Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BEST POLAND

Pracowałeś w firmie BEST POLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Agresor - 2015-03-15 14:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sebastian - 2015-03-11 16:56:45]:
Dyskryminacja i mobbing jest w Beście cały czas,ankieta nic nie da.Bo zarząd twierdzi że działają zgodnie z prawem(oszusty)
zdjecie uzytkownika
misia - 2015-03-17 16:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Agresor czyli były już jakieś rozmowy między pracownikami, a konkretnie firmą czyli przedstawicielami rządu właśnie? bo jednak takie oskarżenia nie biora się znikąd i moim zdaniem coś faktycznie musi się dziac w firmie co nie powinno mieć miejsca, dlatego jestem zaniepokojna, bo mój chłopak chciał do nich aplikować...
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2015-03-27 19:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja przepowiednia się sprawdziła pan koordynator Bartek K zakończył karierę w Best Poland----i co nie jesteś już takim kozakiem???Tak właśnie kończą karierowicze na wysokich stołkach.Jestem ciekaw czy moja druga przepowiednia się spełni?
zdjecie uzytkownika
kacper - 2015-03-31 20:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzebga przyznać już na samym początku że nazwa firmyu brzmi bardzo dumnie i mnie przynajmniej bardzo zachęca do podjęcia w niej pracy. patriotyzm przede i ponad wszystko. p[isaliście wcześniej ze jakiś koordynator zakończył karierę w firmire więc proszed napiszcie jeszcze czy jegto miejsce pracy jest wolne obecnie i do wzięcia
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2015-04-03 10:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kacper - 2015-03-31 20:57:53]:
Chłopie lepiej poszukaj sobie lepszej firmy bo w tej firmie nic nie zdziałasz,bo tu rządzi bezmózg włoski koordynator pan C. A on kończy każde swoje postanowione zdanie OK to OK tamto.Masakra :(
zdjecie uzytkownika
Jeden z Was - 2015-04-04 17:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla wszystkich pracowników Best Poland oraz dla ich rodzin:
Zdrowych, spokojnych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych.
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2015-04-06 16:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzięki NSZZ SOLIDARNOŚĆ za życzenia świąteczne,ci prostaki i egoiści z działu kadr nawet pracownikom hali życzeń nie złożyli bo mają nas głęboko w d...e.Żenada :(
zdjecie uzytkownika
otto - 2015-04-19 17:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyzysk czlowieka przez człowieka. Wladza kierownicza i liniowa niektórym totalnie uderzyla do glowy.nie wspominajac o pewnych osobach na liniach produkcyjnych ktore maja juz umowe pod Bestem.Tepia ludzi z Agencji pokazujac swoje wazniactwo.Sloma z butow wychodzi w slownictwie i kulturze osobistej.Dobrze ze juz tam nie pracuje..
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-04-20 11:43:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tam pracy.Najnizsza krajowa a pracownik jest wyzyskiwany na maxa.Pracy sie nie boje..teraz pracuje w Oplu.2650 brutto.tez jest ciezko ale tez jest szacunek dla pracownika.Dokladne przeszkolenie na danym stanowisku.Bez stresu i nerwowki.znam zakres swoich obowiazkow na danym stanowisku i robie swoje.W Best nawet nie potrafia przyuczyc nowych osob.postawia na lini i rob.jak sie o cos zapytasz to odpowiadaja z nerwami.a o pomocy jak czlowiek sie nie wyrabia mozna zapomniec.Tekst mi za to nie placa zeby Ci pomagac jest tam dobrze znany?
zdjecie uzytkownika
koncest - 2015-05-02 15:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie pracowałem w BEST POLAND, ale miałem taką możliwość. Na szczęście nie skorzystałem z tej okazji. Bo z tego co widzę wpakowałbym się w niezłe kłopoty, oprócz waszych opinii na forum słyszałem też co nieco między ludźmi i praktycznie nigdzie nie można znaleźć pozytywnych opinii na temat tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Jurgen - 2015-05-02 22:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem kilka lat. Tam nie są ważne kompetencje. Stracony czas. Wszystko jest długo zalatwiane. Kicha, chłam i nieprofesjonalizm. Większość kierowników ma cienką wiedzę. Ogólnie bałagan i brak stabilności. Praca za najniższa krajową - na produkcji. Duża rotacja pracowników, pracują tam gdzie się spodoba kierownikom, lub za karę do gorszej pracy. Obiecanki cacanki z wszystkim. Zero szkoleń. Brak określenia zakresu obowiązków. Kariera zawodowa - zapomnijcie.
Szukają jeleni do odpowiedzialności w razie czego.
Grono osób jest normalnych - powodzenia.
Ogólnie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Ramzes - 2015-05-19 16:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam a czy moze ktos cos powiedziec na temat kontroli jakosci w tym zakladzie? Jacy ludzie tam pracuja? czy tez maja najnizsza krajowa? Bo na temat KJ zadnych informacji nie znalazlem
zdjecie uzytkownika
super ktoś - 2015-05-21 10:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kontrol jakości to solary,tipsiary z dorysowanymi brwiami i dziwnymi kolorami włosów,które głownie piją kawę i palą faje po kątach....na stragany z powrotem tam wasze miejsce !!!
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2015-05-29 19:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowalam jakis czas teraz przeszlam na strefe do Gliwic i o wiele wiecej zarabiam i jest poszanowanie dla czlowieka a nie jak w Bescie.panie liniowe to ino z kierowniczka K. wychodza na papieroski co chwile a potem jak wracaja to sie dra co tak malo zrobione,ze linia pusta a gdzie one byly przez pol godz albo i dluzej.ja zebym mogla zejsc to musze czekac do przerwy a liniowa to ma mozliwosc z kierowniczka K. kiedy chca.wogole liniowe to tam nic nierobia ino skarża na ludzi do kadr itp.a dupnie co one dla ludzi nierobie i jak nastawiaja tylka zeby bylo ok-yhy akurat chyba ino dla nich...jak czegos niema to se szukaj albo z pyskiem co zas-radz se sama...i wielce zmeczona na koniec dnia ino telefon przy uchu i smski pisza i z kolejna pania z kontroli jakosc mega tipsiara-opalona obgaduja itp.ta firma to jest porazka.robia naloty z alkomatami ale w soboty jak sa pijani to cisza a to nie z linii osoby ino te panie wyzej troszke liniowe i kierowniczka a na ludzi z montazu zwalaja problem.tam to pierw by musieli zrobic porzadek z liniowymi bo dra sie po ludziach...a teksty wulgarne maja ciekawe czy w domu do dzieci czy meza tak sie odezwa.pracowalam w Bescie bo niestety zeby miec z czego zyc to musialam ale nadazyla sie okazja to odeszlam i bardzo zal mi osob co tam zostaly bo sa niektore fajne tam osoby ale co z tego boja sie czasem odezwac zeby niewyleciec.Drogie kierownictwo zrobcie porzadek z liniowymi i pania kierowniczka K.bo te osoby szkodza wizerunkowi firmy i drecza ludzi
zdjecie uzytkownika
kasiulka - 2015-06-01 18:53:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Iwona nie rozumiem za bardzo sięo co burzysz, jest dyscyplina i kontrole - to zdrowie dla firmy moim zdaniem, oby więcej. mimo twojej opinii chciałabym się jednak zatrudnić w firmie i poszukuję informacji o bieżących rekrutacjach, liczę że mi pomożecie. nie wiem za bardzo czego się spodziewać bo nie mają swojej strony internetowej:/
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-06-01 20:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjęcia są co jakiś czas ale tylko przez Manpowera. PRaca nie jest taka najgorsza choć zarobki mogłyby być wyższe.
zdjecie uzytkownika
sisi:) - 2015-06-02 12:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownica - 2015-06-01 20:32:44]:
Hej praca w Bescie jest zajebista a w szczególności na moztażu...tych głąbów co wyżej pisali nie słuchaj bo chyba zazdroszczą nie którym ludzia...praca jaka jest taka jest nigdzie nie ma super kasy i swietnej posady to zależy od tego co lubisz...ale z biegiem czasu wdrożysz se we wszystko i przyzwyczaisz do niektórych rzeczy a w szczególności do żartów, bo z tego co widzę niektórzy się na nich nie znaj. Po prostu przyjdź, spróbuj a jak się nie spodoba to nikt na siłę cie trzymać nie będzie.
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2015-06-12 08:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sisi:) - 2015-06-02 12:14:01]:
Praca w Best Poland jest dnem do kwadratu nie oszukuj ludzi,chyba że ktoś z Besta płaci ci za werbowanie naiwnych ludzi z Manpower-a.
zdjecie uzytkownika
;_ - 2015-06-24 22:22:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pomoże mi ktoś?Jak dojechać autobusem do tej firmy? Chodzi mi o trasę z Bytomia( chyba linią 14?) ale gdzie wysiąść i jak daleko jest jeszcze z przystanku?
zdjecie uzytkownika
buka - 2015-07-02 11:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@agresor skoro tak bardzo cię oszukali w best poland to napisz jaką krzywdę ci wyrządzili bo takie ogólne oskarżenia bez pokrycia to każdy może napisać. użyj konkretów, polecam. ja tam się wkrótce wybieram na prace na montażu na taśmach bo podobno są miejsca, ciekawe tylko czy jedynie można iść przez agencję jak piszecie, czy można przez firmę bezpośrednio
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-10 18:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno się dostałem do pracy. Praca jest monotonna tak jak powiedzieli na rozmowie wstępnej. Ale przyjęto mnie bardzo dobrze. Nadal się szkolę i na razie nie mogę narzekać. Nikt nie krzyczy, ludzie czasami żartują. Spodziewałem się czegoś znacznie gorszego czytając wcześniej te opisy. Byleby nie spóźniali się z zapłatą i będzie dobrze.
zdjecie uzytkownika
janosik - 2015-07-17 12:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w upały ???? niestety na tej mniejszej hali mechaniczny dział jest ....przeje....e co prawda niby mam byc dodatkowa przerwa jesl 10min ale hahah nie takie oczywiste musza byc spełnione szereg warunków czyli temp powyzej 36C mikro klimat dzungli amazonskiej i potwierdzenie papierza franciszka potem jeszce kostultacja z jego wysokoscia dyrektorem potem jego złoniezykiem czyli koordynatorem i potem jeszce z pieskami czyli kierowniczkami wiec przeprawa co najmniej jak na Machu Picchu ale jak juz sie to osiagnie to mamy upragnione 10min przerwy tyle w temacie przerw upałowych
zdjecie uzytkownika
Dopierozaczynam - 2015-07-17 19:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No więc tak, pracuje w bescie od kilku dni. Po przeczytaniu wcześniejszych wpisów zastanawiałem sie czy wgl jest sens jechać na rozmowę. Jako że mam dość blisko i własny transport stwierdził em że nie mam nic do stracenia i pojechalem.okazało się że gdybym tam nie pojechał mialbym czego żałować. Pracuje na EPku czyli na motorach i od samego początku nie mmam na co narzekać no bo preaca nie jest jakoś szczególnie ciężka i trudna i mimo że monotonna to całkiem przyjemna. Panie z którymi pracuje na linii bardzo dobrze mnie przyjęły i przede wszystkim szybko przeszkolił, ogólnie rzecz biorąc są to odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu ;) wpisy na temat chamstwa że strony przełożonych i innych pracowników są zwyczajnie śmieszne, nic takiego nie widziałem ani nie słyszałem.jeśli potrzebuje pomocy od kogo kolwiek w jakiej kolwiek sprawie zawsze ją otrzymuje bez zbędnych wymowek czy wspomnianego już chamstwa. Ok, stawką która proponują jest niską, ale osoby nie mające doświadczenia w jakiej kolwiek pracy dostają szansę zdobycia go, a to rzadkość. Podziały między pracowników besta i manpowera nie są tak zauważalne jak opisane wcześniej, szczerze mówiąc nawet nie wiem kto pracuje pod firma, a kto przez agencję. Te wszystkie negatywne opinię to zachowanie typowendla naszej rodzimej "cebuli" : " wyjechali mnie z pracy bonsie nie nadawalem no to muszę na nich nastac w internecie". Bez znaczenia czy ktoś pracował miesiąc czy 10 lat, nie nadajesz się, nie dajesz rady to szukaj innej pracy, przecież to proste! Tak na koniec to napisze że jeśli ktoś chcenzaczac pracę w best Poland to nie powinien sugerować się opiniami na forum tylko przyjechać i sprawdzić jak mu się podoba taka praca. Pozdrawia obecnych i przyszłych pracowników :D a hejterom srogi, czarny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] p
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-21 19:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dopierozaczynam - 2015-07-17 19:22:24]:
Chyba to ktoś z kadr pisał, ciekawe czy jak za parę lat dalej będziesz pracować za najniższą krajową(bo takie stawki tu są)to będzie Ci się nadal fajnie pracowało. Ogólnie syf i bałagan, zero organizacji planowania i panowania nad produkcją.
zdjecie uzytkownika
Bonek - 2015-08-02 00:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Dopierozaczynam ja nie mogę się odwołać do swojego doświadczenia, bo tam nie pracowałem, ale myślę, że pisanie opinii zaledwie po kilku przepracowanych dniach, to troszkę słaby temat. Jak najbardziej, życzę abyś był z pracy zadowolony, ale może napisz co sądzisz, za miesiąc, dwa, pół roku i wtedy to będzie obiektywne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BEST POLAND?
Zadaj pytanie
alert