Dospel Sp z o.o.
2 163 5 1

Opinie o Dospel Sp z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

były pracownik
 Opinia

handlowiecpraca na działalności na 3 -4 mc raczej bez wizji premii z gps w pupie jestes traktowany jak oszust (usunięte przez administratora) który przyszedł oszukać firme stad kary za wszystko do tego weksle które musisz podpisać przy zatrudnieniu i wszechobecne kary za np 2 ryse na aucie

Pomocna?
Tak2Nie
Natalia
 Opinia
@były pracownik 15.05.2019 20:19

Bardzo chaotyczny jest twój wpis, co sprawia, że trudno jest zrozumieć, co dokładnie chciałeś nam przekazać. Pamiętaj, iż na forum zawsze dbamy o kulturę słowa. Udało mi się jednak wywnioskować, że nie jesteś zbytnio zadowolony z pracy w Dospel. Chciałabym się na początku odnieś do kar, o których nadmieniłeś. Czego one właściwie dotyczą, mógłbyś to uściślić?

Pomocna?
TakNie
Darek
 Opinia

Praca za pieniądze jak w markecie 2300netto

Pomocna?
Tak4Nie1
handlowiec
 Opinia
@Darek 14.03.2019 10:43

Praca PH na działalności gospodarczej po wszystkich kosztach zus podatek obciążenia za auto itp zostaje mniej :) na rozmowie kwalifikacyjnej "złota wizja "premii dyrektor ci to wytłumaczy ale z nowych ph nikt premii nie widzi dostajesz rejon gdzie jesteś 5 PH w tym roku klienci patrzą na ciebie jak na wariata i nawet nie próbują zapamiętać bo i tak za raz nie będziesz 15 wizyt bez urlopu z gps najlepiej za ta kasę nie wracaj do domu sypiaj w hostelach bo budżet nie starcza na hotel Jak nie sprzedajesz to jestes oszust a dyrektor nie miał czasu sie tobą zając Jak sprzedajesz to tylko dlatego że dyrektor zna klienta widział klient pomyślał o nim i zadziałała telepatia lbo mijał go na autostradzie i dlatego zamówił na pewno nie ty sprzedałeś tylko dyrektor Problemy z reklamacjami braki na magazynie a jak pojawi sie wizja premii to sie zmieni plany nie polecam wypłata na czas tj do 25

Pomocna?
Tak6Nie1
Ela
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Pracowałam w księgowści. Wielu ludzi, których pozmała w tej firmie, to naprad przesympatyczne osoby, aczkolwiek "mamagement" ma totalny prak szacunku dla pracownika. Fatalny program, na któłrym bardzo źle się pracuje. Co chwilę zmiana składu księgowego, łączni z główną księgową. W biurze chyba jedynie (usunięte przez administratora) pracuje od wielu lat. Jest ona osobą przerażającą, niemiłą, uszczypliwą i niedostosowaną do wsółczesnyhch realiów, ponieważ nie wie co to praca zespołowa. Ma wiedzę na różne tematy, ale gdy w czymś "pomaga" to robi to w taki sposób, aby osoba ucząca się nic nie zrozumiała i nic nie ndowiedziała, ponieważ obawia się o swoja pozycję.

Pomocna?
Tak8Nie1
JegoMOŚĆ
 Opinia

Z racji, że przepracowałem w tej firmie kawał czasu to podzielę się swoją opinią na ten temat i przestrzegę potencjalnych pracowników. Jeśli chodzi o warunki zatrudnienia jako PH to wchodzi w grę tylko własna działalność i dostaje się na niej (usunięte przez administratora)Za auta służbowe do prywatnej jazdy trzeba płacić 150 zł netto a za każdy kilometr powyżej limitu 500 km miesięcznie prywatnego użytku płaci się 40 groszy netto za kilometr. Co więcej jest to skrupulatnie sprawdzane po gpsach i traktowani jesteście w tej kwestii jako (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) którzy chcą firmę Dospel oszukać na chociażby 5 kilometrów w skali miesiąca. Co do warunków współpracy firmy z PH - jest to tragedia. Reklamacje u klientów jest załatwić bardzo ciężko bo nigdy nie wiadomo kiedy klient dostanie wymieniony towar. Asortyment po sklepach jest ciężko sprzedać i nie miejcie złudzeń, że wam się to uda bo to jak walka z wiatrakami. Jeśli nie macie asortymentu na firmie to (usunięte przez administratora) wam wtedy odpowie, że macie sprzedawać to co jest. Co więcej on i tak sprzedaje więcej jak śpi niż to co wy sprzedajecie w ciągu miesiąca. Najlepsze są spotkania firmowe - raz na miesiąc. Wtedy jest spęd przedstawicieli z całego kraju. Spotkania służą głównie temu żeby dowalić wam kary za niezrobienie planu lub brak realizacji "priorytetów sprzedaży" W umowie nikt nie mówił, że będziecie karani finansowo z to, że nie możecie sprzedać towaru bo go nie ma. (usunięte przez administratora). Jeśli jednak ktoś się odważy tam pracować (czego nie życzę najgorszemu wrogowi) to u większości klientów będzie postrzegany jako (usunięte przez administratora) bo wszyscy wiedzą jak wygląda współpraca z firmą Dospel. A teraz najlepsze czyli samochody w firmie Dospel. Nie liczy się nic innego tylko auto. Nie możecie mieć stłuczki czy otarcie po pan od floty nie da wam żyć, oczywiście też jesteście finansowo karani za uszkodzenia, ale firma Dospel w tym wypadku jest litościwa bo pierwsza stłuczka z waszej winy jest gratis, następna 500 zł i każda następna odpowiednio razy 2 i razy 3... (usunięte przez administratora) Co więcej, założonego planu i tak nie zrobicie a nawet jeśli wam się uda to w następnym miesiącu i tak będzie podniesiony o kilkanaście tysięcy bo przecież podstawowa wypłata wam wystarczy z górką. Dodać należy też że musicie pisać jakieś bzdurne raporty z odwiedzin klientów: gdzie byliście, gdzie będziecie itd. Gpsy są sprawdzane skrupulatnie, nawet powstał etat dla takiej osoby która wam sprawdzi każdy kilometr - a tylko spróbujcie czegoś nie wpisać w tabelkę to dostaniecie dziesiątki maili z prośbą o wyjaśnienie. To tyle ze mnie. Centralna Polska pozdrawia. PS na rozmowie kwalifikacyjnej dowiecie się dlaczego jest złoty...

Pomocna?
Tak19Nie
uzupełnienie
 Opinia
@JegoMOŚĆ 19.02.2019 13:19

uzupełnienie 2 mm rysa to już szkoda masz dwie płacisz 500

Pomocna?
Tak3Nie
Krippers
 Opinia

Ile dostaje konstruktor na rękę?

Pomocna?
TakNie
Natalia
 Opinia
@Krippers 22.01.2019 07:43

To już bardzo skonkretyzowane pytanie. Musimy chyba poczekać, aż jakiś obecny pracownik firmy Dospel zechce szczegółowo wyjaśnić nam tę kwestię. Cieszy jednak to, że wykazujesz chęć podjęcia pracy w firmie, która jest jednym z największych producentów urządzeń i systemów z zakresu wentylacji i klimatyzacji. Jeśli chciałbyś dowiedzieć się czegoś o tym, jak wygląda tam cały proces rekrutacyjny, to wejdź na ich stronę internetową: http://www.dospelprofessional.com/kariera.php?kraj=pl Czy ostatecznie postanowisz do nich aplikować?

Pomocna?
TakNie
pablo
 Opinia
@Krippers 22.01.2019 07:43

Mam pytanie do wszystkich osób w temacie - jakie zarobki w dziale handlowym, exportu? Jakieś przykłady? Byłbym bardzo wdzięczny!!!

Pomocna?
TakNie
Natalia
 Opinia
@pablo 05.02.2019 12:32

Widać wyraźnie, że wykazujesz już sporą chęć podjęcia pracy w firmie Dospel. Z uwago na to, iż w ostatnim czasie wypowiada się tu całkiem spor osób - możesz być spokojny o to, że ktoś Ci odpowie na te pytania. Firma ta posiada ponad 40-letnie doświadczenie, a więc praca w tym miejscu mogłaby być dla Ciebie bardzo dobrym doświadczeniem. Złożyłeś już może swoje dokumenty aplikacyjne, czy nadal z tym czekasz?

Pomocna?
TakNie
Tomasz
 Opinia

Witam, może ktoś napisać jak wygląda praca jako PH ? Czy baza klientów jest, czy samemu szukać, czy tylko własna firma, czy kasa na czas bo wiadomo wszystko trzeba opłacić również na czas ? itd pzdr

Pomocna?
Tak1Nie
Natalia
 Opinia
@Tomasz 15.01.2019 14:24

Wszystkie niezbędne informacje dotyczące warunków zatrudnienia i wymagań na te stanowisko znajdziesz na stronie internetowej firmy w zakładce: Kariera. W celu ułatwienia Twoich poszukiwań, dodaję link: http://www.dospel.com/kariera.php?kraj=pl Wydaje mi się, że znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące Ciebie pytania.

Pomocna?
TakNie
Z rodziny
 Opinia

Firma dno

Pomocna?
Tak20Nie
Natalia
 Opinia
@Z rodziny 14.10.2018 17:15

Z Twojego opisu wynika, że nie masz dobrej opinii o Dospel jako pracodawcy. Jednak warto, żebyś zdecydował się na podanie konkretnych argumentów, które będą potwierdzeniem Twojego zdania o tej firmie. Forum, na którym zdecydowałeś się zaktywizować powinno być zapełniane tylko merytorycznymi wypowiedziami. Zachęcam więc do rozwinięcia tej kwestii.

Pomocna?
TakNie
Natalia
 Opinia

@Zainteresowany, jesteś zainteresowany tym stanowiskiem w Dospel? Aplikowałeś może na nie i jesteś w trakcie procesu rekrutacyjnego? Jeżeli tak, to jak go oceniasz? Z ilu etapów się składa? Zachęcam Cię do wypowiedzi na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Zainteresowany
 Opinia

Czy ktoś tam pracował jako konstruktor /projektant?

Pomocna?
TakNie
Heniek
 Opinia

Jak sądzicie czy jest realna szansa na podwyżki w firmie? Warto starać się o pracę, dobrze więcej zrobić.

Pomocna?
Tak7Nie
Andrzej
 Opinia

Słyszałem sporo dobrego ale niektórym i tak źle!!

Pomocna?
Tak6Nie2
Piotrek
 Opinia
@Andrzej 23.06.2018 20:08

Cześć Andrzej, dziękuję za tę pomocną wypowiedź - przekonałeś mnie :)

Pomocna?
Tak1Nie
Leszek
 Opinia
@Andrzej 23.06.2018 20:08

Wypowiada się wielu, a ilu z nich pracuje, lub pracowało w Dospelu? Nie ma co się oszukiwać, płace nie najlepsze, ale atmosfera w pracy jest ok i biorąc pod uwagę całokształt, nie ma tragedii, są miejsca pracy znacznie gorsze i nie w Afryce tylko w tym kraju, dlatego też wydaje mi się że jeśli już ktoś się wypowiada na jakiś temat i wie co mówi to po co ukrywać się za nick - iem?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Andrzej 23.06.2018 20:08

Tak myślałem Andrzej ,to wszystko piszą ci źli ludzie do okoła , a firma jest idealna jak na Nadszą Afrykę ????.przekonales mnie , już sie ubieram i tam jadę - złoże CV .Tak bardzo mi pomogłeś , a tak na serio to jak czytań tą całą nagonkę ze firma jest Ok to mnie bierze na wymioty . Nagonkę oczywiście piszą ludzie z firmy - sorki ale wiem jak to wyglada bo tez tam pracowałam w biurze i to co widziałam przez te kilka lat to nadaje sie na scenariusz do filmu PAtryka Vegi

Pomocna?
Tak11Nie
Cezzz
 Opinia
@Pracownik 18.07.2018 14:18

Nie wiem jak było kiedyś - słyszałem różne historie ale nie wiem na ile są prawdziwe. W firmie pracuję od kilku miesięcy. Przyznam, że bardzo potrzebowałem pracy dlatego nie patrząc na to co się tu pisze zatrudniłem się z myślą, żeby szukać pracy dalej. Wydaje mi się że te opinie które tu są piszą głównie pracownicy, którzy już nie pracują. Prawdą jest, że kasa nie jest jakaś super, ale ludzie z którymi pracuję są ok. Firma funkcjonuje normalnie, kasa przychodzi na czas. Po tym co tu przeczytałem spodziewałem się czegoś gorszego.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Cezzz 19.07.2018 13:34

Jak za prace nie dostajesz godziwego wynagrodzenia tylko tłumaczenie atmosfera jest Ok , to nakarm tą atmosfera rodzine która potrzebuje pieniędzy na jedzenie ,

Pomocna?
Tak7Nie
Irek
 Opinia

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Jak się pracuje?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Irek 16.07.2018 19:11

Czy warto aplikować to każdy sam już decyduje, jednym taka praca pasuje innym nie. Każdy ma swoje zdanie. Jak na Częstochowe to nie jest źle. Praca na pełny etat na umowę o pracę - nie jak gdzie indziej przez jakieś agencje co przychodzisz do pracy i okazuje się że masz iść do domu bo dziś pracy nie ma... Tu praca jest codziennie. Jak ktoś chce i potrafi pracować to dostaje umowę na stałe. Wynagrodzenie może nie jest najwyższe ale przynajmniej pewna praca a nie jakieś firmy krzak co pracujesz na czarno i ani umowy, ani żadnych świadczeń. Pewnie są lepsze firmy ale tu nie jest tak najgorzej jak to niektórzy piszą. Ale jak już pisałem każdy ma swoje zdanie.

Pomocna?
Tak1Nie
Natalia
 Opinia

Czy mogę prosić o merytoryczne opinie? Takie, które wniosą coś do forum? Chociażby na jaką umowę może liczyć nowo zatrudniony pracownik? Albo czy Dospel zapewnia dla swoich pracowników benefity pozapłacowe? Będę wdzięczna za każdą istotną informację.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Natalia 03.07.2018 18:57

Nie chce cię rozczarować wiec powiem : umowa o prace , premie za to ze jesteś , zwrot kosztów paliwa , urlop 4 razy w roku itd . Żyć nie umierać . A tak na serio to zejdź na ziemie to jest Dospel - znam tą i inna firmę naszego PREZESA wiec wiem ze to wszystko to jedno wielkie g.....no . Szkoda nieraz na to wszystko patrzeć jak przez te lata firma tonie - wiem wiem zaraz ktoś napisze ( Ire Pias ) ze jest duża sprzedaż ludzie to obiboki itd . ale prawdy nikt nie ukryje .

Pomocna?
Tak3Nie
Karol
 Opinia

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Potrzebują pracowników?

Pomocna?
Tak5Nie
Obywatel
 Opinia
@Karol 10.06.2018 21:30

Oj Karol pozdrów Dospel , Arthauss , Heatom , Fundacje Atena , Alpaki itd , widzę ze nagonka trwa i głupie gadanie nadal jest . A tak na prawdę ten kto wie co sie tam dzieje to wie . Powodzenia dla lizusów bo tylko tacy mogà zrobić karierę

Pomocna?
Tak5Nie
Uczciwy murzyn
 Opinia
@Karol 10.06.2018 21:30

To złe słyszałem - można to określić raczej jako firma dno - widmo

Pomocna?
Tak6Nie
Pracownik
 Opinia

Co sie dzieje z SM i panią M ? Są w Polsce ? Czy Dospel przetrwa?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Pracownik 03.06.2018 20:11

trzyma sie (usunięte przez administratora) dobrze mimo twojego komentarza płaci co do dnia sprzedaje w huk i zatrudnia z 300 osób a ty pewnie wyleciałeś bo jestes niemot i pie..isz na goworku kazali pracować i stwierdziłes że cie to przerasta

Pomocna?
Tak1Nie
ocserwato debili co nic ine um
 Opinia
@Pracownik 03.06.2018 20:11

czym się przejmujesz kupiłby cie w laciach zal dupem sciska przez rok nie zarobisz tyle ile on w tydzien mim że go nie ma a firma ma sie świetnie kto robi ten zarabia ale są ścimniacze chcą kase za darmo i to nie przechodzi \\

Pomocna?
TakNie
Pracujący
 Opinia
@anonymous 09.06.2018 22:06

Bez komentarza - Ale jesteś głu...... i ????

Pomocna?
TakNie
liki
 Opinia

Jak to się mówi , ryba psuje się od głowy i bez zmiany na ,,górze,, firma będzie definitywnie dryfować w stronę coraz większej marginalizacji na rynku a szkoda.

Pomocna?
Tak1Nie
Filip
 Opinia

Konkurencja chce zdyskredytować firmę?

Pomocna?
TakNie
Krzysztof
 Opinia
@Filip 23.05.2018 23:15

Tu nie pozostało nic do dyskredytowania. Dziwne, że w ogóle takie (usunięte przez administratora) jeszcze istnieje.

Pomocna?
TakNie
Tom
 Opinia
@Krzysztof 24.05.2018 10:55

Ile ludzi tyle opinii... Ja tam nie narzekam. Właściciela nie widziałem a w firmie jest spokojnie bez wielkich rewolucji - pracowałem w gorszych firmach.

Pomocna?
TakNie
Krzysztof
 Opinia

Praca w firmie, której prezes został skazany za przystawianie pistoleta do głowy księgowemu? To chyba jakiś żart.... A teraz CBŚ siedzi mu na głowie.... Ludzie to najgorsze miejsce do pracy... Już lepiej pracować w fabryce szpadli w Burkina Faso;

Pomocna?
Tak8Nie
Natalia
 Opinia

@Mailo, a jak warunki oferowane przez tego pracodawcę? Czy są one satysfakcjonujące? @Iwo, a jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany? Aplikowałeś już do pracy w Dospel w Częstochowie? @Fun, czy każda osoba chcąca podjąć zatrudnienie w Dospel musi prowadzić własną działalność? @Matjas, dziękuję za odpowiedź. Będziesz jeszcze w przyszłości aplikował do pracy w tym miejscu?

Pomocna?
TakNie
Mailo
 Opinia

Atmosfera jest ok. Przedstawiciele często się zmieniają bo nowi myślą że jak będą sprzedawać Dospela to wszystko zrobi się samo bez żadnego nakładu pracy. Niestety, jak na każdym innym stanowisku samo się nie zrobi - trzeba trochę popracować żeby były wyniki.

Pomocna?
TakNie
Iwo
 Opinia

Może dowiem się jaka macie w pracy atmosferę? Firma szuka pracowników?

Pomocna?
Tak1Nie
Fun
 Opinia

Praca na działalność gospodarczą jak opłacisz sobie ZUS i podatek to może tysiąc i pare złotych ci zostanie przy dobrych wiatrach. za km prywatne płacisz jak za zboże lepiej się taxi przemieszczać na ludzi pracujących stacjonarnie w firmie nie licz widzą tylko koniec własnego nosa . Dlatego jest tak często rekrutacja. O opinie firmy najlepiej zapytać na rynku hehe bez zbędnych ceregieli.

Pomocna?
Tak9Nie
Natalia
 Opinia

@Matjas, czy wybrałeś się na rozmowę kwalifikacyjną, o której pisałeś i możesz napisać,jak oceniasz jej przebieg? Jeśli jesteś jeszcze przed, to nie zapomnij się później podzielić z nami swoją opinią! :) @Handlowiec, rozumiem, że nie podzielasz zdania swoich przedmówców. Czy możesz powiedzieć, dlaczego? Wasze opinie mogą zaważyć na tym czy ktoś zdecyduje się na aplikację do pracy (aktualnie jest prowadzonych kilka rekrutacji - link http://dospel-comfort.com/kariera.php?kraj=pl), dlatego zachęcam do umieszczania komentarzy popartych rzetelnymi argumentami.

Pomocna?
TakNie
Matjas
 Opinia
@Natalia 11.03.2018 21:50

Postanowiłem zrezygnować z rekrutacji.

Pomocna?
Tak1Nie
Matjas
 Opinia

Witam. Zaproszono mnie na rozmowę do Dospela. Doradca Techniczny / Przedstawiciel Handlowy . Ktoś coś wie na temat tego stanowiska? Ponoć tylko działalność wchodzi w grę. Będę wdzięczny za info. na temat realnych pieniędzy do zarobienia, planów oraz narzędzi pracy. Dość często pojawia się ogłoszenie na PH. Z góry dzięki.

Pomocna?
TakNie
Igor
 Opinia

Mam chęć aplikować ale zastanawiam się dlaczego tak dawno nikt nie pisał? Słyszałem o Dospel , że to dobry pracodawca i spodoba mi się tu praca.Możecie coś dodać?

Pomocna?
TakNie
Karo
 Opinia
@Igor 17.11.2017 12:05

Praca jest ok ale zarobki nie należą do najwyższych, więc nie każdemu taka praca będzie pasować. Tak czy inaczej warto spróbować i zobaczyć jakie warunki zaproponują.

Pomocna?
Tak6Nie
Handlowiec
 Opinia
@Igor 17.11.2017 12:05

Żart...dobry pracodawca, spokojna praca w miłej atmosferze ???? koń by się uśmiał....

Pomocna?
Tak2Nie
Seb
 Opinia

Pracowałem w tej firmie 4 miesiące. Zwolniłem się bo skusiła mnie lepsza oferta z wydawało się lepszym wynagrodzeniem... Niestety firma do której poszłem okazała się gorsza i do tego zatrudnili mnie przez agencję. Chętnie wrocilbym do Dospela bo zarobki faktycznie nie są duże ale praca była spokojna ale póki co nie szukają na moje stanowisko.

Pomocna?
TakNie1
Natalia
 Opinia

Obecnie jest dużo ofert pracy szukają : Ślusarz, operator pras, Automatyk, Operator wykrawarki CNC, Operator wtryskarki, Specjalista ds. exportu (j.rosyjski, j.arabski), Pracownik do skręcania wentylatorów, Spawacz, Konstruktor Urządzeń Wentylacyjnych. Kto może się wypowiedzieć na temat tych stanowisk? jakie zarobki?

Pomocna?
TakNie
szukam pracy
 Opinia

Witam, szukam pracy jako księgowa? jak warunki zatrudnienia i atmosfera pracy? są nadgodziny?

Pomocna?
TakNie
Krysia
 Opinia

Tyle tu piszecie i narzekacie a nie jest tu wcale tak najgorzej. Od niedawna pracuje na produkcji. Wcześniej pracowałam w innej firmie, w której do dziś nie dostałam wynagrodzenia za 3 miesiące. Jeszcze wcześniej pracowałam w firmie która zmuszała mnie do pracy po 10 - 12 godzin na dwóch stanowiskach pracy. Tu przynajmniej wiem na którą mam przyjść i o której wyjdę. Może nie ma kokosów ale jak ktoś chce pracować to warunki są dobre.

Pomocna?
Tak14Nie
Pracownik
 Opinia

Praca w Dospelu jest cały czas. Wiem, że szukają nowych pracowników na magazyn i na produkcję. Ktoś mi mówił, że na stronie dospela są aktualne oferty pracy.

Pomocna?
Tak5Nie

Zostaw opinię o Dospel Sp z o.o. - Częstochowa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dospel Sp z o.o.