brak logo

Zapiecek Polskie Pierogarnie

Warszawa

Opinie o Zapiecek Polskie Pierogarnie

roksana 2015-03-28 21:15:43
ja polecam pracę na starym mieście, idzie teraz sezon wiec duzo turystów. duze napiwki, pracowauje w zapiecku od 3 sezonoww, teraz wracam na 4 . z podstawo i tipami w zamiesiac mozna sporo zarobic sporo powyzej 200 zł za dzien.
roksana 2015-03-28 21:16:30
ja polecam pracę na starym mieście, idzie teraz sezon wiec duzo turystów. duze napiwki, pracowauje w zapiecku od 3 sezonoww, teraz wracam na 4 . z podstawo i tipami w zamiesiac mozna sporo zarobic sporo powyzej 200 zł za dzien.
dora 2015-03-28 21:21:16
jestem pracownikiem od kilku miesiecy, wlasnie dostałam wanas na starsza :) wystarczy troche sie postarac, wynagrodzenie wzrosło o dodatki i prestiz :) szkole teraz nowe dziewczyny. ogolnie oprocz podstawy sa dodatk iza wypracowane dni i weekendy n o i oczywiscie spore napiwki
joolcia 2015-03-31 21:10:12
potwierdzam wypłaty na czas, napiwki przyzwoite i atmosfera między dziewczynami spoko. dla mnie ok, bo na studiach zaocznych da się utrzymać.
Gersia 2015-04-01 12:00:45
No własnie, jak widać jak się chce i lubi się swoją robotę to można :)
zzzzaaaa 2015-04-09 10:51:24
Ja uważam przeciwnie. Dyrektor nie widzi tego jak pracownicy się starają i poświęcają dla restauracji. Dopiero jak się chce jakiś pracownik zwolnić to rozmawia i mówi, że jest się dla niego ważną osobą i żeby nie odchodzić. To jest jedyny czas kiedy można usłyszeć coś miłego o sobie. Ale szkoda, że tylko w momencie kiedy człowiek już ma na tyle dosyć , że chce odejść.
3
mariola 2015-04-09 10:54:33
Pracuję w nowym lokalu na Krakowskim Przedmieściu miały być duże tipy i miało być tak wspaniale ja jak na razie z tipów mam po 20-30 zł dziennie. jak się tu utrzymać .
1
Hanka 2015-04-09 15:58:50
mariola a miesięcznie ile wyciągasz łącznie i przy jakiej liczbie godzin?
3
propaganda 2015-04-20 10:23:11
I po co siejesz propagandę i przedstawiasz dziewczyną fałszywy obraz ?
bateria 2015-04-22 14:14:04
Każdy ma prawo do wypowiedzi. Więc propaganda raczej nie ma sensu w twojej wypowiedzi dora. Pracowałem w tej firmie i wiem że raczej kolorowo nie jest. Przeczytałem kilka wypowiedzi i uważam, że znaczna część jest prawdą. Jest to ciężka praca na kuchni i kelnerki również nie mają za miło. zarobki są bardzo słabe w porównaniu do tego ci się robi. motywacja na poziomie zero! Wiec zanim dora posądzisz kogoś o sianie propagandy to się najpierw dobrze zastanów. Bo jak się wczytasz w inne komentarze to na spokojnie wywnioskujesz, że jednak nie jest tak cudownie.
2
Anka 2015-04-23 17:35:45
Każdy robote ocenia inaczej i dla jednych pasi, a dla innych jest spoko. Kwestia gustu i nastawienia do pracy.
Karolina 2015-04-24 17:47:55
Ja mam pytanie czy przyjmują w zapiecku tylko na weekendy?
imprezka 2015-04-25 15:34:06
Moja znajoma kiedyś tam robiła na weekendy ale jak teraz to nie wiem.
Matteo 2015-04-29 10:59:42
A wie ktos jak jest z praca barmana dla chłopaka w zapiecku?i czy warto tam pracowa?
Snowi 2015-04-29 22:18:51
Witam. Również chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda praca barmana w tym lokalu. Pozdrawiam.
barbra 2015-05-01 08:13:13
Tipy też zależą od ruchu w lokalu, wiadomo, w arkadii np. wychodzi super :) ja polecam, jak ktos lubi taka prace to jak najbadziej probowac zamiast tylko narzekac...
anybody 2015-05-02 00:14:06
uwazam ze jezeli sie jest w miare sprawnym i kumatym jest ok.wyplaty na czas i naprawde fajni ,normalni menago,mozliwosc zamian i dodatkow na innych lokalach
Karolina 2015-05-04 14:33:58
Dzięki, złożyłam papiery i zobaczymy.
MnMa 2015-05-08 23:45:33
Ale co? na weekendy czy ogólnie? bo na weekendy nie widziłam zadnych ogloszeń..
Kamila 2015-05-28 20:12:40
Jak potzrebują ludzi, a w sezonie letnim potrzebują to powinni się zgodzić.
Szukam Pracy 2015-05-29 16:06:44
Ja mam o jedno prośbę. Proszę o realne stawki jakie są do uzyskania w Zapiecku + napiwki. Dzięki!
Kamila 2015-06-01 13:34:37
Wyżej ludziska pisały już jakie stawki. Jak ktoś chce pracować to się skusi.
Szukam Pracy 2015-06-02 23:44:48
Oki. Już znalazłam na innym forum i nie jest źle. Mimo wszystko dzięki
Renia 2015-06-06 16:29:35
Jak ktoś chce pracować to będzie pracował. Tym bardziej że sezon się dopiero zaczyna, więc roboty nie zabraknie
Szukam Pracy 2015-06-10 15:20:05
Ja akurat nie tyle że chce ale musze pracować:0
Renia 2015-06-15 00:53:36
To daj znać czy cie wzięli na te weekendy. Bedzie informacja dla innych
Margo 2015-06-23 21:41:17
Możecie podesłać jakieś oferty pracy do nich? Widziałam teraz że otworzyli lokal przy starówce, można tam się jakoś dostać?
Romania 2015-06-24 16:13:29
Zanieść cv-ke do konkretnego lokalu i tyle. To najlepsze wyjscie. Ja tak kiedyś zrobiłam.
Romania 2015-06-25 15:33:23
Też masz racje. Ja kiedyś sama zaniosłam i u mnie wypaliło
Szukam Pracy 2015-06-26 13:18:12
Ja wysłałam przez stronę zgłoszenie i jak na razie czekam na odzew. Ile to trwa?
kelnerkaa 2015-06-29 18:18:49
Pracowałam w Zapiecku pół roku, głównym powodem wytrzymania tak długo były dla mnie napiwki . Gdybym mogła cofnąć się w czasie to drugi raz bym tam nie poszła. Przede wszystkim firma traktuje pracownika przedmiotowo. Dyrektor i niektórzy menagerzy bez ogródek dawali do zrozumienia że wylecieć możemy z dnia na dzień jeśli się nie dostosujemy . Umowa którą dają Ci do podpisania to jedno wielkie nieporozumienie. Jest napisana w taki sposób, że nic Ci nie gwarantuje. Stawka jest śmiesznie niska co prawda są dodatki za 16 dni pracy w miesiącu i za weekendy ale nawet z tym wychodzi marnie. Głównym zarobkiem są napiwki. Są tez kary finansowe 20, 30zł np. za niepomalowane usta( bo po 2-3h się szminka się ściera a często nie ma czasu nawet na napicie się wody a co dopiero poprawianie makijażu ). I moja ulubiona kwestia strój z polskim akcentem, podkręcony makijażem ( czerwona szminka + policzki). Często obcokrajowcy rozbawieni pytali czy to typowy polski strój… Komplet nierzadko w fatalnym stanie: cały w dziurach, w złym rozmiarze. Miałam kilka koleżanek które dostały spódniczki ledwo zakrywające tyłek i w tym momencie nie dramatyzuję. Wprowadzili na nowym lokalu inne stroje, które są kulturalniejsze, ale zrealizowanie taak kosztownej inwestycji pewnie potrwa jeszcze ze 3lata… W lato i kiedy nie ma ruchu obowiązuje ulotkowanie. Jeśli nic się nie dzieje to oczywiście oprócz ulotek prace porządkowe. Dyspozycyjność to chyba jedyny plus bo można podać taką jak Ci odpowiada ale jeśli coś Ci wyskoczy albo jesteś chora to nie licz że ktoś Ci pójdzie na rękę. Jeśli chodzi o zarobki to zależy od okresu. Ogólnie napiwki ratują całą sytuacje i np. w wakacje można całkiem nieźle zarobić chociaż bywają dni kiedy nie ma ruchu albo ma się słaby rewir i wychodzi się z 20-30zł. Kelnerki i ludzie z kuchni są w większości sympatyczni i pomocni, ale istnieje tam coś takiego jak starsza kelnerka. Jest to dziewczyna która robi to samo co inne kelnerki + szkoli nowe dziewczyny, pilnuje porządku na sali. i tu bywa różnie. Oczywiście niektóre są w porządku, ale są też te aspirujące na menagerki, które mają „władze” i mają „duuużo do powiedzenia” albo te które są takie „zmęczone” że trzeba pracować za nie. Z menagerami też jest różnie są Ci normalni ale są też tacy którzy będą Cię traktować jak niewolnika, wlepiać karę za byle co i wymyślać milion zadań do zrobienia kiedy masz pełno gości. Ludzie z reguły po 2-3 miesiącach mają dosyć i odchodzą bo nie wytrzymują psychicznie. Niedawno otworzyli lokal na K. Przedmieściu i mają bardzo duże braki bo dziewczyny zarabiają tam z napiwków po 20zł a pracy jest dużo więcej niż na innych lokalach.
2
Lambada 2015-08-13 13:43:51
Oceniam średnio. Stawka to 53 złote dniówki, jeśli przepracujesz 16 dni to masz dodatkowe 150 złotych ale muszą to byc tzw całki czyli pracujesz wtedy 12-14 h dziennie. Jest jeszcze dodatek za 6 dni weekendowych (sobota, niedziela to te dni) który wynosi 132 zł. Z tipow wychodzi sie rożnie. Od 30 zł w słaby dzień a jak sie poszczęści to 200 można wyjsć ale taka kwota to rzadkość, przeciętna moja to ok. 100 zł. Na niektórych lokalach problem żeby wyjsć do łazienki, w lato sie cieknie potem. Najlepsze co mnie tam spotkało to fajna ekipa tzn kelnerki, barmani i kuchnia, niektórzy menadżerowie rownież przyjemni. Rewir to z reguły 4 stoły, a z kolei poniżej jeśli masz tylko 3 stoły albo mniej to idziesz na ulotki, nie ważne ile jest stopni na zewnątrz. Przy okazji jak masz czas to robisz za sprzątaczkę, czyszczenie ścian, obrazków, pajęczyn, czyli wszystko co tylko można. Dobra praca tylko żeby wkręcić sie w gastro.
2
kelnerka_zapieckowa 2015-08-25 19:54:39
No chyba nie mówisz o zapiecku :D Skąd Ty te liczby wzięłaś. Chyba zapomniałaś o karach finansowych. Jak dla mnie powinna ta firma, o przepraszam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i agencja zatrudnienia tymczasowego wpaść na czarną listę pracodawców na terenie Warszawy.
2
jolkazapieckowa 2015-09-21 22:15:09
potwierdzam daja wyłacznie umowe zlecenie i jeszcze cos kombnuja bo wyplaty dostawalam podzielone co miesiac z roznych firm w ktorych nie pracowalam.napiwki sa zalezane o dnia i klienta. natomiast atmosfera kiepska, bardzo kiepska! kierownicy sie wyzywaja na pracownikach bo cisnie ich dyrekcja.na przerwe ab ycos zjesc czesto puszczaja po 8-10 godzinach pracy i te nocne sprztania lokalu za free. NIE POLECAM! załuje ze tam sie zatrudniłam, na szczescie udało mi sie wyrwac.
loko 2015-09-23 21:15:45
Duza rotacja pracownikow,caly czas kogis szukaja bo brakuje chetnych do pracy. pracowalem na barze,daja dniowke 120zl za 12-14 godz pracy. U konkurencji placa duzo lepiej
takaola 2015-09-24 08:54:35
ja pracuje na tym wspomnianym przez was k.przedmieściu i nie wiem skąd macie kwoty 20 zł z tipów... mi i wielu dziewczynom wychodzi ok 200 dniówki ale oczywiście nikt się do tego nie przyznaje głośno
dziewczyny standardowa gastronomia jest co robić ale też jest kasa
kelnerkaaa 2015-10-08 12:28:01
te 200 dniowki to chyba suma dwoch kelnerek...ktos wciska kit. nie polecam.

Alinka 2015-10-26 22:52:04
Więc tak ... długo zastanawiałam się czy napisać czy nie... Ale jeżeli chociaż jednej z was zaświeci się czerwona lamka to dobrze... Zacznę od tego iż pracowałam w gastronomi już dobrę pare lat(piszę to po to by nie było iż mszcze się, nie nadaje itp..). Miejsce w którym pracowałam też miało ogromny przemiał też się zapierdzielało ... No w gastronomi nie ma lekko... Natomiast to miejsce to jakiś żart... w większości pracują tam dziewczyny przyjezdne i nie znające reali.Jeżeli ktoś mi powie że tak się dobrze zarabia to go wyśmieję... 50 zł dniówki ? 4zł za godzine plus napiwki niekiedy dobre i to tyle. Wiele razy na koniec dnia śmiałyśmy się że mamy w kieszeni po 30 , 40 zł ... ahha.. nie zapominajcie że trzeba jeszcze oddać na kuchnie i bar.. i tak np. na Kabatach oddaje się procent od utargu czyli jeżeli zrobiłaś duży utarg a z napiwków wyszło 50 zł to ok. 20 zł oddajesz... Miło prawda? w centrum jest troszkę lepiej kelnerki oddają procent z napiwków czyli po prostu mówią zawsze że zarobiły mniej. Następna kwestia to dyrekcja Pani Edytka gwiaazda nie samowita która pewnie ani dnia nie przepracowała i jest 'odrealniona' ... Potrafi zrobić awanturę na środku sali przy gościach .. Nie patrząc że kelnerki dwoją się i troją żeby jakoś to było .. ale zjebkę i tak dostaniesz.. Starsze kelnerki zależy od lokalu w niektórych są ok .. a w niektórych traktują ciebie jak pomiotło bo jesteś 'nowa' . Dodam że ja nie miałam tego problemu ale byłam świadkiem zachowań poniżej jakiej kolwiek krytyki. Wyżej srają ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają i tyle.. Nie które chyba myślą że jest to praca ich życia. No ale ok .. zależy kto ma jakie ambicje życiowe... Menagerowie różnie jedni ok inni lepiej nie mówić... Prawdą w 100 procentach jest to iż jedzenie potrafisz dostać albo i niepo 10 godzinach.. Bo czasu nie ma.. to jeszcze bym zniosła ale brak dostępu w niektórych lokalach do szklanki wody , gdzie np. na Kabatach lokal jest duży w weekend potrafi być młyn ogromy gdzie jedynym miejscem żeby się napić jest wydawka nie masz opcji .. mimo że nie jest to widoczne miejsce.. Przed świętami robią kiermasze świąteczne i to już jest praca w nie ludzkich warunkach... musisz przyjmować na wynos, na kiermasz , obsługiwać stoliki, stać przy dzwiach , pamiętać o ustach pomalowanych bo jak nie to zjebka .. a kelnerek tyle co w normalne dni... Restauracje 'niby' są czynne od-do .. niby bo większość każe siedzieć do ostatniego klienta ..a to że co innego mówią na początku noo trudno twoja sprawa... Więc drogie dziewczyny spróbujcie pracy gdzie indziej a póżniej oceniajcie... I pamiętajcie zgadzając się na takie warunki same powodujecie obiżenia się jakości w gastronomii .. lepiej nie będzie bo przecież zawsze znajdzie się jakaś naiwna która uwierzy w te cudowne warunki... Pracy w gastronomi jest pełno wystarczy poszukać... Ahha zapomniałam że poziom wzajemnego skarżenia się kelnerek jedna na drugą zwalania winy itp.. Jest nie samowity... zeero zgrania !! oczywiście nie tyczy się to wszystkich...
3
dama w masce 2015-11-09 02:11:17
nie polecam, mega wykorzystywanie pracowika, trzeba sie niezle naharowac...omijajcie szerokim lukiem, na poczatku macie 4 dni probne a 5 "egzamin" albo zdacie albo nie, czyli jesli sie wam nie poszczesci to caly tydzien pracujecie dla nich za free..niezle polityka, pomyslcie ;) oprocz tego kary np jesli kuchnia wyda wam zimny posilek a wy go podacie to nie kuchnia ponosi kare tylko wy, ze wydalyscie zimny posilek..
1
baasia 2015-11-16 11:42:10
ho ho dziewczyny widzę mamy fantazje:) przeszłam szkolenie (3 dni) - płatne z kolejną wypłatą. pracuje w zapiecku X i może nie ma 200 -300 ale 150 z dnia jest na bank. praca jak każda inna tylko zastanawiają mnie osoby, które tak cierpią a mimo wszystko pracują.
pozdrawiam wszystkich co myślą ze z nieba samo spada
baasia 2015-11-16 11:42:44
ho ho dziewczyny widzę mamy fantazje:) przeszłam szkolenie (3 dni) - płatne z kolejną wypłatą. pracuje w zapiecku X i może nie ma 200 -300 ale 150 z dnia jest na bank. praca jak każda inna tylko zastanawiają mnie osoby, które tak cierpią a mimo wszystko pracują.
pozdrawiam wszystkich co myślą ze z nieba samo spada
goha@ 2015-11-17 22:06:46
te pozytywne opinie to chyba ktos opłacony pisze,,,,zenada ze strony kierownictwa....widac ze juz musi byc duzy problem z ludzmi skoro do takich chwytow sie posuwają. żadna z kelnere, która pracuje lub pracowała takiej opini nie podziela. traktuja ludzi jak przedmioty za psie pieniadze. potwierdzam, że jak mniejszy ruch to sie stoi na ulicy przed lokalem i rozdaje ulotki, nie wazna jaka pogoda. kierownicy boja sie o swoje tylki i wysyylaja nas na deszcz i zimno. ogolnie panuje zastarszenie i wzajemne donoszenie. szkoda czasu i zdrowia. KTO MĄDRY NIECH SIĘ Z DALEKA TRZYMA.
2
mona 2015-12-28 22:43:32
fakt mam umowe zlecenie ale na studiach innej nie potrzebuję, dniówka niska ale jest sporo dodatków i tzn serwisów, które dają od siebie ale przede wszystkim są te napiwki i to całkiem niezłe to 150 dziennie nie jest przesadzone a dziewczyny mówią ze jak otworzą ogródki będzie lepiej. co do wymagań to też mają duże ale com'on wszędzie są
Degustator 2016-01-03 21:16:30
Prowadzę pierogarnia w Polsce i wraz z żoną wybraliśmy się na degustacje.
joli 2016-02-02 16:20:17
dziewczyna mojego brata pracuje od 2 mc na starówce, mają co robić ale jet zadowolona z zarobków
lucy 2016-05-05 11:00:40
mój chłopak zaczął tam ostatnio na barze, jest co robić ale nic skomplikowanego jak mówi. Ja po maturze ide na szkolenie kelnerskie dziewczyny są spoko i mówią, że w sezonie zarobki mają konkretne.
ualala 2016-05-07 01:10:14
dni są różne ale biorąc wszystko razem to raczej się opłaca:) można fajnie zarobć
ella 2016-05-10 22:59:13
to bardzo znana sieć lokali, klientów nie brakuje a więc podstawowe pytanie - jak z napiwków rozliczana jest obsługa i jaki macoie system tego rozliczenia z szefem? a poza tym najlepsze pierogi ruskie ever, ciasto lnawet moja babcia chwali, a babcio to wiadomo
Nie pozdrawiam Zasrecka 2016-11-09 10:52:12
Nie mam pojęcia, kto pisze te pozytywne opinie! Ta firma to totalne dno, z którym ktoś powinien zrobić porządek! Zacznę od płacy... śmiech na sali ... 4.40 na godzinę dla kelnerki... a jeżeli się spóźnisz to jeszcze Ci oberwa z tej szalonej wypłaty
Nie pozdrawiam Zasrecka 2016-11-09 10:52:41
Nie mam pojęcia, kto pisze te pozytywne opinie! Ta firma to totalne dno, z którym ktoś powinien zrobić porządek! Zacznę od płacy... śmiech na sali ... 4.40 na godzinę dla kelnerki... a jeżeli się spóźnisz to jeszcze Ci oberwa z tej szalonej wypłaty
Zostaw swoją opinię o Zapiecek Polskie Pierogarnie - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zapiecek Polskie Pierogarnie