Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BEST POLAND

Pracowałeś w firmie BEST POLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
oblomow - 2016-02-16 17:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem na ile takie dyskusje są tutaj potrzebne, przecież takimi sprawami zajmuje się sąd pracy oczywiście jesli mieliscie umowę najlepiej pogadac z kim zaufanym z firmy i tyle
zdjecie uzytkownika
spragniona podwyzki - 2016-02-22 23:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy teraz przez negocjacje Darka z Dyrektorem podwyżki są wstrzymane do 15 kwietnia? Czy nie ma szansty na wcześniejsze rozwiązanie sporu?
zdjecie uzytkownika
robg - 2016-02-23 08:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@spragniona podwyżki coś mi się wydaje, że najpierw są ważniejsze sprawy do załatwienia w tej firmie i do dogadania z Panem Darkiem a podwyżki może i później będą
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie kochani ponownie Jeśli ktoś szanuje swoje życie i zdrowie psychiczne niech omija ten syf szerokim łukiem to po pierwsze. Po drugie nie ma chyba drugiej firmy w polsce i na świecie gdzie pracownicy zarabiają najniższą krajową po 10 latach pracy i dodatkowo są im robione matryce umiejętności, w sklepach spożywczych też są matryce umiejętności jak się pracuje 10 lat za najniższą krajową?
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po drugie znajdzcie mi firmę w której przebicie w wynagrodzeniu pomiędzy szeregowym pracoownikiem a bezpośrednim przełożonym wynosi 400% który to na dodatek ma skończoną socjologie albo turystyke ?
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa kolejna kochani jak chcecie dostać podwyżki skoro kierownictwo w tej firmie jest jedynie po to zeby nie było zadnych podwyzek ?
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa kolejna Skoro nasz bystry i cudowny dyrektor tak dba o swoich pracowników to dlaczego zabrał 150 zł brutto za odbecność a później chcìał bezprawnie w bezczelny sposób zabierać wszystkie premie za wypadek w pracy czyli cofnąć nas do czasów Stalina i wprowadzić odpowiedzialność zbiorową
zdjecie uzytkownika
Nostradamus - 2016-03-16 11:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejna sprawa rotacja pracowników jest szybsza od złodzieja uciekającego przed policją a cudowny kierownik logistyki Zbigniew Z. ma takie samo pojęcie o logistyce jak Adam Małysz o podnoszeniu ciężarów
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-17 15:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze powinien sie ktos zainteresowac dlaczego z jednej zmiany gdzie jest obecny Mariusz. M co chwile ktos sie zwalnia. Wymysla jakies dziwne zmiany wozkowym. Wszystko bylo ok do poki nie pozmieniali ludzia obowiazkow. Przeszkadza im ze wszyscy sie dogadywali...Ciekawe czemu Pan Zbyszek na to pozwala. Moim zdaniem nie powinno tak byc... Pozdro
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-17 15:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan Zbyszek sie z selekcji smieje i twierdzi ze to "naturalny proces". Ale moim i wielu osob zdaniem to juz nie jest normalne...
zdjecie uzytkownika
Trzychu - 2016-03-17 20:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale jaka to jest sekcja i z czego dokładnie śmieje się pan zbyszek, bo przyznam Ci się szczerze, że tematu nie ogarniam ood jakiegoś czasu, na pewno to śmieszne
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-18 15:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzychu to naprawde nie jest juz smieszne. W tej firmie nie ktorym osoba pierdzieli sie w glowach. A szczegolnie lizusa. Kilka osob w tej firmie powinno miec pseudonim "czopek" bo tak kierownika wchodza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pozdro dla Pana M.M. Widziala juz nie raz sceny podlizywania sie :)
zdjecie uzytkownika
Biały Ogier - 2016-03-18 18:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grzechu - 2015-12-11 13:03:33]:
to nie przez zibie-go tylko tego Pedała Mariusza.
