„Szef” o ile w ogóle można tego człowieka tak nazwać to chora i bardzo przykra osoba. Nie polecam NIKOMU mieć jakiegokolwiek kontaktu z nim. Pracowałam tam już jakiś czas temu mimo to nadal siedzi w głowie to co tam się działo. Pracownicy w 90% to Ukraińcy ponieważ mało który szanujący się Polak pozwoli na takie taktowanie za takie pieniądze i bez umowy. Pracownicy bez względu na to czy obcokrajowcy czy Polacy mieszani z (usunięte przez administratora)Wyzywanie kelner od(usunięte przez administratora) nie wierzyłam własnym uszom w to co słyszę. Ja usłyszałam od „szefa” że jestem (usunięte przez administratora) bo w toalecie do klientów są kropki na lustrze przy całej sali pełnej i braku czasu na przysłowiowe „podprapanie się”. Ukraińców wywalano za drzwi z dnia na dzień. Patrzenie na ręce, wydzieranie się, obrażanie, poniżanie. Już dawno to (usunięte przez administratora) powinni zamknąć, nikomu nie życzę pracy z takimi ludźmi, wstyd. Szef to totalny oblech, udaje przed klientami jaki jest wspaniały i jak liczy się z ich zdaniem, pyta czy wszystko smakowało a tak naprawdę (usunięte przez administratora) go to interesuje, interesuje go tylko kasa. Zakompleksiony burak - dramat. Jak najdalej od takich ludzi. „Menagerka” czyli siostra szefa także patrzy na wszyskich z góry i zgrywa damę ale tak naprawdę co w rodzinie to nie zginie. Karma wróci za wszystkie krzywdy które wyrządziliście ludziom którzy tylko chcieli u Was pracować i zarabiać.
Z umowa o prace pracuje sie od pierwszego dnia...zadnej innej opcij. Chyba tam inspekcja niedlugo zawita
Pracowałem, zwolniłem się bo zmieniłem branże. Zarabiam mniej i tęsknie za klimatem Manii Pozdrawiam Maniaków
No to fajnie, że tak jest to zorganizowane i podzielone na różne osoby. Jak zatem z relacjami? Ludzie dobrze się tu ze sobą czują, nie ma krokodylich łez, jak trzeba do roboty iść, albo spin i warczenia jeden na drugiego?
Na prawdę nie polecam tego miejsca pracy. Przyszło mi ''pracować'' w jednym z trzech lokali, ale nie tym głównym. Przede wszystkim trzeba się przypominać o swoim istnieniu aby ktokolwiek zaproponował Ci zmianę. Zapomnij o podwyżce czy jakiejkolwiek innej formie zatrudnienia jak na słowo. O wypłatę którą dostaniesz w kopercie oczywiście trzeba się przypominać. Z dnia na dzień możesz zostać wyrzucony i nie będzie z nikim kontaktu. Jeszcze raz, trzymajcie się od tego miejsca z daleka. Nie pozdrawiam.
Wiadomo, presja presji nie równa. A ja też szukam wiadomości o posadzie kelnerki tu, bo w internecie widziałam ogłoszenie. I co do presji, to ona tyczy się np. szybszego roznoszenia jedzenia, szybszego zbierania zamówień, czy czego?
Pracuję już tu kilka ładnych miesięcy. Z szefem mam dobrą relację.Poukładana praca, kierowcy jeżdzą, telefonistka przyjmuje zamówienia, kelner robi swoje, Panie na produkcji robią swoje, wyjątkowo poukładana praca i schemat. W innych firmach, jakich pracowałem to na jednym stanowisku musiałem wszystko zrobić. Szef wymagający, ale doceniający. Nie rozumiem fali hejtu , która tutaj się wylewa. Pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
O, to fajnie się czyta takie pozytywy :). Ja właśnie szukam praco jako kelnerka i widziałam, że szukali takiej osoby, ale dwa lata temu. Czy mimo to mam szansę na pracę, gdybym dziś jeszcze wysłała cv? Dwa lata temu, stawka dla kelnera wynosiła 19,70 - 22,70 brutto i zastanawiam się czy teraz jest ona inna... Napiwki każdy ma swoje czy się tu dzielą?
Wyślij cv na e-maila , bądź zadzwoń do pizzerii Stawki te co podałaś to już dawno temu Teraz jest 27,70 brutto bądź 23 netto Napiwkami dzielą się sprawiedliwie Są wysokie , ładnie można sobie wyciągnąć :)
A wszystkie informacje podadzą telefonicznie? Odnośnie tych napiwków to po prostu dzieli się między wszystkie osoby na zmianie, dobrze rozumiem? Piszesz bardzo zachęcająco na temat tych napiwków, więc daj znać w jakich kwotach się to mieści :)
Dużo można się tu nauczyć Dyscypliny, poszanowania Lubię tu pracować
Na prawdę nie polecam tego miejsca pracy. Przyszło mi ''pracować'' w jednym z trzech lokali, ale nie tym głównym. Przede wszystkim trzeba się przypominać o swoim istnieniu aby ktokolwiek zaproponował Ci zmianę. Zapomnij o podwyżce czy jakiejkolwiek innej formie zatrudnienia jak na słowo. O wypłatę którą dostaniesz w kopercie oczywiście trzeba się przypominać. Z dnia na dzień możesz zostać wyrzucony i nie będzie z nikim kontaktu. Jeszcze raz, trzymajcie się od tego miejsca z daleka. Nie pozdrawiam.
A w tym głównym lokalu pracuje się lepiej, wiesz coś na ten temat? Ciekawi mnie czy firma w ogóle by nie zapłaciła pensji, gdyby ktoś się nie upomniał? Może po jakimś czasie pracy idzie wywalczyć chociaż umowę zlecenie? Bo nie wierzę w to, ze każdy jeden pracuje tu na czarno.
W głównym lokalu praca jest jeszcze gorsza, wyzwiska przy klientach, oskarżanie, presja.(usunięte przez administratora)
Tam sie nie wyzywa tylko ogólnie mówi. Presja jest bo się ciagle cos dzieje tak wygląda praca w gastronomi, która ma dobrej jakości produkt i dba o klienta to nie jest skręcanie długopisów to nie robienie jedzenia to jest coś co ktoś włożył całe serce i wkłada je codziennie Człowiek który pracuje uczciwie będzie mieć jak u pana Boga (usunięte przez administratora)
Wiadomo, presja presji nie równa. A ja też szukam wiadomości o posadzie kelnerki tu, bo w internecie widziałam ogłoszenie. I co do presji, to ona tyczy się np. szybszego roznoszenia jedzenia, szybszego zbierania zamówień, czy czego?
Toksyczne miejsce, każdy dzień spędzony w tym miejscu będzie zmarnowany- presja, wyzwiska, frustracja, wyrzucanie dobrego pracownika w środku zmiany dosłownie za nic pozostawiając przy tym resztę i tak niewystarczającej ilościowo ekipy bez wsparcia. Zdarzyło się ze w weekend w największy ruch zostałam SAMA na sali bo nie mieli pracowników(dzień wcześniej właściciel miał kaprys zwolnienia wielkości ludzi bez podania jakiejkolwiek przyczyny- po prostu taki miał kaprys xD) zdecydowanie ODRADZAM pracę tutaj
Jakie macie umowy, skoro firma może zwolnić pracownika z dnia na dzień? Przeważnie przy umowach o pracę, jest okres wypowiedzenia. Jak to u was wygląda? Może była przyczyna zwolnienia o której po prostu pracownicy nie wiedzą. Skoro były zwolnienia to w wolne miejsca zatrudniani są pracownicy na zastępstwo tych poprzednich?
Czy widzieliście nowe ogłoszenie o pracę Mania Smaku Pizzerie P. Ślązak M. Grzęda s.c. na stanowisko Kelner? Pojawiło się 14 czerwca na Pracuj.pl. Planujecie na nie aplikować?
Fajna flota , wypłata na czas
Cześć. A możecie opowiedzieć więcej o kasie w firmie? Super, że jest kasa na czas, a czy zawsze jest cała pensja, czy czasami jest płacona ratalnie? I czy jak firma wypłaca jakieś premie, to idzie razem przelewem z pensją na konto?
Praca w manii to raczej praca krótkoterminowa - o ile nie zostaniesz wywalony z dnia na dzień to sam zrezygnujesz. Nie dość, że praca z ludźmi, w tabace i tak bywa stresująca to jeszcze bardziej ten stres zwiększa szef i menadżer. Ciągła presja, kontrola, przyczepianie się o bzdury i traktowanie z góry, pracowników mają tam naprawdę za (usunięte przez administratora) Zdarzało się, ze dziewczyny płakały na zmianie. Dyspozycyjność najlepiej 24/7 w tym święta oczywiście. Po co ci własne życie, przecież student dorabiający w gastro napewno marzy o wielkiej karierze w tej branży i roznoszeniu placków do emerytury. Co do paru rzeczy pisanych w innych opiniach się nie zgodzę, umowa była podpisana, wypłaty były na czas, a stawka normalna, tipy też są w miarę przyjemne. Nie dziwi mnie jednak ta ciągła rotacja pracowników. Polecam pracę dla osób bez prywatnego życia i emocji.
To na jaki maksymalnie okres czasu można się tu zatrudnić, w obu przypadkach? Czytam, ze piszesz o dyspozycyjności, więc na telefon też trzeba być? Zdarza się, że w nocy trzeba przyjść do pracy? W sensie, że firma chce żeby przychodzić.
Opis miejsca w trzech słowach: presja, krzyki, stres… polecam omijać szerokim łukiem
Kucharka ze mnie żadna, ale na pomoc kuchenną bym chciała chociaż przyjść dorobić. Dwa lata temu wiem, że były ogłoszenia takie, teraz coś nowszego, jest po co tam zaglądać? I jaka stawka aktualnie? Pamiętam, że 5000 brutto podawali w tamtym czasie, do góry poszło coś?
A po jakimś czasie można trochę podwyższyć tą stawkę? A za nadgodziny też tyle płacą czy może więcej dają? W jakich godzinach się pracuje, to głównie godziny popołudniowe?
Ale Pani wie, że ta kwota to stawka minimalna?? Jeżeli pracują tam takie osoby to jednak zgodzę się z poprzednimi komentarzami i poszukam gdzie indziej.
Stawki są od 23 netto I idę w górę i są podwyżki Lepiej niż w innych miejscach gdzie płacą 18-20 ????
Jestem kierowcą, fajne toyoty w automacie Przyjemnie się jeździ jak i pracuje :)
Bardzo nie polecam tego miejsca z punktu widzenia pracownika. Pracowałam tam około dwa lata temu i nadal (mając już 30 lat i aktualnie pracując poza granicami kraju) nigdy nie trafiłam na tak niszczące i toksyczne miejsce. Miałam ten komfort ze była to moja dodatkowa praca oprócz etatu, jednak atmosfera jaką wprowadza szef może być czasem nie do udźwignięcia- szczególnie przez młode osoby jeszcze uczące się(których to jak wiadomo w gastro jest najwiecej).Nadal utrzymuje kontakt z osobami które również tam pracowały/ pracują- podobno nie zmieniło się nic w tym temacie. Niestety „wydzieranie się” oraz wyzywanie ludzi jest na porządku dziennym... jest we Wrocławiu naprawdę wiele lepszych miejsc patrząc pod kątem zatrudnienia pracownika- nawet tego „młodocianego”. Myslę, ze gdybym próbowała teraz przytoczyć obelgi jakimi zwracał się do nas szef, komentarz mógłby zostać zablokowany przez serwis. Ja wytrzymałam tam pół roku i tylko dlatego ze sytuacja życiowa mnie do tego zmusiła. Obrywa się dosłownie każdemu. Ataki furii na kuchni poprzedza szeroki uśmiech do klienta, jednak wielokrotnie ludzie na sali podczas obsługi słyszeli wrzaski jakimi traktował nas pan M i byli zszokowani. Ciężko jest to wszystko w racjonalny sposób wytłumaczyć- zrozumie to tylko osoba która tam pracowała. Wystarczy doslownie 2 tygodnie pracy tam aby zderzyć się z prawdziwym obliczam kierownictwa. Jestem zdziwiona faktem, iż mimo wszystkich komentarzy dotyczących opisywanych przeze mnie wyżej sytuacji, przedzieracych się przez „ochy” i „achy” nad smakiem pizzy(czego nie neguje bo sama ja bardzo często zamawiałam) miejsce to nadal jest tak mocno promowane przez lokalnych influ gastronomicznych. Zdarzały sie weekendy gdzie pracownicy nie wytrzymywali i w kilka osób grupowo w środku dnia po prostu opuszczali miejsce pracy z płaczem. Wyczuwam po opiniach tutaj jakąś mocną akcje wizerunkową, bo co jak co ale, po każdym weekendzie obwitym w opinie i komentarze na mediach społecznościowych, my byliśmy z tego rozliczani- co sugeruje mi jedynie, iż opinie byłych pracowników zaczęły szefostwo powoli „uwierać” Polecam omijać to miejsce pod kątem właśnie zatrudnienia. Osobom które aktualnie przechodzą przez to- współczuje i radzę sie nie zastanawiać i szukać lepszego miejsca- bo takich we Wrocławiu jest naprawdę mnóstwo! Wiem co mówię ;)
Jestem pracownikiem i jestem zadowolona, szef się nie wydziera, może kiedyś tak było, ale aktualnie pracuje od pół roku i nie było takich sytuacji. A w gruncie rzeczy zastanawiające jest to, że piszą tu osoby , które jakiś juz czas temu pracowały a wciąż komentują.. zastanawiające, że tyle ludzi wciąż to interesuje :)
Pracowałem, zwolniłem się bo zmieniłem branże. Zarabiam mniej i tęsknie za klimatem Manii Pozdrawiam Maniaków
To aż ciekawa jestem jakie tutaj sa warunki finansowe. Możesz zdradzić? Same podstawy tu dają czy jakieś dodatki, premie itp tez są?
nie dają premii ani nic w tym stylu, najniższa krajowa, po prostu można dużo zarobić pracując po 12-13 godzin dziennie… w dodatku szef grozi karą odjęcia od wyplaty 100 zł za źle wykonane zadanie przykladowo niedokladne umycie ekspresu (Nawet jest to zawarte w umowie)
A jakieś inne tego typu rzeczy ( za które można otrzymać karę) są zawarte w umowie? Czy te godziny powyżej 8h pracy są lepiej płatne?
Byly pracownik Chyba jestes smieszny. Praca bez umowy, najmniejsza krajowa...to ciekawe w jakiej dziupli teraz siedzisz
Grafik jest elastyczny , pracujesz tyle ile chcesz to tyle zarobisz. Stawkę masz 20 i 23,50 Kierowcy zadaniem jest sprawne zawiezienie posiłku, wyrzucenie (usunięte przez administratora) i nalanie sosów. W innej pizzeri kazali mi odbierać telefon i wszystko robić Nie rozumiem tego narzekania ..
A jest jakaś minimalna ilość godzin, którą trzeba zrealizować w przeciągu całego miesiąca? Można samemu ustalić sobie grafik? Ale od czego jest zależna stawka - kiedy otrzymuje się 20 zł, a kiedy 23,50 zł?
Pizzerzy maja stawki od 20-30 netto Studenci 23,50 Reszta od 20-22 - spoko stawki i każdy ma swoje obowiazki, nie ma że jedna osoba jest od wszystkiego - mega szacun Pracowałem wczesniej w innych lokalach, to musialem sam wszystko robic od produkcji po przyjmowanie zamowien Tu jest osobno telefonistka, pizzer kreci, dodatkowo wydawka pomoc, kelnerki Szacun za schemat
No to fajnie, że tak jest to zorganizowane i podzielone na różne osoby. Jak zatem z relacjami? Ludzie dobrze się tu ze sobą czują, nie ma krokodylich łez, jak trzeba do roboty iść, albo spin i warczenia jeden na drugiego?
Rozwozisz w zimę, autem na letnich oponach po dwóch sezonach… Rozwalisz przypadkiem auto to dostajesz 6 pkt karnych za brak odpowiednich opon i dodatkowo w gratisie 1500 zł kary od szefa „koński zwis” za uszkodzenie auta. A jak będziesz wolno jeździł to wylecisz z roboty, także dużo ryzykujesz jako kierowca ???? jeden wypadek i dwa miechy pracujesz za darmo.
Przeciez auto jest ubezpieczone, a ty jako pracownik Rowniez ( to obowiazek pracodawcy) wiec w razie wypadku koszy pokrywa ubezpieczalnia. Szef nie ma prawa zadac kase od pracownika. Nie dajcie sie (usunięte przez administratora)
Kodeks pracy przytaczasz? A na jakiej umowie się tu pracuje, dosłownie każdy jest na umowie o pracy skoro o nim wspominasz? Nie ma opcji na zlecenie? Nawet dla studenta?
Umowa zlecenie studenci , tak jak wszędzie Umowa o pracę osoby z kuchni badz poszczególne osoby A tak to umowa zlecenie ozusowa Tak jak wszedzie Warunki sa spoko, napiwków szef nie zabiera ,a w wielu miejscach tak jest Kierowca nie przyjmuje zamowien i nie robi produkcji Mega poukladany schemat i kazdy ma swoja dzialke Polecam!
Od czego tu zacząć? Ciężko nawet stwierdzić. Tutaj każdy widzi problem ale nikt nie podejmuje dalszych działań. Przy znajomych i wybitnych osobowościach szef jest najpotulniejszym barankiem, natomiast za kulisami dopiero pokazuje jaki wilk w nim siedzi. Darcie (usunięte przez administratora) na pracowników macie tu w pakiecie. Stałe zatrudnienie? Nic bardziej mylnego. Jak tylko szef będzie przechodził swoje klasyczne załamanie nerwowe i epizod agresji to możecie się pożegnać z pracą. Zwolnienia za nieprzychodzenie do pracy w jedyny dzień wolny w tygodniu macie tu zapewnione. Schrzanisz jedną rzecz i wylatujesz - powód dlaczego nikt nie pracuje tu na stałe. Komentarze jakie padają tutaj w kierunku pracownic są aż wstydliwe do powtórzenia i godne odpowiedzi przed instytucją państwową. Nie ma tu czegoś takiego jak spokojna atmosfera w pracy kiedy szef wkracza do lokalu. Chce się aż kwestionować realia w jakich kierownik lokalu żyje. Przerwa dla pracownika nie istnieje i szacunek do niego ze strony szefostwa również. Omijajcie szerokim łukiem.
mysle ze prawde tu pisza za duzo podobnych opisow ze szef obraza pracownikow i nie daje umowy warto zglaszac takie zachowania do inspekcji pracy czemu tego nie robicie?
To co się dzieje w tej firmie, to jest jakiś nieśmieszny żart. Poniżanie pracownika to w tej firmie chleb powszedni. Co można powiedzieć więcej? Wielokrotnie można usłyszeć jak szef wyzywa pracowników przy sali pełnej ludzi. Czy to jest normalne? Nie. (usunięte przez administratora) siana przez właściciela osiąga zenit.
KAZDY POZYTYWNY KOMENTARZ JEST EFEKTEM NAMOWY SZEFA KTORY MOWI ZE ZA POZYTYWNA OPINIE PRACOWNIK BEDZIE MIEC SZANSE NA PODWYZKE. kazdy negatywny komentarz jest wiarygodny i prawdziwy. pracownikow nie traktuje się tam jak ludzi, tylko jak roboty bez uczuc. polecam posluchac co sie dzieje na kuchni.
A skąd pomysł, żeby te wpisy traktować jako falę nienawiści? Wyjaśnisz, ile szef płaci pracownikowi kuchni, i jak często można tu dostać podwyżkę wynagrodzenia?
Czy można liczyć w Mania Smaku Pizzerie P. Ślązak M. Grzęda s.c. na prywatną opiekę medyczną?
Bardzo poukładana praca - to rzadkość jak na Gastro
Polecam miejsce pracy! Pizzka pyszna, kawa herbata na miejscu. Miła atmosfera. Dbają o detale i szczegóły - można się wiele nauczyć!
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Mania Smaku Pizzerie P. Ślązak M. Grzęda s.c.?
Zobacz opinie na temat firmy Mania Smaku Pizzerie P. Ślązak M. Grzęda s.c. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 47.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Mania Smaku Pizzerie P. Ślązak M. Grzęda s.c.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 46, z czego 10 to opinie pozytywne, 31 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!