Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TBAI Poland

Pracowałeś w firmie TBAI Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ex - 2014-05-05 17:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca jak praca, dość intensywna choć wielozadaniowość nie pozwala na rutynę i jest to na plus. Nadgodziny są, ale zawsze płatne, więc nie wydaje mi się żeby był to powód do narzekania. Dają możliwości awansu jeśli jesteś dobry w tym co robisz i choć trochę kumaty. Kadra zarządzająca dość przyjazna. Dają możliwość rozwoju poprzez szkolenia.
Co do minusów: korporacyjność Japońska niszczy zapał ludzi do pracy, płace są średnie, a jak już dostaniesz stawkę "na dzień dobry" to na "do widzenia" będziesz nadal miał tyle samo, nie zależnie od tego ile czasu będzie się tam pracować.
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-05-05 22:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ex - 2014-05-05 17:22:52]:
"Dają możliwości awansu jeśli jesteś dobry w tym co robisz i choć trochę kumaty. Kadra zarządzająca dość przyjazna" hahaha czyżby Panie z biura postanowiły trochę poprawić opinię o firmie :P Ci, co tam pracują, wiedzą jak jest.... (usunięte przez administratora)Pracujesz za kilku, obiecują Ci złote góry, po czym Pan dyrektor ściąga swoich ludzi do firmy..żaaaal!
Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie.Szacunek do przełożonego? W tej firmie coś takiego nie istnieje. Przykre...
zdjecie uzytkownika
kurdej - 2014-06-28 20:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Iwona - 2014-05-05 22:33:19]:
to znaczy, że Ty pracowałaś i zostałaś zwolniona ? przez to że szef właśnie wprowadzał nowych do firmy?
zdjecie uzytkownika
głupi - 2014-07-11 20:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko prawda
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-07-19 20:34:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej no to ja już nie wiem komu wierzyć, jestem nowa pracuje tam zaledwie tydzień czasu i zastanawiam kto pisze prawdę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 20:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.Proszę was o rade bo właśnie dostałam tam propozycję pracy od poniedziałku i teraz po waszych opiniach nie wiem co mam robić. Bo ogólnie pracuje i mam umowe na stałe a chcę sie zwolnic zeby iść do pracy wykrotach. Mogę prosić o doradztwo takiej osoby która tam jeszcze pracuje??? Dziękuje
zdjecie uzytkownika
ja sem to - 2014-08-11 21:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
zapraszamy na boshoku automotiv polska :)dokladnie takie same wpisy, jak to w firmie. "standardy toyoty, kaizen itp" a w sumie najnizsza krajowa i 30*C na hali, braki w narzedziach. ukrywanie lipcowych wypadkow no, bo miesiac bez urazów. awans z produkcji do biura, bez znajomego nie jest mozliwy (napewno byloby to cos o czym wszyscy, by wiedzieli tak, ze na 99.9% sie nie stalo). coroczna waloryzacja(3%) plac trwala rok. produkujemy kolorowe wykresy na tablice a ciagle doskonalenie to takie napisy na tablicach. Jest fajnie jak to w japonskiej firmie sie okazuje. CV szefow produkcji i jakosci mozna odnalezc w necie. leader, teamleader, kierownik zmiany, kierownik projektu, dyrektor produkcji itd sciezka dluzsza niz niejedna linia ale odpowiedzialnosc tylko twoja, na szczescie nie zabiora ci premii, bo z 26%premii dopiero masz najnizsza krajowa, a jak zabiora i tak musza wyrownac. a i spotkania, spotkania, spotkania a pzoniej spotkanie na temat spotkan, kazde musi byc na hali niech ludzie widza,ze pracujemy i mowimy przez mikrofon zeby bylo slychac, jak juz sie zrobi przerwe w dlubaniu w nosie, uchu - salwy smiechu to pomowienia ewentualnie wplyw ekologicznych rozpuszczalnikow. ostatnio zwolniono goscia, ktory przyszedl pijany do pracy, po czym na zebranie udal sie w samych gaciach i co, dwa tyg pozniej znow zadowolony w pracy, bo przeciez nie ma kogo przyjac.
zdjecie uzytkownika
Pracownik roku :) - 2014-08-12 17:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi dalej nie ma konkretnych odpowiedzi.
Co do 30*c na hali i spotkań za spotkaniem to norma w takich fabrykach, wiem co piszę bo pracowałem w Denso i Magan w Czeskiej Republice. Dwie duże fabryki pokroju TBAI więc przyzwyczaiłem się do takiego rodzaju pracy.
Potrzebuje konkretnych informacji na temat PŁAC, CZASU PRACY, UMOWY, GODZIN PRACY.
Dlaczego zapytuje na forum? Ponieważ wiadomo jak to na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pięknie ładnie itd. a po podpisaniu umowy czar pryska.
Nie oczekuję kokosów wiadomo żyjemy w Polsce ale proszę o konkretne info.
zdjecie uzytkownika
ffm - 2014-08-18 21:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie czy wie ktoś kiedy będzie w tym roku spotkanie integracyjne i w którym miejscu dziękuję
zdjecie uzytkownika
Nikt - 2014-08-24 12:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mario - 2013-09-08 18:56:14]:
To jest tak zwany "Takt-Time" , czyli że w każdym zakładzie jest określony czas na wykonanie jakiejś operacji na linii produkcyjnej.Jest to zazwyczaj spowodowane określeniem precyzyjnym czy dany pracownik jest już odpowiednio przeszkolony na danym stanowisku aby np. nie zwalniał linii i tym samym nie wyrabiał normy.
zdjecie uzytkownika
bolec - 2014-09-04 14:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bardzo mało profesjonalnie wykonana strona internetowa. Tak naprawdę niczego nie można dowiedzieć się o profilu firmy. A mnie interesowało przede wszystkim to jak długo firma jest na rynku i jak sobie radziła. A tak to zobaczyłem jedynie dwa zdjęcia fabryki oraz kilka ofert pracy... Szkoda , że nie postarali się w tej kwestii
zdjecie uzytkownika
anon - 2014-09-18 17:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam od miesiaca zatrudnili mnie na bmw po 3tyg przeniesli mnie na stale na MINI slaba organizacja pracy brak narzedzi temeratura nie siega 30c jest cieplo ale bez przesady sa wentylatory przy niektorych stanowiskach jezeli chodzi o konkrety... najnizsza krajowa na 3 miesiace okresu probnego po czym 1900zl brutto? premie miesieczne za brak spoznien i nieobecnosci wynosi 150zl zwrot dojazdu zalezy od miejscowosci zamieszkania najwiecej jest za zgorzelec 200zl czeste nadgodziny praktycznie codziennie
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-10-22 10:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przestrzegam przed TBAI marna kasa ile byś nie zrobił to i tak za mało zmuszanie do pracy w nadgodzinach pod groźbą nagan np.w październiku od początku I zmiana chodziła na 4 do 14 a II na 14 do 24 plus pracujące soboty, brak poszanowania dla pracownika i jego praw kadra kierownicza to banda tępaków którzy myślą tylko o tym jak się nachapać waszym kosztem. Odradzam tę pracę no chyba że nie masz co do garnka włożyć to można to wziąć na przetrwanie i cały czas szukać czegoś lepszego ale warunkiem jest to że masz jaja żeby się postawić i wyegzekwować poszanowanie własnej godności i praw.
zdjecie uzytkownika
sk - 2014-11-08 14:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś zna BARBARE ŁAKOMA ? ...OSTRZEŻENIE DLA WSZYSTKICH KOBIET ...TA KOBIETA ROZWALA MAŁŻEŃSTWA... ROBI TO OD WIELU LAT NISZCZAC CZYJES RODZINY...
zdjecie uzytkownika
sk - 2014-11-08 14:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [sk - 2014-11-08 14:20:54]:
czy ktoś zna BARBARE ŁAKOMA ? ...OSTRZEŻENIE DLA WSZYSTKICH KOBIET ...TA KOBIETA ROZWALA MAŁŻEŃSTWA... ROBI TO OD WIELU LAT NISZCZAC CZYJES RODZINY...
zdjecie uzytkownika
stefan k - 2014-11-17 20:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak naprawdę ciężko się cokolwiek dowiedzieć o ich polskiej filii. ewentualnie czy polska filia może mi pomóc dostać się do pracy do ich oddziałów zagranicznych, sami rozumiecie że pieniądze w tym wypadku mają dla mnie kluczowe znaczenie, nawet jeśli miałbym się na stałe przenieść do innego kraju, żona bezrobotna to ma jechać za mną
zdjecie uzytkownika
Derbdi - 2014-11-19 22:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stefan k - 2014-11-17 20:24:22]:
Człowieku zastanów sie trzy razy, to co ksiażki mówią o toyocie ma sie ni jak z rzeczywistością.
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-11-20 23:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
totalny(usunięte przez administratora)największemu wrogi nie życzę tam pracować w tej firmie pracowałem tam nie szanują ludzi wogule ani naszej europejskiej kultury mają nas za nic
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-11-20 23:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nikt - 2014-08-24 12:48:48]:
nawet do wc musisz się prosić chyba że w biurze pracujesz i takie głupoty piszesz i tylko karierę robisz powiem jedno cytat pewien ich cesarz to powiedział --pamiętaj skąd pochodzisz i kim jesteś szanuj swoją kulturę
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-25 21:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro jest tak fajnie to dlaczego uciekaja z tego raju ? I to we wszystkich zakladach nawet tych niemieckich. Coś musi być na rzeczy. Japonce nie maja pojecia o Europie i tym jak sie na prawde pracuje, a te ich książki , misje wizje jedna wielka hipokryzja i obluda. Jaka praca zespolowa, jakie poszanowanie pracownika, jakie bezpieczeństwo buuuaha. Norma norma , ciecie kosztow i oszczednosci oszczednosci. Żygac sie chce. Zapomnieli że tu sie łyżkami już je a nie bambusowymi pałeczkami .
zdjecie uzytkownika
biker - 2014-12-04 21:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to jest zakład którym żądzą durnie i pedały.zarobki najniższe jakie mogą być,liderzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżą japońcom i chodzą z gównem na brodzie nie udaczniki bez szkoły ,ludzi mają za nic ,powinni mieć na plecach "SS" bo tylko się do tego nadają tępaki
zdjecie uzytkownika
optimista - 2014-12-05 15:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Cała prawda o pracy na dziale BMW w Tbai Poland w Wykrotach.
Praca odbywa się na dwie zmiany, generalnie pierwsza zmiana od 6-14, albo od 6-16, druga zmiana od 16-24, albo od 16-1. Praca szczególnie na początku jest dość ciężka, na wszystkich stanowiskach odbywa się na stojąco. W zależności od czynności jakie wykonuje się na danym stanowisku bolą: palce, nadgarstki lub inne części rąk, zawsze odczuwa się ból nóg i pleców od stania przy wykonywaniu zleconych zadań (szczególnie osoby o wysokim wzroście będą miały problemy z bólem pleców, po prostu linia produkcyjna jest umieszczona dość nisko od podłoża).
Po zakończeniu drugiej zmiany szczególnie przez pierwsze tygodnie po pójściu do łóżka nie można zasnąć przez dwie godziny, tak bolą plecy.
Brak jest zagrożeń wpływających na bezpieczeństwo pracy, nikomu nic nie powinno urwać, ani zgnieść, hałas w normie, trzeba tylko się przyzwyczaić do częstego "wycia" syreny informującej o awariach, czy opóźnieniu w produkcji.
Pracownicy do dyspozycji mają stołówkę i umieszczone w niej automaty ze słodyczami, kanapkami i kawą.
Przerwy w pracy są trzy, pierwsza 8 minut, druga 20 minut następna 7 minut. Jeśli praca odbywa się w nadgodzinach to kolejna przerwa trwa 10 minut, wszystkie przerwy wliczane są do godzin pracy. Nadgodziny w godzinach nocnych i w sobotę płatne są 100%, na dniówkach 50%. Trzeba wyjść z założenia, że praca w nadgodzinach i w sobotę (co druga)jest obligatoryjna, za odmowę pracy w nadgodzinach lub w sobotę można zostać ukaranym notatką, generalnie przełożeni nie patrzą przychylnie na pracowników "unikających" nadgodzin.
Jeśli chodzi o zarobki to tak jak w większości firm najniższa krajowa plus dodatek za dojazd od 100-200 PLN w zależności od miejsca zamieszkania, dodatek za "frekwencje" chyba 150 PLN brutto, nie wiem dokładnie, bo takiego jeszcze nie otrzymałem :).
Kadra kierownicza tak jak wszędzie wymagająca, muszą trzymać się planu, za to im płacą. Jeśli "robisz swoje" nikt się nie czepia bez powodu.
Ważna informacja dla facetów, na zmianie "czerwonej" pracuje kobieta, potrafi pracować na wszystkich stanowiskach, mało tego pracuje na nich lepiej niż nie jeden facet. Więc jeśli chcecie narzekać, że ciężko, że nie dajecie rady to "zerknijcie" na nią, jest twarda jak skała :).
Podsumowując, jeśli lubisz pracować, chcesz dorobić w nadgodzinach i nie straszna jest Ci normalna dyscyplina pracy, to ta "robota" jest dla ciebie.
Natomiast, jeśli chcesz się lenić i narzekać jak Ci ciężko to sobie odpuść i poszukaj coś innego.
P.S. jest tylko jedna toaleta na 26 facetów, więc powinieneś być jednym z pierwszych idących na przerwą, aby z niej skorzystać :)
zdjecie uzytkownika
gal - 2014-12-21 20:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
modek usuwa złe opinie z tego forum
zdjecie uzytkownika
teli - 2015-01-16 10:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Totalny nieład w śród kadry, która ma tendencję na nie odpowiedni dobór osób do stanowiska - osoby kompetentne i z perspektywą rozwoju nie awansują; osoby niekompetentne... wciąż udają, że pracują i znają się na swojej pracy. Nie polęcam nikomu tam trafić kto ma jeszcze inny wybór pracy. W skrócie japoński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do którego musisz sam dojechać i nie masz gwarancji o transport.
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-02-28 18:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@optymista, to ile ty masz lat, że odczuwasz w pracy ból pleców, a nawet palcy? Ja rozumiem pojęcie cięzkiej pracy, ale nie spodziewałem się, że jest az tak cięzko fizycznie, chyba, że masz już swoje lata, osteoporozę oraz artretyzm, czy podobne rzeczy. Może ktoś jeszcze wypowiedzieć się na ten temat?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-18 13:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@darek, ból pleców niekoniecznie jest związany z wiekiem, mój chłopak jest kurierem i w wieku 24 lat musi chodzić regularnie na masaże na spięte mieśnie, więc to akurat jestem w stanie zrozumieć, naprawde. A co do firmy TBAI Poland mam naprawde mieszane uczucia. Z jednej strony wydaje mi się, że to porzadna firma, ale z drugiej nigdy nie wiesz co się dzieje wewnątrz.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2015-03-19 20:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [darek - 2015-02-28 18:13:17]:
Czy praca jest nadal aktualna?
zdjecie uzytkownika
anonim182772 - 2015-03-23 11:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam pytanie. Jak wygladaja te badania lekarskie w tbai?
zdjecie uzytkownika
korolamo - 2015-04-10 02:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro to produkcja to pewnie po prostu badania lekarza medycyny pracy do prac fizycznych. Tylko czy TBAI kieruje samo na te badania i dają skierowania że badannia są darmowe czy każdy płaci sam za nie. jak to jest
zdjecie uzytkownika
bartix - 2015-04-27 02:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Startuje do Tbai Poland na elektromechanika i nie ma tam nic o badaniach medycyny pracy, z tego czego oczekują to na pewno Uprawnień SEP do 1 kV. Ale oferują umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
Elite - 2015-07-09 18:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Póki co pracuje tam dosyć krótko, ale już swoje zdanie mogę mieć. Pierwszy tydzień był jak najbardziej przyjemny, stałem, patrzyłem, szkolenia BHP w klimatyzowanym pomieszczeniu, normalnie raj. Później musiałem już normalnie robić razem z operatorem, który pomagał i przyuczał. A teraz powiem tak. Team Leader lubi podkładać "świnie", czyli wadliwe części i to w dodatku w najbardziej niespodziewanym momencie, jeżeli nie wyłapiesz co jest nie tak, dostajesz notatkę, naganę, lecą Ci po wypłacie. Czy linka wyrobi za mało części czy za dużo - nie ma to kompletnie znaczenia, nikt Cię nie pochwali. Są 3 zmiany, nocka, ranka, popołudnie. Są także 3 przerwy. Jednak one nic nie pomagają na ból nóg który jest ogromny po 8 godzinach, jest to spowodowane tym, że na hali jest gorąca, zwłaszcza teraz w lato, buty są niewygodne, nieprzewiewne, normalnie rosół można robić w bucie. Robisz wiecznie w ruchu, nie staniesz nawet na chwile. W ostatni dzień tygodnia już ręce odpadają, a czas w pracy ze względu na robienie jednego i tego samego dłuży się niemiłosiernie. Robisz coś, wydaje Ci się, że minęło 30 minut, ale okazuje się, że minęło 3-5 minut. Możliwe, że Japończycy mają tam już technologię zakrzywiającą czaso-przestrzeń :) Generalnie nie polecam, ale pracuje bo nic innego nie ma, a chciałbym spełnić swoje muzyczne marzenia i za miesiąc muszę auto opłacić. Przebimbam jeszcze kilka miesięcy i zobaczę, albo mnie zwolnią, albo sam to zrobię jak już będę miał to czego mi potrzeba :) Polecam przepracować rok. Premia roczna w wysokości jednej wypłaty, 400zł na święta bożego narodzenia i jeżeli przysługuje wam 14 dni kalendarzowych urlopu to dostajecie do tego "wczasy pod gruszą" wysokości 750zł za pierwszy rok. Gdy już zgarniecie Wczasy, premie i kasę za święta, polecam odwrót do jakiejś innej firmy. Bo tam poszanowania czy awansu nie uświadczycie.
zdjecie uzytkownika
kurdej - 2015-07-09 21:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elite - 2015-07-09 18:20:26]:
moim zdaniem firma typowo do pracy na chwilę. Jeśli chodzi o plusy jakie można tutaj zastać to na pewno wynagrodzenie na czas oraz super ludzie , którzy przewijają się w tej firmie. Jednak nie można tutaj nie wspomnieć o minusach w postaci chociażby stresu, nadgodzin, złego zarządzania oraz braku możliwości jakiegokolwiek rozwoju.
zdjecie uzytkownika
MISIEK - 2015-12-17 17:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUDZIE UCIEKAJCIE Z TAMTĄD,PODKŁADANIE ŚWIŃ? PARODIA
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-12-17 20:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale myslisz @kurdej ze wszyscy nie mieli tam mozliwosci rozwoju, bo mi sie nie wydaje, a co do stresu w tych czasach wszedzie jest spotykany,i trzeba miec na uwadze ze ta cecha tez jest wazna zeby byc odpornym
zdjecie uzytkownika
Zdzis - 2016-01-01 17:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja powiem tak pracowałem tak ponad 1,5 roku na metalu wiec sporo i co moge powiedziec to to: Na hali jest strasznie gorąco w lato idzie się usmażyć przy piecu na lakierni to jakaś parodia leci z Ciebie jak ze świni... Nie wiadomo po co czapki, buty jakieś najtańsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chińskie, ciągle ganianie z "produkcja" bo nie wyrobią normy... Raz nie zrobisz normy i już na stołek, coś raz puścisz i notatka albo nagana parodia... Ogólnie każdy myśli że jesteśmy robotami jakimiś nie można coś powiedzieć do kogoś bo zaraz rozmowa tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ludzi traktują jak bydło nie ten to inny będzie ciągle jest tam rotacja. Teraz o TM i GL ci co sprawują władze przy produkcji... To idioci jakich mało... Każdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] drugiego by wskoczyć wyżej jakas paranoja, lider podejdzie do Ciebie i mowi szybciej szybciej i patrzy jak robisz gdzie sam on tez sie tam nie wyrabia... Duzo ludzi tam awansowalo kablujac na innych lub lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np Gośka liderka z czerwonej zmiany nic nie umie a jest liderka jakis absurd... I pozdrawiam GL Domanskiego ten czlowiek mnie zadziwial zawsze sie pluje do wszystkich i o wszystko falszywiec jakich duzo... Praca nie jest zla ale ci ludzie co tam sprawują władze to idioci poprzewracalo im sie w glowie i mysla ze wszystko moga i w dodatku maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co ty masz do powiedzenia... To tyle
zdjecie uzytkownika
Zdzis - 2016-01-01 17:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A i zaczeli podkladac swinie by sprawdziac twoja czujnosc... Idziesz na przerwe a oni ci swinie podkladaja :) tak zrobili mojemu koledze a on nie zauwazyl i notatka + robi na innym dziale... Pozdro... a i oni fajnie mysla zabrali wiatraki z maszyn i dali na góre gdzie nic nie czuc po prostu geniusze... I jestli cos ci sie nie podoba zwalniaja Ciebie i przyjmna na innego na twojego stanowisko to ich myslenie dlatego jest tak duza rotacja tam.. Powodzenia w TBAI kazdemu
zdjecie uzytkownika
rtr - 2016-01-01 20:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej moze ktos z was byłby zainteresowan praca w firmie Tbai Poland sp. z o.o. na chwile obecna poszukuja operatora działu montażu i szwalni w Wykrotach
zdjecie uzytkownika
legsa - 2016-01-04 02:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A zdzisiu powiedz - jaki interes firma ma w tym aby tępić swoich pracowników ? Według mnie żaden. Tym bardziej, że sytuacja optymalna w firmie nie jest spełniona i ciągle ludzi poszukują.
zdjecie uzytkownika
karl - 2016-01-06 22:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Zdzis , ale w jaki sposob mozna tepic pracownikow, podaj jakies przyklady, poza tym ze ktos piatuje wyzsze stanowisko nie uprawnia go do takiego traktowania pozostalychmax
zdjecie uzytkownika
Zdzis - 2016-01-11 16:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pisałem ale widze admin usunął mój post... Nie firma tępi lecz kierownik... A to jest różnica. Masz za dużo do powiedzenia albo coś to oni już coś znajdą dla Ciebie... Albo zmiana stanowiskowa na gorsze i jak będziesz chciał iść na nocki to nie pójdziesz a po tygodniu oni ci będą kazać iść jak ty nie chcesz a jak odmówisz to będą poniesione konsekwencje i będą patrzeć ci na ręce aby zwolnić :> i to nie firma lecz kierownik grup leader my friends...
zdjecie uzytkownika
karl - 2016-01-11 19:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trcohe to niepoważne o czym mowisz, jezeli to prawda, jezeli pracownik nie jest niczemu winny to szkoda, ze sie go tak traktuje,chyba ze to jest uzasadnione,ze ponosi jakies ,,kary''
zdjecie uzytkownika
elos - 2016-01-30 13:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie są zarobki dla nowych pracownikow na prodkcji? i ile sie ma okresu prubnego ?
zdjecie uzytkownika
kurdej - 2016-01-30 17:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elos - 2016-01-30 13:38:41]:
próbnego* @elos. A co do próbnego okresu to są standardowo chyba 3 miesiące. Na pewno przynajmniej na stanowiskach takich jak inspektor jakości chociazby
zdjecie uzytkownika
like - 2016-02-29 10:43:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a wiecie czy oferta pracy na operatora montażu jest jeszcze aktualna? Zarobki przewidywane są w granicach 2450zł, a pewnie można jeszcze liczyć na premie.
zdjecie uzytkownika
mruk - 2016-03-13 12:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
już nie poszukują operatorów montażu @like. Zwróć uwagę, może w tym też masz doświadczenie. Szukają elektromechaników i magazynierów, warunki porównywalne
zdjecie uzytkownika
erwin - 2016-03-15 12:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
like, jest aktualna, wystawili nawet taka samą oferte wczoraj. To jest fajne w firmie, że jasno podają stawki, szukają też na szwalnie to i tu proponują 2450 brutto.
zdjecie uzytkownika
kuba - 2016-03-17 12:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! patrzyłem na ich oferty, ale przyznam, że w nie każdym sa podane stawki, ale jako Operator działu Montażu do 2450 zł brutto i ta informacja jest podana w ofercie już.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-04-07 06:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas ciągle praktycznie są przyjęcia. W kwotę która podają już jest wliczona premia. Na 3 miesiące dostajesz 2100 +150premiera za frekwencję +150średnio zwrotu za dojazdy co daje 2450. Później jest podwyżka na 2200 . Można podgonić sobotami są płatne 100%
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybka rozmowa o przebiegu dotychczasowej pracy. Pytali czy wiem czym się zajmuje firma dlaczego chce tutaj pracować skąd wiem o firmie ile chce zarabiać czy będę miała czym dojeżdżać
Pytania: Po podaniu podstawy jaką zaproponowali zapytali czy nadal chce tu pracować.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-08 10:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś wie czy żeby rozliczyć się z ciuchów to trzeba się jakoś specjalnie z kimś umawiać?
zdjecie uzytkownika
bhnjkx - 2016-04-16 14:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Pracownik to wydaje mi sie, że jest to naprawdę rozsądnie. Fajnie że są premie, to istotne no i super, że potem jest ta podwyżka do 2200 zł. A mnie poza tym co napisałeś interesuje jeszcze jaka panuje atmosfera w tej firmie, czy ludzie są w porządku?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie TBAI Poland!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TBAI Poland

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert