Atu Service Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe

Łódź

Opinie o Atu Service Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe

zawiedziona 2014-07-31 13:52:18
1400 na rękę ( w tym jedna sobota gratis),pozostałe płatne 90 zł.Praca na trzy zmiany -bez dodatku nocnego.O rejestracji i urlopach zapomnijcie.Dla kilku mężczyzn praca za ciężka,rezygnowali po jednym dniu,to co mówić o kobietach? Ja wykonywałam te same prace co faceci!Obiecują złote góry ;szybkie awanse,zarobki po 2000 zł ,a nie potrafią na czas zapłacić najniższej krajowej.Wypłaty srają po 200,300 zł.do końca miesiąca.Połowa ludzi przychodzi tam po alkoholu -śmierdzi od nich na odległość (zresztą szefowa -p.Halina tez nie odmawia),jedna trzecia -to patologia,która cieszy się,że ma pracę,bo w innym normalnym zakładzie nie dali by sobie rady...Jak tam pracujesz i nie donosisz szefowej ,to jesteś nikim.Dlatego gruby Piotr i Adam pracz są pupilkami szefostwa -wiadomo za co?! Chodzą tylko do szefowej i uprzejmie donoszą!Ja po tygodniu jak zobaczyłam twarze pracowników,to zapytałam się samą siebie -"co ty tutaj robisz kobieto?" Teraz pracuję w innej pralni wiem co to znaczy atmosfera w pracy. Zaległe pieniądze odebrałam dopiero wtedy jak powiedziałam,że przyjdę z Inspekcją Pracy!
7
tomasz 2014-08-22 20:02:00
Pracowałem kilka miesięcy w tej firmie i w 100% potwierdzam opinie tej pani.Jedyną osobą z którą można porozmawiać z szefostwa,to pani Jagoda.Szkoda mi niektórych kobiet,które tam pracują-zasługują na lepsze traktowanie.Sam słyszałem jak szef mówił o kobietach pracujących w firmie "te kur.y". Wypłaty rzeczywiście w ratach,ale do końca miesiąca rozliczają się z pracownikami.Mnie też denerwowała "sobota dla szefa"-czyli jedna gratis.Gdyby za wszystkie soboty płacili 90 zł.to można przeżyć.1600-1700 na rękę można zarobić.W każdej pracy znajdzie się kapuś!Wszędzie dobrze,gdzie nas nie ma...
1
praacujący ta 2014-08-24 08:25:28
Nie polecam!Wypłacanie wypłaty na raty jest celowe,żeby pracownicy nie odchodzili.Jeżeli szefa stać na urlop za granicą,to powinno go stać na wypłaty 10.Ja kilka razy chodziłem i pytałem o podwyżkę i rejestrację.Szefowa p.(usunięte przez administratora)obiecywała,że będzie podwyżka,że pózniej zarejestrują,ale tylko tak mówiła.Zresztą jak można rozmawiać z osobą-która często ma swój świat?To,że rozliczają się z pracownikami do końca następnego miesiąca,to żadne usprawiedliwienie.Wypłata powinna być 10.Ludzie tam są sami sobie winni,że godzą się na pracę w sobotę za darmo!Jak szef taki mądry,to niech sam zapiepsza!Jagoda wcale nie jest święta,też donosi do szefa.Fajne jest to,że często kłuci się z Haliną-podejmując jakieś decyzje!W tym syfie co druga osoba liże dupe szefowstwu,donoszą wszystko.Adam,gruby i piękna kasia są liderami.Jak chcesz tam robić,to nic z nikim nie gadaj,tylko zapiepszaj za najniższą na trzy zmiany i sobotę za darmo!Pije co druga osoba!Ale rzeczywiście,niektórzy na twarzy mają wypisane problemy alkoholowe!Żadnej listy obecności nie podpisujesz,umowy nie masz,wypłaty po 300,200 zł.Roboty od cholery!!!
BYŁY PRACOWNIK 2014-08-26 10:11:53
BRAWO.KTOS WRESZCIE NAPISAŁ CAŁĄ PRAWDĘ O TEJ FIRMIE.SYF,SYF...WYKORZYSTYWANIE PRACOWNIKOW W 100%.CI CO BYLI MĄDRZEJSI JUŻ TAM NIE PRACUJĄ...WLICZAJĄC SOBOTE ZA DARMO,TO LUDZIE PRACUJĄ ZA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ.WYPŁATY NA RATY.SZEFOWA H CZĘSTO NIE WIE CO SIE DZIEJE W FIRMIE.MARCINEK,ADAM ZAPIEPRZAJA PO DWIE ZAMIANY-ONI NAJWIECEJ LIZA DUPE SZEFOWSTWU.GRUBY PIOTREK SZUKA FRAJEROW ŻEBY ZA NIEGO ROBIC.WCZESNIEJ ZAPOMNIELISCIE DOPISAC GRUBĄ BLONDYNE,KTÓRA CZESTO DONOSI JAGODZIE O TYM CO SIE DZIEJE W PRALNI.SWOJA DROGA MUSZĄ MIEĆ NIEZŁE UKŁADY Z SANEPIDEM.NAWET ZA PALENIE ŚMIECI POWINNI ZAPŁACIĆ ZAJEBISTĄ KARĘ!JAK BĘDZIESZ WALCZYŁ O PODWYŻKE TO PO KILKU MIESIACACH DOSTANIESZ,ALE O REJESTRACJI ZAPOMNIJ!DZIEKI BRYGADZISTKOM NA KAŻDEJ ZMIANIE JEST WALKA SZCZURÓW-WIEM BO NA KAŻDEJ ROBIŁEM!PIERWSZA PRALNIA NA KTÓREJ OSZCZEDZAJA NA WODZIE!
były pracownik 2015-07-11 09:47:39
Nie będę pisać o ludziach bo to akurat kwestia sporna. Z rzeczy konkretnych:
-wypłata w ratach nie zawsze w tym samym miesiącu
-jeśli masz umowę to na początku śmieciową, później na stałe ale na najniższą krajową pod stołem dostajesz resztę kasy.
-L4 oraz urlop obliczany jest na podstawie najniższej krajowej nie tego co faktycznie zarabiasz
-wolno Ci wykorzystać tylko 2 tyg urlopu nie więcej zalecenie odgórne ^^
-za cały nie wzięty urlop wypłacają Ci 1000 złotych nie ważne czy ustawowo masz 21 czy 26 dni. Tak czy siak jesteś stratny. Wszyscy tak mają.
-Po pierwszych 2 tyg. do miesiąca dostajesz ciężkiego rozstroju żołądka.Szczególnie jak przebywasz na stronie brudnej.
-Firma nie trzyma się zasad BHP
-Wymagane jest od pracowników przychodzenie w dni ustawowo wolne od pracy. Nie zawsze ale bardzo często gdyż nie wyrabiają się z pracą
-Krzyki, wyzwiska i mobbing jest obecny
-Sobota jedna jest darmowa, kolejne są płatne 90 złotych
-Każdy ma inną stawkę w tej firmie zależy to od szefowej
-Kierowniczek jest strasznie dużo - organizacji brak
-Latem jest jeden wentylator na maglu, temperatury straszne, wręcz czasem nie do wytrzymania
-Pracy za dużo jak na tak małą ilość osób, Ci co mogą to odchodzą, pracują raczej osoby które są na emeryturze i pracują na czarno bądź mają komorników i mogą zarabiać inaczej i inaczej mieć na umowie.
-Brak możliwości rozwoju, oraz brak szacunku od przełożonych
-Firma oszczędza faktycznie na czym może koce szpitalne prane są w samej wodzie, czasem brakuje podstawowych środków do prania wtedy pracze piorą w mydle...
-Pościel szpitalna pakowana często wilgotna ze względu na pośpiech
-Z worków z brudnym praniem często wypadają narządy wewnętrzne usuwane po operacjach, igły, skrzepnięta krew.
-Firma nie zaopatruje pracowników w ubrania ochronne, jedyną ochronę dają Ci rękawiczki typu "wampirki" oczywiście
1
Pracownik 2016-02-29 18:12:23
Firma okropna, wyplata niby wyplacana do 15 a w rzeczywistości do końca miesiaca, brak jakiej kolwiek kultury i szacunku do czlowieka. Rehestracja na najnizszej krajowej. Zwolnienia sie sypia jak tylko przychodzi ktos nowy tańszy i nie pyskujacy. Nie polecam chyba ze lubisz sie denerwowac.
6
usmiechnieta 2016-08-25 22:15:23
firma jest do bani zadnych wolnych wekeendow najlepiej jakby postawili namiot spij i pracuj odradzam kazdemu ta prace al mozecie sprobowac p.halina maci na zarobione pieniadze szefostwo jest zamotane i czepia sie kazdego szczegolu. ukraina zadzi w tym zakladzie. oni zapieprzaja po 12 h a ty po 8h wiec wola tania sile robocza oszczedzaja kazdy grosz.jagoda smiech nie pelna osoba masakra. jacek i olka stwierdzenie zapierdalaj az padniesz. halina niewie czy wogole zyje . pan slawek ksywa szczur pierwszy na odstrzal najlepiej jak by go wyruchali na tej pralni maly lysy a rzuca sie jak byl by kims hehe smiech pracowalam na maglu i nigdy takiego syfu nie widzialam jolka pazerna na kilogramy wykorzystywala chlopakow do suszu szkoda gadac omijajcie ten zaklad bo nabawicie sie psychopatii pozdro
2
anka 2016-09-04 15:49:12
uśmiechneta moze i część twojej tresci jest prawdą ale nie jesli dotyczy Joli pracowalam u niej na zmianie i wcale nie jest tak jak napisalas tam kazda zmiana walczy o kilogramy a nie jedna Jolka a chlopaki pomagaja na kazdej zmianie z tego co wiem . widocznie huja zalezało ci na pracy skoro nie walczylas tez o kilogramy dla zmiany za co masz premie .Smiiac mi sie chce kazdy pracuje a jak go wyjebia to szukaja sensacji poprostu smieszne i załosne . ps główno by byli nie brygadzisci skoro by nie walczyli o swoja zmiane tak jest w kazdym zakladzie :)
Zostaw swoją opinię o Atu Service Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atu Service Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe