brak logo

Borg Automotive Sp. z o.o.

Zduńska Wola

Opinie o Borg Automotive Sp. z o.o.

NoNick 2017-03-21 13:53
To nie Valeo mistrzu.
girl 2017-03-22 10:42
kiedy sa tam przyjecia do pracy???
Piotr 2017-03-22 12:19
Witam nie Valeo kupiło borg a moze szkoda. Co do klimy na hali no to owszem jest masakra latem,ale dla dyrekcji nie ma problemu jak na 15 min przyjdą nie ma dla nich nic w tym dziwnego dopóki sie nic nie stanie.. A zarobki masakryczne co do średniej krajowej porostu najniższa...nic dziwnego ze plany maja otwierać kolejny oddział pewnie tam gdzie jest nawieszenie bezrobocie zeby ludzie przyszli do pracy....
Bodhisatwa 2017-03-29 11:44
Przepracowalem niecale 2 lata. Odradzam, chyba ze interesuje was klepanie biedy, albo murzynskie nadgodziny zeby w ogole przezyc. Co roku jest stowa wiecej o ile podpisza wam laskawie papier. Ale co z tego skoro wszystko drozeje... Bieda i wyzysk... A sproboj nie przychodzic w soboty, wielkie fochy bo nie jestes super niewolnikiem. A reszta murzynow sie cieszy bo dostana 120 za sobote...wspolczuje tym idiotą...
Robie tam ostatni miesiac i spadam za granice bo Borg nie ma sensu, chyba ze nowi wlasciciele cos zmienia w co watpie. W borgu dobrze to juz bylo ..jakies 8 lat temu. Odradzam.
Ps. Dobrze ze wyrzucili tego zlodzieja M.Z. oby skonczyl w kriminale...
5
Paputek 2017-04-04 09:54
To nieprawda w Borgu jest super. Pracuje tutaj 6 msc i mam na reke 1950. Atmosfera jest fajna. Wszystko jest fajne. Jak sie bedziecie przyjmowac to proscie zeby isc na demontaz. Pozdrawiam wszystkich z tej wspanialej firmy.
3
Kręcisław Okołopicki 2017-04-04 10:03
Ja po 2 latach mam 2500 netto bez nadgodzin.Pracuje na dziale u fartucha na montazu.Firma jest wspaniala.Kierownicy do niczego nie zmuszają,bez problemu dają grupy i cenią pracownika ponad wszystko.Kocham te firme❤ .Paputek ma racje.Lepiej niż w Niemczech.
Fartuch 2017-04-05 20:56
Tylko nie fartuch,za krótki do mnie jestes zwykły pracowniczku i za biedny
Adi 2017-04-22 09:33
Zapraszam do technologii. Zobaczysz czy jak wygląda praca technologa i czy będziesz miał czas na pierdzenie w stołek. Ale sądzę że skoro nie aplikowales na technologa to jesteś za słaby.
Adi 2017-04-22 11:16

Zapraszam do technologii. Zobaczysz czy jak wygląda praca technologa i czy będziesz miał czas na pierdzenie w stołek. Ale sądzę że skoro nie aplikowales na technologa to jesteś za słaby.
Kapitan wrona 2017-04-26 18:04
8 maja Wielkie otwarcie lotniska im.Marcina Zieby i Fartucha.Bramki sprawne.
8
Pracownik 2017-04-27 11:30
Co wy zrobiliscie z tym kiedys dobrym zakladem
3
maga. 2017-04-28 10:17
To jak potraktowano wieloletnich pracowników tej "firmy" nie wypłacając premii za lata pracy to skandal zarówno dla kierownictwa jak i dla samej firmy. Ludzie starają się, ciężko, pracują szkolą podnoszą kwalifikacje a tu jakby im ktoś napluł w twarz. Mam na myśli ostanie wydarzenia związane z wypłacaniem premii. To że komuś brakowało rok czy kilka miesięcy do przyznania nagrody nie powinno być dyskwalfikujące dla innych pracowników. Czy ktoś w ogóle pomyślał jak czyją się ci inni których pominięto?
Jak to wpłynie na pracę oraz wydajność produkcji. A także na atmosferę w pracy? Czy dzielenie ludzi na lepszy i gorszy sort stało się już obowiązującym w tym kraju standardem w który wpisuje się polityka firmy? I jeszcze jedno wystarczyło wypłacić premie nieco pomniejszone a zadowoleni byli wszyscy. A tak doprowadzacie ludzi do rozpaczy i przygnębienia. Pragnę tylko przypomnieć że zadowolony pracownik to największy skarb KAŻDEJ FIRMY nie tylko Auto-Borg. Róbcie tak dalej a firma szybko przekona się czym grozi igranie z załogą.
11
Pracownik 2017-04-28 13:03
Swiete slowa
2
zxc 2017-04-28 14:01
Wypłacili premie tak jak wymyślił to sobie właściciel. Załóż swoją działalność i wtedy nie będziesz mieć do nikogo pretensji.

Większość ludzi pracujących w Borgu tak podnosi kwalifikacje, że w XXI wieku nie potrafi zdania poprawnie po angielsku złożyć, nie mówiąc już o wykształceniu i pogłębianiu wiedzy samodzielnie nie licząc na pracodawcę ale do krzyczenia "daj" do pierwsi :D

"Róbcie tak dalej a firma szybko przekona się czym grozi igranie z załogą." i co? Odejdziesz? W nie jednej firmie już pracowałem i każdy myśli, że jak odejdzie 10 osób to firma upadnie i świat się zawali. Ilu ludzi z Twojego otoczenia mówiło, że odejdzie z Borga, a pracuje dalej? Czyżbny jednak te podnoszone "kwalifikacje" nic nie dawały? Nie ma ludzi niezastąpionych.
6
Andrzej strzelba 2017-04-28 20:19
Idz sie spałuj
Parę dni 2017-04-30 12:00
Hehe nie polecam kołchoz i tyle pracuje ponad 10 lat i cały czas jestem ruchany w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 10 lat i 2850 brutto :) hehe i na premie się nie załapałem brakło kilku dni ;)
6
Zygmunt 2017-04-30 13:22
10 lat i 2850 brutto xD Sorry ale albo jesteś upośledzony albo nie wiem. Jak dobrze poszukasz to od ręki dostaniesz na stanowisku magazyniera 2800 netto tylko pytanie czy faktycznie masz jakieś umiejętności czy przez te 10 lat zrobiłeś kurs na widlaka i myślisz, ze za samo jezdzenie dostaniesz srednia krajowa na reke :D

Boże jak czytam te opinie to nie wierze, ze ludzie sa na tyle glupi zeby przez tyle lat za taka stawke pracowac. Co was tam trzyma? W ABB w Aleksandrowie dostaniecie na start więcej niż tutaj po 10 latach :D
1
Zygmunt 2017-04-30 13:31
I jeszcze jedno. To w koncu pracujesz ponad 10 lat czy kilka dni ci zabraklo?
2
Parę dni 2017-04-30 13:59
Idzie mi 11 rok a oni sobie wymyślili że do 2016 grudnia hehe a ja z stycznia 2017
Tosiek 2017-05-01 21:45
Pojechali po bandzie po chamsku to komu w końcu wypłacali premie znajoma mówiła ze jednemu co odszedł w styczniu tez dali?Prawda to?
Pracownik 2017-05-01 23:18
Wszystko idzie ku końcowi.Nie ma u pracownikow juz zaangażowania i nie ma sensu ta praca.Wszyscy sa przybici i dalej biedni.
Forever 2017-05-01 23:29
To prawda ta sytuacja podzieliła ludzi jak również chęć angażowania się w pracę. Przykre to trochę. Dobrze że docenili starych pracowników ale to garstka ok. 140 osób a zostało niezadowolonych 1000 osób w tym ja i na pewno już nie będę poważnie podchodził do tej roboty. Plan?? norma?? zapomnijcie tak jak firma zapomniała o mnie. Powodzenia wszystkim
2
Znajoma 2017-05-02 06:34
Opinia krąży, że Soren wypłacił tym co dla Niego pracowali pełne 10 i więcej lat,natomiast temu co braklo kilku lub kilkunastu dni zaczął pracować dla Valeo wiec juz nie był jego pracownikiem np przez 7 dni i przez to nie dostal premii , ciężko zaakceptować tego typu sytuacje ,ale jakieś wytyczne musiał wskazać , ale i tak współczuję tym co byli blisko :(:(:(
martin 2017-05-02 09:09
Witam to jest jakas chora sytułacjia.Przeciez to jasne ze zarzad borga dzielił tymi pieniędzmi i od jakiego czasu maja przyznawać ta premie. Tylko jak maja sie czuć ludzie którzy nie dostali jest ponad 1000 osób. To jesli ktos pracuje zauszmy 8czy 9 lat to mu sie nic nie nalezy .przeciez to jakas kpina.Gdzie ta motywacjia dla ludzi o ktorej ciagle mowicie,co na to dział CHRU z pania M skoro najwazniejsi sa ludzie...Podwyszki masakra miały byc w tamtym roku i nicc w biedronce wieceji zarabiaja.Ale firma nadal sie rozwija a pracownikom byt sie nie poprawia.... Ludzie sa najważniejsi tylko zapytanie do czegoo? nie zeby godnie zyli raczej
1
Usia 2017-05-02 15:38
witam ! mam pytanie : sa przyjecia do tej firmy na obecną chwilę??? z góry dzieki za odpowiedź .
Kaspian 2017-05-02 16:05
Jakie były warunki przyznania premii???Znajomy się chwalił, że dostał tylko on już tutaj nie pracuje od lutego możliwe to jest?
1
Dad 2017-05-04 01:08
Proponuje pozew o dyskryminację. W takiej sytuacji wygraną masz w 100%. Tylko dobfy Adwokat Ci potrzebny.
Pracownik 2017-05-04 05:18
Borg slorg
Andrzej strzelba 2017-05-04 11:17
Jakie newsy dzisiaj z Borga?Poprawiło sie cos?
L4 2017-05-04 11:19
To zobaczymy teraz jak 130 osob ciągnie cała produkcję heheh bo ja osobiście już się nie staram i l4 :) pozdrawiam wszystkich( usunięte przez administratora )....
2
Alf 2017-05-04 12:58
To jakie te premie były? Po ile dostali?
Lucek 2017-05-04 13:48
Od 50 do 180 tysiecy brutto.W zaleznosci od stażu pracy i minimum 10 lat pracy bodajże do grudnia 2016 roku.
Alf 2017-05-04 14:40
Szeregowy pracownik dostał 50000 zł. premi? Czy jest tu mowa o kadrze kierowniczej? Bo wydaje się to troche nierealne i jest to dyskryminacja pracowników którym zabrakło troche do 10 lat stażu pracy.
1
Alf 2017-05-04 15:23
Mam jeszcze jedno pytanie, czy to były premie czy nagrody?
Lucek 2017-05-04 15:29
Premie i nie zaleznie od stopnia i pozycji dostal min.50 tys a ten co pracowal 25 lat dostal 180 tys.kolegi ojciec za 23 lata dostal 165 tys brutto czyli 110 tys na reke.
Lucek 2017-05-04 15:31
Jedyny warunek to przepracowane min 10 lat do grudnia 2016
Pracownik 2017-05-05 15:48
Brak solidarności pracowników, to jest najwiekszy problem tej firmy. Kilkanascie dni zmniejszenia produkcji o połowę, i zaczeli by szanować ludzi.
5
Alf 2017-05-05 15:59
Duża firma więc czas utwożyć Niezależna Związki Zawodowe!!!
3
mamejowy 2017-05-06 16:49
Borg to najlepsze miejsce pracy
Na dzień dobry podstawa +premia uznaniowa w kwocie 450pln
Nie płaczcie bo macie po 2450 na dzień dobry na demoli
Nigdzie lepiej nie ma
2
Ignac 2017-05-07 09:49
Witam jeśli dla ciebie kres możliwość to demola to gratulacje ja za 450 zł więcej bym tam nie poszedł.Ale pracował tam więc wiem co to za chleb. Co do pensji to jest kpina gdzie nie przeczytasz to kapitał duński ale co my mamy z tego najniższe krajowe. A teraz co się stało co do premiera już brak słów totalna dyskryminacja ludzi. Teraz zarząd uważa że jest wszystko ok. Powinien być strajk albo sprawa do sądu. Co to za firma co to za zarząd skoro ma ludzi e nosie.
1
Koralgol 2017-05-07 14:11
Zycze tej firmie takich krzywd jak wyrzadzil swoim pracownika.Jestem za strajkiem,alw wiekszosc sie boi.Wszyscy sie smieja z borga,nie tylko w zdunskiej woli
2
Hacker 2017-05-07 15:45
Wystarczy przydławić proces regeneracji wynik końcowy zaniżyć plan produkcyjny, normę. Strajk to ostateczność.
1
klakier 2017-05-08 08:03
Strajk włoski a najlepiej niech wszyscy wezmą unz lub l4 ciekawe co wtedy zrobia
1
Lucyfer 2017-05-08 09:24
Obnizamy produkcje i tyle.taki mini strajk wloski i juz da im to do myslenia
3
Random 2017-05-11 20:41
Do wszystkich którzy odnoszą się do ostatniego wydarzenia i premii: Polecam zastanowić się przez chwilę nad sensem wyrzucania swojego jadu w ludzi którzy zostali zakwalifikowani do tych podwyżek oraz w podmioty za nie odpowiedzialne. Moim zdaniem osobom tworzącym firmę od wielu lat, za ich poświęcony czas, pieniądze się należały i nikt nie powinien robić o to afery.
9
hitech 2017-05-12 15:22
Drogi kolego RANDOM chociaż w pracy nie ma kolegów jak to mówią. Jako że pracuje mniej niż 10 lat na dziale który jest młody i najmniej osób tam dostało tak nie przemyślane nagrody jako technolog zrobiłem więcej dla tej firmy niż pracownik produkcji który tą nagrodę dostał. I nie wyjeżdżaj mi tu z wyrzucaniem jadu i podmiotami za nie odpowiedzialnymi bo to jest zwykła dyskryminacja. Fundamentem firmy jest osoba która dostała np. umowę na stałe i starsi pracownicy. Taką pulę można było podzielić inaczej. I nie dziw się że w ludziach się gotuje od takich sum. Szanuje firmę ale szacunek powinien działać w dwie strony. Jeżeli Madzia stwierdziła że mi nie da to mi się nie należy to wynik jest prosty: zwalniam z wydajnością niech za mnie nadrobi osoba która dostała. Taka powinna być wydajniejsza o 100% jak praca w sobotę. Fundament się sypie i to ten który ma mniej niż 10 lat.

A do kolegi LUCYFERa - "mini" to może być ratka w PKO, albo podejmujemy wspólnie działania typu pozew zbiorowy (przykład) lub obniżamy wynik końcowy albo nie robimy z tym nic i niech BORG nas dalej robi w .....
3
kaczka 84 2017-05-14 00:53
koledzy i kolezanki w biedronce zarabiaja wiecej ja juz robie 5 lat i nie ma szału.
2
Random 2017-05-14 16:57
Chodzi mi o to ze ludzie po prostu nie potrafią pogodzić się z faktem dokonanym. Taką decyzje podjął dawny właściciel. Rozumiem chęć każdego pracownika do uzyskania jakiejś części z puli, ale tak zadecydowała osoba, do której pieniąde należały. Uderzanie w osoby które były adresatami nie ma sensu. Jeśli komuś się nie podoba, nic nie stoi na przeszkodzie założenia własnej działalności, jak już wspomniał ktoś wyżej. Na prawdę polecam choć przez chwile postawić się w sytuacji osób które otrzymały pieniądze. Źle się na nich patrzy, ale czy to ich wina?
10
Obiektywny 2017-05-16 14:33
Przyglądam się sprawie i śmiać mi się z was chce cebulaczki co jak co ale ten były właściciel to mega inteligenty gość specjalnie dał taka mega Kaske zanim to sprzedał żeby was nie zadowolonych podburzyć długo nie trzeba czekać było strajk się szykuje heheh naszczescie on nie bd się z wami użerał tylko kto inny nie ma to jak sprzedać otwarta puszkę pandory. A z drugiej strony ile by te premie wynosiły gdyby je musieli podzielić na 1000 mord? 500zl? Jak widać warto być wiernym pracownikiem firmy kto wie może wam valeo za 30 lat da premie hahah. Pzdr.
Aaaąaaa 2017-05-20 21:58
A a a a moj kochany borg.Aaaa kocham go i poszedl kisiel w majty.
Zostaw swoją opinię o Borg Automotive Sp. z o.o. - Zduńska Wola
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Automotive Sp. z o.o.