Opinie o "Abler" Sp. z o.o. w Toruń

Poniżej zobaczysz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie "Abler" Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj również opinie kandydatów do podjęcia pracy w "Abler" Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Usługi budowlano-remontowe - usługi aranżacji terenów

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o "Abler" Sp. z o.o. w Toruń

baner wywiady
egg

Pojawiło się ogłoszenie przedstawiciela na słupsk. Co się stało z poprzednim przedstawicielem? czy warto tam pracować?

Sonia
@egg

Robić wyniki? Nie jest to troszkę zbyt ogólne? O jakie w bieżącym okresie może chodzić? Znacie jakieś aktualne normy lub targety? Ciekawi mnie ich ocena, są ciężkie do wyrobienia? Szkolenia sa bardzo pomocne czy to zależy?

egg

Ja Nowy wpis
@egg

Przedstawiciel nadal pracuje poszukują drugiego. Warto aplikować!

Nela Nowy wpis
@Ja

A można prosić więcej informacji? Interesują mnie zarobki oraz możliwości jeśli chodzi o wyrobienie sobie prowizji miesięcznych. Firma zapewnia wszystkie niezbędne rzeczy typu samochód służbowy? I mówisz, że pierwszy tam dalej pracuje, czyli rotacja raczej niska teraz w firmie?

egg Nowy wpis
@Nela

Nie wiem dokładnie jakie są zrobki. Z tego co mówił znajomy, można dobrze zarobić jak się robi wyniki. Samochód służbowy, dużo szkoleń i super atmosfera to na pewno.

Sonia Nowy wpis

Teresa

Zauważyłam na pracuj.pl ofertę dla specjalisty ds. sprzedaży w oddziale w Bydgoszczy. W sumie byłabym zainteresowana, ale nie znam się za bardzo na branży. Szkolenia wdrożeniowe są w razie co tak porządnie przeprowadzane, żeby potem człowiek się nie czuł jak we mgle? :p Jakie zarobki na tym stanowisku w tym roku + premie? W necie nie piszą o premiach, ale chyba jakieś są? :p

Klient

Nie polecam usług tej Firmy. Brak profesjonalności

Zuzanna
@Klient

Znaczy co? W sumie to oni są profesjonalistami ponoć to jak to oceniasz, konsultowałes się z kimś lepszym??

klient
@Zuzanna

Partacze od zamówienia do wykonania w ocenie niezależnego rzeczoznawcy.

Ewa
@klient

A co konkretnie zostało wykonane?

Jako osoba która jakiś czas pracowała w tej firmie to mogę co nie co powiedzieć przyszłym kandydatom i kandydatkom na pracowników tej firmy w Toruńskim oddziale. Jeśli pojawi się ogłoszenie o pracę na sklepie to myślę, że warto aplikować na stanowiska na sklepie. Jeśli chodzi o dodatki ze strony pracodawcy to są to bony na święta (Boże Narodzenie) i ubezpieczenie grupowe. Ludzie na sklepie sympatyczni i życzliwi nigdy nie było problemów, aby się z nimi porozumieć. To samo mogę powiedzieć o normalnych pracownikach stolarni i pracownikach magazynu okuć. Aby nie było tak pięknie teraz zacznę pisać o minusach tej pracy. Firma ma dziwny zwyczaj pracy w soboty. O co dokładnie chodzi – już wyjaśniam. Część magazynu pracuję w dwie soboty w miesiącu a płatne jest dopiero za drugą. Nie wiem czemu ludzie pracujący w soboty na magazynie i sklepie nie mają dodatkowo płacone za każdą sobotę lub nie mogą odebrać dnia wolnego w tygodniu za pracę w sobotę zgodnie z KP. Chyba jakieś przyzwolenie się zrobiło na tą okoliczność takie odnoszę wrażenie. Przez cały okres swojej pracy firma nie dała mi żadnych środków ochrony osobistej z wyjątkiem rękawiczek roboczych. Pracownicy dłuższym stażem otrzymują ubrania robocze. Nie zmienia to faktu, że ubrania robocze powinien otrzymać każdy pracownik bez względu ile czasu pracuję. Dodatek za pranie owszem jest – całe 5zł. Nie wiem na co ma starczyć ta kwota. Rzeczy miałem swoje: spodnie, buty, kurtka, czapka itd. Nawet nożyk musiałem swój zabrać z domu bo był mi potrzebny w pracy a ile można się prosić osobę kierowniczą o tak niezbędną rzecz. Praca na magazynie z płytami meblowymi też nie należy do łatwych i lekkich. Magazyn nie posiada żadnej izolacji termicznej, same blaszane ściany a część ścian nawet nie ma blachy tylko jest folia w kolorze siwym udająca „pełną” ścianę tak aby z ulicy z daleka to ładnie wyglądało dla oka. W tym momencie robi się z magazynu wiata a nie magazyn gdzie wiatr i temperatura robią co chcą. Tyle ile stopni jest na zewnątrz tyle jest na magazynie. Przy czym w okresie letnim na magazynie robi się sauna jak to w blaszanej puszce a w zimę to chyba wszyscy domyślają się jak jest – lodówka niepotrzebna. Jeśli aplikujecie na stanowisko kierowcy- magazyniera to jak najszybciej wybijcie sobie z głowy aplikowanie na to stanowisko. Praca nie jest łatwa a pomocy u pracowników magazynu próżno szukać, czasem ktoś tam pomoże jak poprosisz, ale żeby ktoś sam z siebie zaoferował pomoc to sporadyczny przypadek. Kierownik ma specyficzne poczucie humoru, które nie każdemu się może spodobać (głupie komentarze, uśmieszki itd.)Kursów dla kierowcy jest mało w stosunku do poprzednich lat. Pracujesz głownie na magazynie ładując lub rozładowując z tirów ciężkie płyty meblowe, ładujesz je na regały za pomocą wózka widłowego (obyś miał uprawnienia na wózek) ponieważ wszystkie kursy dostają głownie kierowcy z dłuższym stażem. 70% czasu twojej pracy to praca na magazynie a 30% to jazda samochodem. Typowy kierowca jak rozwiezie „swój” towar kończy pracę i jedzie do domu. Jeśli jesteś kierowcą magazynierem to pomimo, że rozwiozłeś swoje zlecenia i tak musisz zostać do końca swojej zmiany. Poniżej przykładowe ogłoszenie o prace w/w firmy ( drukowanymi literami dopisano mój komentarz w ogłoszeniu) Sieć hurtowni materiałów wykończenia wnętrz ABLER Sp. z o.o. poszukuje do swojego oddziału w Toruniu osoby na stanowisko: Kierowca kat. B – magazynier Opis stanowiska: • dostawy towarów do klientów – SAMOCHÓD IVECO DAILY LUB SCANIA-SOLÓWKA • sprawdzanie zgodności towarów z dokumentami • współpraca z magazynem i działem sprzedaży • załadunki i rozładunki towarów dostarczanych i wysyłanych z firmy – CZYM? WÓZEK WIDŁOWY – ANI SŁOWA O TYM FAKCIE W OGŁOSZENIU I O UPRAWNIENIACH NA WÓZEK WIDŁOWY. • obsługa klientów, wydawanie towaru z magazynu • przygotowywanie towarów do wysyłki • utrzymywanie powierzonego pojazdu w stanie nienagannym • dostawy codzienne, codzienne powroty do domu, transport krajowy Oczekiwania: • doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku • prawo jazdy kat. B • dokładność • umiejętność pracy w zespole oraz zaangażowanie • uczciwość, odpowiedzialność, zaangażowanie, wysoka kultura osobista • mile widziane prawo jazdy kat. C i stosowne uprawnienia do kierowania samochodami pow. 3,5 t. Oferujemy: • zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, na pełen etat • stabilną pracę w firmie o ugruntowanej pozycji rynkowej • wynagrodzenie odpowiadające efektom pracy i zaangażowaniu – PODSTAWA + PREMIA UZNANIOWA Firma nie ma pomysłu na pracownika. Nie ma nic co zachęciło by pracownika do dłuższej współpracy. Przyszły kandydacie do pracy w tej firmie jeśli startujesz na pracownika tej firmy to tak jak było wspomniane wyżej przeze mnie szukaj ogłoszeń na sklep. Jeśli jednak interesuję cię praca na magazynie i jazda samochodem to polecam szukać innego ogłoszenia. Konkurencja w tej branży jest duża i w Toruniu jest wiele firm, które zajmują się tym samym i sprzedają ten sam towar. Powodzenia

Jak długo czeka się na odpowiedź od firmy "Abler" Sp. z o.o. po przesłaniu CV? Podziel się opinią z rozmowy o pracę na stanowisku Specjalista ds. trade-marketingu. Jaki był jej rezultat?
Cinekmp

Nie życzę nikomu zawierania umowy montażowej w oddziale bydgoskim. Obiecują rzetelne wykonanie usługi a w rzeczywistości nie dotrzymują terminów , dokonują partackiego montażu, a na dodatek zmieniają finalnie zadanie co do wcześniejszych ustaleń. Zamontowany przez Nich " bubel " nadaje się tylko do usunięcia.

Wanda

Ktoś mi powie jak ta rozmowa kwalifikacyjna wygląda? Ciekawa jestem jakie się pojawiają pytania niezgodne z kodeksem - ktoś też miał podobne doświadczenia i może powiedzieć jakie to pytania?

Na rozmowie kwalifikacyjnej pytania, których zgodnie z kodeksem pracy zadawać nie można. Dodatkowo takie, które nie weryfikują mnie jako kandydata o odpowiednich kwalifikacjach, a kandydata dyspozycyjnego. Nieważne, czy i za jakie pieniądze chciano by mnie zatrudnić- podziękuję.

Przemysław
@Kandydat

To znaczy jakich pytań nie powinni ci zadawać? Chodziło założenie rodziny i posiadanie dzieci bo wtedy nie jest się takim dyspozycyjnym. Zwróciłaś na to uwagę rekrutującemu?

Seba

Obsługa masakryczna... Szkoda nerwów na dalszy opis

Majster

Nie rozumiem firmy co chwilę pojawia się ogłoszenie specjalista ??? Czyżby nikt nie chciał pracować od 10 do 18 za 2500 podstawy plus premię jak wyrobisz??? Czy negatywny wpływ ma kierowniczka która zatrudnia??? Firma bez pomysłu na obsługę klienta detalicznego. Zakupy robiłem parę razy w godz 8 9 jakoś niezbyt byli chętni abym u nich zostawił 10 tys. Sam pracuje w handlu a branże wykończeniowa znam 10 lat. Brak tam zgranego zespolu i wiedzy asortymentowej. Osobiście za 2500 podstawy nie przyjąłbym tej oferty pracy....

Zuzanna
@Majster

Skąd wiesz, że w Abler pracuje się za 2500 podstawy? Byłeś na rozmowie o pracę w tej firmie? Jeżeli tak, to powiedz coś więcej o swoich doświadczeniach z tym miejscem pracy, chętnie poznam jakieś szczegóły.

Dolar
@Majster

A kto by chciał pracować 10-18 codziennie. (usunięte przez administratora) Z kierowniczka która nie ma pojęcia o niczym.

Majster
@Zuzanna

Czesto kupuję u nich .... Więc wiem jak jest. Gorzkie żale i tyle. Dziwię się że jeszcze dam siedzą.

@Dolar

To karierowiczka, po trupach do celu. Tylko czy potrafi spojrzeć jeszcze na siebie w lustrze?

Rafał
@Dolar

Zastanawiam się skąd biorą się tak krzywdzące opinie dla P. Kierownik. To jest fajna babka, z dużym doświadczeniem w branży. Wie co robi. Pracowałem z nią w Bydgoszczy i bardzo cenię jej zaangażowanie w budowanie zespołu i tworzenie dobrej atmosfery. Zawsze stoi murem za pracownikami. Zbudowała stabilny zespół w Bydgoszczy. Nie lubi konfliktów. Owszem jest wymagającym szefem. Stawia cele i oczekuje ich realizacji. Czy to źle? Ona wymaga nie tylko od innych, ale też od siebie! Skąd bierze się ten hejt? Czyżby z zazdrości ?

MiałemPracować

Pani kierowniczka w Toruniu na początku bardzo miła i chętna do współpracy, ba nawet sama zaproponowała inne stanowisko niż aplikowałem. Po rozmkwie i zadaniu kilku pytań dotyczących zarobków już było widać i dało się mocno odczuć, że już nie jestem w jej guście. Największe jaja zaczęły się jak znajomy polecił mnie kierowniczce, wtedy nawet nie odbierała telefonu odemnie. Pomocnik stolarza- 2850brutto + premia uznaniowa (nie dostałem odpowiedzi ile)

Martyna

A w ilu miastach działa firma ?

sum

a co powiecie o ich oddziale w Bydgoszczy? Kiedyś byłem tam na rozmowie o pracę z taką zadufana "kierowniczką" jeszcze tam jest?

pegerusssss
@sum

FAktycznie kierowniczka z bydgoszczy to niech zmieni pracę bo zachowuje się jakby rozumy zjadła...... Kto nie wierzy niech sprawdzi....

piter
@pegerusssss

w Toruniu jest nie lepsza ,przypomina starą zdartą płytę która nadaje się tylko do mopa

Zrozpaczona

Nie wiem jak w Toruniu ale w bydgoszczy to jeden wielki syf...brak profesjonalizmu na każdej pozycji...Szok....

piter
@Zrozpaczona

w Toruniu po zmianie lokalizacji z Mazowieckiej na Grudziądzką jest to samo , stary personel jak widać odszedł a nowy to chyba z łapanki ulicznej ,brak wiedzy i profesjonalnego podejścia do klienta

frugo
 Problem

takiego (usunięte przez administratora)jak w tej firmie nie widziałem od dawna ,zero szacunku do klienta do tego dochodzi celowe wprowadzanie w błąd albo nieudolność personelu ,moja noga tam więcej nie stanie

Wojtek

Pani Bożena B. jest po prostu rewelacyjna. Pełen profesjonalizm połączony z wiedzą praktyczno-merytoryczną. Fachowość w każdym calu. Z takimi pracownikami można budować potęgę firmy, a szefowi można tylko pozazdrościć pracownika. Dziękuję i do zobaczenia.

Krzysztof

To jest forum pracownicze i nie rozumiem dlaczego klienci zostawiają tu wpisy?

RS

Dramat. Wstawienie drzwi w moim mieszkaniu zajęło tej firmie pół roku!!! W połowie lipca ubiegłego roku zamówiłam drzwi i wpłaciłam zaliczkę. Po 2 miesiącach okazało się, że zamówienie nawet nie zostało wysłane do producenta drzwi (!!!). Kolejne 2 miesiące mijają... cisza. Dzwonię kolejny raz - "pan, który się tym zajmuje, jest na urlopie i nie jesteśmy w stanie udzielić żadnej informacji". Czy to znaczy, że tylko jeden człowiek w tym ogromnym sklepie zajmuje się drzwiami??? Niewiarygodne. Mija kolejny miesiąc, kolejny mój telefon. Okazuje się, że drzwi są, czekają od kilku dni. Pewnie gdybym nie zadzwoniła sama, nawet bym się nie dowiedziała, że moje wyczekiwane od 5 miesięcy drzwi wreszcie są i można umawiać się z monterami. Drzwi zostały zamontowane 3 grudnia. Liczyłam na jakiś rabat jako zadośćuczynienie za skandaliczne zaniedbania ze strony sklepu. Proszę się domyślić czy dostałam... Mają klienta głęboko...

Gość

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy w dziale zaopatrzenia? Jaka płacą? System premiowania. Atmosfera pracy? Ilość pracy w porównaniu do zarobków

Uważaj... jeśli możesz trzymaj się z daleka od tego

zadowolony

Ja tam jestem zadowolony z obsługi zarówno w Bydgoszczy jak i Toruniu. Fajni ludzie, czyściutko, cieplutko, dobra kawka. Do tego super ceny i profesjonalne doradztwo !

Mariusz
@zadowolony

Twoja wypowiedź jest z poziomu klienta firmy "Abler"? Może masz wiedzę o pracy w tym miejscu? Jeżeli jesteś stałym klientem, to może zauważyłeś jaka atmosfera panuje pomiędzy zatrudnionymi pracownikami? Chciałbym dowiedzieć się coś o pracy w tym miejscu, dlatego może masz jakąś wiedzę na ten temat.

@zadowolony

Własny wpis administracji Ablera

Mariusz
@Ja

Dlaczego tak sądzisz? Masz jakieś dowody, że jest to wpis, który dodała administracja firmy "Abler", czy może są to tylko Twoje przypuszczenia? Jeżeli masz jakieś doświadczenia związane z tym miejscem pracy, to chętnie poznamy, jak oceniasz tego pracodawcę. Zachęcam do wyrażenia opinii o tym miejscu pracy.

Zostaw merytoryczną opinię o "Abler" Sp. z o.o. - Toruń

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w "Abler" Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy "Abler" Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w "Abler" Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

"Abler" Sp. z o.o.
2.3/5 Na podstawie 19 ocen.
  • Zobacz wywiad
  • Waszyngtona 1
    81-342 Toruń
  • NIP: 5862283719 KRS: 0000465709
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w lipcu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)