąkolwiek sprzedaż. Samochód Ci dadzą, komórkę, laptopa - narzędzia pracy. Wynagrodzenie masz na czas, wszystkie świadczenia legalnie wypłacane. Na premie na początku nie licz, ponieważ na pewno dużo nie sprzedaż. Nie odkrywaj się również od razu, ponieważ Cię wydymają i potem będziesz chodził rozżalony i pisał tutaj brzydkie posty o firmie. Zaczniesz tam lepiej zarabiać po 3 latach, a ponad przeciętnie za 10 - 15 lat.
To jest praca na całe życie - firma pokoleniowa - Ty budujesz swój wkład.
Są tam gwiazdy, ale byli na samym początku lub wnieśli wkład, który opisałem Ci powyżej.
Jak nie będziesz ich akceptował na samej rozmowie kwalifikacyjnej to daj sobie spokój.
Powodzenia!
fachura 2015-02-19 21:53:43
Rywal jest dla tych co chcą się wdrożyć i zagrzać tam miejsca. co do wynagrodzeń Tak jak ktoś wspomniał wykarzesz się to dostaniesz premię. duży plus, że dostajesz wszystkie świadczenia, nic pod stołem nie jak u jakiegoś prywaciaża. Postarasz się to i dostaniesz extra.
yuki 2015-03-29 07:21:16
szukam najtanszego ale i zarazem najlepszego urzadzenia spawalniczego. mam nadzieje ze w rywal rhc znajde takie polaczenie chociaz wiem ze nie jest to najlatwiejsza sprawa. powiedzcie mi jak to wyglada z zamowieniami u nich - szybko sa relizowane czy trzeba czeakc ? mam nadzieje ze zrozumieliscie moja wypowiedz
mat 2015-04-02 20:50:10
czy pracował ktoś z was na stanowisku referenta ds. handlowych? fajna praca? jakie zarobki? pewnie o to zapytają na rozmowie, a nie chcę powiedzieć za dużo
wiader 2015-07-02 15:57:48
ile zarabia się na stanowisku magazyniera? Logipark to ta sama firma co Rywal?
2
Pracownik 2015-07-11 12:45:54
Logipark to spółka córka Rywala.
Apikujący 2016-06-09 09:18:01
Gdy czytam wpisy to mam wrażenie , że "były pracownik" to obecny dyrektor oddziału szczecińskiego który sam ze sobą prowadzi dyskusję.
5
amak 2016-06-11 15:54:33
Ja to widziałem, że ostatnio pokazała się oferta na młodszego specjalistę ds. obsługi klienta. W sumie wymagają języka francuskiego, ale pewnie wypłata jest terminowa.
weld 2016-11-01 18:22:11
Witam.Ile podstawy ma handlowiec na wejściu ?Mam propozycję w Olsztynie nie wiem ile powiedzieć na rozmowie żeby zmieścić się w widełkach.Z góry dzięki.
Yunhe=GOLD welding wire 2016-11-13 13:47:28
Weld powiedz 2000 zł netto podstawy - to niedługo będzie najniższa krajowa, a chciwy Henryk i tak nie na ci więcej
J 2016-11-13 15:30:01
Najniższa krajowa brutto w okresie próbnym a potem już tylko plus bajeczna premia wyliczana specjalnym kalkulatorem dyrektora !
Changzhou city yunhe welding material co.ltd 2016-11-16 00:10:15
He,he życzę powodzenia i cierpliwości Weld, ponieważ to kontrakt na dłu........gie lata zanim poczujesz kasę.
weld 2016-11-20 20:13:48
Ale ktoś w końcu poda jakąś kwotę?:-)?Dają etat czy szukają jelenia??
nowy 2016-11-21 14:35:26
Ile zarabia serwisant na początek i a ile już doświadczony serwisant ?
Jeleń praktyk z doświadczeniem 2016-11-22 11:19:28
Weld najniższa krajowa plus premia dyrektora, jest ok? Idź weld na rozmowe to się dowiesz. Na pewno znaczenie będzie miała twoja wiedza oraz doświadczenie.
Jeleń praktyk z doświadczeniem 2016-11-22 11:24:32
Idź na rozmowę to się dowiesz. Jedni mają minimum krajowe, a inni dwa razy tyle, wszystko zależy od wiedzy, doświadczenia oraz rzetelności w wykonywaniu swojej pracy, czyli: jak będziesz trzepał fuchy to wystarczy ci najniższa krajowa na 1/2 etatu, resztę dorobisz na fuchach. Jak będziesz pracował rzetelnie to zarobisz ponadnormatywnie.
Zostaw swoją opinię o Rywal RHC - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rywal RHC