Aktualne opinie o 4564 restauracjach z miasta Warszawa. Sprawdź opinie aktualnych oraz byłych pracowników na temat rekrutacji, warunków pracy czy atmosfery w firmach z branży: Restauracje w mieście Warszawa oraz opinie klientów.
B&B Busalacchi sp.j.
Warszawa
Interesy oraz sam zamysł biznesu z P.Walterem to czysta przyjemnosc, wiecej takich ludzi na rynku nam potrzeba.
Green Caffè Nero
Warszawa
Bariści są tylko na zleceniu z tego co się orientuje. Dopiero kierownik kawiarni pracuje na umowie o pracę.
Fabryka Pizzy, Polskie Jadło (Sfinks Polska S.A.)
Warszawa
Też ponowie pytanie o etat kelnera, bo nie padły żadne odpowiedzi. W ogłoszeniu napisane jest o atrakcyjnym wynagrodzeniu, tylko że takie pojęcie jest dosyć szeroko pojęte, więc chociaż niech ktoś przedstawi widełki. Czy rzeczywiście godziny są elastyczne, każdy może sobie ustalić sobie takie zmiany jak mu odpowiadają?
McDonald's Polska Sp. z o.o.
Warszawa
XDD każdy przyszły pracodawca widząc pozycję "Maka" na CV będzie wiedział że ta osoba nie nadaje się nawet do robienia kanapek. Nie wiem czy to dział HR się nudzi czy inne kierowniki ale śmieszne jest pracować 10 lat dla "kolegów".
Asfalt Records Sp. z o.o.
Warszawa
Widziałam wygasłą już ofertę dla sprzedawcy, była z zeszłego roku i oferowali w niej 4 200 zł, chciałam sprawdzić jak dziś płacą. Ten komentarz sprzed lat trochę mnie zmartwił. Czy do dziś wszystko z tymi jakimiś zusami jest ok?
Jarosław Kowalski 147 Break Jarosław Kowalski
Warszawa
Dziewczyna na recepcji obrażona na świat, nie ogarnia. Klika coś na dwóch komputerach, butów/bil z blatu nie sprząta, nie podnosi głowy i udaje, że nie widzi klientów, którzy chcą rozliczyć stół. Oddajesz stół na czas? Policzą +15min, bo "tak pokazuje system". Zwrócisz uwagę, że chyba coś nie tak? Panienka z Ukrainy będzie przewracać oczami jaki to skąpy jesteś. Do baru kolejka na 10min stania, czas gry oczywiście dalej leci. Chłopaczek na barze nie umie drinka zrobić, zero przeszkolenia. Na sali zaduch, wentylacja kiepska. Długo tam z kobietą nie wrócimy
Opcw Popiński i Wspólnicy sp.j.
Warszawa
Pisaliście na temat marnych umów a w starym ogłoszeniu dla barmanki wymieniono umowę o pracę. To jak to właściwie jest, UoP jest w końcu możliwa, jeżeli tak to po jakim czasie można przejść na czas nieokreślony?
Staff Service Krzysztof Wiśniewski
Warszawa
Hej, widziałam, że teraz w teorii jako kelner można zarobić nawet 36 zł na rękę. Ciekawa jednak jestem oceny tego jak dużo trzeba się narobić na taka stawkę. Mnie oczywiście przydałoby się jeszcze przeszkolenie, o którym wspominają w opisie. Jak konkretnie wygląda?
Omed-Mese Mensure Karatas
Warszawa
Hej, ta restauracja faktycznie jest położona gdzieś przy Ryżowej? Po prostu nie kojarzę jej z nazwy a szukam sobie zatrudnienia jako pomoc kuchenna u nas w okolicy. Jeśli jest tu ktoś zorientowany w tym co to za kuchnia i czy przyjmują pracowników to może dać znać?
Odessa Invest Sp. z o.o.
Warszawa
Z krs wynika, że firma działa od 2015 roku, więc jako placówka gastronomiczna musi zatrudniać jakiś ludzi do pracy. Ja szukam pracy jako kelnerka, mam kilka lat doświadczenia. Jak to wygląda u Was z napiwkami, wszyscy dzielą się między sobą? Poproszę jeszcze o napisanie czy wśród obsługi występuje dress code. Pracowałam kiedyś w miejscu, gdzie wszyscy kelnerzy musieli mieć czarną odzież.
Myrage 2015 Sp. z o.o.
Warszawa
dyrektor tej firmy uważa, że jest najlepszy, obniżając koszty pracy i zwiększając miesięczne dochody., nie polecam tego miejsca, zwłaszcza Cma i Warszawskiego sen. Nowi kelnerzy uciekają po dwóch dniach dołączenia... bo mogą tego nie zrobić ze względu na presję w pracy i niższą pensję. Dać 2 osoby pracę 1 osobie.. podwójna praca.. Polecam tę restaurację klientom, którzy chcą dobrego jedzenia i napojów, ale nie polecam ludziom tam pracować., jeśli ktoś chce pracować, proszę iść - spróbuj i wkurz się wyłączony.. @Pracodawca
Wilcza 26 Sp. z o.o.
Warszawa
Upewniłem się rejestrze sądowym, że restauracja funkcjonuje, gdyż udało mi się trafić jedynie na profil z podaniem branży i lokalizacji. Bez żadnej strony internetowej. Chciałem się po prostu dowiedzieć, na ile koleżeńska i nawzajem sobie pomocna grupa osób tu pracuje? Chcę się zatrudnić, jako kelner, ale w miejscu, w którym ludzie lubią ze sobą przebywać.
Dagrasso (DA GRASSO sp. z o.o.)
Warszawa
Cześc wam. Widziałam w sieci dla siebie ogłoszenie o prace, gdzie szukają osoby jako regionalny kierownik koordynator ds. placówek franczyzowych. Dajcie znać, jaka jest pensja miesięczna na tej posadzie? Jako, że zatrudniają na kontrakcie b2b, no to poproszę o stawkę netto.
Costa Coffee Polska
Warszawa
A mnie ciekawi to dofinansowanie do urlopu :o bony przedświąteczne jako dodatek znałam ale tego jeszcze nie, a wiem że chętnie biorą studentów :P Mialam kurs na baristę więc myślę że dam radę bez problemu, tylko faktycznie pracuje się także w święta?
Fangast Jacek Wodzyński
Warszawa
W spisie firm ta ma status jednoosobowej działalności. Czy to z tego wynika obecny brak ofert pracy w necie, bo pracuje tylko właściciel? No bo ja szukam nowego zajęcia w branży gastro i tak trafiłam na tę firmę, ale nie ma żadnych ogłoszeń. Niech ktoś coś napisze o tym.
Agg Grzegorz Gryko
Warszawa
Nie polecam współpracy, nieprofesjonalny partner, omijać szerokim lukiem
Dominium S.A.
Warszawa
Więcej osób mogło mieć jakieś problemy podczas aplikowania do firmy? ktoś akurat o pracy na słuchawce wspominał, mnie natomiast pokazała się dawniejsza oferta dla asystenta zarządu. już wymagane było roczne doświadczenie a podobnym stanowisku ale teraz to zastanawiam się czy możliwy jest jakikolwiek awans? oferta się nie ponawia, ciekawe czy będą jeszcze szukać
Amrit Kebab (Amrit Spółka z o.o. sp.k.)
Warszawa
Czy naprawdę jest tu tak źle pod względem warunków pracy, jak piszecie.. znalazłam ofertę pracy dla pomocy kuchennej, co prawda już nieaktualna, ale chciałam na dniach zadzwonić i zapytać o przyjęcie. Przekonuje mnie ta umowa o pracę, w gastro to niezbyt spotykane. Ostatnio płacili minimalną krajową, a teraz coś się zmieniło czy nadal płace na tym samym poziomie. Napisze ktoś jeszcze co z tą terminowością?
Hamcho Trade Sp. z o.o.
Warszawa
Teraz właśnie jak po Woli patrzyłam to zauważyłam, że kasjerki do siebie na Pereca szukali. Niestety nie podano jednak żadnych zarobków wiec zastanawiam się czy nie są po prostu rynkowe? Dodatkowo jakich zniżek na produkty i usługi można oczekiwać z opisu? Chcę sprawdzić czym zachęcają do pracy
Hard Rock Cafe Warsaw
Warszawa
A co jest jeszcze gorszego? Chciałam sprawdzić jakie konkretnie nagrody są oferowane, bo teraz w jednej z ofert dla kelnerki piszą, że występują też takie pozapłacowe. Dobrze jeszcze tylko wiedzieć za co konkretnie. jak trudno taki bonus sprzedażowy z opisu wyrobić?
Wojciech Kosiński Imprezka
Warszawa
Cześć, na stronce znalazłem informajcę, że warsztat zajmuje się wszystkim, od naprawy silników po wymianę oleju. No i zastanawiam się czy będą nowe miejsca pracy u nich? Szukam takiej pracy, ale póki co bez rezultatów. Na jakie warunki może liczyć mechanik i czy w grę wchodzi też przyuczenie do zawodu?
Abdul Nasser Naji Aero-Styl Fitness School
Warszawa
Zauważyłam informację w internecie, że przy Anielewicza siłownia ma status zamknięcia na stale. Powodem jest przeniesienie czy całkowicie działalność została zakończona? Jeszcze nie zdążyłam sprawdzić czy można się zatrudnić jako recepcjonistka a tej pracy szukam na rejonie
SQ Catering & Events Sp. z o.o.
Warszawa
Nie polecam , zero szacunku do pracowników , szantażują życiem prywatnym swoich pracowników , nie wypłacają pensji i straszą opieką społeczną i różnymi innymi swoich byłych pracowników .
Restauracja Polska Katarzyna Lendzioszek sp.j.
Warszawa
Na stronie restauracji widnieje zaproszenie do słania CV. ciekawa byłam wstępnych warunków dla kelnerek ale jedyna oferta, która udało mi się znaleźć jest sprzed lat. podkreślono w niej jednak pełne ubezpieczenie, pensje i napiwki. Czy do dziś dodano jeszcze inne benefity?
New Orleans Gentlemen's Night Club
Warszawa
Też jestem zainteresowana stanowiskiem tancerka-hostessa. W ofercie właśnie wymienione są 3 albo 4 dni pracy. Po ile godzin wychodzi dziennie i w jakich godzinach przeważnie rozpoczynacie i kończycie?
Thai Wok Sp. z o.o.
Warszawa
Widziałam ofertę dla Graphic & Video Designer z minimum rocznym doświadczeniem. Nie wiecie przy tym jak tu płacą na takich stanowiskach? Ja aktualnie mam prawie 3 lata więc zastanawiam się czy to w ogóle wpłynie na oferowana stawkę?
Telepizza Poland Sp. z o.o.
Warszawa
Jak tak wygląda sytuacja w Wyszkowie? Myślę o tej ofercie dla pracownika do sporządzania pizzy i obsługi klienta. piszą, że to dość pilne przy czym praca nie wymaga doświadczenia. czyli co się tak w ogóle robi, zwłaszcza na początku?
Atut Igor Prochowski
Warszawa
Kiedyś widziałem, że była oferta od Pana dla Pizzera, była wygasła to nie podejmowałem tematu, ale teraz jak znowu sobie firmy z okolicy przeglądam to zauważyłem, że teraz na początku marca działalność została wykreślona z rejestru. wiecie może czemu? to zmiany prawne?
Cafe Alibi Danuta Małachowicz Cafe Alibi I Wuem Danka I Wojtek Małachowicz s.c.
Warszawa
Jestem baristką i szukam pracy w przyjemnej atmosferze i miejscu. Myślę nad podesłaniem swojego CV więc podpowiedzcie coś na temat pracy w tej kawiarence. Grafik jest elastyczny czy z góry założone są dni i godziny pracujące? Jaki system zmian i ile za godzinkę wychodzi na początek takiej współpracy?
Sen Warsaw Sp. z o.o.
Warszawa
Chyba nieczęsto szukani są tu nowi ludzie do pracy? W sieci tylko mi się wyświetliło ogłoszenie dla kelnerki i to sprzed kilu miesięcy i nic z wcześniejszego okresu. Gdyby już to ja jestem chętna na etat kelnerki, więc proszę o info jak to wygląda na chwilę obecną. Cały czas forma zatrudnienia to zleceniówka lub b2b? Nie ukrywam, że najbardziej pasowałaby mi umowa o pracę.
Kemer Kebab Paweł Bogdański
Warszawa
Dzień dobry, chciałam się dowiedzieć jak udaje się tutaj kelnerkom te 7 000 zł z bieżącej oferty zarobić. tutaj mimo, że opinie są sprzed roku, niektóre mnie zmartwiły. Czy do teraz można powiedzieć ze warunki (usunięte przez administratora) są gorsze czy jednak do dziś się coś poprawiło? Nie ukrywam, że zarobki mnie zachęciły
Firma Handlowa Kair Sherif Elbeshbishi
Warszawa
Cześć, działalność jest w zawieszeniu czy nie? miewam co do tego wątpliwości, bo w sieci pokazywało mi, że w zasadzie to jest a teraz widzę, że ekspedientki do Włocławka chociażby są poszukiwane. Na jakiej zasadzie jeśli można spytać?
Grzegorz Rudnik Restauracja Widoczna
Warszawa
Pracowałam tam kilka lat temu. Właściciel to podły człowiek lubiący poniżać innych w szczególności kiedy zauważy, że ktoś jest osobą o większej wrażliwości. Za miesiąc pracy gdzie przychodzisz praktycznie dzień w dzień płaci 400 zł. Uciekłam stamtąd i żałowałam, że dałam się tak potraktować ale wtedy byłam jeszcze młodą dziewczyną chcą sobie zarobić w czasie studiów. Później zdobyłam wykształcenie, porządną pracę, pewność siebie i zaczęłam się nawet zastanawiać czy nie zgłosić tego człowieka do Państwowej Inspekcji Pracy ponieważ nie jestem jedyną osobą, która została tam potraktowana w taki sposób. Przestrzegam Was, omijajcie to miejsce!
Zapiecek Polskie Pierogarnie
Warszawa
Pani manager na świetojańskiej to pomyłka. Zero kompetencji, dwie lewe rece do pracy, ludzi traktuje jak swoich pachołków. Chyba lekko woda sodowa uderzyła do głowy. Wstyd że taka osoba jest w kadrze zarządzającej takiej firmy. Pozostali pracownicy pomocni bez zarzutu, normalni ludzie
Pizza Na Wypasie Sp. z o.o.
Warszawa
Płaca 20zl netto za godzinę. Oprócz kierowników regionalnych nikt nie ma umowy o pracę. Ale żeby wyrobić normalna pensje musisz pracować powyżej 220 godzin. Zmiany masz np od 12 do 14 godzin. Napiwki są jak są kursy, a że nie ma kursów to nie ma napiwków. Nie warto sobie zawracać głowę ta firma.
MFP Anita Bujanowska
Warszawa
W Częstochowie przy Wolności instruktorki, szczególnie o imionach na A i E, oszołomki oczekują, że trafią na gotowego pracownika, który wszystko umie. Iq poniżej poziomu morza. Sami nieudacznicy, którzy nic nie umieją poza smażeniem hamburgerów i frytek. 0 pojęcie o świecie, McDonald w sam raz dla takich ludzi. Z tego co mi wiadomo w tych wszystkich McDonaldach robotę dostawali ludzie po znajomości, a teraz odgrywają wielkie panie.
Renata Fridrich Kantyna
Warszawa
Zachęcają do spróbowania ich specjałów w stylu kuchni polskiej oraz włoskiej. W godzinach od 09.00 do 17.00, od poniedziałku do piątku. Czy fakt, że przez ostatni niemal rok pracowałem, jako pomoc kuchenna, a następnie pizzer, zwiększa jakoś znacząco moje szanse na podjęcie tu pracy w kuchni? Byłaby to w ogóle pełnoetatowa praca na UoP?
Bobby Burger Sp. z o.o.
Warszawa
Ciekawi mnie tylko to skąd pochodzi na informacja ze nie ma kasy na zatrudnienie kogoś. Czasami w firmach jest tak, że ktoś przejmuje po kimś obowiązki i może liczyć przy tym na lepsza stawkę godzinowa. Zastanawiam się czy nie jest może tak w tym przypadku? może i ja bym dala rade?
Restauracja ‘’ Jeff’s”
Warszawa
A jaką stawkę godzinową otrzymuje się jako kelnerka? Można prosić o podanie widełek? Czekam na informacje, bo właśnie w sieci jest oferta na to stanowisko i chcę złożyć tutaj CV, tylko w ogłoszeniu nie wspomniano nic o zarobkach.
Jager Gerard Jastrzębski
Warszawa
Te ogłoszenia co były sprzed roku (pracownik restauracji), wszystkie kwotowo były około aktualnej najniższej krajowej. Ile macie teraz podstawy? Tak bez rozważania nadgodzin, średnio miesięcznie ile wiesz, że zarobisz w lokalu jednym, czy drugim?
HULAKULA - Rozrywkowe Centrum Miasta
Warszawa
Opowiesz proszę coś więcej jeśli warunki postrzegasz jako dobre? Sama będę niedługo za pracą się oglądać, a rozbieżności mnie zastanawiają… w jakim zakresie trzeba się w takim razie starać, żeby praca w miarę ok szła?
Gourmet World Foods Sp. z o.o.
Warszawa
Hej, czy jako specjalista ds. komunikacji marketingowej ktoś pracował i się wypowie na temat warunków? Jakiś czas temu pokazywała mi się oferta z takiego portalu. Zastanawiam się najpierw czy to dział był wtedy powiększany? Lub co innego mogło być powodem przyjęć? piszą o umowie o prace lecz nie podają przy tym stawki, czy widełki są wam znane?
Japanese Food Polska Sp.z o.o
Warszawa
A aktualnie co tu w firmie może być dziwnego? Jeszcze jej nie znam ale też nie widzę zbyt wielu bieżących opinii, dlatego wole się upewnić. ja bym sushi porobiła tak w sumie. jakieś fajnie szkolenia maja czy jednak musiałabym z doświadczeniem przyjść?
Terra Gastronautica A Sp. z o.o.
Warszawa
Z tego co kojarzę go sieć restauracji prawda ? Ktoś wie czy oni tam biorą wykształconych kelnerow ? Mam technika kelnera i chciałbym pójść do poważnej firmy gdzie będę mógł piąć się w górę i awansowac ale nie widzę żadnych ofert i myślę jakie ta spółka obsługuje restauracje ? Może szukać informacji pod inną nazwą ?
Melon Catering i Restauracje Sp. z o.o.
Warszawa
Tak mi ucieli mimo że umawialiśmy się na trochę więcej
Max Burgers (Max Poland Sp. Z O.O.)
Warszawa
No to jak stawka nadgodzin jest taka sama to można po prostu ich nie wypracowywać czy nie ma się wyboru? Jak się chce dostać wyższą stawkę to trzeba się bezpośrednio do regionalnej odzywać? Za te wyśmiewanie właśnie można było stracić pracę, dobrze rozumiem?
Nicomar Marta Pokora
Warszawa
Cześć, pracuje ktoś w tym miejscu? Szukam pracy jako kelnerka lub pomoc kuchenna, a internet podpowiada mi, że Pani Marta prowadzi restaurację. Dziwi mnie trochę, że nie ma dostępnej wizytówki google czy żadnych social mediów, nie mówiąc już o aktywnych ofertach pracy:( Gdyby ktoś z pracowników tu zaglądał, proszę o opinie jak wam się pracuje w restauracji, jak duży jest zespół, ile wynosi stawka godzinowa dla studenta? Rotacja pracowników jest zauważalna?
Edyta Kiliś
Warszawa
Nawet nie piszecie, gdzie ta opisywana przez Was restauracja jest. To chodzi o Jaskółkę na Placu Wilsona, czy o co? Bo jakby szukać pracy, to człowiek musi wiedzieć, gdzie ma dojeżdżać. A z nazwiska właścicielki to nie wynika :)
Salad Story S.A.
Warszawa
Ciekawi mnie o która lokalizacje mogło chodzić jeśli już? kontaktowałaś się z Pracodawca bezpośrednio? Czy problem udało się rozwiązać albo będzie to dopiero w trakcie?
Nova Heaven Sp. z o.o.
Warszawa
Firma prowadzi kawiarnię "Dobre Miejsce" w Fabryce Norblina w Warszawie. Jednak to nie jest dobre miejsce do pracy. Przepracowałam tam dwa lata, najdłużej w historii firmy. Rotacja pracowników jest ogromna. Właścicielka ma zmienne nastroje, a za niepowodzenia firmy wyżywa się na pracownikach. Najpierw jest zachwycona nowym pracownikiem, a po kilku tygodniach tworzy wokół niego atmosferę wrogości i wyrzuca z godziny na godzinę. Jedyna obowiązująca forma zatrudnienia to umowa zlecenie. Ja byłam przez dwa lata zwodzona, że umowa zlecenie zostanie zmieniona na umowę o pracę. Gdy zaczęłam się upominać o zmianę umowy, to z osoby najważniejszej po właścicielce, stałam się "wrogiem publicznym" nr 1. Ten stres odbił się na moim zdrowiu. Na szczęście charakter pracy nie wymagał codziennego kontaktu z właścicielką, tylko dzięki temu byłam w stanie pracować. Przez dwa lata nie miałam ani jednego dnia wolnego, bo właścicielka narzucała kolejne obowiązki, nie cierpiące zwłoki, do wykonania natychmiast. Po dwóch latach byłam psychicznie i fizycznie totalnie wykończona. W końcu zostałam zwolniona z godziny na godzinę. Właścicielka nagminnie przeciąga płatności, nawet dla dostawców, więc zdarzało się, że pracownicy z własnych pieniędzy musieli płacić za dostawę, żeby kawiarnia działała. W kawiarni nie istnieją żadne spisane zasady działania, nawet obowiązkowe (Sanepid), więc właścicielka może w dowolnym momencie zarzucić pracownikowi, że czegoś nie zrobił. Pracownicy żyją w ciągłym stresie, bo nie wiedzą, czego mogą się spodziewać. Przez kawiarnię, w której jest osiem "etatów", w ciągu roku przewinęło się ponad 40 pracowników! To mówi samo za siebie. Zdecydowanie odradzam.
Aldar Dariusz Zadworny
Warszawa
Praca przyjemna ale ciężka, nikt normalny by nie liczył na o(usunięte przez administratora) się w maku ale i tak to powiem, można zapomnieć. W galerii płn, bardzo dobra ekipa i wspaniała kierowniczka. Zatrudniłem się na chwilę a jestem już prawie rok. Z przyjemnością chodzę do pracy :)
Catering Krzysztof Rowicki
Warszawa
Pracodawca nie jest chętny do podpisywania wszelkich umów o pracę, płaci tygodniowo do ręki czego nie popieram w obecnych czasach. Praca nie stabilna, fizycznie , emocjonalnie... Pracodawca toleruje picie alkoholu przez innych pracowników na miejscu pracy i podczas wykonywania zlecenia ! Własciciel unika wszelkich informacji, wyjaśnień, ustaleń, nagłych zmian i kolejności stylu pracy czy rozwiązywania problemów co jest częstym powtarzajacym się czynnikiem w tej firmie. Ekipa jest problematyczna i nerwowa , zwłaszcza kucharka- Iwona (kobieta impulsywna, arogancka ) Nie polecam podejmowania pracy w " Bistro 81" na Połczyńska w Leroy Merlin.
Dodo Pizza Poland Sp. z o.o.
Warszawa
Witam wszystkich,byłem właśnie na rozmowie i mam do aktualnych/byłych pracowników kilka pytań: 1) Ilu godzinna jest zmiana (czy są nadgodziny) i czy zarobki rzędu np 3500pln netto nie są tu problemem ? 2) Czy to normalne w tej firmie,że menadżer wychodzi sobie ze spotkania pod pretekstem,że coś się stało,zamiast uczciwie powiedzieć czy czy ma ochotę na współpracę,czy też nie ?!?!? (parę min temu właśnie taka sytuacja nastąpiła).Czy osoby na stanowiskach kierowniczych faktycznie są uczciwe i po przerwaniu spotkania dzwonią/wysyłają SMS z powiadomieniem by dokończyć rozmowę czy w rzeczywistości kłamią,że rozmowa będzie kontynuowana,a w rzeczywistości olewają kandydata ? 3) Czy jest praktykowane w tej firmie informowanie kandydatów o wyniku rozmowy (w dzisiejszych czasach to raczej norma),czy ja za PRLu mają gdzieś informację zwrotną ?
Aroma Coffee Iwona Janicka-Marchewka
Warszawa
Okropna praca w okropnej atmosferze pomagającej na skarżeniu się szefowej zamiast zwrócenia uwagi osobie wprost. Ciagłe telefony szefowej, co godzinę, co pół. A po godzinach pracy milion sms-ow, a gdy sie nie odpisuje, to dobijanie sie dniami. W ciągu pracy patrzenie sie na rece poprzez monitoring (dodatkowo chyba wyposażony w podsłuch), wytykanie kazdego malego bledu. Umowa niezgodna z prawem pracy, zastraszajaca pracownika. Kazda rozmowa z szefowa polega na wytknieciu pracownikowi w bardzo agresywny sposob wszystkich jego bledow wraz z dowodem z monitorigu, tak jakby sie cos ukradlo. Kawiarnia zatrudnia studentow aby miec zwolnienia podatkowe, a jak juz studenci maja studia to oczekuje sie od nich ze nie pojda na nie bo x i y. Malujaca sie na profesjonalna a zatrudnia osoby niedoswiadczone (bo latwiej nimi manipulować) i ma do nich pretensje ze nie wiedza tyle co osoba pracujaca w kawiarni x lat. Oczekiwania wobec pracownikow gorsze niz w niejednej sieciowce. Odradzam
Klub Sportowy Delta Warszawa
Warszawa
Doją ludzi jak trzeba, młodzi ludzie nie mają nic do powiedzenia, a sportowcy tym bardziej! To jest jakaś karuzela finansowa jak było, jest i będzie! Obrzydliwe że wciągają w to młodych
Dobro & Dobro Inna Yarova
Warszawa
Pracowałam w jednej z kawiarni franczyzowych. Praca i szkolenia pod okiem właścicileliki były bardzo profesjonalne, wszystko było jasne i klarowne w naszej współpracy. Jeśli chodzi o samą franczyzę i państwo Jarowych z którymi miałam nieprzyjemność się zetknąć to nie mam dobrego zdania. Oleg jest strasznym szowinistą po kontakcie z nim wiem, że nie traktuje poważnie kobiet z którymi współpracuje, da się odczuć w rozmowie że traktuje kobiety jako mniej rozwinięte umysłowo, firma nie jest jego ale defakto to no wszystkim zarządza, Inna jest tylko marionetką do tworzenia fantastycznego wizerunku podszytego zapachem gnijącego mięsa. Oboje są zakłamanymi (usunięte przez administratora), którzy sami już gubią się w swoich kłamstwach. Obiecują ludziom śliwki na wierzbie przy czym dobrze wiedzą że ich wizja od początku jest skazana na porażkę, wybierają lokalizację które nie mają szans na zaistnienie przez co zbijają kasę na ludziach którzy są kompletnie zieloni w temacie. Pomoc marketingowa w tej firmie nie istnieje. Wymagają dostosowania się do ich wymogów nie dając w zamian niczego. Miałam przyjemność pracować w firmach franczyzowych i takiego (usunięte przez administratora) ze strony franczyzodawcy nigdy nie widziałam. Zawsze opieka nad placówką była na najwyższym poziomie, kontrole jakościowe dwa razy w miesiącu. Sprzedajesz koncepcje to nie nazywaj się franczyzą!!!!! Generalnie styczność z tym ludźmi to najgorsze co spotkało mnie w ciągu mojej 12 letniej pracy w gastronomii.
Maksmak Agnieszka Kuczyńska-Do
Warszawa
Burgery zimnie, odgżewaliśmy w mikrofali. Wszędzie piszą, że szybki dojazd a czekaliśmy ponad godzinę. Wszystkie opinie z pierwszych stron są same najlepsze bo pisane przez zesmoł baru. Poza tym nie da się dodać nowej opinie ???????? dobry cwańcyk !
Wiking Restauracje Sp. z o.o.
Warszawa, Stanisława Moniuszki 1A
Praca jest tylko stacjonarnie w lokalizacjach na terenie Warszawy
Olio & Pomodoro Sp. z o.o.
Warszawa
To jakaś pomyłka.Jak to możliwe że klienci za te marketowe produkty płacą tyle pieniędzy.Tam nic nie jest prawdziwe,nie dotrzymują umów.Omijac z daleka jako pracownik i klient !
Food Societa Sp. z o.o.
Warszawa
Za kilka lat pracy żadnej premii, najniższa krajowa i dużo wymagań. (chociaż niby obiecali premii i podwyżki co pół roku pracy, za staż) Naprawdę lepiej się pracuje w innych gastro placówkach.
Regalo Sp. z o.o.
Warszawa
Praca jak praca, nic specjalnego, pracowałam w 22/23. Czasami się spóźniali z wypłata ale wszystko do dogadania wcześniej. Neutral. Praca łatwa, dużo można robić w międzyczasie, wiec dla mnie studenta na +.
Amrit Joy Sp. z o.o.
Warszawa
Witam pod żadnym pozorem nie polecam tego miejsca aby tam pracować nie szanuja ludzi krzyczą na ludzi ze wschodu np.ze zapomniala kucharka dopisać do listy kukurydze,bardzo zwlekaja z wyplaceniem kasy jednej dziewczynie są winni parę tysięcy ale co mercedesem trzeba jeździć, drugą osobą która jak nie ma chumoru to jest starsza pani która wogole ludzi nie szanuje jak człowiek chce swoje wynagrodzenie za pracę to potrafi rzucić pieniędzmi po biurku i do tego masz,pracownicy są bardzo wykorzystywani i taka moja dobra rada niech osoba przemyśli dwa razy czy chce tam pracować i być ponizana
Lody Marsjano Jacek Pietrzak
Warszawa
Byłam kierownikiem punktu, współpraca z szefową jak najbardziej pozytywna, zawsze dało się dogadać i znaleźć rozwiązanie problemów. Wypłata zawsze na czas. Bardzo miła atmosfera i zespół. Polecam firmę
Artur Woltyński Arturex
Warszawa
Praca w tej firmie jest stabilna, jeśli ktoś chce pracować. To nie jest miejsce dla kogoś kto uważa, że w pracy wystarczy zrobić tzw "dooopogodziny" ???? Jeśli chcesz pracować i jesteś sumienny to na bank zostaniesz doceniony finansowo. Ta firma nie sknerzy na dobrego pracownika, docenia go. Jeśli Ty jesteś w porządku dla firmy to bedziesz miał tam elegancko. Polecam bardzo. Ekipa super. Firma na rynku od wielu wielu lat
Eat Green Sp. z o.o. sp.k.
Warszawa
Porazka ta praca, ta jedna koszulka firmowa na lata i opaska xdddd oszczędzają na wszystkim co się da, i jeszcze ta zmiana nazwy
Szymon Rzeźnik
Warszawa
Niestety pogorszyła się wędlina Filet z piersi kurczaka za dużo żelatyny i soli zrobil się słony i twardy a szkoda bo to była jedna z lepszych wędlin kupowana w Polo Markecie. Już nie kupię
Kawiarnia Spotkanie Monika Szatkowska
Warszawa
Nie polecam, atmosfera toksyczna. Właścicielka nie ogarnia biznesu, panuje nieład i przede wszystkim BRUD
Syta 93 Sp. z o.o.
Warszawa
Na początku Renata Ch.- menadżerka widniejąca w rejestrze KRS, powiedziała, że jeśli chce pracować na umowie, da mi stawkę 11,50 zł, a bez umowy 20 zł. Groziła, że nie wypłaci wynagrodzenia jeśli będę chciała zgłosić tą sprawę. W pierwszych miesiącach pracy wynagrodzenie było w miarę regularne. Jednak później powiedziała, że musimy przejść na dniówki. Pare razy rzeczywiście je otrzymałam, ale aktualnie wisi z nimi sporo czasu u mnie oraz u innych pracowników. Bierze po 50 tysięcy za wesele od gości, a nie potrafi wypłacić zespołowi obiecanych pieniędzy. Ma pod sobą ludzi w postaci wtyków w policji. Bartek (zarządca), który jest gejem nie ma szacunku do pracowników. Zawsze się czepia i grozi niezapłaceniem wynagrodzenia. Komornicy niejednokrotnie przychodzili do restauracji. Nie polecam tego miejsca.
Leniwiec Karolina Mucharska
Warszawa
Pracowałam kilka lat w firmie Leniwiec jest to praca w gastronomii. Mogę z czystym sumieniem polecić każdemu kto chce pracować w gastronomii firmę Leniwiec. Praca jest dosyć ciężka jak to w gastronomii bywa ale za to finansowo jest super. Szefowa Monika oprócz fantastycznej współpracy jest też bardzo pomocna w życiu osobistym jak ktoś ma jakiś problem. Nigdy w firmie Leniwiec nie było problemów z np dniem wolnym jak komuś coś wypadło. Grafik też był ustalany razem z pracownikami. Produkty kupowane codziennie, zawsze świeże. Ruch duży co świadczy o tym, że ludziom smakuje, jesli ktoś widzi swoją przyszłość w gastronomii szczerze polecam tę firmę. Bar Leniwiec.
Food&Taste Olgierd Śmiałowski
Warszawa
@Pracodawca nie rozliczył się do tej pory z pensji!!! Omijać szerokim łukiem, bardzo niepoważny człowiek. Nie odbiera telefonów, unika kontaktu, sprawa zgłoszona do PIP!!!!
Ramona Bar Krzysztof Kembłowski
Warszawa
Nie zgodzę się z Tą opinią pan jest roszczeniowy nie kulturalny i nie obyty Przychodzę tu kilka lat i znam ekipę i nigdy tutaj nikt nie (usunięte przez administratora) a awanturę z powodu rozmiaru kawy śmiech na sali barman jest barmanem a barista baristą wiec barman nie musi znać sie na kawach a sposób jaki pan wypowiedział jest nisko poziomowy
Prominentis Sp. z o.o.
Warszawa
Restauracja eventowa co sprawia że praca chodź ciężka to bardzo satysfakcjonująca i ciekawa. Ciekawi ludzie, przyjazna atmosfera oraz piękny lokal. Szczera polecajka
1Vision Sp. z o.o.
Warszawa
Najlepszy masaż, jaki tylko można sobie wymarzyć. Profesjonalne podejście, Panie są bardzo miłe. Ogromnym atutem jest czas wykonywania zabiegu, przychodzimy na pełne 60 minut masażu, a nie jak zdążyło mi się nieraz w innych salonach okrojoną godzinę, co w rzeczywistości wynosiło 30minut samego masowania. Bardzo polecam, ciało Wam jeszcze podziękuje za ten wybór.
Podwale 25 s.c. Artur Jarczyński Jolanta Jarczyńska
Warszawa
Super lokal. Jedzenie wyśmienite. Obsługa fenomenalna.Polecamy!!!!
Pasta Point Bartosz Konobrodzki
Warszawa
Szukając pracy znalazłam ogłoszenie, że poszukiwana jest pomoc kuchenna do tej restauracji. Zgłosiłam się i szybko udało mi się spotkać z Panem (usunięte przez administratora)aby omówić szczegóły. Okazało się że jest to jednak praca na barze plus bycie kelnerką, ale to zaakceptowałam. Zaczęłam dni próbne, wszystko ok, tylko żadnego kontaktu ze strony właściciela (w to że mam potrzebne do pracy w gastronomii badania uwierzył na słowo nie sprawdzając nawet tego). Po kilku dniach ciszy wieczorem napisałam wiadomość do właściciela co dalej. Po chwili otrzymałam wiadomość, że jest to nieaktualne bo dziewczyna, która miała odejść się rozmyśliła i nie ma dla mnie już miejsca. Jest to dla mnie niepoważne i trochę żałosne podejście, ponieważ w międzyczasie zdążyłam odrzucić inne propozycje, które otrzymałam i muszę wszystko zaczynać od początku. Nie polecam podejmowania współpracy z tym miejscem.
Dubrovnik Sp. z o.o.
Warszawa
Pracowałam w Restauracji "Dubrovnik" w Warszawie przez nieco ponad 6 miesięcy. Pomimo że moja przygoda z Restauracją dobiegła już końca, wiem że zawsze będę wspominać pracę w "Dubrovniku" z dużym sentymentem. Ogromną zaletą tego miejsca jest zespół- nie tylko sympatyczni kucharze i kelnerzy, ale przede wszystkim Pan manager (który jest niesamowicie sympatyczny, wyrozumiały i po prostu "ludzki"). Moje wynagrodzenie uważam za bardzo adekwatne do wykonywanych obowiązków, zawsze było wypłacane na czas. Jak najbardziej polecam Restaurację "Dubrovnik" jako pracodawcę.
Stylowa Sp. z o.o.
Warszawa
Szefowa okropna (usunięte przez administratora) wyniosła, protekcjonalna. Wszystkich traktuje z góry. Szkoda zdrowia na pracę u tej toksycznej baby. Płaci marnie.
Ciao A Tutti Sp. z o.o.
Warszawa
Szczerze mówiąc, pozostałe opinie są zgodne z prawdą. Właściciele z początku wydają się normalni i mili, ale szybko się to kończy. Przedłużający się wieczność okres próbny? to normalka. Obiecana umowa o prace? Nie macie na co liczyć. Podwyżka? Tu niestety również nie ma na co liczyć. Jedno z bardziej patologicznych i wyzyskujących miejsc w jakich można się znaleźć. Spóźnienia w wypłatach? - to było zawsze i nie sądzę żeby się zmieniło, bo działo się to mimo tego, ze listy plac wysyłane były zawsze na czas. Na wszystkim chcą zaoszczędzić, a co najgorsze, ze to właśnie na pracownikach, którzy ciężko pracują w tym miejscu. Jedyne co mogę powiedzieć to to, ze nigdy jeszcze nie spotkałam się z taką hipokryzją. Później tylko na mediach społecznościowych „dziękują wszystkim za ciężką pracę” przyjmując te swoje nagrody. Tylko przypominam, ze nagrody dostajecie za ciężką prace tych ludzi, którym nie płacicie tyle ile należy. Bo tym się docenia pracownika, a nie słowem dziękujemy na instagramie. Może sami sprawdźcie słownik, bo mądrze próbujecie odpisywać na te opinie, ale sami nie znacie znaczenia tych słów. I tak, osoby które z współpracują z tą firmą można policzyć na palcach jednej ręki, i to chyba jest za dużo.
KH Group Kristóf Hankó
Warszawa
Odradzam pracowałem jakiś czas, bardzo negatywny stosunek do pracownika. Przełożony kierownika przeklina i krzyczy. Ogólnie kiepska atmosfera
Tadeusz Staśkiewicz Tadeo
Warszawa
Zmieniłam restauracje pracuje już jakiś czas wydaje się tak sobie. Jak Kierowniczka ma lepszy dzień co się rzadko zdarza albo personalna niema ciągłego bólu głowy bo musi pracować. Przełożeni Kierowniczki prawie nigdy nie przyjeżdzają do restauracji a jak przyjeżdzają to na fajka przed restauracje. Było by lepiej jakby ktoś weryfikował pracę, zdążą się ze muszę pracować za kilka osób bo reszta ma to gdzieś. Ogólnie kiepsko
Marcowy Zając Sp. z o.o.
Warszawa
Kotek schabowy jest umiarkowanie dobry, natomiast ziemniaki mają obrzydliwy posmak piwnicy i są nie solone i są nie zjadliwe sam wyglad restauracji jest w porządku. Pozdrawiam
Mavam5 Marek Jarząbek
Janki-warszawa
Jako były pracownik mogę powiedzieć, że było to chyba najgorsze miejsce do którego trafiłem, mowa o restauracji w Jankach przy IKEI. Obydwie szefowe restauracji wyżywają się na niepełnosprawnych pracownikach. Dodatkowo menadżerzy traktują szeregowych pracowników jak (usunięte przez administratora) Jeśli chcesz nabawić się masy stresu i być (usunięte przez administratora) to jest to idealne miejsce :)
Loftmar Sp. z o.o.
Warszawa
Czy firma zajmuje się pobieraniem opłat za parkingi niestrzeżone w Elblągu?
Eataly Sp. z o.o.
Warszawa
Bocca Ristorante • Pizzeria Dzień dobry! Zacznę od tego, że oficjalne zatrudnienie jest dużym problemem, tracą dokumenty, opóźniają wynagrodzenie. (usunięte przez administratora) ze stawkami. Ciągle jakieś niuanse i fałszywe obietnice. Stosunek do pracowników jest nędzny. Okropne, po prostu okropne. Odszedł tam po pół miesiąca. Wszystko, co obiecano, nie zostało spełnione!
Belvedere - Cafe Łazienki Królewskie Sp. z o.o.
Warszawa
Niestety nie mogę wypowiedzieć się pozytywnie. Niby firma z prestiżem, wysokim poziomem jedzenia itd. A na rozmowie rekrutacyjnej, mimo licznych zapewnień, że odezwą się z odpowiedzią TAK czy NIE. Cisza, a wystarczy napisać Dziękuje.. Niestety, ale dla mnie firma słabo wypada, już bym drugi raz do niej nie aplikował.
Dock19 Sp. z o.o.
Warszawa
Nie polecam tej restauracji, ceny wygórowane jak na takie dania.. , obsługa to 3/4 dzieci, którzy są nieprzeszkoleni, mało tego sami zarządzajacy nie znają menu, po prostu żenada, widać ze restauracja idzie tylko po kasę, nic więcej. Nigdy więcej tam nie pójdę, byłam raz i żałuje wydanych pieniędzy..
Nap Gastro Sp. z o.o.
Warszawa
Nie polecam tego pracodawcy. Obniża pensje i stosuje mobing. Dodatkowo kilkukrotnie widziałem, jak pluje do dań. Raz w zupie znalazłem muchę.
Premium Cigars Sp. z o.o.
Warszawa
Nie, zadeklaruj w CV jaki masz poziom znajomości. W trakcie rozmowy osoba, która będzie ją przeprowadzać sprawdzi czy Twój poziom będzie wystarczający.
Papa John’s Pizza (Lech Pizza Sp. z o.o.)
Warszawa
W papajohns trzeba czekać tygodniami na wypłatę … nie polecam się tam zatrudniać
Foodi Izabela Frycz
Warszawa
Nie wiem, czy jest ktoś, kto osobiście odpowiada za to co się dzieje w tej firmie. I mógłby ponieść konsekwencje swoich czynów. Poniżanie, obrażanie, wykorzystywanie swojego wyższego stanowiska jest na porządku dziennym. Jeżeli się szanujesz omijaj ta firmę z daleka. McD w Warszawie jest bardzo dużo, można wybierać. McD pod szyldem FOODI omijaj z daleka
American House Bed&Breakfast Agnieszka Joanna Moroz
Warszawa
Atmosfera w firmie dobra. Wypłata na czas. Dostawałam też premie uznaniowe. Nie jakieś duże sumy, ale odczuwalne. Z kierownikiem recepcji można się dogadać w sprawie dni wolnych i grafiku. Ogólnie spoko.
Na Lato Sp. z o.o.
Warszawa
Od roku problem z otrzymaniem swojego wynagrodzenia. Co miesiąc sytuacja się powtarza...
Hieronim Piotrowski Midi Egzotik
Warszawa
Właściciel to (usunięte przez administratora) co wykorzystuje i (usunięte przez administratora) pracowników. Za nic ma prawo, powinni zamykać takie firmy.
Love It Polska Sp. z o.o.
Warszawa
Nie było mi dane popracować długo na całe szczęście. Poza brakiem jakiekolwiek organizacji co do pracowników, o pomstę do nieba wołają warunki pracy na kuchni. Ser i sos NIE SĄ trzymane w chłodni. Ciasto rozmraża się gdzie bądź, jak nie ma miejsca to i na zmywaku. Warzywa nie przyjeżdżają umyte, a w knajpie brak ciepłej wody. Szkoda gadać. Lepiej omijać zarówno jako pracownik jak i klient.
Dariusz Ślusarczyk D.d. Max-1
Warszawa
Zwalniają z dnia na dzień obiecują umowę o pracę której nie dają.
Owocowy Raj Marta Bogusz
Warszawa
Nie wiem jak w Warszawie ale w Poznaniu (nie ma tu odrębnej działalności z Poznania) na punkcie w Posnani nie polecam pracować. Na rozmowie opowiadają cuda wianki a później wychodzi szydło z worka, każą sprzedawać zaschnięte i okurzone frużeliny, wyrzucają mnóstwo jedzenia tylko dlatego że Pani Marta chciała inaczej. Pracownicy się spóźniają, obrażają na grupie i żadna z kierowniczek nie reaguje na to.
Eurest Poland sp.zoo
Warszawa, Olbrachta 94
Wszystko zależy dla kogo się gotuje. Jak firma dla której gotujemy dobrze płaci to i my lepiej zarabiamy. W każdej stołówce zdaję się są różne stawki zalezy od umowy z klientem jak lepszy to lepiej płacą. Dodam jeszcze, że jak my się staramy to znaczy robimy fajne akcje, przebieramy się np. jak mamy dzień meksykański, grecki itp. to sprzedaż nam rośnie i jest szansa na premie. Jak to mówią nie rób nic nie masz nic. Jak ktoś robi tylko swoje nie dając nic wiecej od siebie to jak taki ktoś ma mieć wysoką pensje. U nas jest tak, że co roku są podwyżki jedni lepiej inni mniej zależy od zaangażowania. Liczy się to co cały rok robimy. Pomagałem ostatnio przy otwarciu nowej restauracji i dostałem za to dodatkowe pieniądze. Za darmo tu nikt nie pracuje jak niektorzy piszą.
Smaki Warszawy Restauracja
Warszawa
Totalnie nie polecam. Za dni próbne nie mogę doprosić się wynagrodzenia. Oczywiście jestem ciagle ignorowana. Nie zdecydowałam się na prace w tej firmie ponieważ pytając o umowę nie było odpowiedzi. Nie jestem Ukrainką która będzie pracować bez umowy. Oczywiście, sprawę zgłaszam do PIP. Prócz tego, że firma jest niewypłacalna poinformuje również o braku umowy oraz brak karty pobytu dla cudzoziemca. Czyli wychodzi na to, ze jest nielegalnie zatrudniony. Nie polecam totalnie