brak logo

Ewmaj Sp. j.

Chynów

Opinie o Ewmaj Sp. j.

obserwator 2015-02-03 07:12
A co tu nie rozumieć?Czytając twój poprzedni post,odnoszę wrażenie,że teraz pracuje ci się lepiej niż kiedyś,a ona po prostu się przejęzyczyła i napisała lepiej zamiast gorzej.I przestań krzyczeć Capslock ci się zablokował?
1
HELA 2015-02-03 17:06
PRAWDA BOLI.
1
obserwator 2015-02-04 20:09
Czytanie ze zrozumieniem,co poniektórych również.
1
zniesmaczony 2015-02-12 11:44
Witam czytam te wszystkie wypowiedzi i nie dobrze mi się robi.
Nagminnie łamane przepisy Kodeksu Pracy począwszy od grafiku który ustala pani M...Grafik nie zgodny z tym co podpisujemy!
Druga sprawa która mnie bulwersuje to przydzielanie urlopów które narzucane są przez tą panią a w Kodeksie Pracy jak wół napisane , że urlopów udziela się na wniosek pracownika!
Kodeks Pracy art. 162 mówi iż każdy ma prawo do jednorazowego urlopu 14 dni bez żadnej przerwy po czym pani M.. przysłała listę na której sugeruje wręcz narzuca urlop od czwartku do niedzieli w czym jeszcze znajdzie się kilka dni wolnych!
Nie dajmy się zwieść pozorom i nie udawajmy,że jest wszystko OK bo tak nie jest!
6
rysio 2015-02-28 11:44
Szefostwo myśli że p. B-ska jest w firmie potrzebna a ona nic nie robi tylko wykazuje się kłamstwami oraz wystawia fałszywe opinie o pracowniku i nic z tym nie można zrobić .Coś trzeba pisać lub kłamać żeby ktoś kogoś nie zwolnił . Organizacja pracy naprawdę godna pożałowania ,co niektóre osoby to chyba nie widzą kogo przyjmują do pracy ich świadectw pracy itd żałosne i śmiechu warte , nadaje się to do redakcji zgłosić i opisać całą Historię a jest o czym pisać :-{
7
były pracownik 2015-03-11 10:47
Zgadzam się w zupełności.Zresztą w tej firmie jest tak,że jeśli trzymasz z kierownictwem i nadajesz na inne dziewczyny to masz fory i masz prace pewną,mozesz nic nie robić,a i tak masz dobrze,a jeśli nie popierasz zdania kierownictwa(które często są kretyńskie i krzywdzące dla kogoś)to możesz zarobić się po łokcie to i tak ci powiedzą,że nie nadajesz się i prędzej czy póżniej znajdą sposób,żeby się ciebie pozbyć,bo jesteś niewygodny.Ale widocznie tej firmie nie są potrzebni dobrzy pracownicy tylko kapusie i dlatego opinie o sa coraz gorsze.
3
emi 2015-03-19 22:00
A co tam słychać w Tarczynie?
george 2015-04-27 15:35
A co tam słychać w Magnuszewie ?
2
były pracownik 2015-05-14 16:45
Ha! Widzę,że ciągle szukają taniej siły roboczej,czyżby nie było chętnych do pracy w tak dobrej firmie?Ciągle te same sklepy szukają,może to kierownicy odstraszają!Może by ktoś się bliżej temu przyjrzał czemu ludzie nie chcą pracować w niektórych sklepach.
5
obcy 2015-05-21 15:29
Tam się dzieje niezły cyrk
1
byly pracownik 2015-07-01 11:43
Absolutnie nie i niestety nic nie zmienia sie na lepsze,niedawno pracowalam w tej firmie,zaluje do dzis tej decyzji i straconego czasu.Jestem w kontakcie z dziewczynami,ktore tam pracuja i dobrze wiem,ze dzieje sie zle.Ciagle brakuje pracownikow,bo ludzie uciekaja po kilku tygodniach,kiedy poznaja prawde jak jest w tej super firmie.Jesli nie masz na chleb-ryzykuj,ale dobra rada-szukaj gdzie indziej,nie pchaj sie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
ja 2015-08-03 16:59
A skąd wiesz ?
Biedny 2015-08-18 16:00
Do nich tzn gdzie dokładnie jaka miejscowość?
abc 2015-09-18 15:28
Czy słynna Pani M to niejaka Marzenka z Zalesia? :)
2
szczera 2015-09-29 21:42
Nie wiem kto wystawia te pozytywne opinie ale musi być to ktoś to nie pracował na sklepie, bo na niektórych sklepach trzeba pracować nie tylko jako kasjer ale też jako magazynier. Osobiście pracuję na jednym z takich sklepów i takie ciężary jakie musimy dźwigać mogłyby sprawić problem niejednemu mężczyźnie. Poza tym niektóre kierowniczki uważają się za właścicielki sklepu i tylko rozstawiają inne pracownice po kątach i wymyślają coraz to nowe zadanie przy czym same przesiedzą prawie całą zmianę w biurze czytając gazetę i objadając się, a jak któraś powie jej prawdę prosto w oczy to od razu ma rozmowę z kierowniczką regionalną. Więc wydaje mi się, że jednym z największych problemów są kierowniczki niektórych sklepów, które wprowadzają taką nerwową atmosferę. Oprócz tego jest jeszcze mnóstwo rzeczy do zarzucenia w tej firmie ale to już sprawa dla Inspekcji Pracy. Gdyby nie to że naprawdę potrzebuję tej pracy to już dawno złożyłabym wypowiedzenie.
9
12345 2015-10-29 21:08
zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami. pracowałam tam 3 lata wiec trochę na ten temat wiem. zarobki sa minimalne jak na zakres obowiazkow i wykonywana prace. grafik jest układany karygodnie na 4 magazynierow na sklepie 3 ma wolne wiec koleżanki musza odwalac robote i za siebie i za magazyniera! w weekendy gdzie jest najwięcej ludzi brakuje obsady w tym czasie gdy pracowałam spotkakam się z sytuacja gdzie trzeba było pomoc i dziewczyna z miesa i na kasach (bo przecież musza isc na przerwę i wyjść do toalety) i jeszcze w miedzy czasie ogarnąć sklep! jest to niedopuszczalne i karygodne! kienci tez nie wszyscy sa tacy wspaniali! przez niektórych az się plakac chce bo przecież klient nasz pan-a kierownik nie pomoze nie wesprze tylko przyznaje bledna racje klientowi! urlop dostaje się kiedy regionalnej się zechce nie ważne ze masz wykupione wczasy nie ważne ze masz dzieci i sa wakacje! dostajesz pare dni urlopu gdzie należy ci się 14 dni i jeszcze z laska ze w ogole o urlop prosisz! najlepiej żeby isc na urlop jesienią albo zima z tym ze nie każdego stać na wakacje w cieplych krajach! wynagrodzenie nie jest adekwatne do zakresu obowiazkow i wykonywanej pracy! praca bardzo ciezka a finansowo masakra (najnizsza krajowa) co do kierownictwa to tez jakas porazka! sa panie kierowniczki które w zaleznosci od nastroju i humory traktują pracowników! gdy pojdziesz z tym do regionalnej to albo cie wysmieje albo KAŻE wracac do pracy! podsumowując nie polecam tej firmy jako pracodawcy! przez te 3 lata przez które tam pracowałam nabawiłam się tylko nerwicy i odciskow! na szczęście od roku mam fajna prace wszyscy sa traktowani fair z wyższymi zarobkami niż dostawałam w tej firmie (a to tez praca w sklepie) wiec czasami warto spedzic trochę więcej czasu na poszukiwaniach pracy niż brac pierwsza lepsza a potem długo dochodzić do siebie!
jedynym plusem w tej firmie byli koledzy i koleżanki w linii prostej stanowiskiem nic poza tym!
5
KORA 2015-12-07 20:32
1234 masz absolutną racje czasami wiecej jest kierownikow w biurze niz pracownikow na sklepie!
5
12345 2015-12-15 13:59
tomcio o jakim Ty socjalu mówisz??!!!!! nie ma żadnego socjalu!!!!!!
firma finansuje Ci tylko i wyłącznie niezły zap********* i to wszystko w temacie!
3
doddd 2016-03-13 10:11
Po pierwsze, gdzie bym nie pracowała jest to samo. Zmieniłam już sporo miejsc pracy i wszędzie to samo. Traktują jak śmiecia? tak. Bo się im na to pozwala. Ja np. zawsze mówię co myślę. Nigdy nie liżę nikomu niczego ...nie chcodzę donosić. Mówię każdemu to co mam do powiedzenia. I właśnie stałam się niewygodna. Bo nie podoba mi się oskarżanie mnie o kradzież bez wyraźnego dowodu winy (nie mają czasu, żeby sprawdzić coś ważniejszego na kamerach niż to, kto i kiedy wychodzi na papierosa), narzucanie obowiązków pod groźbą kar finansowych lub upomnień i nagan, nie podoba mi się, że jak ktoś codziennie nosi kawę i przywozi z domu ciepłe obiadki dla kierownictwa do biura, to dostaje premie do pensji i nawet jak się obija a jest facetem to nieistotne grunt że pani kierownik usłyszy, że ładnie dziś wygląda. W tych samych fartuchach, w których pracujemy na sklepie ( a są z naprawdę tragicznego materiału i nie da się ich doprać) musimy sprzątać zaplecze pod groźbą kary ( w tym toaletę, a potem idziemy kroić ciasto na jedynkę albo podawać mięso klientowi). Dziewczyny chore z gorączką, kaszlem i glutem po pas przychodzą do pracy i rozsiewają zarazki, bo boją się usłyszeć to, co ja usłyszałam "jak długo zamierza pani odpoczywać na nasz koszt?" albo " za przedłużające się zwolnienia czeka zwolnienie z pracy" ( tu mowa o 3 dniach zwolnienia lekarskiego a nie 3 miesiącach jak w kodeksie). Pomówienia, pogróżki, odpowiedzialność finansowa w pełni za straty sklepu i manka w kasie, gdzie nadwyżki przytula właściciel bo po co to wyciagać i odkładać na właśnie ewentualne manka w kasie ... cyrk na kółkach i to nie byle jaki. Porządnego kierownika, który stawał murem za swoimi pracownikami wywalili pod pretekstem że nie da się z nim współpracować. Co to w ogóle za powód zwolnienia? Są obrzydliwi, dać im tylko bat do poganiania pracowników i oczywiście możliwość pełnej kotroli ( w tym rewizji osobistej, oraz na wszelki wypadek także rewizji mieszkaia i samochodu). No cóż...jak to mówią najłatwiej się ocenia innych swoją miarą... więc jak kierownik zarzuca Ci kradzież sam pewnie najwięcej wynosi. Trafiłam już na dwóch takich kierowników którzy przyjeżdżali godzinę przed pierwszą dostawą...a wina spadała oczywiście na pracowników. Nikomu nie polecam tam pracować.
5
doddd 2016-03-15 18:27
Dariusz, jakbyś się upomniał o podwyżkę, to by Cię wyzwali od wieśniaków, jak dziewczyny z jednego ze sklepów, gdy napisały podanie. Tu nie ma możliwości rozwoju, awansu ani nic...no chyba że jesteś profesjonalnym lizodupem, którego nic nie obchodzi i który nic nie słyszy, nie widzi, nie mówi...takim idiotą na posyłki. Marionetką pod ich dyktando. Nic więcej...wtedy może jakoś przetrwasz. Ale tylko miej swoje zdanie, miej swoją godność, znaj swoją wartość, to Cię zgnębią i wylądujesz na psychotropach. Jaki ma humorek pani kierownik, tak ekipa musi się dostosować. A jak przyjedzie pani regionalna i kierowniczki sklepu po jej wyjściu chodzą i przewalają oczami, ciężko wzdychając, jak to ona ich psychicznie wymęczyła, jak one mają dość (po godzinie lub dwóch wizytacji), to się świat wali,a my z nimi męczymy się po 6 i więcej dni ciurkiem, po 8h i nie ma w ogóle problemu, wymyślamy, symulujemy i przesadzamy.
4
PewnaPani 2016-05-08 19:58
Po 2latach pracy w tej firmie-kręgosłup do wymiany
klientka sklepu 2016-05-23 21:58
byłam niedawno świadkiem jak w jednym ze sklepów pan magazynier był pod wpływem %%%% a pani kierowniczka żartowała sobie w najlepsze z tym panem przy nabiale najwidoczniej nie zwracając uwagi na to iż zionie alkoholem na 2 metry. ja jako klient tego sklepu nie odebrałam tego najlepiej. pracodawca powinien się tym zainteresować bo to tylko psuje ich renomę która i tak została tu solidne nadszarpana.
ciekawa 2016-06-01 13:04
Klientka sklepu- czy to może przypadkiem było w Zalesiu? Tam podobno cuda wianki się dzieją...
2
Ja... 2016-06-29 09:25
Warunki są tam dobre-Spoko. Nawet lepiej rodzinna atmosfera panuje w sklepie w SJ. Kasjerka zamiast wykładać towar na półki to szykuje kierowniczce paróweczki na ciepło...dobre? Wkurzające jest to ,że kier dają przyzwolenie na takie zachowanie co nie których pracowników. Jeden przychodzi i sumiennie wykonuje swoje obowiązki a drugi ma w ptaku wszystko i aby 8godz odpier...i do domu. A że sklep powoli przekształca się w domowe przedszkole to już inna bajka.
2
buuu 2016-07-03 20:50
4tyś zł? Tak można zarobić ale przez 3 msce heheh
3
S2alony 2016-07-28 18:39
Pracowalem w tej firmie.Nie polecam wyzysk ludzi siega granic to nie praca po prostu brak slow grosze placa a wymagaja od nas nie wiadomo ile i sporo. omijajcie ta firme szerokim lukiem.
3
Anonim 2016-09-14 19:20
Wadi ma racje pracownik jest jak śmiec ganiają pomiatają tb ile moge i to za grosze pracowalem 3 miechy i dobrze ze umowy nie przedłuzylem bo bym sie wykonczyl.A co robiono na magazynie tragedia.Mieso myte i wystawiane do sprzedazy.A kierowniczki młode siksy co same zle robily ale i tak potem magazynier byl winny.Omijajcie to szerokim łukiem.
6
Anonim 2016-10-06 20:51
Są ulubione osoby kierowniczek w jednym ze sklepów

3
Trzeba coś z tymi lizusami zrobić i donosicielam 2016-10-11 13:37
Anonim
5
S2alony 2016-10-15 09:25
tak mialem napisane na umowie cytuje: Pracownik fizyczny magazynier a nie kasjer biurokrata bo nawet lekce szefowym nie chcialo sie pieczatki podbic same robily balagan bo nawet glupich butelek od piwa nie chcialo posegregowac jak mi sie zmiana konczyla tylko wystawic potem przyjezdzali dostawcy ty lecisz wydawac skrzynki a tu binog pomieszane grupy szedles do kierowniczek mowic ze nie masz wydac butelek to jebki po do czego tu jestes wiec wiem jak bygo
7
roman 2016-10-15 09:30
Oni oddzielnie zatrudniali @S2alony na stanowisko sprzedawcy i magazyniera pamiętam nawet ogłoszenia więc każdy powinien wykonywać swoje obowiązki czyli to co ma na umowie
1
Anonim 2016-12-08 22:31
A jak tam się spisuje pani Beatka Połeć kierowniczka marketu w Magnuszewie? Miałam okazję z nią pracować.
13
Były pracownik z biura 2017-01-27 11:57
Witam, pracowałem w tej firmie przez rok jako kierownik i co tam się dzieje to czasy średniowiecza. Mięso jest mrożone jeżeli zostaje z weekendu, odmrażane na następny by się sprzedało. To samo dzieje się z wędlinami. Po magazynie latają szczury, syf i brud bo nie ma komu tam pracować, liczy się tylko zysk, który notabene jest olbrzymi z tego sklepu. Standard zarządzania sklepami przez niby kierownika regionalnego ( wielką kobietę o imieniu na M, na widok której w nocy a nawet w dzień można się przerazić) jest z czasów PRL-u. Najgorsze wspomnienia z mojego życia praca w tym sklepie, szkolenia - żadne. Dla własnego zdrowia nie polecam pracować ani również robić zakupów.
1
Pp 2017-02-07 17:12
Tym co się dzieje w tej firmie powinna zajac Inspekcja Pracy. Pracownicy nie mają żadnych praw. Kobiety dźwignią ponad normę, trzeba chodzić na przymusowe nadgodziny, pracownicy notorycznie nie wykorzystują urlopów. Kasjerce nie wolno miec że soba wody do picia. Prosby grafitowe nie są brane pod uwage. Jezeli ktoś chce zacząć pracę w tej firmie z pod ciemnej gwiazdy to ostrzegam , mozna zapomnieć o życiu prywatnym.
Nie będę wspominac o zasadach bhp. Panie w tych samych fartuchach kroja ciasto, wykladaja pieczywo, myją podłogę i kible . Apetycznie prawda? Bród, smrod i ubostwo.
1
Pp 2017-02-07 17:13
Tym co się dzieje w tej firmie powinna zajac Inspekcja Pracy. Pracownicy nie mają żadnych praw. Kobiety dźwignią ponad normę, trzeba chodzić na przymusowe nadgodziny, pracownicy notorycznie nie wykorzystują urlopów. Kasjerce nie wolno miec że soba wody do picia. Prosby grafitowe nie są brane pod uwage. Jezeli ktoś chce zacząć pracę w tej firmie z pod ciemnej gwiazdy to ostrzegam , mozna zapomnieć o życiu prywatnym.
Nie będę wspominac o zasadach bhp. Panie w tych samych fartuchach kroja ciasto, wykladaja pieczywo, myją podłogę i kible . Apetycznie prawda? Bród, smrod i ubostwo.
2
Asssssssssss 2017-02-16 20:11
pracowałam jako asystent czyli tzw.kadra zarządzająca, urlop 2-tyg się nie należy bo nie ma zastępstwa w biurze, umieć trzeba wszystko - kasa, kiełbasa, biuro +informatyk, palacz, hydraulik i co jeszcze wg widzimisię szefa AJ, płaca gorsza niż kasjer i magazynier -oni mają premie zdrowotną i czasami kwartalną oraz urlop 2-tyg ,
psychika siada po kilku miesiącach, praca dla masochistów lub desperatów
mobbing ze strony kier. reg MB i MW wszystko trzeba robić wg ich zdania, często jedna przeczy drugiej,
wyręczać ich w planowaniu urlopów, załatwianiu formalności w urzędach i rozwiązywaniu problemów personalnych
szefostwo nie ma pojęcia jak wygląda praca w ich sklepach, nie znają problemów bo regionalne przekazują im to co oni chcą widzieć i wiedzieć a liczy się tylko dochód sklepu
7
Była pracownica 2017-02-16 20:17
A ja tęsknie za tą pracą :(
1
onra 2017-02-23 09:34
Ja powiem jedno. Lepiej pracować w niemieckim Kauflandzie albo portugalskiej Biedronce niż w polskim EWMAJ-u. Tam chociaż szanują prawa pracownika. Wiadomo nigdzie nie jest różowo ale chociaż są normalne urlopy, jest fundusz socjalny, imprezy pracownicze, grafik zgodny z przepisami pracy.
3
Mdu. 2017-02-24 16:51
Umowa się kończy i koniec. Jak sama nazwa wskazuje na czas określony. Ktoś robi u Ciebie np. maluje kończy wypłacasz umówioną kasę i dziekuje. Jeśli dobrze zrobił robotę. Jak źle to pewnie mu nie zapłacisz. U nas w pracy jeszcze nie było nikogo kto by nie dostał zarobionej kwoty. Poprostu skończyła się umowa. Zatrudnij sam swoją żonę i kilka jej koleżanek? Powodzenia. Będziesz mógł cały czas mówić że fajnie pracują dawać podwyżki premie itp. Będzie zaje....ście. Firmę można założyć w 2-3 dni.
1
Mdu. 2017-02-24 16:56
Pracuje tu i polecam tą firmę. Komu nie pasuję to proszę zrezygnować mam kilku znajomych którzy czekają aż się coś zwolni. Pozdrawiam więcej optymizmu idzie wiosna.
1
Mdu. 2017-02-24 17:02
Pracuje tu i polecam tą firmę. Idź do szwabów lub hiszpanów. Kiedyś to nazywali volksdeutsch lub kolaborant.
1
Kot 2017-02-24 17:04
To się wyrzygaj.
1
Joola 2017-02-28 14:42
Witam. Chcę zdementować negatywne opinie na temat firmy. Osobiście tu pracuję i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest pozytywna. Wszyscy są dla siebie mili i pomocni. Jeśli jest się człowiekiem uczciwym i słownym można się zamieniać z koleżankami (działa tylko w obie strony).
Nie wyobrażam sobie pracować gdzie indziej, nawet nie mam takiego zamiaru.
Pozdrawiam: Zawsze uśmiechnięta Jolanta z kasy numer jeden.
1
Kot 2017-02-28 15:46
Impreza w biedrze super masz może jakiś filmik?
1
Kot 2017-02-28 16:02
Jesteś z Biedronki? Wklejasz gotowe teksty? Chyba dwa razy to by ci się nie chciało pisać? Zdrajca narodu polskiego?
Paulina G. 2017-02-28 16:04
Jestem zadowolona z pracy. Dość już tych kłamstw.
2
pgf 2017-03-06 17:01
I gdzie ci twoi znajomi? Bo ogłoszenia wiszą a chętnych nie ma - co najwyżej Ukraińcy - tak już wszyscy Ewmaj znają
1
Klijent 2017-05-24 22:41
Klijent Jestem stałym klijentem ,robiącym zakupy jednym z tych sklepów jakim jest w Głowaczowie.Obsługa jest nie miła powinno coś się zrobić z tym,sklep potrzebuje nowej kadry niektóre panie traktują ten sklep jak własność są opryskliwe i nie miłe tak jak na kasie jak i na stoisku mięsnym wciskaja nie świeżą wedlinę bo ona musi sprzedać.Jako klijent mam rację za takie pieniądze ochłapów nie będę kupywał należy zglosić to do sanepidu mięso też w nie lepszym stanie tłuste obeschnięte i drogo
Stały klient 2017-06-04 19:34
Ja też jestem stałym klientem sklepu w Głowaczowie i nigdy nie zdarzyło się abym był niemiło obsłużony zarówno na dziale mięsnym jak i na kasie.Panie są miłe i bardzo pomocne.Kadra kierownicza jak zajdzie taka potrzeba bardzo ciężko pracuje.Mięsa dostarczane są codziennie ,tak samo jak warzywa, więc dziwi mnie opinia, że mięso jest stare i obeschnięte Jestem dobrym obserwatorem,dziwi mnie zatem niepochlebna opinia jaką wystawił jakiś pseudo''KLIJENT''Pozdrawiam cały personel sklepu i życzę dalszej owocnej pracy.
Karolina 2017-08-07 10:25
Dużo osób wypowiada się na temat Ewmaj Sp. j. z perspektywy klienta. A jakim firma jest pracodawcą? Chętnie dowiemy się więcej od obecnych pracowników firmy. Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia? Jakie są mocne strony tego pracodawcy? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób szukających opinii na temat firmy na forum.
Zostaw swoją opinię o Ewmaj Sp. j. - Chynów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ewmaj Sp. j.