Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TBAI Poland

Pracowałeś w firmie TBAI Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik roku :) - 2014-08-12 17:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi dalej nie ma konkretnych odpowiedzi.
Co do 30*c na hali i spotkań za spotkaniem to norma w takich fabrykach, wiem co piszę bo pracowałem w Denso i Magan w Czeskiej Republice. Dwie duże fabryki pokroju TBAI więc przyzwyczaiłem się do takiego rodzaju pracy.
Potrzebuje konkretnych informacji na temat PŁAC, CZASU PRACY, UMOWY, GODZIN PRACY.
Dlaczego zapytuje na forum? Ponieważ wiadomo jak to na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pięknie ładnie itd. a po podpisaniu umowy czar pryska.
Nie oczekuję kokosów wiadomo żyjemy w Polsce ale proszę o konkretne info.
zdjecie uzytkownika
ffm - 2014-08-18 21:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie czy wie ktoś kiedy będzie w tym roku spotkanie integracyjne i w którym miejscu dziękuję
zdjecie uzytkownika
Nikt - 2014-08-24 12:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mario - 2013-09-08 18:56:14]:
To jest tak zwany "Takt-Time" , czyli że w każdym zakładzie jest określony czas na wykonanie jakiejś operacji na linii produkcyjnej.Jest to zazwyczaj spowodowane określeniem precyzyjnym czy dany pracownik jest już odpowiednio przeszkolony na danym stanowisku aby np. nie zwalniał linii i tym samym nie wyrabiał normy.
zdjecie uzytkownika
bolec - 2014-09-04 14:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bardzo mało profesjonalnie wykonana strona internetowa. Tak naprawdę niczego nie można dowiedzieć się o profilu firmy. A mnie interesowało przede wszystkim to jak długo firma jest na rynku i jak sobie radziła. A tak to zobaczyłem jedynie dwa zdjęcia fabryki oraz kilka ofert pracy... Szkoda , że nie postarali się w tej kwestii
zdjecie uzytkownika
anon - 2014-09-18 17:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam od miesiaca zatrudnili mnie na bmw po 3tyg przeniesli mnie na stale na MINI slaba organizacja pracy brak narzedzi temeratura nie siega 30c jest cieplo ale bez przesady sa wentylatory przy niektorych stanowiskach jezeli chodzi o konkrety... najnizsza krajowa na 3 miesiace okresu probnego po czym 1900zl brutto? premie miesieczne za brak spoznien i nieobecnosci wynosi 150zl zwrot dojazdu zalezy od miejscowosci zamieszkania najwiecej jest za zgorzelec 200zl czeste nadgodziny praktycznie codziennie
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-10-22 10:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przestrzegam przed TBAI marna kasa ile byś nie zrobił to i tak za mało zmuszanie do pracy w nadgodzinach pod groźbą nagan np.w październiku od początku I zmiana chodziła na 4 do 14 a II na 14 do 24 plus pracujące soboty, brak poszanowania dla pracownika i jego praw kadra kierownicza to banda tępaków którzy myślą tylko o tym jak się nachapać waszym kosztem. Odradzam tę pracę no chyba że nie masz co do garnka włożyć to można to wziąć na przetrwanie i cały czas szukać czegoś lepszego ale warunkiem jest to że masz jaja żeby się postawić i wyegzekwować poszanowanie własnej godności i praw.
zdjecie uzytkownika
sk - 2014-11-08 14:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś zna BARBARE ŁAKOMA ? ...OSTRZEŻENIE DLA WSZYSTKICH KOBIET ...TA KOBIETA ROZWALA MAŁŻEŃSTWA... ROBI TO OD WIELU LAT NISZCZAC CZYJES RODZINY...
zdjecie uzytkownika
sk - 2014-11-08 14:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [sk - 2014-11-08 14:20:54]:
czy ktoś zna BARBARE ŁAKOMA ? ...OSTRZEŻENIE DLA WSZYSTKICH KOBIET ...TA KOBIETA ROZWALA MAŁŻEŃSTWA... ROBI TO OD WIELU LAT NISZCZAC CZYJES RODZINY...
zdjecie uzytkownika
stefan k - 2014-11-17 20:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak naprawdę ciężko się cokolwiek dowiedzieć o ich polskiej filii. ewentualnie czy polska filia może mi pomóc dostać się do pracy do ich oddziałów zagranicznych, sami rozumiecie że pieniądze w tym wypadku mają dla mnie kluczowe znaczenie, nawet jeśli miałbym się na stałe przenieść do innego kraju, żona bezrobotna to ma jechać za mną
zdjecie uzytkownika
Derbdi - 2014-11-19 22:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stefan k - 2014-11-17 20:24:22]:
Człowieku zastanów sie trzy razy, to co ksiażki mówią o toyocie ma sie ni jak z rzeczywistością.
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-11-20 23:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
totalny(usunięte przez administratora)największemu wrogi nie życzę tam pracować w tej firmie pracowałem tam nie szanują ludzi wogule ani naszej europejskiej kultury mają nas za nic
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-11-20 23:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nikt - 2014-08-24 12:48:48]:
nawet do wc musisz się prosić chyba że w biurze pracujesz i takie głupoty piszesz i tylko karierę robisz powiem jedno cytat pewien ich cesarz to powiedział --pamiętaj skąd pochodzisz i kim jesteś szanuj swoją kulturę
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-25 21:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro jest tak fajnie to dlaczego uciekaja z tego raju ? I to we wszystkich zakladach nawet tych niemieckich. Coś musi być na rzeczy. Japonce nie maja pojecia o Europie i tym jak sie na prawde pracuje, a te ich książki , misje wizje jedna wielka hipokryzja i obluda. Jaka praca zespolowa, jakie poszanowanie pracownika, jakie bezpieczeństwo buuuaha. Norma norma , ciecie kosztow i oszczednosci oszczednosci. Żygac sie chce. Zapomnieli że tu sie łyżkami już je a nie bambusowymi pałeczkami .
zdjecie uzytkownika
biker - 2014-12-04 21:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest zakład którym żądzą durnie i pedały.zarobki najniższe jakie mogą być,liderzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą japońcom i chodzą z gównem na brodzie nie udaczniki bez szkoły ,ludzi mają za nic ,powinni mieć na plecach "SS" bo tylko się do tego nadają tępaki
zdjecie uzytkownika
optimista - 2014-12-05 15:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Cała prawda o pracy na dziale BMW w Tbai Poland w Wykrotach.
Praca odbywa się na dwie zmiany, generalnie pierwsza zmiana od 6-14, albo od 6-16, druga zmiana od 16-24, albo od 16-1. Praca szczególnie na początku jest dość ciężka, na wszystkich stanowiskach odbywa się na stojąco. W zależności od czynności jakie wykonuje się na danym stanowisku bolą: palce, nadgarstki lub inne części rąk, zawsze odczuwa się ból nóg i pleców od stania przy wykonywaniu zleconych zadań (szczególnie osoby o wysokim wzroście będą miały problemy z bólem pleców, po prostu linia produkcyjna jest umieszczona dość nisko od podłoża).
Po zakończeniu drugiej zmiany szczególnie przez pierwsze tygodnie po pójściu do łóżka nie można zasnąć przez dwie godziny, tak bolą plecy.
Brak jest zagrożeń wpływających na bezpieczeństwo pracy, nikomu nic nie powinno urwać, ani zgnieść, hałas w normie, trzeba tylko się przyzwyczaić do częstego "wycia" syreny informującej o awariach, czy opóźnieniu w produkcji.
Pracownicy do dyspozycji mają stołówkę i umieszczone w niej automaty ze słodyczami, kanapkami i kawą.
Przerwy w pracy są trzy, pierwsza 8 minut, druga 20 minut następna 7 minut. Jeśli praca odbywa się w nadgodzinach to kolejna przerwa trwa 10 minut, wszystkie przerwy wliczane są do godzin pracy. Nadgodziny w godzinach nocnych i w sobotę płatne są 100%, na dniówkach 50%. Trzeba wyjść z założenia, że praca w nadgodzinach i w sobotę (co druga)jest obligatoryjna, za odmowę pracy w nadgodzinach lub w sobotę można zostać ukaranym notatką, generalnie przełożeni nie patrzą przychylnie na pracowników "unikających" nadgodzin.
Jeśli chodzi o zarobki to tak jak w większości firm najniższa krajowa plus dodatek za dojazd od 100-200 PLN w zależności od miejsca zamieszkania, dodatek za "frekwencje" chyba 150 PLN brutto, nie wiem dokładnie, bo takiego jeszcze nie otrzymałem :).
Kadra kierownicza tak jak wszędzie wymagająca, muszą trzymać się planu, za to im płacą. Jeśli "robisz swoje" nikt się nie czepia bez powodu.
Ważna informacja dla facetów, na zmianie "czerwonej" pracuje kobieta, potrafi pracować na wszystkich stanowiskach, mało tego pracuje na nich lepiej niż nie jeden facet. Więc jeśli chcecie narzekać, że ciężko, że nie dajecie rady to "zerknijcie" na nią, jest twarda jak skała :).
Podsumowując, jeśli lubisz pracować, chcesz dorobić w nadgodzinach i nie straszna jest Ci normalna dyscyplina pracy, to ta "robota" jest dla ciebie.
Natomiast, jeśli chcesz się lenić i narzekać jak Ci ciężko to sobie odpuść i poszukaj coś innego.
P.S. jest tylko jedna toaleta na 26 facetów, więc powinieneś być jednym z pierwszych idących na przerwą, aby z niej skorzystać :)
zdjecie uzytkownika
gal - 2014-12-21 20:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
modek usuwa złe opinie z tego forum
zdjecie uzytkownika
teli - 2015-01-16 10:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Totalny nieład w śród kadry, która ma tendencję na nie odpowiedni dobór osób do stanowiska - osoby kompetentne i z perspektywą rozwoju nie awansują; osoby niekompetentne... wciąż udają, że pracują i znają się na swojej pracy. Nie polęcam nikomu tam trafić kto ma jeszcze inny wybór pracy. W skrócie japoński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do którego musisz sam dojechać i nie masz gwarancji o transport.
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-02-28 18:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@optymista, to ile ty masz lat, że odczuwasz w pracy ból pleców, a nawet palcy? Ja rozumiem pojęcie cięzkiej pracy, ale nie spodziewałem się, że jest az tak cięzko fizycznie, chyba, że masz już swoje lata, osteoporozę oraz artretyzm, czy podobne rzeczy. Może ktoś jeszcze wypowiedzieć się na ten temat?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-18 13:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@darek, ból pleców niekoniecznie jest związany z wiekiem, mój chłopak jest kurierem i w wieku 24 lat musi chodzić regularnie na masaże na spięte mieśnie, więc to akurat jestem w stanie zrozumieć, naprawde. A co do firmy TBAI Poland mam naprawde mieszane uczucia. Z jednej strony wydaje mi się, że to porzadna firma, ale z drugiej nigdy nie wiesz co się dzieje wewnątrz.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2015-03-19 20:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [darek - 2015-02-28 18:13:17]:
Czy praca jest nadal aktualna?
zdjecie uzytkownika
anonim182772 - 2015-03-23 11:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam pytanie. Jak wygladaja te badania lekarskie w tbai?
zdjecie uzytkownika
korolamo - 2015-04-10 02:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro to produkcja to pewnie po prostu badania lekarza medycyny pracy do prac fizycznych. Tylko czy TBAI kieruje samo na te badania i dają skierowania że badannia są darmowe czy każdy płaci sam za nie. jak to jest
zdjecie uzytkownika
bartix - 2015-04-27 02:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Startuje do Tbai Poland na elektromechanika i nie ma tam nic o badaniach medycyny pracy, z tego czego oczekują to na pewno Uprawnień SEP do 1 kV. Ale oferują umowę o pracę
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dosyć szybko się ze mną ktoś skontaktował w sprawie pracy, wiadomo, szukają ludzi i nikt nie chce przyjść. Wysłano mnie do Chojnowa na badania, długo to trwało, ale obiecali zapłacić za wszystkie godziny. Później były szkolenia wewnętrzne, test ze znajomości BHP no i na koniec praca.
Pytania: Nie było żadnych dziwnych pytań, Pan po prostu spytał czy interesują mnie warunki jakie oferuje i tyle.
zdjecie uzytkownika
Elite - 2015-07-09 18:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Póki co pracuje tam dosyć krótko, ale już swoje zdanie mogę mieć. Pierwszy tydzień był jak najbardziej przyjemny, stałem, patrzyłem, szkolenia BHP w klimatyzowanym pomieszczeniu, normalnie raj. Później musiałem już normalnie robić razem z operatorem, który pomagał i przyuczał. A teraz powiem tak. Team Leader lubi podkładać "świnie", czyli wadliwe części i to w dodatku w najbardziej niespodziewanym momencie, jeżeli nie wyłapiesz co jest nie tak, dostajesz notatkę, naganę, lecą Ci po wypłacie. Czy linka wyrobi za mało części czy za dużo - nie ma to kompletnie znaczenia, nikt Cię nie pochwali. Są 3 zmiany, nocka, ranka, popołudnie. Są także 3 przerwy. Jednak one nic nie pomagają na ból nóg który jest ogromny po 8 godzinach, jest to spowodowane tym, że na hali jest gorąca, zwłaszcza teraz w lato, buty są niewygodne, nieprzewiewne, normalnie rosół można robić w bucie. Robisz wiecznie w ruchu, nie staniesz nawet na chwile. W ostatni dzień tygodnia już ręce odpadają, a czas w pracy ze względu na robienie jednego i tego samego dłuży się niemiłosiernie. Robisz coś, wydaje Ci się, że minęło 30 minut, ale okazuje się, że minęło 3-5 minut. Możliwe, że Japończycy mają tam już technologię zakrzywiającą czaso-przestrzeń :) Generalnie nie polecam, ale pracuje bo nic innego nie ma, a chciałbym spełnić swoje muzyczne marzenia i za miesiąc muszę auto opłacić. Przebimbam jeszcze kilka miesięcy i zobaczę, albo mnie zwolnią, albo sam to zrobię jak już będę miał to czego mi potrzeba :) Polecam przepracować rok. Premia roczna w wysokości jednej wypłaty, 400zł na święta bożego narodzenia i jeżeli przysługuje wam 14 dni kalendarzowych urlopu to dostajecie do tego "wczasy pod gruszą" wysokości 750zł za pierwszy rok. Gdy już zgarniecie Wczasy, premie i kasę za święta, polecam odwrót do jakiejś innej firmy. Bo tam poszanowania czy awansu nie uświadczycie.
zdjecie uzytkownika
kurdej - 2015-07-09 21:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elite - 2015-07-09 18:20:26]:
moim zdaniem firma typowo do pracy na chwilę. Jeśli chodzi o plusy jakie można tutaj zastać to na pewno wynagrodzenie na czas oraz super ludzie , którzy przewijają się w tej firmie. Jednak nie można tutaj nie wspomnieć o minusach w postaci chociażby stresu, nadgodzin, złego zarządzania oraz braku możliwości jakiegokolwiek rozwoju.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TBAI Poland

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy TBAI Poland?
Zadaj pytanie
alert