brak logo

Borg Automotive Sp. z o.o.

Zduńska Wola

Opinie o Borg Automotive Sp. z o.o.

Obiektywny 2017-05-16 14:33
Przyglądam się sprawie i śmiać mi się z was chce cebulaczki co jak co ale ten były właściciel to mega inteligenty gość specjalnie dał taka mega Kaske zanim to sprzedał żeby was nie zadowolonych podburzyć długo nie trzeba czekać było strajk się szykuje heheh naszczescie on nie bd się z wami użerał tylko kto inny nie ma to jak sprzedać otwarta puszkę pandory. A z drugiej strony ile by te premie wynosiły gdyby je musieli podzielić na 1000 mord? 500zl? Jak widać warto być wiernym pracownikiem firmy kto wie może wam valeo za 30 lat da premie hahah. Pzdr.
1
Aaaąaaa 2017-05-20 21:58
A a a a moj kochany borg.Aaaa kocham go i poszedl kisiel w majty.
1
Technolog 2017-05-25 12:20
Mam ktos pozyczyc 100 zl do 30 bo bida
1
emek 2017-05-30 08:03
Firma pikuje w dół a widac to po nowych szefach zmiany na dziale BC a dokładnie na regeneracji mechanizmów. Brak jakiegokolwiek pojecia o pracy i jej organzcji. A jeden z nich to powinie na dzien dobry wyleciec za molestowanie stary dziad, ale to kwestia czasu.Tak samo powinni wypieprzyc nowego kierownika z montazu, Czas to on niech sobie mierzy podczas stosunku a wtedy przekona sie o swojej kiepskiej wydajnosci. Dobrze tu nie było i nie bedzie .
2
Dziewczynka z zapałkami 2017-06-07 13:01
Borg automotive-dołącz do najlepszych (bidoli)
1
MMINŁ 2017-06-08 01:15
Czytając wszystkie komentarze i pracując w tej "firmie" widzę że naprawdę dużo osób nie potrafi wziąć sprawy w swoje ręce. Wyżej było napisane o strajku, pozwie itd jestem jak najbardziej za. Tylko nie ma osoby która by się za to wzięła. Napisać tutaj to każdy potrafi bo jest anonimowy i nikt nikogo nie pozna ale prawda jest taka że każdy boi się o swoje stanowisko. Byle jaki kierownik, lider krzyknie i każdy chowa ogon. Pracowałem na kilku stanowiskach i wszędzie jest tylko norma i nikt nie mówi że dużo tylko robi. Były właściciel wiedział co robi sprzedając nas pracowników i firmę. Jak ktoś też wcześniej napisał dał premie żebyśmy pomyśleli i zaczęli coś robić żeby sobie poprawić życie a nie tamten więcej zarabia tamten ma lepiej. Firma się rozwija ale jak była mowa nie stawka pracowników czemu się na to godziny? Nikt się zwolni tempa? Przecież nikt nie będzie stał za kimś z batem i nie będzie nim bił. Sami się zgodzieliśmy na taki los żeby podlizać się kierownikowi ale kierownik nic nie ma do wypłat itd. Pracuje tutaj więc wiem jak jest i niech nikt nie pisze że zarabia podstawę plus premie tym bardziej na demontażu bo sam siebie ośmiesza chociaż jesteśmy anonimowi i kto wie czy ktoś to nie pisał z biura żeby ponieść rangę firmy. Na koniec dodam jeszcze że borg robi przemiał w ludziach ze mną przyjmowało się 12 osób po 2msc zostało 5 a teraz po kolejnych kilku miesiącach może zostały 2 sam szukam już gdzieś miejsca w innych firmach. Więc napiszę to JEŚLI KTOŚ CHCE ROBIĆ ZA WOŁA A DOSTAWCA KASĘ JAK ZASIŁEK ZAPRASZAM
2
manius 2017-06-10 23:00
a jak tam kierownik jakosci sie sprawuje
1
Kierownik jakosci 2017-06-12 13:40
Bardzo dobrze
5
Gall Anonim 2017-06-16 14:44
W tej firmie wiecej kierowników jak ludzi do pracy
Pozdrawiam
Zirytowany 2017-06-17 17:43
Oprócz niskoch zarobkow proponuje nie zatrudniac kobiet.. ktore zachowuja sie jak ksiezniczki a swoim prowokujacym zachowaniem wrecz irytuja.. ktos sie w koncu wezmie za romanse w firmie moze jakas etyka zawodowa by sie przydala. Mam zone i rodzine nie mam zamiaru uslugiwac jakims leniwym paniusiom ktore chyba na dzialach szukaja nie pracy a zabawy...
5
Julian 2017-06-17 18:13
Co myślicie o nowym zarzadzeniu o dawaniu umow na stałe po okresie probnym ?
1
Benek 2017-06-17 20:02
Mając taką umowę a chciałbyś się zwolnić to masz trzymiesięczne wpowiedzenie. Robią wszystko żeby zatrzymać pracowników a nie myślą o dołożeniu jakiegos grosza.
1
Z borga 2017-06-17 23:17
Moim zdaniem umowa na stale po okresie probnym... to dobry chwyt dla tych ktorzy szybko chca zajsc w ciaze albo uciec na l4. Latwiej starac sie o umowe przez 3 miechy niz tak jak starzy pracownicy pol roku...potem rok
3
anonimowy 2017-06-18 21:02
Jeśli chodzi o molestowanie to jest to bardzo popularne wśród szefów zmiany na BC , sam byłem obmacywany przez jednego szefa zmiany , dyrekcja nie widzi w tym problemu zastraszają pracowników
Obmacywany w borgu 2017-06-18 21:11
na BC jest jeden szef zmiany który gustuje w młodych chłopcach , sam byłem przez niego łapany za krocze , wnikał w moje relacje z innymi pracownikami , chory człowiek
5
Lucek 2017-06-19 08:56
Uwazajcie na Szopena z BC.OSZUST!!!!ROBI DOBRA MINE DO ZŁEJ GRY.Wierny sługa kierownika BC.dobrze ze juz mnie tam nie ma.
3
Pracownik 2017-06-22 22:36
250 zł na demoli? Robiłeś tam kiedyś kolego? Premię dostajesz tylko i wyłącznie w całości jak nie chorujesz, po 3 dniach 50% mniej a powyżej 10 l4 nie dostajesz nic. Przyjdź na demole i porób trochę to wtedy pogadamy. Firma duża to i opinie pozytywne piszą pewnie odpowiedni w niej ludzie :P
Czorny 2017-07-17 17:01
O której zmianie mech mówisz?
emek 2017-07-21 08:12
Jak byś był z BC to nie zadawałbyś takich pytań. Jedna zmiana lepsza od drugiej.
Patrycja 2017-07-21 08:44
Firma poszukuje obecnie pracowników do pracy jako Elektronik - Inżynier Testów. Możecie powiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku? Jakiej rady możecie udzielić osobie zainteresowanej tą ofertą pracy?
Jan Matejko 2017-08-14 08:52
Tonący brzytwy się chwyta
2
Patrycja 2017-08-21 09:50
@Jan Matejko co masz na konkretnie na myśli? Jakie są Twoje doświadczenia z pracy w Borg Automotive? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o mocnych i słabszych stronach pracy w tej firmie? Każda dodatkowa informacja może być bardzo pomocna.
Bogdan 2017-08-30 11:31
@Patrycja
Ja pracowałem troszkę w tej firmie to może się wypowiem. Praca nieciekawa dwuzmianowa od 6-14 i 14-22 na produkcji. Praca brudna i w hałasie, pensja oczywiście najniższa krajowa bez jakichkolwiek premii, ogólnie rzecz ujmując wyzysk nic więcej, więc jak to określił kolega wyżej "Tonący brzytwy się chwyta". Każdy o normalnych zmysłach ucieka stąd po maksymalnie trzech miesiącach. Nie polecam największemu wrogowi tej pracy :)
Borg-zakład o zaostrzonym rygorze pozdrawia :)
2
Łucznik 2017-09-01 21:20
Pomysł z liderami to nie jest oddanie władzy pracownikom,ale większą liczba konfidentow.Zwłaszcza na BC.Rzetelnie tyrajacy człowiek nie ma szans na podwyżkę jak konfidenci.
2
Łucznik 2017-09-01 21:23
Pomysł z liderami to nie jest oddanie władzy pracownikom,ale większą liczba konfidentow.Zwłaszcza na BC.Rzetelnie tyrajacy człowiek nie ma szans na podwyżkę jak konfidenci.
2
kicia 2017-09-04 10:56
Widzę że krótko pracujesz , bo nie trzeba byc liderem zeby zostac konfidentem.
Łucznik 2017-09-04 19:20
To tez.Nie boj się.Wiem jak jest.5 lat ponad robi swoje.Ale jako liderów moja więcej sprzymierzencow kierownicy i szefowie zmian.
qwerty 2017-09-05 11:40
Jak się pokazuje że da się zrobić tyle ile zaplanowali, to będą podnosić poprzeczkę czyli robić mniej pokapują to nie będą robić takich norm, i będzie więcej nadgodzin do zarobienia, a i jeszcze jedno, czy jak podnoszą normę to czasem nie powinni podnieść pensji no tak raczej proporcjonalnie powinno być, a i jeszcze może by planistów poprosić by popracowali na liniach z miesiąc lub dwa, byśmy zobaczyli czy dadzą rade :-)
kicia 2017-09-05 12:38
Specjaliści od podwyższania norm pracują na BC na demontażu. Maniusie i spółka , dupowłazy z hurtowni czopków. w każd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlezą.
Patrycja 2017-09-06 13:26
@Bogdan dziękuję za odpowiedź. W swoim wpisie opisujesz to jak wygląda praca na produkcji. A co warto wiedzieć o pracy w pozostałych działach firmy? Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Młodszy Kupiec. Ktoś z Was ma doświadczenia z pracy w tym charakterze? Co możecie doradzić osobom, które zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV?
mloda 2017-09-14 20:47
Czesc wszystkim:) jestem od niedawna pracownikiem mam pyt głupie niewiem jak i do kogo z tym iść nie odpowiada mi praca na stanowisku a wręcz rówieśnicy atmosfera przez 8h mecze sie czy mogę zmienić stanowisko niewiem jak się odezwać bo wiadomo różnie na to patrza
emek 2017-09-15 19:25
Na jakim dziale pracujesz?
mloda 2017-09-15 20:08
Na produkcji dzial AS
emek 2017-09-17 11:36
To trochę ciężko , idż do szefa zmiany lub kierownika , bądż stanowcza. Nie zwolnią Ciebie ponieważ brakuje ludzi do pracy. Powodzenia.
mloda 2017-09-17 20:45
A mam pyt np jak bym chciala sie przeniesc na Magazyn czesci na wydawanie to jest to mozliwe czy raczej nie z pralodukcji na Magazyn Dalo by rade?
emek 2017-09-18 11:36
Wszystko jest możliwe tylko , najlepiej idz do kierownika magazynu jak mu bedzie zależało na twojej osobie to załatwi zmianę stanowiska pracy. Musisz podać silne argumenty np. że masz coś ze zdrowiem i nie mozesz pracowć na produkcji. Po prostu musisz dobrze przybajerować.
mloda 2017-09-18 12:45
Aha dzieki ;) za pomocna rade a wogole jak nazywa sie kierownik magazynu?
miska 2017-09-22 00:16
Niech ktos napisze jak wam się pracuje na magazynie części dobrze czy zle?
Patrycja 2017-09-28 08:51
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w firmie oraz o tym jak oceniacie tego pracodawcę, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam też, że wszystkich użytkowników portalu obowiązują zasady regulaminu. Niedopuszczalne są wpisy zawierające treści wulgarne, ordynarne, czy też naruszające dobra osobiste innych. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: www.gowork.pl/regulamin
kicia 2017-10-03 10:45
Zasadnicze pytanie- kto dokonuje wyboru na stanowisko szefa zmiana? 80% to głąby kapuściane, po przyspieszonym kursie obrywania czereśni. Tu kieruje ukłon do Pani z HR. Jeżeli szef zmiany nie daje rady na powierzonym mu stanowisku to powinien być z niego usunięty dla dobra podlegających pracowników. A tak się nie dzieje , stanowisko dożywotnie . Szefowie powinni być wybierani w otwartym konkursie a tu mamy konkursy zamknięte typu kto z kim ile wypił. Króluje kolesiostwo.







4
Papa smerf 2017-10-16 10:15
Szopen i Dżesi mają romans.Takie papuszki nierozlaczki.Ciekawe czy Bartek przyjdzie na wesele tych dwóch gejów.Pomysł z liderami to głupi pomysł.Trzeba uciekać z tej firmy.
4
Albatros 2017-10-16 19:33
Jeziorski przecież ty juz nie pracujesz w tym zakladzie wiec skad wiesz kto z kim ma romans ? pilnuj lepiej monisi zeby Ci jej fartuch nie zapinał :)
2
Robol 2017-10-16 20:27
A kto to dzesi ?
Paleta 2017-10-17 06:03
Robi na spawalni i strzela z ucha na każdego!!!
Xxx 2017-10-17 09:56
Wszyscy wiemy ze ten zakład za pracownikiem nie pójdzie.A z liderami to prawda,slugusy szefów zmiany,nie wolno im ufac ,nawet jeśli byli takimi najlepszymi kumplami.
Pracownik 2017-10-17 11:32
Tylko narzekanie i narzekanie.A ta firma jest naprawdę dobra firma.Zrobcie cos dla firmy a na pewno nie będziecie narzekać.Na prawdę solidna firma ceniaca każdego pracowitego pracownika.Szefowie zmian w porządku i jeśli pracujesz i żyjesz z nimi w zgodzie to i pieniądze lepsze a tu narzekanie i narzekanie.Wystarczy tylko chcieć.
2
Pracus 2017-10-18 07:44
Najlepszy to jest lider z demoli zmiany B, ciągle tylko łażenie i bajera a wynik robią koledzy... Przewraca się w głowie, wielki panicz... Kiedyś Ci śrubkę przykręca cwaniaku...
5
Oszukany jak wszyscy 2017-10-18 22:48
Racja,ten to juz całkiem przecina chrabia Monte Christo
mały chłopak 2017-10-18 23:04
Random

Ten co zabrakło mu do premii 2-3 dni to już czasu nie włożył? A ten co pracuje 8-9 lat też? Może ty do biura przychodzisz pieprzyć głupoty napić się kawki i iść do domu ale nie wszyscy tak mają. Wyjdź ze szklanej kuli i zobacz, że są też inni w tej firmie a tylko biurowce :)
Coś się tak uparł na własną działalność? Nie każdy ma żyłkę do biznesu, zdrowie czy po prostu chęci ale czy to kogoś od razu określa jako gorszego? Bronisz tych co dostali a ci co nie dostali to już nie ludzie? Weźcie się w tym biurze do jakiejś roboty porządnej a nie tylko głupoty piszecie.
Łucznik 2017-10-19 00:07
To skurw....y Pierdo...e i tyle
Zostaw swoją opinię o Borg Automotive Sp. z o.o. - Zduńska Wola
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Automotive Sp. z o.o.