Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TBAI Poland

Pracowałeś w firmie TBAI Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-20 22:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam. Zresztą już opinia poszła w miasto co tam się dzieje, współczuje ludziom którzy tam muszą pracować, bo maja np dzieci. Ja na szczęście już tam nie pracuje. Pensja żałosna... 1800 brutto... nic więcej. Z tego co wiem, kobiety które przyjmowały się później dostawały 1600 brutto. Praca na stojąco. Kierownictwo stoi z stoperem nad tobą. Polak Polaka gnębi... Beznadziejne pomysły kierownictwa, czepianie się o naprawdę wszystko. Jedyny plus to umowa o prace , kurs angielskiego. Jeżeli masz wybór TBAI a inna praca to nie zastanawiaj się idź do innej, na bank będzie po ludzku...
zdjecie uzytkownika
KASKA - 2012-01-25 15:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ANONIMIE!! Ja tem pracuje od pol roku na dziale szwalnie w TBAI POLAND W WYKROTACH i to co ty piszesz top jedna wielka bzdura!!! Pierwsza umowe dostalam na trzy miesiace mialam 1300zl na reke na czysto + 150zl za calomiesieczna obecnosc w pracy + zwrot kosztow dojazdu!! Kazdy tak ma co jest przyjety przez firme a nie przez posrednika pracy! Teraz dostane po pol roku umowe na stałe i ponad 2000zl na reke + Premie!! Ty tak piszesz bo G... sie tam nauczylas!! Jak ci tam nie pasowało bo nie dawałas rady to nie starsz innych... Tbai nie jest straszne!!!
zdjecie uzytkownika
Monika - 2012-01-28 17:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasia mam pytanie teraz kazdy co sie przyjmnie tam dostanie 1300zl na rekę?Tam jest tylko szwalnia czy jeszcze jakas kontrola czesci to co innego?
zdjecie uzytkownika
OLD TB - 2012-10-21 13:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z jakiego powodu zwalniają te 100 osób ??? To bez sensu przecież do tego BMW będzie potrzeba mnóstwo ludzi. Co do japońskich ubiorów nie dodano , że w japońskich zakładach jest klimatyzacja na hali oraz regulacji wilgotności. Czy nowy Plan Manager już jest ??? Bo p. D.G był spoko gość, jednak tez nie wytrzymał tego bałaganu .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-24 13:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej, czy w TBAI Poland odrazu jest umowa o prace czy po okresie próbnym? jakie są teraz stawki? i co to oznacza że "kierownictwo stoi ze stoperem nad tobą ???????????//
zdjecie uzytkownika
mario - 2013-09-08 18:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na ile można liczyć na początek w TBAI Poland i ile wynoszą wspomniane przez osobę wyżej premię za frekwencje i dojazdy?
zdjecie uzytkownika
besian - 2014-02-26 08:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziadostwo i tyle. Myślałem, że japońska firma to wszystko poukładane.
Tymczasem bajzel, syf. Zła organizacja pracy. Kadra kierownicza powinna mieć też
swoje zdanie. A nie tylko przytakiwać Japońcom tzn: włazić w du...e. A najlepsze to godziny pracy od 4 rano, lub nadgodziny do 24.
zdjecie uzytkownika
WyspaMST - 2014-03-14 16:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracuje tam od 2 tygodni...zostałem przyjęty do nowego projektu składania foteli dla MINI... miały byc delegacje do wałbrzycha i tam ustawianie nowych maszyn oraz montaz całej linii produkcyjnej i tam szkolenie sie od Sierpnia ma wystartowac projekt ten juz w wykrotach lecz po 3 dniach dali nas na projekt BMW.. gdzie regularnie wali sie nadgodziny najdłużej byłem od 6 do 19 a pozostałe dni do 17:30...ludzie jeden po drugim chodza na zwolnienia bo nie daja rady...bolą palce,dłonie nogi itp...nie da się nadazyc za linia...kierownictwo biega ze stoperami i ciagle patrzy ie jak przyspieszyc i ile komu wiecej orboty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siku nie wolno wody przy sobie tez nie można mieć....masakra!!! jak na rozmowie rekrutacyjnej wam powiedza BMW!!! to uciekajcie daleko bo nie wytrzymacie tego co sie tam dzieje...
zdjecie uzytkownika
rex - 2014-03-23 08:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w firmie tej odradzam (usunięte przez administratora)jak diabli ci co piszą że jest ok to mają w biurze znajomości albo rodzinę albo są innego wyznania nikt o tym nie pisze ale taka prawda taka sama jak zabieranie książeczek wojskowych do wglądu -powinien MON się tym zainteresować poco firmie książeczka wojskowa do wglądu (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kenny - 2014-05-04 18:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i tylko tyle masz do powiedzenia? :P co do tych książeczek to rzeczywiście dziwna sprawa. Ale zakazu ich zbierania też nie ma
zdjecie uzytkownika
ex - 2014-05-05 17:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca jak praca, dość intensywna choć wielozadaniowość nie pozwala na rutynę i jest to na plus. Nadgodziny są, ale zawsze płatne, więc nie wydaje mi się żeby był to powód do narzekania. Dają możliwości awansu jeśli jesteś dobry w tym co robisz i choć trochę kumaty. Kadra zarządzająca dość przyjazna. Dają możliwość rozwoju poprzez szkolenia.
Co do minusów: korporacyjność Japońska niszczy zapał ludzi do pracy, płace są średnie, a jak już dostaniesz stawkę "na dzień dobry" to na "do widzenia" będziesz nadal miał tyle samo, nie zależnie od tego ile czasu będzie się tam pracować.
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-05-05 22:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ex - 2014-05-05 17:22:52]:
"Dają możliwości awansu jeśli jesteś dobry w tym co robisz i choć trochę kumaty. Kadra zarządzająca dość przyjazna" hahaha czyżby Panie z biura postanowiły trochę poprawić opinię o firmie :P Ci, co tam pracują, wiedzą jak jest.... (usunięte przez administratora)Pracujesz za kilku, obiecują Ci złote góry, po czym Pan dyrektor ściąga swoich ludzi do firmy..żaaaal!
Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie.Szacunek do przełożonego? W tej firmie coś takiego nie istnieje. Przykre...
zdjecie uzytkownika
kurdej - 2014-06-28 20:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Iwona - 2014-05-05 22:33:19]:
to znaczy, że Ty pracowałaś i zostałaś zwolniona ? przez to że szef właśnie wprowadzał nowych do firmy?
zdjecie uzytkownika
głupi - 2014-07-11 20:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko prawda
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-07-19 20:34:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej no to ja już nie wiem komu wierzyć, jestem nowa pracuje tam zaledwie tydzień czasu i zastanawiam kto pisze prawdę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 20:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Proszę was o rade bo właśnie dostałam tam propozycję pracy od poniedziałku i teraz po waszych opiniach nie wiem co mam robić. Bo ogólnie pracuje i mam umowe na stałe a chcę sie zwolnic zeby iść do pracy wykrotach. Mogę prosić o doradztwo takiej osoby która tam jeszcze pracuje??? Dziękuje
zdjecie uzytkownika
ja sem to - 2014-08-11 21:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapraszamy na boshoku automotiv polska :)dokladnie takie same wpisy, jak to w firmie. "standardy toyoty, kaizen itp" a w sumie najnizsza krajowa i 30*C na hali, braki w narzedziach. ukrywanie lipcowych wypadkow no, bo miesiac bez urazów. awans z produkcji do biura, bez znajomego nie jest mozliwy (napewno byloby to cos o czym wszyscy, by wiedzieli tak, ze na 99.9% sie nie stalo). coroczna waloryzacja(3%) plac trwala rok. produkujemy kolorowe wykresy na tablice a ciagle doskonalenie to takie napisy na tablicach. Jest fajnie jak to w japonskiej firmie sie okazuje. CV szefow produkcji i jakosci mozna odnalezc w necie. leader, teamleader, kierownik zmiany, kierownik projektu, dyrektor produkcji itd sciezka dluzsza niz niejedna linia ale odpowiedzialnosc tylko twoja, na szczescie nie zabiora ci premii, bo z 26%premii dopiero masz najnizsza krajowa, a jak zabiora i tak musza wyrownac. a i spotkania, spotkania, spotkania a pzoniej spotkanie na temat spotkan, kazde musi byc na hali niech ludzie widza,ze pracujemy i mowimy przez mikrofon zeby bylo slychac, jak juz sie zrobi przerwe w dlubaniu w nosie, uchu - salwy smiechu to pomowienia ewentualnie wplyw ekologicznych rozpuszczalnikow. ostatnio zwolniono goscia, ktory przyszedl pijany do pracy, po czym na zebranie udal sie w samych gaciach i co, dwa tyg pozniej znow zadowolony w pracy, bo przeciez nie ma kogo przyjac.
zdjecie uzytkownika
Pracownik roku :) - 2014-08-12 17:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi dalej nie ma konkretnych odpowiedzi.
Co do 30*c na hali i spotkań za spotkaniem to norma w takich fabrykach, wiem co piszę bo pracowałem w Denso i Magan w Czeskiej Republice. Dwie duże fabryki pokroju TBAI więc przyzwyczaiłem się do takiego rodzaju pracy.
Potrzebuje konkretnych informacji na temat PŁAC, CZASU PRACY, UMOWY, GODZIN PRACY.
Dlaczego zapytuje na forum? Ponieważ wiadomo jak to na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pięknie ładnie itd. a po podpisaniu umowy czar pryska.
Nie oczekuję kokosów wiadomo żyjemy w Polsce ale proszę o konkretne info.
zdjecie uzytkownika
ffm - 2014-08-18 21:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie czy wie ktoś kiedy będzie w tym roku spotkanie integracyjne i w którym miejscu dziękuję
zdjecie uzytkownika
Nikt - 2014-08-24 12:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mario - 2013-09-08 18:56:14]:
To jest tak zwany "Takt-Time" , czyli że w każdym zakładzie jest określony czas na wykonanie jakiejś operacji na linii produkcyjnej.Jest to zazwyczaj spowodowane określeniem precyzyjnym czy dany pracownik jest już odpowiednio przeszkolony na danym stanowisku aby np. nie zwalniał linii i tym samym nie wyrabiał normy.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-21
Żródło: Gowork.pl
Lubań
(dolnośląskie)
Tbai Poland Sp. z o.o. Jesteśmy przedsiębiorstwem z Grupy Toyota Boshoku, międzynarodowej firmy z branży Automotive. Zajmujemy się produkcją kompletnych siedzeń dla Toyoty oraz montażem siedzeń do hybrydowych modeli samochodów dla takich marek jak BMW oraz MINI Cooper. W związku z dynamicznym rozwojem firmy poszukujemy osoby chcącej poszerzać swoją wiedzę i doświadczenie na stanowisku:   Inspektora jakości  (miejsce pracy: Wykrot
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
bolec - 2014-09-04 14:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo mało profesjonalnie wykonana strona internetowa. Tak naprawdę niczego nie można dowiedzieć się o profilu firmy. A mnie interesowało przede wszystkim to jak długo firma jest na rynku i jak sobie radziła. A tak to zobaczyłem jedynie dwa zdjęcia fabryki oraz kilka ofert pracy... Szkoda , że nie postarali się w tej kwestii
zdjecie uzytkownika
anon - 2014-09-18 17:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje tam od miesiaca zatrudnili mnie na bmw po 3tyg przeniesli mnie na stale na MINI slaba organizacja pracy brak narzedzi temeratura nie siega 30c jest cieplo ale bez przesady sa wentylatory przy niektorych stanowiskach jezeli chodzi o konkrety... najnizsza krajowa na 3 miesiace okresu probnego po czym 1900zl brutto? premie miesieczne za brak spoznien i nieobecnosci wynosi 150zl zwrot dojazdu zalezy od miejscowosci zamieszkania najwiecej jest za zgorzelec 200zl czeste nadgodziny praktycznie codziennie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TBAI Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x