brak logo

Borg Automotive Sp. z o.o.

Zduńska Wola

Opinie o Borg Automotive Sp. z o.o.

Parę dni 2017-04-30 12:00
Hehe nie polecam kołchoz i tyle pracuje ponad 10 lat i cały czas jestem ruchany w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 10 lat i 2850 brutto :) hehe i na premie się nie załapałem brakło kilku dni ;)
6
Zygmunt 2017-04-30 13:22
10 lat i 2850 brutto xD Sorry ale albo jesteś upośledzony albo nie wiem. Jak dobrze poszukasz to od ręki dostaniesz na stanowisku magazyniera 2800 netto tylko pytanie czy faktycznie masz jakieś umiejętności czy przez te 10 lat zrobiłeś kurs na widlaka i myślisz, ze za samo jezdzenie dostaniesz srednia krajowa na reke :D

Boże jak czytam te opinie to nie wierze, ze ludzie sa na tyle glupi zeby przez tyle lat za taka stawke pracowac. Co was tam trzyma? W ABB w Aleksandrowie dostaniecie na start więcej niż tutaj po 10 latach :D
2
Zygmunt 2017-04-30 13:31
I jeszcze jedno. To w koncu pracujesz ponad 10 lat czy kilka dni ci zabraklo?
2
Parę dni 2017-04-30 13:59
Idzie mi 11 rok a oni sobie wymyślili że do 2016 grudnia hehe a ja z stycznia 2017
Tosiek 2017-05-01 21:45
Pojechali po bandzie po chamsku to komu w końcu wypłacali premie znajoma mówiła ze jednemu co odszedł w styczniu tez dali?Prawda to?
Pracownik 2017-05-01 23:18
Wszystko idzie ku końcowi.Nie ma u pracownikow juz zaangażowania i nie ma sensu ta praca.Wszyscy sa przybici i dalej biedni.
Forever 2017-05-01 23:29
To prawda ta sytuacja podzieliła ludzi jak również chęć angażowania się w pracę. Przykre to trochę. Dobrze że docenili starych pracowników ale to garstka ok. 140 osób a zostało niezadowolonych 1000 osób w tym ja i na pewno już nie będę poważnie podchodził do tej roboty. Plan?? norma?? zapomnijcie tak jak firma zapomniała o mnie. Powodzenia wszystkim
2
Znajoma 2017-05-02 06:34
Opinia krąży, że Soren wypłacił tym co dla Niego pracowali pełne 10 i więcej lat,natomiast temu co braklo kilku lub kilkunastu dni zaczął pracować dla Valeo wiec juz nie był jego pracownikiem np przez 7 dni i przez to nie dostal premii , ciężko zaakceptować tego typu sytuacje ,ale jakieś wytyczne musiał wskazać , ale i tak współczuję tym co byli blisko :(:(:(
martin 2017-05-02 09:09
Witam to jest jakas chora sytułacjia.Przeciez to jasne ze zarzad borga dzielił tymi pieniędzmi i od jakiego czasu maja przyznawać ta premie. Tylko jak maja sie czuć ludzie którzy nie dostali jest ponad 1000 osób. To jesli ktos pracuje zauszmy 8czy 9 lat to mu sie nic nie nalezy .przeciez to jakas kpina.Gdzie ta motywacjia dla ludzi o ktorej ciagle mowicie,co na to dział CHRU z pania M skoro najwazniejsi sa ludzie...Podwyszki masakra miały byc w tamtym roku i nicc w biedronce wieceji zarabiaja.Ale firma nadal sie rozwija a pracownikom byt sie nie poprawia.... Ludzie sa najważniejsi tylko zapytanie do czegoo? nie zeby godnie zyli raczej
1
Usia 2017-05-02 15:38
witam ! mam pytanie : sa przyjecia do tej firmy na obecną chwilę??? z góry dzieki za odpowiedź .
Kaspian 2017-05-02 16:05
Jakie były warunki przyznania premii???Znajomy się chwalił, że dostał tylko on już tutaj nie pracuje od lutego możliwe to jest?
1
Dad 2017-05-04 01:08
Proponuje pozew o dyskryminację. W takiej sytuacji wygraną masz w 100%. Tylko dobfy Adwokat Ci potrzebny.
Pracownik 2017-05-04 05:18
Borg slorg
Andrzej strzelba 2017-05-04 11:17
Jakie newsy dzisiaj z Borga?Poprawiło sie cos?
L4 2017-05-04 11:19
To zobaczymy teraz jak 130 osob ciągnie cała produkcję heheh bo ja osobiście już się nie staram i l4 :) pozdrawiam wszystkich( usunięte przez administratora )....
2
Alf 2017-05-04 12:58
To jakie te premie były? Po ile dostali?
Lucek 2017-05-04 13:48
Od 50 do 180 tysiecy brutto.W zaleznosci od stażu pracy i minimum 10 lat pracy bodajże do grudnia 2016 roku.
Alf 2017-05-04 14:40
Szeregowy pracownik dostał 50000 zł. premi? Czy jest tu mowa o kadrze kierowniczej? Bo wydaje się to troche nierealne i jest to dyskryminacja pracowników którym zabrakło troche do 10 lat stażu pracy.
1
Alf 2017-05-04 15:23
Mam jeszcze jedno pytanie, czy to były premie czy nagrody?
Lucek 2017-05-04 15:29
Premie i nie zaleznie od stopnia i pozycji dostal min.50 tys a ten co pracowal 25 lat dostal 180 tys.kolegi ojciec za 23 lata dostal 165 tys brutto czyli 110 tys na reke.
Lucek 2017-05-04 15:31
Jedyny warunek to przepracowane min 10 lat do grudnia 2016
Pracownik 2017-05-05 15:48
Brak solidarności pracowników, to jest najwiekszy problem tej firmy. Kilkanascie dni zmniejszenia produkcji o połowę, i zaczeli by szanować ludzi.
5
Alf 2017-05-05 15:59
Duża firma więc czas utwożyć Niezależna Związki Zawodowe!!!
4
mamejowy 2017-05-06 16:49
Borg to najlepsze miejsce pracy
Na dzień dobry podstawa +premia uznaniowa w kwocie 450pln
Nie płaczcie bo macie po 2450 na dzień dobry na demoli
Nigdzie lepiej nie ma
2
Ignac 2017-05-07 09:49
Witam jeśli dla ciebie kres możliwość to demola to gratulacje ja za 450 zł więcej bym tam nie poszedł.Ale pracował tam więc wiem co to za chleb. Co do pensji to jest kpina gdzie nie przeczytasz to kapitał duński ale co my mamy z tego najniższe krajowe. A teraz co się stało co do premiera już brak słów totalna dyskryminacja ludzi. Teraz zarząd uważa że jest wszystko ok. Powinien być strajk albo sprawa do sądu. Co to za firma co to za zarząd skoro ma ludzi e nosie.
1
Koralgol 2017-05-07 14:11
Zycze tej firmie takich krzywd jak wyrzadzil swoim pracownika.Jestem za strajkiem,alw wiekszosc sie boi.Wszyscy sie smieja z borga,nie tylko w zdunskiej woli
3
Hacker 2017-05-07 15:45
Wystarczy przydławić proces regeneracji wynik końcowy zaniżyć plan produkcyjny, normę. Strajk to ostateczność.
1
klakier 2017-05-08 08:03
Strajk włoski a najlepiej niech wszyscy wezmą unz lub l4 ciekawe co wtedy zrobia
1
Lucyfer 2017-05-08 09:24
Obnizamy produkcje i tyle.taki mini strajk wloski i juz da im to do myslenia
3
Random 2017-05-11 20:41
Do wszystkich którzy odnoszą się do ostatniego wydarzenia i premii: Polecam zastanowić się przez chwilę nad sensem wyrzucania swojego jadu w ludzi którzy zostali zakwalifikowani do tych podwyżek oraz w podmioty za nie odpowiedzialne. Moim zdaniem osobom tworzącym firmę od wielu lat, za ich poświęcony czas, pieniądze się należały i nikt nie powinien robić o to afery.
17
hitech 2017-05-12 15:22
Drogi kolego RANDOM chociaż w pracy nie ma kolegów jak to mówią. Jako że pracuje mniej niż 10 lat na dziale który jest młody i najmniej osób tam dostało tak nie przemyślane nagrody jako technolog zrobiłem więcej dla tej firmy niż pracownik produkcji który tą nagrodę dostał. I nie wyjeżdżaj mi tu z wyrzucaniem jadu i podmiotami za nie odpowiedzialnymi bo to jest zwykła dyskryminacja. Fundamentem firmy jest osoba która dostała np. umowę na stałe i starsi pracownicy. Taką pulę można było podzielić inaczej. I nie dziw się że w ludziach się gotuje od takich sum. Szanuje firmę ale szacunek powinien działać w dwie strony. Jeżeli Madzia stwierdziła że mi nie da to mi się nie należy to wynik jest prosty: zwalniam z wydajnością niech za mnie nadrobi osoba która dostała. Taka powinna być wydajniejsza o 100% jak praca w sobotę. Fundament się sypie i to ten który ma mniej niż 10 lat.

A do kolegi LUCYFERa - "mini" to może być ratka w PKO, albo podejmujemy wspólnie działania typu pozew zbiorowy (przykład) lub obniżamy wynik końcowy albo nie robimy z tym nic i niech BORG nas dalej robi w .....
4
kaczka 84 2017-05-14 00:53
koledzy i kolezanki w biedronce zarabiaja wiecej ja juz robie 5 lat i nie ma szału.
3
Random 2017-05-14 16:57
Chodzi mi o to ze ludzie po prostu nie potrafią pogodzić się z faktem dokonanym. Taką decyzje podjął dawny właściciel. Rozumiem chęć każdego pracownika do uzyskania jakiejś części z puli, ale tak zadecydowała osoba, do której pieniąde należały. Uderzanie w osoby które były adresatami nie ma sensu. Jeśli komuś się nie podoba, nic nie stoi na przeszkodzie założenia własnej działalności, jak już wspomniał ktoś wyżej. Na prawdę polecam choć przez chwile postawić się w sytuacji osób które otrzymały pieniądze. Źle się na nich patrzy, ale czy to ich wina?
22
Obiektywny 2017-05-16 14:33
Przyglądam się sprawie i śmiać mi się z was chce cebulaczki co jak co ale ten były właściciel to mega inteligenty gość specjalnie dał taka mega Kaske zanim to sprzedał żeby was nie zadowolonych podburzyć długo nie trzeba czekać było strajk się szykuje heheh naszczescie on nie bd się z wami użerał tylko kto inny nie ma to jak sprzedać otwarta puszkę pandory. A z drugiej strony ile by te premie wynosiły gdyby je musieli podzielić na 1000 mord? 500zl? Jak widać warto być wiernym pracownikiem firmy kto wie może wam valeo za 30 lat da premie hahah. Pzdr.
1
Aaaąaaa 2017-05-20 21:58
A a a a moj kochany borg.Aaaa kocham go i poszedl kisiel w majty.
1
Technolog 2017-05-25 12:20
Mam ktos pozyczyc 100 zl do 30 bo bida
1
emek 2017-05-30 08:03
Firma pikuje w dół a widac to po nowych szefach zmiany na dziale BC a dokładnie na regeneracji mechanizmów. Brak jakiegokolwiek pojecia o pracy i jej organzcji. A jeden z nich to powinie na dzien dobry wyleciec za molestowanie stary dziad, ale to kwestia czasu.Tak samo powinni wypieprzyc nowego kierownika z montazu, Czas to on niech sobie mierzy podczas stosunku a wtedy przekona sie o swojej kiepskiej wydajnosci. Dobrze tu nie było i nie bedzie .
2
Dziewczynka z zapałkami 2017-06-07 13:01
Borg automotive-dołącz do najlepszych (bidoli)
1
MMINŁ 2017-06-08 01:15
Czytając wszystkie komentarze i pracując w tej "firmie" widzę że naprawdę dużo osób nie potrafi wziąć sprawy w swoje ręce. Wyżej było napisane o strajku, pozwie itd jestem jak najbardziej za. Tylko nie ma osoby która by się za to wzięła. Napisać tutaj to każdy potrafi bo jest anonimowy i nikt nikogo nie pozna ale prawda jest taka że każdy boi się o swoje stanowisko. Byle jaki kierownik, lider krzyknie i każdy chowa ogon. Pracowałem na kilku stanowiskach i wszędzie jest tylko norma i nikt nie mówi że dużo tylko robi. Były właściciel wiedział co robi sprzedając nas pracowników i firmę. Jak ktoś też wcześniej napisał dał premie żebyśmy pomyśleli i zaczęli coś robić żeby sobie poprawić życie a nie tamten więcej zarabia tamten ma lepiej. Firma się rozwija ale jak była mowa nie stawka pracowników czemu się na to godziny? Nikt się zwolni tempa? Przecież nikt nie będzie stał za kimś z batem i nie będzie nim bił. Sami się zgodzieliśmy na taki los żeby podlizać się kierownikowi ale kierownik nic nie ma do wypłat itd. Pracuje tutaj więc wiem jak jest i niech nikt nie pisze że zarabia podstawę plus premie tym bardziej na demontażu bo sam siebie ośmiesza chociaż jesteśmy anonimowi i kto wie czy ktoś to nie pisał z biura żeby ponieść rangę firmy. Na koniec dodam jeszcze że borg robi przemiał w ludziach ze mną przyjmowało się 12 osób po 2msc zostało 5 a teraz po kolejnych kilku miesiącach może zostały 2 sam szukam już gdzieś miejsca w innych firmach. Więc napiszę to JEŚLI KTOŚ CHCE ROBIĆ ZA WOŁA A DOSTAWCA KASĘ JAK ZASIŁEK ZAPRASZAM
2
manius 2017-06-10 23:00
a jak tam kierownik jakosci sie sprawuje
1
Kierownik jakosci 2017-06-12 13:40
Bardzo dobrze
4
Gall Anonim 2017-06-16 14:44
W tej firmie wiecej kierowników jak ludzi do pracy
Pozdrawiam
Zirytowany 2017-06-17 17:43
Oprócz niskoch zarobkow proponuje nie zatrudniac kobiet.. ktore zachowuja sie jak ksiezniczki a swoim prowokujacym zachowaniem wrecz irytuja.. ktos sie w koncu wezmie za romanse w firmie moze jakas etyka zawodowa by sie przydala. Mam zone i rodzine nie mam zamiaru uslugiwac jakims leniwym paniusiom ktore chyba na dzialach szukaja nie pracy a zabawy...
2
Julian 2017-06-17 18:13
Co myślicie o nowym zarzadzeniu o dawaniu umow na stałe po okresie probnym ?
1
Benek 2017-06-17 20:02
Mając taką umowę a chciałbyś się zwolnić to masz trzymiesięczne wpowiedzenie. Robią wszystko żeby zatrzymać pracowników a nie myślą o dołożeniu jakiegos grosza.
1
Z borga 2017-06-17 23:17
Moim zdaniem umowa na stale po okresie probnym... to dobry chwyt dla tych ktorzy szybko chca zajsc w ciaze albo uciec na l4. Latwiej starac sie o umowe przez 3 miechy niz tak jak starzy pracownicy pol roku...potem rok
2
anonimowy 2017-06-18 21:02
Jeśli chodzi o molestowanie to jest to bardzo popularne wśród szefów zmiany na BC , sam byłem obmacywany przez jednego szefa zmiany , dyrekcja nie widzi w tym problemu zastraszają pracowników
Obmacywany w borgu 2017-06-18 21:11
na BC jest jeden szef zmiany który gustuje w młodych chłopcach , sam byłem przez niego łapany za krocze , wnikał w moje relacje z innymi pracownikami , chory człowiek
3
Lucek 2017-06-19 08:56
Uwazajcie na Szopena z BC.OSZUST!!!!ROBI DOBRA MINE DO ZŁEJ GRY.Wierny sługa kierownika BC.dobrze ze juz mnie tam nie ma.
2
Pracownik 2017-06-22 22:36
250 zł na demoli? Robiłeś tam kiedyś kolego? Premię dostajesz tylko i wyłącznie w całości jak nie chorujesz, po 3 dniach 50% mniej a powyżej 10 l4 nie dostajesz nic. Przyjdź na demole i porób trochę to wtedy pogadamy. Firma duża to i opinie pozytywne piszą pewnie odpowiedni w niej ludzie :P
Zostaw swoją opinię o Borg Automotive Sp. z o.o. - Zduńska Wola
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Automotive Sp. z o.o.