PPHU S.A GALMET

Głubczyce

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 161 ocen.

PPHU S.A GALMET
3 161 6 1

Opinie o PPHU S.A GALMET

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Agnieszka

@Poker, dziękuję za Twoją rozwiniętą opinię na temat pracy w PPHU S.A GAMLET. Napisałeś coś o tym, że można w niej się wiele nauczyć jak wykazuje się choć odrobinę chęci a jak wygląda sprawa związana ze ścieżką kariery w tej firmie? Interesuje mnie również to, czy poza stałą pensją można liczyć również na świadczenia dodatkowe?

Waldi

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Poker

Pracuję tu ponad dwa lata. Jak się starasz i uczciwie zasuwasz to nie ma źle. Można zarobić i się czegoś nauczyć. A jak się komuś nie chce to trudno liczyć na pochwały i kasę. Ot i cała prawda. Nie jest to mała firemka gdzie nigdy nie zdobędziesz lepszej pozycji, a znam takie bo pracowałem. GT jest potężnym zakładem i ciągle potrzebuje doswiadczonych pracowników na różne stanowiska. Nie ma co narzekać na duperele. Można się rozwijać i zarobić.

Agnieszka

@Aktualny pracownik, czyim komentarzem się sugerujesz? @Wilderer, mógłbyś mi proszę wytłumaczyć na co jest szkoda czasu? Prosiłabym Cię o nieco bardziej rozwiniętą wypowiedź na ten temat. Byłeś bądź jesteś pracownikiem Firmy Galmet? Jeśli tak mógłbyś opisać nam nieco atmosferę w firmie oraz jakie warunki pracy obecnie tam panują?

Rewelacja!!!

Tak tak,warunki super,szatnie czyściutkie,toalety również,fajna duża stołówka,kabiny prysznicowe w znacznej ilości w stosunku do pracujących ludzi,atmosfera rewelacyjna,zarobki największe,ogromny spokój tylko pracować. A WAM nie pasuje Tylko pracować w tak dobrze poukładanej firmie No super nachwalić się nie mogę wręcz

Wilderer
@Rewelacja!!! 12.04.2018 12:45

Dajta spokój , szkoda czasu na coś takiego.

Agnieszka

@pielgrzym, rozumiem, że jesteś rozczarowany współpracą z firmą, ale czy nie na własne życzenie? Nie robiąc nic nie osiągnie się niczego, takie podejście w żadnej pracy nie przyniesie nic dobrego. @Kortez, Ty masz zupełnie inną opinię niż kolega. Jesteś zadowolony z pracy. Czy możesz dodać kilka słów na temat dodatków takich jak premie, szkolenia, pakiet socjalny? Czy można liczyć na podnoszenie kwalifikacji i ewentualny awans? Zachęcam was do dodawania swoich opinii.

Agnieszka

@pielgrzym, myślę, że jednak warto pracować i zarabiać, choćby to na początek nie były wielkie pieniądze, niż nie robić nic i narzekać tak jak Ty. Mam nadzieję, że inni się ze mną zgodzą. To forum jest dla użytkowników, którzy poszukują pracy, a także informacji o pracodawcach, więc skoro Ty nie zamierzasz pracować, dziwi mnie Twoja obecność na tym portalu i wypowiedzi, które nic nie wnoszą do dyskusji. Jeśli podejmiesz zatrudnienie zapraszam na wątek i dodanie swojej obiektywnej opinii.

pielgrzym
@Agnieszka 02.06.2018 17:09

Agnieszko napisałem że lepiej nic nie robić niż robić za darmo czy miskę zupy , bo tak się mają proporcje , nic się nie zmieni w relacjach płacy i jej warunków dopóki ludzie będą się godzić na taki wyzysk . Skoro zabrałem tu głos to tylko dlatego aby ostrzec ludzi przed popełnieniem błędu i traceniem czasu który mogą spożytkować znacznie lepiej

Agnieszka

@Stefan, rozumiem, że nie masz najlepszych wspomnień odnośnie współpracy z firmą. Piszesz, że atmosfera w pracy nie była najlepsza, ale czy próbowałeś zrobić coś, aby ją zmienić? Warto pisać treściwe i merytoryczne komentarze, które przysłużą się innym użytkownikom w zdobywaniu informacji na temat poszczególnych firm. Dzięki nim, będą mogli zdecydować, gdzie chcą aplikować.

Stefan
@RODO 18.06.2018 16:23

Dokładnie popieram słowa kolegi

Kortez

Nie rozumiem jak jeden sfrustrowany facet, w dodatku od dawna BYŁY pracownik, może mieć coś do powiedzenia o obecnej atmosferze w firmie. Jest tu prawie 700 ludzi, pracują, zarabiają, żyją, a ktoś próbuje zepsuć opinię o ich zakładzie pracy. Atmosferę w pracy tworzą pracownicy, a nie jeden czy drugi kierownik. Na moim wydziale wcale nie jest źle. Ludzie się lubią i nie słyszę jakichs większych narzekań. Zarobki są normalne, a jak ktoś ma dobrą szkołę, umiejetności i potrafi coś zaproponować od siebie to nawet bardzo dobre. Nie muszę się nikomu podlizywać czy donosić. To chore teorie spiskowe jakiegoś lokalnego macierewicza.

Agnieszka

@RODO, rozumiem, że zmiana może zająć trochę czasu, ale nie robiąc nic inni mają przyzwolenie na takie zachowanie. @Olo, mógłbyś przybliżyć jakie należy mieć uprawnienia by aplikować na stanowisko montera? Co należy do Twoich obowiązków? Czy pracownik może liczyć na premie, czy pakiet socjalny? Każda informacja będzie pomocna.

pierwsza zmiana

Taaa. Tacy "fachowcy od wszystkiego" z konkurencji mają najwięcej do powiedzenia. Niejaki "Stefan" twierdzi, ze pracował tu 11 lat, nic nie osiagnal, żadnego kursu nie skonczył, awansu nie dostał, psioczy na firmę mimo że od dawna go tu nie ma i się dziwi, że podwyżki mu nie dali. A za co mieli dać, pytam się? Musiał być wyjątkowo uzdolniony jak przez tyle lat nikt nie zauwazył jaki z niego spec. Pracuję w Galmecie już prawie 10 lat i wiem jak jest. Nikt nie będzie mi kitu wciskał. Robota jest cięzka, ale jak się ją uczciwie wykonuje to swoje dostaniesz. Zakład się rozwija. Są nowe stanowiska, to sa i podwyżki i awanse. Wszystko wyglada zupełnie inaczej niż 10 lat temu, firma jest dwa razy większa i nowocześniejsza. Przyszło dużo młodych ludzi po szkołach i studiach. Trzeba być ślepym zeby tego nie widzieć.

Stefan
@Malkonteee 12.06.2018 08:09

Malkonteee czyli potwierdzasz to co pisze na temat tej o to firmy? Jakby było tak dobrze to by każdy chciał tam pracować a nie starzy pracownicy z doświadczeniem uciekają i młodych biorą Ukraińcy nawet nie chcą tam pracować tak wspaniale tam jest

Agnieszka

Czy ktoś wie, czy będzie jakaś rekrutacja w tej firmie w najbliższym czasie? Czy szukają nowych pracowników, a jeśli tak to jakie warunki pracy oferują? Może wypowie się ktoś kto już pracował w tej firmie lub z nią współpracował.

Do Agniesi

Jak tam tak wspaniale,to śladem innych firm pokażcie warunki pracy na portalach społecznościowych,pochwalić się. Jak wygląda praca,jakie są szatnie,stołówka,toalety,oficjalnie jak płace wyglądają Może ktoś to doceni np.Przyszły pracownik ,może i klient .... Chyba że nie ma czym się chwalić

Agnieszka

Witam, przeglądając oferty pracy natknęłam się na GALMET i chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was był na rozmowie rekrutacyjnej, jak przebiegała, o co pytali? Dodatkowo interesuje mnie zdanie obecnych pracowników na temat atmosfery w firmie, może ktoś się wypowie? Pozdrawiam

Pedro

Nie od dziś wiadomo, że konkurencja jest aktywna na forum.

papa smerf

Ciekawostka - szukałem pracy w Głubczycach i przez kilka tygodni uważnie czytałem wszystkie ogłoszenia i wpisy. Trafiłem na dziwny zbieg okoliczności - dwóch największych krytyków Galmetu jest jednocześnie największymi wilbicielami sąsiedniego Elektrometu. Czysty przypadek. Tam kadzą, a tu mieszaja wszystko z błotem. Ciekawe jak długo? Dopóki stamtąd tez nie będą musieli odejśc? Jakieś to mało wiarygodne. Od paru miesiecy pracuję w Gt i nikt mnie do tej pory nie zamordował ani nie okradł. Praca jest OK, a zarabiac zawsze każdy chce więcej.

Agnieszka

Proszę o merytoryczne wypowiedzi, oraz takie, które nikogo nie obrażają. Przed dodaniem wpisu polecam przeczytanie regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin Czekamy na resztę opinii o PPHU?

Nowy

Ludzie! Poczytałem sobie opinie co sie tu pojawily, bo mnie kolezanka zapytała czy czytałemm w jakiej firmie pracuję. Powiem wam, ze sie nie dziwie, że po takich głosach o własnej firmie nie dostajecie premi i podwyżek. Jak wygłaszacie takie zdanie o własnym zakładzie to za co mają byc te podwyzki??? za obsmarowywanie w internecie?? Podwyżkę i premie dostaje się za coś, za dobrą prace , pomysły a nie za wypisywanie żali że podwyżki sa tylko dla swoich. Nawet jak tylko dla swoich to bądź swój, ciekawe czy wtedy nie bedziesz się musiał starać i uczyć i dostaniesz podwyżkę, a nie dorabiaj wszystkim gęby, że ty nie dostałeś. Jak wszystko jest takie złe, Galara zły, kierownik zły, to na co czekacie. Idzcie do innego zakładu albo pośredniaka. Zobaczymy czy tam dostaniecie wiecej. Niedawno dużo ludzi dostało nagrody za długą pracę, za 10 i 20 lat. To też wszyscy swoi, że dostali? Chyba nie jest tak żle jak tyle lat tu pracują. Pracuje tu dopiero kilka miesiecy, ale dostaje tyle ile miałem dostać. Nikt mnie nie oszukał. Potrzebowałem urlop, też dostałem. Zasuwać trzeba to prawda, ale dobrze wiecie że pilnują, bo ilu ludzi sie obija po zakładzie i jaki zostawiaja po sobie (usunięte przez administratora) Tacy tez powinni dostać pwdwyżki? Pracowałem już w innych firmach i wiem, że tam na pewno nie dostaliby podwyżki tylko z buta za takie bluzganie na własne miejsce pracy. zastanówcie się.

Stefcio
@Nowy 26.03.2018 23:22

Nowy do ciebie kieruje teraz post. Opinie o firmie piszą Ci którzy przejrzeli na oczy i uciekli z galauschwitz mało jest takich którzy tam pracują i piszą a jak piszą to tylko nowi i naiwni bo stary pracownik napewno nic dobrego nie napisze więc oszczędź sobie tych kłamstw

Zadowolony

Jak zwykle najwięcej złego do powiedzenia o pracy w firmie mają ci, którzy z niej wylecieli za nieróbstwo albo lewizny. Kazdy taki komentarz powinien zaczynac się od stwierdzenia "wyrzucili mnie za ...." a dopiero później co mi sie tam nie podobało, wtedy byłoby uczciwiej. Ja tu pracuję już kilka lat, praca bywa ciężka, ale nie narzekam, bo bardzo duzo się nauczyłem i jak ktos naprawde chce to może się rozwijać i awansować. Trzeba być ślepym żeby nie widzieć jak firma się rozwinęła, jakie ma inwestycje i pozycję na rynku. Ciągle realizowane sa nowe pomysły, kazdy może się wykazać, ale nieudacznicy potrafia tylko narzekać.

Carlos
@Zadowolony 05.04.2018 13:26

Jak pojmujesz Kolego pojęcie lewizna , Ty jakiś głupi jesteś czy jak , komuna się skończyła i dziś to kradzież .

Agnieszka

@Wiosna, możesz napisać coś więcej? Na jakie warunki może liczyć nowy pracownik? Kto jeszcze podzieli się merytoryczną opinia o PPHU? Firma obecnie prowadzi rekrutację? Jakie wymagania ma firma co do nowych pracowników?

Stefan
@Wiosnaaa 09.04.2018 12:49

Wiosna i dodam jeszcze do tego że poszukuje galmet pracowników bo który mądry to ucieka tam jest więcej Ukraińców jak Polaków a może żeby dostać się teraz do galmetu to trzeba mieć znajomość języka ukraińskiego hahaha

Młody

Jak Ci tam tak fajnie przebierać się w zimnych szatniach,załatwiać potrzeby fizjologiczne w (usunięte przez administratora) i do dziury,jeść śniadanie byle gdzie i w pośpiechu,lubisz takie ciśnienie i uwielbiasz skrajny upał latem to pracuj sobie ,pracuj Takich tam trzeba No chyba że nie pisał tego pracownik fizyczny,bo tak z tekstu wynika,no ale powodzenia

anonymous
@Stefan 01.04.2018 08:49

Oj Wiesiu, Wiesiu, zmieniłeś imię na Stefan?! Ale z ciebie głupie ciele...

Wiosnaaa

A mi się podoba w Galmecie. Jest dużo fajnych ludzi i dużo się dzieje.

Witek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Tobi
@Witek 24.03.2018 21:14

Tak Ukraińców i młodych naiwnych

Pracownik

W tej firmie podwyżki dostaje te osoby które na nią nie zasługują a ci co się starają mają (usunięte przez administratora)Gdzie tu sprawiedliwość :-(

Walnij sobie w pusty łeb
@Też pracownik 20.03.2018 16:34

To chyba pisał biurokrata jakiś Realia są inne,nie KŁAMAĆ BESZCZELNIE

Stefcio

Co do zarobków jako monter spadających bez papierów to możesz liczyć na 1700 wiem bo robiłem tam i mało tego to masz roboty za 10 osób a jak się nie wyrobisz to pieski stoją nad tobą przerobiłem tam od 2006 roku do 2016 i chciałem się zwolnić to nie podpisali mi wypowiedzenia więc porzucilem ten (usunięte przez administratora) i jestem teraz zdrowszy i szczesliwszy

anonim

(usunięte przez administratora)

To ja

To prawda, słyszałam coś o nich... Pierd....ęci

anonim

(usunięte przez administratora)

Darek
@cem 21.02.2018 21:42

Co za bzdury z tego co widzę to Tomek nie został zwolniony i jest bardzo dobrym pracownikiem wykonuje swoją pracę dobrze i do tego pomaga jeszcze innym. Ktoś kto to napisał najwyraźniej mu zazdrości i nie ma odwagi mu powiedzieć nic w oczy tylko pisze coś w Internecie co jest nie prawdą aby go oczernić a jest taki słaby ze nie przedstawi się swoim imieniem. Żałosne. ..

xxx

Hihi

Przyszły pracownik

Na jakie zarobki można liczyć jako monter ale bez kwalifikacji spawania Najlepiej podać mniej więcej ile podstawy brutto

Tato
@Przyszły pracownik 21.02.2018 20:08

Za dużo nie zarobisz tylko kłamią a potem robisz jak frajer,na cuda nie licz Karać to potrafią perfekcyjnie

Do ktosia

Możesz sobie prosić,to są opinie pracowników,wszystko to prawda co tu piszą. Niech inni wiedzą co się dzieje!!!

Zostaw opinię o PPHU S.A GALMET - Głubczyce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU S.A GALMET