Jak zwykły robol kieruje kierownikiem to nie ma prawa bytu
zdjecie uzytkownika
Królowa - 2016-03-18 19:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2016-03-17 15:35:13]:
tak , tak naturalny proces...
a potem sztaplara w dłoń i jechane . Historia lubi sie powtarzać :)
zdjecie uzytkownika
KOMATSU - 2016-03-18 19:21:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak wiec jak lata temu Sztaplara w łape i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowniczku Zbyszku haha. Jeszcze ten osioł M.M 'wróci na linie łysek z pokłady idy mieszkający z Mamusia' 3 lat spokoju ale jak to czytam to wraca trałma...
zdjecie uzytkownika
coś - 2016-03-20 20:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do xxx: uważam, że takie rzeczy nie powinny mieć w firmie miejsca. Zastanawiam się, czy jest szansa na to, by atmosfera się poprawiła, bo to mnie zniechęca.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-21 07:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos jest szansa jak tylko Mariusz sie zmieni i skanczy sie jego kierownictwo. Widzialam juz duzo jego zachowan do noego nawet liniowi juz noe chca przychodzic zapytac o cos bo ma tak nasrane w glowie ze szok. Ten synek nie ma do nikogo szacunku. Chyba ze do mamusi :) od niego powinny sie zmiany zaczac bo szkoda ludzi ktorzy z nim pracuja
zdjecie uzytkownika
Trzychu - 2016-04-01 15:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem jest na to szansa, różne rzeczy się przecież dzieją, należy zająć się soba, a na lepsze czasy mieć nadzieję, więc ogólnie polecam tę firmę
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-04-07 11:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan dyrektor T powinien jak wchodzi na halę produkcyjną zakładać ubranie robocze koszulka plus spodnie,dlaczego on nie przestrzega przepisów BHP.Gdzie tu jest sprawiedliwość,zrobię mu fotkę i wyślę do PIP-u.Tylko karać i upominać on potrafi.A 5% podwyżki sobie niech wsadzi w d..ę
zdjecie uzytkownika
tylko ja - 2016-04-07 23:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
5 % podwyżki ... hip hip huuuurrraaaa przyszła wypłata !
dzięki Ci o Panie , za tą jałmużne po 8 latach pracy ...
zdjecie uzytkownika
Evil - 2016-04-16 22:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Agresor - 2016-04-07 11:36:12]:
do @Agresor a pani z BHP wchodzi na halę produkcyjną w białym sweterku i obcisłych galotach jaki ona daje przykład ludziom którzy tam pracują,o założeniu przez nią --rękawków--nie wspomnę :(







zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy koledzy koleżanki i koledzy po waszych wypowiedziach i spostrzeżeniach właśnie miałem zawał serca i niestety sam się musiałem defibrylować ale ok przechodzimy do sedna sprawy.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po pierwsze nie rozumiem podejścia pracowników i ludzi pracujących jako kierownictwo HR badź pracowników hali montażu głównego. Proszę nie obrażać się na pana dyrektora że dał tylko 5 % podwyżki bo gdyby nie związki zawodowe nie dostalibyście nic to jest pierwsza zasadnicza kwestia.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejna kwestia każda powtarzam każda fabryka w polsce z kapitałem zagranicznym w polsce otwiera swoja filie tylko i wyłacznie w celu maksymalizacji zysków i maksymalizacji wyzysku pracowników i jeśli chcą wykazać zysk to go wykażą jeśli chcą wykazac same straty tez je wykaźą
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektor w fabryce otacza się takimi współpracownikami którymi z jego punktu widzenia nie będzie mu pod górke a ktorzy to pracownicy nie beda sie buntowali i dodatkowo beda pozbywac sie z firmy nipokornych ludzi ktorzy chca wiecej zarabiac
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:49:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poddam wam bardzo prosty przykład żeby nie było później a że jestem goło słowny.
Foxcom główny podwykonawca firmy APPLE zatrudnia w chinach 1 400 000 tys pracowników którzy tyrają jak woły za 60 euro na miesiąc a cena nowego produktu firmy wynosi miedzy 300 a 500 dolarów. Regularnie dochodzi tam do samobójstw pracowników, poniźania ich wyzywania opluwania itd
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczony - 2016-04-23 10:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście ktoś powie zaraz ze sie czepiam dyrektora kierownictwa i bog wie kogo jeszcze ale to nie o to w tym chodzi. Ja proponuje wam co innego skończyc sie kłócić i zapisywać sie w końcu do zwiazkow zawodowych ktorzy dbaja o wasze interesy jako pracownikow i wierze głeboko ze dzìęki silnej organizacji zwiazkowej bedziemy mogli normalnie zarabiac, pracowac i cieszyc sie normalnym zyciem prywatnym i zawodowym.
zdjecie uzytkownika
Zniesmaczona - 2016-04-24 11:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z tego co wiem to gdyby nie związki to podwyżka byłaby - ale dla każdego inna. A dzięki ich działaniom wszyscy dostaliśmy tyle samo. Wszystko pięknie ładnie ale może okazać się, że z powodu tego co robią zakład zostanie zamknięty i wszyscy stracą pracę. Czytałam artykuł jak z powodu działalności związków zamknięto we Francji fabrykę opon. A co do związków to dbają jedynie o interesy związków wyznając jedyną zasadę "okopać się i przetrwać".
zdjecie uzytkownika
nie związkowa - 2016-04-28 20:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zniesmaczona - 2016-04-24 11:14:14]:
z tego co wiesz czyli tak naprawde nic nie wiesz ;)
Gdyby nie one to podwyzki by nie było wogóle tak jak przez ostatnie ok 2-3 lata.
Zaraz mi jakis geniusz zycia zarzuci , ze ich bronie bo należe - nie , nie naleze i nie bronie.
Być może, w idealnym świecie nie byłoby miejsca dla istnienia i działalności związków zawodowych. Pracodawcy traktowaliby swoich pracowników z należnym im szacunkiem i płacili za ich pracę godne wynagrodzenie. Nikt nie byłby w niesprawiedliwy sposób dyscyplinowany lub zwalniany z pracy, nikomu nieuczciwie nie ograniczano by możliwości awansu itp. itd.
Zwiazki zawodowe sa bardzo dobra ideą ale niestety troche źle odbieraną i działającą w naszej firmie.
aaaa i skończcie już z tą jazdą po M.M tylko idzcie mu to powiedziec prosto w facjate :)
zdjecie uzytkownika
luz - 2016-05-01 21:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nie związkowa bardzo dobrze im powiedziałaś, serio :)
zdjecie uzytkownika
nie związkowa - 2016-05-07 22:07:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luz - 2016-05-01 21:18:07]:
@luz polecam sie na przyszłość :D ;)
zdjecie uzytkownika
toke - 2016-05-07 23:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nich chyba możliwe sa te podwyżki z tego co słyszałem i to niezależnie od zajmowanego stanowiska, chyba po roku jest cześciowa podwyżka zawsze.
zdjecie uzytkownika
LTE - 2016-05-08 09:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę Cię jakie podwyżki ludzie po 7 lat tam pracują i dostali pierwszą podwyżkę a obiecanki dyrektora to można sobie tak głęboko wsadzić jak on ma swoich pupilków.... Poza tym zakład działa w ten sposób ze przyjmuje interesantów chętnych do pracy gdy ich potrzebuje a gdy już ich nie potrzebuje to zwalnia ich jak śmieci ja na pewno tam nie wróce...
zdjecie uzytkownika
LTE - 2016-05-08 09:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę Cię jakie podwyżki ludzie po 7 lat tam pracują i dostali pierwszą podwyżkę a obiecanki dyrektora to można sobie tak głęboko wsadzić jak on ma swoich pupilków.... Poza tym zakład działa w ten sposób ze przyjmuje interesantów chętnych do pracy gdy ich potrzebuje a gdy już ich nie potrzebuje to zwalnia ich jak śmieci ja na pewno tam nie wróce...
zdjecie uzytkownika
luzak - 2016-05-10 13:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Suchy daje podwyżki tylko swoim pieskom...a bez fizoli zakład padnie.
zdjecie uzytkownika
Agresor - 2016-05-20 11:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pan dyrektor i pan C szukają pieniędzy bo ciągle im mało a my dalej będziemy robić im na złość:
buble i awarię maszyn i.t.d. a serwisy maszyn będą kosztować.To zemsta za 5% inflacyjnej jałmużny.Z nami fizolami nie wygracie jak wam się nie podoba to se zatrudnijcie fachowcow z agencji pracy, albo do widzenia :) :)
zdjecie uzytkownika
Biuro - 2016-05-24 20:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech się cieszą pracownicy hal że mają pracę na opłaty i co do gara włożyć,jak wam się nie podoba praca w BEST POLAND to do PUP.Nigdy nie będziecie mieli takich wypłat jak my pracownicy HR my na egzotycznych urlopach wy w domu remonty.Jesteście po to by cały rok pracować na nas.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2016-05-25 09:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ładnie powiedziane szkoda że ludzie z HR zrozumieją swój płytki tok rozumowania jak zakład będzie zamykany.... Bo raczej to wszystko mu temu zmierza, tyle niekompetencji ze aż czasami nie wiem czy siąść i się śmiać czy płakać. Zobaczcie jak ludzie z biur sobie wychodzą na papierosa i nikt im nic nie powie i porownajcie ich do osoby pracującej na hali za to samo lecą nagany więc gdzie sprawiedliwość skoro polityka firmy mówi jasno ze palić idziemy tylko na przerwie to traktujmy wszystkich jednakowo .
zdjecie uzytkownika
INNY - 2016-05-26 00:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie żal mi was. skończcie narzekac jak wam tak źle to świat jest wielki.Niektorzy od paru lat piszą te brednie a w ciąż pracują. Może dlatego że są bardziej nieudacznikami niż ten zły zaklad.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2016-05-29 20:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kogo nazywasz nieudacznikiem ludzi co w pocie czoła pracują na premie tych z biur czy kierownicy hal, jeden nie wie jak zaplanować cokolwiek a 2 nagrywa rozmowy żeby Cię pogrążyć. Jeden i drugi są siebie warci jak by nie pojedyncze osoby to ten zakład był by dawno do zamknięcia nie widzicie tego ? Czy tylko tak widzą to ludzie na hali? Pewnie tak bo jak coś kogoś nie dotyka bezpośrednio to po co to ruszać Ale spokojnie sprawy trafiły do sądu i będzie ich coraz więcej jak nie będziemy się nawzajem szanować to tak to będzie wyglądało.
zdjecie uzytkownika
Szkoda słów - 2016-05-30 14:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę to by było lepiej trzeba zwolnić wszystkich powyżej operatora. Wszystkich liderów kierowników osoby z kadr i całe biuro. Zostaną tylko pracownicy fizyczni typu obserwator agresor i antybest robiący buble i psujący maszyny.
zdjecie uzytkownika
Pesymista - 2016-06-03 19:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Biuro - 2016-05-24 20:00:50]:
Te dowciapniś, żeby Tobie nie przyszło na dole zapier....ć, a wtedy nawet o remoncie będziesz mógł pomarzyć, bo przy ruchach co poniektórych z Was produkcję dzienną robilibyście w parę tygodni przy dobrych wiatrach. I pamiętaj jeszcze o tym, że tym na dole należy się szacunek, bez nich też będziesz musiał udać się do PUP-u, a wtedy egzotyczne wakacje będziesz oglądał na folderach biur podróży.
zdjecie uzytkownika
tomi - 2016-06-17 11:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiecie mi, czy jest szansa na jakąś rekrutacje i czy warto się zgłaszać?
zdjecie uzytkownika
Fan Basi - 2016-06-24 11:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich którzy piszą na tym forum złego na panią BHP to najpiękniejsza kobieta z naszego biura, jest zgrabana miła piękna mądra sexowna gdy na mnie tylko zerknie podczas kontroli na hali zapominam o wszystkich problemach całego świata.Chciałbym mieć taką kobietę u mojego boku.Ludzie ona ma taką pracę i problemy z wypadkami w naszych halach oraz kontrolami np.PIP i.t.d przecież ona dba o nasze bezpieczeństwo podczas naszej pracy.
zdjecie uzytkownika
albert - 2016-06-24 12:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomi właśnie też nie to nurtuje- chodzi mi o nowe rekrutacje, bo że warto, to wiem na pewno - znam osoby, które tu pracują :)
zdjecie uzytkownika
Batman - 2016-06-26 09:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Typowa przypadłość Polaków narzekanie. Moi kochani koleżanki i koledzy narzekaniem nic nie zmienimy. Jeśli nie będziecie zjednoczeni to całe życie czeka nas los wiecznie narzekającuch roboli z zarobkami żywcem przeniesiony mi z Kambodży. To właśnie dlatego pracodawcom w Polsce i w naszej firmie wszystko uchodzi płazem pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ertg - 2016-06-26 11:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Batman no wiesz co cos w tym jest..ze zawsze przewazaja te komenatrze negatywne w ktorych ludzie narzekaja
zdjecie uzytkownika
Trzychu - 2016-06-26 16:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No porównanie czegoś takiego jak praca minimalna Polska i praca minimalna w kambodży to naprawdę smiałe posunięcie, nawet nie wiem czy tam mają jakiś rząd i czy tam takie rzeczy istnieją, ale no cóż, i tak nie ma tergo po co porównywać, to od początku bezsensowne
zdjecie uzytkownika
pała - 2016-06-27 17:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani z bhp chyba nie ma męża, bo takim dziwnym wzrokiem na nas patrzy. No i ubiera się jak do pracy przystało buuuhaaaahaaa.
zdjecie uzytkownika
fgb - 2016-06-27 18:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Trzychu ja to nawet nie wiem czemu tutaj takie porowanienie :D

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie BEST POLAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BEST POLAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert