Covebo Work Office Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Covebo Work Office Sp. z o.o.

Max Colonko 2017-02-04 08:15
Zaryzykuje,jesli bedzie jakis przekręt to od razu zgłaszam to do Holenderskiej Inspekcji Pracy,Związków Zawodowych,zakładam sprawe z powódzctwa cywilnego,obsmaruje agencje w internecie,sprawa moze nawet otrzec sie o prokurature jesli będą jakies malwersacje finansowe.Niektórzy spawacze nie dzadzą sie robić wiadomo w co...Bo opszustów i złodzieji trzeba wkładać do więzień a nie do biur.
Adam 2017-02-04 09:02
Nie oplaca sie jechać nie ma roboty
1
nicky 2017-02-04 21:05
Są firmy, w których nie wymagają języka. Jeśli będziesz robił przez agencję w Barneveld i dojeżdżał swoim autem, to należy ci się zwrot za amortyzację 4,5 € miesięcznie, tylko nie wiem czy to od 15 km w jedną stronę czy od 30, a tankować musisz sam, bądź składają się ludzie, których ewentualnie zabierasz. Jeśli mniej km to ci nic się nie należy. Możesz też wziąć auto służbowe. Jako kierowca płacisz na miesiąc 55€ a jako pasażer 75€ plus składasz się na paliwo
KOKOS 2017-02-05 11:50
Ja tu mieszkam
Kordynstot jest niekompletny nieumiał mnie skierować na właściwy domek wszystko odbywalo sie telefonicznie nie polecam Kontaktu z Panem T
1
rafal194 2017-02-05 19:37
A co robiłeś u nich,widziałem potrzebują na operatorów pras krawędziowych,tu w pl pracuje ale na Durmie.Czy przeszkalają na inne .Bo tu w pl pracuj i jak dadzą nam nowego na przyuczenie to go uczy pierwsza lepsza osoba tj w między czasie go uczy a tak nastawia maszynę a nowy gnie.
Adasko 2017-02-05 20:25
Byłem w Gees w wakacje i ogólnie domki ładne zadbane, Covebo miało jakieś rygory na ilość ludzi w domku, w 12 osobowym domku pakowali po 9 do 10 osób, 2 łazienki 3 toalety. Do pracy ok 100 km. Skrzynki albo chłodnie na magazynie, ewentualnie plukon. Gees ładna miejscowość ludzie mili do miasta Coevorden jeździliśmy na zakupy, samochodem 15-20 min .
Co do samego parku Dorpsstraat 48 to jest w miare bezpieczny w nocy patrolują go ochroniarze.
Właścicielka pilnowała porządku musiał być w domkach błysk bo jak nie to przypał. O ile ta sama babeczka jest właścicielką to porządek musi być :)
Co do pracodawcy jakim jest Covebo to powiem tak na stawce wekowej i przy małej ilości godzin dramat, a koordynator ci powie że mogą Cię kroić jak im się podoba. Zwracają kierowcy samochodu za paliwo nie ważne czy swój czy covebówa, ale trzeba się o kase prosić albo umiejętnie wyegzekwować należne pieniądze. Za covebówke każdy z pasażerów płaci danine kierowca ma rabat.
Tak jak każda agencja pracy jawnie zdzierają tyle ile mogą, wynagrodzenie marne (stawka wiekowa) ale dało się coś odłożyć i wbrew różnym opinią, mi wynagrodzenie na konto przychodziło punktualnie .
EmEf 2017-02-06 19:01
Siema wszystkim planuje wyjechac z kumplem na tym weekendzie z Rzeszowa chcialbym sie dowiedziec czy warto jak z godzinami stawka 6,84 brutto walki tna czy nie ? prosze o szczere info zdrowko :)
tom 2017-02-07 11:49
a co było nie tak? sa godziny? a mozna liczyc na pomoc? bo pracowalem na Bystronicach i Durmie( opragramowanie Cybelec) Boje sie bo nie znam TruBenda.
zadowolony 2017-02-07 16:25
covebo zawsze spoko
2
ggggggggggggggggg 2017-02-07 17:29
witam , tyle to za mało, ja w tamtym roku miałam na magazynie 8,87 brutto i po odliczeniu podatków, ubezpieczenia i mieszkania wyszło ok 5 euro na czysto i cudów przy takiej kwocie jak na zagranicę nie zarobiłam
Adrian 2017-02-07 18:33
Interesuje mie praca i wyjazd do konca lutego 2017 na dlugi okres jako magazynier Operator wózki widlowe boczne itp.
Piotr 2017-02-07 21:30
Przed wyjazdem do pracy za granicę odpowiedz sobie na kilka pytań: na co jesteś przygotowany/a, na jakie warunki mieszkaniowe, czego oczekujesz, przede wszystkim jak dogadujesz się z ludźmi, gdyż możesz trafić na różne osoby. Ja jechałem po Sylwestrze, więc z % nie myślałem o tym ;) Ja jestem osobą ugodową, ale nie każdy taki jest. Jeśli chodzi o pracę, dużo osób pisze, że nie boi się pracy, ale zastanów się nad czasem poświęcony na dojazdy: rowerem może to być 15 minut, samochodem może to być godzina, w zależności od miejsca zamieszkania. Ile chcesz zarobić, a ile dostaniesz, zbadaj dokładnie sytuację. Ludzie są różni, jest dużo takie polskiego cwaniactwa, ale trzeba sobie z tym radzić, więcej info przez maila: piotrprzybysz911223@wp.pl Pozdrawiam
Ollie 2017-02-07 22:40
Ma ktoś może jakieś informacje na temat mieszkania w Bunschoten i pracy w Baarn? Dostałam ofertę, ale po tylu złych opiniach, szczególnie o złych warunkach mieszkalnych, patologicznych ludzi na domkach, którzy potrafią innych okraść (bo nie wymagają zaświadczenia o niekaralności) i koordynatorach, którzy mają ludzi w "d", to się bardzo zastanawiam nad tym czy jechać.
2
Piotr 2017-02-08 07:58
Zapamietaj: potrzeba zaradnosci, umiejętności radzenia sobie w różnych czasami trudnych sytuacjach. Jeżeli nie pojedziesz, nie przekonasz się. Każdy piszący swoją opinie ma różne zdanie, różne doświadczenia. Zadaj sobie pytanie: jakie masz oczekiwania. Ja przed wyjazdem dostałem taką odpowiedź od jednej z osób: "jeśli jesteś pełen obaw to nie wyjezdzaj" byłem czy nie byłem to sprawa drugorzędna, wyjechałem, jestem od początku roku i zalozmy, że nie żałuję. Przyjmijmy, zawsze może być lepiej, lub też zawsze może być gorzej
2
kaja2411 2017-02-08 14:21
Nie zgodze się z tym jak widać zależy do jakiej pracy pojedziesz. Nie mozna pakować całego Covebo do 1 worka. Ja jestem z biura z Opola w pracy w Nijkerk przy drobiu i sobie chwalę skończyłam kontrakt i mam zamiar tu wrocic. Ludzi dużo poznałam którzy tak samo sobie chwalą Covebo i wracają po pauzie!
3
Jo 2017-02-08 16:45
Witam czy pracował ktoś przy pakowaniu cukierków? Ciastek? Eklerow? W bunschoten.. Dajcie jakie info. Bo. Wyjeżdżam z baba w niedzielę
Gosia 2017-02-09 11:31
@Jo
Jak bedzie mozliwosc daj znac w nastepnym tygodniu jak Ci sie tam bedzie wiodlo. Bo tez sie zastanawiam nad wyjazdem na ciastka z chlopakiem.
raff 2017-02-09 11:56
witam mam ywjechac z covebo do zakladu inproba w baarn , pakowanie jakis orientalnych sosow itp podobno maja tez tam inny oddzial z ciastkami ? byl ktos kto moze mi cos powiedziec ?
Gość 2017-02-09 13:49
na odpowiedź jakieś 3 dni i wyjazd był za tydzień może nawet i wcześniej
a co chodzi o zarobki to zależy np czy jesteś na wiekówce i wogóle
1
Voorth 2017-02-09 13:58
Ludzie nigdy nie wybierajcie się do Covebo w Barneveld, porażkaaa!!!!! na domkach syf grzyb na ścianach ćpanie i nic więcej wypłaty poza wiekówką po 800euro na miesiąc, na wiekówce po 450-500 euro na miesiąc przecież to nie zgodne z prawem. W biurze same wieśniary z polski które udaja wielkie Panie szczególnie pani Dorota nie odbiera telefonów nie odpisuje na sms-y, tragedia, za samochód służbowy zabierają 75euro na miesiąc i trzeba tankować za swoje gdzie do pracy po 15km!!! NIKOMU NIE POLECAM!!!!
1
Ab 2017-02-09 18:53
Witam! Planują mój wyjazd na 17 lutego, pakowanie ciastek, eklerkow. Jeśli była byś zainteresowana nawiązaniem kontaktu.
~nl 2017-02-09 21:41
Powiem tak pracuje przez covebo rok czasu , mieszkanie ok praca też ale pieniądze jak dla mnie marne , ja mam rodzinę na utrzymaniu więc 1000-1200 euro na rękę to dla mnie mało jak komuś taka kasa wystarczy to spoko może jechać. Za rower biorą sobie 40 euro na miesiąc za mieszkanie 220 e i teraz jeszcze wprowadzili kaucje jednorazową 100 e , którą musisz wpłacić. Ogólnie agencja była by super gdyby nie to że kroją na godzinach co miesiąc jest jakiś problem trzeba tego pilnować i kłócić się o swoje.
1
Panna 2017-02-10 10:24
A ile km dojezdzasz do pracy rowerem?
Mała 2017-02-10 10:27
Hej. Zastanawiam sie nad ta oferta pracy. Masz moze jakies konkretniejsze informacje? Bylabym wdzieczna za ich udzielenie.
Fifi 2017-02-10 14:22
Zgadza się. Starzy pracownicy nie mają pracy a ściągają nowych. Robi się 20 max do 30 godzin.
Fifi 2017-02-10 14:37
Zgadza się przy 160godz zarobisz około 1050euro przy stawce 8,96/godz o ile będziesz dojeżdżać swoim samochodem, który musisz sam tankować. Jeśli weźmiesz ich auto to jako kierowca płacisz 55euro/tdz ale jako pasażer 75 euro/tydz plus tankujesz za swoje. Więc w takiej sytuacji wyjdzie Ci około 850-900euro Wypłaty co miesiąc. Obecnie nie ma godzin. Wszyscy siedzą a mimo to ściągają nowych aby płacili za domek. Nie dadzą nikomu zarobić. Teraz pracuje się po około 25godz
vjr 2017-02-10 19:34
Jest ktoś z Was na pakowaniu czekolady? Jak wrażenia?
Ab 2017-02-11 08:32
Z informacji od pani z Opola wiem tylko że praca zmianowa, płatne zakwaterowanie 55 euro netto, dojazd do pracy rower 10 e tyg lub auto 23 e tyg za godzinę 8,96 brutto na rękę mówiła że 1200 e ma zostać, po 10 tyg przepracowanych można zjechać na urlop. Chciałbym się skontaktować z kimś kto już był tam na tym stanowisku i może powiedzieć jak naprawdę jest.
Jjj 2017-02-11 10:10
Nie wprowadzaj ludzi w blad. Oplata za samochod jest miesieczna a nie jak piszesz tygodniowa
Aaa. 2017-02-11 11:40
Pracowałem w paru firmach przez Covebo.

Wypłaty: OK (zapisujcie godziny, czasem firmy zapominaja wysłać dobrych godzin do ksiegowości Covebo) lecz jak sie coś nie zgadza i się upomnisz to i tak dostaniesz kasę.

Praca: wszędzie praca jest.. nie wiem co to za gadanie, że pracę ktoś ma po 10h tygodniowo(a nawe tjeśli wtedy wysyłają cie do innej firmy na pare dni), ok jeśli ktoś jest nie miły, i ogólnie ma wyjebane na pracę to mają Cię tka samo w dupie jak Ty ich.

Z firm które polecę: Vion, Sherpenzeel doniczki, inpost ulotki i poczta ok.
Z firm które nie polece: Kurczaki, Smits warzywa.

Zamieszkanie: warunki są rozne sa gorsze i lepsze to prawda, jesli chodzi o kasę za mieszkania to kwestia dogadania się z koordynatorem jeśli powies zmu normalnie że miałeś 30h tygodniowo to możliwe że uda mu się Tobie załatwić jakas znizke za mieszkanie :p. Poniżej 20h w tyg NIE PŁACISZ za domek.

Transport: bycie kierowcą jest ok, jeśli masz jezdzic rowerem, polecam kupić za 20e od kogoś byle jaki rower i masz spokoj ;p


Ab 2017-02-11 17:56
Jeżeli ktoś był na pakowaniu ciastek, eklerków lub ktoś wybiera się w najbliższym czasie Bardzo proszę o kontakt aneta.banat1@gmail.com
Jestem tu 2017-02-11 21:03
Za ta stawkę ???? Nie ma takiej, najniższa krajowa w Holandii to 8,96 powyżej wiekowki
Mała 2017-02-12 08:54
W ofercie na ich stronie maja stawke 9,43E brutto a Pani z biura podala Ci 8,96E brutto. No to ladnie kroja...
Dona 2017-02-13 08:51
Hej, Też tam chciałabym wyjechać. jeśli jesteś już na miejscu , proszę odezwij się do mnie na maila aldonasad@tlen.pl i powiedz jak to wygląda? Pozdrawiam
Dona 2017-02-13 08:59
Jak już będziesz na miejscu i jest to możliwe, proszę napisz jak tam jest? Pozdrawiam aldonasad@tlen.pl
ola 2017-02-14 13:38
skoro 8.96 jest najnizsza powyżej wiekówki to stawka 6,84 jest na wiekowce chyba z tego co rozumeim
Kiki 2017-02-14 14:20
Witam,

Przeczytałem wasze opinie, byłem wraz z kolegą (który już wcześniej 2-krotnie pracował przez Covebo w NL) i mogę powiedzieć prawdę na temat w.w. agencji:
- ja zostałem przy stawce 11.15E/h, a koledze podsunęli umowę w j. holenderskim (oczywiście jak o nią pytał to mu jej nie udostępniono) gdzie stawka wynosiła 9.34 E /h - dodam, że po kontakcie z biurem dostał informację, że przez 12 miesięcy jego stawka nie ulegnie zmianie! jedynie informację, że podpisał pewną umowę, że nie pracował w Polsce przez 6 miesięcy - gdzie w danym roku pracował już 2 razy przez Covebo plus w Polsce w w.w. okresie - jak wyżej wspomniałem do dokumentu wglądu nie miał
- warunki mieszkalne: BARDZO DOBRE - nie ma co narzekać - Gorinchem - łazienka, kuchnia wyposażona, salon, wifi, nowy TV itd. - wszystko czyste i zadbane - brak zastrzeżeń
- jedynym mankamentem tej firmy jest brak zorganizowania ciągłości pracy, bo nie wiesz czy jutro pójdziesz do pracy czy np. przez 3 dni lub tydzień siedzisz w domu - zero gwarancji godzin
- koordynatorzy niechętnie odpowiadają na drażniące ich pytania - jak upominasz się o swoje to musisz się "trochę" namęczyć
- w kwestii wypłaty i zaliczek - zawsze na czas, brak zastrzeżeń

Myślę, że jest to szczera i obiektywna opinia na temat pracy w Covebo.
Jeśli chodzi o mnie i o kolegę - zmieniamy agencję.

Ps. NIKOMU NIE POLECAMY pracy na jajkach w EDE, lub na myciu skrzynek - barbarzyństwo!!!
Praca w Kaldenberg - miła atmosfera, mili ludzie, dobra stawka - nie czujesz zmęczenia po dniu pracy.
2
ernest 2017-02-14 17:24
Witam, A jak z pracą na maszynach CNC?
Turkot 2017-02-14 17:51
Czy Covebo ma jakąś ofertę pracy dla kobiet? Słyszałam od znajomego że są fajną agencją ale nie wiedział o pracy dla kobiet?
Pakol 2017-02-15 16:10
Czy był ktoś może na roślinach w hendrik ido ambacht i może podrzucić opinię? Z góry dzięki ;)
Ricc 2017-02-16 13:36
Witam i jak tam sytuacja w harderwijk na filetach? Zmienilo się odnośnie godzin ? Jak sprawa dojazdu i zakwaterowania ? Bylbym wdzięczny za jakies informacje. Moj email pmitalianboy7@gmail.com
Ps. Mam wyjechac w ten weekend
nowy 2017-02-16 23:26
siema i jestes na miejscu bo ja tez mam tam byc od 20.02 warto jechac?
bartex 2017-02-17 01:18
Nie kumam o co chodzi pracowałem a co miałem robic
monter 2017-02-17 01:19
Botlek Rotterdam - monter konstrukcji na terminalu. Ktoś? Coś? Jest? Pracował?
Koos 2017-02-17 09:29
w boni nijkerk jest zaje bi s cie
1
KS 2017-02-17 15:33
Robi ktos w holandi na zbieraniu zamowien przygotowaniu paczek z towarem do wysylki. Bo mam taka oferte oplaca sie sa godziny jak z mieszkaniem? Niech ktos o tym napisze jak robi tam albo robil
Beyourself20 2017-02-17 17:52
Witam czy był lub jest ktoś w Veen w Hoefakker na produkcji ozdób kwiatowch ?
Backer 2017-02-19 11:34
Oszusci i naciągacze bardzo odradzam cokolwiek z tymi oszustami ,mieszkania jak dla swin bardzo niepolecam bo wynagrodzenie o 40%mniejsze jak ci oszusci obiecają te qutwy w biurze smierdzącym
Em 2017-02-19 14:00
Witam opisze wam swoją opinie na temat Covebo :
1.Pomoc Koordynatora 24/h to jest kur&wa smieszne musisz radzic sobie sam domyslac sie albo cos dzwonisz do nich to nie odbieraja maja na Ciebie wy ebane poprostu wyebane
2. Praca jak trafisz gdzies na fajna ekipe to spoko a w nie ktorych to jada po ciebie
3. mieszkanie szalu nie ma dupy nie urywa przesiedze tu jeszcze do konca umowy i spierdalam czem predzej OSOBISCIE NIE POLECAM OD SERCA wybierzcie sobie inna agencje naprawde odradzam jak nie chcecie sie wkurwiac
monter 2017-02-19 14:32
Botlek Rotterdam. Ktoś? Coś?
Zostaw swoją opinię o Covebo Work Office Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Covebo Work Office Sp. z o.o.