logo STAFF SERVICE

STAFF SERVICE

Warszawa

Opinie o STAFF SERVICE

Anonim 2012-03-02 08:22:10
A mi się tam ta praca podoba. Zacząłem od 8 zł, ale mam już 10. Po miesiącu i kilku imprezach dostałem 9 i potem po 2 miesiącach 10 zł.
Wystarczy zapisywać się na zlecenia i liczyć liczbe godzin.
[usunięte przez moderatora] czasem trzeba, ale wole robić to niż siedzieć na słuchawkach,a tego wcześniej próbowałem. Z słuchawek nie byłem w stanie się utrzymać. Poza tym z pracą w Wawie wcale nie jest tak kolorowo. No chyba, że zgodzisz się na 5 zł na godzine, bez umowy to proszę bardzo i możesz wybierać w offertach. Trzeba trochę poprawować, poznać ludzi i wtedy się trafiają jakieś balety za 15 zl na godzine, ale nie od razu. Przynajmniej ja nioe od razu się ogarnąłem za większy hajs. mi tam jest dobrze w tej pracy, więc narzekać nioe mogę. No chyba, że na niektórych tępaków, ktorzy przychodzą do pracy i nie potrafią się ogarnać po 10 razie bycia w hotelu.
1
anonim 2012-03-15 18:32:13
Kasa na czas?? Proszę Cię...
anonim 2012-05-05 20:03:28
śmiać mi się chce z większości tych wypowiedzi, widać, że pisane przez kochanych managerów :P Prawda jest taka: Nie masz co robić, potrzebujesz od czasu do czasu dorobić jeżeli przepijesz za dużo? Świetna praca, na prawdę zgrane towarzystwo, nie ma co się stresować jeżeli człowiek nie ma doświadczenia. Szukasz pracy żeby się utrzymać, czy mieć jakiś stały dopływ do budżetu - zatrudnij się w knajpie jakiejkolwiek a nie baw się w Staff Service, bo nie wyżyjesz. Stawka głodowa, napiwków nie ma, tyle że dowolność terminów... Ale fima uczciwa, pensja na czas
tomal 2012-06-04 19:55:11
Mam jeen problem byłem jakieś 1,2tygodnia temu na szkoleniu i była mowa że w każdy piatek wysyłamy dyspzycnośc w których dniach możemy pracować.Ja to wysłałem i ieszcze nie uzyskałem wiadomości wzrotnej w czym tkwi problem?
Anonim 2012-06-05 17:07:22
Jesli zalatwiles sobie stroj i ksiazeczke to zadzwon tam i sie spytaj czy doszla twoja dyspozycyjnosc, bo moze pod zly nr wpisywales, albo nie sprawdziles sie na szkoleniu i dlatego nie wysylaja cie do pracy. Zadzwon i sie spytaj bedzie najprosciej.
tomal 2012-06-06 08:20:20
Zzwoniłem jakieś tydzień temu i uzyskałem odpowieć że 1 dzień przed zeceniem będe poinformowany Są jakieś wogóle zlecenia
Anonim 2012-06-06 09:53:24
Z tego co piszesz, to raczej się nie sprawdziłeś. Musiałeś nie ogarniac na szkoleniu, skoro nie wysyłają cię do pracy. Może zmień branżę-w gastronomi nie każdy sobie radzi...Powodzenia:)
Antoni 2012-06-06 14:07:47
Mam ten sam problem co osoba wyżej która dodaje komentarze
:P 2012-06-07 18:38:24
dyspoytność do prcy wysyłamy na ten nr 531...822 proszę o pomoc
Anonim 2012-06-08 20:23:41
Tak
1
Ante4 2012-06-16 19:11:46
Mi się ta praca podoba. Kasa zawsze na czas i bezproblemowo jak nie mogę odebrać w dniu wypłat, chodzę do pracy wtedy kiedy mi pasuje. Więcej do szczęścia nie potrzebuje - no może wyższej stawki :P
Kuba 2012-07-05 19:42:40
Firma ok. Wyplacalna. Kasa do raczki,albo przelewem.
Iii ala 2012-07-21 20:55:53
Firma ok, tylko pracy teraz w wakacje trochę mniej
Robert 2012-08-05 15:52:26
Praca jak każda. Czasem się trzeba narobić czasem się (usunięte przez administratora)
Ludzie fajni, atmosfera w hotelach też ujdzie. Czasem się menedżer przypierdzieli jak się coś źle zrobi ale olewam to, bo zaraz mu przechodzi i jest już spoko. Ogólnie ok. Czasem się trafiają fuchy za lepsze stawki, czasem stawka mała, bo 8 zł na początek na rękę.
Ważne, że firma nie kręci, bo kasa zawsze w biurze jest i nie ma wałków jak w niektórych firmach, że jakieś dodatkowe podatki wprowadzają, albo obcinają godziny pod bylejakim pretekstem. Z menedżerami można się dogadać, więc luz.
ja 2012-08-08 12:49:53
A w jakich hotelach pracowałeś.? jak sie zaczyna pracę mają jakieś szkolenia .?
Shadow 2012-08-23 23:36:00
dlaczego uwazasz, ze jest do bani ?
Michał 2012-10-26 21:07:30
Naucz się najpierw pisać po Polsku a dopiero potem dodawaj opinie o firmach.
Dla mnie praca ok. Na pewno się znajdzie ktoś komu ta praca nie odpowiada, albo nie może się dogadać z (usunięte przez administratora). Ja jestem zadowolony i mi się dobrze pracuje. Ci, z którymi pracuję w większości też nie narzekają. Może czasem na małą ilość snu, ale jak się chce w gastronomii pracować to czasem się maratony robi.
Praca kelnera nie jest pracą dla każdego. Nie każdy się nadaje, nie każdemu ta praca odpowiada.
Oczywiście na początek mniej się dostaje kasy, ale jak się chce, to szybko wyrobi się ten limit godzin i stawka jest już większa. Jak ktoś chce pracować to ta praca mu będzie odpowiadać. Jak ktoś się obija i nie chcą go oglądać więcej w hotelu, albo podpadnie w firmie, bo np. się spóźnia albo nawala, to nie będzie pracował i będzie niezadowolony ze współpracy ze Staffem czy inną agencją. Każdy ma prawo do swojej opinii.
Andrzej 2012-11-16 18:43:07
Zarobki może i czasem są niższe niż w innych agencjach, ale chociaż mają codziennie pracę. Wolę często pracować niż w innej agencji raz w tygodniu za wyższa o 1 zł stawkę.
anonim 2012-11-30 11:18:29
Najgorsza w tym wszystkim (przynajmniej dla mnie),bedzie wyprawa do nowego hotelu po raz pierwszy. Jak się odnajdujecie, gdy macie zlecenie w danym hotelu i nie macie pojecia jak się poruszac i jak trafic do pracowniczego wejscia ?
1
E4t 2012-12-01 16:53:51
Spokojnie. (usunięte przez administratora) pewnie ustawi Cię na pierwsze zlecenie z kierownikiem, albo z kimś ogarniętym to Cię wprowadzi do hotelu. Najważniejsze żebyś się tylko nie spóźniał i będzie git. Ewentualnie zadzwoń przed do niej i się wypytaj jak dostaniesz pierwsze zlecenie. W hotelu też sobie poradzisz, jeśli jesteś choć trochę kumaty. Najlepiej się pytać starszych kelnerów ze Staffu to Ci powiedzą co robić.
anonim 2012-12-01 23:28:58
Bardzo dziękuję :)
do crazylola 2013-03-29 20:22:41
To jest umowa zlecenie, a taką umowę możesz zerwać w każdym momencie. Wystarczy, że do nich zadzwonisz i ich o tym poinformujesz, albo wyślesz smsa, że rezygnujesz. To wszystko.
hgdz 2013-09-14 14:49:58
(usunięte przez administratora) Na kilka godzin przed pracą potrafi wysłać sms, że trzeba się stawić tu i tu. Zupełnie nie panuje nad grafikami. Wysyłasz, że jesteś dyspozycyjna od poniedziałku do piątku, ona daje sobotę i niedzielę.
1
kasia 2014-02-25 11:07:03
Witam mam pytanie. Byłam na skzoleniu w staff service i podpisalam tam taka kartke ze przez 4 mieisace nie moglabym pracowac w konkurencyjnej firmie np w stafferze i byłam juz na pierwszym dniu pracy ale nie podpisalam zadnej umowy jeszcze. chce teraz zrezygnowac wiec wiec tak kartka sie liczy? obowiazuje mnie?
1
Alis 2014-03-02 14:14:36
Zadzwoń do nich i się dopytaj o rezygnacji z pracy. Będzie najprościej.
Elka 2014-04-08 18:25:23
Wg mnie to że wyzysk panuje w kraju to nie powód żeby firmę atakować. Na pracownikach mają niezły zysk, ale z drugiej strony nie chciałabym być na miejscu osoby która pilnuje grafiku. Nie zawsze jest tak że to ona jest źle zorganizowana, tylko myślę że kwestia obowiązków ją przerasta. A z menagerami z hotelu też nie zawsze łatwo się dogadać - Jak to się mówi klient nasz pan i jego nie obchodzi to że ona nie ma ludzi dyspozycyjnych tego dnia, dlatego dzwoni w nieodpowiednich porach. Co do porównania z McDonaldem, kfc, czy biedronka, ... głupotą jest pisać że w fastfoodach jest lepiej. Na początku nie ma wielkich zarobków, ale chyba tak jak w większości. Oczywiście hotel zaproponuje CI więcej jak będzie potrzebował 'swojego' kelnera, tylko wtedy będą większe wymagania, jak pracujesz za pośrednictwem kogoś to nie ma co się dziwić że CI się kwota nie podoba. Ja generalnie nie lubię gastronomi, wcale nie mam zamiaru całe życie tam pracować, dorywczo jest ciekawie i mi odpowiada.
Kuba 2014-05-09 19:18:44
Zgadzam się z przedmówczynią. Firma musi z czegoś się utrzymywać i na czymś zarabiać. Chyba każdy zdaje sobie sprawę, że za darmo nie prowadzą biznesu.
Pracuję w Staffie już prawie półtorej roku i uważam, że atmosfera jest mega a praca jest fajna.
Dużo ludzi pracuje regularnie i tak naprawdę to ludzie tworzą atmosferę w pracy.
Oczywiście czasami jest na evencie jest spięcie i tabaka więc managerowie się wkurzają, bo trzeba szybko i sprawnie ogarnąć imprezę. Jednak w większości przypadków jest raczej lightowo. Trochę popracujesz i wszystko ogarniasz. Wystarczy być trochę kumatym żeby sobie poradzić.
Co do Doroty, która ogarnia grafik. Nie jest tak do końca, że ona jest źle zorganizowana. Może mega ogarięta nie jest, ale uważam, że daje radę. Poza tym nie raz widziałem jak wieczorem czy po południu managerowie dzwonili do niej i domawiali lub odmawiali jakieś osoby na kolejny dzień a nawet na ten sam.
Dlatego też dzwoni do nas nawet po 2 razy dziennie, bo musi ogarnąć zamówienie.
Poza tym jestem pełen podziwu dla niej, bo jest na telefonie do samego rana do późnej nocy. Ja bym nie dał rady. Ale mi płacą za co innego.
Według mnie praca w gastronomii nie jest dla każdego, bo nie jest to łatwy kawałek chleba, ale jak ktoś chce pracować to spokojnie sobie poradzi.
Ja lubię tą pracę, ale znam osoby, które przychodzą do hoteli tylko po to żeby odrobić swoje i dostać wypłatę. Zależy na czym komu zależy.
1
Ona 2014-07-16 18:02:18
Praca jest w porządku, ale mam wrażenie, że jest dziwna atmosfera. Ludzie nie są zbyt sympatyczni, a może tylko ja na takich trafiałam. Nie rozumiem tych osób. Kierownicy odzywają się bez szacunku, ale to chyba nie jest wina Staffera, bo to są jacyś kierownicy z hotelu. Nie wiem czy zostanę tam dłużej. Da się wytrzymać, ale nie jest to na pewno jakaś praca życia. Szkoda nerwów na takich ludzi.
On 2014-07-17 16:51:58
Do Ona...Jak zamieszczasz informacje o firmie to upewnij się, że dodajesz je w odpowiednim miejscu... Piszesz, że pracujesz w Stafferze a dodajesz info jako o Staff Service...Ehhhhh
Antek 2014-08-05 16:27:57
A jak tam jest z wypłatą? Wypłacają na czas? Mój kolega pracuje dopiero tam 2 miesiące ale na razie raz odbierał pensje.
Co do tych stawek co piszesz to mój kolega tam pracuje od 2 miesięcy i wlasnie mówił, ze był na jakiejś imprezie w siedzibie Nike i miał 40 zł za godzinę. A niektórzy co dłużej tam pracowali mieli nawet 55 zł. Ponoć pracowali tylko godzinę a zapłacili im za 5 godzin. Mówił tez, ze w standardzie płaca 8-11 zł na rękę w zależności od doświadczenia, a wyższa stawka jest tylko u jakichś tam Klientów. Ja ide dopiero ma szkolenie w czwartek to sie dowiem co i jak.
nati 2014-08-25 12:55:36
do bylypracownik: i byłeś na szkoleniu? ja wybieram się jutro i jestem bardzo ciekawa jak to wszystko wygląda??
I jak to jest- czy po przejściu tego szkolenia ma się tą pracę zagwarantowaną? od razu? czy to może być jeszcze tak ,że przejdziesz szkolenie, pracy np nie ma, a te 100zł musisz im oddać i tak?
I coś trzeba podpisać na tym szkoleniu domyślam się? co jest zawarte w takiej umowie?
No i jeszcze "byłypracownik" jak masz jakieś świeże info na temat tej firmy i ogólnie pracy w niej to chętnie się dowiem.
Pozdrawiam
1
nati 2014-08-25 12:57:24
^źle przeczytałam- moja wypowiedź skierowana jest do Antka. :)
Antek 2014-08-26 16:08:26
Tak, byłem wtedy na szkoleniu. Od tej pory juz kilka razy pracowałem bo miałem strój i książeczkę z poprzedniej pracy. Jak narazie wszystko wyglada dobrze. Pensje będę odbierał dopiero we wrześniu, ale tak jak mi mówił mi mój kolega i inni kelnerzy których spotkałem w pracy nie ma problemu z wypłata. Ponoć firma wypłacalna i pieniądze zawsze na czas bez żadnych ściem tak jak ostatnio słyszałem w radio o innych podobnych firmach. Na razie nie pracowałem codziennie, ale juz do mnie dzwonili, ze od września zaczyna sie mocny sezon i żebym nigdzie nie wyjeżdżał na dłużej bo pracy ma byc duzo. Tyle w temacie. Powodzenia na szkoleniu i do zobaczenia w hotelach. Aaaa do Stud-umowa jest zwykła zlecenie. Nie ma tam nic nadzwyczajnego.
nati 2014-08-26 18:01:05
Wlasnie jestem po szkoleniu. Osoby ktore to prowadzily wydaja sie byc sympatyczne wiec to juz jest plusem. Praca wyglada ciekawie i bardzo zachecajaco. Jesli uda mi sie skompletowac stroj to w piatek popoludniu pojde na pierwsze zlecenie do hiltonu. A pozniej w razie czego podpisanie umowy czeka. I zobaczymy :)
kajro 2014-08-30 16:07:34
O właśnie, jak to jest ze strojem ?
nati 2014-08-31 14:34:39
ja juz po pierwszych trzech zleceniach. ciężko, ale warto.
a ze strojami to roznie. np moga byc czarne baleriny/obcasiki, dlugie czarne eleganckie spodnie w kancik/ czarna spodnica do kolan, biala koszula z dlugim rekawem, ew. czarna kamizelka, czarna mucha/krawat. ale to zalezy od miejsca w ktorym bedziesz miec zlecenie. i dzien wczesniej informuja cie jaki masz stroj zabrac ze sobą
kaa-ś 2014-09-02 17:24:08
Mam wybrac się w czwartek na szkolenie ,własciwie jak to jest z tą stawką 16 zł , bo z kilku postów tu wynika ,że to ściema.. co konkretnie się robi w tych hotelach ?
kaa-ś 2014-09-02 17:29:15
Mam wybrac się w czwartek na szkolenie ,własciwie jak to jest z tą stawką 16 zł , bo z kilku postów tu wynika ,że to ściema.. co konkretnie się robi w tych hotelach ? i w jakich godzinach głownie praca ?
Sandra 2014-09-03 20:45:36
Ktos sie wybiera tam jutro?
agat 2014-09-05 14:48:33
Do jakich restauracji/ hoteli wysyłają do pracy? Jaka atmosfera w pracy?
Dorota 2014-09-12 09:29:12
Strój każdy musi mieć swój i nie ma żadnych dodatków za ich pranie.
Co do ilości zleceń to zależy od tygodnia. Czasami jest praca codziennie, czasami kilka razy w tygodniu. Od września jest raczej codziennie.
koranora 2014-11-25 00:16:26
zgadzam się w 100% z przedmówcą(usunięte przez admnistratora) miałam umowę z tą firmą na cały rok,pracowałam tylko 2 miesiące a potem mój telefon milczał przez kilka miesięcy. Po kilku miesiącach dzwoni staff service ze zleceniem (ale w ogóle nie odebrałam). Oni szukają tylko pracowników na miesiąc
Ehhhhhhhhhh 2014-11-25 12:30:37
A skąd wiesz Koranora, że dzwonili do Ciebie ze zleceniem, skoro nie odebrałeś telefonu...???
Może dzwonili w zupełnie innej sprawie? A może dostali informację z hotelu, że nie radzisz sobie w tej pracy i żeby Ciebie więcej nie wysyłać do pracy? A może przyjąłeś zlecenie i nie poszedłeś do pracy i przestali dzwonić ?
Tego nie wiesz, ale obsmarować firmę musisz.

Jeśli zaś chodzi o legitymację to wystarczy, że ją doniesiesz i pieniądze dostaniesz. Każdy kto ma umowę dostaje pieniądze za swoją pracę. Proste.

Nie rozumiem ludzi, którzy nie stosują się do podstawowych jasno określonych ustaleń a później obsmarowują firmę w internecie. Niestety, ale tak jest takim osobom najłatwiej(nie chodzi mi tutaj tylko o Staff Service, ale też o niektóre opinie ludzi na temat innych firm).
Dlaczego inni ludzie jakoś pracują regularnie po kilka miesięcy a nawet lat i wypłatę dostają zawsze na czas? Bo są osobami odpowiedzialnymi szanującymi swoją pracę i innych.
mariush 2014-12-17 20:07:27
Pracuję od miesiąca a że jestem dobrym obserwatorem to powiem tak :
Praca dobra dla młodych :) , pracowitych ludzi. W hotelach jest lepiej niż w mc albo KFC. W Hiltonie masz obiadek za 4, 5 zł, śniadanie . Miedzy czasie jako coś skubniesz to dla Ciebie hehe . Nie wyjeżdżajcie z MC bo tam do rzeźnia a nie praca. Polecam tą pracę jak możesz pracować dłużej niż 8 h oraz ludzi co szukają a potrzebują jakiej kolwiek pracy. Na razie 8 zeta do ręki ale po czasie 9 i w końcu 10. W lato nie ma zleceń!! Pamiętajcie , Naprawdę można złapać doświadczenie ja nie pracowałem wcześniej jako kelner, przyznam , że przez tydzien byłem totalnym nieogarem :) xD ale dla chcącego nic trudnego. Pozdrawiam Was i życzę Chęci do pracy. Ocena jak dla mnie to 3,5/5
Marcin 2015-03-10 23:32:42
Pracowałem raczej dość krótko dla staffu, bo lekko ponad miesiąc, ale wyrobiłem 500h...
Na pracę nie ma co narzekać, jak na polskie warunki pracy, praca jest naprawdę OK.

Co do stawek, to jak ktoś pisał. Dostajesz 8zł na h, po 200h pracy 9zł, a po kolejnych 300h - 10zł.
10zł to chyba stawka maksymalna jaką można otrzymać od takiej normalnej pracy w hotelu, natomiast jakieś inne imprezy dla banków, czy prywatnych firm, mają inną stawkę. Zazwyczaj większą. Jak mają taką samą to zawsze możecie się potargować o tą złotówkę czy dwie.

Ktoś również pisał, że atmosfera jest niefajna. Nie mogę się z tym zgodzić, do większości naprawdę nie ma się o co przyczepić, są pomocni i nie ma większych przeszkód do nawiązania głębszej komunikacji.
Te WREDNE przypadki, to zdecydowana mniejszość. Jednym z takich miejsc jest Pan "Iżyk" (chyba tak się to pisze - nie wiem) w hotelu Sofitel/Victoria. No drze ryja prawie na wszystkich. Nie pozwalajcie sobie na to jemu, ani nikomu innemu, bo im się w dupach jeszcze bardziej poprzewraca.

Co do Doroty i Michała to osobiście nie mam się do czego przyczepić. Wręcz przeciwnie, mają BARDZO SILNY dar przekonywania.
Siedziba firmy jest faktycznie na jakimś zadupiu, ale nikt Wam nie każe tam jeździć... Pierwsza wypłata to wiadomo, a potem możecie chcieć przelew na konto...
1
julek 2015-04-21 18:19:59
Byłem ostatnio na szkoleniu w tej firmie. Umowa wydaje się ok. Dziewczyny tez :)
Polecam.
Dominika 2015-04-23 15:39:58
hej wszystkim :) wybieram sie jutro na szkolenie, ktoś równiez moze?
Dario 2015-09-06 13:39:25
Czy wy czytacie to co piszecie ? Ludzie za taką kasę już nikt nie pracuje . Paranoja
Staśzek 2016-02-21 11:49:11
Doświadczenie pewnie się zdobędzie - końcu praca nie jest w kebabie czy podrzędnej restauracji. A ludzi mają młodych z tego co widziałem, więc panuje fajny klimat w pracy. Podobno można zarobić nawet ponad 2500 zł. Tak przynajmniej ostatnio mówił chłopak, który pracuje tam już długo i ma wyższą stawkę. Część osób mówiło, że zarabia po 600 zł, bo pracują kilka razy w miesiącu a część po 1400 zł.
Zależy pewnie ile kto pracuje i ile przyjmuje zleceń.
kent 2016-05-07 20:06:40
bez uprawnień teraz się zwyczajnie nie opłaca, zawsze stawka jest wyższa z wózkiem, niż bez niego. Zresztą, nie wydaje mi się, żeby teraz szukano magazynierów kompletnie bez papierów czy doświadczenia. :)
Zostaw swoją opinię o STAFF SERVICE - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STAFF SERVICE