brak logo

BEST POLAND

Zabrze

Opinie o BEST POLAND

toke 2016-05-07 23:11:25
u nich chyba możliwe sa te podwyżki z tego co słyszałem i to niezależnie od zajmowanego stanowiska, chyba po roku jest cześciowa podwyżka zawsze.
LTE 2016-05-08 09:11:12
Proszę Cię jakie podwyżki ludzie po 7 lat tam pracują i dostali pierwszą podwyżkę a obiecanki dyrektora to można sobie tak głęboko wsadzić jak on ma swoich pupilków.... Poza tym zakład działa w ten sposób ze przyjmuje interesantów chętnych do pracy gdy ich potrzebuje a gdy już ich nie potrzebuje to zwalnia ich jak śmieci ja na pewno tam nie wróce...
LTE 2016-05-08 09:11:50
Proszę Cię jakie podwyżki ludzie po 7 lat tam pracują i dostali pierwszą podwyżkę a obiecanki dyrektora to można sobie tak głęboko wsadzić jak on ma swoich pupilków.... Poza tym zakład działa w ten sposób ze przyjmuje interesantów chętnych do pracy gdy ich potrzebuje a gdy już ich nie potrzebuje to zwalnia ich jak śmieci ja na pewno tam nie wróce...
luzak 2016-05-10 13:04:45
Suchy daje podwyżki tylko swoim pieskom...a bez fizoli zakład padnie.
Agresor 2016-05-20 11:55:36
Pan dyrektor i pan C szukają pieniędzy bo ciągle im mało a my dalej będziemy robić im na złość:
buble i awarię maszyn i.t.d. a serwisy maszyn będą kosztować.To zemsta za 5% inflacyjnej jałmużny.Z nami fizolami nie wygracie jak wam się nie podoba to se zatrudnijcie fachowcow z agencji pracy, albo do widzenia :) :)
Biuro 2016-05-24 20:00:50
Niech się cieszą pracownicy hal że mają pracę na opłaty i co do gara włożyć,jak wam się nie podoba praca w BEST POLAND to do PUP.Nigdy nie będziecie mieli takich wypłat jak my pracownicy HR my na egzotycznych urlopach wy w domu remonty.Jesteście po to by cały rok pracować na nas.
Obserwator 2016-05-25 09:31:15
Ładnie powiedziane szkoda że ludzie z HR zrozumieją swój płytki tok rozumowania jak zakład będzie zamykany.... Bo raczej to wszystko mu temu zmierza, tyle niekompetencji ze aż czasami nie wiem czy siąść i się śmiać czy płakać. Zobaczcie jak ludzie z biur sobie wychodzą na papierosa i nikt im nic nie powie i porownajcie ich do osoby pracującej na hali za to samo lecą nagany więc gdzie sprawiedliwość skoro polityka firmy mówi jasno ze palić idziemy tylko na przerwie to traktujmy wszystkich jednakowo .
INNY 2016-05-26 00:40:14
Ludzie żal mi was. skończcie narzekac jak wam tak źle to świat jest wielki.Niektorzy od paru lat piszą te brednie a w ciąż pracują. Może dlatego że są bardziej nieudacznikami niż ten zły zaklad.
Obserwator 2016-05-29 20:01:06
Kogo nazywasz nieudacznikiem ludzi co w pocie czoła pracują na premie tych z biur czy kierownicy hal, jeden nie wie jak zaplanować cokolwiek a 2 nagrywa rozmowy żeby Cię pogrążyć. Jeden i drugi są siebie warci jak by nie pojedyncze osoby to ten zakład był by dawno do zamknięcia nie widzicie tego ? Czy tylko tak widzą to ludzie na hali? Pewnie tak bo jak coś kogoś nie dotyka bezpośrednio to po co to ruszać Ale spokojnie sprawy trafiły do sądu i będzie ich coraz więcej jak nie będziemy się nawzajem szanować to tak to będzie wyglądało.
Szkoda słów 2016-05-30 14:32:47
Z tego co widzę to by było lepiej trzeba zwolnić wszystkich powyżej operatora. Wszystkich liderów kierowników osoby z kadr i całe biuro. Zostaną tylko pracownicy fizyczni typu obserwator agresor i antybest robiący buble i psujący maszyny.
1
Pesymista 2016-06-03 19:31:31
Te dowciapniś, żeby Tobie nie przyszło na dole zapier....ć, a wtedy nawet o remoncie będziesz mógł pomarzyć, bo przy ruchach co poniektórych z Was produkcję dzienną robilibyście w parę tygodni przy dobrych wiatrach. I pamiętaj jeszcze o tym, że tym na dole należy się szacunek, bez nich też będziesz musiał udać się do PUP-u, a wtedy egzotyczne wakacje będziesz oglądał na folderach biur podróży.
tomi 2016-06-17 11:31:13
Powiecie mi, czy jest szansa na jakąś rekrutacje i czy warto się zgłaszać?
Fan Basi 2016-06-24 11:39:06
Do wszystkich którzy piszą na tym forum złego na panią BHP to najpiękniejsza kobieta z naszego biura, jest zgrabana miła piękna mądra sexowna gdy na mnie tylko zerknie podczas kontroli na hali zapominam o wszystkich problemach całego świata.Chciałbym mieć taką kobietę u mojego boku.Ludzie ona ma taką pracę i problemy z wypadkami w naszych halach oraz kontrolami np.PIP i.t.d przecież ona dba o nasze bezpieczeństwo podczas naszej pracy.
albert 2016-06-24 12:35:00
@tomi właśnie też nie to nurtuje- chodzi mi o nowe rekrutacje, bo że warto, to wiem na pewno - znam osoby, które tu pracują :)
Batman 2016-06-26 09:55:50
Typowa przypadłość Polaków narzekanie. Moi kochani koleżanki i koledzy narzekaniem nic nie zmienimy. Jeśli nie będziecie zjednoczeni to całe życie czeka nas los wiecznie narzekającuch roboli z zarobkami żywcem przeniesiony mi z Kambodży. To właśnie dlatego pracodawcom w Polsce i w naszej firmie wszystko uchodzi płazem pozdrawiam
ertg 2016-06-26 11:29:07
@Batman no wiesz co cos w tym jest..ze zawsze przewazaja te komenatrze negatywne w ktorych ludzie narzekaja
Trzychu 2016-06-26 16:16:32
No porównanie czegoś takiego jak praca minimalna Polska i praca minimalna w kambodży to naprawdę smiałe posunięcie, nawet nie wiem czy tam mają jakiś rząd i czy tam takie rzeczy istnieją, ale no cóż, i tak nie ma tergo po co porównywać, to od początku bezsensowne
pała 2016-06-27 17:42:47
Pani z bhp chyba nie ma męża, bo takim dziwnym wzrokiem na nas patrzy. No i ubiera się jak do pracy przystało buuuhaaaahaaa.
fgb 2016-06-27 18:06:12
@Trzychu ja to nawet nie wiem czemu tutaj takie porowanienie :D
Agresor 2016-07-09 19:53:55
Ostatnio kierownictwo z Bestu wykorzystuje niektórych pracowników pracą na dwie maszyny jednocześnie(wykrawarka + stary laser) Mariusza N. bo już brakuje im operatorów maszyn.Jestem ciekaw czy to zgodne z ustawą i kodeksem pracy,trzeba zawiadomić o tym PIP i inne instytucje kontrolne.Dział rekrutacji w Beście zatrudnia ostatnio pracowników z byłymi wyrokami więziennymi.Gdzie jest dokument o niekaralności każdego nowego pracownika z Manpowera,tylko czekać aż znowu ktoś komuś coś ukradnie,bo ci z biura jeszcze niczego się nie nauczyli, takich mamy pracowników w dziale rekrutacji w Beście.
toke 2016-07-09 21:15:29
Mnie to się zawsze podobały ich rajstopy, ale teraz pojawiło się ogłoszenie na szwaczkę. Zastanawia mnie czy pojawią się innego typu oferty pracy, bo jednak chciałbym się do nich załapać ze względu na wysokość zdobycia cennego doświadczenia i uczciwych zarobków.
Agresor 2016-07-23 11:15:05
Znowu zakazy pan dyrektor zazdrosna ,zawisła, nietolerancyjna osoba zabroniła słuchania muzyki przez słuchawki grozi to naganą.Nawet pewna pani swoją wypowiedzią że zakład to Auschwitz była na dywaniku u niego. To jest CHORE.Nie można mieć w tym zakładzie już swojego zdania PRAWDY bo grożą tobie nagana lub wypowiedzeniem. A prawda bardzo boli leserów z biura.Co jeszcze dyrektor wymyśli może zrobi nam zamki magnetyczne na drzwiach toalet żeby ludzie nie korzystali z potrzeb fizjologicznych.Chyba że to przez klimatyzację ludziom z biura tak wali na głowę i się nudzą.
Ewa 2016-07-23 13:03:19
Jakie znowu? Zakaz słuchania muzyki został wprowadzony już ze dwa lata temu. Co do porównania zakładu do Auschwitz to chyba powinienes udać się tam na wycieczkę i zwiedzić to miejsce by wiedzieć jaka jest różnica. A CHORE to są twoje wypowiedzi.
Namotek 2016-07-24 14:00:34
Wiesz co, nie słyszałem o zakazie słuchania muzyki i powiem Ci że brzmi to dość dziwnie, przecież to tylko muzyka
Zuzia 2016-08-01 19:59:51
W sumie powinno być umożliwione czytanie gazet i książek. W końcu to tylko książki i gazety.
mrau 2016-08-01 22:08:42
No dobrze, ale to wiadomo jakiego rodzaju benefity są teraz doliczane do podstawy zarobków? Chciałbym się załapać, bo zależy mi na podjęciu współpracy z nimi. Ważne jednak żeby wypłata była u nich terminowa.
... 2016-08-01 22:46:01
Podstawa to minimalna krajowa. Oczywiście przez agencję pracy na początek. Jak przejdziesz bezpośrednio pod firmę to chyba jest jakaś drobna podwyżka. Dodatkowo premia do 600 zł brutto.
boss 2016-08-01 23:21:52
No dobrze, ale jaka aktualnie jest atmosfera u nich? Dzięki
B 2016-08-03 07:59:07
Nie jest źle. Byle nie trafić na mechaniczny. Choć wszędzie są zarówno fajne osoby jak i beznadziejne.
kiss 2016-08-03 11:44:06
Najważniejsze jest dla mnie to @boss, że każdy dba o to, żeby dbać o niezłe zatrudnienie, ale czy wypłata jest na czas? W końcu dostawać wynagrodzenie na czas jest bardzo ważne, a przynajmniej mi to potrzebne
a 2016-08-04 07:14:06
Wypłata zawsze jest na czas. Według umowy ma być do 10. Zawsze jest przed.
tomi 2016-08-04 10:19:48
@a no to jeśli zawsze jest przed, to tym bardziej jestem spokojny przed udziałem w rekrutacji. Dla mnie też to jest bardzo ważne, bo ma się inne zobowiązania...
Agresor 2016-08-16 16:24:02
Ludzie uważajcie na osoby w pomarańczowych koszulkach tzw.liderzy lub liniowe oni sprzedają własnych ludzi za ich plecami.Uważajcie na przerwach lub w trakcie kontaktu z nimi nie rozmawiać o sprawach zawodowych lub prywatnych bo ci donoszą koordynatorom Rafałowi i Carmine informacje, plotki żeby utrzymali się jak najdłużej przy swoim korycie.Smutne jest to że ci pomarańczowi kundle podają wam dloń na powitanie i mówią CZEŚĆ.Czemu Rafał i Carminę o wszystkim wiedzą prywatnie i zawodowo?
Agresor 2016-08-16 16:24:25
Ludzie uważajcie na osoby w pomarańczowych koszulkach tzw.liderzy lub liniowe oni sprzedają własnych ludzi za ich plecami.Uważajcie na przerwach lub w trakcie kontaktu z nimi nie rozmawiać o sprawach zawodowych lub prywatnych bo ci donoszą koordynatorom Rafałowi i Carmine informacje, plotki żeby utrzymali się jak najdłużej przy swoim korycie.Smutne jest to że ci pomarańczowi kundle podają wam dloń na powitanie i mówią CZEŚĆ.Czemu Rafał i Carminę o wszystkim wiedzą prywatnie i zawodowo?
ertg 2016-08-16 17:59:11
@tomi no to dobrze ze jesteś bardzo opanowany ja na przykład tak nie umiem zawsze przed czyms takim się bardzo denerwuje bo przecież to jak się wypadanie zależy czy Cie jednak do firmy przymja prawda??
Piotr 2016-09-06 20:59:05
Witam
Czytam i czytam te wasze opinie więc postanowiłem też coś napisać.
Pracuje w Beście od 8 lat na produkcjii i powiem,że to ludzie tworzą atmosferę w pracy.
Nasz Pan Dyrektor T powinien zrobić częściej zebrania i to nie z pomarańczowymi tylko z nami szarakami.
To dzięki nam wy ludzie z góry macie kasę ,to my składamy te okapy i to my mamy wpływ na te wszystkie premie. Jak nas się kiedyś wkurzy i zwolni się z 50 ludzi takich jak ja z doświadczeniem,to zobaczymy co będzie. A strefa się rozbudowuje ludzi do pracy trzeba doświadczonych brakuje a nie chce mi się już uczyć nowych. Poczekam jeszcze trochę,od 8 lat to samo zero awansu za mało liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chyba (wogulenie liże)
jak nic się niezmieni spadam z tego syfu.
miś 2016-09-06 21:04:15
Może wiecie czy wypłata jest u nich terminowa? Podobno dobrze dbają o stabilne zatrudnienie, to dobry znak.
Piotr 2016-09-06 22:31:27
Tak wypłata na czas,ale w każdej firmie taka jałomużna jest na czas:-))
Piotr 2016-09-06 22:31:46
Tak wypłata na czas,ale w każdej firmie taka jałomużna jest na czas:-))
ertg 2016-09-06 22:47:01
oj uwierz mi ze nie w każdej firmie wyangrodznie ejst na czas często na prawde z tym zwlekają niestety
Piknik 2016-09-17 00:46:25
Dzisiaj a właściwie wczoraj odbył się piknik z okazji 10 lat istnienia firmy Best Poland. Zaproszeni byli wszyscy zatrudnieni. Niech żałują Ci, którzy nie poszli. Zabawa była świetna. Zarówno atrakcje na wysokim poziomie jak i jedzenie, którego nie brakowało. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Znalazłoby się kilka rzeczy, które można poprawić przy kolejnej organizacji takiego spotkania - ale to co uzyskaliśmy przerosło moje wyobrażenie. Serdecznie dziękuję za taką integrację. SUPER !
3
tor 2016-09-17 16:58:32
Czy ktoś się orientuje - BEST POLAND posiada własną stronę internetową? Szukam jakiejś możliwości załapania się teraz do pracy właśnie tutaj, ale widzę, że na goworku nic nie ma, a ich strony nawet nie widzę...
. 2016-09-17 17:12:26
Mają stronę na fejsbuku. A do pracy przyjmują tylko przez manpowera.
tomi 2016-09-18 11:54:59
W ogóle nie ma szansy na zatrudnienie bezpośrednio @.? no chyba, że może później zatrudniają po jakimś okresie próbnym na umowę? Zresztą nie dziwie się, że nie chcą zatrudniać tak od razu bo pewnie niewielu się nadaje
Ania 2016-09-18 13:37:42
Na produkcje tylko przez Manpower, jak jest z zatrudnianiem do biur to nie wiem. Po kilku miesiącach niektórym proponują pracę bezpośrednio. Płaca niska - ale pewna. Dodatkowo premia i co dwa lata wzrasta dodatek stażowy. Czyli po 4 latach pracy i dwóch sobotach pracujących jeśli jest pełna premia a masz stawkę minimalną to poza pensją 1850 zł dostaniesz dodatkowo 1100 zł. Ale po ostatnich podwyżkach to chyba nie ma osoby, która ma stawkę minimalną.
2
luz to mam ja 2016-09-18 13:47:11
@ Ania - pozytywne jest moim zdaniem to, że w ogóle sa podwyżki. To naprawde super, no i te premie...
Gad 2016-09-19 12:16:29
A jak z nadgodzinami? Są wypłacane po miesiącu? Jaki mają okres rozliczeniowy?
Maja 2016-09-19 12:52:23
Praca niska M czyli jaka mam rozumieć, ze zatrudnienie u nich wynosi tyle co najniższa krajowa? Czy nieco więcej, może uda sie komuś sprecyzować ile wynosi stawka
Jubilat 2016-09-25 10:21:53
Piknik na 10ciolecie firmy!!! .......chyba najfajniejsza integracja na jakiej bylem zniknely bariery typu biuro hala itp... Wielkie dzieki za super organizacje i tu pochwala dla wszystkich ktorzy brali udzial w przygotowaniach bo impreza przygotowana byla na 100% widac ze jednak pomimo roznic stanowisk ludzie sa poptrostu ludzmi i potrafia sie dobrze bawic ..Jubilaci poczuli sie docenieni bo to oni przecierali szlaki i budowali obraz dzisiejszego zakladu znaja najlepiej co i jak bylo przez lata zmieniali sie dyrektorzy i inni ale oni pozostali oczywiscie nieujmujac pracownikom pozostalym ktorzy rowniez pracuja z nami ladnych pare lat jeszce raz Wielkie dzieki dla organizatorow oby to....i tu osobista sugestia do pana Dyrektora T.S. stalo sie tradycja co rocznego pikniku nie tylko jubileuszowych np.20lat oczywiscie w miare mozliwosci .
f 2016-09-25 10:25:35
to naprawdę super że pracodawca w ten sposób dba o atmosferę w firmie, wielu nie sili się pracodawców na takie eventy, to mnie ostatecznie przekonuje żeby podjąc u was zatrudnienie, na jaki adres mailowy mogę wysłać cv?
Zostaw swoją opinię o BEST POLAND - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND