brak logo

Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna

Warszawa

Opinie o Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna

aa 2014-03-15 20:56
I jak sie sprawa zakonczyła?
j.16 2015-06-13 10:47
czy moge prosic o jakis kontakt do Pani
Zibi 2015-06-22 12:49
Właśnie dostałem od tej kancelarii wezwanie do zawarcia porozumienia - jak piszą mając na uwadze toczące się postępowanie w zakresie zatrzymanych produktów naruszających prawa ochronne na znak towarowy zarejestrowany na rzecz poszkodowanego. Tak jak powyżej, ktoś zobaczył na moim stoisku 3 (słownie trzy)koszulki z podobizną bohatera filmowego i nasłał policję, która zabrała te koszulki i po paru dniach - Zamiast z policji, to od tych panów dostaję wiadomość, a raczej jakieś pokrętne sformułowania, których nawet do końca nie rozumiem, bo na jednej stronie sugerują wpłatę 1000 zł, a drugim druku równowartości 100 euro. Wszystko to jakieś pokręcone, czy macie doświadczenie z nimi? Jak potraktować to wezwanie - może zgłosić na policję, że próbują coś wymusić, kiedy chyba sprawa jest jeszcze w toku. Czy kancelarie prawne stanowią prawo w tym kraju przed organami do tego wyznaczonymi?
PS.
Czekam na wasze opinie
rika 2015-07-24 22:38
mam podobna sytuacje ale z tego co się orientowałam u adwokata to oni chca wyrwac kase prokurator był bardzo zdziwionym tym pisme które dostałam od grzelki i wspólnicy jak mozna zniszczyc towar na swój koszt skoro jest w posiadaniu policii
kolo 2015-07-27 22:00
i co wyszło u pana z ta sprawa
Zibi 2015-07-28 19:03
Nic nie zapłaciłem - Policja wezwała mnie na przesłuchanie, spisała zeznania i sprawę oddała do sądu - To sąd zadecyduje o winie i ewentualnej karze _ Nic nie wpłacajcie dla tej kancelarii, bo i tak , jak sprawa ma się odbyć , to odbędzie - bez wyrzucania tysiąca w błoto.
riko 2015-07-30 17:38
jakis namiary do siebie da mi pan
Reni 2016-03-01 08:52
A w jakim celu?
Dopiero teraz odpisuję ponieważ nie zaglądałam tu od momentu napisania wcześniejszego posta. Teraz moją sprawą zajmuje się prawnik i szukam różnych informacji na temat p.D oraz jego pracy dla kancelarii.
xxx 2016-03-24 12:41
ja właśnie też dostałem pismo identyczne co mam robić w tym przypadku ?bo słyszałem ze są to naciągacze i można im za to wytoczyć sprawę
Robert 2016-06-23 17:41
Witam! Mam ten sam problem z nimi sprawa jest już w sądzie.czy ktoś dostał ma wyrok czy sąd uniewinnił ?
ooooo 2016-06-23 22:43
ja miałam sprawe w sadzie i dostałam tylko grzywna nic nie wpłacajcie dla tej kancelarii o tym decyduje sad
Sebastain Kielce 2016-07-12 19:02
JA byłem u adwokata i on powiedział bym zapłacił bo koszty będą większe + karalność. Zapłaciłem i teraz nie wiem który "mecenas " mnie bardziej nacągnał ten mój czy oni. mój też wziął kase.
PAULA 2016-12-30 08:03
Mam ten sam problem , prosze przybliżcie mi sprawe co robić, jak postapić?
i kim jest ten pan co przychodzi z policjantami? z czyjego umocowania działa, w czyim interesie?
++JA 2017-02-14 15:17
Ja też jestem w podobnej sytuacji, nie wiem co robić
++JA 2017-02-14 15:32
A czy pan czeka na sprawę w sądzie , czy pan się przyznał dobrowolnie i poddał się grzywnie?
++JA 2017-02-20 21:38
Dziękuję za odpowiedź, czekam na sprawę, ciekawa jestem , czy Pan miał towar z zastrzeżonymi znakami?
A 2017-02-22 21:28
Jeśli handlujecie towarem oryginalnym to przecież jest możliwość pozwania kancelarii o odszkodowanie wy wyniku poniesionych strat (utrata reputacji, zamrożenie towaru, koszty odbioru towaru z depozytu, etc.). Nikt tego z Was nie robił? Szanse na wygrane powinny być duże.
Oszukany 2017-03-07 20:23
Jak możemy się skontaktować? Mam to samo wiem jak pomóc.
1
Rudi 2017-03-08 10:57
witam, Jak zakończyła się sprawa? wygrał Pan?
Rudi 2017-03-08 11:05
czy ktoś ma już doświadczenia z pozywaniem tej kancelarii? Ktoś już to zrobił? macie jakieś wyroki?
Kor 2017-03-08 11:07
ja też poproszę o pomoc, mam ten sam problem
ooolo 2017-03-28 10:37
mozesz powiedziec czego sprawa dokladnie dotyczyla? Ile chcieli od Ciebie za ugode?
Nie zgodzilas sie, nie podpisalas i slrawa w sadzie zakonczona tylko grzywna, zgadza sie?
kate 2017-04-25 16:44
otrzymałam pismo od tej kancelarii chodzi o sprzedaż zegarków na allegro z wizerunkami spidermana, krainy lodu, minionków itp... co robić ?
ircio 2017-04-27 13:18
Są to hieny które żerują na biednych ludziach które muszą zapieprz ac na takich cwaniak ów warszawskie menda i cccccccwwwwweeeellll
luk 2017-04-27 16:18
Witam. mi też przysłali pismo co robisz dalej ile masz do zapłaty ??
Franzelot 2017-05-19 10:59
Olać to, to jakiś wałek jest. Nic nie podpisywać, nic nie płacić.
Dora 2017-08-17 10:23
Dzień dobry, ja również dostałam pismo z nakazem zapłaty, nie wiem co robić, płacić czy czekać na wezwanie policji?
Zostaw swoją opinię o Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grzelka P. i Wspólnicy Sp.k. Kancelaria Prawna