Praca w InPost CC.
1. Wyznaczają Ci wskaźniki, ktore musisz zrealizować jeśli chcesz dostać premię - uwaga maksymalna premia to 15 % od podstawy - uwierzcie mi jest niewielka, ponieważ najczęściej zatrudniony ma podstawę na poziomie 5100-5500.
Podkreślam, że zazwyczaj i tak zostanie zrobione wszystko, by premia nie zostala przyznana.
2.Teoretycznie co trzeba zrobić aby premie otrzymać w skrócie? Odpisać na daną ilość e-mail na godzinę, odebrać określoną ilość połączeń aby średnia rozmów spinała sie na danym poziomie. Dodatkowo musisz odpisywać na czaty - może ich byc 4 lub 5-6 naraz jeśli obsługujesz w języku angielskim.
Na infolinii rozmawiasz z kurierami i klientami. Liczy się szybkość obsługi i absolutna proklienckość.
Nieważne, że paczka ledwo nadana i klient niezadowolony, że jeszcze nie dotarła - działamy wbrew jakiemukolwiek rozsądkowi😊 i wiele innych kuriozalnych akcji można wymieniać ale po cóż.
3. Zaangażowanie.Musisz się wykazać - czyli.. niewiadomo co robić, to taki ukryty haczyk aby uwalić premie. Twój bezpośredni przełożony decyduje czy dostaniesz wiecej premii czy nie.. czasami mimo niesamowitej jakości w obsłudze Klientów, super podejścia, przyuczania innych konsultantów do pracy - stwierdzą, że należy sie jednak tylko 10%. Wiecie.. prawdopodobnie trzeba wchodzić głęboko wiadomo gdzie aby premia była wyższa. Dodatkowo zostawać na każdych nadgodzinach i byc dyspozycyjnym w dni wolne gdyby ktoś sie odezwał w sprawie służbowej na Telegramie - tak moi drodzy, bo tak naprawdę większość spraw załatwiana jest przez Telegrama.
4. Te firme oceniam najniżej pod kątem środowiska pracy - atmosfera leży. Pracownicy sa rozwaleni psychicznej i żadna ankieta satysfakcji tego nie wykaże - kiedy firma zrozumie, że takie ankiety nie sa miarodajne tylko dana firma zgarnia hajs za wykonanie badania. Eh.
5. Rotacja, ciche zwolnienia ot tak, najlepsze sa te zwolnienia gdzie pracownikowi nie przedłużają umowy po dwoch latach - dobrze to HR wymyślił, nie muszą sie później męczyć z osobnikiem na czasie nieokreślonym ;)
6. Z czystym sumieniem to napiszę - najgorsza kadra zarządzająca z jaka miałam doczynienia i te spotkania, na których niektórzy kierownicy nie potrafią nawet składnie odczytać e- mail na forum. Nie wierzę, ze to stres - zwłaszcza, że siedzi ktoś jak Lord rozwalony na krześle. Po prostu niedbalstwo i lenistwo, postawa ktora budzi niesmak zwłaszcza, że tyle wymagają od ludzi ja niższych szczeblach.
Nie liczcie na kontakt z przełożonym jest on zwykle utrudniony, ponieważ szefostwo ma tyle spotkań, że co chwila słyszy sie, że maja spotkanie, spotkania po spotkaniu, po callu itd. i tak im leci cały dzień.:)
Chyba, że jesteś no wiadomo kim.. i chcesz po prostu poplotkowac z szefem o innych pracownikach to pewnie uda się wykroić troszkę czasu.
Brak inteligencji również tej emocjonalnej kadry kierowniczej jest na wysokim poziomie
🤭
Co więcej.. szkoda.
Firma ma potencjał by tworzyć zespoły silne i zadowolone z pracy.. ale niestety dopoki nadał panuje prl i jedna osoba potrafi doprowadzić, że cale cc trzęsie sie w progach a kierownicy czmychają jak tchórze zamiast uczestniczyć w konstruktywnym dialogu to nic z tego nie będzie.
Współczuję wszystkim Działom, bo wiem, że w większości tak jest. Ciśnienie, nieprzyjemna atmosfera, zachowania, które demotywują pracowników. Cieszy mnie to, że jest rotacja w zatrudnieniu - oznacza to, że ludzie po prostu szukają lepszego pracodawcy.
Za takie pieniądze spokojnie znajdziecie naprawdę dobrą pracę tylko nie bójcie sie zmian.
InPost odradzam jako pracodawce. Nawał pracy - bardzo slabe wynagrodzenie, słabe zarzadzanie, brak realnego wpływu na decyzje i nowe rozwiazania, BARDZO nieprzyjemna atmosfera w pracy. To chyba jedyna wielka korporacja, która na swieta dala jakies 150 zl w doładowaniu na platformie benefitowej 😂
Przepraszam, z tego smieje sie do dziś - ile można posiadać, zarabiać i być tak skąpym jeżeli chodzi o takiego giganta :)
Jeżeli chcesz sie nauczyć jak szybko pracowac i wyłączyć myślenie - to praca idealna dla Ciebie.
Włącz do tego piosenkę "jestem robotem z.. w Sobotę" tekst oddaje wszystko co wyniesiesz z tej firmy + traumy.
Przykre lecz prawdziwe.
Zaskakujące jest jednak to, że są osoby, ktore kurczowo trzymają sie tej pracy, chociaż widac, że z każdym dniem uchodzi z nich co raz wiecej życia!
Może jednak chodzi im o nadzieję? Że coś zmieni sie w tej firmie?pierwszy krok - Polecam z całego serca wymienić kadrę zarządzającą w tym cc - szkoda pracowników.
Udanego peaku w tym roku!
Ahoj!