Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BEST POLAND

Pracowałeś w firmie BEST POLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anty - 2016-01-21 08:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie trzeba likwidować Best Poland i produkcję robić w Meksyku, u nas od 10-ciu lat jest---niezły Meksyk---
zdjecie uzytkownika
jarek - 2016-01-21 12:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha no z tym Meksykiem to się uśmiałem szczerze mówiąc @Anty :) Wydaje mi się, że to dobrze, w firmie Best Poland nuda nie grozi. Ciekawe jak warunki zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
C. - 2016-01-30 20:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest duzo i nie ma co narzekać jak sie nie podoba to sa inne firmy.
zdjecie uzytkownika
zolko - 2016-01-30 21:26:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem twojego toku myślenia C, jezeli pracy jest dużo tzn. że można też sporo zarobić. W Beście co prawda teraz rekrutacji nie prowadzą, ale podobno rotacji to tam za dużo nie ma.
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-02-07 18:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osoba z HR która przez przypadek złapała panią M. pod wpływem alkoholu mającą 0,3 promila pewnie dostała premię od pana dyrektora.Jestem pod dużym wrażeniem.Pewnie ta osoba z HR jest dumna swojego czynu. Pani M. pracowała dość długo w Best Poland i była doświadczonym pracownikiem na giętarkach. My pracownicy Best Poland zawsze będziemy was ludzi z HR nienawidzić.
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-02-07 18:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [C. - 2016-01-30 20:30:52]:
Jak wam się Polacy nie podobają w Beście zatrudnijcie sobie niewolników Włochów za 1350zł.A makaron w Polsce jest drogi.My Polacy zawsze sobie znajdziemy pracę jesteśmy cierpliwi i poczekamy aż ruszy strefa ekonomiczna w Zabrzu.Zatrudnijcie sobie fachowców z agencji pracy to wam zrobią super produkcję.
zdjecie uzytkownika
surla - 2016-02-07 18:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio nie pojawiła się u nich żadna oferta pracy @zolko. Widocznie wszystkim odpowiada atmosfera jaka teraz panuje w firmie, a tym bardziej system premiowy.
zdjecie uzytkownika
ey3d - 2016-02-07 20:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Agresor - 2016-02-07 18:33:39]:
Adam a jak sądzisz - kto odpowiadałby za wypadek gdyby pani M doznała uszczerbku na zdrowiu mając 0,3 we krwi? Sama zadecydowała o tym by przyjść pod wpływem alkoholu do pracy.
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-02-09 16:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ey3d - 2016-02-07 20:28:08]:
Słuchaj--Co ma piernik do wiatraka----kto by odpowiadał za wypadek--ona sama,przecież ona nie jest dzieckiem a dorosłą osobą.Jak zjem pół kilograma cukierków czekoladowych z dodatkiem alkoholu bo są teraz w sklepach to mi wykaże nie 0,3 promila a 0,7 promila bo sprawdzałem na alkomacie to mnie wyrzucą z pracy skuli cukierków,wy z HR nie robócie pracowników za debili.
zdjecie uzytkownika
Trzychu - 2016-02-09 19:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nie każdy to tak rozgranicza @C że to jest prawda, praca jest, trzeba tylko być gotowym na pewne wyrzeczenia, bo nie leży się tutaj na materacu, tylko trzeba robić!
zdjecie uzytkownika
szlag...trafia - 2016-02-09 20:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
do Agresor-nick nieadekwatny do inteligencji-za wypadek odpowiada po pierwsze brygadzista/kierownik zmiany,behapowiec i dyrektor a pracownik jest tylko i aż osobą głupią i poszkodowaną.Co do cukierków to jest jeszcze odwołanie do badania krwi ale tak,za cukierki też można zwolnić i nie trzeba być z HR żeby o tym wiedzieć Agresorze.Najpierw się myśli a potem przeklina ludzi i sieje nienawiść.
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-02-10 15:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownictwo robi cyrk skuli wypadku wózka widłowego w hali Stilpolu ,robią sobie fotki i kręcą filmiki smartfonami.A potem głupie pytania--co się stało??Dlaczego??Jak to się stało?---Gdzie jest odpowiedzialność ze strony kierownictwa.Szkoda chłopaka że wyleciał z pracy.Osoba z BHP już dawno powinna zostać zwolniona przez dyrektora za te wszystkie wypadki które były od lat w Beście.
zdjecie uzytkownika
szlag...trafia - 2016-02-10 17:39:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
I to pisze osoba która nie miała nic przeciwko pracy pod wpływem alkoholu,weź Ty się Agresor ogarnij albo zmień nick na bardziej adekwatny do poziomu swoich postów na forum.Ćwierćinteligent,Myślący inaczej albo Zadymiarz bez pomyślunku-wyobraźnię masz sporą to i nowy nick będzie ciekawy.
zdjecie uzytkownika
Natka - 2016-02-12 11:36:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwalnianie pracowników od BHP nic nie da, bo cała firma powinna podstawowych zasad BHP przestrzegać, nie mówię już o przejściu szkolenia. Best Poland ma nieco do poprawki w zarządzaniu. @Agresor
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-02-12 12:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś chce poczuć sie jak żydzi w Liście Schilndlera zapraszamy do Best Poland
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-02-12 12:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rozwój zawodowy w naszej firmie polega na dawaniu podwyżek kierownikom,szeregowy
pracownik pracuje za najniższą krajową a takich osób w firmie jest ponad 100 licząc razem z pracownikami z agencji pracy.
zdjecie uzytkownika
szlag...trafia - 2016-02-12 16:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
wypłata na 3 raty,
brak premii,
umowa na 3/4 a praca na cały etat,
dźwiganie ciężarów ponad normę,
chamskie i obraźliwe komentarze-to jest praca jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Nostradamusie nie życzę Ci byś chociaż przez chwilę musiał się czuć jak ten przywoływany przez Ciebie Żyd.Ty na szczęście możesz odejść w każdej chwili-nigdy o tym nie zapominaj !
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-02-14 10:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do @szlag..trafia----ja mojego nick-a nie zmienię bo dopóki jestem w Beście to będę atakował ludzi z kierownictwa i zarządu na opiniach bo przecież piszę tylko prawdę co się dzieje w tej firmie.Ty się powtarzasz swoimi wypocinami ha ha hi hi nieadekwatny i adekwatny myślisz że twoje puste słowa mnie wzruszą po prostu mam na nie wy.....e.
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-02-14 15:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli takie sytuacje dzieją się w firmie to przecież można to szybko zgłosić do odpowiednich organów a jeśli jest to tylko zemsta byłego pracownika to szybko się wyda
zdjecie uzytkownika
szlag...trafia - 2016-02-14 15:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Do Agresor-nie chodzi o to co piszesz ale jak-w żadnym zakładzie nie pozwalają pracować pod wpływem;co do wypadku na hali Stilpolu-to gdzie byli demokratycznie wybrani SIP'owcy.Czyżby znowu na szkoleniu?Wszyscy trzej?Skoro pracownik był źle przeszkolony to czemu nie doprowadzili do ponownego,prawidłowego szkolenia.Przecież podobno od tego mamy związki żeby nas broniły a skoro związki nie dopatrzyły się błędu ze strony pracodawcy i nie obroniły młodego to chyba o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2016-02-14 20:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Do Agresora
Wygląda na to, że atakujesz kierowników czy osoby z HR tylko dla samego atakowania a nie z powodu faktycznych złych zachowań czy sytuacji. Wyśmiewasz zachowanie mające na celu dojście do tego jak to się stało, że wózek się wywrócił pisząc "A potem głupie pytania--co się stało??Dlaczego??Jak to się stało?". Wygląda na to, że wcale nie są takie głupie.
O jakiej odpowiedzialności ze strony kierownictwa piszesz? Z tego co widać starają się teraz zapobiec podobnej sytuacji w przyszłości. Gdybyś stał tam gdzie ten ładunek się wywrócił może miałbyś inne zdanie. Jaka w tym wina osoby z BHP?
Posłużę się przykładem:
Wygląda to tak, że jakby kierowca (nawet pijany) wjechał w przystanek autobusowy zabijając pięć osób czekających na autobus to nie należałoby mu odbierać prawa jazdy ("Szkoda chłopaka że wyleciał z pracy") i ciągać po sądach. Natomiast należałoby skazać osobę, która mu to prawo jazdy wydała ("Osoba z BHP już dawno powinna zostać zwolniona przez dyrektora za te wszystkie wypadki które były od lat w Beście").
zdjecie uzytkownika
oblomow - 2016-02-16 17:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem na ile takie dyskusje są tutaj potrzebne, przecież takimi sprawami zajmuje się sąd pracy oczywiście jesli mieliscie umowę najlepiej pogadac z kim zaufanym z firmy i tyle
zdjecie uzytkownika
spragniona podwyzki - 2016-02-22 23:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy teraz przez negocjacje Darka z Dyrektorem podwyżki są wstrzymane do 15 kwietnia? Czy nie ma szansty na wcześniejsze rozwiązanie sporu?
zdjecie uzytkownika
robg - 2016-02-23 08:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@spragniona podwyżki coś mi się wydaje, że najpierw są ważniejsze sprawy do załatwienia w tej firmie i do dogadania z Panem Darkiem a podwyżki może i później będą
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie kochani ponownie Jeśli ktoś szanuje swoje życie i zdrowie psychiczne niech omija ten syf szerokim łukiem to po pierwsze. Po drugie nie ma chyba drugiej firmy w polsce i na świecie gdzie pracownicy zarabiają najniższą krajową po 10 latach pracy i dodatkowo są im robione matryce umiejętności, w sklepach spożywczych też są matryce umiejętności jak się pracuje 10 lat za najniższą krajową?
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po drugie znajdzcie mi firmę w której przebicie w wynagrodzeniu pomiędzy szeregowym pracoownikiem a bezpośrednim przełożonym wynosi 400% który to na dodatek ma skończoną socjologie albo turystyke ?
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa kolejna kochani jak chcecie dostać podwyżki skoro kierownictwo w tej firmie jest jedynie po to zeby nie było zadnych podwyzek ?
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa kolejna Skoro nasz bystry i cudowny dyrektor tak dba o swoich pracowników to dlaczego zabrał 150 zł brutto za odbecność a później chcìał bezprawnie w bezczelny sposób zabierać wszystkie premie za wypadek w pracy czyli cofnąć nas do czasów Stalina i wprowadzić odpowiedzialność zbiorową
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejna sprawa rotacja pracowników jest szybsza od złodzieja uciekającego przed policją a cudowny kierownik logistyki Zbigniew Z. ma takie samo pojęcie o logistyce jak Adam Małysz o podnoszeniu ciężarów
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-17 15:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze powinien sie ktos zainteresowac dlaczego z jednej zmiany gdzie jest obecny Mariusz. M co chwile ktos sie zwalnia. Wymysla jakies dziwne zmiany wozkowym. Wszystko bylo ok do poki nie pozmieniali ludzia obowiazkow. Przeszkadza im ze wszyscy sie dogadywali...Ciekawe czemu Pan Zbyszek na to pozwala. Moim zdaniem nie powinno tak byc... Pozdro
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-17 15:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan Zbyszek sie z selekcji smieje i twierdzi ze to "naturalny proces". Ale moim i wielu osob zdaniem to juz nie jest normalne...
zdjecie uzytkownika
Trzychu - 2016-03-17 20:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale jaka to jest sekcja i z czego dokładnie śmieje się pan zbyszek, bo przyznam Ci się szczerze, że tematu nie ogarniam ood jakiegoś czasu, na pewno to śmieszne
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-18 15:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzychu to naprawde nie jest juz smieszne. W tej firmie nie ktorym osoba pierdzieli sie w glowach. A szczegolnie lizusa. Kilka osob w tej firmie powinno miec pseudonim "czopek" bo tak kierownika wchodza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdro dla Pana M.M. Widziala juz nie raz sceny podlizywania sie :)
zdjecie uzytkownika
Biały Ogier - 2016-03-18 18:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grzechu - 2015-12-11 13:03:33]:
to nie przez zibie-go tylko tego Pedała Mariusza.
Jak zwykły robol kieruje kierownikiem to nie ma prawa bytu
zdjecie uzytkownika
Królowa - 2016-03-18 19:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-03-17 15:35:13]:
tak , tak naturalny proces...
a potem sztaplara w dłoń i jechane . Historia lubi sie powtarzać :)
zdjecie uzytkownika
KOMATSU - 2016-03-18 19:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak wiec jak lata temu Sztaplara w łape i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniczku Zbyszku haha. Jeszcze ten osioł M.M 'wróci na linie łysek z pokłady idy mieszkający z Mamusia' 3 lat spokoju ale jak to czytam to wraca trałma...
zdjecie uzytkownika
coś - 2016-03-20 20:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do xxx: uważam, że takie rzeczy nie powinny mieć w firmie miejsca. Zastanawiam się, czy jest szansa na to, by atmosfera się poprawiła, bo to mnie zniechęca.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-21 07:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos jest szansa jak tylko Mariusz sie zmieni i skanczy sie jego kierownictwo. Widzialam juz duzo jego zachowan do noego nawet liniowi juz noe chca przychodzic zapytac o cos bo ma tak nasrane w glowie ze szok. Ten synek nie ma do nikogo szacunku. Chyba ze do mamusi :) od niego powinny sie zmiany zaczac bo szkoda ludzi ktorzy z nim pracuja
zdjecie uzytkownika
Trzychu - 2016-04-01 15:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem jest na to szansa, różne rzeczy się przecież dzieją, należy zająć się soba, a na lepsze czasy mieć nadzieję, więc ogólnie polecam tę firmę
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-04-07 11:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan dyrektor T powinien jak wchodzi na halę produkcyjną zakładać ubranie robocze koszulka plus spodnie,dlaczego on nie przestrzega przepisów BHP.Gdzie tu jest sprawiedliwość,zrobię mu fotkę i wyślę do PIP-u.Tylko karać i upominać on potrafi.A 5% podwyżki sobie niech wsadzi w d..ę
zdjecie uzytkownika
tylko ja - 2016-04-07 23:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
5 % podwyżki ... hip hip huuuurrraaaa przyszła wypłata !
dzięki Ci o Panie , za tą jałmużne po 8 latach pracy ...
zdjecie uzytkownika
Evil - 2016-04-16 22:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Agresor - 2016-04-07 11:36:12]:
do @Agresor a pani z BHP wchodzi na halę produkcyjną w białym sweterku i obcisłych galotach jaki ona daje przykład ludziom którzy tam pracują,o założeniu przez nią --rękawków--nie wspomnę :(







zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy koledzy koleżanki i koledzy po waszych wypowiedziach i spostrzeżeniach właśnie miałem zawał serca i niestety sam się musiałem defibrylować ale ok przechodzimy do sedna sprawy.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po pierwsze nie rozumiem podejścia pracowników i ludzi pracujących jako kierownictwo HR badź pracowników hali montażu głównego. Proszę nie obrażać się na pana dyrektora że dał tylko 5 % podwyżki bo gdyby nie związki zawodowe nie dostalibyście nic to jest pierwsza zasadnicza kwestia.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejna kwestia każda powtarzam każda fabryka w polsce z kapitałem zagranicznym w polsce otwiera swoja filie tylko i wyłacznie w celu maksymalizacji zysków i maksymalizacji wyzysku pracowników i jeśli chcą wykazać zysk to go wykażą jeśli chcą wykazac same straty tez je wykaźą
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektor w fabryce otacza się takimi współpracownikami którymi z jego punktu widzenia nie będzie mu pod górke a ktorzy to pracownicy nie beda sie buntowali i dodatkowo beda pozbywac sie z firmy nipokornych ludzi ktorzy chca wiecej zarabiac
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poddam wam bardzo prosty przykład żeby nie było później a że jestem goło słowny.
Foxcom główny podwykonawca firmy APPLE zatrudnia w chinach 1 400 000 tys pracowników którzy tyrają jak woły za 60 euro na miesiąc a cena nowego produktu firmy wynosi miedzy 300 a 500 dolarów. Regularnie dochodzi tam do samobójstw pracowników, poniźania ich wyzywania opluwania itd
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście ktoś powie zaraz ze sie czepiam dyrektora kierownictwa i bog wie kogo jeszcze ale to nie o to w tym chodzi. Ja proponuje wam co innego skończyc sie kłócić i zapisywać sie w końcu do zwiazkow zawodowych ktorzy dbaja o wasze interesy jako pracownikow i wierze głeboko ze dzìęki silnej organizacji zwiazkowej bedziemy mogli normalnie zarabiac, pracowac i cieszyc sie normalnym zyciem prywatnym i zawodowym.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczona - 2016-04-24 11:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co wiem to gdyby nie związki to podwyżka byłaby - ale dla każdego inna. A dzięki ich działaniom wszyscy dostaliśmy tyle samo. Wszystko pięknie ładnie ale może okazać się, że z powodu tego co robią zakład zostanie zamknięty i wszyscy stracą pracę. Czytałam artykuł jak z powodu działalności związków zamknięto we Francji fabrykę opon. A co do związków to dbają jedynie o interesy związków wyznając jedyną zasadę "okopać się i przetrwać".
zdjecie uzytkownika
nie związkowa - 2016-04-28 20:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zniesmaczona - 2016-04-24 11:14:14]:
z tego co wiesz czyli tak naprawde nic nie wiesz ;)
Gdyby nie one to podwyzki by nie było wogóle tak jak przez ostatnie ok 2-3 lata.
Zaraz mi jakis geniusz zycia zarzuci , ze ich bronie bo należe - nie , nie naleze i nie bronie.
Być może, w idealnym świecie nie byłoby miejsca dla istnienia i działalności związków zawodowych. Pracodawcy traktowaliby swoich pracowników z należnym im szacunkiem i płacili za ich pracę godne wynagrodzenie. Nikt nie byłby w niesprawiedliwy sposób dyscyplinowany lub zwalniany z pracy, nikomu nieuczciwie nie ograniczano by możliwości awansu itp. itd.
Zwiazki zawodowe sa bardzo dobra ideą ale niestety troche źle odbieraną i działającą w naszej firmie.
aaaa i skończcie już z tą jazdą po M.M tylko idzcie mu to powiedziec prosto w facjate :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BEST POLAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert