Aktualne opinie o 1320 restauracjach z miasta Wrocław. Sprawdź opinie aktualnych oraz byłych pracowników na temat rekrutacji, warunków pracy czy atmosfery w firmach z branży: Restauracje w mieście Wrocław oraz opinie klientów.
Mania Smaku Pizzerie P. Ślązak M. Grzęda s.c.
Wrocław
A wszystkie informacje podadzą telefonicznie? Odnośnie tych napiwków to po prostu dzieli się między wszystkie osoby na zmianie, dobrze rozumiem? Piszesz bardzo zachęcająco na temat tych napiwków, więc daj znać w jakich kwotach się to mieści :)
Lasuerte sp. z o. o.
Wrocław
Tak, jak najbardziej przyjmujemy studentów. Gdzie sprawdzasz oferty pracy? Bo ogłoszenia mamy jak najbardziej aktywne i aktualne.
Kuchnia Marche (Wrocławska Akademia Kulinarna Sp. z o.o.)
Wrocław
Rozmowa o pracę przeprowadzona była na bardzo słabym poziomie merytorycznym. Zero przygotowania względem potencjalnego kandydata. Szkoda czasu.
Revela Sp. z o.o.
Wrocław
Hejka. Pracowałam już przy produkcji pączków i w sumie ciekawa byłabym jak pracuje się teraz w Wytwórni. Wcześniej jak wpisywałam ogłoszenia to tylko dla jakichś franczyzobiorców mi wychodziły. A na produkcje to gdzie ich szukać?
BoBoQ Fresh
Wrocław
Hej, nie wiecie jak teraz stoją z ofertami dla baristów? Chłopak będzie chciał teraz na lato po prostu gdzieś się zaciągnąć, ma już oczywiście doświadczenie. widzieliśmy ofertę w której pisali, że na część etatu też brali. Czy to do dziś aktualne?
Pakt Przemysław Kwaśniewski
Wrocław
Myślałam, że na linku dowiem się czegoś więcej na temat kafejki przy Bulwarze ale prócz przypisanego do firmy Właściciela niczego nie widać. Co z pracownikami? Mam już doświadczenie jako kelnerka i chce sprawdzić warunki. jakie są startowe umowy?
Kaspij Sp. z o.o.
Wrocław
Te same ogłoszenia od tego pracodawcy nieustannie pojawiają się od kilku lat. Wygląda to bardzo dziwnie, bo śledzę regularnie wrocławski rynek pracy w branży gastronomicznej i odnoszę wrażenie,że ich ogłoszenia wiszą ciągle.
Eko Catering Sp. z o.o.
Wrocław
ja akurat także widziałam ofertę z umowa o pracę co mi odpowiadało, bo mam dość już pracy jako pomoc kuchenna na zleceniu. nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Co z jakimś ubezpieczeniem? Na kuchni jeszcze nigdy nic takiego się nie stało?
Etno Cafe Sp. z o.o.
Wrocław
Tu raczej na małych danych się działa, pewnie nic większego niż excel nie będzie potrzebne? A był ktoś już z was na rozmowie na tego Regionalnego? Zasady systemu premiowania mnie ciekawią. Jaki % może przypadać samemu kierownikowi?
Dominik Jagodziński
Wrocław
Cześć chcę się zorientować o która restauracje przy Szkockiej chodzi. Jakoś po samych danych osobowych nie wiem jak szukać ofert a przeglądam właśnie restauracje we Wrocławiu za pracą jako kelnerka. Napiszecie jakie są warunki? jakie napiwki wpadają?
WMD Jacek Wyspiański
Wrocław
Hejo, ile wynoszą dodatki godzinowe za frekwencję i stawka również godzinowa dla osoby ze statusem studenta? Mam na myśli stanowisko pracownika restauracji. Spoko ze w ofercie piszą o awansie, może ktoś z szeregowego pracownika awansował na kierownika i pochwali się jak to przebiegało.
Marek Niewiadomski Covrigi
Wrocław
Odnosząc się do treści napisanego przez Panią komentarza, chcielibyśmy wyjaśnić kilka kwestii. Celem rozmowy kwalifikacyjnej jest wzajemne poznanie się. Pytając o możliwość kontaktu po godzinach pracy lub w weekendy, zależało nam na zrozumieniu, czy w wyjątkowych sytuacjach możemy liczyć na pomoc, a nie na stałą dostępność poza godzinami pracy. Nie oczekujemy dostępności 24/7, ponieważ obowiązki na tym stanowisku zdecydowanie tego nie wymagają. Są jednak sytuacje wyjątkowe, które wymagają uzyskania pewnych informacji od asystentki, ponieważ tylko ona posiada potrzebną wiedzę. W odniesieniu do kwestii dostępności telefonicznej po godzinie 16:00, wyjaśniamy, że nie ma to związku z pracą w nadgodzinach, lecz z dostosowaniem godzin pracy do potrzeb rekrutacyjnych. Z reguły kandydaci są bardziej dostępni pod telefonem po godzinie 16:00, więc w warunkach otwierania nowego lokalu i wzmożonej rekrutacji chcielibyśmy, aby rekrutacja była przeprowadzona także w tych godzinach. Na chwilę obecną są to dwa otwarcia w roku. Jeśli chodzi o kwestię nadgodzin, naszym głównym celem jest zapewnienie, by pracownicy nie pracowali poza ustalonymi godzinami, co pozwala im na utrzymanie równowagi między życiem zawodowym a prywatnym. W przypadkach, gdy nadgodziny są nieuniknione, kluczowe jest dla nas, aby pracownicy mieli możliwość zrekompensowania sobie tego czasu i odpoczęli. Słowem zakończenia, rozmowa rekrutacyjna, o której mowa, odbyła się pół roku temu. Otrzymaliśmy wtedy ponad 3000 CV i dążyliśmy do tego, aby wybrać najbardziej dopasowaną osobę do naszego zespołu, która będzie utożsamiała się z firmą i, razem z nami będzie chciała się rozwijać oraz przyczyniać do rozwoju firmy.
Rettman Catering
Wrocław
Ja widziałam tylko ogłoszenie od nich dla kucharza, ale innych ofert pracy w necie nie ma. Ale ja jestem ciekawa pracy np. w obsłudze klienta. Na stronie mają dane kontaktowe właśnie do BOK. Ktoś pracował w tym dziale i może napisać, czy jest szansa na pracę zdalną lub hybrydową?
Bosters Sp. z o.o.
Wrocław
Patrzyłam sobie właśnie po Krzykach za zatrudnieniem w rachunkowości i tak się składa, że jeszcze jakiś czas temu na Krasińskiego był potrzebny Samodzielny Księgowy. Posiadam już doświadczenie lecz nie wiem czy na tyle duże by móc pracować w 100% niezależnie, czy więc ci Młodsi także są przyjmowani?
REX CONCEPTS BK POLAND SPÓŁKA AKCYJNA (Burger King) w Wrocław
Wrocław
Stanowczo nie polecam, już samego procesu rekrutacyjnego, a co dopiero pracy z takimi osobami. Jak bowiem wygląda rekrutacja do biur Rex Concept we Wrocławiu? Mianowicie po złożeniu CV nie dostaniesz żadnej informacji czy telefonu - po tygodniu, późnym wieczorem otrzymasz mail, który wygląda jak psu z gardła, w którym będzie info, że jutro odbywa się rozmowa. Co jeśli nie możesz akurat w tej godzinie? No więc po co najmniej 24h otrzymasz kolejnego gniota z nowym terminem rozmowy. ALE! Nie dostaniesz informacji o formie rozmowy, miejscu czy cokolwiek takiego. Nie, nie! Musisz o to spytać samodzielnie, a odpowiedź otrzymasz oczywiście na kilka h przed spotkaniem na teamsie. Co dalej? Dalej przyszykujesz się na spotkanie tylko po to, aby dostać telefon, że "jestem w trakcie innego spotkania i spóźnię się na nasze. Czy możemy przełożyć?" - W TRAKCIE INNEGO SPOTKANIA zadzwoni osoba, która miała spotkać się z Tobą. Odwołujesz spotkanie w tym momencie, bo nie możesz przełożyć na późniejszą godzinę, bo też masz jakieś plany w życiu. Proponujesz inny termin i zajmujesz się swoimi sprawami. Po jakimś czasie podnosisz telefon i dowiadujesz się, że osobie z Rex'a udało się jednak skończyć spotkanie, że już się wdzwania na Teamsa i że natychmiast masz się tam pojawić XD Piszesz, że nie dasz rady, proponujesz inny dzień tygodnia, na co słyszysz odpowiedź, że "wtedy to ja jestem na urlopie, ale zrobię wyjątek". Biegniesz do swojej pracy (bo przecież pracować gdzieś musisz) i dowiadujesz się, że nie wypuszczą cię w ten dzień na jakąś inną rozmowę o pracę. Proponujesz więc Rexowi inny termin. I co? I na koniec waszej "znajomości" otrzymujesz tylko pełnego wyrzutów maila, że tylko z tobą jest problem, aby się umówić na spotkanie, że nie potrafisz ustalać priorytetów w swoim życiu i że nie chcesz poświęcić swojej aktualnej (pewnie nic nie wartej pracy), aby odbyć niezobowiązującą rozmowę o pracę z jakąś panią z RexConcept.
Józef Krawczyk Restauracje Krawczyk
Wrocław
Ciekawe czy po tych trzech już latach warunki mogły się zmienić? Pewna Pani pisała o tym, że praca na stanowisku managerskim nie była jednym z jej najlepszych doświadczeń zawodowych w dotychczasowej karierze. Nie widzę jednak po tym już żadnych opinii i zastanawia mnie przyczyna. Są teraz może rotacje? Interesuje mnie praca jako kelnerka, zwłaszcza, że ktoś pisał o opcji na umowę o pracę. Jest przed tym jakiś okres próbny?
Maikosushi.Pl Sp. z o.o.
Wrocław
Właściciel nie reguluje swoich zobowiązań - ponad rok czekamy na należne nam pieniądze.
Food For Nation Sp. z o.o. sp.k.
Wrocław
nawet nie wiem od czego zacząć ten komentarz. Niestosowna ilość wynagrodzenia względem ilości obowiązków. Często pracownik najniższego stopnia zarabia tyle samo co kierownik. zmiany, bo firmy nie stać i nie posiada ona chęci na zaopiekowanie się dobrymi pracownikami. Starzy i doświadczeni pracownicy odchodzą, bo nikt nie chce pracować w takiej paskudnej atmosferze. Centrala narzuca cele nie do osiągnięcia, mięso wyciągane z podgrzewaczy, zimne frytki, coraz mniej zadowolonych klientów, a ceny coraz większe. Nikt nie reaguje na jawna ilości łamania praw pracownika. W kadrach zarządzających istnieje kolesiostwo, pomiędzy kierownikami operacyjnymi z rodziny, po obsadzanie kadry małżeństwami, a stanowiska KK i KB ich rodzeństwem... Ludzie są zwalniani z dnia na dzień bez wcześniejszego kontaktu, odbywa się to przez telefon bez możliwości i chęci rozmowy. Kadra kompletnie nie kompetenta, nie potrafiąca rozmawiać, krzycząca na pracowników, wyzywająca się na pracownikach za brak motywacji. Dla kadry jak i dla centrali liczą się tylko osoby, które mają takie samo zdanie, nie liczy się dla nich kompletnie osoba, która posiada inne spojrzenie, inne przeżycia, zatrzymują i awansują osoby wygodne dla nich, spedziłem w tej firmie 4 lata, na początku dobrze się bawiłem, ale ostatni rok to była tragedia, nikomu nie polecam :))))
Krasnolód s.c.
Wrocław
To jakie tak naprawdę jest tu zamieszanie aż ciężko opisać. Nie można doprosić się o nic. Szefowie zachowują się jakby im uderzyła sodowa. Potrafią zamknąć lokal sezonowo z dnia na dzień zostawiając pracowników na lodzie. Cały czas mają nowe pomysły, które wprowadzają bez żadnego uprzedzenia. O wszystkim pracownicy dowiadują się z mediów społecznościowych. Jakakolwiek komunikacja w firmie nie istnieje
Figa Sp. z o.o.
Wrocław
Pracodawca nie płaci na czas . Olewa pracowników nie płaci za nadgodziny nie odbiera telfonow . Listy z inspekcji pracy nie odbiera. Nie opłaca składek w zuz.
Jacek Tarnawski
Wrocław
Zdecydowanie nie polecam pracy u tego pracodawcy,umowa najniższa krajowa reszta pod stołem bez szans na inną umowę a w odpowiedzi można usłyszeć jak się nie podoba to możemy się rozstać, zero szacunku dla pracowników, traktowanie przedmiotowe, zatrudniane są osoby byle były często pod wpływem alkoholu, jakość usług daje wiele do życzenia.
Dom Lodów Barton
Wrocław
Obecnie posiadamy dwa sezonowe lokale. Otwierane są zazwyczaj na przełomie marca i kwietnia . Co roku prowadzimy właśnie w tym okresie rekrutację.
GMG Events Sp. z o.o.
Wrocław
Bonus w postaci jedzenia za które i tak musisz płacić raczej nie wyrównuje braku minimalnej krajowej
Arbar Sp. z o.o.
Wrocław
(usunięte przez administratora) młodych ludzi. Zabawa w średniowiecze nie zrekompensuje wam żenujących fochów menadżera, kar, upokarzania i stawki poniżej najniższej. Narzucanie tracenia wolnego czasu na angażowanie się w organizowanie eventów za jakąś śmieszną premię bo bez robienia tego jesteś bezużyteczny. Nie polecam
Ar Bar Pub Sp. z o.o.
Wrocław
NIE POLECAM!!! Płacą poniżej minimalnej, słabe warunki i zarząd, który sam nie wie czego chce.
Kasza I Pasza-Śniadania i Obiady Elżbieta Krupka
Wrocław
Atmosfera jest przyjemna, wszystko zależy tak naprawdę od dnia i ruchu, ale nawet w największym stresie wydawkowym kłótnie się rzadko zdarzają. Jestem zaskoczony czytając te wszystkie negatywne opinie, ponieważ te kilka dobrych miesięcy co tutaj pracuje wszystko jest ok i podane sytuacje nie zdarzają się.
Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowe Serhii Luhovyi
Wrocław
Sir, I have enough experience in the field of loading goods. I used to take the goods in my work car when I was working in an agricultural materials store.
Oreka Sp. z o.o.
Wrocław
Nie wypłacają wynagrodzen, (usunięte przez administratora) kłamcy (usunięte przez administratora) z kuchni są wydawane dania które są robione że śmierdzącego mięsa.
Greencorp1 Sp. z o.o.
Wrocław
Typowe gastro, wyzysk, najniższa krajowa i traktowanie pracownika jak (usunięte przez administratora) Właściciele pretensjonalni i opryskliwi, raczej nie polecam
Arkadiusz Kleczkowski Abradable
Wrocław
"właściciel" bezczelny wstrętny stry dziad w dodatku coś z nim jest zdecydowanie nie tak, zwolniłam się i czekałam na wypłatę wynagrodzenia za przepracowane dni a ten bezczelny typ ignorował mnie 10 minut bo rozmawiał z kolegą przez telefon, a kiedy już skończył dosłownie rzucił mi na stół 50 zł z tekstem "masz i idź na piwo" co za bezczelność, na kuchni również bród, smród i aż dziwne że tyle osób je posiłki w tym miejscu, w dodatku skapiradlo oszczędza na składnikach ile tylko można, kotlety schabowe rozbijać tak cieniutko jak papier ale ma być gruba panierka, tragedia, jeśli ktoś ma wątpliwości polecam poczytam te jego durnowate odpowiedzi w opiniach google w momencie kiedy jakiś gość wystawi mniej niż 5 gwiazdek
Balduno Manufaktura Wojciech Klimkowski Tomasz Pikus - s.c.
Wrocław
Wszystkie komentarze są niestety prawdziwe. Szefostwo jest bardzo skąpe, nie potrafi pochwalić pracownika, pracownik nieustannie słyszy tylko negatywne uwagi. Pracownikowi przysługuje jedna kawa ale tylko i wyłącznie na pojedynczym espresso i zwykłym mleku, za resztę trzeba płacić prawie pełną cenę, ale to jeszcze można spotkać w wielu miejscach. Szefowie obsesyjnie siedzą na kamerach i patrzą się pracownikowi na ręce, każdego dnia. Pomimo tego że na rozmowie o pracę udzielono mi informacji o przysługującym mi prawie do przerw, do nauki w czasie sesji jeśli lokal będzie czysty a klientów nie będzie, niestety okazało się że pracownik nieustannie musi szukać sobie byle jakiego zajęcia, nawet jeśli lokal jest czysty a ruchu nie ma, tylko po to aby szefowie nie zobaczyli że pracownik siedzi na kilka minut. Czasami wygląda to zabawnie, kiedy 3-4 osoby kręcą sie i sprzatają dziesiąty raz ten sam stolik. W innym wypadku może się zdarzyć że jeden z szefów przyjdzie, karze takiemu pracownikowi pójść do domu, zagrozi zwolnieniem i rzuci tekstem, że płaci nam za nieróbstwo i „będzie jadł suchy chleb” z naszej winy. To autentyczna sytuacja. Ten Pan prawdopodobnie ma własne problemy które go męczą, ale wyzywanie sie na pracownikach nie jest rozwiązaniem. Wielokrotnie odnosił i zachowywał się bez szacunku w stosunku do pracowników. Lokalem najczęściej poza weekendami zajmuje się jedna osoba, nawet w takie dni jak dzień dziecka, na którą przypada sporo obowiązków, domyślam się ze aby zaoszczędzić. Zdarzają sie także sytuacje, że pracownik zwalniany jest nagle z kilkoma dniami wypowiedzenia, bez udzielenia przyczyny. Każdemu odradzam prace w Balduno, niezależnie od lokalizacji. Jedynie pracownicy z wyjątkami są bardzo sympatyczni.
Culto Sp. z o.o.
Wrocław
jak praca z perspektywy kelnerki? spoko atmosfera, organizacja i wynagrodzenie?
Mango Mama Rynek Sp. z o.o.
Wrocław
Zdecydowanie się zgadzam Jedno to (usunięte przez administratora).. Drugie to problemy z naliczaniem pensji Najgorsze to wielkie fochy Dawida i Sary Jednego dnia kochają, pozdrawiają a innego każą zwalniać bez słowa i udają wariata ze nie znają Potem oczywiście nie chcą płacić twierdząc ze się gdzieś ich okradło Już dawno PIP, PIH I sanepid powinien ich sprawdzać i karać O higienie na zapleczu nie wspomnę bo jej brak Oby kiedyś karma do nich wróciła !!!
Yemsetu Andrzej Błaszczuk
Wrocław
Nie polecam szczerze tego pracodawcy. Wyzywanie pracowników (usunięte przez administratora)na porządku dziennym, wpuszczanie psa do kuchni, krzyk na pracowników i rzucanie krzesłami po lokalu było normalne dla szefostwa. O umowę prosiłam pół roku ale jednak jej ostatecznie nie dostałam, a z pracodawcą zakończyliśmy współpracę poprzez wysłanego mi smsa po kilku tygodniach ucinania mi godzin w grafiku bez konsultacji. Pomawianie się za plecami wśród pracowników to też norma, szefostwo ma mobbing kompletnie gdzieś, podejrzewam że dlatego, że szef sam stosuje go wobec pracowników. Teksty typu "jak ktoś weźmie wolne w weekend bo jest chory to ma przyjść do pracy" do kucharzy to pominę, smacznego ramenu do którego ktoś kicha i kaszle. Nie polecam.
Jakub Posłuszny Polskie Smaki
Wrocław
Ja również tak jak jeden z klientów odradzam wyprawę do tego lokalu. W dniu wczorajszym chciałam zarezerwować 2 miejsca usłyszałam przez telefon że dostanę te miejsca na dużej sali jeżeli pojawię się do godz.18. Do Wrocławia mam ok. 50 km wiec byłam ok. 17:40 i okazało się że nie ma dla nas miejsca tak jak obiecał barman. WSTYD!!!! Chciałam upewnić się czy jest tak fajnie jak piszą inni a to dlatego, że niebawem planuje imprezę na ok. 50 osób. Teraz jestem przekonana że każdemu będę odradzała to miejsce bo uważam że zostałam wprowadzona w błąd i co więcej nikogo nie interesowało że straciłam na podróż. WIELKI NEGATYW!!!! Klient się prosi za własne pieniądze a ktoś wchodzi z ulicy i ma odrazu miejsce. MIEJSCA TRZYMAJĄ DLA SWOICH.
Setka Polska Sp. z o.o.
Wrocław
O benefitach jak i szacunku do pracownika można zapomnieć. Menadżerka Patrycja stosuje mobbing, wybiera kto z kim może rozmawiać i kto kogo może lubić, jeżeli nie stosujesz do jej wytycznych masz przerąbane… Pracowników wysyła do mcdonalda mówiąc, ze się do niczego nie nadają. Wszelakie skargi na delikwentkę są olewane, paniusia nadal „zarządza” i bawi się przy tym dobrze. Prezes chodzi z nosem do góry, nie okazując żadnego szacunku zwykłym pracownikom, realizuje jedynie swoje wizje i tym samym skazuje lokal na porażkę. Z każda sprawą musisz się szarpać bo generalny nie jest w stanie pomoc, albo po prostu mu się nie chce. Czy polecam? Jako były pracownik odradzam. Nikt tam długo nie wytrzyma, ja patrzyłem na to wszystko chwile.
Mango Mama Nadodrze Sp. z o.o.
Wrocław, Marsz. Józefa Piłsudskiego 74 lok. 320
Umowa zlecenie na miesiąc, późniejsza na 3 i kolejna na czas odpowiadający obu stronom.
Piotr Para Punkt Handlowo-Usługowy
Wrocław
Ogolnie tragedia pod względem jedzenia. Takie miejsce nie powinno sprzedawać dań typu fast food. Mięso grzane w mikrofali
Pizza Si Anna Augustowska
Wrocław
No prawdę mówiąc - wspaniałe że ktoś założył taki profil dla tego (usunięte przez administratora) Pytanie brzmi, czy przyszli biedni pracownicy zajrzą w Google. Umowy śmieciowe rozbite na dwa lokale. Na Szefa i szefową, urlopy wypłacane w dziwny sposób - jakaś śmieszna kwota. Umowy na krótko, warunki pracy odrażające - w stosunku do zarobków. No i Pan Menager… nie można napisać w sumię nic pozytywnego. A najgoszego co tam występuje - to Przemek i jego dziewczynka Nikola czy tam Nicola. Dwa pupilki pani Ani ;). Przerażające jest to miejsce. Omijajcie !
Hejho Sp. z o.o.
Wrocław
Gorąco nie polecam tego pracodawcy. Problem z zatrudnieniem, problem ze składkami zdrowotnymi, brak świadectwa pracy, problemy z wypłacaniem wynagrodzenia pracownikom.
Why Thai Poznań Sp. z o.o.
Wrocław
Firma nie poważna względem pracownika, na umowie okres wypowiedzenia jedno miesięczny, realnie zwalniają z dnia na dzień bez możliwości poszukania nowej pracy.
MJB Polska Sp. z o.o.
Wrocław
Firma nie wypłaca wynagrodzeń, kilkumiesieczne opóźnienia są standardem. nie dają umów pracownikom. Na jakąkolwiek umowę zatrudnionych jest tylko kilka osób na ponad 20. Rotacja jest olbrzymia. Ciagle ktos przychodzi po pieniądze. menadżer i wlasciciele nie odbierają telefonów. Zdarzają się sytuacje, ze pracownicy którzy podpisuja jakies papiery, myślą, że mają umowę a przy wizycie u lekarza widnieją jako nieubezpieczeni. Napisałam to zachęcona komentarzami google w których sprawa wyszła ale komentarze zostaly usunięte po jednym dniu. Moze tutaj bedzie wyglądało to inaczej. Nie polecam, przestrzegam.
Restauracja Gospoda Leśnicka Sp. z o.o.
Wrocław
Kiedyś było otwarte cały tydzień z wyjątkiem jednego dnia, nie pamiętam już jakiego. Teraz widzę w google, że pozmieniało się troszkę i głównie na weekendy jest otwarte. Jak jest potrzeba wolnego to idzie się dogadać, ale w weekendy zazwyczaj są imprezy, a wtedy wymagają tam dyspozycyjności. :)
Karczma Lwa Barbara Majtyka
Wrocław
Nie polecam. Drogo i mało... schabowy trochę frytek - 50 zl, hamburgery- gotowce odgrzewane... Dramat tylko przetworzone jedzenie kupisz w tej karczmie.
Chatka Przy Jatkach Sp. z o.o.
Wrocław
Placki ziemniaczane i pierogi to normalnie poezja. Jak jeść to tylko tutaj.
Casa Latina Kubsik Lizurej sp.j.
Wrocław
Pracownicy maja z szefostwem niepisane umowy - dosłownie i w przenośni. Wszyscy pracują na czarno za psia stawkę (odbiegająca znacznie od oferowanych przez konkurencje). W zamian za to mogą wynosić pieniądze na lewo o czym wie dosłownie każdy, warunkiem jest nie wystawianie paragonów i nie nabijanie transakcji na POS. Nabija sie 20 % utargu, czasami 10 zazwyczaj od kelnerek które są młodziutkie i nie wtajemnicza sie je w cały odgórny układ. Jeśli jesteś uczciwy i brzydzą cię układziki omijaj szerokim łukiem.
7Zup Sp. z o.o.
Wrocław
Witam, Jestem trochę zaskoczony, ponieważ od 01.10.2021 żadna Pani Marta nie była zatrudniona w firmie 7u Zup Sp. z o.o. Więc proszę administrorów strony w jakiś sposób zareagować na podobne fałszyłe zgłoszenia.
Ap Biznes Sp. z o.o.
Wrocław
AP Biznes to są (usunięte przez administratora) nic więcej...tyle w temacie
Farid Omari Kebab Hut 2
Wrocław
Ta firma to jeden wielki wyzysk, jeżeli nie musicie to unikajcie jak ognia. Brak szacunku do pracownika, (usunięte przez administratora) pieniądze, robicie praktycznie wszystko, nie polecam.
Pizzeria Piekielny Kupiec Urszula Galia-Glińska
Wrocław
Pizza w rynku lokal piekielny kupiec. W lokalu śmierdzi zjełczałą śmietaną. Pizza słaba, dużo soli, mega nie smak pizzy. Zero smaku pizzy, jakiś gotowy ogrzewaniec chyba w mikrofali. Więcej nie zjem, nie skorzystam. Warszawiak.
Browar Wielka Wyspa Tomasz Podeszwa
Wrocław
Miałam nieprzyjemność pracować tam przez tydzień. Przy pierwszym kontakcie szef i cała załoga wydają się sympatyczni. Jednak miejsce pracy to mała lokalna knajpa. Specyfika tego miejsca polega na tym, że przychodzą tam stali klienci i jednocześnie znajomi pana Podeszwy. To jak taka mała mafijna rodzinka ze swoim don Papą na czele. Zostałam zwolniona z dnia na dzień, bez żadnego ostrzeżenia i nie podstałam pieniędzy za swoją pracę. I teraz wyjaśniam merytorycznie i zgodnie z prawdą, że zostałam zwolniona, ponieważ kumpel pana Podeszwy stwierdził, że za wolno nalewam piwo, komentował to głośno do innych klientów, obrażając mnie słownie i wywracał ostentacyjnie oczami, zachowując się jak pięcioletnie dziecko. Zaznaczam, że mimo dużego zdenerwowania, jakie wywołała u mnie ta sytuacja, nadal zachowałam nerwy na wodzy i nawet nie skomentowałam ani nie odpyskowałam ów panu. Zostałam zwolniona, bo jak powiedział sam szef pan Tomasz Podeszwa, nie spodobałam się kilku klientom, cokolwiek to znaczy. A w praktyce, "tępa baba za barem, za wolno się rusza". za takie komentarze powinien wylecieć klient, a nie pracownik. Pracowałam w wielu miejscach i pierwszy raz w życiu zostałam zwolniona na dodatek w tak bezczelny sposób za coś co było konfliktem wywołanym de facto przez awanturującego się klienta. Dlatego uważam, że takie traktowanie jest urągające i w cywilizowanym świecie nie powinno mieć miejsca. Jedna tępa i powolna baba mniej.. To się nadaje.. nie powiem gdzie.. A miałam do czynienia w pracy z (usunięte przez administratora) i powiem szczerze ciesze się, że tylko tydzień.. mniej się ciesze, że mi nie zapłacono.
Bema Cafe Sp. z o.o.
Wrocław
Właściciele już dawno się zmienili, teraz kawiarnie działają na zupełnie innej zasadzie. Jest przyjazna atmosfera :) aplikuj
Burmahin Sp. z o.o.
Wrocław
Bardzo fajny zespół i miła atmosfera . Można liczyć na awans i dobre zarobki.
Dangold Sp. z o.o.
Wrocław
Są złodziejami, biorą pieniądze i nie załatwiają zobowiązań i nie oddaja pieniędzy. UWAGA! NIE RÓBCIE Z NIMI ŻADNYCH INTERESÓW
Restauracja Agawa Agata Kaleniak
Wrocław
Jaki rodzaj herbaty używacie państwo jak gość zamawia „herbatkę rozgrzewająca” Dziękujemy.
Nata Cafe Sp. z o.o.
Wrocław
Właściciele to uroczy Portugalczycy, z Portugalskim myśleniem :) trzeba więc przyzwyczaić się do ich mentalności, często dalekiej od polskiej. Ale to rodzi wiele anegdot. Są bardzo w porządku, dbają o pracowników, wypłata na czas, jej wielkość... No cóż - jak na umowę zlecenie w gastro. Jak na dorobienie sobie podczas studiów i nie zajechanie się przy okazji, to bardzo spoko opcja.
Miserante Sp. z o.o.
Wrocław
Pracowałam u nich. Warunki płacowe - minimalne, warunki pracy - słabe, wszędzie cisno, atmosfera srednia, a jak jest szef to zła. Są opryskliwi dla pracowników, napuszczają jednych na drugich, jak zostajesz po godzinach, bo doktor się nie wyrobiła, to nie dostajesz za nadgodziny...
Nutri Catering Sp. z o.o.
Wrocław
Firma to (usunięte przez administratora) zatrudniają (usunięte przez administratora) praca po 17/30 h i nie wypłacają kasy nie polecam kadra to same wiesniaki w koszulkach TH i Gucci biaaahhaha a zra darmowe obiady z wydawki, które 10 razy już były przerobione na inne danie
Lwia Brama Sp. z o.o.
Wrocław
Nie polecam, nie doczekaliśmy się dania głównego przez 2 godz chociaż kelner zapewniał, ze czas oczekiwania wynosi 25 min. Oczywiście zapłaciliśmy pełna kwotę rachunku, nie mieliśmy już siły się kłócić …
Michał Manduk Mandi
Wrocław
Wiecie może co dzieje się w firmie, dziwne, ze na forum przestaliście zostawiać swoje opinie, o co chodzi?
Xo Burger Sp. z o.o.
Wrocław
100%, lokalami zarządzają osoby które nie maja pojęcia o niczym, najważniejsze pomiatanie pracownikami, kombinowanie jak tu więcej dołożyć roboty, i narzekanie jak mają ciężko i się poświecają dla firmy, i najważniejsze WYSŁUCHIWANIE PLOTEK I DONOSÓW. Pilnowanie odstaw i inwentaryzacji to dla nich temat poboczny, niech pracownicy się martwią jak zabraknie środków czystości lub towar przyjdzie w opłakanym stanie. Kierownicy i wierchuszka z Wrocławia potrafią kłamać w żywe oczy, aby tylko zamydlić oczy ludziom. C jakiś czas organizowane są szkolenia, które ...guzik dają, bo kierownictwo wie lepiej, szefowie kuchni ( w Gdańsku słyszałem o przyuczonych bez szkoły gastronomicznej, byli kumplami albo rodziną jednej z kierowniczek) i tak robią po swojemu. Pracowników traktują jak debili, kompletnie nie szanują czasu wolnego, potrzeby odpoczynku, dla nich praca po 300 godzin to przywilej
Firma Handlowo Usługowa Paweł Boral
Wrocław
Mam dane kontaktowe które moglyby pomoc w rozwiązaniu problemu. Mi też jest winien calkiem pokaźną sumę.
Pasta & Basta Sp. z o.o.
Wrocław
Bardzo dobre opinie firma miała na Facebooku. A jak teraz radzicie sobie? Czy są jakieś szanse na pracę?
Fusion Restaurants Sp. z o.o.
Wrocław
Uwierz, nie warto..praca nie tyle ciężka fizycznie co psychicznie, szkoda nerwów i czasu. Jak ja pracowałam to musiałam dzielić sie napiwkami, nie wiem jak to jest teraz. Jedyne natomiast z czym możesz sie spotkać pracując tam to ciągłe niezadowolenie, a pracy możesz nie mieć z dnia na dzień, bo ktoś wywali Cie ze zmian, bez podania konkretnego powodu, bo taki miał kaprys..
Spiżarnia Karolina Kleczkowska
Wrocław
Pracowałam latem, super ludzie, wypłata zawsze ma czas. Polecam
Fine Food Service Sp. z o.o.
Wrocław
Firma która powinna już dawno upaść. Serdecznie nie polecam. Ludzie którzy tym zarządzają kompletnie się do tego nie nadają. Są zdania, że "lepiej zwolnić dobrego pracownika i zatrudnić nowego, bo będzie on pracował za niższą stawkę" (słowa przełożonego). Oczywiście umowa zlecenie a zarobki najniższe jakie można dać, a pracy jest dużo... Jeżeli chcesz tam pracować w co wątpię, raczej po prostu szukasz pracy, to w sezonie czy przed nim ją dostaniesz, nie mają wymagań. Praca w sezonie wygląda tak, że od 8 do 18/19 cały czas jesteś na nogach i latasz z kąta w kąt. Zero organizacji pracy. Nie licz na to, że w rozsądnej godzinie pójdziesz na przerwę czy obiad. Poza sezonem nie ma co robić dlatego będą Ci kazać "udawać że coś robisz, bo ktoś patrzy na kamery". Żenada, wieczne zastraszanie pracownika (uważają że każdy kradnie i jest najgorszy, ale tobie tego nie powiedzą ). Jeśli potrafisz podlizywać **** to będziesz miał tam dobrze. Palisz? Super! Oni kochają wyjścia na papierosa, jeśli podczas tego zgromadzenia wkupisz się w łaski menadżerów, to będą zabierać Cię duuuużo częściej na tą przerwę ;) Możesz być leniem i się o********ć przez cały dzień, ale jeśli palisz i plotkujesz jesteś super ;) Jeśli nie masz swojego zdania i rzetelnie pracujesz to będą to wykorzystywać. Nie licz na premię czy podwyżkę (mimo zapewnień, że ją dostaniesz - to już Ci mówię że jej nie będzie!). Najlepiej to nie ufać tam nikomu, niby wszyscy są przyjaźni ale już plotkują za twoimi plecami. Szkoda twojego czasu, szukaj pracy w innym miejscu KOCHANIE ;)
Panda Sushi Sp. z o.o.
Wrocław
Załoga restauracji jest świetna. Każdy dzień pracy to ścisła współpraca doświadczonych osób, które wiedzą jakie obowiązki do nich należą. Załoga jest dosyć zżyta ponieważ już nie jedno razem przeszli i ufają sobie nawzajem. Jak w każdej restauracji kelnerki mają trochę mniej do powiedzenia niż kucharze ale mimo to nie są to dwie oddzielne ekipy ale jedna, która daje z siebie wszystko. Zaplecze jest regularnie sprzątane, nigdy nie widziałam, żeby rzeczy które wracają z sali były ponownie wykorzystywane. Szefowie sami wcześniej przez wiele lat pracowali w gastronomii więc mają pojęcie o realiach pracy. W razie potrzeby sami coś dokupują, jadą zawieźć zamówienie lub odbiorą telefon od klienta. Co jakiś czas są organizowane spotkania pracowników z szefami na których każdy może wypowiedzieć swoją opinię co jest na plus, a co na minus i razem rozwiązuje się problemy. Sporo lat już przepracowałam w gastronomii i jest to miejsce które najlepiej wspominam. Czasami trzeba się z czymś przypomnieć ale nigdy nie miałam większych problemów z którymi nie dało się jakoś poradzić. Jeśli ktoś preferuje "leniwą" pracę to nie polecam, ale jeśli jest się obrotny i ma się coś między uszami to jest to miejsce w którym zostaje się na dłużej. :)
Robert Warchałowski CDC
Wrocław
Pan Andrzej Nicewicz z Firmy CDC (usunięte przez administratora) na terenie Wrocławia podwykonawców. Bierze pieniądze od inwestorów i nie płaci za roboty .. bo jak twierdzi nie maja pieniędzy bo Firma nie zarabia!!!!!! Uwaga (usunięte przez administratora) Ps. Uciekaj kto może. Nie płaca za prace!!!!
Iinji Sp. z o.o.
Wrocław
Jak najdalej od nich!!! Zostawili brud i robactwo w mieszkaniu!!! Nie rozliczyli się za wynajem!!! Zabrali niektóre rzeczy z mieszkania, mnóstwo zepsuli!!! Nie wiem jak mogą świadczyć usługi gastronomiczne z takim zachowaniem higieny osobistej!!!?
Panda Ramen Sp. z o.o.
Wrocław
Powiem tak. Jak ktoś nie chwali się w ogłoszeniu stawką to znaczy, że nie ma czym się chwalić. I tak też było. 11 zł za godzinę. Rlly? Po czym pracodawca zachwalal jakie to wysokie napiwki nie są. Może i są, ale z napiwkami wychodzi Ci standardowa stawka jaką powinnaś mieć. Albo i mniejsza. Bo zależy od ruchu prawda? Moim zdaniem to obrzydliwe, gdy pracodawca chce, aby resztę stawki zapłacili pracownikowi klienci. W końcu praca kelnerki charakteryzuje się tym, że do swojej standardowej normalnej stawki studenta o umowę zlecenie ma jeszcze napiwki. No śmieszne.
CCB Tomasz Domagała
Wrocław
Ogólnie miła i przyjemna atmosfera. Chłopaki są zgrani, a zespół jest zbliżony wiekiem (studenci). Niska rotacja w zespole, spowodowana tym, że na 90% przypadków ktoś odchodzi do pracy 'w zawodzie', niż z powodu, że się komuś nie podoba. Osoba kierująca lokalem traktuje pracowników, jak to mówi 'tak, jakby sam chciał być traktowany'. Czasem zdaża się więcej pracy. Wypłaty w porządku i zawsze o czasie. Polecam
Tor-Bar Dorota Dzioba
Wrocław
Potwierdzam , knysza była niedobra i słona oraz mięso odgrzewane z mikrofalówki którego prawie w ogóle nie było. Knysze wywaliłam do śmieci bo nie dało się jej zjeść. Moja ocena -10/10 Nie polecam !
Bar Luksusowy Małgorzata Majewska
Wrocław
Uwaga (usunięte przez administratora) Nie płaci pracownikom.
Balkon Renata Gruca
Wrocław
Witam , pracowałem tam jakiś czas na początku wszystko wporzadku , firma gourmet organizuje wesela na sali Balkon na krakowskiej . Jedzenie jest podawane ponownie po poprzednich imprezach , soki zlewane , potem do czystych dzbanków i znów na sprzedaż. (usunięte przez administratora) Nie polecam
Gourmet Grzegorz Wiatrowski
Wrocław
Witam , pracowałem tam jakiś czas na początku wszystko wporzadku , firma gourmet organizuje wesela na sali Balkon na krakowskiej . Jedzenie jest podawane ponownie po poprzednich imprezach , soki zlewane , potem do czystych dzbanków i znów na sprzedaż. (usunięte przez administratora) Nie polecam
Roman Rawecki Brajt Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowe
Wrocław
(usunięte przez administratora)Resztę daje na lewo, a i tak za mało. Nie da się porozmawiać, burkliwy. Zwlekanie z umową, którą dostaje się po 3 miesiącach. Przedsiębiorstwo zostawia wiele do życzenia. Sanepid można tam wprowadzić ;)
Malko Marcin Malinowski
Wrocław
Nierzetelny, pracodawca. Na początku rozmawia w sposób jakby dawał duże możliwości rozwoju po czym rozmywa się to wszystko po czasie. Opowiada o znajomości osobistej znanej polskiej restauratorki Pani Magdy Gessler. Do tego podrywacz i uwodziciel, ładne dziewczyny mają u niego prościej jeśli są "otwarte".