PPHU S.A GALMET

Głubczyce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 83 ocen.

Opinie o PPHU S.A GALMET

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU S.A GALMET

Teresa

Słyszałam o zwolnieniu dyscyplinarnym Tomasza Radosz z Galmetu czy to praca. Słyszałam że był nie złym pod..erdala..em

Cyrk!!!

P.I.P gdyby tam skrupulatnie kontrolował to nic by nie wyprodukowali

Betii
@Cyrk!!! 14.02.2018 21:46

P.U.P też tam nagrania pracowników za pół darmo, lepiej by to wyrównać z ziemią,niech inni pracodawcy się pokażą.Ludzie pracę znajdą wszędzie

Mieszkaniec Głubczyc

Najgorsza firma w całym powiecie Głubczyckim. Nikt z powiatu i gminy nie chce tam pracować to ściąga tania siłę robocza z Ukrainy. Panie galara nie tedy droga tania nie znaczy dobra siła. Lepiej było dać zarobić swojemu wykształconemu pracownikowi który robił lepiej niż dać mniej ukraińcowi za cenę jakości produktu. Taka prawda. Już Galmet nigdy nie będzie miał jakości, bo już od dawna liczy się tylko ilość a nie jakość i wykorzystanie pracowników.

Maraton
@Mieszkaniec Głubczyc 10.02.2018 18:07

Dziękuję Ci za tę opinię.Miałem kocioł kupić,ale nie będę przykładał ręki do wyzysku.

Szukasz pracy?

Anonimus

Tam nie ma jakości,wszystko z najtańszych materiałów, półproduktów do tego tania siła robocza. Taki tandem długo nie pojedzie... Nie te czasy

Kola
@Anonimus 11.02.2018 20:10

Następny, który pisze BZDURY ! Byłeś chociaż raz w Galmecie ? Widziałeś produkcję solarów czy pomp ciepła ? Po co robisz ludziom "wodę z mózgów"? A może jesteś z firmy konkurencyjnej? Czy tak , czy tak - pisanie, że w Galmecie wszystko produkuje się z najtańszych materiałów jest po prostu BZDURĄ !!!

Złom

Ponoć najłatwiej zostać tam dyrektorem produkcji,nie trzeba mieć kwalifikacji i wykształcenia

Kola
@Złom 08.02.2018 22:34

To dlaczego takim dyrektorem nie zostałeś ??? JEŚLI NIE WIESZ CO PISAĆ TO PRZYNAJMNIEJ NIE PISZ BZDUR !

były pracownik

Jedno wielkie dno.

Zainteresowany

Jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać o firmie? Może to jest gorszy czas

Łon
@Zainteresowany 01.02.2018 19:47

Hahahaha gorszy czas tam jest od 10 lat może dłużej

BYŁY procownik nr 129004
@Zainteresowany 01.02.2018 19:47

Tam mają gorszy czas od samego początku i nic się tam nie zmieni mobbing gnebienie pracowników to w tej firmie norma a teraz jeszcze tam doszły umowy śmieciowe które ponoć nie mogą być staże z PUP oni dają połowę a reszta Galara czyli razem wyzysk za 997 pln a paliwo kosztuje wiem bo tam pracowałem

anonymous

Witam proponuje wogule zamknac ten dzial kotlow i (usunięte przez administratora) darmozjadow na zbity ryj :)

Polska

Witam chciałbym podzielić się się taką sytuacją. Na dziale kotłów co od początku roku jest jedna zmiana bo sprzedaż jest słaba,pracowników porozrzucali na inne działy zostało kilku ludzi na hali. A tych pracowników pilnuje kierownik, dwuch jego zastępców oraz dwóch majstrów. Więc się pytam jaki to ma sens, łażą jeden przez drugiego i nic nie robią tylko pierdzą w stołki w ich budzie. Panie Galara daj im Pan rękawiczki niech zarobią na siebie darmozjady.

Jego pracownik

Prawda jest taka ze najgorszy jest ten uszaty admiral tuman jakich malo ktory zostal kims przez swoje gumowe ucho i donoszenie szkoda ze zapomnial jak swojego kolege śćioł blacha a teraz lata dumnie jako kierownik

Tez pracownik
@Jego pracownik 02.02.2018 15:22

Chodzi ci o andrzeja holde napewno

Do Zainteresowanego

Co tu dobrego pisać? Przecież nikt nie jest głupi czego ludzie oczekują ,jest XXI wiek a nie XIX Nie można chyba na kłamstwach,obietnicach i ciągłych manipulacjach ludzi tumanić długo

Polska dla Polaków

Ludzie obudźcie sie dlaczego wy dla te śmie.... pracujecie on blokuje wszystkie inwestycje w Głubczycach dlatego to miasto jest tak zacofane i biedne i Jurkiewicz tez jest warty pracy u siebie wrrrrrr

Pracownik

W tej firmie podwyżki dostaje te osoby które na nią nie zasługują a ci co się starają mają wielkie gow.no. Gdzie tu sprawiedliwość :-(

Łon
@Pracownik 13.01.2018 15:28

Sprawiedliwość firmy polega na dawaniu podwyżek tylko tym co nic nie robią żeby ich zmotywować do pracy A ci którzy pracują rzetelnie nie potrzebują podwyżek ;) Problem pojawia się w momencie kiedy dobry pracownik przestaje się starać w tedy zaczyna się straszenie , dawniej zabranie premii dziś zwolnieniem ...

Jan
@Łon 17.01.2018 18:11

Niech zwalniają , niedługo będzie ukraińska fabryka na ziemiach polskich

Pracoholik

Z tą zapomogą świąteczną to śmiech na sali od trzech lat wstyd jak na taką firmę przypomnę że w sąsiedniej firmie turek pracownice już dawno dostawały powyżej 500 zł jako bon na zakupy,a w firmie Galmet czas zatrzymał się w miejscu . Pózniej dziwili się ,czemu tej wiosny była masowa ucieczka pracowników z firmy ,ale z tego co widac nie wyciągnęli z tego żadnych wniosków ,więc przyszłej wiosny będzie powtórka to liczyc będą na wagon Ukraińców a ja powiadam wagon z ukraińcami już dawno się wykoleił ,ukrainiec przyjedzie raz zobaczy i ucieka jak najdalej z tąd

Ex pracownik

Za solidną pracę i tak zostaniecie nagrodzeni premią na święta he he he,pozazdrościć Szpital powiatowy,biedronka i Lidl się chowa Tak Was szanują Z resztą jak co rok

Ania
@Łon 12.12.2017 17:49

I to z funduszu pracowniczego, więc każdy sobie i tak wypracował sam. Od siebie nic nie daje Ale sobie ,,,,ok tak

Ania
@Łon 12.12.2017 17:49

1200????tylko To u nas trzeba 6 lat zbierać

kubiq

Pracuje tam jeszcze taki śmieszny antoś z zabijającym uśmiechem?

TOMEK

Dokładnie tak....negatywne komentarze skasowane. Pieniądz rzadzi światem. Nie ma wolnej Polski, bo wolność słowa zabrali nam. Zwykły człowiek sie nie liczy masz robić i sie nie odzywac. Za pieniądze jak widać mozna kupić wszystko nawet księdza proboszcza maja swojego prywatnego. No ale jest jednak jedna rzecz której kupić nie mozna...

Uprzejmy kolega

Pozdrawiam znowu Tomasza Radosza który się w końcu doczekał sprawiedliwości za te swoje opie... anie w końcu Zenek się doje...al i końcu mu powiedział że premie mu napewno zabierze czyli będzie miał zaje...bista wypłatę haha a zawsze się wymondrzał ile to on nie zarobił. Pozdrawia kolega ze spawalni.

LAMA

PRACUJE W SUMIE TAM OD NIEDAWNA ALE CIĄGLE COŚ IM NIE PASUJE NAWET JAK KTOŚ COŚ SPIEPRZY NA POPRZEDNIEJ ZMIANIE TY PONOSISZ ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ CHODZ NAWET CIEBIE W TEN DZIEŃ NIE BYŁO KIEROWNICY WULGARNI A W SZCZEGÓLNOŚCI Z PRODUKCJI PAN KONOPKA NIE RAZ PRZYCHODZIŁ KAPOWAĆ NA NIE JEDNEGO GO PRACOWNIKA WYPŁATY TERZ MAŁE ZA NOCKI I SOBOTY ODCIĄGAJĄ PODATKI ZERO ZAPŁATY ZA CIĘŻKĄ PRACE JEŻELI KTOŚ TAM CHCE IŚĆ PRACOWAĆ STANOWCZO ODRADZAM PRĘDZEJ WYLĄDUJE SIĘ U PSYCHIATRY NIŻ TAM SIĘ BEDZIE DŁUŻEJ NIŻ ROK PRACOWAŁO OCZYWIŚCIE SĄ SĄ WYJĄTKI ALE NIE POLECAM NIE MA POSZANOWANIA PRACOWNIKÓW FIZYCZNYCH A TEMAT SOBUT I DRUGICH ZMIAN JAK ZAPŁACĄ WIECEJ I NA CZYSTO NA RĘKĘ LUDZIE POJDĄ NIE BĘDĄ MI PLANÓW PSUĆ NA WEEKEND DZIĘKUJE I NIE POZDRAWIAM Z USZANOWANIEM PRACOWNIK GAŁSZFIC

Iza

Witam w każdym zakładzie produkcyjnym dzieją się rożne sytuacje mając dobrych pracowników trzeba ich doceniać i szanować jeden drugiemu powinien być bratem a nie tzw wilkiem nawet dochodzi do rękoczynów tacy pracownicy którzy nie przestrzegają regulaminu pracy powinni dostać za swoje wyczynki dyscyplinarkę i pracodawca powinien wyciągnąć konsekwencje wobec takiego pracownika używane są słowa wulgarne w pracy powinno się odnosić z szacunkiem Cieszcie się ze ten zakład istnieje a na porządek sami pracownicy jak i fizyczni i umysłowi sami powinni sobie zapracować .Mniej agresji więcej szacunku życzliwości współpracy . Wiec świećmy przykładem dla innych tym co piękne

Marcin

Dzięki za info , może jeszcze podjadę tam na wioskę , też słyszałem że troszkę lepiej . Jak nie to na Czechy albo Niemcy , jak mawiają , lepiej nic nie robić , niż robić za fre i byle gdzie.

S y f

To prawda wszędzie pełno kamer kibel to dziura w podłodze tzw małysz drzwi bez zamknięcia czyli jak chcesz to sobie musisz radzić sam żeby ci nikt nie wszedł.nad dyrekcja też jest kibel ale ty razem z zamkiem ale zygac się chce jak tam wejdziesz. Jednym słowem syf kiła i mogiła i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszędzie jestem pracownikiem i nie mam wyjścia muszę tam narazie pracować ale najgorszemu wrogowi nie życzę pracę w tym zakładzie. Tak że stanowczo odradzam pracy u Pana Galary już lepsze warunki socjalne ma konkurencja elektromet przynajmniej mają normalne kible gdzie można w spokoju zrobić swoje. A jeżeli chodzi o pracę to bardzo ciężka i psychiczna praca z tymi uło..mami z dyrekcji jeszcze trochę i ten zakład pójdzie na dno przez nich . Z zresztą komentarz od byłego pracownika wyszej pisze to co ja chciałem napisa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Marcin

Witam chcę się zatrudnić w tej firmie , nie obawiam się pracy lubię ciśnienie , proszę tylko o informacje byłych pracowników na temat toalet. Czy to prawda że jest tam monitoring i drzwi na 1 metr ? dziękuję za info .

Ilona

Witam serdecznie te osoby które wypowiadają się na tematy szacunku dla pracownika a za szacunkiem idzie inteligencja i kultura kulturę ma się wrodzona lub nabyta. Mówi się wszędzie jaka praca taka płaca . Pytam dla kogo dla tych co poganiają pracowników fizycznych aby otrzymać cudowne premie i moc jechać na MAJORKĘ. Z szacunkiem dla pana GALARY ze ten zakład postał i ludzie mieli prace Ale zwróćmy uwagę na pracowników umysłowych którzy powinni mieć wysokie poważanie dla pracowników fizycznych bo dzięki nim i ich produkcji maja premie i to nie byle jakie oraz wysokie wynagrodzenia i właśnie takich ludzi trzeba szanować i dać im dobry przykład Na palcach można wyliczyć umysłowych pracowników którzy wiedza jak się odnosić z szacunkiem do pracownika .Od czego to zależy aby pracownik był wydajny od wynagrodzenia oraz tych co kierują praca

Tom tom

Ludzie tam pracujący nie mają pewności stabilności zatrudnienia ani gwarancji uczciwych podwyżek,przejrzystych zasad brak

Ilona

Choc nie pracuje w tym zakładzie dzieją się nieodpowiednie sytuacje , przez kierowników którzy maja nadzór nad pracownikami są to tzw poganiacze zostali kiedyś przyjęci będąc na emeryturach Pracowali kiedyś w zawodach klawisz lub policjant obecnie wyzywają się na młodych pracownikach czyli mobbing wstrzymują urlopy oraz nacisk psychiczny co w normalnym zakładzie jest odpowiednia atmosfera. nie maja szacunku dla solidnych młodych pracowników. dlaczego takie sprawy nie są dopatrywane przez nadzór. Wyzywać się można w domu jeśli mu na to pozwolą. Jednym słowem atmosfera nie do zniesienia Pytam kiedy to się skończy dla tej szlachty która robi nacisk i pobiera za to wysokie wynagrodzenia. Czy komos wiadomo zew GŁUBCZYCACH mówi się źle o tym zakładzie czyli opinia która sami wyrabiają ci co biorą wysokie place za ciężka prace pracownika fizycznego A wydaje mi się ze jest czas aby nauczyć się szanować pracowników tych którzy pilnują pracy. jeszcze jedno nie mówiąc o warunkach w tym zakładzie z poważaniem i szacunkiem dla pracowników fizycznych.

Beata
@Ilona 20.08.2017 19:23

Przykład idzie z samej góry więc nie ma co sie dziwić że tak jest

Przepisy swoje realia inne

Prysznice i natryski wymagane są w szczególności w przypadku wykonywania prac powodujących zabrudzenie ciała. Podstawowe wyposażenie natrysków stanowią baterie prysznicowe, wylewki, dozowniki mydła w płynie do ciała, wieszaczki. Prysznice powinny być umiejscowione bezpośrednio obok szatni, by użytkownicy mogli szybko i swobodnie z nich skorzystać. Należy zapewnić bezkolizyjny ruch pracowników przed skorzystaniem z prysznica i tych umytych i ubranych w odzież własną. Na każdych 8 pracowników powinna przypadać min. jedna kabina prysznicowa, a w przypadku wykonywania prac specjalnych (wymagających kontaktu z substancjami trującymi, zakaźnymi, promieniotwórczymi, drażniącymi, uczulającymi, o nieprzyjemnym zapachu oraz przy pracach pylących i brudzących) należy zapewnić min. 1 kabinę natryskową na 5 pracowników.

Z niewolnika nie ma pracownika

Tylko nagrywać na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> lub innych instytucji

Pytaj na mieście

Dokładnie tak jest Raz na rok 200 zł na święta Bożego Narodzenia i wypad. Ot cały szacunek dla pracowników Taka patriotyczna firma

Made in Poland

Z dumy i długiej 10,20,30 letniej ciężkiej pracy jaką wnieśli ludzie w rozwój tej firmy niestety pieniędzy nie ma... "Jeden worek" Nic się nie zmienia ,zwodzenie,zwodzenie,zwodzenie

majster od siedmiu bolesci

Masakra w tym zakładzie nawet o wodę trzeba sie prosić. Jak juz. Oszczędza na wodzie to masakra ludzi ma jak by tylko byli do roboty. A niby ściąga socjalne zeby bylo nam lepiej. Lepiej.... Ale dlatych umyslowych z biura. Bo nie dość ze klima to jeszcze trzy rodzaje wody . Panie galara otworz pan oczy i zrob porządek po biurach A nie na halach .

pol

niepolecam

Mariusz
@pol 20.06.2017 06:24

A ja tak.

anonim

(usunięte przez administratora)

jakby co to ja nie jestem producentem okien
@Beata 21.06.2017 01:09

nawet jakby to naprawde napisal producent okien, to co w tym zlego? chyba dobrze, ze jest inny zaklad, ktory oferuje lepsze warunki pracy i placy i informuje o tym ludzi na rozne sposoby, jak dla mnie to tylko swiadczyloby o tym, ze zalezy mu na zatrudnieniu dobrych uczciwych pracownikow Polakow, bo tych wszystkich zagranicznych to bez wysilku mialby na peczki jakby tylko chcial, brawo on

też nie producent okien
@jakby co to ja nie jestem producentem okien 23.06.2017 22:27

czyli jednak PR okien ;-)

szczery

Po tej wypłacie to więcej ludzi po ucieka z galmetu.

robol

Fatalny pracodawca

Szczery

Na umowie jest wypłata 10 każdego miesiąca. Panie Galara pytam się gdzie wypłata? Ludzie się wywiązują że swoich obowiązków więc płac pan w terminie.

Piotrek

Bardzo to dziwne, że zniknęły wszystkie negatywne komentarze a pozostał tylko jeden, który nie krytykuje Galmetu. Ten, z 29 marca tego roku. Jakby chodziło skasowanie z powodu starej daty publikacji to powinny zostać też inne, bo było sporo młodszych od niego. Widać że pieniążki przeszły z rączki do rączki. Zarządzający portalem powinni się wstydzić że są tacy skorumpowani. Ale to też pokazuje małość i desperacje pana Galary, który takimi podłymi sztuczkami próbuje poprawić opinie o swojej fabryce z 3-go świata. Na szczęście każdy inteligentny człowiek zorientuje się szybko o co chodzi, że ponad 45 ocen na "1" na pracodawcę nie wzięło się z niczego, no i każdy w Głubczycach i okolicy zna kogoś kto tam pracuje czy pracował i potwierdzi wszelkie prawdziwe a skasowane tu opinie i informacje. Jednym słowem oby tak dalej Panie Galara a warunkami pracy w pańskiej manufakturze i próbą zatykania ust ludziom mówiącym prawdę sam pan doprowadzi do upadku swojej firmy. Trzymam kciuki i z całego serca życzę powodzenia w tym wspaniałym dziele :-)

szczery

Mnie zastanawia jedno komu przeszkadzały komentarze, że zostały usunięte ze strony. Widać było komuś nie po nosie, że parę osób napisało prawdę jak w galmecie traktuję pracowników. Kiepsko płacą, wykorzystuję, nie dają urlopów, zamiast wc jest dziura w podłodze :) .Ogólnie ciesz się człowieku, że masz prace i cicho siedź.

anonim

(usunięte przez administratora)

on

Człowieku to do kogo masz pretensje Wychodzisz wcześniej i dziwisz sie że ktoś ma pretensje do ciebie. Jest coś takiego jak zegarek.

admin

Witam wszystkich! Znacie aktualne informacje na temat firmy PPHU S.A GALMET? Podzielcie się z nimi – być może pomożecie komuś w podjęciu decyzji o zatrudnieniu!

Zostaw opinię o PPHU S.A GALMET - Głubczyce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU S.A GALMET