Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna

Warszawa

Opinie o Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna

aa 2014-03-15 20:56:39
I jak sie sprawa zakonczyła?
9
ROBERT 2015-01-04 01:27:52
zagadzam sie z postem ,ktory mowi o tej kancelarii ,ze zalezli sobie sposob na kryzys.Najpierw brzydki czlowiek z tej kancelarii przyszedl do mnie z policją aby zabrac mi znaczki z logiem marek firm motoryzacyjnych.Pozniej napisano mi,zebym zawarl z nimi ugode :czyli przedstawil faktury na zakup tych produktow i spalil reszte znakow ktore mi pozostaly w obecnosci ich przedstawiciela ,ktore udalo mi sie schowac.Chcieli abym poprostu zakapowal producenta ktory mi to sprzedawal.Zachowuja sie jak urzednicy skarbowi,chca grzebac czlowiekowi w dokumentach.Poprostu zastraszaja.Olalem ich zupelnie ,zadnej ugody nie podpisalem i w konsekwencji nic nie ugrali z ustawy 305 ustep 1 i 3.Nie posiadaja w ogole zadnej wiedzy na temat tej ustawy,zastraszaja i zachowuja sie jak gangsterzy żadajacy haraczy.Marna firemka .
10
ilona 2015-03-14 15:07:01
FIRMA ZAJMUJE SIE WYSZUKIWANIEM PRAWNYCH SZTUCZEK NA PRZEDSIEBIORCOW SPRZEDAJACYCH PRODUKTY MARKOWE PRZYSYLAJA POLICJE KTORA KONFISKUJE TOWARY A POTEM PROPONUJA UGODE
3
Reni 2015-05-05 13:03:58
Witam,
Dokładnie tak jest. Do mnie do firmy też przyszedł mały, brzydki chłopek wraz z asystą policji, której kazał zarekwirować towar za ok. 70 tyś. zł. Podobno "mały" reprezentował dobro takich marek jak. Tommy Hilfiger, Diesel i Pandora. Towar tych marek posiadałam. Rozumiem działają na rzecz dobra swego klienta. I nie byłoby nic w tym dziwnego gdyby nie fakt, że pan Dariusz K. kazał zarekwirować dodatkowo towar marki Calvin Klein, której nie reprezentował. I co? Jeszcze tego samego dnia po przedstawieniu faktur, meili i pełnej dokumentacji dotyczącej towaru z OSKARŻONEGO stałam się POKRZYWDZONĄ. Towar trzymano mi 8 miesięcy i oddano (był oryginalny). W kwietniu zarekwirowano towar w grudniu oddano a w lipcu kancelaria przysłała pismo dotyczące ugody, którą mam podpisać i jeszcze mam zapłacić zadośćuczynienie. Cała akcja była podczas wizyty klientów - JUŻ NIE WRÓCILI. Oczywiście ja to w małych mieścinach wieść się rozniosła, że prowadzę lewe interesy i wiele innych przykrych słów. Wpadłam w długi bo nie miałam towaru którym mogę obrócić a raty kredytowe musiałam spłacać (kredyt obrotowy na zakup tegoż właśnie towaru itd. Na policji powiedzieli, że mogę pozwać pana Dariusza K. z powództwa cywilnego za naruszenie moich praw. Nie mam kasy na prawnika a należałoby mu się! To tyle o kancelarii i ich pracownikach.
8
j.16 2015-06-13 10:47:05
czy moge prosic o jakis kontakt do Pani
Zibi 2015-06-22 12:49:09
Właśnie dostałem od tej kancelarii wezwanie do zawarcia porozumienia - jak piszą mając na uwadze toczące się postępowanie w zakresie zatrzymanych produktów naruszających prawa ochronne na znak towarowy zarejestrowany na rzecz poszkodowanego. Tak jak powyżej, ktoś zobaczył na moim stoisku 3 (słownie trzy)koszulki z podobizną bohatera filmowego i nasłał policję, która zabrała te koszulki i po paru dniach - Zamiast z policji, to od tych panów dostaję wiadomość, a raczej jakieś pokrętne sformułowania, których nawet do końca nie rozumiem, bo na jednej stronie sugerują wpłatę 1000 zł, a drugim druku równowartości 100 euro. Wszystko to jakieś pokręcone, czy macie doświadczenie z nimi? Jak potraktować to wezwanie - może zgłosić na policję, że próbują coś wymusić, kiedy chyba sprawa jest jeszcze w toku. Czy kancelarie prawne stanowią prawo w tym kraju przed organami do tego wyznaczonymi?
PS.
Czekam na wasze opinie
rika 2015-07-24 22:38:45
mam podobna sytuacje ale z tego co się orientowałam u adwokata to oni chca wyrwac kase prokurator był bardzo zdziwionym tym pisme które dostałam od grzelki i wspólnicy jak mozna zniszczyc towar na swój koszt skoro jest w posiadaniu policii
2
kolo 2015-07-27 22:00:27
i co wyszło u pana z ta sprawa
1
Zibi 2015-07-28 19:03:53
Nic nie zapłaciłem - Policja wezwała mnie na przesłuchanie, spisała zeznania i sprawę oddała do sądu - To sąd zadecyduje o winie i ewentualnej karze _ Nic nie wpłacajcie dla tej kancelarii, bo i tak , jak sprawa ma się odbyć , to odbędzie - bez wyrzucania tysiąca w błoto.
4
riko 2015-07-30 17:38:23
jakis namiary do siebie da mi pan
1
kalina 2015-10-07 21:15:11
To ja Wam opiszę dokładnie procedurę naciągania przedsiębiorców.
Z Firmą Grzelka współpracuje pewien Pan spod Łodzi. Współpraca ta polega na tym, że ów wspomniany Pan w adidasach o imieniu Dariusz prowadzi działalność gospodarczą, a zarabia na prowizji, którą otrzymuje od firmy Grzelka. Skąd ta prowizja? Z odszkodowań jakie płacą ludzie.
Otóż kancelaria Grzelka wcale nie ma zamiaru pilnować interesu firm, które reprezentuje. Jego działania ograniczają się do nadania rozgłosu i sprawienia wrażenia, że są gorliwym obrońcą ich praw. W rzeczywistości wygląda to tak:
Pan Dariusz wyszukuje firmy, które handlują towarem , których znaków towarowych chroni kancelaria Grzelka. Znajduje i zgłasza na policję, że rzekomo zostało popełnione przestępstwo (w kręgu policji łódzkiej jest znany) potem policja występuje do kancelarii Grzelka, czy występuje ona w ochronie interesów swych mocodawców. Kancelaria oczywiście występuje w obronie w/w interesów a policja kieruje sprawę do lokalnego oddziału policji gospodarczej, do oddziału w obrębie którego wykonuje działalność przedsiębiorca. Następnie przesyła dokumenty do prokuratury (ma przygotowane ksero w kilkunastu egzemplarzach i tylko ewentualnie podpisują)Dokumenty zazwyczaj powalają na nogi prokuratorów (jest to olbrzymi stos) zwłaszcza tych bardziej prowincjonalnych i aby prowincjonalnie nie wypaść zaczynają się "wykazywać" Zarządzają rewizję, proszą o pomoc w/w Pana Dariusza, który jako "znawca" uczestniczy w przeszukaniu a właściwie je prowadzi. Wyciąga rzeczy, stwierdza, że to podróbki, policja robi protokoły i nie ingeruje w to co wyprawia Pan Dariusz. Potem sprawa już dzieje się sama. Grzelka wysyła już tylko zawezwanie do zapłaty (gdzie człowiek podpisuje już na siebie wyrok, m.in. jest tu przyznanie się do winy) Przestraszeni przeszukaniem ludzie zazwyczaj płacą. Grzelkę już nie interesuje co dalej. Za pracę prokuratora płaci społeczeństwo, za pracę policji płaci społeczeństwo, za bi
15
Reni 2016-03-01 08:52:53
A w jakim celu?
Dopiero teraz odpisuję ponieważ nie zaglądałam tu od momentu napisania wcześniejszego posta. Teraz moją sprawą zajmuje się prawnik i szukam różnych informacji na temat p.D oraz jego pracy dla kancelarii.
4
xxx 2016-03-24 12:41:37
ja właśnie też dostałem pismo identyczne co mam robić w tym przypadku ?bo słyszałem ze są to naciągacze i można im za to wytoczyć sprawę
1
wor 2016-03-24 21:35:04
xxx - Bez względu jak jesteś winny, czy nie - Na pewno nic nie wpłacaj i nie podpisuj, żadnych zobowiązań z kancelarią - Jeżeli to zrobisz, a będziesz miał ( na pewno sprawę w sądzie, zakładają na koszt państwa) - Będzie to dowodem przyznania się do winy, a być może wcale nie jesteś winny - To oceni sąd i tylko sąd może Ci zasądzić, lub uniewinnić - I jeszcze jedno na pierwszym posiedzeniu - nie zawieraj z nimi żadnej ugody.
PS.
Ludzie jeżeli przestaniecie karmić trolla - On zdechnie, bo jedynie o co ta kancelaria dba, to żebyście dali się naciągnąć na tysiąc złotych - Jeżeli jesteście poszkodowani niesłusznie przez te osoby - Zbierzcie się, i zróbcie im proces zbiorowy - Tym bardziej, że naciągają wszystkich podatników w tym kraju aby opłacali z podatków - Sprawy, które przegrywają nie inwestując w nie ani grosza.
2
KPN 2016-03-26 07:06:21
Zgadzam się,ta kancelaria to naciągacze- robili mi sprawę- Nic im nie zapłaciłem, a sąd mnie uniewinnił - Cały ten Dariusz w adidaskach, mały gejowaty niedorostek nawet nie ma w co przyp... dolić. Nie wpłacajcie tym naciągaczom ani grosza.
xxx 2016-03-26 19:38:03
KPN ----->a sprzedaż odbywała się na allegro przy działalności u ciebie ?u mnie tak było a też mogę się bronic ze nieświadomie sprzedawałem osoba która mi sprzedawała mówiła ze jest oryginał w 100 % bo wystawi mi fv na wszystko jak się to wszystko odbywałoZ P DARIUSZEM ŚMIESZNYM opisz krok po kroku BYŁ U CIEBIE ? DOSTAŁEM WEZWANIE NARZAZIE I MAM 7 DNI NA ZAPŁACENIE IM ŚMIESZNEGO ODSZKODOWANIA TYTUŁEM WYŁUDZENIE HE HE
KPN 2016-03-28 13:34:17
@xxx - I wszystko w temacie, masz faktury, działałeś nieświadomie, towar był z drugiego obiegu, Ty go nie wyprodukowałeś, nie sprowadziłeś - Zostałeś wprowadzony w błąd - Żadne terminy 7 dniowe nie są dla ciebie wiążące - takie pisemko od tej kancelarii do niczego Cię nie zobowiązuje, możesz je dołączyć do sprawy sądowej jako dowód, na próbę wymuszenia na twojej osobie bzdurnych zobowiązań i wyłudzenia nienależnego odszkodowania - Musisz jedynie w mądry sposób udowodnić w sądzie swoje racje - A nawet jeżeli sąd uzna twoją winę być może kara będzie niższa od tego tysiąca, który chcą nachalnie Ci wyrwać. Ostatnie słowo należy do sądu i to on zadecyduje o karze i winie, a nie kancelaria - To , że zapłaciłbyś teraz ten tysiąc nic w sprawie nie pomoże, a tylko ewentualnie wydałbyś oszustom dodatkowy grosz, na który liczą - tak jak na naiwność tych, których udało im się w ten sposób zastraszyć.
xxx 2016-03-30 14:55:09
MI NAPISALI ZE 6000 ZŁ ODSZKODOWANIA JUŻ PRAWNIK SIĘ ZAJMUJE TA SPRAWA POWIEDZIAŁ ZE MAMY SZANSE POZWAĆ TĄ FIRMĘ O WYMUSZENIE I MY TEŻ BĘDZIEMY ZADAĆ ODSZKODOWANIA OD PANA D.....I CO MNIE UCIESZYŁO PO ANALIZIE BIEGŁEGO PRYWATNIE TOWAR JEST ORYGINALNY....TE 6000 ZŁ WYDAM NA PRAWNIKA ALE ICH UJE...BIE....
7
Robert 2016-06-23 17:41:37
Witam! Mam ten sam problem z nimi sprawa jest już w sądzie.czy ktoś dostał ma wyrok czy sąd uniewinnił ?
1
ooooo 2016-06-23 22:43:58
ja miałam sprawe w sadzie i dostałam tylko grzywna nic nie wpłacajcie dla tej kancelarii o tym decyduje sad
4
ROBERT 2016-06-24 13:02:07
WITAM !

O JAKĄ WARTOŚĆ BYŁ PAN OSKARŻONY ? JAKĄ SUMĘ ZASĄDZIŁ SĄD I ILE FIRM NIBY BYŁO POSZKODOWANYCH U MNIE 5 PO 1200 ZŁ KAŻDA ZA 20 KPL NAKLEJEK NA KOŁPAKI I PARĘ BRELOCZKÓW ?
PARANOJA CHCIELI 4400 ZŁ A TERAZ WYCHODZI 6000 ZŁ +KOSZTY + ADWOKAT
KTOŚ MOŻE DOSTAŁ JUŻ JAKIEŚ WYROKI ,POSTANOWIENIA ?
robert z lodzi 2016-06-27 20:35:41
czy ma ktos namiar na tego pana dariusza chcial bym go poznac osobiscie gdzie najczesciej mozna go zobaczyc.bede wdzieczny za info
5
Sebastain Kielce 2016-07-12 19:02:34
JA byłem u adwokata i on powiedział bym zapłacił bo koszty będą większe + karalność. Zapłaciłem i teraz nie wiem który "mecenas " mnie bardziej nacągnał ten mój czy oni. mój też wziął kase.
Kalinowski 2016-07-14 18:00:34
Złodzieje. Chcieli wyłudzić 6000zl .Najpierw donos do prokuratury że niby mamy "lewy" towar, potem wizyta PG z rzekomym znawcą marek i po 2 tygodniach pismo z propozycją ugody. Mam towar legalny z wiadome go źródła i nie daruje chamom. Dzwoniłem do Polsatu do programu interwencja i zgłosiłem do prokuratury okregowej. Ciekaw jestem czy ten prokurator to taki prędki we wszystkich sprawach czy tylko podesłanie przez tą kancelarię.
1
Kalinowski 2016-07-14 18:01:05
Złodzieje. Chcieli wyłudzić 6000zl .Najpierw donos do prokuratury że niby mamy "lewy" towar, potem wizyta PG z rzekomym znawcą marek i po 2 tygodniach pismo z propozycją ugody. Mam towar legalny z wiadome go źródła i nie daruje chamom. Dzwoniłem do Polsatu do programu interwencja i zgłosiłem do prokuratury okregowej. Ciekaw jestem czy ten prokurator to taki prędki we wszystkich sprawach czy tylko podesłanie przez tą kancelarię.
6
Zostaw swoją opinię o Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna