logo TNS Polska Sp. z o.o.

TNS Polska Sp. z o.o.

Opole

Opinie o TNS Polska Sp. z o.o.

T&S Group 2015-04-30 14:54:34 [pracodawca]
Użytkownik TnSVictim mocno się rozpisał i szkoda byłoby odpisać krótko. Opinia jest bardzo krytyczna i dotyczy w dużej mierze niezależnych od nas usług. Naszą odpowiedź umieściliśmy już co prawda w innym wątku, ale być może nie wszyscy do niej dotarli. Aby mieć obraz całości warto jednak usłyszeć wersję drugiej strony. A więc po kolei:
Kwestia rekrutacji. Nieprawdą jest, że podstawa języka wystarczy, aby wyjechać Testy z języka prowadzone są dość szczegółowo, tak aby spełniły wymogi ofert. Do tego doświadczenie wynikające CV oraz analiza profilu kandydata ma wiodące znaczenie. Świadectwa o niekaralności nie są wymogiem każdego pracodawcy, więc prosimy o nie wówczas kiedy są potrzebne. Nie znaczy to jednak, że kandydat bez świadectwa o niekaralności jest kandydatem gorszym. Wielu bowiem posiada wykroczenia za choćby niezapłacony mandat. Nie przekłada się to również na to, jak dana osoba zachowuje się później podczas pobytu w Holandii. W odróżnieniu jednak od większości agencji nie dyskryminujemy kandydatów ze względu na wiek lub płeć.
Charakter pracy. O szczegółach każdorazowej oferty kandydat zapoznawany jest jeszcze przed wyjazdem z Polski. Każda obecna oferta pracy na rynku holenderskim jest oferta zawsze łączoną ze stanowiskiem popularnie zwanym „flex”. Oznacza to konieczność elastyczności kandydata w podejściu do pracy To też warunek, na który kandydat musi wyrazić zgodę żeby spełnić warunki oferty. Zresztą w umowie przedwstępnej istnieje taki zapis:

3. W celu uniknięcia wątpliwości Agencja informacyjnie podaje do wiadomości Kandydata, że:
a. zatrudnienie przez Pracodawcę ma na celu udostępnianie Kandydata stronie trzeciej, tj. jednemu z holenderskich pracodawców użytkowników, który będzie wyznaczał Kandydatowi zadania i kontrolował wykonywanie tych zadań oraz nadzorował wykonywanie pracy przez Kandydata,
b. jako holenderski pracownik tymczasowy – zatrudniony przez Pracodawcę, a świadczący pracę dla jednego z zagranicznych pracodawców użytkowników – Kandydat będzie wykonywał swoją pracę w zależności od zmieniających się zleceń i rzeczywistego zapotrzebowania na pracę wykonywaną przez pracowników tymczasowych, w tym przez Kandydata,
c. konkretny i faktyczny wymiar czasu pracy świadczonej przez Kandydata jako holenderskiego pracownika tymczasowego będzie uzależniony od ilości, przedmiotu i częstotliwości zleceń otrzymywanych przez Pracodawcę od współpracujących z Nim zagranicznych pracodawców użytkowników, przy czym występują sytuacje, iż zlecenia już otrzymane przez Pracodawcę są następnie ograniczane lub odwoływane bądź modyfikowane przez zagranicznych pracodawców użytkowników; w przypadku występowania nieznacznej ilości godzin pracy możliwej do wykonywania przez Kandydata, Pracodawca dołoży należytych starań dla zapewnienia Kandydatowi możliwości pracy na stanowisku pracownika produkcji oraz usług pokrewnych u jednego ze współpracujących z Pracodawcą pracodawców użytkowników.
Tym samym ani pracownicy biura w Polsce , ani pracownicy biura w Holandii bez względu na zarzucaną w komentarzu sympatię, czy tez jej brak, nepotyzm czy znajomości nie mają wpływu na ilość przepracowanych przez Państwa godzin lub rodzaju wykonywanej pracy. Pracownik jest bowiem wysyłany do konkretnego pracodawcy a nie opiekunki. Często zdarza się, że pracując miesiąc kandydat trafia pod opiekę 4 opiekunek gdyż jest planowany do tego zakładu, do którego pasuje jego profil, poziom znajomości języka i dyspozycyjność.
Również czas pracy to kwestia leżąca już po stronie pracodawcy holenderskiego. Informujemy o tym w umowie przedwstępnej. Natomiast pracownicy w Opolu nie zapewniają o minimalnych 35 godzinach, a o PRZECIĘTNEJ liczbie 35 h tygodniowo, która wynika z informacji uzyskanych przez stronę holenderską. By nie być gołosłownymi, przytaczamy zapis z umowy:
- przewidywany tygodniowy czas pracy wynosi przeciętnie 15-40 godzin, co nie wyklucza pracy w godzinach nadliczbowych, jednak wymiar czasu pracy lub świadczonych usług oraz ich początkowy i końcowy termin będzie uzależniony od potrzeb pracodawcy użytkownika (klienta Pracodawcy), któremu Pracodawca udostępni Kandydata;

„Spychologia i niekompetencje” pracowników. Każda z osób ma określony zakres obowiązków i chyba ciężko się dziwić, że opiekunka która ma pod sobą 200-300 osób nie zna odpowiedzi na pytania dotyczące zakwaterowania, transportu, rozliczeń finansowych i wszelkich możliwych kwestii. Panie pracujące na stanowisku opiekunek są również tylko ludźmi i nie są w stanie ogarnąć wszelkich problemów z którymi każdy pracownik do nich dzwoni, a zdarzają się skargi na kolor butów ochronnych, na zbyt wczesne lub późne godziny pracy, na konieczność pracy w nadgodzinach, na konieczność pracy w weekendy oraz wiele innych.
Dla przypomnienia transport oraz zakwaterowanie jest usługą wykonywaną zewnętrznie i żaden z pracowników nie ma wpływu na jego jakość, cenę oraz
T&S Group 2015-04-30 14:58:29 [pracodawca]
Historia pana Dominika pokazuje, że upór i dobre chęci procentują. Miał złe doświadczenia z pierwszej pracy ale nie wycofał się, tylko po dwóch tygodniach rozpoczął pracę w innej firmie. Choć jak przyznaje kokosów nie zbija, to żyje mu się całkiem dobrze. Niestety wiele osób zraża się już na początku i nie daje szansy ani nam, ani tym bardziej sobie. Poza tym, to prawda - w Holandii jest dużo Polaków. Dużo jest także i pracy. Jeśli na miejscu w Polce nie możecie na nic się załapać, to chyba warto skorzystać...
T&S Group 2015-05-04 10:12:52 [pracodawca]
Ceny domków ustala współpracująca z nami firma. To jednak tylko propozycja, nie narzucamy nikomu (jak robią to niektóre agencje) jak i z kim mają mieszkać. Domku można też szukać na własną rękę. Podobnie jest z transportem. Holandia do najtańszych krajów niestety nie należy, ale i tu jest wyjście. Choćby rowery, które nasza firma udostępnia pracownikom. Jest wiosna, a holenderskie ścieżki należą do najlepszych na kontynencie:) Przejechanie do pracy np. 5 kilometrów to tam kwestia kilku minut:)
byly pracownik 2015-07-12 10:17:55
Przeszłam z tą firmą piekło, sprawa teraz jest prowadzona przez PG, wydział przestępstw gospodarczych. Mam nadzieje że bekną za swoje lichwiarstwo i oszustwa podatkowe..(..) finnasowe i nie wypłacanie zobwoązan finansowych za przepracowane nadgodziny itd.
byly pracownik 2015-07-14 19:06:43
Pracowałem pod TNS kilka m-cy, bo byłem naiwny że zarobię i bedzie lepiej, niestety miałem zszargane nerwy, brak stałej pracy, zarobek dla niewolnika i drogie utrzymanie w holandii. Jak chcesz coś poważnego odłożyć nie polecam nie dbają o prcowników zebyś miał komplet godzin. Zarabiasz max 5.40, za nadgodziny płacą tyle samo i prace w weekendy jesli się trafii
T&S Group 2015-07-17 11:56:54 [pracodawca]
Mamy ponad 15 lat doświadczenia, posiadamy certyfikaty Ministerstwa Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej. Do samej tylko Holandii wysłaliśmy wiele tysięcy pracowników. Rozumiemy, że nie zawsze uda się dogodzić wszystkim, czasem pojawiają się czynniki niezależne od nas i z tego powodu jest nam przykro. Praca tymczasowa jest niestety dość specyficzna, zdarza się, że potrzeba trochę szczęścia. Nie stosujemy jednak - jak sugeruje jeden internauta - żadnej „lichwy”, nie oszukujemy na podatkach, a cotygodniowy system rozliczeń sprawia, że na bieżąco można sprawdzać stan konta. Każdy pracownik, jeszcze w polskim biurze, otrzymuje tzw. książkę powitalną w której zawarte są najważniejsze informacje wraz z kontaktami do opiekunów. W razie wątpliwości można do takiej osoby zadzwonić, by je rozwiać. Można też (a nawet warto) zapoznać się ze szczegółowym regulaminem, gdzie wyjaśnione są różne ważne kwestie. Zapraszamy do naszego biura, odpowiemy na wszystkie pytania. Do zobaczenia:)
1
nick 2015-07-24 10:10:12
A czy taki system pracy, który nie zapewnia pracownikowi stałej pracy nie jest oszustwem, a raczej wyzyskiem. Nie dość, że nie ma się stałej pracy to mieszka się w takich warunkach (usunięte przez administratora) mój domek wyglądał całkiem niedawno prawie tak samo, a to nagranie ma parę lat wilgoć w szafie i pod łóżkiem materac śmierdzący powyrywane uchwyty od szafek. Na suficie były również nacieki w salonie. Za taki luksus T&S pobiera 90 euro tygodniowo 360 euro na miesiąc. Do tego dochodzą koszty ubezpieczenia 80 euro na miesiąc plus luksusowy dojazd do pracy z pijanym kierowcą za kolejne 80 euro na miesiąc do tego koszty utrzymania wyżywienie itp.
T&s niewielu osobom zapewnia stabilną pracę by można było wynająć mieszkanie tym samym celowo skazując na takie warunki.
Rzeczywistość jest zupełnie inna niż opisuje to T&s Group. Natomiast oni wybudowali sobie luksusowe biuro Holandii dzięki pracy wielu oszukanych ludzi sprowadzonych z polski do pracy niewolniczej w Holandii.
niezdecydowany 2015-08-07 19:25:40
witam
czy ktoś brał udział w ich "programie" BEZROBOTNI? GOTOWI DO PRACY??, o co chodzi ?bardzo proszę o jakieś info
T&S Group 2015-08-14 12:41:57
Program „bezrobotni gotowi do pracy” jest skierowany do osób, które są zarejestrowane jako bezrobotne od przynajmniej roku. Wystarczy zgłosić się do nas z zaświadczeniem, a jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że znajdziemy takiej osobie pracę w Holandii. Program pozwala wyjechać osobom, które nie mają specjalistycznej wiedzy, a chcą się czegoś nauczyć i przy okazji podreperować domowy budżet. Na czas trwania umowy (można ją przedłużyć) pracownicy zdobędą doświadczenie w kilku zakładach (produkcja, magazyn, logistyka). Wymagania są naprawdę niewielkie. W rzeczywistości wystarczy podstawowa znajomość angielskiego lub niemieckiego.
Jeśli chodzi o „analityków i ankieterów terenowych”, to użytkownik Czubak pomylił TNS-y. My zajmujemy się pracą tymczasową za granicą, a nie badaniem opinii publicznej. To nie pierwsza i pewnie nie ostatnia taka pomyłka;) Pozdrawiamy serdecznie
greedy 2015-08-15 10:58:56
ZAPEWNE tNS TERAZ ZACZNIE WYRZCAĆ SWOICH PRACOWNIKÓW SOLIDNIE PRACUJACYCH W FIRMACH HOLENDERSKICH BO SA PIENIADZE Z UNI EUROPEJSKIEJ DLA NIEUKÓW I LENI BEDA NA SILE ZABIERAC LUDZIA PRACE I MOWIC ZE TO PRACA TYMCZASOWA!!! A TAK NAPRAWDE ZNOW CHCA DOSTAC PIENIADZE Z UNI ZA OSZUKIWANIE LUDZI. Fałszywa dobroć.
NIEUKI I LENIE Z POLSKI dostaną prace na tyle na ile unia zapłaci za nich a potem wywiozą ich na siłę z Holandii, żeby nie koczowali pod mostami i nie grzebali w śmietnikach haha. T&s na pewno znajdzie wiele "wolnych miejsc pracy" zabierze tym, za których unia nie zapłaci pieniędzy i da ludziom, za których unia dopłaci. Unia i rząd Polski dopłaca do uczniów, leni, nierobów,alkocholików a zabierają uczciwym pracowitym ludzia prace i dają prace patologii i dziecia szkolnym.
1
Nika 2015-08-31 21:36:21
Ja byłam rok temu, pracowałam dzień w dzień i w soboty, czasem w niedzielę. Wszystko zależy od tego, czy bierzesz sprawy w swoje ręce ;) Jeśli dobrze pracujesz, chcesz robić overtime, dogadujesz się z teamliderami to wszystko będzie ok. Jeśli liczysz tylko na agencję, to możesz siedzieć w domku i się modlić, by chociaż dwa dni pracować i zarobić na jedzenie. Domki są różne, w jednych grzyb, w innych świetne warunki. Pieniądze miałam zawsze na czas i zawsze wszystko było ok - inny mieli problemy w wypłatami, więc nie ma reguły.
T&S Group 2015-09-23 13:41:06
Mieliśmy sygnały o tym, że czasem brakuje godzin przede wszystkim na stanowisku tzw. skoczka. W pracy tymczasowej się to zdarza, taka jej specyfika. Są tygodnie lepsze i gorsze. Z radością możemy jednak poinformować że i w tym temacie zaszły pozytywne zmiany:) Osoby zabiegające o stanowisko pracownika produkcji (różne zakłady, rozładunek, możliwa także praca w ogrodnictwie) mogą liczyć na gwarancję 25 godzin/tydzień przez pierwsze 8 tygodni. Mamy nadzieję, że taka formuła się sprawdzi i zagości u nas na stałe. Serdeczne pozdrowienia!
kasia 2015-11-23 18:13:30
pracuje ktos z was obecnie przez ta firme? wasze opinie?
T&S Group 2015-12-03 13:14:14
„Wszyscy piszecie o tym jak ta firma jest niepoprawna i jakie z nią macie problemy, a oni w dalszym ciągu legalnie działają i co więcej rekrutują kolejne osoby do współpracy”. A nie może tak dziać się dlatego, że w rzeczywistości jest inaczej? Że pieniądze wypłacane są regularnie, że podatki i wszelkie sprawy finansowe są przepisowo regulowane oraz że - co warte podkreślenia - są osoby zadowolone ze współpracy? Forum to platforma wymiany wrażeń, które są zwykle mocno subiektywne. Warto je czytać (co my także robimy, by poznać Wasze zdanie), ale też podchodzić ze zdrowym dystansem.
1
T&S Group 2015-12-03 13:17:45
Zdarza się, że nie uda się przedłużyć kontraktu. To w końcu praca TYMCZASOWA. Ponadto w sytuacji kiedy kandydat zatrudniony jest jako „skoczek” częste zmiany zakładów lub firm są rzeczą normalną - pracuje się tam, gdzie jest zapotrzebowanie. Wtedy też mogą zdarzyć się kilkudniowe przerwy. Są to jednak sytuacje przejściowe. Reagujemy na Wasze uwagi i od jakiegoś czasu posiadamy ofertę z gwarancją 100 godzin/miesiąc. Polecamy zajrzeć na naszą stronę by poznać szczegóły. Warto dodać, że wraz ze zdobywanym doświadczeniem wzrasta ilość możliwości. Operatorzy wózków, spawacze, itp. na brak pracy z pewnością narzekać nie mogą.

O oferowanych przez nas lokalach pisaliśmy nie raz. Film w linku nie oddaje rzeczywistości, mamy nowe placówki, które możecie zobaczyć na naszej stronie. Niestety zdarzają się sytuacje, gdy poprzedni lokatorzy traktują kwaterę jak hotel i przez kilka miesięcy wcale nie dbają o porządek. Kiedy na ich miejsce przychodzą nowi, mogą czuć się rozczarowani i jest nam z tego powodu przykro. Jak indywidualne są to jednak opinie najlepiej napisała użytkowniczka Nika parę postów wcześniej. Warto wymieniać się uwagami, ale nie ma nic bardziej krzywdzącego niż generalizowanie i wynoszenie wyjątku nad regułę.
kk 2015-12-03 16:57:03
Jasne, lepiej narzekać niż pracować!!! Ja pojechałam do pracy z firmą T&S na skoczka, to mój pierwszy wyjazd do Holandii, wspominam fajnie, niestety były osoby, które nie przychodziły do pracy bo zaspały... no i co firma ich zwolniła, co usłyszałam od parki wiecznie balującej, że mają w d.... pracę a i tak TNS odda im przez sąd kase bo sie takiego traktowania nie spodziewali, tyle, że za co ma płacić firma za siedzenie w domku super..... no nie wiem, mi sie podobalo :-) polecam
1
Bor Komorowski 2015-12-08 14:08:55
Co do zakwaterowania to syf jest niezmienny od lat. Patyna brudu przykrywa poprzedni brud i brak remontów. Wystarczy obejrzeć zdjęcia na oficjanej stronie TnS. Droomgaard to skupisko domków kempingowych do zamieszkania latem. Szczęśliwi pracownicy TnS mają sposobność mieszkać tam cały rok. Spokojna okolica, wigoć, takie małe oddzielone getto - a takie miejsca rządzą się swoimi prawami. Druga fajna miejscówka to Vleustraat w Best. Domek na zdjęciu zamieszkuje minimum 28 osób - na zdjęciu piękna łazienka z czarnymi od grzyba fugami, sąsiedztwo świniarni. Przepiekna okolica z czterema takimi domkami. Do cywilizacji jakieś 3 km, ale lepiej siedzieć w domku i pilnować swojej żywności w lodówce, bo amatorów cudzej wasności jest dużo. No cóż częste standbye powodują, że trzeba sobie jakoś radzić, skoro stosuje się różnego rodzaju używki dostępne legalnie w Holandii. Ogólne radzę popatrzeć na zdjęcia - oczywiście zdjęcia nie oddadzą całej palety zapachów pleśni, żula, świn, truchła, zepsutej żywności, itp., ale jeśli chcesz przeżyć prawdziwą męską przygodę, tak modny surwiwal - polecam takie zakwaterowanie- wrażenia gwarantowane w niemalże 100 %.
5
asdfgh 2015-12-16 16:23:12
A mnie tylko zastanawia jakim trzeba być niedorozwojem żeby się podszywać pod inną firmę o tej samej nazwie. Nie można było samemu czegoś wymyślić?
T&S Group 2015-12-18 11:48:42
Dziękujemy użytkowniczce „kk” za rozsądne spojrzenie i podzielenie się nim na forum. Znów potwierdza się, że polskie dziewczyny potrafią sobie zawsze świetnie radzić :) Wszystkim forumowiczom życzymy Wesoły Świąt i szczęśliwego Nowego Roku!
T&S Group Polska
ABCD 2015-12-18 18:12:20
A to prawda że w kródce będziecie mieszkać z uchodźcami?
piątek, 18, grudzień 2015 06:17
"Ośrodek wypoczynkowy w Kaatsheuvel zmieni się niebawem w centrum na 1200 uchodźców - poinformowały w czwartek władze gminy Loon op Zand.
Decyzji nie konsultowano z mieszkańcami, ponieważ uznano, że sprawa jest zbyt wielkiej wagi, aby poddawać ją głosowaniu. Gmina podkreśla, że w Holandii jest wielu uchodźców i trzeba wszystkim zapewnić azyl. Jednocześnie gwarantuje, że każdy krok stawia z dużą ostrożnością.
Pierwsi uchodźcy przyjadą w ostatnim tygodniu 2015 roku na teren ośrodka Droomgaard. Komplet azylantów ma zostać osiągnięty przed 1 kwietnia przyszłego roku.
źródło: rtlnieuws.nl
(łd)
Ciekawe czy będą tak traktowani niż Polacy czy lepiej:) Wszystko jest zaplanowane to pewne traktowanie nas jak niewolników również.
ja 2015-12-20 00:29:10
Do użytkownika ABCD jeśli kopiujesz moją wypowiedz to wpisz, że to cytat lub oznacz ". Przy okazji przepraszam internatów za błąd w zdaniu miało być"Ciekawe czy będą tak traktowani jak Polacy czy lepiej:) Wszystko jest zaplanowane to pewne traktowanie nas jak niewolników również."
T&S Group 2016-01-14 13:06:15
Praca jest w różnych warunkach. Trudno aby np. na budowie panowały sterylne warunki, a w fabryce kanapek nie unosił się żaden zapach. Jeśli jednak faktycznie z zajęciem wiąże się duża ilość kurzu lub trzeba dźwigać ciężkie materiały, piszemy o tym w ofercie już na internetowej stronie!

Co do reszty wpisu internauty internauty "T&Syf" naszym zdaniem (i nie tylko) za granicę wyjeżdżają ludzie przedsiębiorczy, którzy wolą działać niż narzekać.
Pozdrowienia
T&S Group Polska
1
Paulina 2016-03-11 17:40:44
Witam :)

TnS ? Nigdy w życiu . Uwierzcie mi że tego nie chcecie i nie potrzebujecie . No chyba że lubicie pracować za darmo albo jeszcze dopłacić do tego interesu :D Dziś dzień wypłat , jestem w tej firmie od prawie miesiąca i wypłate powinnam dostać za półtorej tygodnia przepracowanego bo okres rozliczeniowy był do 28 lutego. Po całym dniu wojen doprosiłam się wreszcie dostępu do mojego solarisa i zobaczyłam gigantyczną kwotę do wypłaty -3,77 euro :) Zaznacze że pracowałam cały tydzień rozliczeniowy , same nocki, na segregacji odpadów budowlanych . Można ? Można ! :D O warunkach mieszkaniowych nie będę się lepiej wypowiadała bo za 100 euro tygodniowo tu nie ma jak nogi postawić żeby nie odbić się od współlokatora. A "sypialnia" którą zajmuję z narzeczonym to dwa łóżka i miejsce tylko żeby przejść pojedynczo do tego łóżka . A wstając rano do pracy albo wracając z pracy zastaniesz całe 15 stopni na domku i zanim pomyślisz o tym że możesz iść się wykąpać mija kolejne 2 godziny.
Poza tym jeśli będziesz chory to uwierz mi że nawet jeśli będziesz miał wykitować to TnS nie zainteresuje się tym bo koordynator nie odbierze od Ciebie telefonu , druga koordynatorka powie że nie jesteś jej pracownikiem więc ona nie ma obowiązku Ci pomóc. Więc jeśli zastanawiacie się nad tym biurem to szczerze odradzam , bo szkoda tylko waszych nerwów .

Pozdrawiam serdecznie :)
1
Paulina 2016-03-14 16:31:09
Wiesz , słyszałam że kiedyś nie było tak źle, ludzie sobie nawet chwalili te biuro . A czy zależy od stanowiska , nie wiem . Sprawdziłam jedną z ich firm i zarobki tam i więcej nie chce.

Zresztą jak ja mam o nich pisać ? Nie znajduje pozytywów a pisze samą prawdę .
Pozdrawiam
1
Zbych 2016-03-14 17:32:20
Nie wiem po co sie tak w ogole emocjonowac cala sytuacja. Od kilku lat juz powszechnie wiadomo, ze w Holandii przez Agencje nie da sie zarobic. Jezeli jestes malolatem, to cos sobie jeszcze uszarpiesz i ci ledwo starczy, jednak jezeli juz jestes na etapie, kiedy trzeba lub wypada sie ustabilizowac, to nie miej pretensji do swiata, ze jedyna opcja ktora ci zostaje to dymanie przez agencje, bo nic innego soba nie reprezentujesz. Znam Holenderski. Ukonczylem tu kurs. Mieszkam na prywatnej, eleganckiej i tylko mojej kwaterze. Przeszedlem na kontrakt bezposrednio do pracodawcy. Jednak to byla masa wyrzeczen, solidnosc i ciezka praca. Zal mi i jednoczesnie mi wstyd za rodakow, ktorzy jada do NL nie znajac jezyka a ich oczekiwania sa na poziomie totalnej abstrakcji! Imprezki, vodeczka, dziewczynki, wybrzydzanie, obijanie. Mijam ich w sklepie kazdego dnia. Ja kupuje spozywke a oni alkohol i faje klac az uszy bola! Ludzie ogarnijcie sie! Maja nas tutaj za totalny margines! Sam bylem "zmielony" przez TNS. Bylem swiezy, bez doswiadczenia, nie zarobilem wiele ale dostalem podstawe aby pojsc dalej. Pozdrawiam i zachecm do refleksji.
1
T&S Group 2016-03-25 10:49:46
„Dostalem podstawe aby pojsc dalej” - to też dobre spojrzenie na sprawę. Człowiek młody, często jeszcze w trakcie studiów, bez doświadczenia, w Polsce nie ma większych szans na pracę. Taki kilkutygodniowy wyjazd jest często pierwszą pracą w której zdobywa się pierwsze szlify, szlifuje język, buduje swoje CV. W tym czasie nabywa się różnych umiejętności. Niektóre mogą przydać się zupełnie niespodziewanie w późniejszych etapach życia :) Praca tymczasowa pozwala też poznać nieco kraj, zastanowić się czy chcemy związać z nim przyszłość. Pieniądze wciąż są lepsze niż w Polsce, a zdobyte doświadczenie bezcenne. Dużo łatwiej odnaleźć sie potem na rynku pracy, człowiek jest bardziej elastyczny. Pozdrawiamy internautów jednocześnie życząc Wesołych Świąt!
??? 2016-03-31 19:39:12
A co z Droomgaardem ? przecież wszystkich z tns-u mieli przenieść. byłam tam w zeszłym roku warunki faktycznie złe ale kasa na koncie się zgadzała, to najważniejsze. dostałam oferte i chce jechać z chłopakiem. napiszcie coś o innych lokalizacjach,prosze
mały 84 2016-04-07 13:39:49
Czy wiadomo komuś coś na temat wyjazdy spawaczy teraz do Niemiec bo czekam i czekam i ciągle mamy czekać z tego co mówią z firmy :/
kazik 2016-04-14 22:07:59
praca przy odpadach budowlanych jak wyglada praca mieszkanie ile h sie pracuje i czy sa wypłacalni ???? ktos cos wie ???
T&S Group 2016-04-27 11:17:35 [pracodawca]
Wątek dotyczy dwóch firm, ale pytanie zdecydowanie jest do nas, czyli do agencji pracy tymczasowej :) „Kazik” pyta czy jesteśmy wypłacalni. Owszem, działamy od ponad 15 lat, posiadamy certyfikaty Ministerstwa Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej. Pracownik co tydzień dostaje zestawienie godzin i zaliczkę. Praca przy odpadach natomiast trwa minimum 3 miesiące, a z godzinami nie ma problemu. Mieszkać można w domu, bungalowie, mieszkaniu, hotelu. Fotografie do zobaczenia na naszej stronie, ale niedawno powiększyliśmy bazę lokalizacji. Wszystkie będziemy pokazywać na naszym fanpage’u - polecamy zaglądać.
Są to głównie pokoje 2-3 osobowe., a mieszkania posiadają wszystko, co potrzebne do życia. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do kontaktu :)
kasienka28l 2016-04-27 21:56:23
witam czy ktos wyjezda w ten weekend z TNS do pracy przy sortowaniu owocow???prosze o kontakt kasienka259@wp.pl
1
rr 2016-07-08 10:16:27
Czy Tns kwateruje dalej na Kaatsheuvel?
aniolek7122@gazeta.pl 2016-07-15 21:58:17
Masz racje, to samo przezylam !!! nigdy wiecej nieuczciwej wstretnej firmy pt. TNS !!! w ciagu 1,5 mca mielismy 7 przeprowadzek, czyli srednio co tydzien na nowe lokum i nowa praca, masakra !!! rzucaja ludzmi jak gowniazefria jak cebula w ogien !!! kase lupia na nas polakach, oby na lozko bylo, nie oplaca sie u nich i przez nich pracowac, laski po korytarzach TNS w Waalwiajk chodza jak indory, wymalowane ale jesli chodzi o pomoc dla pracownika, to juz pozal sie komus, wylaczaja tel, logejo od zakwaterowan rowniez, opiekunowie od pracy maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy ty spisz na ulicy bo okazuje sie ze nie ma miejsca na kwaterunku itd itp, koszmar, odradzam wpieprzenie sie do TNS !@!!!
anka z. 2016-07-19 13:20:56
ja obecnie jestem na skoczku mam gwarancje godzin ale fajnie bo godzin duzo, ludzie ok, w pracy roznie ale tez bywalo gorzej, polecam przynajmniej poki co jestem zadowolona, a zostaje tylko do konca sierpnia bo od wrzesnia do szkoly wracam :-(
T&S Group 2016-07-27 12:23:50 [pracodawca]
Zmiany pracy, a czasem i zakwaterowania, rzeczywiście się zdarzają. Taka specyfika pracy „skoczka”, czyli osoby najczęściej zaczynającej karierę zawodową za granicą. Jest to jednak zrobione po to, by pracownik nie musiał narzekać na brak godzin i - co za tym idzie - gorszą wypłatę. Jeśli w danej firmie nie ma pracy, nasi koordynatorzy szukają jej dla swoich podopiecznych w innej. Gwarancja godzin to zresztą nasze wakacyjne hasło. Nie każdy lubi częste zmiany, rozumiemy i dlatego informujemy o tym jeszcze przed wyjazdem.
Telefony koordynatorów natomiast nie są wyłączone, ale najczęściej zajęte. Po porady dzwoni naprawdę wiele osób. Przepraszamy za utrudnienia.
ola z. 2016-07-27 15:38:00
Skoczek super, mam okolo 45 godz tygodniowo, mieszkam w 4 osobowym nowym domku kempingowym, fajna sprawa ( przynajmniej nie ma zakazu palenia), mieszkam z sympatyczna współlokatorką Anią w pokoju, za rok tez sie tu zglosze :-)
mały84 2016-07-27 16:29:00
czy tutaj rozmwiamy o firmie TNS konstrukcje stalowe ???? z warszawy ?
mały84 2016-07-27 17:12:18
Panowie i Panie szukam opinii o firmie TNS konstrukcje stalowe , ktos cos ???


pozdrawiam
2
tr 2016-07-27 17:55:16
@gość no ale o jakie stanowisko konkretnie pytasz?
bill 2016-11-03 14:50:37
witam czy ktoś wie jak wygląda praca w niemczech przez tą firmę jako monter ślusarz kontenerów budowlanych?????????
wydymany 2016-11-10 16:34:42
T&S, czyli tanio i skromnie.
Pojechałem do pracy wydawać się mogło na fajne stanowisko, lecz niestety moja praca nie miała z tym nic wspólnego. Wypłaty jakie od nich dostawałem nie pozwalały nawet na bardzo skromne przeżycie, bez pomocy finansowej od znajomych nie miałbym nawet za co wrócić do Polski.
Mieszkanie na Droomgardzie, jedna wielka patologia, strach zostawić na chwilę otwarte drzwi, o internecie można zapomnieć, a TNS ciągnie za to opłaty większe, niż inne agencje (np. Adecco, ale już się wyniosło z tego miejsca).
Przerzucali mnie z firmy do firmy, większość czasu musiałem spędzić na obsyfiałym bungalu. Te ich zaliczki i końcowe miesięczne wypłaty były tak pokręcone, że ciężko się czegokolwiek doliczyć.
Nie jedźcie przez te cholerstwo do pracy, nie słuchajcie się miłych pań w Polsce (w moim przypadu w Opolu), ponieważ wdepniecie w g...o, stracicie czas i pieniądze (ja straciłem przez TNS jakieś 700e, nie jestem ćpunem, normalnie pracuję i nie wydaje kasy na byle co).
Pozdrawiam tych, co posłuchają się negatywnych opinii tutaj, a wszystkim tym, którzy uparcie pojada z nimi do NL krzyż na drogę.
1
scgsrgyfs 2016-12-01 15:08:46
Trochę stary już wpis, ale skomentuję. To jest jawne kłamstwo, bo adecco na droomgardzie w tych samych bungalach pobierało mniejsze opłaty, niż tns. Nie dajcie się oszukać, pozdrawiam.
inż. 2016-12-02 16:04:29
witam,jak chcesz poczuć sie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ludzkiej skórze to jak najbardziej polecić trzeba TNS!! RZETELNI I SOLIDNI W TYM CO ROBIĄ!!! WYPIERDOLĄ CIE NA BRUK BEZ PODSTAW I WYJAŚNIEŃ!!!BEZ PENSJI ITD,warunki życia i cała oferta mija sie z rzeczywistością,to mało powiedziane!!! jesteś desperatem,flustratem,bezdomnym,może masz wyrok w pl i wyszedłęś na przepustkę??!!nie posiadasz umiejętności dzwoń!zabierz ze sobą mały bagaż, bedzie ci lżej .
1
inż. 2016-12-02 16:16:08
to jest tylko dowód ze nie macie pojęcia czym sie zajmujecie,co robicie i obiecujecie ludzią!!
Jan. 2016-12-02 16:17:30
chcesz sie czym zarazić pod prysznicem,pomieszkać w śmierdzących pokojach,domkach....żyć jak ścierwo?!!!idealnie trafiłeś!
Jan. 2016-12-02 16:19:02
DZIWNE ŻE PROKUTARURA SIE TYM JESZCZE NIE ZAJEŁA!!! na stwierdzenie ze można zadzwonić po tvn usłyszałąm ze byli nie raz,zgroza i koszmar!!!
obóz zagłady droomgard 2016-12-28 15:58:39
Jak tns ma czelność lokować swoich pracowników na droomgardzie i brać za to tyle pieniędzy. Jesteście żałośni życzę wam bankructwa w 2017, już nie długo!!
2
kkk 2016-12-30 10:08:41
czy to tez tyczy sie spawania kontenerow w herzakle niemcy
Bastek 2016-12-30 14:47:08
Jesli macie takie problemy z agencjami ktore was wykorzystuja za granica mozecie sie zwrocic do holenderskiej inspekcji pracy nawet anonimowo mozna zadzwonic lub wypełnic formularz na ich stronce i wtedy sie za nich wezmą ale tak konkretnie juz wszystkie agencje to sa zorganizowane grupy ktore tylko czekaja na nieznajacych ludzi prawo radze wam przed wyjazdem poczytac na necie troche o pracy w holandii i o waszych prawach to wam sie przyda pozdrawiam wszystkich serdecznie
1
Jerom 2017-01-16 14:49:50
Najgorsza agencja jaką w życiu widziałem. Pensje śmieszne, zawsze brakowało pieniędzy przy wypłatach. Warunki mieszkalne niewyobrażalnie żałosne. Mieszkałem w Hotelu po którym biegały myszy gdy wspomniałem o tym koordynatorowi powiedział, że to nie jego sprawa. Szczerze odradzam współpracę z tą agencją.
Zostaw swoją opinię o TNS Polska Sp. z o.o. - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TNS Polska Sp. z o.o.