Doradcy Energetyczni

Warszawa

Opinie o Doradcy Energetyczni

mareczek 2016-06-11 13:22:13
wiele pytań zadajesz :) ciężko stwierdzić, jedyne co wiem, to, że firma normalnie działa i w 2016 roku :)
Radek Wąsewicz 2016-06-15 17:28:09
Czytam te opinie i są zdecydowanie na NIE lub małe tak. Pojawiają się osoby które są jednak zadowolone i piszą o długiej współpracy. Czy na początek Doradcy Energetyczni dają podstawę, auto i zapewniają prawidłowe przygotowanie do pracy?
kamyk 2016-06-15 17:29:47
szkolenia prewnie są ,zresztą musza być wdrozeniowe poza tym w branzy energetycznej musisz sie troche znać. dla niektorych to łata kasa ponoc, ale trzeba wiedziec jak rozmawiac z klientem by wybrali dobrą opcję
Radek Wąsewicz 2016-06-15 18:20:35
dzięki za odpowiedź, ale to nic konkretnego.
dundon 2016-06-15 20:26:23
Bo nikogo by już nie mieli dlatego biorą kazdego
4
Emil 2016-06-15 20:48:00
Widzę, że poszukiwani są od połowy maja doradcy klienta w niemalże każdym polskim województwie. Warto aplikować? Chętnie dowiedziałbym się, jak wrażenia szczególnie tych niedawno zatrudnionych pracowników.
mianak 2016-06-16 12:49:48
tak też myślałem, ze jak ktoś nie ma doświadczenia to nie ma tu czego szukać, ale wydaje mi się też, że dobre zarobki są na stanowisku jako Doradcy Klienta - Partnerzy Handlowi - Agenci.
1
sips 2016-06-16 13:23:17
jak jesteś dobry to masz dobre zarobki czy w tej czy innej pracy
xxl 2016-06-16 13:32:24
Ustawilem sobie powiadomieni z gowork bo wachcalem sie z przejsciem do nich ale niestety zbyt wiele negatywnych opinii krazy po rynku na ich temat faktycznie duzo odeszło od nich dobrych handlowców z konkurencyjnych firm których sciągnęli do siebie teraz duzo z duona przyszlo bo w duonie jeszcze gorzej placa niz u DE. Panowie Prezesinie psujcie sobie marki na rynku. Ja osobiscie jednak sie nie decyduje lubie jasne i uczciwe warunki współpracy.
2
mianak 2016-06-16 13:55:02
wydaje mi się, że jesli chodzi o prace to jest ona na jasnych zasadach, przynajmniej jako Doradca Klienta - Przedstawiciel Handlowy.
mianak 2016-06-30 12:52:42
nie dziwie się, że prowizje nie są od razu naliczane, bo to zależy czy dana osoba nie zerwie od razu umowy na przykład, czy się nie rozmyśli itd, ale wydaje mi się, że praca jako Doradcy Klienta - Partnerzy Handlowi - Agenci jest opłacalna.
quiz 2016-07-25 23:32:10
Osobowością mnoga można nazwać ciebie ciekawe kto to napisał prezes 1 prezes 2 czy może zona prezesa 3 która tez tam pracuje ??

Kto jak obstawia ?? 1,2,3 ??
1
zg 2016-07-26 16:14:10
Jakie podstawy nie żartuj hahahah
gość 2016-07-26 22:19:41
A wiecie jaka panuje teraz atmosfera? Dzięki za odpowiedź
1
olek 2016-07-30 09:20:13
Nie patrz @gość na te komentarze tylko przekonaj się sam. Podobno wcale nie jest u nich tak źle na pewno jeśli chodzi o zatrudnienie jest elastycznie możesz być i na zleceniu i na umowie o pracę a nawet jak masz swoją działalność to też jest spoko, wybór należy do Ciebie
były 2016-07-30 14:52:04
@olek żałosne to jest jak sami prezesi piszą odszywając sie pod inne nicki a straszą ze w necie nic nie ginie jesteście śmieszni wasza metoda to zastraszać oby gęby innym pozamykać a w 99% zgadzam sie i potwierdzam te negatywne opinie niestety chciwość was zgubiła zaczęliście oszukiwać doradców na prowizjach ciągle upominanie sie o rozliczenia ktore sa i tak zle policzone, myślicie ze nikt nie potrafi liczyć ze ktoś nie zauważy ??? Pewnie tacy sa i wykorzystujecie to tu utniecie 1000 innemu 1500 innego na 5000 i co kasa na koncie sie zgadza ??? Oczywiście nie na koncie handlowca. Odeszło od Was kupa dobrych handlowców kiedy zorientowali ze dostają rozliczenia niezgodne z ustaleniami. Nie polecam firmy chyba ze ciągle chcecie sie zastanawiać ile kasy dostaniecie i kiedy zostajecie i czy wogole dostaniecie czy w tym mc czy w następnym czy może za 3 mc. Tak samo jak firmy do wyceny gdzie trzeba podać wszystkie dane tu dopiero zaczyna sie szopka klienci sa podbierani dostają wyższe wyceny niż cennikowe a finalnie dane sa przekazywane do innych spółek powiązanych z DE bo po co płacić handlowcowi skoro można zgarnąć cala prowizje. Jeszcze raz nie polecam firmy która zaraz padnie bo wartością firmy sa ludzie których sie nie oszukuje !!!!!!!!
2
supcio 2016-07-30 17:22:31
Niezależnie od tego jakiego rodzaju jest zawierana umowa @olek to przecież i tak można liczyć u nich na stabilne zatrudnienie. W koncu dbałość o takie warunki sprawia, że lepiej się wypełnia zadania teraz.
..... 2016-07-30 21:01:25
A moim zdaniem @supcio i @olek to ta sama osoba :D nie ma to jak samemu dyskutować Panie M. Nudzi sie Pan w weekend prowadzac dialog sam ze soba ??
1
kiss 2016-07-30 21:07:56
Idealnie, że jest zawierana umowa @supcio, bo dbają o niezłe warunki w pracy. Ale jakie są średnie zarobki dla pracowników? Dziękuję za szybką odpowiedź
gost 2016-08-01 10:17:27
@dragon masz racje az kipi tymi czarami moim zdanie to M.G. Taki kreatywny jest. :D
1
Ps 2016-08-01 11:24:17
No mi się wydaje, że nie jest tą samą osobą, bo niby dlaczego ktokolwiek miałby pisać dwa razy i to pod różnymi nickami, zero w tym logiki, więc może nie ciągnijmy tego, a skupmy się na pracy jednak co?
dragon 2016-08-01 13:38:44
@PS stuknac w stół a nożyce sie odezwą ;))))))) jeszcze jeden nick prezesow któż tak bacznie obserwuje wpisy o swojej beznadziejnej firmie. Śmiało napisz M lub Ł jeszcze jakieś ciekawe komentarze aby sie sztucznie wybielić. Niestety prawda kole w oczy co ???
1
tak 2016-08-01 13:54:20
Na pewno taki doradca klienta może liczyć na dość dobre zatrudnienie, ale zastanawiam się jednak jakich zarobkow można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki
obecny 2016-08-02 15:01:13
do tak - to zalezy od ciebie ile podpiszesz. Najlepsze współczynniki prowizji są na umowę o współprace - czysta prowizja bez podstawy.
Wiem, że są inne formy ale to mnie nie interesowało. Do tej pory kasę dostaję tak jak jest w umowie i to dla mnie najważniejsze.
kos 2016-08-02 17:39:27
Ale czy wypłata jest u nich na czas? Dzięki za odpowiedź
olek 2016-08-12 19:37:37
Tak jest na czas @kos skoro ludzie piszą, że jest i podstawa i premia to na pewno jeśli nie to z tego forum od razu byś to wyczytał
Gaga 2016-08-26 00:36:40
Jak jesteś taki "ciekawy", to zgłoś swoja kandydaturę, popracuj i zaspokoisz swoją ciekawość. O ile zostaniesz przyjety, rzecz jasna. Wsółpracuje z DE od roku i nie narzekam, ani na oferte ani na system wynagradzania. Pieniądze zawsze na czas. Jeśli zdarzy sie jakaś niezgodność w naliczeniu prowizji, natychmiast to wyjaśniamy i przed wypłatą już wszystko jest naliczone jak trzeba. Nikt nie jest nieomylny, a wyliczenie prowizji w tej branży nie jest takie proste wbrew pozorom.
Nie mogę uwierzyć w to co czytam, chyba jacyś sfrustrowani nieudacznicy to piszą. Jeśli ktoś chce "furę, skórę i komórę" za nic nie robienie, to powodzenia życzę -może znajdzie się jakiś pracodawca -frajer co mu to da. W DE za rzetelną pracę jest godziwe wynagrodzenie. A warunki każdy negocjuje sobie sam z zarządem, zależnie od formy współpracy. Atmosfera jest bardzo sympatyczna, co sprzyja dobrym relacjom.
1
oley 2016-08-26 10:27:08
a co konkretnie przyjacielu sprawia, że atmosfera jest właśnie taka sympatyczna? liczę na jakieś konkrety. ja będę na doradcę na lubuskie szedł do was, ciekawe jak tutaj
fel 2016-09-05 17:44:05
Może jednak wiecie jakich zarobków może sie spodziewać doradca klienta? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze premie do tego.
zig 2016-09-08 10:59:55
@fel ile zrobisz tyle zarobisz sama prowizja bez premii
pzdr 2016-09-08 11:05:18
Jak bez premii @zig? Tutaj to podstawa do tego często są jakieś konkursy sprzedażowe więc dodatkowo może coś i na tym ugrać a poza tym opłaca się ze względu na stabilną umowę i zagwarantowany socjal
dc 2016-10-09 09:58:10
jeżeli chodzi o oferty pracy do nich to teraz jest jedna na stanowisko doradcy klienta w Poznaniu ..
Nowy 2016-10-14 14:17:00
Dobra po 3 miesiącach pracy mogę powiedzieć jedno - negatywne komentarze nie mają podstaw. Nie wiem kto i dlaczego tak pisze.

Fakt przed podpisaniem umowy miałem obawy czytając negatywne komentarze. Prowizja jest na uczciwym poziomie a rozliczeni są szczegółowe i wszystko się zgadza. Raz miałem jakąś nie zgodność i po reklamacji wszystko zostało skorygowane. Po wystawieniu rachunku dostałem kasę przed terminem.
Poznałem parę osób, które pracują tutaj już od 3 lat i nikt złego słowa nie powiedział na szefów. Rozliczają się na zakończenie kontraktów zgodnie z rzeczywistym zużyciem.
Oczywiście zawsze można się do czegoś przyczepić ale ja mogę polecić tą firmę
2
mianak 2016-10-14 14:17:58
O no prosze, dzięki za opinie @Nowy, bo właśnie czytając komentarze chyba większość jest jednak negatywnych, a widze, że jednak nowi pracownicy są zadowoleni.
Nowy 2016-10-14 14:48:51
@mianiak z tego co gadałem z ludźmi z firmy to chyba jakiś frustrat - jedna osoba to pisze. Niby jakiś pozew zbiorowy miał być a do dnia dzisiejszego nic takiego nie miało miejsce. Szefowie powiedzieli, że nie będą na anonimowe zarzuty odpowiadać bo to nic nie da. Łatwo jest hejtować kogoś nie podpisując się imieniem i nazwiskiem. Mieli też ofertę moderowania tego forum od go work za stała miesięczną opłatę. Mogli by to pewnie wyczyścić ale stwierdzili, że nie będą zniżać się do tego poziomu.

Ja z czystym sumieniem mogę polecić pracę tutaj. Teraz czytając te negatywne komentarze też mam wrażenie, że pisała to jedna i ta sama osoba.
1
Byly 2016-10-14 18:42:06
@nowy skoro piszesz ze anonimowi sie wypowiadają to super ze Ty podajesz swoje nazwisko czyzbys dostał nowe zadanie od prezesow aby powypisywać troche pozytywnych postow juz im sie nie chce zadawać i odpowiadać sobie na swoje posty. Firma zenada nie wypłacają należnych prowizji wszystko na gebe. Nie polecam
1
Nowy 2016-10-17 14:36:14
Jeżeli tak jest faktycznie to czy zgłosiłeś reklamacje w kwestii rozliczenia. Dostałeś jakąś odp w tym temacie. Bo narazie powtarzasz cały czas te same zarzuty a nie widzę tu żadnych dowodów na to co mówisz.

1
kamyk 2016-10-17 15:28:01
Byc może ktos specjalnie pisze takie opinie by zaszkodzić firmie byc może konkurencja lub jakiś zwolniony pracownik który nie może sobie do tej pory z tym poradzić, uwazam ze takie sprawy nie powinno na forum sie poruszać,poza tym każdy wcześniej czytał umowę przed podpisaniem.
1
x 2016-10-17 15:38:21
A być może to prawda która boli bo ludzie zaczynają pisać prawdziwe opinie
1
Ktosiek 2016-10-17 17:24:12
Powtarzasz sie. Ciagle te same teksty. Jak ktos czyta ze zrozumieniem od razu znajdzie podobienstwo w poprzednich wpisac. Frustracji sie niestety nie wyleczy. Najwyrazniej zazdrosc, ze komus sie udalo a tu wychodzi sloma z butow.
Widac, ze zyjesz tematem tej firmy wiesz o nowym dyrektorze. Boli ze firma sie rozwija a ty stoisz w miejscu raczej na forum:) Prezesi wiedza kto to pisze i pretensje to miej do siebie. Sam jestes nie uczciwy i doskonale wiesz o czym mowie. Zdziwisz sie pewnie jak dostaniesz w koncu rozliczenie za zakonczone kontrakty i przelew na koncie. Bo znajac Mariusza i Lukasz to nie zniza sie do Twojego poziomu. No ale szkola EDF tego nie uczyla.

Dla tych co chca tu pracowac moge z czystym sumieniem polecic ta firme jestem jedna z 10 osob ktore pracuja tu ponad dwa lata i moge was zapewnic:
Kazdy ma umowe, dostaje szczegolowe rozliczenia, kasa zawsze jest przed terminem na koncie, nie ma zabierania klientow, przy duzych prowizjach sa transze(uzgadniane i zapisane w umowie), rozliczenie kontraktow po zakonczeniu umowy. A tego frustrata prosze nie czytac.

1
x 2016-10-17 17:35:46
Hahahahahahahaha dobreeeeee widać ze maja ciśnienie bo nikt nie chce juz z nimi współpracować:D fajnie sobie ktoś to tłumaczy
2
nowy 2016-10-18 11:24:09
Różnica pomiędzy mną a tobą jest taka, że ja nie szkaluję nikogo bez podstawnie. Ale jak ktoś jest małym zafajdanym tchórzem to nie ma odwagi się podpisać. Jak będę miał negatywne opinie to podpisze się swoim imieniem i nazwiskiem.
Wyjaśnię też od razu - nie jestem nowym dyrektorem. Ja sprzedają i tylko to mnie interesuje. Interesuje mnie dobre ceny na energię plus kasa na koncie. Jak narazie to mam zapewnione.

Teraz pytanie czy tobie coś naliczyli dostałeś jakaś karę? Bo piszesz cały czas o karach - w umowie jest jasny zapis za co można dostać kary i żeby ja dostać musi być podstawa i od tak nie można jej naliczyć. Trzeba mieć mocne podstawy i powie ci to każdy adwokat. Jeśli ci naliczyli karę to znaczy musieli mieć mocne podstawy - oszustwo, złamanie zakazu konkurencji. Czyli to ty jesteś oszustem a teraz odgrywasz się myśląc, że to coś zmieni. Jak jesteś taki pewny tego to czemu nie zadzwonisz do Ł.A. i mu nie powiesz tego prosto w oczy.

Twój poziom dyskusji jest żałosny szkoda na to czasu - i jasno jak na dłoni widać, że co chwile zmienisz nicki żeby zrobić tutaj ruch.

2
piter 2016-10-20 22:07:05
Facet pokaz mi fime sprzedjaca energie która daje prowizje 60% masy marzy pracuje na tym rynku od samego poczatku czyli 2010 i nigdy nie spotkalem prowizji wyzszej jak 30 % moze da sie wynegocjowac jak jestes na swojej firmie ale mysle ze 40% tto max co mozna dostac.
2
abra 2016-10-21 08:43:12
To slabo negocjujesz albo jestes kiepski albo głupi i dajesz sie dy....ac pracuj sobie oni potrzebują takich jak Ty :D
2
k 2016-10-21 15:27:41
O Krzychu znów zaczyna. Dałbyś spokój chłopie skup się na robocie na rodzinie bo ta zawiść cię w końcu zje.
2
@nowy 2016-10-24 16:43:19
Pisze pozytwne opinie bo faktycznie jest tak jak napisalem. To jest moja opinia nie mam tez prowizji od nowych. Dzialam sam. Przed zawarciem umowy czytalem to forum i juz wtedy mialem wrazenie, ze pisze to jedna osoba. Podjalem ryzyko i zawarlem umowe i pisze po jakims czasie jak jest a jest dobrze.

Jezeli faktycznie piszesz prawde to masz umowe, rozliczenia. Jezeli cie oszukano to czemu nie wystapisz przez prawnika do sadu. Jezeli to prawda to sprawa wygrana. Ciagle piszesz to samo pod innymi nickami przejdz do konkretow.
4
KG 2016-10-25 15:04:04
Daniel a jak ci leci w EDF:)
1
Daniel 2016-10-29 14:31:23
Krzysiek ciekawy jesteś ??? Zadzwoń do mnie przecierz masz nr tel, albo zadzwoń do mojego kierownika. Zadzwonic możesz rowniez do dyrektora sprzedaży. :-) a najlepiej bedzie jak zapytasz chlopaków oni Ci powiedza wszystko
1
Daniel 2016-10-29 14:43:05
Krzysiu :-) Ciekawy jesteś??? Zadzwoń do mnie to cI powiem jak mi leci :-)
Przecież masz nr tel.do mnie. Albo zadzwoń do mojego regionalnego, albo jeszcze inaczej, do dyrektora sprzedaży możesz zadzwonić - On ci powie jak mi leci :-)
A, najlepiej będzie jak porozmawiasz z chłopakami, oni powiedzą ci WSZYSTKO :-)


1
Grzegorz P 2016-11-24 10:40:41
Po dwóch miesiącach mogę jedynie stwierdzić, że jest dobrze rozliczenia na czas. Płatności przed czasem. Zobaczymy jak dalej.
Zostaw swoją opinię o Doradcy Energetyczni - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Doradcy Energetyczni