brak logo

BEST POLAND

Zabrze

Opinie o BEST POLAND

Gad 2016-09-19 12:16
A jak z nadgodzinami? Są wypłacane po miesiącu? Jaki mają okres rozliczeniowy?
Jubilat 2016-09-25 10:21
Piknik na 10ciolecie firmy!!! .......chyba najfajniejsza integracja na jakiej bylem zniknely bariery typu biuro hala itp... Wielkie dzieki za super organizacje i tu pochwala dla wszystkich ktorzy brali udzial w przygotowaniach bo impreza przygotowana byla na 100% widac ze jednak pomimo roznic stanowisk ludzie sa poptrostu ludzmi i potrafia sie dobrze bawic ..Jubilaci poczuli sie docenieni bo to oni przecierali szlaki i budowali obraz dzisiejszego zakladu znaja najlepiej co i jak bylo przez lata zmieniali sie dyrektorzy i inni ale oni pozostali oczywiscie nieujmujac pracownikom pozostalym ktorzy rowniez pracuja z nami ladnych pare lat jeszce raz Wielkie dzieki dla organizatorow oby to....i tu osobista sugestia do pana Dyrektora T.S. stalo sie tradycja co rocznego pikniku nie tylko jubileuszowych np.20lat oczywiscie w miare mozliwosci .
2
Zadowolony 2016-10-11 13:54
Tak przcodawca daje podwyżki a pan Dariusz Stasiuk żeruje na pracownikach i w ciągu miesìąca ma 10 dni wolnego z godzin związkowych
4
kil 2016-10-20 09:18
taki egzotyczny urlop to pewnie u ortodonty spędzasz na prostowaniu szczęki, po tym jak cały rok si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezesa liże. Pozdrawiam
Agresor 2016-11-24 20:27
Ostatnio z mojej obserwacji jest pewna osoba w Beście która nie ma kultury, a mianowicie to pani inżynierka K. która mierzy ludziom czas przy maszynach w hali Stilpol nie mówiąc ludziom podstawowego zwrotu grzecznościowego DZIEŃ DOBRY.Pewnie panią rodzice nie nauczyli albo nie pozwala pani godność mówić pracownikowi fizycznemu bo pani ma o sobie duże mniemanie.Hala Stilpol to nie chlew.
23
Oceny 2016-12-11 16:00
Podobno w tym roku podwyzki będą zależne od oceny wystaianej przez kierowników. Ktoś coś wie na ten temtat?
5
Agresor 2016-12-12 18:02
TAK --- koordynator Rafał G oraz Carmine będą brali pod uwagę osoby które są lizusami i kapusiami oni w pierwszej kolejności dostana największy procent reszta zadowoli się ochłapami tak jak to było niedawno z tym 5% brutto.A podwyżki będą w kwietniu czyli trzy miesiące oszczędności na fizolach pomimo najniższa krajowa od państwa idzie od 1-szego stycznia.MOŻNA oszukiwać i oszczędzać na starych pracownikach na podwyżkach MOŻNA.
5
Oceny 2016-12-12 22:49
Co ty gadasz za głupoty. Ostatnia podwyżka była taka sama dla wszystkich i nie miało wpływu to czy ktoś się starał czy nie czy się podliwyzwał czy nie czy chorował a raczej czy brał L4 by niepracować czy nie. No i kolejna głupota z tum, że dopiero od kwietnia i jak piszesz oszczędnościami na fizolach. Zawsze podwyszki były z wyrównaniem od stycznia. Czyli w kwietniu otrzymywałeś równiez podwyzkę za styczeń, luty i marzec. No ale jak ci prasa głowę ścisneła to nie pojmujesz takich rzeczy. Zastanów się następnym razem jak coś napiszesz takiego. Pytanie raczej o realne informacje co do tego co będzie w ocenie a nie twoje żale bo pewnie nie dostaniesz nic no chyba że będzie jakaś minimalna podwyżka dla takich co nic nie potrafią tylko nażekać potrafią.
5
Myszka 2016-12-13 21:27
Jeśli chodzi o podwyżki to dziekuje Panu Darkowi i reszcie funkcyjnych ze związków gdyby nie Oni to nie bylo by tych śmiesznych 5% i nie bylo by rozmów o podwyżkach teraz Pan dyrektor tylko obiecuje i się "wzrusza" szkoda że nie nad naszymi wypłatami.
5
Agresor 2016-12-24 15:03
Ale dali pracownikom w tym roku na spotkaniu wigilijnym ---jakaś włoska salami ze szczurów,makaron i soczewicę Ci z zarządu nie wiedzą co Polacy jedzą na Wigilię tylko to gó..o dali--HAŃBA i Wstyd, nawet pies i kot nie chcieli tej salami ruszyć.Dać Polakom gó..o zapakowane w złotym papierku to też wezmą no i ten(badziewie) kalendarz z niektórymi fałszywymi(biuro)mordami.Dobrze że nie brałem tego wszystkiego.Z roku na rok jest coraz gorzej.
12
Agresor 2016-12-31 14:33
No i kończy się rok 2016 był pełen nadziei na lepsze warunki pracy i podwyżek płac -- I CO??? i nic prawie nie osiągnęli pracownicy fizyczni,gdyby nie Solidarność która wywalczyła ciut lepsze pieniążki na swięta i negocjacje podwyżek płac po nowym roku,bo oni z zarządu nam by nic nie dali.Mam nadzieję chociaż wątpię że Nowy 2017 Rok będzie lepszy (podwyżki płac,premie,itd)Chcę aby w 2017 roku Pan Bóg aktywował komórki mózgowe ludziom z zarządu aby w końcu zobaczyli swoimi oczami co się dzieje niedobrego w Beście .Pracownikom fizycznym życzę wymarzonych podwyżek płac,premii miesięcznych,wytrwałości w pracy,oraz zero presji psychicznej od strony kierownictwa.
10
Sprawiedliwy 2017-01-09 18:39
Co będzie w tym roku z naszymi zaplanowanymi urlopami?????Będzie płacz,nerwówka,wulgarne słownictwo do kierownictwa, jedni dostaną zaplanowane urlopy drudzy będą mieli napisane na druczku NIE w innym terminie bo ŁYSA PAŁA i reszta koordynatorów teraz będą Waszymi urlopami rządzić.BĘDZIEMY ROZMAWIAĆ--- tak twierdzi łysa pała z tym człowiekiem nie można negocjować w żadnej sprawie zawodowej i w prywatnej każdy choć trochę pracuje w tym zakładzie to wie jaka naprawdę to osoba.Na przykład-- zaplanujecie sobie urlop i wszystko zarezerwujecie i kausję pierwszą zapłacicie za wczasy np.lipcu a Wasz kolega lub koleżanka będzie miał zaplanowany urlop w tym samym terminie do tego będzie miał małe dzieci oni będą pierwsi a Wasz urlop będzie nie podpisany przez kierownictwo .Było dobrze wszystko po staremu wszyscy szli na urlop tzw.postojowe i w tym pewnym terminie każdy z pracowników sobie załatwił jakieś wczasy na 100%.Co za kretyn wymyślił takie COŚ.
12
Fizol 2017-01-14 18:54
Siema z tego co wiem to nie ma przestoju tylko z tego względu ze część pracowników chciała mieć lipiec część sierpień i zawsze ktoś był niezadowolony. Teraz mamy mieć kiedy kto chce ciekawe jak to wykombinuja. Gdyby ktoś miał zarezerwowane wczasy to warto już teraz przyjść i to powiedzeć kierownikowi.
4
Mr.X 2017-01-29 18:44
Hi
1
Wózkowy 2017-02-12 06:33
W pełni popieram pana Zbyszka że chce aby każdy wózkowy z jego działu powiniem potrafić pracować zarówno na rozładunkch, na obsłudze linii produkcyjnej oraz na wyrobach gotowych. Uważam, że wtedy ocena pracownicza będzie jak najbardziej obiektywna i sprawiedliwa. Nie powinno być tak że każdy jest przypisany do jednego stanowiska tylko powinna być rotacja między działami po dwóch pracowników co miesiąc i tak według mnie będzie najsprawiedliwej dla wszystkich i z korzyścią dla każdego bo lepiej w ten sposób można poznać firme.
3
Patriota 2017-02-26 21:12
LYSA PAŁO jak ci się już w Polsce nudzi, nie podoba i praca Polaków w Best Poland to droga wolna do Meksyku tam ludzie ciebie nauczą szacunku i kultury osobistej nikt za tobą nie będzie płakał :) Italiano lejos de Mexico--to znaczy- Włochu precz do Meksyku.
5
Ciekawski 2017-03-09 13:26
Proszę o informację, jakie rękawice antyprzecięciowe używane są na produkcji?

1
Było - minęło w pamięci pozostało - były pracowni 2017-03-31 07:13
Witam.

Siedziałem ładne pare godzin i czytałem te wszystkie wpisy na tym forum.
Jedno co się na język pcha to stwierdzenie iż same tu narzekania- no może przesadziłem jakies 85% to ciągłe żle, nie dobrze, do bani itp...

Sam spędziłem w Bescie szmat czasu i widziałem co sie tam dzieje, ale wierzcie mi BEST to nie koniec swiata. Jak sie komus nie podoba to jest mnóstwo zakładów w okolicy... no ale trzeba byc kreatywnym i umiec cos wiecej niż tylko wcisnąć dwa guziki żeby prasa ruszyła lub nacisnąć pedał żeby gietarka wygięła blache....

Co ja mogę powiedzieć o Bescie hmm że teraz to jest normalna firma jakich wiele na rynku pracy w Polsce i w każdej firmie jest tak samo... innym sie podoba, innym nie, biuro zawsze winne a szaraczki nigdy nie będą zadowoleni...

Best kiedys był obozem pracy
Hala Stilpol teraz dział mechaniczny- tam kiedys goniono do roboty, za każdym polakiem łaził Włoch i sprawdzał ile czasu co robi, rzucał kluczami krzyczał zachowywał sie jak bóg - to był sters

Hala Best - na liniach był taki szef hmm włoch, który nie patrzał na nic, każdego obrażał, krzyczał kopał okapy itp - wtedy to sie działo

Teraz jest luz... no i wtedy i dzis jak widze czytając te wpisy są osoby, które chwala sobie prace i oczywiscie takie, których nic nie zadowoli ale i tak tam siedzą i marudzą że wiecznie mało, źle itp...

Ludzie szanujcie sobie pracę bo dzięki niej macie na rachunki i jedzenie...
To że inni zarabiaja więcej a dostali taka kasę bo sprzedają innych to ich sprawa, to ich sumienie i top oni muszą z tym zyć... wystarczy dać takim osobą do zrozumienia iż nie mają tu znajmowych a sami sie zwolnią

4
Patriota 2017-04-04 11:44
Kwiecień---- a obiecanych podwyżek płac BRAK tak zarząd Bestu robi fizoli w babbuko i tak do stycznia 2018 aby wzrosła najniższa krajowa a starzy pracownicy wielkie G
9
biuro 2017-04-07 11:17
Podwyżki płac zapomnijcie macie fizyczni premię kwartalną 450 zł zawsze Wam mało za te wasze buble i nie wyrobiony plan produkcyjny chcecie podwyżki nic z tego.Jak Wam mało to zatrudnijcie się do Lidla albo do Biedronki tam będziecie zarabiać więcej :) :)
4
q 2017-04-08 00:15
Jeśli tylko chcesz pracować to bardzo duże. Wygląd się nie liczy.
3
Patriota 2017-04-23 18:33
Jaką perfidną osobą trzeba być żeby ludziom powiedzieć na zebraniu o 5% podwyżce płac. Kit wciskał ludziom że pieniądze od stycznia były zamrożone zyskał on odsetki z tej puli pieniędzy z banku oszust i krętacz.5% ile to dostaniemy 50-60 zł netto HAŃBA roku 2017-tego.Teraz za te 5% podniosą nam większy procent ilościowy produkcji na maszynach działu mechanicznego i montażu okapów. W lipcu nam dadzą premię kwartalną a zabiorą nam te cztery premie to co zrobili nam za miesiąc marzec puszczając oszustwo w swoich telewizorach na jadalniach żeby fizole się wkurzali.Ludzie szukajcie sobie lepszej płatnej pracy bo w Beście już nigdy nie będzie dobrze z tymi osobami co rządzą.
16
Liniowa 2017-05-08 16:47
Niestety ale popieram poprzedni wpis. Tylu wypowiedzen od starych pracownikow ile poszlo w przeciągu ostatnich 3 miesiecy to nie bylo wczesniej, bo przez prawie 8 lat jak tu pracuje , to nie bylo tak zlej atmosfery jak jest teraz. No ale ryba zawsze psuje sie od głowy ;-)
Co to podwyzek to nie wiem komu dac w ryj najpierw bo nie rozumiem jakim ujem miedzy pracownikiem z 8 letnim stazem a pracownikiem z 2 letnim stazem roznica w podwyżce wynosic bedzie max 4 dychy brutto !
Takie mydlenie oczu takimi podwyzkami jest największą porażką tego zakładu.
6
Agresor 2017-05-14 15:47
@liniowa dalej klaskajcie dyrektorowi Tomkowi tak jak to robiliście na zabawie integracyjnej a on z Was się śmieje i daje Wam 5% ha ha hi hi tzw.podwyżki zabierając co miesiąc premię i tak do grudnia 2017 roku.Tak trzymać kobiety z hali montażowej bo starczy Wam tych pieniążków na produkty z Avon-u :)
8
liniowa 2017-05-21 00:11
przykre , ze wrzucasz wszystkich do jednego worka,bo ja akurat do montażu nie należe i nikomu nie klaskam bo jestem dorosła i nie bawią mnie takie rzeczy,
no ale cóż skoro lepiej sie po tym czujesz to niech tak będzie :)
Szkoda tylko ,że tu jestes taki mądry a na hali juz nie ;)
1
HATER 2017-06-04 18:16
Niektórzy ludzie fizyczni to bezmózgi i prostaki na miejscu dyrektora to do grudnia bym im nie dał żadnej premii a wypłaty im wypłacał w ratach.Nawet na przerwie 20-sto minutowej ciągle gadają o robocie(zgrzewanie,gięcie detali) nie ma nawet chwili spokoju TYLKO ROBOTA----NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU :(











7
TT 2017-06-06 22:22
JESTEM TU PRZYPADKIEM .WSPÓŁCZUJĘ WAM JEŻELI POMAGA WAM TO WZAJEMNE OPLUWANIE SIĘ .PRACA WAM SIĘ NIE PODOBA ? POSZUKAJCIE INNEJ.MIEJCIE GODNOŚĆ .NAPRAWDĘ .POZDRAWIAM TT
3
HATER 2017-06-30 11:32
Ludzie szukajcie sobie lepszej pracy bo w Beście niczego się nie dorobicie.Będziecie ciągle robić za najniższą krajowa co roku a lata Wam będą szybko uciekać,a kierownictwo będzie Was wykorzystywać ile się da.Jest sezon wystarczy trochę chęci i zapału niech robią w Beście Ukraińcy ,oni im zrobią odpowiednią produktywność że makaroniarze polecą do domu bo ich jest tam miejsce ha ha hi hi :)
7
HATER 2017-07-25 17:21
Zakład Best Poland w roku 2017 schodzi na psy.Zarząd bestu zatrudnia obywateli z Ukrainy robiąc na tych osobach interes ze skarbu państwa.Wolą zatrudnić Ukraińców niż Polakowi dać więcej pieniędzy--dno i hańba.Polacy pracownicy Best Poland nie szkolcie te osoby bo oni się wyszkolą i Was potem tzw.wygryzą z Waszego stanowiska pracy a kierownictwo potem Was się pozbędzie , Ukraińcy będą pracować za 2000 tyś brutto bo na Ukrainie mają oni 600-800zł.NIE SZKOLIMY UKRAIŃCOW :(
9
Cola 2017-07-25 22:28
Słyszałem że brakuje:
Testerek
Szefów linii
na sitodruku
A dziś przeczytałem że szukają do jakości.
Coś można zrobić. Jak się chce
1
bigos 2017-08-01 10:09
niestety nie ma mozliwosci awansu,
lakiernia slniki a nawet okapy i powiem Ci ze nie jest to trudna robota lecz ludzie ktorzy tam pracuja robia przerazajaca atmosfere.. robic robic robic klapki na oczy i robic robic..! wyrywaja Ci czesci z reki mowiac ze nic nie umiesz i oni nie beda na ciebie czekac bo norma ich goni.. norma norma norma!!
nie chca placic najnizsza krajowa a premi tyle co kot naplakal max 80 zl!
2
Myszka 2017-08-24 19:00
Szkoda firma idzie na dno starzy pracownicy odchodzą a dyrektor chce ich zastąpić ukraincami którzy nie nadają się do pracy.
Czas uciekać z tego "Titanica"
8
Lasencja 2017-08-30 20:23
Pracuje już pare lat na silnikach ale takiego syfu tu jeszcze nie było i boję się że jak ten statek będzie tonął zabraknie dla mnie miejsca w szalupie.
1
Ktoś 2017-08-31 10:47
Go Away.....Hahaha!
pracownica 2017-09-02 23:00
Ukraińcy też już nie wytrzymują i uciekają z tego syfu. Ile jeszcze można w ten sposób! To najgorsze wakacje od 10 lat!
3
Fizyczny 2017-09-09 14:26
Kontrol jakości na dziale mechanicznym to totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam na myśli Panią inżynier która nie potrafi napisać wyrazu ,,pierwsza,, w raporcie A dupna pani po studiach. Nie posiada wiedzy A chce szkolić i pouczać innych
8
Dominika 2017-09-12 11:44
@Fizyczny pamiętaj, że na forum nie można nikogo obrażać. Przed pozostawieniem komentarza zapoznaj się z regulaminem forum, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin. @pracownica dlaczego uciekają z firmy BEST POLAND? Czy możesz powiedzieć coś więcej? Z jakiego powodu?
1
HATER 2017-09-12 16:50
Mam nadzieję że renomowana firma Electrolux od nowego 2018 roku będzie miała pełnomocnictwo prawne zrobi porządek z osobami z zarządu którzy przez tyle lat nic nie zrobili dla firmy nic tylko zarabiają pasożyty i nieroby 15000 i 25000 tyś. pan włoch S. i pan C.
6
Nie powiem 2017-09-12 22:03
Na jakich stanowiskach można zarobić takie pieniądze? Kim jest Włoch S ?
2
H.M 2017-09-17 10:24
Bo obiecuja im co innego a daja co innego,cisną piękne bajki o bescie i zarobkach z kosmosu a po trzeciej wypłacie okazuje się że rzeczywistość jest zupełnie inna. Rozmawiałam z nimi dwa dni przed tym jak wyjechali i jedynym powodem tego, ze wrecz uciekli z dnia na dzien jest to ,ze czuja sie oszukani a nie jak twierdzi gora zła atmosfera panująca na liniach między pracownikami.
Bo właśnie to ze ludzie są fajni ,pomijając oczywiście nieznosne jednostki, sprawia że w bescie wcale nie ma najgorzej i można po 8 , 10 czy nawet i 12 h tak jak na silnikach wyjść zmęczonym ale uśmiechniętym.
2
Ciekawa 2017-09-17 10:29
A Ty im paski drukujesz ,że wiesz ile zarabiają? ????
1
Ciekawa 2017-09-19 11:24
Przez przypadek go przeczytales bo tam trzeba sie przypatrzec zeby cokolwiek zauwazyc ????
I skoro maja go tak dosyc to czemu nic z tym nie zrobią tylko sie przed nim chowają albo mu przytakuja? Zreszta tak samo jemu jak i C. Wszyscy dużo pie*dola naokolo a stawiają sie zawsze jedne i te same jednostki które same niestety nic nie zwojują.
1
Agresor 2017-09-22 09:29
Hater ---ma rację jeżeli by oni Włochy tyle nie zarabiali to pan Włoch S. nie kupił by nowe auto Kia Suv-a za 76tyś zł oraz nie utrzymał by 4-ry kobiety w domu, natomiast Włoch C musi ha ha hi hi dawać kasę na alimenty do Niemiec a przecież to jest kolosalna sumka.Nam przy zarobkach po podwyżce potem 2400 zł brutto żaden bank nie dał by kredytu.
1
Maszyna CL XXX 2017-09-22 10:48
Na dziale mechanicznym wszystko dzieje się bez jakiejkolwiek logiki , na chybił trafił i to jest bardzo smutne...Tworzona jest na szybko bez konsultacji z załogą jakaś klika pseudo liderów bez doświadczenia,umiejętność i wiedzy...Czy aby nie chodzi o to aby starszych pracowników wycisnąć jak cytrynki a potem wyrzucić bez skrupułów,nie ma tu żadnego szacunku ani wdzięczności dla szeregowego pracownika nie wspominając o wynagrodzeniu...
4
Dominika 2017-09-26 18:09
@Maszyna CL XXX rozumiem, że z wynagrodzenia nie jesteś zadowolony. Czy nie można liczyć w firmie BEST POLAND na jakieś dodatkowe premie? @HATER na forum nie można nikogo obrażać. Polecam zapoznaj się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin
kasia 2017-09-28 12:14
Mam pytanie czy klaudia kasia i iwona z silników dalej pracują?
Edek 2017-10-06 22:44
Tak Ci było źle za Pana Tomasza? Faktycznie może nie był najlepszy za to obecny pełniący obowiązki to jeszcze da Ci się we znaki. Ci co zostali to teraz będą całować go po tyłku a Pan C. będzie w pierwszym rzędzie.
2
Dydy 2017-10-07 12:21
Dokładnie Edek dokładnie ????
Dydy 2017-10-07 12:22
Jakie Dokładnie? Bo jest ich tam kilka
Realistka 2017-10-08 11:32
Ty się tak nie ciesz bo nowy dyrektor już sprawdza kim jesteś i wbije w Ciebie szpilki jak w laleczke Chucky ????
2
Zostaw swoją opinię o BEST POLAND - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND