Telepizza Poland Sp. z o.o.

Adres: Postępu 6, 02-676 Warszawa

NIP: 5270202489 REGON: 10537583 KRS: 0000011248

Telepizza Poland Sp. z o.o.
3 165 126 5 1

Opinie o Telepizza Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Michał
Nazwa działu: IT
 Opinia

Witam. Razem z żona byliśmy do niedawna pracownikami telepizzy usytuowanej na trakcie brzeskim w starej miłosnej. Ja byłem dostawca a moja żona była szefowa zmiany. Niestety pracowaliśmy bez umowy bo szefostwo obiecywało z miesiąca na miesiąc ze to sień zmieni lecz niestety. Nie chcą nam wypłacić pieniędzy za ostatni miesiąc pracy i szefowa powiedziała żebyśmy się pierd... i poszli sobie do sądu. Nie wiem co mogę w takiej sytuacji zrobić i proszę o kontakt Najlepiej SMS ponieważ nie zawsze mogę odebrać telefon. Napewno oddzwonię. Moje sugestie dla Telepizza Poland Sp. z o.o.: Proszę o pomoc w wyjaśnieniu sprawy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wypłacić zaległe pieniądze.

Pomocna?
Tak2Nie
Kris
 Opinia
@Michał 17.03.2019 12:43

Daj znać. Nie rządzą niczym i nie płacą nikomu. Można ich załatwić w kilka sekund, odezwij się chłopaku!

Pomocna?
Tak2Nie
polak
 Opinia
@Michał 17.03.2019 12:43

napisz jakie są stawki dostawcy

Pomocna?
TakNie
Michal
 Opinia
@polak 04.04.2019 21:37

10zl/h

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michal
 Opinia
@Kris 19.03.2019 11:41

Cześć dzieki za odp w jaki sposób mógł byś mi pomoc w sprawie odebrania tych pieniędzy Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michal
Nazwa działu: IT
 Rekomendacja
@Kris 19.03.2019 11:41

Cześć jak można się z Tobą skontaktować żeby coś zrobic w tej sytuacji pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktoś
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Michał 17.03.2019 12:43

Tak jak mówi szefowa - sąd pomoże. W międzyczasie inspekcja pracy. Nie istnieje praca bez umowy. Zawsze jest przynajmniej umowa ustna.

Pomocna?
TakNie
Cezary
 Opinia

Forum pracownicze nie jest dobrym miejscem do wyjaśniania spraw, od tego jest firma!

Pomocna?
TakNie
LOs angelels
 Opinia

Nie szanują nawet potencjalnego pracownika któremu nie zapłacili a co dalej szczerze nie mam ochoty juz na starcie sprawdzać Ludzie szanujcie sie Umawiacie sie to cholera dzwońcie a nie potem dziwicie sie ze nie macie dobrych pracownikow

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barabaszek
 Opinia

Pracowałem w pizzerii jako kuponista i nie polecam tej pracy. Trzy młode (usunięte przez administratora) robiły za wielkie kierowniczki. Praca po 12-14 godzin, latanie po strefach, wyrabianie norm, narażanie się na (usunięte przez administratora) ze strony mieszkańców klatek schodowych, nie chcieli często otwierać, do tego praca w upale albo w deszczu. Do tego zastraszanie, że jak nie będą wszystkie strefy zrobione, to będzie zwolnienie w trybie natychmiastowym. Po za tym ze strony personelu też było dużo niemiłych uwag, że za długo, że nie są wyrabiane normy itd. I zarobki za godzinę rozdawania to 10.5zł do ręki, czyli prawie 2,5 euro albo niecałe dwa funty. :(

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia
@Barabaszek 05.11.2018 23:57

@Barabaszek, rozumiem, że piszesz o pracy w Telepizza Poland w Warszawie, bo właśnie tej lokalizacji dotyczy ten wątek. Długo pracowałeś w tym miejscu? Jestem ciekawa też, na jaką umowę zatrudniane są osoby na stanowisku, na którym pracowałeś.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Karma, komentarz, do którego się odnosisz, został napisany dość dawno temu. Piszesz z perspektywy pracownika Telepizza Poland czy z innej? @shrek69, nie bardzo rozumiem sens Twojego komentarza. Wygląda na to, że nie pracujesz w tym miejscu, a na forum zbieramy opinie pochodzące głównie od pracowników danych firm.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
deadlynightshade
 Opinia

Pracowałam przez miesiąc w telepizzy w Krakowie, także napiszę, co na ten temat sądzę. Nawet jeśli szukasz pracy dorywczej na wakacje, NIE DECYDUJ SIĘ NA PRACĘ W TELEPIZZY. Jako kelnero-pizzerka miałam marne 7zł za godzinę, zmiany miałam po 5-6 godzin, co mi się zupełnie nie opłacało. Jeśli chodzi o obowiązki... stanie na kasie, odbieranie telefonów, wydawanie zamówień zarówno na lokal jak i na wynos, robienie pizzy, wyciąganie jej z pieca i przygotowanie jej na dostawę. Najgorsze było to, że robiłam wszystko to co kelnerka, a nawet i więcej, a nawet durnych napiwków nie miałam. Do obowiązków dołączało zmywanie naczyń po gościach, zmywanie po innych pracownikach, zmywanie wszystkiego, wieczne sprzątanie lokalu i zapieprz cały czas. nie polecam. Za takie pieniądze to już lepiej siedzieć na kasie w Biedronce, przynajmniej zakres obowiązków mniejszy. Omijajcie telepizzę z daleka. teraz się tylko zastanawiam, co zrobić z ich koszulką. Może spalić?? Byli pracownicy, wypowiedzcie się. O właścicielach lokalu i kierowniczkach zmiany nawet się nie wypowiadam, bo to szczyt chamstwa i pomiatanie drugim człowiekiem.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@deadlynightshade 11.09.2015 02:51

To chyba jakis pomyj spowodowany spadkiem emocji. Ja pracuje w Telepizzy już 6 miesięcy i zamierzam dalej. Napisze kilka słów dlaczego. Pracuje jako pizzero-kasjer. Zaczynałem od stawki 7 zł.(pierwszy miesiąc) a później sukcesywnie stawka wzrastała aż obecnie mam 9 zł. - już nie jest tak źle. Piszesz o ciągłym sprzątaniu - To chyba sobie wystawiasz niepochlebną opinię bo w lokalu gastronomicznym musi być błysk i nie ma uproś - nikt nie chciałby jeść w brudnym lokalu. Co do zmywaka to przecież (z tego co wiem) we wszystkich lokalach Telepizzy są zmywarki więc nie bardzo rozumiem o co chodzi. Piszesz, że nie miałaś napiwków - to dziwne bo ja i moje koleżanki/koledzy mamy. Co prawda nie takie duże o jakich opowiadają na Rynku ale zawsze to coś - a może nie dawałaś z siebie wszystkiego i dlatego nie dawali napiwków - to chyba nie wina Telepizzy. Co do kierowników to pewnie są wymagający (wypowiadam się za lokal w którym pracuję) ale nigdy nie spotkałem się z niczym niestosownym w relacji z personelem. Tak jak napisałem są wymagający ale i też pomocni przynajmniej Ja tak to odbieram. Taka rola Kierownika - musi panować nad wszystkim bo inaczej to byłby bałagan. A tak na marginesie przez ten czas kiedy ja tu pracuję to trochę osób przyszło i odeszło z własnej winy a część poprostu zostało zwolnionych bo powiem szczerze że gdybym ja był kierownikiem i miał do czynienia z pewnymi ludzmi, którzy np. po 2 tygodniach pracy nie potrafią odróżnić sosów i przygotowywać podstawowych produktów to chyba też bym wyszedł z siebie. Myślę sobie, że poprostu Ci nie wyszło i żalisz się tak ogólnie. Wystawiasz opinię negatywną niepotrzebnie bo zatrudniając się zapewne wiedziałaś co będziesz robiła bo na rozmowie rekrutacyjnej jest to przekazywane - na stawkę też się zgodziłaś - więc nie bardzo rozumiem ten wpis. Tak jak każde miejsce dla jednych jest dobre a dla innych nie. Niech każdy wybierze na podstawie swoich własnych doświadczeń a nie przez pryzmat takich niepochlebnych opinii. Co do koszulki to raczej jej nie pal - bo to nic nie da - poprostu albo oddaj do Telepizzy, albo zostaw na pamiątkę-myślę, że pomimo tych sflustrowanych zdań napewno spotkało Cię tam coś pozytywnego. Życzę Ci powodzenia a ja dalej pracuję dla Telepizzy bo to fajna firma dla młodych osób które chcą zdobyć doswiadczenie w firmie która daje dobre podstawy do rozwoju w przyszłości.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karma
 Opinia
@pracownik 15.09.2015 03:12

Jestem pelna podziwu ze mozna napisac taki artukul i spokojnie spojrzec w lustro..szczerze to pisze o soba nie pracujaca w lokalu...karma wraca :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Gutek, co chcesz powiedzieć poprzez swój wpis? Czy dotyczy on firmy Telepizza? Jeżeli tak, to pod jakim względem? Proszę Cię o uzasadnienie Twojej opinii pozostawionej na tym forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gutek
 Opinia

Idealnych firm nie ma. Jak to w życiu zawsze może coś się zdarzyć niezbyt miłego.

Pomocna?
TakNie
Paweł
 Opinia

Muszę przyznać przedmówcom rację. Pracowałem w Radomiu. Tam jeszcze lepiej - 2 zł / h i 4 zł za kurs. Jak nie było zleceń to skrobanie kuwet, rozpakowywanie towaru, robienie porządku w chłodni (w mrozie), nierzadko układanie składników na pizzy, pakowanie jedzenia w pudełka, szykowanie sosów, odbieranie telefonów z jednoczesnym nabijaniem w systemie zamówień itp. - to wszystko za 2 zł / h! A jak raz byłem najlepszym pracownikiem miesiąca to wygrałem... pizzę :) + samochód trzeba było mieć swój. Bajka o napiwkach mówiła, że starczy z nich na paliwo, ale czasem nawet na połowę nie było.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

Zastanawiasz się czy warto podjąć pracę w Telepizza? Przeczytaj, co oferuje Ci pracodawca - http://www.telepizza.pl/kariera

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracował w Krk
 Opinia

Ponieważ o Telepizzy w Krakowie stronki z opiniami nie znalazłem to dodam opinię pod Warszawą. Zaczynając od początku pracowałem na umowie zlecenie w jednym z krk oddziałów przez około 2 miesiące. Jedyne plusy jakie miała dla mnie ta praca to to, że lepiej poznałem topografię dzielnicy, było to jakieś niby pierwsze doświadczenie i atmosfera była w miarę ok, ale co do warunków to muszę się wypowiedzieć. Po 1 na początek kierowca kat B nie dostaje od razu umowy, ma bodajże 2 dni próbne (co jest NIELEGALNE ze strony pracodawcy) za które całe szczęście dostałem wynagrodzenie. Po 2 wynagrodzenie - 4zł za godzinę i 3zł od kursu to jest jakieś wynagrodzenie? To nawet nie jest stawka, dlatego nikt wam nie powie z tych co tam pracują ile zarabia, ponieważ pan właściciel zarabia kokosy, jest w firmie raz na tydzień i jeździ sobie wypasioną furą, a reszta na to pracuje. Za przeproszeniem, ale kieszonkowe miałem wyższe czasami niż wypłatę z tej pracy. Po 3 samochody - rzecz jasna są. I nic by nie było w tym dziwnego gdyby nie to, że są zarżniętymi gruchotami które w życiu nie powinny przejść przeglądu. Z całym szacunkiem do Fiatów Seicento i Cinquecento i Nissana Micry, ale to czym tam jeździłem miało tylko ich nazwę, bo nie wiem z ilu innych się składało i czy kiedykolwiek ktoś wymieniał tam hamulce czy olej. Po 4 sama pizza - musi być na czas i ciepła, a którego kierowcę za taką stawkę by to obchodziło, jeszcze za pośpiech mandat dostanie taki, że nawet najniższy w taryfikatorze czasem dwukrotnie przekroczy tygodniową stawkę i jeszcze marudzący klienci, proszę was - darujcie kierowcy, to nie jego wina że szef nie da wyższej stawki bo auto się samo nie spłaci. Po 5 nie dajcie sobie na ewentualnej rozmowie wmówić, że z napiwków się tam wyżyje, kłamstwo prosto w oczy, w większości płacą kartą lub zamawiają online, a jak już gotóweczką to wyliczone i jeszcze jako że krk miasto specyficzne to na różnych niebezpiecznych klientów można trafić. A jak kolega rozbił auto, bo hamulce nie zadziałały to nie szef płacił tylko on - ciekawe z czego. Po 6 kierowca poza dostarczaniem pizzy ma ją zapakować, wziąć dodatki których nikt mu nie pokaże, obsługiwać telefonicznie i jeszcze poza tym sprzątać pudełka po cieście - paranoja - za 4zł za h. Poza tym dla osoby panicznie poszukującej pierwszego tego typu doświadczenia polecam, wiele się nauczysz i o jeździe i o realiach pracy w PL. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byebye tp
 Opinia
@pracował w Krk 22.01.2017 18:04

W Katowicach dokładnie taki same stawki i warunki. Z tym, że jeździ się na skuterach, które rozpadają się w trakcie jazdy. Przegląd musi być opłacony do łapy bo normlanie człowiek nie puścił by na drogi takiego złomu. Że menagerowi nie szkoda czyjegoś życia... No ale mowa tu konkretnie o lokalu na mikołowskiej jakby ktoś czytał. Co do ekipy to ciężko powiedzieć, bo średnio jedna osoba pracuje tam tydzień. Pani władczyni Żaneta dostaje na pracowników pieniądze od TP ale i tak płaci jakieś marne ochlapy. No ale jak dziennie zużywa jeden cały podkład żeby zatapetowac twarz to jej się nie dziwię. AHA, jak jej podpadniesz to wymyśli całkiem ciekawe newsy na twój temat. Oczywiście wyssane z wytipsiwanego palca. Poza tym zanudza gadkami o życiu innych pracowników i meczy wychwalajac swojego szczuropsa. W trakcie jej zmiany głównym jej zadaniem jej zdobywanie punktów w produkcji ziemniaków na jej internetowej farmie. No i fejsbuk. Z całego serca nie polecam, chyba że ktoś lubi odwalać za kogoś robotę

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
makrela 6
 Opinia

zarobki w dużej mierze przyjacielu zależą od stanowiska, ale jak ci źle na twoim niskim to teraz szukają na stanowisko Manager ds. Marketingu Handlowego w Warszawie

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ehhhhhhh
 Opinia

Niskie zarobki, duży zakres obowiązków. Więcej pizzy z telepizzy nie zjem. Nie polecam. Sanepid powinien się tym zająć.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tini1916
 Opinia

Powiem tak pizza u nich zrobiła się okropna i co najgorsze droga. Obsłucha jest nie miła. Kupowaliśmy pizze od 10 lat a teraz jest to jakiś syf ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ania
 Opinia
@Tini1916 24.08.2016 21:38

Ale wszędzie tak jest? Gdzie zamawiane?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia

Tak taką stawkę narzuca telepizza obiecuje tez premie za wyrobie 100 % założenia finansowego i spełnienie zadań wyznaczonych przez sv. Jedno z dniach zawsze jest serwis czyli czas dojazdu do klienta. Ty odpowiadasz za to zawsze musisz zmieścić się w 30 min niezależnie ile masz zamówień a na koniec miesiąca wylicza ci czy nieprzesypales godzin dostawców. Praca jest naprwnę komunistyczna, warto odwiedzić pizza hut,kfc itp i wyciągnąć wnioski. Ty jako szef będziesz stał i kręcił placki,wejdą ludzie na lokal musisz szybko otrzepać ręce i lecieć obsłużyć kasę oprócz tego odbierać telefon do 3 dzwonka bo jak trafisz na tajemniczego klienta to pójdzie informacja do centrali i juz po premii. W innych sieciowkach każdy odpowiada za coś a w telepizzy jesteś zwykłym murzynem.proponuje abyś odwiedził lokal i poobserwował specyfikę pracy przez godzinke

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia

1900 i jesteś sam sobie szefem bo masz tylko dostawce i cala zmianę robisz pizze na czas i myjesz gary przy ciągłej rotacji nikt tam nie chce pracować. Pani która rekrutuje obiecuje złote góry a w rzeczywistości okazuje się ze jesteś zwykłym pizzerem i robisz wszystko

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia

1900 i jesteś sam sobie szefem bo masz tylko dostawce i cala zmianę robisz pizze na czas i myjesz gary przy ciągłej rotacji nikt tam nie chce pracować. Pani która rekrutuje obiecuje złote góry a w rzeczywistości okazuje się ze jesteś zwykłym pizzerem i robisz wszystko

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia

Około 2 tys. Kierownik jest tylko na papierze w rzeczywistości dla cięcia kosztów musisz wyrobić normę z ilością wykreconych placków i odebranych telefonów. Na koniec miesiąca zamykasz miesiąc do późnych godzin nocnych i rano musisz przyjść znowu na otwarcie miasiąca. Jeśli nie wyrabiasz założeń dziennych na utarg ciągle musisz się tłumaczyć! Firma ogólnie jest miła na początku a potem traktują ludzi jak murzynów. Dla nich liczą się cyfry a nie człowiek.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ex-dostawca
 Opinia

Pracowalem jako dostawca z wlasnym samochodem w telepizzy w Bytomiu. Stawka 2,6 brutto/h + 4,4 brutto za kurs (rozliczane jako ryczalt). Zarobki przy 15-20 dniach w pracy to spokojnie ok 2tys netto. Byli i tacy co spokojnie wyciagali ponad 3 jesli to byla ich jedyna praca, a i tak wiekszosc osob traktowalo to jakos prace dodatkowa. Jesli uwazacie ze to malo to sie nie dziwie ze jest takie wysokie bezrobocie... Co do warunkow pracy i presji ze strony przelozonych - jak ktos jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wolowa to w kazdej pracy bedzie plakac jaki to szef zly i warunki fatalne. Ja osobicie problemow z kierownikami/szefami zmiany nie mialem, trzeba sie tylko umiec inteligentnie postawic gdy jest jakis konflikt. Oczywiscie praca w 50 stopniowym upale w lato do przyjemnych nie nalezy... ale to dotyczy bardziej pizzerow/kierownikow ktorzy siedza tam na okraglo. Dostawca ma sie tam zdecydowanie najlepiej jesli chodzi o zarobki/czas pracy. Napiwki pokrywaly praktycznie koszty paliwa, max 100 zl do dolozenia z wyplaty, chyba ze masz auto na gaz to jestes nawet na plusie. Prace dostawcy polecam zarowno jako prace stala jak i dodatkowa/dorywcza.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sandrusia
 Opinia

Tylko że nikt z Tele się tym nie przejmuje i w tym problem kontrakt menadżerski z odrębnym kierownikiem większego wpływu wywrzeć i narzucić TP nie moze tylko tyle co zostaje ujęte w treści kontraktu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sandrusia
 Opinia

No niby tak arka ale jeżeli ktoś Cię zwodzi z miesiąca na miesiąc obiecując co innego a potem i tak okazuje się że nic z tego i czekasz jak kretyn na inną propozycje ze strony kierownika. .to wlaśnie to jest nie fair..owszem papiery podpisujesz ale umowa ustna też obowiązuje..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sandrusia
 Opinia

Od jakiegoś czasu pracuje w lokalu telepizza na kontrakcie jako szef zmiany..Praca sama w sobie nie jest zła ale..praca na zleceniu, za mInimalną stawkę,jednak praca którą wykonujemy nie odzwierciedla sie w zarobkach.. nikt nie zwraca uwagi na detale jak można czegoś wymagać skoro nikt inny tego nie respektuje.Pracownicy robią co chcą,nie przychodzą do pracy zawalają zmiany a Ty radź sobie sama..koszmar!kierownik nie potrafi wyciagnąć konswkwencji z takiego zachowania..stawka u nas dostawcy to 2,20 brutto za godz i 3,50 brutto za kurs.Tankują za swoje tipy..czy to nie dziwne,jednak nikt nie potrafi się wypowiedzieć w tym temacie wszyscy wola trzymać buzie na kłudkę.Rozmowy nie pomagają nawet z Sv.Nikt się sytuacją naszą nie przejmuje..!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dostawca
 Opinia

Dużo piszecie tu pierdół wymieszanych z prawdą. Pracowałem w lokalu na Miodowej 23 i szczerze mogę powiedzieć, że wszystko oprócz atmosfery jest porażką. Co do pieniędzy... ktoś napisał 9 zł/h + 3.5 zł, jest to bardzo interesujące, bo ja miałem wyłącznie 7 zł/h (skuter firmowy). Przy 40h/tydz. możesz liczyć na maks 1200 co jest szczególnie żenujące ze względu, że same napiwki miesiecznie wychodzą ok. 600 zł. Co do Pana Walczaka... Zero poszanowania dla pracownika + wałki na każdym kroku. Nie wiem jak jest w innych "restauracjach" tej sieciówki ale dla Walczaka jesteś robotem, który ma (usunięte przez administratora). Wszystko robione oczywiście po kosztach, dodatkowe koszta poza rachunkiem, a sama umowa jest wyłącznie formalnością

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Beata Kozioł
 Opinia

Wszystko fajnie, tylko dla mnie wszystkie komentarze nie podpisane czyli anonimowe nie mają żadnej wartości, bo niestety w ten sposób można napisać wszystko, ale skoro ktoś się nie podpisuje to oznacza że pisze nieprawdę i boi się konsekwencji pomówień.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
deadlynightshade
 Opinia

A poza tym sama się zwolniłam bo się tam wytrzymać nie dało. Także nie wiem skąd takie wnioski wysnuwasz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
deadlynightshade
 Opinia

Jakoś nie chce mi się wierzyć w obiektywność tej opinii. A koszulkę już wyrzuciłam. I jeszcze raz gorąco odradzam zarówno pracę tam jak i jedzenie tej pizzy, chociaż tego nawet pizzą nazwać nie można.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PracaW.Centrali
 Opinia

Witam, Jak w opisie, pracowałem na Infolinii w Telepizzy czyli na Centrali. Mam dobre wspomnienia bo atmosfera jest taka jak powinna być, ludzie są dla siebie mili, z Panią Dyrektor każdy na "ty", więc jest rodzinnie:) Minusy: Brak szkoleń na stanowisku, jeśli mam nazwać te szkolenie które było prowadzone to gorszego w swojej karierze jeszcze nie miałem...Umowa o praca? Tylko dla osób z orzeczeniami o niepełnosprawności, tak to standard umowa zlecenie 12-14 brutto, praca jest w biurowcu ale dla tych co mieszkają po drugiej stronie Wisły niż Mokotów to powodzenia z dojazdem, praca nie jest na typowej "słuchawce" normalny telefon stacjonarny, tak naprawdę obijasz się 8h na 1 zmianie bo mało jest telefonów a na 2 udajesz że pracujesz bo szefostwo patrzy...raporty? jeden na miesiąc, reklamacje ciągle te same o produkcie...przyznam szczerze pizza w Telepizzy kompletnie odbiega od jedzenia....nie polecam ale samą pracę w firmie polecam chodź zarobki są małe jak to w korporacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
daruss4
 Opinia

Witam, Ile zarabia z-ca kierownika, a ile kierownik?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zatrudniona
 Opinia

Na początku chcę zaznaczyć, że pracuję w lokalu franczyzowym, w lokalach własnych pewnie jest gorzej, bo nie ma z kim się dogadać, wszystko ustala Warszawa. * Dostawca - stawka na samochód firmowy 10 zł/h brutto, przy samochodzie własnym dochodzi kilometrówka 50 gr/km netto. Głównym zadaniem jest rozwożenie pizzy, pakowanie jej i pozostałych rzeczy z zamówienia (napoje, sosy itp.) do termosu. W wolnej chwili składanie kartonów, rozlewanie sosów, zszywanie ulotek, dokładanie napojów do lodówki, skrobanie kuwet od ciasta. U nas jest taka zmiana dostawców, że nie opłaca nam się uczyć ich odbierania telefonów (strasznie trudna sztuka ;)). Na zakończenie dnia pomoc w sprzątaniu lokalu. * Pizzero-kasjer - chyba 8 zł/h brutto i ekwiwalent za pranie 1 zł/h. Podstawowe zadanie - obsługiwanie kasy, robienie pizzy, przyjmowanie zamówień telefonicznych, dbanie o porządek na kuchni. Czasami, przy dużym ruchu, skoczenie z zamówieniem do klienta, jeśli jest gdzieś blisko. Jeśli dostawca nie ma czasu, to rozlewanie sosów i składanie kartonów. * Kuponista (hostessa) - rozdawanie ulotek klientom do ręki, 10 zł/h brutto. U nas nie ma osoby, która roznosiłaby ulotki po domach - robi to firma. * Szef zmiany - 10 zł/h brutto i 1,8 zł/h netto ekwiwalent. Obowiązki: wszystko to, co pizzero-kasjer plus: codzienne przeprowadzanie inwentaryzacji, układanie grafików, składanie zamówień na produkty, przyjmowanie i szkolenie nowych osób. Dodatkowo odpowiedzialność za pozostałych pracowników i ciągłe tłumaczenia, dlaczego klient czeka 1,5 godz. na pizzę (cóż, takich mamy dostawców, że jadą na kurs 40 min, kiedy ja, jadąc samochodem, pokonuję ten dystans w 15-20 min...); odpowiadanie na skargi. Niektóre osoby po kilku latach pracy mają 11 zł/brutto. Plusy pracy w Telepizzy: - Przede wszystkim można nabrać doświadczenia, dla osoby tuż po szkole jest to świetna praca. Można też dorobić, jeśli ktoś ma już jedną pracę, ale potrzebuje kasy. - Elastyczny grafik - dostawcy pracują od 10 do której mogą albo od której mogą do zamknięcia lokalu. Czasami środki lub całki (jeśli chcą). Można zadzwonić, spytać, czy jest ruch i przyjść sobie później, jeśli akurat nie chce nam się pracować danego dnia. Można być od pierwszego kursu i się wyspać. Działa to też w drugą stronę - czasami dzwonimy z pytaniem, czy ktoś może się pojawić w pracy mimo dnia wolnego, ponieważ ktoś wypadł/zrezygnował/miał wypadek/jest duży ruch. Ale nikt nikogo nie zmusza i nie grozi zwolnieniem. - Umowa zlecenie - to jest moja subiektywna opinia. Aktualnie się uczę, więc dzięki temu mam wyższą stawkę, żadnych urlopów nie potrzebuję, L4 też nie, bo praktycznie nie choruję, a przynajmniej w razie czego każdego dnia mogę się zwolnić, gdyby coś mi nie przypasowało. Nie mam ochoty wiązać się z pierwszą lepszą firmą trzymiesięczną umową... Minusy: - Dla niektórych brak umowy o pracę. - Dosyć niskie stawki, szczególnie dla dostawców i w lokalach własnych (chociaż tam są też umowy o pracę dla niektórych, chyba cały czas płacą za kurs). - Nerwy, stres i presja czasu; z mojej perspektywy wnerwianie się na dostawców, którzy chcieliby tylko siedzieć na tyłku, a mieć płacone 20 zł/h. Zamieść nie, umyć podłogi na koniec dnia nie, naczyń pomyć nie. (W domu też nie sprzątacie...?) Z drugiej strony przez duży ruch leci szybko czas, adrenalina też ma swoje plusy - praca nie może być nudna :) - Z tego, co wiem, w lokalach własnych płaci się za wszystkie braki, co jest chore, bo kula mała warta jest 50 gr, a nabija się ją jako placka za 6 zł! U nas jedyne, co odkupujemy (jako szefowie), to napoje i pokrywamy manka, ale z reguły z napiwków nam na to starcza. Wszystko zależy od nastawienia. Jeśli ktoś w wieku 19 lat oczekuje 3000 za nicnierobienie no to sorry. Ja miesięcznie jako szef zmiany wychodzę 1800-2200 zł i jest to dla mnie duże wynagrodzenie jak na ten wiek i niewielkie doświadczenie. Nie wiem także, skąd narzekania na to, że trzeba sprzątać; logiczne jest, że jak narobiło się syfu przez cały dzień pracy, to potem trzeba to po sobie uporządkować. No naprawdę ciężko to zrozumieć? Niby jestem zastępcą kierownika, a też myję naczynia, podłogi czy lodówkę i jakoś nie odbieram tego jako ujmy na honorze. Zresztą w KAŻDEJ pracy robi się wiele rzeczy poza tymi zapisanymi w umowie. Jako że jest to praca w usługach, trzeba użerać się z klientami, którzy po pierwsze nie są wybitni, po drugie nie potrafią czytać ze zrozumieniem, a po trzecie oczekują gruszek na wierzbie. I często cwaniakują. Ogólnie o samej Telepizzy jako gastronomii - jedzenie końca pleców nie urywa, zwłaszcza na dostawie, gdzie pizza robi się dość miękka (w lokalu pozostaje chrupiąca). Cenowo różnie - czasami drogo jak cholera (24 zł za pizzę 30 cm w dostawie), czasami tanio (6 zł za małą 21,5 cm, w piątki średnia za 12, dwie 43-centymetrowe za 40 zł i inne prom

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Telepizza Poland Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • Telepizza Poland Sp. z o.o.
  • Postępu 6
    02-676 Warszawa

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny