Icredit

Łódź

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 314 ocen.

Icredit
4 314

Opinie o Icredit

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Icredit

Aneta

@do pani anety mogę tylko kolejny raz przypomnieć, że usunięto wpisy, bo musiały łamać regulamin forum. Tam jest zawarte, że nie można nikogo obrażać, używać wulgaryzmów, szerzyć nieprawdę lub naruszać czyjeś dobro osobiste. Wpisy, które Twoim zdaniem nadają się do usunięcia możesz mailowo zgłosić do administratora. Kontakt jest w regulaminie forum.

   
Nick
@jxjsjnxjhcu 21.06.2018 16:39

Z twojej wypowiedzi wychodzi ze jest brudasem jak się nie myje fajnie ze matkę sprzedałeś na forum ze jest brudasem i brudna chodzi , pewnie tak jak ty jaka matka taki syn fujjjj, pewnie świerzbem i kiłą już zarosłeś,

   
Cc

Jak tam kolega żmija w gliwicach?dalej taki hardy?

   
Hmmmmm
@kasia 17.06.2018 14:53

Hmmmmm, Skąd pytanie do Damiana o twardość ??? Jakieś dziwne tu klimaty :D

   
Grzegorz S.

Firma ICredit to pracodawca nieuczciwy. Po pierwsze::Jest nacisk na sprzedaż kredytów w tym przypadku nie zawsze się to udaje bo przecież ludzie nie chcą dwa razy tyle oddawać. Nie ma sprzedaży spada t.zw "rejting" a ten z kolei ma największe znaczenie przy wyliczaniu wynagrodzenia. Za zbiórki rat oferują 8% od zebranej kwoty. To również mija się z prawdą gdyż jeśli wspomniany wcześniej "rejting" jest niski dostaniesz 5% za zbiórki i dodatkowo zostanie Ci zakazane podpisywanie Umów następuje t.zw. "ban". Poza tym nawet jeśli masz jakieś sprawy które chcialbyś przedstawić komuś wyżej niż AM czy RM to nie masz takiej możliwości bo kontaktujesz się jedynie z BOK czyli mimo że pracujesz jesteś traktowany jak klient. Nie ma żadnego kontaktu z Centralą - jedynie przez BOK. Jesli jesteś CC to nie zwracają Ci za paliwo. Dają na odczepnego 50 zł. Jako CC nie masz umowy o pracę tylko Umowę Zlecenia która nie jest umową chronioną co oznacza że gdyby Ci się trafił komornik np to wszystko co zarobisz dostanie On. Następną sprawą jest fakt że niezależnie od tego ile dziennie godzin przepracujesz nie masz płacone za godzinę. Ma to swe dobre i złe strony. Obowiązków masz więcej niż Ci się wydaje. Musisz wyklejać ulotki, w tym samym czasie spisywać umowy i jeszcze chodzić po raty. Jeśli trafi Ci się klient nierzetelny to Twoja sprawa jak zalatwisz z nim sprawę. Obniży Ci "rejting" i wtedy nie licz na wsparcie z biura. Twoją sprawą jest również fakt że np dostales mandat za klejenie ulotek np na słupie. Biuro Ci tego nie zwróci. Maja to gdzieś. Organizacji zero prócz wymagań żadnego wsparcia. Odradzam pracę w tej firmie. Nie warto aplikować bo szkoda nerwów. Żadnej motywacji a tylko wymagania czasem przewyższające przeciętne możliwości. Tyle meritum. W praktyce wygląda to jeszcze gorzej. Niekiedy strach iść do klienta bo możesz już żywy od niego juz nie wyjść. Pracowalem w ICredit dość długo, ale tylko dlatego że nie należe do osób bojaźliwych. Wcześniej nabyte umiejętności pozwoliły mi nieraz wyjść całym i zdrowym od klienta.

   
gość
@kasia 18.06.2018 00:07

hahahaha już się zes..ałaś???????????????będziesz mieć robotę ,bo to trochę sprzątania jest

   
Boss

Dlaczego usuwacie komentarze dotyczace kierowniczki w bielsku która sprzedaje produkty bociana i CC w bielsku-białej ksatora jest niegrzeczna. Obydwie panie są bardzo niegrzeczne piszą wulgarne smsy do klientów zastraszają ich. Dlaczego to usuwacie niech ludzie wiedzą z jaką firmą mają do czynienia.

   
Gosia

Oczywiście: każda praca posiada swoje plusy i minusy. Nie zgadzam się jednak z większością opinii na tym profilu. Z pracy jestem bardzo zadowolony. Rzecz jasna dużo zależy od zespołu do którego się trafi ale to, że iCredit jest świetnym miejscem pracy należy otwarcie przyznać.

   
Doradca

8 miesiecy pracy jako doradca. Srednio 1500 - 1800 na reke miesiecznie. Jest to moja dodatkowa praca. Dla mnie jest bardzo fajna. Teraz czekam na fale bzdurnych komentarzy, ze tak sie nie da, bo ci co to pisza wiedza lepiej ile ja zarabiam i jak ja pracuje. Pozdrawiam

   
Doradca
@Doradca 15.06.2018 12:29

Spier-da^laj

   
Do Pani Anety

Pani (usunięte przez administratora)czy przestaniecie w końcu usuwać posty? które są niewygodne dla firmy a nie usuwacie postów Pana (usunięte przez administratora) który wypisuje brednie i wprowadza zamieszanie na forum a ludzie opisują swoje doświadczenia z firma. Proszę mi powiedzieć jakim cudem ktoś ma się dowiedzieć o firmie i wybrać ofertę jeśli Państwo usuwacie sukcesywnie posty oczywiście te negatywne ( proszę nie wypisywać iż były obelgi bo wystarczyło wykasować jedno zdanie lub słowo a nie cała treść co oczywiście Państwo robiliście) ,większość postów była bez obelg z konkretnymi spostrzezeniami byłych lub obecnych pracowników,które Państwo usuwacie. Tym samym osoba czytająca, która chce podjąć współpracę z ów firma przeczyta tylko superlatywy spamowane przez firmę a nie przeczyta konkretów, powiem tak jest to bardzo nie stosowne z Państwa strony.

   
Gość1
@Do Pani Anety 07.03.2018 15:57

Juz wystarczy tu napisać bzdury!!! Nie wolno tu nikogo wprowadzić w błąd. Z Goworka nie można usunąć komentarze jeżeli one są zgodne z Regulaminem !!!! Jeżeli ktoś ma naprawdę skargi, to moze zadzwonić odrazu do infolinii. 221-221-100, a nie tu skomentować bez sensu.

   
Domi

Jestem tu, wcześniej pracowałam w Bocianie i też mi się bardziej podoba. Fajna atmosfera.

   
Gość1
@Marta 05.04.2018 17:02

Juz wystarczy tu napisać bzdury!!! Nie wolno tu nikogo wprowadzić w błąd. Jeżeli ktoś ma naprawdę skargi, to moze zadzwonić odrazu do infolinii. 221-221-100, a nie tu skomentować bez sensu.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Light
@Mariusz 15.04.2018 11:01

Juz wystarczy tu napisać bzdury!!! Nie wolno tu nikogo wprowadzić w błąd. Jeżeli ktoś ma naprawdę skargi, to moze zadzwonić odrazu do infolinii. 221-221-100, a nie tu skomentować bez sensu.

   
Cc

Siedź tu to są jakieś jaja wszystkie negatywne komentarze zostały usunięte Ciekawe ile Wanda firma płaci za to że wyście robili mi taką fajną opinie

   
YourKiller
@Cc 21.05.2018 21:45

Z Goworka nie można usunąć komentarze jeżeli one są zgodne z Regulaminem !!!! Juz wystarczy tu napisać bzdury!!! Nie wolno tu nikogo wprowadzić w błąd.

   
Zmija

jak za czasów PRLu wszystkie negatywne komentarze z opisujące rzeczywiste relacje między pracownikami jak i pracę w tej firmie zostają usuwane Gowork co wy robicie

   
Master
@Zmija 08.06.2018 13:21

Z Goworka nie można usunąć komentarze jeżeli one są zgodne z Regulaminem !!!! Juz wystarczy tu napisać bzdury!!! Nie wolno tu nikogo wprowadzić w błąd.

   
Gość

Mignęła mi na pracuj.pl oferta pracy w dziale windykacji w iCredit. Czy mógłby ktoś coś napisać na ten temat, jak wygląda praca oraz mniej więcej na jakie zarobki można liczyć?

   
Gość1
@killer 06.06.2018 17:57

A bardziej szczegółowe mozes wyjaśnić ?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Kafr
@Ciekawy 23.05.2018 10:52

Beda ich przyjmowac do nowo otwieranego oddzialu w Siewierzu

   
Klient zniesmaczony

W bielsku-białej to są jakieś jaja Halina znowu panią kierownik są wredne niemiłe chamskie Piszę esemesy poniżające człowieka po 20 razy pukają do drzwi Kiedy mam wszystkie raty płacone na bieżąco pani kierownik wymyśliła sobie że trzeba płacić jedną ratę do przodu kiedy powiedziałem Halinie że mam syna w szpitalu i jestem u niego w szpitalu pyta na jakim oddziale bo podjadę po pieniądze pełni debile Gdzie są wcześniejsze czasy gdzie byli mili pracownicy w tej firmie Najlepsze jest to że informując infolinia już 5 razy o tym co oni wyprawiają na ich działania nie ma żadnej reakcji ze strony przełożonych

   
Jola
@Klient zniesmaczony 04.06.2018 07:06

Potwierdzam to co napisałaś. Pan Piotr był miły i grzeczny. Ci się z nim stało.

   
Daniel

Nawet najlepsza firma ma swoich hejterów!!

   
Bocian

Jestem pod wrażeniem nowej Pani kierownik w Bielsku. Przychodzi jako icredit i sprzedaje nam pozyczke z icredit i z bociana. W sumie fajnie bo w Bocianie dostalismy raz tyle.... ogólnie polecam dwa w jednym.

   
pacuś
@Bocian 16.03.2018 14:32

Hańba!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
pacuś
@Była Kasjerka 16.03.2018 17:39

Wyczuwam sarkazm :P

   
Karol

Ta firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Może nie każdy nadaje się do pracy?

   
Gość
@Karol 23.04.2018 10:40

Tak jest!!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Radzio

Potwierdzam. Nie pracuje już tam jakiś czas. Ale to co pisze kolega wyżej było jeszcze za mojej kadencji. Widać tam nic się nie zmieniło.

   
Patryk

Mam pytanie odnośnie pracy w ICredit a konkretnie stanowiska Kierownik zespołu. Jest ogłoszenie i zastanawiam się czy jest sens tam aplikować. Ile płaca? jaka podstawa? jaka atmosfera? Będe wdzięczny za jakieś info

   
obec
@Wujek Dobra Rada 17.04.2018 14:09

Dzieciaku zejdź na ziemie ty nawet nie wiesz o czym piszesz zanim nowy kierownik ogarnie teren doradców mija kawał czasu, a jak to wiadome w branży pożyczkowej ludzie kręcą aby nie zapłacić albo aby zwlekać ( łatwo wziąć ciężko oddać ) wiec premii brak i zostaje podstawa najsłabsza i tego dotyczy post wiec pisz do rzeczy bo ktoś opisał konkrety. -aby poznać podwładnych i produkt potrzeba czasu czasu i jeszcze raz czasu. No chyba ze ktoś się rodzi takim bystrzakiem jak ty który wszystkich zna zanim przyjdzie do nowej pracy.

   
Paulina W....

Pracuje tam osoby które minęły się z powołaniem.wziecie super a potem tydzień spóźnienia a masz drzwi obklejone naklejka z windykacji a potem pół dnia szokuje drzwi nie polecam tej placowki

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
rak

trzeba etycznie i dobrze pracować a nie podgryzać innych by tuszować swoje niekompetencje i brak wyników-" koleżanko"

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
rak

jak to dobrze ze już tam nie pracujesz. Nie ma kto mącić i mają święty spokój

   
Giani

Przeszedłem do icredit z innej firmy pożyczkowej. W sumie to sobie chwalę zmianę bo wynagrodzenie na czas, płacą za zamkniętą pożyczkę, za zbiórkę można dostać nawet 8% (zależy od reitingu). Teraz zmienili tez system wynagrodzeń i za nówki dostaje się sporo więcej. Atmosfera dobra, ludzie w porządku. Z tego co słyszałem sporo też się rekrutuje i mają spore plany na rozwój w 2018. Więc warto wysyłać CV. To, że tu nie publikują ogłoszeń jeszcze nic nie znaczy. Polecam sprawdzać pracuja i olx bo tam jest sporo ogłoszeń. Ogólnie polecam

   
Aga
@Mad 21.03.2018 11:46

Wydaje mi się że bardzo naciągnięta ta twoja opinia jak to dobrze jest...( Jestem z tych co wiedzą co mówią)

   
Ks

Czemu rzetelne posty dotyczące opinii o pracownikach girmy a zatem o samej firmie bo przecież to pracownicy ją tworzą...są usuwane?ktoś pisze o obrażaniu..to tylko opisanie stanu faktycznego i cytując klasyka:niech się wstydzi ten co robi a nie ten co widzi..żenada..

   
Aneta

@Do Pani Anety nie tylko obelgi są naruszeniem regulaminu. Są to jeszcze inne kwestie, ale jeżeli uważasz, że tamte wpisy nie złamały w żaden sposób tego regulaminu to skontaktuj się z administratorem ([email protected]). @Kasia nie można na forum opisywać konkretnych osób i podawać personaliów. @Ostrzegam, @Były podwładny, @Padalec, @Artur obrażanie kogoś to naruszenie, które zgłaszam adminowi do usunięcia.

   
R
@Aneta 21.03.2018 14:18

Czy wyrażenie opinii zgodnej z prawdą,bardzo łatwej do udowodnienia to obrażanie?nikt takiego zamiaru nie miał.Poprostu są to wpisy niewygodne i kolące w oczy.Ale tak to już bywa,że to właśnie prawda w oczy kole...

   
Glupi i glupszy

Od czasu do czasu czytam opinie na temat firmy icredit gdyż kiedyś wzięliśmy u nich pożyczkę w kwocie 1000 zł a spóźniliśmy się około 7 czy 8 dni ze względów rodzinnych. Proszę sobie wyobrazić że do naszych drzwi puka mężczyzna i kobieta i zaczyna się akcja i słowa tego typu albo zapłacimy albo jak nie to przyjada Ukraińcy i sobie wezmą te pieniądze. Ludzie przecież to wstyd. Pan bardzo niemily {podobno szef choc nie raczyl sie przedstawic} a kobieta rowniez nie grzeszyla kultura.

   
Kill
@Glupi i glupszy 10.03.2018 09:52

A co Ukraińcy są straszniejsi?bez względu na to kto by to nie był to nie macie obowiązku z kimkolwiek rozmawiać. Nagrywać,wezwać policję a jak nikt nie widzi kopnąć w (usunięte przez administratora)

   
Zabka

Ale jaja. Przychodzi Nowa Pani kierownik w Bielsku i spisuje wniosek jako icredit. Po wpisaniu wniosku oferuje nam pożyczkę w bocianie i taka też dostajemy. Czyżby bocian i icredit to ta sama firma? To wyjątek czy praktyka stosowana w tej firmie......

   
Maria

W Bielsku w firmie Icredit pojawił się nowy kierownik to znaczy kierowniczka prawdziwy prawdziwek mamy z koleżanką pożyczkę w firmie I Credit wcześniej Raty były odbierane regularnie kierowniczka dzwoni i mówi że dobrze by było zapłacić 4 raty do przodu bo będziemy się teraz widywać raz w miesiącu na to jej mówię ja potem brałam kredyt żeby płacić co tydzień Skąd wy bierzecie takich prawdziwków

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Romek
@Fu ck 06.03.2018 23:37

Potwierdzam masz 100% rację do nas wcześniej jeździł taki grubszy chłopak był grzeczny aż miło aż wartało tą firmę polecać a teraz to pełne dno

   

Zostaw opinię o Icredit - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Icredit