Doradcy Energetyczni

Warszawa

Opinie o Doradcy Energetyczni

gost 2016-08-01 10:17
@dragon masz racje az kipi tymi czarami moim zdanie to M.G. Taki kreatywny jest. :D
2
Ps 2016-08-01 11:24
No mi się wydaje, że nie jest tą samą osobą, bo niby dlaczego ktokolwiek miałby pisać dwa razy i to pod różnymi nickami, zero w tym logiki, więc może nie ciągnijmy tego, a skupmy się na pracy jednak co?
dragon 2016-08-01 13:38
@PS stuknac w stół a nożyce sie odezwą ;))))))) jeszcze jeden nick prezesow któż tak bacznie obserwuje wpisy o swojej beznadziejnej firmie. Śmiało napisz M lub Ł jeszcze jakieś ciekawe komentarze aby sie sztucznie wybielić. Niestety prawda kole w oczy co ???
1
tak 2016-08-01 13:54
Na pewno taki doradca klienta może liczyć na dość dobre zatrudnienie, ale zastanawiam się jednak jakich zarobkow można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki
obecny 2016-08-02 15:01
do tak - to zalezy od ciebie ile podpiszesz. Najlepsze współczynniki prowizji są na umowę o współprace - czysta prowizja bez podstawy.
Wiem, że są inne formy ale to mnie nie interesowało. Do tej pory kasę dostaję tak jak jest w umowie i to dla mnie najważniejsze.
kos 2016-08-02 17:39
Ale czy wypłata jest u nich na czas? Dzięki za odpowiedź
olek 2016-08-12 19:37
Tak jest na czas @kos skoro ludzie piszą, że jest i podstawa i premia to na pewno jeśli nie to z tego forum od razu byś to wyczytał
Gaga 2016-08-26 00:36
Jak jesteś taki "ciekawy", to zgłoś swoja kandydaturę, popracuj i zaspokoisz swoją ciekawość. O ile zostaniesz przyjety, rzecz jasna. Wsółpracuje z DE od roku i nie narzekam, ani na oferte ani na system wynagradzania. Pieniądze zawsze na czas. Jeśli zdarzy sie jakaś niezgodność w naliczeniu prowizji, natychmiast to wyjaśniamy i przed wypłatą już wszystko jest naliczone jak trzeba. Nikt nie jest nieomylny, a wyliczenie prowizji w tej branży nie jest takie proste wbrew pozorom.
Nie mogę uwierzyć w to co czytam, chyba jacyś sfrustrowani nieudacznicy to piszą. Jeśli ktoś chce "furę, skórę i komórę" za nic nie robienie, to powodzenia życzę -może znajdzie się jakiś pracodawca -frajer co mu to da. W DE za rzetelną pracę jest godziwe wynagrodzenie. A warunki każdy negocjuje sobie sam z zarządem, zależnie od formy współpracy. Atmosfera jest bardzo sympatyczna, co sprzyja dobrym relacjom.
1
oley 2016-08-26 10:27
a co konkretnie przyjacielu sprawia, że atmosfera jest właśnie taka sympatyczna? liczę na jakieś konkrety. ja będę na doradcę na lubuskie szedł do was, ciekawe jak tutaj
fel 2016-09-05 17:44
Może jednak wiecie jakich zarobków może sie spodziewać doradca klienta? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze premie do tego.
zig 2016-09-08 10:59
@fel ile zrobisz tyle zarobisz sama prowizja bez premii
pzdr 2016-09-08 11:05
Jak bez premii @zig? Tutaj to podstawa do tego często są jakieś konkursy sprzedażowe więc dodatkowo może coś i na tym ugrać a poza tym opłaca się ze względu na stabilną umowę i zagwarantowany socjal
dc 2016-10-09 09:58
jeżeli chodzi o oferty pracy do nich to teraz jest jedna na stanowisko doradcy klienta w Poznaniu ..
Nowy 2016-10-14 14:17
Dobra po 3 miesiącach pracy mogę powiedzieć jedno - negatywne komentarze nie mają podstaw. Nie wiem kto i dlaczego tak pisze.

Fakt przed podpisaniem umowy miałem obawy czytając negatywne komentarze. Prowizja jest na uczciwym poziomie a rozliczeni są szczegółowe i wszystko się zgadza. Raz miałem jakąś nie zgodność i po reklamacji wszystko zostało skorygowane. Po wystawieniu rachunku dostałem kasę przed terminem.
Poznałem parę osób, które pracują tutaj już od 3 lat i nikt złego słowa nie powiedział na szefów. Rozliczają się na zakończenie kontraktów zgodnie z rzeczywistym zużyciem.
Oczywiście zawsze można się do czegoś przyczepić ale ja mogę polecić tą firmę
2
mianak 2016-10-14 14:17
O no prosze, dzięki za opinie @Nowy, bo właśnie czytając komentarze chyba większość jest jednak negatywnych, a widze, że jednak nowi pracownicy są zadowoleni.
Nowy 2016-10-14 14:48
@mianiak z tego co gadałem z ludźmi z firmy to chyba jakiś frustrat - jedna osoba to pisze. Niby jakiś pozew zbiorowy miał być a do dnia dzisiejszego nic takiego nie miało miejsce. Szefowie powiedzieli, że nie będą na anonimowe zarzuty odpowiadać bo to nic nie da. Łatwo jest hejtować kogoś nie podpisując się imieniem i nazwiskiem. Mieli też ofertę moderowania tego forum od go work za stała miesięczną opłatę. Mogli by to pewnie wyczyścić ale stwierdzili, że nie będą zniżać się do tego poziomu.

Ja z czystym sumieniem mogę polecić pracę tutaj. Teraz czytając te negatywne komentarze też mam wrażenie, że pisała to jedna i ta sama osoba.
1
Byly 2016-10-14 18:42
@nowy skoro piszesz ze anonimowi sie wypowiadają to super ze Ty podajesz swoje nazwisko czyzbys dostał nowe zadanie od prezesow aby powypisywać troche pozytywnych postow juz im sie nie chce zadawać i odpowiadać sobie na swoje posty. Firma zenada nie wypłacają należnych prowizji wszystko na gebe. Nie polecam
1
Nowy 2016-10-17 14:36
Jeżeli tak jest faktycznie to czy zgłosiłeś reklamacje w kwestii rozliczenia. Dostałeś jakąś odp w tym temacie. Bo narazie powtarzasz cały czas te same zarzuty a nie widzę tu żadnych dowodów na to co mówisz.

1
kamyk 2016-10-17 15:28
Byc może ktos specjalnie pisze takie opinie by zaszkodzić firmie byc może konkurencja lub jakiś zwolniony pracownik który nie może sobie do tej pory z tym poradzić, uwazam ze takie sprawy nie powinno na forum sie poruszać,poza tym każdy wcześniej czytał umowę przed podpisaniem.
1
x 2016-10-17 15:38
A być może to prawda która boli bo ludzie zaczynają pisać prawdziwe opinie
1
Ktosiek 2016-10-17 17:24
Powtarzasz sie. Ciagle te same teksty. Jak ktos czyta ze zrozumieniem od razu znajdzie podobienstwo w poprzednich wpisac. Frustracji sie niestety nie wyleczy. Najwyrazniej zazdrosc, ze komus sie udalo a tu wychodzi sloma z butow.
Widac, ze zyjesz tematem tej firmy wiesz o nowym dyrektorze. Boli ze firma sie rozwija a ty stoisz w miejscu raczej na forum:) Prezesi wiedza kto to pisze i pretensje to miej do siebie. Sam jestes nie uczciwy i doskonale wiesz o czym mowie. Zdziwisz sie pewnie jak dostaniesz w koncu rozliczenie za zakonczone kontrakty i przelew na koncie. Bo znajac Mariusza i Lukasz to nie zniza sie do Twojego poziomu. No ale szkola EDF tego nie uczyla.

Dla tych co chca tu pracowac moge z czystym sumieniem polecic ta firme jestem jedna z 10 osob ktore pracuja tu ponad dwa lata i moge was zapewnic:
Kazdy ma umowe, dostaje szczegolowe rozliczenia, kasa zawsze jest przed terminem na koncie, nie ma zabierania klientow, przy duzych prowizjach sa transze(uzgadniane i zapisane w umowie), rozliczenie kontraktow po zakonczeniu umowy. A tego frustrata prosze nie czytac.

1
x 2016-10-17 17:35
Hahahahahahahaha dobreeeeee widać ze maja ciśnienie bo nikt nie chce juz z nimi współpracować:D fajnie sobie ktoś to tłumaczy
2
nowy 2016-10-18 11:24
Różnica pomiędzy mną a tobą jest taka, że ja nie szkaluję nikogo bez podstawnie. Ale jak ktoś jest małym zafajdanym tchórzem to nie ma odwagi się podpisać. Jak będę miał negatywne opinie to podpisze się swoim imieniem i nazwiskiem.
Wyjaśnię też od razu - nie jestem nowym dyrektorem. Ja sprzedają i tylko to mnie interesuje. Interesuje mnie dobre ceny na energię plus kasa na koncie. Jak narazie to mam zapewnione.

Teraz pytanie czy tobie coś naliczyli dostałeś jakaś karę? Bo piszesz cały czas o karach - w umowie jest jasny zapis za co można dostać kary i żeby ja dostać musi być podstawa i od tak nie można jej naliczyć. Trzeba mieć mocne podstawy i powie ci to każdy adwokat. Jeśli ci naliczyli karę to znaczy musieli mieć mocne podstawy - oszustwo, złamanie zakazu konkurencji. Czyli to ty jesteś oszustem a teraz odgrywasz się myśląc, że to coś zmieni. Jak jesteś taki pewny tego to czemu nie zadzwonisz do Ł.A. i mu nie powiesz tego prosto w oczy.

Twój poziom dyskusji jest żałosny szkoda na to czasu - i jasno jak na dłoni widać, że co chwile zmienisz nicki żeby zrobić tutaj ruch.

2
piter 2016-10-20 22:07
Facet pokaz mi fime sprzedjaca energie która daje prowizje 60% masy marzy pracuje na tym rynku od samego poczatku czyli 2010 i nigdy nie spotkalem prowizji wyzszej jak 30 % moze da sie wynegocjowac jak jestes na swojej firmie ale mysle ze 40% tto max co mozna dostac.
2
abra 2016-10-21 08:43
To slabo negocjujesz albo jestes kiepski albo głupi i dajesz sie dy....ac pracuj sobie oni potrzebują takich jak Ty :D
4
k 2016-10-21 15:27
O Krzychu znów zaczyna. Dałbyś spokój chłopie skup się na robocie na rodzinie bo ta zawiść cię w końcu zje.
2
@nowy 2016-10-24 16:43
Pisze pozytwne opinie bo faktycznie jest tak jak napisalem. To jest moja opinia nie mam tez prowizji od nowych. Dzialam sam. Przed zawarciem umowy czytalem to forum i juz wtedy mialem wrazenie, ze pisze to jedna osoba. Podjalem ryzyko i zawarlem umowe i pisze po jakims czasie jak jest a jest dobrze.

Jezeli faktycznie piszesz prawde to masz umowe, rozliczenia. Jezeli cie oszukano to czemu nie wystapisz przez prawnika do sadu. Jezeli to prawda to sprawa wygrana. Ciagle piszesz to samo pod innymi nickami przejdz do konkretow.
4
KG 2016-10-25 15:04
Daniel a jak ci leci w EDF:)
1
Daniel 2016-10-29 14:31
Krzysiek ciekawy jesteś ??? Zadzwoń do mnie przecierz masz nr tel, albo zadzwoń do mojego kierownika. Zadzwonic możesz rowniez do dyrektora sprzedaży. :-) a najlepiej bedzie jak zapytasz chlopaków oni Ci powiedza wszystko
2
Daniel 2016-10-29 14:43
Krzysiu :-) Ciekawy jesteś??? Zadzwoń do mnie to cI powiem jak mi leci :-)
Przecież masz nr tel.do mnie. Albo zadzwoń do mojego regionalnego, albo jeszcze inaczej, do dyrektora sprzedaży możesz zadzwonić - On ci powie jak mi leci :-)
A, najlepiej będzie jak porozmawiasz z chłopakami, oni powiedzą ci WSZYSTKO :-)


3
Grzegorz P 2016-11-24 10:40
Po dwóch miesiącach mogę jedynie stwierdzić, że jest dobrze rozliczenia na czas. Płatności przed czasem. Zobaczymy jak dalej.
zlakobieta 2016-12-16 12:02
Aż jak czytam te wasze chore komentarze to rzygać mi się chce. Jeżeli Ty jesteś w porządku wobec pracodawcy to i on będzie w porządku wobec Ciebie - proste.
Postek 2017-01-02 18:12
Ludzie jak to możliwe, że jedni są zadowoleni a drudzy uciekają bo tak źle. To kto kłamie? Jak pracownik jest ok. to nie ma bata żeby tego szef nie zauważył. Handlowiec handlowcowi jest nierówny i tu jest problem a nie firma zła.
2
Figus 2017-01-13 17:54
Bardzo zależy mi na pracy w firmie i mam pytanie może ktoś wie czy są nowe rekrutacje? Ile można zarobić?
Grzegorz P 2017-01-14 21:56
Figus zadzwoń na stacjonarny wszystko ci powiedzą. Zarobki w zależności od formy umowy.
prawiepracownik 2017-02-01 16:19
Byłem na rozmowie o pracę w listopadzie 2016, po kilku dnia otrzymałem pozytywną odpowiedz, wyznaczyli termin przyjazdu do Wawy w celu podpisania umowy itd. Tydzień przed planowanym spotkaniem w stolicy dostałem telefon, że do końca roku firma nie może stworzyć etatu i odezwą się w styczniu. Chyba nie muszę dodawać, że w styczniu nikt już się nie odezwał. Podaję tylko fakty, ocenicie sami jak świadczy to o firmie.
Kir 2017-02-01 22:22
Firma jak firma. Niestety handlowcy są chyba na dużej prowizji. Oszukują w oczy. Mówią Ci że nie ma opłaty handlowej a później ona się pojawia w dokumentach. Dobrze że przeczytałem to co miałem podpisać. Nie polecam.
1
Doradcy Energetyczni 2017-02-02 09:48
Szanowny Panie prosimy o kontakt na adres rekrutacje@doradcyenergetyczni.com.pl postaramy się wyjaśnić sprawę.
Doradcy Energetyczni 2017-02-02 09:53
Szanowny Panie prosimy o kontakt z naszym biurem (22 370 29 70) w celu wyjaśnienia sprawy.
Pozorant 2017-02-06 08:43
Czy firma ma aktualnie zapotrzebowanie na doradcę klienta w rejonie zachodniopomorskim? Wiem, że do dobry pracodawca i zależy mi na tej pracy. Jakie zarobki są do osiągnięcia? Jaka atmosfera w firmie?
Rekrutacja Doradcy Energetyczni 2017-02-15 12:30
Dzień dobry, tak poszukujemy Doradców na terenie całej Polski, w województwie zachodniopomorskim również, zapraszam do kontaktu, proszę o przesłanie CV abyśmy mogli porozmawiać o warunkach współpracy. Adres e-mail: rekrutacja@doradcyenergetyczni.com.pl
Piotrek 2017-02-18 09:38
Super, że potrzebują pracownika do sprzedaży bo zależy mi na pracy u nich. Ile mogę dostać kasy na wejście? Czy na rozmowie są jakieś trudne tematy? Czy są jakieś inne bonusy może cos z socjalu? Czy ta robota jest na telefon czy jeżdżenie w teren? Proszę o info
Doradcy Energetyczni 2017-02-19 12:10
Szanowny Panie Piotrze, zapraszamy do przesłania CV (w temacie proszę napisać GOWORK), a na spotkaniu rekrutacyjnym o tych ważnych kwestiach zawsze mówimy. Ogólnie każdy z Nowych Pracowników ma do wyboru swoją indywidualną ścieżkę rozwoju, każda z nich ma inny system wynagrodzeń. Praca polega na pozyskiwaniu nowych Klientów. Sposób dotarcia do Klienta zawsze jest kwestią indywidualną, część osób preferuje telefony. My ze swojej strony udostępniamy bazy danych tak aby jak najefektywniej wykorzystać swój czas. Z wyrazami szacunku, Doradcy Energetyczni rekrutacja@doradcyenergetyczni.com.pl
Dzidek 2017-02-24 13:53
Bardzo fajna firma co widać po aktywności na tym portalu, udzielają odpowiedzi , super
Zadowolony pracownik 2017-02-25 08:57
Super jaka fajna firma.
Joanna 2017-02-28 08:20
@Zadowolony pracownik mógłbyś opowiedzieć więcej o tym co podobało Ci się w pracy w firmie Doradcy Energetyczni?
Joanna 2017-03-01 11:40
Więcej informacji na temat pracy w firmie znajdziecie również w zakładce Kariera. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,963918,0,0,kariera
abraham 2017-03-02 23:46
Za kasę to i mozna głupie pozytywne komenty kupić
2
Joanna 2017-03-06 09:34
@abraham a Ty pracujesz w firmie Doradcy Energetyczni? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy i procesu rekrutacji w firmie.
Postek 2017-05-16 19:38
Szukam dobrej pracy i słyszałem sporo dobrych komentarzy. Mówiono aby nie brać na poważnie opinii z forum i racja.
Zostaw swoją opinię o Doradcy Energetyczni - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Doradcy Energetyczni