brak logo

TBAI Poland

Wykroty

Opinie o TBAI Poland

biker 2014-12-04 21:25:24
to jest zakład którym żądzą durnie i pedały.zarobki najniższe jakie mogą być,liderzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą japońcom i chodzą z gównem na brodzie nie udaczniki bez szkoły ,ludzi mają za nic ,powinni mieć na plecach "SS" bo tylko się do tego nadają tępaki
2
optimista 2014-12-05 15:14:26
Cała prawda o pracy na dziale BMW w Tbai Poland w Wykrotach.
Praca odbywa się na dwie zmiany, generalnie pierwsza zmiana od 6-14, albo od 6-16, druga zmiana od 16-24, albo od 16-1. Praca szczególnie na początku jest dość ciężka, na wszystkich stanowiskach odbywa się na stojąco. W zależności od czynności jakie wykonuje się na danym stanowisku bolą: palce, nadgarstki lub inne części rąk, zawsze odczuwa się ból nóg i pleców od stania przy wykonywaniu zleconych zadań (szczególnie osoby o wysokim wzroście będą miały problemy z bólem pleców, po prostu linia produkcyjna jest umieszczona dość nisko od podłoża).
Po zakończeniu drugiej zmiany szczególnie przez pierwsze tygodnie po pójściu do łóżka nie można zasnąć przez dwie godziny, tak bolą plecy.
Brak jest zagrożeń wpływających na bezpieczeństwo pracy, nikomu nic nie powinno urwać, ani zgnieść, hałas w normie, trzeba tylko się przyzwyczaić do częstego "wycia" syreny informującej o awariach, czy opóźnieniu w produkcji.
Pracownicy do dyspozycji mają stołówkę i umieszczone w niej automaty ze słodyczami, kanapkami i kawą.
Przerwy w pracy są trzy, pierwsza 8 minut, druga 20 minut następna 7 minut. Jeśli praca odbywa się w nadgodzinach to kolejna przerwa trwa 10 minut, wszystkie przerwy wliczane są do godzin pracy. Nadgodziny w godzinach nocnych i w sobotę płatne są 100%, na dniówkach 50%. Trzeba wyjść z założenia, że praca w nadgodzinach i w sobotę (co druga)jest obligatoryjna, za odmowę pracy w nadgodzinach lub w sobotę można zostać ukaranym notatką, generalnie przełożeni nie patrzą przychylnie na pracowników "unikających" nadgodzin.
Jeśli chodzi o zarobki to tak jak w większości firm najniższa krajowa plus dodatek za dojazd od 100-200 PLN w zależności od miejsca zamieszkania, dodatek za "frekwencje" chyba 150 PLN brutto, nie wiem dokładnie, bo takiego jeszcze nie otrzymałem :).
Kadra kierownicza tak jak wszędzie wymagająca, muszą trzymać się planu, za to im płacą. Jeśli "robisz swoje" nikt się nie czepia bez powodu.
Ważna informacja dla facetów, na zmianie "czerwonej" pracuje kobieta, potrafi pracować na wszystkich stanowiskach, mało tego pracuje na nich lepiej niż nie jeden facet. Więc jeśli chcecie narzekać, że ciężko, że nie dajecie rady to "zerknijcie" na nią, jest twarda jak skała :).
Podsumowując, jeśli lubisz pracować, chcesz dorobić w nadgodzinach i nie straszna jest Ci normalna dyscyplina pracy, to ta "robota" jest dla ciebie.
Natomiast, jeśli chcesz się lenić i narzekać jak Ci ciężko to sobie odpuść i poszukaj coś innego.
P.S. jest tylko jedna toaleta na 26 facetów, więc powinieneś być jednym z pierwszych idących na przerwą, aby z niej skorzystać :)
6
gal 2014-12-21 20:29:44
modek usuwa złe opinie z tego forum
1
teli 2015-01-16 10:15:12
Totalny nieład w śród kadry, która ma tendencję na nie odpowiedni dobór osób do stanowiska - osoby kompetentne i z perspektywą rozwoju nie awansują; osoby niekompetentne... wciąż udają, że pracują i znają się na swojej pracy. Nie polęcam nikomu tam trafić kto ma jeszcze inny wybór pracy. W skrócie japoński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do którego musisz sam dojechać i nie masz gwarancji o transport.
1
darek 2015-02-28 18:13:17
@optymista, to ile ty masz lat, że odczuwasz w pracy ból pleców, a nawet palcy? Ja rozumiem pojęcie cięzkiej pracy, ale nie spodziewałem się, że jest az tak cięzko fizycznie, chyba, że masz już swoje lata, osteoporozę oraz artretyzm, czy podobne rzeczy. Może ktoś jeszcze wypowiedzieć się na ten temat?
kasia 2015-03-18 13:55:49
@darek, ból pleców niekoniecznie jest związany z wiekiem, mój chłopak jest kurierem i w wieku 24 lat musi chodzić regularnie na masaże na spięte mieśnie, więc to akurat jestem w stanie zrozumieć, naprawde. A co do firmy TBAI Poland mam naprawde mieszane uczucia. Z jednej strony wydaje mi się, że to porzadna firma, ale z drugiej nigdy nie wiesz co się dzieje wewnątrz.
szukam pracy 2015-03-19 20:27:23
Czy praca jest nadal aktualna?
anonim182772 2015-03-23 11:10:33
A ja mam pytanie. Jak wygladaja te badania lekarskie w tbai?
korolamo 2015-04-10 02:01:49
Skoro to produkcja to pewnie po prostu badania lekarza medycyny pracy do prac fizycznych. Tylko czy TBAI kieruje samo na te badania i dają skierowania że badannia są darmowe czy każdy płaci sam za nie. jak to jest
bartix 2015-04-27 02:26:28
Startuje do Tbai Poland na elektromechanika i nie ma tam nic o badaniach medycyny pracy, z tego czego oczekują to na pewno Uprawnień SEP do 1 kV. Ale oferują umowę o pracę
Elite 2015-07-09 18:20:26
Póki co pracuje tam dosyć krótko, ale już swoje zdanie mogę mieć. Pierwszy tydzień był jak najbardziej przyjemny, stałem, patrzyłem, szkolenia BHP w klimatyzowanym pomieszczeniu, normalnie raj. Później musiałem już normalnie robić razem z operatorem, który pomagał i przyuczał. A teraz powiem tak. Team Leader lubi podkładać "świnie", czyli wadliwe części i to w dodatku w najbardziej niespodziewanym momencie, jeżeli nie wyłapiesz co jest nie tak, dostajesz notatkę, naganę, lecą Ci po wypłacie. Czy linka wyrobi za mało części czy za dużo - nie ma to kompletnie znaczenia, nikt Cię nie pochwali. Są 3 zmiany, nocka, ranka, popołudnie. Są także 3 przerwy. Jednak one nic nie pomagają na ból nóg który jest ogromny po 8 godzinach, jest to spowodowane tym, że na hali jest gorąca, zwłaszcza teraz w lato, buty są niewygodne, nieprzewiewne, normalnie rosół można robić w bucie. Robisz wiecznie w ruchu, nie staniesz nawet na chwile. W ostatni dzień tygodnia już ręce odpadają, a czas w pracy ze względu na robienie jednego i tego samego dłuży się niemiłosiernie. Robisz coś, wydaje Ci się, że minęło 30 minut, ale okazuje się, że minęło 3-5 minut. Możliwe, że Japończycy mają tam już technologię zakrzywiającą czaso-przestrzeń :) Generalnie nie polecam, ale pracuje bo nic innego nie ma, a chciałbym spełnić swoje muzyczne marzenia i za miesiąc muszę auto opłacić. Przebimbam jeszcze kilka miesięcy i zobaczę, albo mnie zwolnią, albo sam to zrobię jak już będę miał to czego mi potrzeba :) Polecam przepracować rok. Premia roczna w wysokości jednej wypłaty, 400zł na święta bożego narodzenia i jeżeli przysługuje wam 14 dni kalendarzowych urlopu to dostajecie do tego "wczasy pod gruszą" wysokości 750zł za pierwszy rok. Gdy już zgarniecie Wczasy, premie i kasę za święta, polecam odwrót do jakiejś innej firmy. Bo tam poszanowania czy awansu nie uświadczycie.
kurdej 2015-07-09 21:55:32
moim zdaniem firma typowo do pracy na chwilę. Jeśli chodzi o plusy jakie można tutaj zastać to na pewno wynagrodzenie na czas oraz super ludzie , którzy przewijają się w tej firmie. Jednak nie można tutaj nie wspomnieć o minusach w postaci chociażby stresu, nadgodzin, złego zarządzania oraz braku możliwości jakiegokolwiek rozwoju.
MISIEK 2015-12-17 17:14:31
LUDZIE UCIEKAJCIE Z TAMTĄD,PODKŁADANIE ŚWIŃ? PARODIA
miki 2015-12-17 20:17:38
ale myslisz @kurdej ze wszyscy nie mieli tam mozliwosci rozwoju, bo mi sie nie wydaje, a co do stresu w tych czasach wszedzie jest spotykany,i trzeba miec na uwadze ze ta cecha tez jest wazna zeby byc odpornym
Zdzis 2016-01-01 17:22:30
Ja powiem tak pracowałem tak ponad 1,5 roku na metalu wiec sporo i co moge powiedziec to to: Na hali jest strasznie gorąco w lato idzie się usmażyć przy piecu na lakierni to jakaś parodia leci z Ciebie jak ze świni... Nie wiadomo po co czapki, buty jakieś najtańsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chińskie, ciągle ganianie z "produkcja" bo nie wyrobią normy... Raz nie zrobisz normy i już na stołek, coś raz puścisz i notatka albo nagana parodia... Ogólnie każdy myśli że jesteśmy robotami jakimiś nie można coś powiedzieć do kogoś bo zaraz rozmowa tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ludzi traktują jak bydło nie ten to inny będzie ciągle jest tam rotacja. Teraz o TM i GL ci co sprawują władze przy produkcji... To idioci jakich mało... Każdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] drugiego by wskoczyć wyżej jakas paranoja, lider podejdzie do Ciebie i mowi szybciej szybciej i patrzy jak robisz gdzie sam on tez sie tam nie wyrabia... Duzo ludzi tam awansowalo kablujac na innych lub lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np Gośka liderka z czerwonej zmiany nic nie umie a jest liderka jakis absurd... I pozdrawiam GL Domanskiego ten czlowiek mnie zadziwial zawsze sie pluje do wszystkich i o wszystko falszywiec jakich duzo... Praca nie jest zla ale ci ludzie co tam sprawują władze to idioci poprzewracalo im sie w glowie i mysla ze wszystko moga i w dodatku maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co ty masz do powiedzenia... To tyle
Zdzis 2016-01-01 17:27:20
A i zaczeli podkladac swinie by sprawdziac twoja czujnosc... Idziesz na przerwe a oni ci swinie podkladaja :) tak zrobili mojemu koledze a on nie zauwazyl i notatka + robi na innym dziale... Pozdro... a i oni fajnie mysla zabrali wiatraki z maszyn i dali na góre gdzie nic nie czuc po prostu geniusze... I jestli cos ci sie nie podoba zwalniaja Ciebie i przyjmna na innego na twojego stanowisko to ich myslenie dlatego jest tak duza rotacja tam.. Powodzenia w TBAI kazdemu
rtr 2016-01-01 20:42:32
hej moze ktos z was byłby zainteresowan praca w firmie Tbai Poland sp. z o.o. na chwile obecna poszukuja operatora działu montażu i szwalni w Wykrotach
legsa 2016-01-04 02:46:16
A zdzisiu powiedz - jaki interes firma ma w tym aby tępić swoich pracowników ? Według mnie żaden. Tym bardziej, że sytuacja optymalna w firmie nie jest spełniona i ciągle ludzi poszukują.
karl 2016-01-06 22:53:02
@Zdzis , ale w jaki sposob mozna tepic pracownikow, podaj jakies przyklady, poza tym ze ktos piatuje wyzsze stanowisko nie uprawnia go do takiego traktowania pozostalychmax
1
Zdzis 2016-01-11 16:21:43
Pisałem ale widze admin usunął mój post... Nie firma tępi lecz kierownik... A to jest różnica. Masz za dużo do powiedzenia albo coś to oni już coś znajdą dla Ciebie... Albo zmiana stanowiskowa na gorsze i jak będziesz chciał iść na nocki to nie pójdziesz a po tygodniu oni ci będą kazać iść jak ty nie chcesz a jak odmówisz to będą poniesione konsekwencje i będą patrzeć ci na ręce aby zwolnić :> i to nie firma lecz kierownik grup leader my friends...
karl 2016-01-11 19:27:30
Trcohe to niepoważne o czym mowisz, jezeli to prawda, jezeli pracownik nie jest niczemu winny to szkoda, ze sie go tak traktuje,chyba ze to jest uzasadnione,ze ponosi jakies ,,kary''
elos 2016-01-30 13:38:41
jakie są zarobki dla nowych pracownikow na prodkcji? i ile sie ma okresu prubnego ?
kurdej 2016-01-30 17:43:56
próbnego* @elos. A co do próbnego okresu to są standardowo chyba 3 miesiące. Na pewno przynajmniej na stanowiskach takich jak inspektor jakości chociazby
like 2016-02-29 10:43:12
Hej, a wiecie czy oferta pracy na operatora montażu jest jeszcze aktualna? Zarobki przewidywane są w granicach 2450zł, a pewnie można jeszcze liczyć na premie.
mruk 2016-03-13 12:00:18
już nie poszukują operatorów montażu @like. Zwróć uwagę, może w tym też masz doświadczenie. Szukają elektromechaników i magazynierów, warunki porównywalne
erwin 2016-03-15 12:18:30
like, jest aktualna, wystawili nawet taka samą oferte wczoraj. To jest fajne w firmie, że jasno podają stawki, szukają też na szwalnie to i tu proponują 2450 brutto.
kuba 2016-03-17 12:35:20
hej! patrzyłem na ich oferty, ale przyznam, że w nie każdym sa podane stawki, ale jako Operator działu Montażu do 2450 zł brutto i ta informacja jest podana w ofercie już.
Pracownik 2016-04-07 06:48:44
U nas ciągle praktycznie są przyjęcia. W kwotę która podają już jest wliczona premia. Na 3 miesiące dostajesz 2100 +150premiera za frekwencję +150średnio zwrotu za dojazdy co daje 2450. Później jest podwyżka na 2200 . Można podgonić sobotami są płatne 100%
xxx 2016-04-08 10:15:13
A czy ktoś wie czy żeby rozliczyć się z ciuchów to trzeba się jakoś specjalnie z kimś umawiać?
bhnjkx 2016-04-16 14:42:20
@Pracownik to wydaje mi sie, że jest to naprawdę rozsądnie. Fajnie że są premie, to istotne no i super, że potem jest ta podwyżka do 2200 zł. A mnie poza tym co napisałeś interesuje jeszcze jaka panuje atmosfera w tej firmie, czy ludzie są w porządku?
abfuia 2016-05-10 16:59:00
PO 3 miesiącach nie ma żądnej podwyżki !
odik 2016-05-10 21:18:37
No to zależy @abfuia. Bo nie jest koniecznie tak jak mówisz. Żeby dostać podwyżkę, to jednak musisz się wykazać nieco większymi umiejętnościami, jeśli trzeba to po tych 6 miesiącach ją dostaniesz. Ale jest ona możliwa
papciu 2016-06-07 16:11:13
dostalen prace na 1 zniane caly czas -7 -15 szukam dojazdu ja z lwowka slaskiego.
interesuje mnie nawet polowa drogi dojade. Najlepiej od osoby na trasie ocic i niwnic. najdalej Nowogrodziec.
xc 2016-06-15 17:26:47
Poszukuje dojazdu do Wykrot z najlepie samego lwowka lub ewentualnie okolice max. 15km od lwowka. Na 3 zmiany szukam dojazdu. Najlepiej osoby na trasie rakowice, ocicice. lub Niwnice.
matijas 2016-06-18 20:54:14
mnie maja zamiar przyjac troche inna miejscowosc ale mozemy sie dogadac co do dojazdów ja jade w strone osiecznicy
xc 2016-06-19 09:13:27
a skad jestes? matijas
na ile zmian bedziesz miec?
matijas 2016-06-19 09:39:08
jeszcze dokładnie nic nie wiem mam sie zgłosic w czwartek na badania
xc 2016-06-19 11:10:04
spoko.
nadal nie wiem skad mniej wiecej pochodzisz?
matijas 2016-06-19 11:23:23
miejscowosc Tomisław
xc 2016-06-19 15:04:44
to nie po drodze do mnie
eli 2016-06-19 21:30:08
pracuje ktos w tbai w dziale od 7-15/ szukam dojazdu . moge dojechać do nowogrodca .. doplace za dojazd.
dawid 2016-06-25 16:08:41
Hej, piszę ponieważ chciałbym dowiedzieć jak faktycznie wyglada stanwosiko Operatora Działu Montażu? Widziałem ogłoszenie i wiem,że jest umowa o pracę 2100zł brutto, premia 150zł brutto też, czy ona jest co miesiac przyznawana? i co trzeba zrobic by ja miec?
eli 2016-06-25 20:24:10
nie wiem jak jest .
skad jestes? ja szukam dojazdu z lwowka aty?
pracownik 2016-06-26 00:02:45
hej wie ktos moze gdzie mozna zobaczyc zdjecia z imprezy w Brzeźniku??
ziom 2016-06-26 09:07:16
Poszukuje dojazdu na 7-15 doplace za dojazd. Interesuja mnie osoby na trasie Lwowek -Niwnice i Lwowek -Ocicie max. dojade do Nowogrodca ,Ocice.Zabłocia, Brzeznik.
Ja lwowek. e-amil bikes14@vp.pl
rtr 2016-06-29 16:49:37
@dawid no to jest w miejscoowsci Wykroty oprocz tego wynagrodzenie o ktorym wspomnailes to wiem ze oferuja tez premie frekwencyjną 150 zł brutto,częściowy zwrot kosztów dojazdu – max. 200 zł brutto..
gregoryBatory 2016-09-15 11:37:40
Praca jest o.k. Oczywiście można narzekać zresztą każdy w swojej firmie narzeka więc nic nowego
kuba 2016-09-15 15:22:55
A wiecie czy wciąż można się załapać na pracownika działu eksportu? Widzę że wymagają biegłej znajomości angielskiego lub niemieckiego, a pewnie się to przekłada odpowiednio na zarobki u nich i socjale.
franko 2016-09-22 18:49:07
dzien bry............... widze ze mimo firmy jappan to czasu i ludzi nie szanujecie coz zebranie 11 a szanowna pani pojawia sie 10 po i ani przepraszam ani pocałuj w d..... usmiechu to ta pani rowniez nie zna a moze przestwic by wam czas na azjatycki bo tak na dzien dobry to super wejscie a jak sie to ma do waszej reklamy 2700 dla osoby bez doswiadczenia pytanie moje brzmi ta kwota to przelicznik na jeny??? bo macie fajne reklamy ale tak faktycznie to nie powinniscie oklamywac ludzi na wejsciu 2100 brutto to jest wasza propozycja pytanie gdzie podzialo sie 6 stowek?? moze zbieracie na zegarki dla personelu co totalna kpina nie szanujecie nic a nic ludzi i dziwicie sie ze nikt u was nie chce pracowac??
Mon 2016-09-22 19:27:54
Z tego co mi jest wiadomo, to wszystko jest super w pracy, ogólnie to warto spróbować bo firma jest rozwijaca się
Zostaw swoją opinię o TBAI Poland - Wykroty
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TBAI Poland