brak logo

Educarium Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Educarium Sp. z o.o.

ona-anonim 2011-09-25 04:50:20
Nie jest aż tak źle, ale fakt jak tylko znajdę lepszą pracę nie będę się zastanawiać ani chwili. [usunięte przez moderatora]
1
otoja 2011-09-25 11:32:00
Czytając te wpisy kiwam głową. Rację mają wszyscy, za wyjątkiem oczywiście tego pierwszego wpisu który pewnie dodał ( usunięte przez administratora ) - szczególnie od niedawna. [usunięte przez moderatora] Oczekuje że każdy z siebie wyjdzie aby tylko educarium było zadowolone. Tam się nie liczy czas człowieka po pracy, masz siedzieć i robić bo inaczej - ZWOLNIENIE gotowe!! odradzam tą firmę. [usunięte przez moderatora]
UWAGA 2011-09-25 13:27:13
Dużo mówią w Bydgoszczy koledzy. Cytat: "Gorzej niż w Biedronce" Tyle co mogę napisać, ja tam nie pracowałem na szczęście.
maksiu 2011-09-27 02:44:41
proszę proszę.... chyba educarium nie jest lubianym pracodawcą. Atmosfera musi być tam nie do zniesienia!
wyjątkowa osoba 2011-10-25 04:42:13
z czytanych opinii wynika że każdy pracodawca, który zajmuje się sprzedażą produktów edukacyjnych to najgorszy pracodawca, Każda z tych firm, której opinie sa tu ( usunięte przez administratora ) Jestem w ogromnym szoku. Pracodawcy nie zdają sobie sprawy lub nie chcą sobie zdawać sprawy z tego że ludzie mają swoje życie po 16 tej. Ok można popracować w domu chwilę, ale nie kurde codziennie po kilka godzin. ( usunięte przez administratora ) Pozdrawiam wszystkich !
Zenuś 2011-10-28 13:50:43
Z waszych wpisów można wywnioskować, że nie macie wielkiego doświadczenia na rynku pracy, Spróbujcie spojrzeć na to z drugiej strony. Macie pracę, w miarę uczciwe zarobki płacone w terminie to już jest bardzo dużo. Nie można tylko żądać i narzekać należy identyfikować się z firmą. to wy pracownicy ją tworzycie i to od was zależy czy będzie wam tam dobrze czy nie.
1
łysy 2011-10-28 14:09:15
Moi kochani mam wrażenie, że połowa z Was która się tu wpisała to ludzie, którzy kiedyś tam pracowali i zostali zwolnieni. Zal wam tyłki ściska,że (podejrzewam jako najsłabsze ogniwa w tej firmie) wypadliście z obiegu. Z tego co mi wiadomo (a współpracuję z tą firmą od pierwszych dni jej istnienia) jest to jedna z niewielu firm w Bydzi, która potrafi zadbać nie tylko o swoje interesy ale również o interesy załogi. Pewnie jesteście niewiele warci i wam podziękowano. Ja na ich miejscu zrobiłbym dokładnie tak samo.Pewne rzeczy trzeba gasić w zalążku zanim się rozpleni bo na pasożytów nie ma szczepionki.
anonim 2011-11-24 11:50:18
Ja Wam powiem tylko jedno, rzadko można spotkać na naszym rynku taką porządną firmę: a osoby, które tu wpisują te negatywne komentarze to powinni się wstydzić swojej głupoty. Zostali zwolnieni i teraz się mszczą (prawdziwa dziecinada). Ja na miejscu pracodawcy też nie trzymałabym takich pracowników. Do pracy przychodzi się, żeby pracować a nie siedzieć w internecie, albo załatwiać sprawy prywatne przez ok.3/4 dnia.A to co piszecie to prawdziwe bzdury i świadczy tylko o Waszej głupocie, spójrzcie wreszcie na siebie , bo to z Wami jest coś nie tak, a nie z firmą.!
otoja 2011-11-27 10:48:09
No wiadomo że ci co pracują to słodzą żeby łapać względy szefostwa. Bo jak zaczną narzekać to zostaną wezwani do pokoiku i postawieni do pionu. Co do załatwiania swoich spraw.... no jak je załatwiać po pracy jak się przychodzi przed 8 i się siedzi do 18 żeby szefostwo było happy.... w weekendy nie wszystko da się zrobić!!! ( usunięte przez administratora )
Jan 2011-11-27 11:16:13
Nie słodzić tak! Bo to wiele nie da! Ogólnie zasady nie ma, jest kolejna nowa lista zwolnień i są też te osoby co słodzą. Powodzenia życzę !
b hgz 2011-11-30 10:59:30
To ,że piszecie, że musieliście zostawać po godzinach, to wcale nie świadczy źle o firmie tylko o Was. To znaczy, że jesteście niudacznikami, którzy nie potrafili wyrabiać się ze swoja pracą w ośmiu godzinach. Ale jak można było zdążyć skoro na pracę przeznaczaliście ok.3 godzin Waszego pobytu w ciągu dnia? Ciekawe skąd macie takie nieprawdziwe informacje dotyczące listy do zwolnień? Są to informacje wyssane z palca(nie wiem czy zdajecie sobie sprawę co grozi za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji?)Ja na miejscu zarządu wyciągnąłbym odpowiednie konsekwencje. Ustalenie kto to pisał wbrew pozorom w dzisiejszych czasach wcale nie jest trudne. Nawet jeśli piszą to tchórze pod pseudoanonimami:)!!
Zenuś 2011-11-30 21:20:04
W poprzednim wpisie jest wiele racji, to Wy jako pracownicy organizujecie sobie stanowisko pracy i planujecie działania na dzień bieżący, jak i pozostałe dni. Jeżeli ktoś jest dobrze zorganizowany i przez swoje bałaganiarstwo lub zaniedbania nie musi kilka razy wykonywać tych samych czynności to finalnie okaże się, że mu się w pracy nudzi i nie ma co robić. Rozwiązanie: róbmy za pierwszym razem wszystko tak, żeby następna osoba po nas nie musiała wszystkiego zaczynać od nowa.
A 2011-12-01 13:06:31
Szczera prawda, jeśli chodzi o zwolenników educarium na tym forum. Ja od lat tam pracuje. Musze powiedzieć, że odkąd zarząd zrobił porządek z ( usunięte przez administratora ) w końcu zwolnił kogo trzeba czyli paczke kolesi - to atmosfera w fimie jest przednia. Ludzie pomagają sobie, jak trzeba zostają po godzinach, kazdy stara sie jak może i wcale nie dlatego bo jest presja jak piszą zawistni. Szefowa jest bardzo tolerancyjna na nasze prywatn potrzeby. Można dostać urlop zawsze gdy trzeba, można wyskoczyć w ciągu dnia. Nigdy nie robi problemu. Niektóre dziewczyny czasem w czasie pracy przyprowadzają dzieci do firmy, i tez nie ma z tym problemu. Opinie negatywne są wypisywane z pewnością przez znanych mi ludzi, ( usunięte przez administratora ) ( usunięte przez administratora )
BCD 2011-12-01 13:41:18
Szczera prawda! W tej firmie mało kto jest szczery… od lat. A jeśli jesteś pracownikiem od lat to znaczy że z kolesiami tez byłeś! Tam co druga osoba była przeciwna metodom pracy i faworyzowaniu pracowników, którzy donosili. Atmosfera wtedy kiedy CI KOLESIE pracowali była Re-we-la-cyj-na .Co do prywatnych spraw to się nie wypowiadaj bo to nie Twój biznes, jak sam zaznaczyłeś to rodzina…na dobre ( usunięte przez administratora ) Co do ustawienia się to jest to obustronne, bo dzięki ciężkiej pracy kolesi mają to co mają i teraz muszą harować żeby takie wyniki osiągnąć. Życzę powodzenia i otaczania się dalej tak „wspaniałą gromadką nowych zaufanych pracowników”!!
anonim 2011-12-03 17:30:00
Zajrzalem tutaj bo ostatnio w kuchni przy kawie ktos mowił że jakieś ( usunięte przez administratora ) oszczerstwa o edu tu chodzą na Goworku. No, masakra jakaś!!! Co też ( usunięte przez administratora ) potrafia wypisac! Atmosfera u nas w firmie jest naprawde bardzo dobra i nie znam nikogo kto z własnej woli chcialby się zwolnić. Niby czemu? Płace wyższe niż średnia w Bydzi, cała pensja i wszystkie premie na legalu - nic pod stołem i wszystko z ZUSEM jak Bozia każe, atmosfera w zespole super, szefoswo bardzo normalne (czasem prezesi mogą mieć zły dzień jak każdy, ale ci co pisze negatywy to chyba nie wiedzą jaki jest w polsce średni standard szefa. W edu jest miodzio pod tym względem - pełen luksus!). Wiadomo, że są bardziej lub mniej pracowite miesiace. Ale kazdy z Nas to rozumie, bo identyfykujemy sie z Firmą. Ale naciągane teksty o pampersach, obozach pracy i braku czasu na jedzenie są bzdurą. Każdy dzial ma swoją kuchnię z lodówką i mikrofalę. Ciekawe po co Firma by to fundowa
1
ABC 2012-01-03 15:20:50
Widzę, że ktoś w końcu zrobił porządek. Tacy ludzie nie powinni w ogóle się wypowiadać. Zero kultury. Aż strach być Waszym klientem!!
nonie 2012-04-20 18:19:46
Chyba zapomniałeś człowieku, że dostałeś normalną pensję bez obowiązku świadczenia pracy jak się leniłeś to z jakiej paki odszkodowanie??
nonie 2012-04-20 18:24:24
Zgadzam sie nie wymagajmy by szefostwo było usmiechnięte! Ale kiedy dziewczyny nie mają opiekui nad dzieckiem mogą zabrac je do pracy!! Znacie firmę, która na to pozwoli??
ABC 2012-05-12 18:08:07
Ale o co ci chodzi człowieku? Czego chcesz więcej?
anonim 2012-07-19 22:58:33
Atmosfera w firmie jest bardzo dobra. Nie jest to moja pierwsza praca więc potrafie to docenić. Szczególnie szefostwo jest bardzo w porządalu. Dziwię się negatywom, chyba ze złośliwości. To chyba ci wylani tu tak negatywy wypisują?
1
jorguś 2015-01-25 03:38:30
educarium stworzone zostało aby promować otwarte formy nauczania, aby zachęcać do wczesnej i mądrej edukacji dzieci. Edukacji poprzez konkretne doświadczenie, nauki ’ręką, głową i sercem’ . Także jeżeli są osoby które odnajdują się w takim a nie innym spojrzeniu na świat to tutaj mają szanse się spełnić
jaga 2015-03-30 04:31:54
Hmm, no bo ja to czytam, że educarium zajmuje się dystrybucją pomocy dydaktyczne dla szkół, przedszkoli i rodziców. Stronę mają całkiem spoko, ale coś za co ich podziwiam i dla mnie to olbrrzymi plus to to że prócz zajmowania się sprzedażą to pokazują na stronie jak kreatywnie pracować z dziećmi, np. obecnie jest kurs na zrobienie "Kartka świąteczna - wielkanocne zajączki-pacynki paluszkowew norkach". Świetny pomysł!
albatros 2016-03-02 11:20:37
Tylko trzeba uważać na kierowników
osa 2016-03-14 16:40:41
To prawda trzeba uważać na kierowników
Sissi 2016-05-24 11:10:45
Zgadzam się z opinią nt. kierowników, trzeba na nich uważać, najbardziej na tych, dla których educarium, to pierwsza praca. Hipokryzja i zakłamanie, to ich wyróżnia na tle innych, nie wiedza i doświadczenie. Lizusostwem i donosicielstwem osiągnęli pewien status, publicznie głosząc pochlebne opinie o pracodawcy, a co innego myśleli ... tak się w educarium robi karierę.
Iris 2016-07-27 18:49:55
Dobrze to nie swiadczy o tej firmie jednak, bo sie tylko tobie "wydaje".
marek 2016-08-04 22:08:28
wiadomo,ze kierownicy to nasi przelozeni wiec nikt zbytnio sie z nimi nie spoufala to wiadomo,ze w kazdej firmie tak jest, a dlaczego tak narzekacie na swojego? stycznosc z nim macie codziennie?
Zostaw swoją opinię o Educarium Sp. z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Educarium Sp. z o.o.