brak logo

BEST POLAND

Zabrze

Opinie o BEST POLAND

Fan Basi 2016-06-24 11:39
Do wszystkich którzy piszą na tym forum złego na panią BHP to najpiękniejsza kobieta z naszego biura, jest zgrabana miła piękna mądra sexowna gdy na mnie tylko zerknie podczas kontroli na hali zapominam o wszystkich problemach całego świata.Chciałbym mieć taką kobietę u mojego boku.Ludzie ona ma taką pracę i problemy z wypadkami w naszych halach oraz kontrolami np.PIP i.t.d przecież ona dba o nasze bezpieczeństwo podczas naszej pracy.
7
Batman 2016-06-26 09:55
Typowa przypadłość Polaków narzekanie. Moi kochani koleżanki i koledzy narzekaniem nic nie zmienimy. Jeśli nie będziecie zjednoczeni to całe życie czeka nas los wiecznie narzekającuch roboli z zarobkami żywcem przeniesiony mi z Kambodży. To właśnie dlatego pracodawcom w Polsce i w naszej firmie wszystko uchodzi płazem pozdrawiam
pała 2016-06-27 17:42
Pani z bhp chyba nie ma męża, bo takim dziwnym wzrokiem na nas patrzy. No i ubiera się jak do pracy przystało buuuhaaaahaaa.
1
Agresor 2016-07-09 19:53
Ostatnio kierownictwo z Bestu wykorzystuje niektórych pracowników pracą na dwie maszyny jednocześnie(wykrawarka + stary laser) Mariusza N. bo już brakuje im operatorów maszyn.Jestem ciekaw czy to zgodne z ustawą i kodeksem pracy,trzeba zawiadomić o tym PIP i inne instytucje kontrolne.Dział rekrutacji w Beście zatrudnia ostatnio pracowników z byłymi wyrokami więziennymi.Gdzie jest dokument o niekaralności każdego nowego pracownika z Manpowera,tylko czekać aż znowu ktoś komuś coś ukradnie,bo ci z biura jeszcze niczego się nie nauczyli, takich mamy pracowników w dziale rekrutacji w Beście.
3
Agresor 2016-07-23 11:15
Znowu zakazy pan dyrektor zazdrosna ,zawisła, nietolerancyjna osoba zabroniła słuchania muzyki przez słuchawki grozi to naganą.Nawet pewna pani swoją wypowiedzią że zakład to Auschwitz była na dywaniku u niego. To jest CHORE.Nie można mieć w tym zakładzie już swojego zdania PRAWDY bo grożą tobie nagana lub wypowiedzeniem. A prawda bardzo boli leserów z biura.Co jeszcze dyrektor wymyśli może zrobi nam zamki magnetyczne na drzwiach toalet żeby ludzie nie korzystali z potrzeb fizjologicznych.Chyba że to przez klimatyzację ludziom z biura tak wali na głowę i się nudzą.
3
Ewa 2016-07-23 13:03
Jakie znowu? Zakaz słuchania muzyki został wprowadzony już ze dwa lata temu. Co do porównania zakładu do Auschwitz to chyba powinienes udać się tam na wycieczkę i zwiedzić to miejsce by wiedzieć jaka jest różnica. A CHORE to są twoje wypowiedzi.
Zuzia 2016-08-01 19:59
W sumie powinno być umożliwione czytanie gazet i książek. W końcu to tylko książki i gazety.
... 2016-08-01 22:46
Podstawa to minimalna krajowa. Oczywiście przez agencję pracy na początek. Jak przejdziesz bezpośrednio pod firmę to chyba jest jakaś drobna podwyżka. Dodatkowo premia do 600 zł brutto.
B 2016-08-03 07:59
Nie jest źle. Byle nie trafić na mechaniczny. Choć wszędzie są zarówno fajne osoby jak i beznadziejne.
a 2016-08-04 07:14
Wypłata zawsze jest na czas. Według umowy ma być do 10. Zawsze jest przed.
1
Agresor 2016-08-16 16:24
Ludzie uważajcie na osoby w pomarańczowych koszulkach tzw.liderzy lub liniowe oni sprzedają własnych ludzi za ich plecami.Uważajcie na przerwach lub w trakcie kontaktu z nimi nie rozmawiać o sprawach zawodowych lub prywatnych bo ci donoszą koordynatorom Rafałowi i Carmine informacje, plotki żeby utrzymali się jak najdłużej przy swoim korycie.Smutne jest to że ci pomarańczowi kundle podają wam dloń na powitanie i mówią CZEŚĆ.Czemu Rafał i Carminę o wszystkim wiedzą prywatnie i zawodowo?
5
Agresor 2016-08-16 16:24
Ludzie uważajcie na osoby w pomarańczowych koszulkach tzw.liderzy lub liniowe oni sprzedają własnych ludzi za ich plecami.Uważajcie na przerwach lub w trakcie kontaktu z nimi nie rozmawiać o sprawach zawodowych lub prywatnych bo ci donoszą koordynatorom Rafałowi i Carmine informacje, plotki żeby utrzymali się jak najdłużej przy swoim korycie.Smutne jest to że ci pomarańczowi kundle podają wam dloń na powitanie i mówią CZEŚĆ.Czemu Rafał i Carminę o wszystkim wiedzą prywatnie i zawodowo?
5
Piotr 2016-09-06 20:59
Witam
Czytam i czytam te wasze opinie więc postanowiłem też coś napisać.
Pracuje w Beście od 8 lat na produkcjii i powiem,że to ludzie tworzą atmosferę w pracy.
Nasz Pan Dyrektor T powinien zrobić częściej zebrania i to nie z pomarańczowymi tylko z nami szarakami.
To dzięki nam wy ludzie z góry macie kasę ,to my składamy te okapy i to my mamy wpływ na te wszystkie premie. Jak nas się kiedyś wkurzy i zwolni się z 50 ludzi takich jak ja z doświadczeniem,to zobaczymy co będzie. A strefa się rozbudowuje ludzi do pracy trzeba doświadczonych brakuje a nie chce mi się już uczyć nowych. Poczekam jeszcze trochę,od 8 lat to samo zero awansu za mało liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chyba (wogulenie liże)
jak nic się niezmieni spadam z tego syfu.
3
Piotr 2016-09-06 22:31
Tak wypłata na czas,ale w każdej firmie taka jałomużna jest na czas:-))
2
Piotr 2016-09-06 22:31
Tak wypłata na czas,ale w każdej firmie taka jałomużna jest na czas:-))
1
Piknik 2016-09-17 00:46
Dzisiaj a właściwie wczoraj odbył się piknik z okazji 10 lat istnienia firmy Best Poland. Zaproszeni byli wszyscy zatrudnieni. Niech żałują Ci, którzy nie poszli. Zabawa była świetna. Zarówno atrakcje na wysokim poziomie jak i jedzenie, którego nie brakowało. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Znalazłoby się kilka rzeczy, które można poprawić przy kolejnej organizacji takiego spotkania - ale to co uzyskaliśmy przerosło moje wyobrażenie. Serdecznie dziękuję za taką integrację. SUPER !
9
. 2016-09-17 17:12
Mają stronę na fejsbuku. A do pracy przyjmują tylko przez manpowera.
Ania 2016-09-18 13:37
Na produkcje tylko przez Manpower, jak jest z zatrudnianiem do biur to nie wiem. Po kilku miesiącach niektórym proponują pracę bezpośrednio. Płaca niska - ale pewna. Dodatkowo premia i co dwa lata wzrasta dodatek stażowy. Czyli po 4 latach pracy i dwóch sobotach pracujących jeśli jest pełna premia a masz stawkę minimalną to poza pensją 1850 zł dostaniesz dodatkowo 1100 zł. Ale po ostatnich podwyżkach to chyba nie ma osoby, która ma stawkę minimalną.
3
Gad 2016-09-19 12:16
A jak z nadgodzinami? Są wypłacane po miesiącu? Jaki mają okres rozliczeniowy?
Jubilat 2016-09-25 10:21
Piknik na 10ciolecie firmy!!! .......chyba najfajniejsza integracja na jakiej bylem zniknely bariery typu biuro hala itp... Wielkie dzieki za super organizacje i tu pochwala dla wszystkich ktorzy brali udzial w przygotowaniach bo impreza przygotowana byla na 100% widac ze jednak pomimo roznic stanowisk ludzie sa poptrostu ludzmi i potrafia sie dobrze bawic ..Jubilaci poczuli sie docenieni bo to oni przecierali szlaki i budowali obraz dzisiejszego zakladu znaja najlepiej co i jak bylo przez lata zmieniali sie dyrektorzy i inni ale oni pozostali oczywiscie nieujmujac pracownikom pozostalym ktorzy rowniez pracuja z nami ladnych pare lat jeszce raz Wielkie dzieki dla organizatorow oby to....i tu osobista sugestia do pana Dyrektora T.S. stalo sie tradycja co rocznego pikniku nie tylko jubileuszowych np.20lat oczywiscie w miare mozliwosci .
2
Zadowolony 2016-10-11 13:54
Tak przcodawca daje podwyżki a pan Dariusz Stasiuk żeruje na pracownikach i w ciągu miesìąca ma 10 dni wolnego z godzin związkowych
4
kil 2016-10-20 09:18
taki egzotyczny urlop to pewnie u ortodonty spędzasz na prostowaniu szczęki, po tym jak cały rok si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezesa liże. Pozdrawiam
Agresor 2016-11-24 20:27
Ostatnio z mojej obserwacji jest pewna osoba w Beście która nie ma kultury, a mianowicie to pani inżynierka K. która mierzy ludziom czas przy maszynach w hali Stilpol nie mówiąc ludziom podstawowego zwrotu grzecznościowego DZIEŃ DOBRY.Pewnie panią rodzice nie nauczyli albo nie pozwala pani godność mówić pracownikowi fizycznemu bo pani ma o sobie duże mniemanie.Hala Stilpol to nie chlew.
22
Oceny 2016-12-11 16:00
Podobno w tym roku podwyzki będą zależne od oceny wystaianej przez kierowników. Ktoś coś wie na ten temtat?
5
Agresor 2016-12-12 18:02
TAK --- koordynator Rafał G oraz Carmine będą brali pod uwagę osoby które są lizusami i kapusiami oni w pierwszej kolejności dostana największy procent reszta zadowoli się ochłapami tak jak to było niedawno z tym 5% brutto.A podwyżki będą w kwietniu czyli trzy miesiące oszczędności na fizolach pomimo najniższa krajowa od państwa idzie od 1-szego stycznia.MOŻNA oszukiwać i oszczędzać na starych pracownikach na podwyżkach MOŻNA.
5
Oceny 2016-12-12 22:49
Co ty gadasz za głupoty. Ostatnia podwyżka była taka sama dla wszystkich i nie miało wpływu to czy ktoś się starał czy nie czy się podliwyzwał czy nie czy chorował a raczej czy brał L4 by niepracować czy nie. No i kolejna głupota z tum, że dopiero od kwietnia i jak piszesz oszczędnościami na fizolach. Zawsze podwyszki były z wyrównaniem od stycznia. Czyli w kwietniu otrzymywałeś równiez podwyzkę za styczeń, luty i marzec. No ale jak ci prasa głowę ścisneła to nie pojmujesz takich rzeczy. Zastanów się następnym razem jak coś napiszesz takiego. Pytanie raczej o realne informacje co do tego co będzie w ocenie a nie twoje żale bo pewnie nie dostaniesz nic no chyba że będzie jakaś minimalna podwyżka dla takich co nic nie potrafią tylko nażekać potrafią.
4
Myszka 2016-12-13 21:27
Jeśli chodzi o podwyżki to dziekuje Panu Darkowi i reszcie funkcyjnych ze związków gdyby nie Oni to nie bylo by tych śmiesznych 5% i nie bylo by rozmów o podwyżkach teraz Pan dyrektor tylko obiecuje i się "wzrusza" szkoda że nie nad naszymi wypłatami.
5
Agresor 2016-12-24 15:03
Ale dali pracownikom w tym roku na spotkaniu wigilijnym ---jakaś włoska salami ze szczurów,makaron i soczewicę Ci z zarządu nie wiedzą co Polacy jedzą na Wigilię tylko to gó..o dali--HAŃBA i Wstyd, nawet pies i kot nie chcieli tej salami ruszyć.Dać Polakom gó..o zapakowane w złotym papierku to też wezmą no i ten(badziewie) kalendarz z niektórymi fałszywymi(biuro)mordami.Dobrze że nie brałem tego wszystkiego.Z roku na rok jest coraz gorzej.
12
Agresor 2016-12-31 14:33
No i kończy się rok 2016 był pełen nadziei na lepsze warunki pracy i podwyżek płac -- I CO??? i nic prawie nie osiągnęli pracownicy fizyczni,gdyby nie Solidarność która wywalczyła ciut lepsze pieniążki na swięta i negocjacje podwyżek płac po nowym roku,bo oni z zarządu nam by nic nie dali.Mam nadzieję chociaż wątpię że Nowy 2017 Rok będzie lepszy (podwyżki płac,premie,itd)Chcę aby w 2017 roku Pan Bóg aktywował komórki mózgowe ludziom z zarządu aby w końcu zobaczyli swoimi oczami co się dzieje niedobrego w Beście .Pracownikom fizycznym życzę wymarzonych podwyżek płac,premii miesięcznych,wytrwałości w pracy,oraz zero presji psychicznej od strony kierownictwa.
10
Sprawiedliwy 2017-01-09 18:39
Co będzie w tym roku z naszymi zaplanowanymi urlopami?????Będzie płacz,nerwówka,wulgarne słownictwo do kierownictwa, jedni dostaną zaplanowane urlopy drudzy będą mieli napisane na druczku NIE w innym terminie bo ŁYSA PAŁA i reszta koordynatorów teraz będą Waszymi urlopami rządzić.BĘDZIEMY ROZMAWIAĆ--- tak twierdzi łysa pała z tym człowiekiem nie można negocjować w żadnej sprawie zawodowej i w prywatnej każdy choć trochę pracuje w tym zakładzie to wie jaka naprawdę to osoba.Na przykład-- zaplanujecie sobie urlop i wszystko zarezerwujecie i kausję pierwszą zapłacicie za wczasy np.lipcu a Wasz kolega lub koleżanka będzie miał zaplanowany urlop w tym samym terminie do tego będzie miał małe dzieci oni będą pierwsi a Wasz urlop będzie nie podpisany przez kierownictwo .Było dobrze wszystko po staremu wszyscy szli na urlop tzw.postojowe i w tym pewnym terminie każdy z pracowników sobie załatwił jakieś wczasy na 100%.Co za kretyn wymyślił takie COŚ.
12
Fizol 2017-01-14 18:54
Siema z tego co wiem to nie ma przestoju tylko z tego względu ze część pracowników chciała mieć lipiec część sierpień i zawsze ktoś był niezadowolony. Teraz mamy mieć kiedy kto chce ciekawe jak to wykombinuja. Gdyby ktoś miał zarezerwowane wczasy to warto już teraz przyjść i to powiedzeć kierownikowi.
4
Mr.X 2017-01-29 18:44
Hi
1
Wózkowy 2017-02-12 06:33
W pełni popieram pana Zbyszka że chce aby każdy wózkowy z jego działu powiniem potrafić pracować zarówno na rozładunkch, na obsłudze linii produkcyjnej oraz na wyrobach gotowych. Uważam, że wtedy ocena pracownicza będzie jak najbardziej obiektywna i sprawiedliwa. Nie powinno być tak że każdy jest przypisany do jednego stanowiska tylko powinna być rotacja między działami po dwóch pracowników co miesiąc i tak według mnie będzie najsprawiedliwej dla wszystkich i z korzyścią dla każdego bo lepiej w ten sposób można poznać firme.
3
Patriota 2017-02-26 21:12
LYSA PAŁO jak ci się już w Polsce nudzi, nie podoba i praca Polaków w Best Poland to droga wolna do Meksyku tam ludzie ciebie nauczą szacunku i kultury osobistej nikt za tobą nie będzie płakał :) Italiano lejos de Mexico--to znaczy- Włochu precz do Meksyku.
5
Ciekawski 2017-03-09 13:26
Proszę o informację, jakie rękawice antyprzecięciowe używane są na produkcji?

1
Było - minęło w pamięci pozostało - były pracowni 2017-03-31 07:13
Witam.

Siedziałem ładne pare godzin i czytałem te wszystkie wpisy na tym forum.
Jedno co się na język pcha to stwierdzenie iż same tu narzekania- no może przesadziłem jakies 85% to ciągłe żle, nie dobrze, do bani itp...

Sam spędziłem w Bescie szmat czasu i widziałem co sie tam dzieje, ale wierzcie mi BEST to nie koniec swiata. Jak sie komus nie podoba to jest mnóstwo zakładów w okolicy... no ale trzeba byc kreatywnym i umiec cos wiecej niż tylko wcisnąć dwa guziki żeby prasa ruszyła lub nacisnąć pedał żeby gietarka wygięła blache....

Co ja mogę powiedzieć o Bescie hmm że teraz to jest normalna firma jakich wiele na rynku pracy w Polsce i w każdej firmie jest tak samo... innym sie podoba, innym nie, biuro zawsze winne a szaraczki nigdy nie będą zadowoleni...

Best kiedys był obozem pracy
Hala Stilpol teraz dział mechaniczny- tam kiedys goniono do roboty, za każdym polakiem łaził Włoch i sprawdzał ile czasu co robi, rzucał kluczami krzyczał zachowywał sie jak bóg - to był sters

Hala Best - na liniach był taki szef hmm włoch, który nie patrzał na nic, każdego obrażał, krzyczał kopał okapy itp - wtedy to sie działo

Teraz jest luz... no i wtedy i dzis jak widze czytając te wpisy są osoby, które chwala sobie prace i oczywiscie takie, których nic nie zadowoli ale i tak tam siedzą i marudzą że wiecznie mało, źle itp...

Ludzie szanujcie sobie pracę bo dzięki niej macie na rachunki i jedzenie...
To że inni zarabiaja więcej a dostali taka kasę bo sprzedają innych to ich sprawa, to ich sumienie i top oni muszą z tym zyć... wystarczy dać takim osobą do zrozumienia iż nie mają tu znajmowych a sami sie zwolnią

3
Patriota 2017-04-04 11:44
Kwiecień---- a obiecanych podwyżek płac BRAK tak zarząd Bestu robi fizoli w babbuko i tak do stycznia 2018 aby wzrosła najniższa krajowa a starzy pracownicy wielkie G
9
biuro 2017-04-07 11:17
Podwyżki płac zapomnijcie macie fizyczni premię kwartalną 450 zł zawsze Wam mało za te wasze buble i nie wyrobiony plan produkcyjny chcecie podwyżki nic z tego.Jak Wam mało to zatrudnijcie się do Lidla albo do Biedronki tam będziecie zarabiać więcej :) :)
3
q 2017-04-08 00:15
Jeśli tylko chcesz pracować to bardzo duże. Wygląd się nie liczy.
3
Patriota 2017-04-23 18:33
Jaką perfidną osobą trzeba być żeby ludziom powiedzieć na zebraniu o 5% podwyżce płac. Kit wciskał ludziom że pieniądze od stycznia były zamrożone zyskał on odsetki z tej puli pieniędzy z banku oszust i krętacz.5% ile to dostaniemy 50-60 zł netto HAŃBA roku 2017-tego.Teraz za te 5% podniosą nam większy procent ilościowy produkcji na maszynach działu mechanicznego i montażu okapów. W lipcu nam dadzą premię kwartalną a zabiorą nam te cztery premie to co zrobili nam za miesiąc marzec puszczając oszustwo w swoich telewizorach na jadalniach żeby fizole się wkurzali.Ludzie szukajcie sobie lepszej płatnej pracy bo w Beście już nigdy nie będzie dobrze z tymi osobami co rządzą.
16
Liniowa 2017-05-08 16:47
Niestety ale popieram poprzedni wpis. Tylu wypowiedzen od starych pracownikow ile poszlo w przeciągu ostatnich 3 miesiecy to nie bylo wczesniej, bo przez prawie 8 lat jak tu pracuje , to nie bylo tak zlej atmosfery jak jest teraz. No ale ryba zawsze psuje sie od głowy ;-)
Co to podwyzek to nie wiem komu dac w ryj najpierw bo nie rozumiem jakim ujem miedzy pracownikiem z 8 letnim stazem a pracownikiem z 2 letnim stazem roznica w podwyżce wynosic bedzie max 4 dychy brutto !
Takie mydlenie oczu takimi podwyzkami jest największą porażką tego zakładu.
6
Agresor 2017-05-14 15:47
@liniowa dalej klaskajcie dyrektorowi Tomkowi tak jak to robiliście na zabawie integracyjnej a on z Was się śmieje i daje Wam 5% ha ha hi hi tzw.podwyżki zabierając co miesiąc premię i tak do grudnia 2017 roku.Tak trzymać kobiety z hali montażowej bo starczy Wam tych pieniążków na produkty z Avon-u :)
8
liniowa 2017-05-21 00:11
przykre , ze wrzucasz wszystkich do jednego worka,bo ja akurat do montażu nie należe i nikomu nie klaskam bo jestem dorosła i nie bawią mnie takie rzeczy,
no ale cóż skoro lepiej sie po tym czujesz to niech tak będzie :)
Szkoda tylko ,że tu jestes taki mądry a na hali juz nie ;)
1
HATER 2017-06-04 18:16
Niektórzy ludzie fizyczni to bezmózgi i prostaki na miejscu dyrektora to do grudnia bym im nie dał żadnej premii a wypłaty im wypłacał w ratach.Nawet na przerwie 20-sto minutowej ciągle gadają o robocie(zgrzewanie,gięcie detali) nie ma nawet chwili spokoju TYLKO ROBOTA----NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU :(











7
TT 2017-06-06 22:22
JESTEM TU PRZYPADKIEM .WSPÓŁCZUJĘ WAM JEŻELI POMAGA WAM TO WZAJEMNE OPLUWANIE SIĘ .PRACA WAM SIĘ NIE PODOBA ? POSZUKAJCIE INNEJ.MIEJCIE GODNOŚĆ .NAPRAWDĘ .POZDRAWIAM TT
3
HATER 2017-06-30 11:32
Ludzie szukajcie sobie lepszej pracy bo w Beście niczego się nie dorobicie.Będziecie ciągle robić za najniższą krajowa co roku a lata Wam będą szybko uciekać,a kierownictwo będzie Was wykorzystywać ile się da.Jest sezon wystarczy trochę chęci i zapału niech robią w Beście Ukraińcy ,oni im zrobią odpowiednią produktywność że makaroniarze polecą do domu bo ich jest tam miejsce ha ha hi hi :)
6
Dominika 2017-07-21 17:09
A jakaś możliwość awansu jest może? Na jakich stanowiskach pracujecie/pracowaliście? To forum jest po to, by dzielić się informacjami na temat pracodawcy. Cenna jest każda wasza opinia czy dobra czy zła.
HATER 2017-07-25 17:21
Zakład Best Poland w roku 2017 schodzi na psy.Zarząd bestu zatrudnia obywateli z Ukrainy robiąc na tych osobach interes ze skarbu państwa.Wolą zatrudnić Ukraińców niż Polakowi dać więcej pieniędzy--dno i hańba.Polacy pracownicy Best Poland nie szkolcie te osoby bo oni się wyszkolą i Was potem tzw.wygryzą z Waszego stanowiska pracy a kierownictwo potem Was się pozbędzie , Ukraińcy będą pracować za 2000 tyś brutto bo na Ukrainie mają oni 600-800zł.NIE SZKOLIMY UKRAIŃCOW :(
7
Cola 2017-07-25 22:28
Słyszałem że brakuje:
Testerek
Szefów linii
na sitodruku
A dziś przeczytałem że szukają do jakości.
Coś można zrobić. Jak się chce
1
bigos 2017-08-01 10:09
niestety nie ma mozliwosci awansu,
lakiernia slniki a nawet okapy i powiem Ci ze nie jest to trudna robota lecz ludzie ktorzy tam pracuja robia przerazajaca atmosfere.. robic robic robic klapki na oczy i robic robic..! wyrywaja Ci czesci z reki mowiac ze nic nie umiesz i oni nie beda na ciebie czekac bo norma ich goni.. norma norma norma!!
nie chca placic najnizsza krajowa a premi tyle co kot naplakal max 80 zl!
Zostaw swoją opinię o BEST POLAND - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND