logo ZARA

ZARA

Toruń

Opinie o ZARA

ja 2012-01-27 13:09:52
Nie polecam pracy w Zarze w Toruniu. Podczas rozmowy kwalifikacyjne jest bardzo miło. Gdy Cie przyjmą masz 3 godz próbne (niepłatne), następnie badania i szkolenie BHP. Do tego momentu jest wszystko ok. Po podpisaniu umowy jesteś jednym z wielu pracowników od których się wymaga a praktycznie nic się nie uczyć. Pokażą Ci raz jak co się robi i musisz to umieć. Rzeczy, których od Ciebie wymagają jest strasznie dużo. Jeśli zrobisz coś nie tak - pretensje. W przymierzalni musisz wciskać ludziom rożne dodatki, paski, torebki itp., przy kasie perfumy, okulary. Musisz być zawsze uśmiechnięty i zadowolony ze swojej pracy. W skrócie wyzysk, upokarzanie pracowników. Managerowie maja swoje ważne sprawy (obgadanie co będzie w nowej kolekcji, co można kupić, plotki, kawa), trzymają się razem i zawsze są niezadowoleni. Jeśli chodzi o place to śmieszne - 900 zł brutto + prowizja od sprzedaży (ktoś z Was ja kiedyś odczul?). Jeśli nie wchodzisz im w d... managerom to nie polecam zatrudniania się tam. Pozdrowienia dla pewnej pani(usunięte przez administratora)- wiecznie niezadowolona pani manager :) aaa i pamiętajcie ! Praca na kasie to prestiż! haha
sra 2012-01-27 13:23:24
Zgadzam sie, ja pracowalam na kasie głównej i gdy w pierwsze moje dni pracy zapytalam o cos kolezanki z kasy NINO to dostalam (usunięte przez administratora) ze to ja zostalam wyszkolona na kase a nie ona (dodam, ze ja zaczynalam prace a ona byla od otwarcia sklepu). Jak mozna zostac przeszkolonym w zaledwie 4-5 dni z takiego ogromu wiedzy? Nie pracuje juz tam i czuje ulge. Wykanczaja psychicznie. Moze przeczyta to ktos z zarzadu :) no i rowniez pozdrawiam pania (usunięte przez administratora). (porazka)
ja 2012-01-27 17:40:05
eee szkoda gadać... czytałem opinie o Zarach w rożnych miastach i wszędzie jest tak samo. Prestiż haha dobre sobie
Toruń 2012-02-02 14:13:15
pracowalam, nie pracuje i nie zaluje. zarobki zalosne, ludzie porazka, jakiegokolwiek szkolenia brak. NIE polecam
Ja 2012-10-22 17:32:04
Zle sie dzieje, zle. Szkoda tylko tych fajnych dziewczyn ktore odchodza. Niebawem odejde i ja. A wtedy wygrane Pani (usunięte przez administratora) co o niej mysle.
???? 2012-10-25 19:07:19
Dziewczyny tam jest naprawdę tak tragicznie wciąż? A jak wychodzi sprawa z grafikiem na pół etatu? Jest to grafik na pół etatu czy tylko tak się nazywa a robisz na ile możesz?
???? 2012-10-25 19:21:22
a powiedzcie mi jak to wygląda jeżeli chodzi o pół etatu? płacone jest za nadgodziny? a jak to wygląda jeżeli chodzi o zajęcia?? uwględniaja to?
1
lala 2012-10-25 19:32:31
nadgodziny placone. Co do zajec to nie mam pojecia. moze ktos inny sie wypowie
???? 2012-10-25 19:47:01
Czy pierwsza umowa jest na miesiąc próbny?
lll 2012-10-28 02:14:15
to branie pod wlos? pojdziesz to sie dowiesz. tu wyrazanie opinii a nie forum internetowe, ogarnij się, detektywie -.-
1
???? 2012-11-01 00:07:24
nie jestem detektywem, tylko osobą zainteresowaną pracą, a wiadomo, że lepiej wiedzieć w co się wchodzi i być przygotowanym, w tym wypadku na najgorsze
nn 2012-11-02 11:59:56
opinie juz masz, o szczegoly zapytaj na miejscu
Martitka179 2012-11-14 21:30:05
No nie załamujcie mnie!!!! kilka dni temu zostawialam swoje cv i zaraz byłam na rozmowie. Jedna Pani z którą rozmawiałam(taka w krokich blond wlosach)przedstawiała mi się własnie jako (usunięte przez administratora) co do nazwiska to nie jestem pewna. Troche się dziwie tym opiniom..jestem troche podlamana wszyscy wydaja sie tacy mili. Usmiechaja sie itp..no nie wiem czy mam tam isc na te godziny probne jak to taka porazka ten koles (kasjer)w okularkach tez calkiem ok sie wydaje. Juz sama nie wiem ..:(((
23 2012-11-16 21:54:53
dzięki Bogu ten sklep już mnie nie dotyczy, współczuję serdecznie wszystkim którzy przeszli przez ten koszmar..Zara śni mi się po nocach
JaNata 2013-01-11 10:18:00
Miałam w planie napisać coś na ten temat i napiszę. Niestety z własnych przyczyn losowych nie byłam w stanie przedłużyć umowy i żałuję, ale niestety są rzeczy ważne i ważniejsze.
A jeżeli chodzi o pracę w Zarze w Toruniu to ja nie wiem o co chodzi z tymi "głupotami" które wypisujecie. Niektóre osoby mogą innym wyglądać na niemiłe, ale weźmy pod uwagę, że każdy ma swój lepszy i gorszy dzień. Jeżeli chodzi o mnie to przychodząc tam, wiedziałam, że jestem zwykłym pracownikiem i wiedziałam, że nikt nie będzie mnie traktował jak księżniczkę, bo to rzeczywiście byłoby śmieszne i komiczne. Niestety dzisiaj żyjemy w takich czasach, że jeżeli nie Ty, to ktoś inny. Do pracy ludzi nie brakuje, a tym bardziej w renomowanym sklepie, który daje Ci umowę o pracę, wszelkie możliwe udogodnienia opisane w Kodeksie Pracy oraz jasno określoną drogę awansu. Ja przez cały okres umowy nie spotkałam się z jakimiś poniżeniami, wyrzutami, niezadowoleniami od strony osób wyżej postawionych, ale niestety w dzisiejszych czasach trzeba wykazywać trochę pokory, a jak kogoś na to nie stać to niech nigdzie nie składa CV. Ja ze swojej strony mogę tylko zachęcić innych, aby przekonali się na własnej skórze jak to wszystko rzeczywiście wygląda. Pozdrawiam :)
Stiven 2013-02-22 17:17:43
To chyba dobrze że wymagają przynajmniej możesz sie czegoś nauczyć . " Pokażą Ci raz jak co się robi i musisz to umieć " a co myślałaś że to przedszkole ? Sugeruje popracować w biedronce albo na Stacji benzynowej zaczniesz doceniać dobrych pracodawców .
Paulina 2013-02-24 22:43:42
hahaha oto właśnie poziom jaki reprezentujecie, gratuluje ogłady
ja 2013-04-18 09:21:06
Jesteście wszystkie żałosne!!!!!!wyszkekane na forum a w sklepie skakały jak im kazano i każda siedziała cicho.Dlaczego tam tak niedyskutowałyście jak tutaj,a skoro pani (usunięte przez administratora). jest taka zła to się załatwia w inny sposób takie sprawy...MASAKRA!!!!!!!!!BRAK SŁÓW
lolit 2013-05-23 09:49:19
Dokładnie, żałosne! komentarze osób, które pracowały kiedyś w Zarze. Jak pracowały słowa nie pisneły, że coś nie pasuje, wiekszosć pracowała za krótko, żeby cokolwiek obiektywnego powiedzieć, a często pracowały tak krótko bo nawet z tak prostym zadaniem jak praca w sklepie nie radziły sobie. Polecam wszystkim "nieksiężniczkom" prace w Zarze w Trouniu.Obecna menagerka odpowiedzalna za grafik o której jawnie mówicie po Imieniu awansowała od najniższego stanowiska jako jedna z nielicznych, zna prace w sklepie od podstaw, i odwala najgorsza robote, w przeciwienstwie do dyrki ktora jest wlasciwie tylko reprezentacyjna(taka gwiazda) i nawet polowy tego nie robi, nie zna pracy na najnizszych stanowiskach co widac gdy czepia sie o absurdalne rzeczy. z grafikiem nie ma wlasciwie problemow jesli tylko zasygnalizujecie ze potrzebujecie wolne. w sklepie pracuja fajne dziewczyny i nawiazujac do ktoregos z wczesniejszy watkow doskonale godza prace ze szkola.jesli komus sie nie podoba moze zrezygnowac w kazdnej chwili. na dorobienie sobie super praca.wiekszosc zalezy od naszego nastaienia, jak sie odrazu nastawisz na nie to nawet w niebie bedzie nudo:))
lolit 2013-05-23 12:46:05
ah no i dodam bo moze zle to zabrzmialo ze zarówno dyrka jak i reszta menazerow byla bardzo mila, wszystkie to mlode, energiczne i sympatyczne dziewczyny.(jesli nadal są te same)W miejscu gdzie pracuje tak duzo babek zawsze moze ktorejs cos nie pasowac, wiec jesli ktos tu zaglada i sie zastanawia nad praca w zarze niech bierze poprawke na te wszystkie komentarze:)
konrad 2013-08-13 12:36:14
W tej chwili jakie są zarobki w zara toruń? Bo ktoś wyżej tam pisał że żałosne są ale to niewiele mówi
asia 2013-11-18 18:20:54
Ja ze swojej strony pracę mogę polecić osobom, którym nie przeszkadzają ciągłe zmiany w grafiku. Wszystko oczywiście zależy od działu i od kierownika, u mnie na dziale natomiast często dzwoniono, żeby w wolny dzień pojawić się w pracy (nie były to sporadyczne przypadki).
(usunięte przez administratora) to wielki plus tej firmy, na wypłatę też nie mogłam narzekać. A jeśli pracownicy danego działu dogadują się między sobą, to można sobie ze wszystkim poradzić.
klient 2014-01-26 18:23:45
A ja jestem klientem Zara Toruń i trafiłem tu zupełnie przez przypadek. Powiem tak. Co do obsługi w sklepie nie mam najmniejszych uwag, zawsze pomocni, zadowoleni, bez fochów, doradzą, uśmiechną się, poprowadzą, znajdą rozmiar, przyniosą, czyli tak jak być powinno. Na tym chyba ta praca polega :) A księżniczki, jeśli chcą zarabiać jak lekarze czy prawnicy to zapraszam na studia!
nnn 2014-02-05 00:38:28
chyba tam pracuja studenci i przyjmuja w wiekszosci studentow tepa dzido, nikt ci nie pojdzie po studiach do jakiejs nedznej zary na kase. dobrze dobrze niech ci ( usunięte przez administratora ) wchodza, mysl ze jestes ladna i szczupla, wszystkim musza, kazdemu jednemu klientowi.
ząbik 2014-09-18 01:40:32
od dawna już pracownicy zary w toruniu nie wypowiadali się na tym forum. Fajnie jest poczytać o tym , że klienci są z nich zadowoleni, ale ja jako student chętny do pracy w tym sklepie chciałbym dowiedzieć się również czegoś na temat samej pracy tutaj. Jak wygląda obecnie sytuacja z wynagrodzeniem i grafikiem?
Manka 2014-12-31 19:09:06
Jasne, bo od razu po studiach to studenciak myśli, że jest bogiem i królem wszechświata i będzie pracował jako prezes jakieś korporacji. Zejdźmy na ziemię i zobaczmy ile to wielkich magistrów kierunków humanistycznych chociażby pracuje na kasie w jednym czy drugim sklepie. Niestety takie są realia pracy w Polsce.
maniula 2015-01-28 03:18:45
nie no, ja nie myślę że jestem bogiem wszechświata, a też jestem po studiach, także z takimi ocenami to spokojnie proszę raczej :) niestety z własnej głupoty skończyłam kierunek po któreym pracy jak na lekarstwo, a że chce się zacząć sama utrzymywać to potrzebuję pracy, nawet jeśli nie 'w zawodzie". Czy może ktoś tu coś czytał/wie o wolnej posadzie w zarze?
fabi 2015-02-23 11:31:30
pracowalam tam tylko miesiac, ale po tym co tam przezylam nie moge sie otrzasnac do tej pory. kilka miesiecy bylam znerwicowana i zestresowana. widze ze 3/4 komentarzy ktore ukazywaly prawde zostaly usuniete. slyszalam ze pani ktora najlepiej awansowala i najbardziej sie wyzywala na pracownicach zostala zwolniona.chwala za to. oby juz wiecej nikogo nie ranila
orka 2015-03-29 16:29:53
Chyba praca w takich sklepach jak Zara jest dobra dla studentów, czy kogoś bez specjalnego wykształcenia, żeby sobie dorobić. Raczej chyba nikt nie zakłada, że z pensji jaką oferują na najniższym stanowisku utrzyma kilkuosobową rodzinę, psa i rybki. Bo ile teraz proponują sprzedawcom, 1600 będzie, czy nawet nie?
aśka90 2015-04-22 14:15:44
wiem od mamy, bo znalazłe w internecie gdzieś ale skasowała, że poszukuje ta firma teraz spedytorki w krakowie. zawsze chciałam to robić, napiszcie proszę ile by płacili i jak się dostac do takiej pracy
kolczi 2016-02-23 13:53:59
niestety nie ma żadnej takiej posady w tym momencie, obecnie szukają dyrektora sklepu w opolu i to jedyna oferta, którą można znaleźć. tam wymagane jest 5letnie doświadczenie na kierowniczym stanowisku.
czepek 2016-02-27 20:17:58
Hej, wiecie czy ogłoszenie na dyrektora sklepu w Opolu jest jeszcze aktualne? Zarobki są na prawdę sensowne, a w końcu można liczyć również na odpowiednie benefity.
3e4r5 2016-03-03 20:47:13
@czepek tak aktulana jest taka oferta wiaodmo ze mozna tez sporo zarobic na takim stanowisku ale dyrekto ma duzo oowiakzow i za wiele rzeczy jest odpwiedzoalny
maja 2016-03-08 19:39:29
Ja osobiscie bardzo lubię Zarę, wiele posiadam ubrań od nich, niektóre są bardzo dobrej jakości, zgadza sie czasem, ze to co drogie to dobre, teraz bedzą wakacje wiec zazwyczaj poszukuja pracowników na sezon, wiecie ile na godzinę dają?
henio 2016-03-12 11:35:37
jako sprzedawca nie masz raczej stawki godzinowej, a umowę o pracę na cały etat, połowę czy 1/4. Ja bym tego na godziny nie przeliczał, bo kokosów się nie doszukasz :)
blach 2016-03-14 12:58:07
henio, wiadomo że wszystko zależy od tego ile miesiąc ma godzin pracujących a to potrafi się bardzo wahać - od 152 do 176 czasami .. Według mnie każdy powinien mieć możliwość negocjacji...
locka 2016-05-14 10:52:44
No i może jest możliwość negocjacji @blach. Szukają teraz koordynatora, który, żeby się dostać, musi posiadać doświadczenie na takim stanowisku i interesować się modą.
Zostaw swoją opinię o ZARA - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZARA