logo MAKRO Cash & Carry Polska

MAKRO Cash & Carry Polska

Warszawa

Opinie o MAKRO Cash & Carry Polska

Makrowiec 2016-10-16 21:46
Hymmm darmo już nie widziałem by ktoś w Makro awansował. Stanowiska są obsadzone przez te same osoby od wielu lat. Jeśli nawet już coś się zwolni to stawia się na ludzi z zewnątrz, choć nie wiem dla czego. Po tegorocznych zwolnieniach grupowych to wątpię nawet by ktoś chciał awansować. Zawsze oskarża się tych na stołach o niepowodzenia: kierowników stoisk, dawniej Flor-ów, kierowników działów itd. Tłumaczenie ze masz załogę o 50% mniejsza niż parę lat temu a pracy więcej, nikogo nie interesuje. Brak sprzedaży - twoja wina (oczywiście na cenę i dostępność wpływu nie masz - wszystko robi centrala). Wszytko odbywa się na zasadzie: Warszawa coś wymyśli i choć by to była największą głupotą, masz to wdrożyć - później najwyżej jak nie wypali, ktoś powie że dzięki temu mamy nowe doświadczenie.
11
Makrowiec 2016-10-16 22:08
Zgadzam się z tym co piszesz. Papierologia, nowe projekty, ciśnienie z góry - (usunięte przez administratora) hale od środka :( kiedyś był klimat w pracy, teraz to ....
6
max 2016-10-19 21:57
zalezy w jakim dziale pracujesz i na jakim stanowisku jestes, wiadomo tez ze w takich wielkich hurtowniach jeszcze znanych gdzie zaopatrują się raczej wszystkie branże w polsce raczej sartonomiczne czy spozywcze to pracy będzie dużo takiej papierologicznej jak piszesz.
1
you & makro 2016-11-09 19:12
Brawo dla Was. Jesteście "miszczami" stylistycznymi.

Ja Was dobrze rozumieć, a wy rozumiec co chcecie napisać?
Funmoon 2016-11-13 00:39
DO WSZYSTKICH KTÓRZY CHCĄ PRACOWAĆ NA STANOWISKU KASJER/KA. Powiem tak, zarobki są "nawet" dobre ALE trzeba liczyć się z tym że jest to okropnie nirwdzieczna praca, kasjerzy są traktowani fatalnie. Dziś miałam sytuacje że trafił mi się trudny klient który zrobił mi awanturę o to że drukarka fiskalna się zepsuła i stracił 10 minut czasu, zgłosił to do kierownika i kierownik stojąc przy mnie oznajmił im że zmienia obsadę w trybie natychmiastowym czyli mnie wyrzuca :) Przez to że drukarka się zepsuła a ja nie umiałam jej naprawić. Grafik zmienia się dosłownie co chwile i często się siedzi do późnej nocy. Szczerze .... jeśli się szanujesz nie idź do tej pracy, naprawdę można znaleźć coś lepszego. Dla pieniędzy nie warto się poniżać i strzępić sobie nerwów
5
Xyz 2016-11-24 22:32
Witam chciał bym sie dowiedzieć ile dokładnie zarabia pH kanał horcea . Ile wynosi bana , ile wynosi dzienna liczba wizyt . Jakie auto i jak wyglada sytuacja jeśli chodzi o jazdę prywatna autem po godzinach pracy i wekendy . Dodam iż jestem zainteresowany ogłoszeniem na teren Słupsk . Dzięki
Annie 2016-11-28 22:21
@Xyz podstawy z 2200/2300 netto max.zależy ile wynegocujesz. Z premia różnie,coraz częściej ciężko ja zrobić, zwłaszcza po sezonie. Dziennie 10 wizyt. Od 8-16 w terenie i praca po "pracy" po oficjalnych godzinach. Yariska albo fabia,zależy co maja. Limity km prywatnych, weekendy wolne.
2
były 2016-12-15 14:51
Jeżeli ktoś szuka pracy jako PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY niech lepiej unika tej firmy. Ludzie nad tobą są zupełnie bez pojęcia. Przygotowanie do pracy zerowe- masz samochód i jedz sprzedawaj- tak to wyglada. Uwaazaja pracownika za robola, zarobki śmiesznie niskie, zero podwyżek, ciągle dokładane obowiązki.
Jestes hanlowcem, marketingowcem, informatykiem, ksiegowym, pracownikiem call center , magazynierem w jednym. Patrzą tylko jakby tu zrobic zebys nie dostał premii. Co byś nie robił zawsze jest ZA MAŁO, ZAWSZE MOZE BYC LEPIEJ. Szczerze odradzam.
7
przyszły pracownik 2016-12-19 20:28
Siemka, jest tu ktoś z Łodzi ? PH ? Zdradzisz jakie zarobki ?
~były ph 2016-12-27 22:37
Zarobki 3000 brutto + premia, której nigdy nie wyrobisz. Podwyżki-zapomnij.
Do tego odlicz sobie z pensji korzystanie z samochodu, ubezpieczenie i inne ukryte opłaty :) i ewentulanie bony, które są opodatkowane. Jeżeli masz inne oferty to smiało uciekaj. Firmy szczerze nie polecam :)
9
Pola 2017-01-16 11:58
Mam pytanie czy makro w Warszawie nie robi żadnej rekrutacji? Proszę o informacje gdyż bardzo mi zależy
tro 2017-01-25 02:49
Czytam te opinie i sie zastanawiam. W halach warszawskich jest sporo przypadkow awansow. Znam te glownie z delivery: picker - koordynator, picker - sdz. Z tego co wiem, to dyrektor regionalny tez zaczynal jako zwykly kierownik stoiska.
taki jeden 2017-01-25 21:44
Awanse są, kierownicy w Alejach to byli koordynatorzy a paru koordynatorów było pracownikami. Pensja min.2700 brutto, do tego bonusy, premie (są i to b.czesto), dodatek do stołówki, bony świąteczne, pomoc dla biedniejszych.
W przeciwieństwie do Lidlow i Biedron da się wyciągnąć prawie 3000 miesięcznie a nie jak tam, z nadgodzinami i raz na rok.

Atmosfera dobra, solidny pracodawca.
Patryk 2017-01-26 11:58
Niestety ale w większości przypadków awanse dostają pociotki, które są zatrudniane od najniższego szczebla aby zaraz po raptem miesięcu awansować na wyższe stanowisko albo ludzie, którzy potrafią lizać dobrze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podpierdzielać pracowników i jest na każde zawołanie przełożonego nawet gdyby ten chciał aby mu wypolerował berło, więc na rzekome "zapracowane" awanse patrz z przymrużeniem oka. Chyba widać w firmie, że każdy za wyższym stanowisku zna się od lat i stołka się trzyma baaardzo długo, prawda? :)
6
Bubu 2017-01-30 05:23
Witam,teraz w Pruszkowie rekrutuja na stanowisko Specjalisty ds zamówień i wsparcia sprzedaży. Wie może ktoś jakie warunki płacowe oferują, jak wygląda praca u nich oraz rozmowa kwalifikacyjna??
Romek 2017-02-01 22:49
Pracuje w Makro już kilka lat i jestem bardzo zadowolony. Zarobki mamy naprawdę super, do tego dochodzą premie czasami jakieś bonusy. Do tego ludzie z którymi pracuje są fantastyczni nic więcej nie potrzeba!
1
Ania 2017-02-03 19:25
Co rozumiesz pod pojęciem "bardzo dobre zarobki" i na jakim stanowisku? Tez pracuje w makro i chętnie sie dowiem
2
Ania 2017-02-03 19:25
Co rozumiesz pod pojęciem "bardzo dobre zarobki" i na jakim stanowisku? Tez pracuje w makro i chętnie sie dowiem
6
kobieta 2017-02-08 15:32
Ile zarabia specjalista/ koordynator ds zamówień?
Karol 2017-02-16 08:28
Wiem, że to dobra firma, znana marka i mam ochotę aplikować ale dobrze by było zdobyć więcej informacji. Może ktoś podzieli się informacją jak pracuje sie u nich? Czy zarobki sa w miarę przyzwoite? Czy są jakieś dodatki, bonusy a może dodatki socjalne?
byk 2017-02-23 00:01
Kolego, szczerze odradzam, jesteś od wszystkiego i od niczego. Nadgodziny to norma, narzucanie nie swoich obowiązków, targety nie do zrobienia i ciągłe narzekania przełożonych, którzy w większości nie mają o niczym pojęcia i są po prostu delikatnie mówiąc upośledzeni :)
3
byk 2017-02-23 00:01
Kolego, szczerze odradzam, jesteś od wszystkiego i od niczego. Nadgodziny to norma, narzucanie nie swoich obowiązków, targety nie do zrobienia i ciągłe narzekania przełożonych, którzy w większości nie mają o niczym pojęcia i są po prostu delikatnie mówiąc upośledzeni :)
Agata 2017-02-28 10:38
Wiecie gdzie można znaleźć aktualne oferty pracy? Jeśli nie to polecam zajrzeć do zakładki "Wywiad" ;)
Grzegorz 2017-03-02 10:59
Coś musi być na rzeczy z tymi zarobkami. Byłem tam na rozmowie jako potencjalny przedstawiciel I wszystko szło w sumie bardzo dobrze do czasu kiedy pani zapytała o oczekiwania finansowe. Jak usłyszała ze około 2,500 netto to mało z krzesła nie spadła. Odparlem, ze może owszem na poczatek może być nieco mniej Ale w sumie to żadne kokosy jak za taką pracę. Okazało się, że musi to być dla.nich bariera nie do przeskoczenia skoro nie zaproponowali mi pracy
2
TTT 2017-03-03 11:40
Witam, pojawiła się w internecie ogłoszenie na stanowisko Koordynator łańcucha dostaw do nowego magazynu w Pruszkowie. Czy możecie podpowiedzieć coś na temat warunków zatrudnienia na takim bądź podobnym stanowisku. Chodzi o warunki pracy, widełki płacowe brutto jakieś inne świadczenia poza płacowe. Co można oczekiwać na pracy na takim stanowisku,ew. jak przebiega rekrutacja. Będę wdzięczny za wszelkie info.

Pozdrawiam,
T
Agata 2017-03-07 10:29
Grzegorz, zachęcam do opisania, jak wyglądała Twoja rozmowa rekrutacyjna. Podziel się swoimi wrażeniami. :)
Maciek D. 2017-03-09 23:32
"Makrowiec napisał......Tam gdzie robię, pracownik dostaje na przywitanie 2150-2300netto".

Taaa, chyba kierownik całego działu. Jakiś czas temu aplikowałem do nich na operatora wózka widłowego (hala w Warszawie) i pensja 2000 netto, to dla nich zbyt duże oczekiwania, a u innych zarabiałem nawet 2400 netto za taka pracę. Raz z ciekawości spytałem pracownika hali jeżdżącego wózkiem ile im płacą, to zaczął ściemniać, że nie wolno mu mówić. Myślę, że facet pracował za takie grosze, że po prostu się tego wstydził. Jego wyraz twarzy, gdy powiedziałem mu ile ja zarabiam jako operator wózka (wtedy12 zł netto/godz) powiedział mi wystarczająco dużo o ich zarobkach. W makro można robić zakupy, ale pracować lepiej gdzieś indziej, bo jeśli "wózkowy' nie ma tam nawet 2000 netto, to ile zarabiają szeregowi pracownicy bez jakichkolwiek uprawnień? Wolę nawet nie myśleć.
3
Wieloletni Pracownik Makro 2017-03-15 13:36
Zarobki w Makro Zielona Góra

Byłem koordynatorem, ponad 5 lat pracy w Makro. Po czym nie przedłużyli mi umowy, bez żadnego nawet dziękuję, najpierw miałem umowę na 3 lata, potem 2.

Jako koordynator po tylu latach miałem 2600 brutto plus premie, maksymalnie przez tyle lat dostałem 300 zł, bo tylko raz się udało osiągnąć target hali. Zazwyczaj to było koło 100 zł.

Przez jakiś czas dostawałem też dodatek za p.o. Kierownik Działu 450 zł.

Kierownik Stoiska, zarobki po wielu latach pracy, minimum 3200 brutto.

Kierownik Działu miał 5000-6000 brutto.

Zwykły pracownik hali, na początek 1850 zł brutto, po 3 miesiącach 1950 zł brutto. Do tego jak był jumperem na kasie, dostawał dodatek 200 zł brutto.

Pracownicy Delivery zazwyczaj zarabiali więcej, bo mieli premie od sprzedaży, ale z tego co wiem aktualnie też już ich nie ma. Więc kolega który jest koordynatorem Delivery i miał 2600 zł brutto podstawy plus premie, to dostawał na rękę koło 2300-2500zł. Teraz premie się już skończyły i dostaje 1800 zł na rękę po 10 latach pracy w Makro.

Jako Koordynator wiem, jakie były zarobki, bo widziałem paski płacowe.

Ogólnie w Makro przez jakieś 2,3 lata robili czystki. Pozwalniali pracowników z dużym stażem, takich którzy byli ponad 10 lat, lub blisko tej granicy i pozatrudniali nowych za mniejsze pieniądze. W pierwszej kolejności polecieli Kierownicy, potem Koordynatorzy, potem także pracownicy. Potem zrobili przebudowę hali i połowa ludzi albo sama odeszła, albo została zwolniona poprzez likwidację stanowiska.
5
Wieloletni Pracownik Makro 2017-03-15 13:39
Zarobki w Makro Zielona Góra

Byłem koordynatorem, ponad 5 lat pracy w Makro. Po czym nie przedłużyli mi umowy, bez żadnego nawet dziękuję, najpierw miałem umowę na 3 lata, potem 2.

Jako koordynator po tylu latach miałem 2600 brutto plus premie, maksymalnie przez tyle lat dostałem 300 zł, bo tylko raz się udało osiągnąć target hali. Zazwyczaj to było koło 100 zł.

Przez jakiś czas dostawałem też dodatek za p.o. Kierownik Stoiska 450 zł.

Kierownik Stoiska, zarobki po wielu latach pracy, minimum 3200 brutto.

Kierownik Działu miał 5000-6000 brutto.

Zwykły pracownik hali, na początek 1850 zł brutto, po 3 miesiącach 1950 zł brutto. Do tego jak był jumperem na kasie, dostawał dodatek 200 zł brutto.

Pracownicy Delivery zazwyczaj zarabiali więcej, bo mieli premie od sprzedaży, ale z tego co wiem aktualnie też już ich nie ma. Więc kolega który jest koordynatorem Delivery i miał 2600 zł brutto podstawy plus premie, to dostawał na rękę koło 2300-2500zł. Teraz premie się już skończyły i dostaje 1800 zł na rękę po 10 latach pracy w Makro.

Jako Koordynator wiem, jakie były zarobki, bo widziałem paski płacowe.

Ogólnie w Makro przez jakieś 2,3 lata robili czystki. Pozwalniali pracowników z dużym stażem, takich którzy byli ponad 10 lat, lub blisko tej granicy i pozatrudniali nowych za mniejsze pieniądze. W pierwszej kolejności polecieli Kierownicy, potem Koordynatorzy, potem także pracownicy. Potem zrobili przebudowę hali i połowa ludzi albo sama odeszła, albo została zwolniona poprzez likwidację stanowiska.
1
Wieloletni Pracownik Makro 2017-03-15 13:48
Aha, i jeszcze jedno, obowiązki.
Jako koordynator za 2600 zł brutto miesięcznie jesteś tak na prawdę od wszystkiego.
Pracownik hali, bo dokładasz towar;
Wózkowy, bo ściągasz palety i dokładasz towar;
Merch, bo przychodzisz na nocki i dokładasz towar firm na które nie można znaleźć mercha przez długi czas, bo nikt nie chce np. serwisu Rolnika za 500zł, gdzie dostawa 20 palet tygodniowo to norma.
Dekorator, bo drukujesz oznaczenia i opisy, bo nie ma dekoratora;
Kierownika, bo zajmujesz się planowaniem, sprawdzaniem, bla bla bla itd
No i też kasjerem, jeśli zgodziłeś się być jumperem.

Ogólnie, to latasz po całej hali, od półki do półki, dokładasz, lecisz do komputera, by coś zamówić, w międzyczasie przygotowujesz towar dla klienta, pot leci po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a i jeszcze trzeba dzwonić do klientów, no i zaczepiać ich na hali i proponować towar w promocji. A na koniec i tak dostaniesz po łbie za to, że są dziury w pólkach. No ale jak ma być, jak na dziale, który ma towar za 2 miliony złotych pracuje 4 pracowników, gdzie w osiedlowym sklepiku z 10 półkami pracuje 5.

Ogólnie, nie polecam pracy w Makro. Już chyba lepiej iść do Lidla. Dostaniesz więcej pieniędzy, a obszar zarządzania jest sporo mniejszy.
5
Iza 2017-03-16 11:00
Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy? Zależy mi na pracy w Warszawie , rozmawiałam w tym temacie i wiem , że jest to firma ok. Jak poczytałam te wpisy to mogę powiedzieć tylko tyle, że nieszczęśliwców jest dużo, ale generalnie do pracy chodzimy pracować!!!
PeHowiec 2017-03-16 15:16
2000 netto dla przedstawiciela na Śląsku. Byłoby więcej ale bulisz za auto, ubezpieczenie, kartę zdrowotną, posiłki... Premia...? Zależy.. czasem rok bez premii, czasem jest - zależy jak masz ustawiony " target".
1
ciekawy 2017-03-20 22:14
czy PH dostaje samochód do bezplatnego dojazdu dom-praca?
czy musi jechac swoim do siedziby i tam odbiera i jedzie w teren?
Gregor 2017-03-23 14:04
MAKRO Cash & Carry działa już tyle lat w Polsce!. Pracuję w firmie od kilku lat i nie narzekam, atmosfera jak w rodzinie zupełnie nie odczuwa się stresu. Może to zasługa ludzi bo są naprawdę fantastyczni.
Makrowiec 2017-03-24 18:01
Wszystko co napisałeś to prawda
Montana 2017-03-28 11:12
Hejka,
znalazłam ogłoszenie na koordynatora zespołu ds. zarządzania łańcuchem dostaw i mam tu 4 pytania do doświadczonych pracowników MAKRO.

1. czym na co dzień zajmuje się taki koordynator ?
2. czy pracuje 8h na dobę i codziennie w tym samych godzinach - czy go przesuwają w grafiku ?
3. komu podlega, przed kim odpowiada w strukturze firmy ?
4. i na jaką kaskę może liczyć na początek ?

trochę dużo tych pytań, wiem. Ale nie mam pojęcia o pracy w tej firmie, mam juz 8 lat doświadczenia ale nigdy w MAKRO..a kilka osób pisze tutaj, że atmosfera fajna - a to dla mnie jest bardzo ważne..
liczę na Wasz odzew.
Pola 2017-03-28 18:40
MAKRO Cash & Carry Polska poszukuje pracownika na stanowisko "Specjalista ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej" . Czy dowiem sie cos więcej w tym temacie? Rekrutacja w firmie trwa ile czasu? Czy jest w firmie pakiet socjalny? Jak się pracuje, w jakiej atmosferze?
Bobi 2017-04-14 10:16
Witam Bylem na rozmowie do pracy w Pruszkowie i moge powiedziec ze mnie nie zatrudnili rekrutowaly dwie Ewy jedna mloda z hr a druga stara jakas kierowniczka . Czy ktos tez mial z nimi rozmowe i moze zostal zatrudniony jakie mu warunki zaproponowano i wynagrodzenie ?Jestem bardzo ciekawy. Pozdrawiam.
Makrowiec 2017-04-17 09:12
Montana praca jest na trzy zmiany po 8h- np dziś rano,jutro popołudnie,jutro noc - od taki urok :) W hali podlegasz bezpośrednio pod kierownika działu dostaw. Osoba na tym stanowisku odpowiada za szeroko rozumiane planowanie dostaw do klientów (planowanie ilości potrzebnych samochodów, godzin dostaw, planowanie tras, słuchaniu opier... za spóźnione dostawy i braki w dostawach, a jak pikerzy na hali się nie wyrabiają to idziesz komplementować towar do dostaw). Zarobki w okolicy 3100 brutto, choć jest to zależne od regionu.
Andriej 2017-04-18 10:39
Międzynarodowy Program Menadżerski, taka ofertę ma MAKRO. Może ktoś słyszał więcej szczegółów na ten temat? Jakie warunki wstępne trzeba spełniać? Może cos jeszcze?
Makrowiec 2017-04-29 07:23
Jeśli ktoś nadal chciałby przyjść do Makro do pracy, to zaznaczam tylko że tyle ile uzgodnisz na początku będzie twoje na bardzo długie lata :( możecie pomarzyć o jakichkolwiek podwyżkach. Ostatnia jaka była parę lat temu w Makro wyniosła średnio 50zł na osobę. Do 31 marca trwały negocjacje z pracodawcą w sprawie podwyżek, które zarząd odrzucił. Dodatkowo skłamali pisząc w halach, że negocjacje zostały przedłużone do 15 kwietnia, by im się ludzie przed świętami nie pozwalniali.
Makrowiec 2017-04-29 07:23
Jeśli ktoś nadal chciałby przyjść do Makro do pracy, to zaznaczam tylko że tyle ile uzgodnisz na początku będzie twoje na bardzo długie lata :( możecie pomarzyć o jakichkolwiek podwyżkach. Ostatnia jaka była parę lat temu w Makro wyniosła średnio 50zł na osobę. Do 31 marca trwały negocjacje z pracodawcą w sprawie podwyżek, które zarząd odrzucił. Dodatkowo skłamali pisząc w halach, że negocjacje zostały przedłużone do 15 kwietnia, by im się ludzie przed świętami nie pozwalniali.
1
Radek 2017-04-29 08:54
Pracuję w MAKRO już bardzo długo i nie uważam tego czasu za stracony. Jeśli ktoś idzie do pracy poobijać się to nigdzie nie będzie dobrze. Ja nie narzekam.
2
Makrowiec 2017-04-29 23:06
W Makro nie da się obijać z powodu braków kadrowych :) jeśli długo pracujesz to powinieneś wiedzieć ile osób wcześniej pracowało na halach, a ile teraz. A informacja o podwyżkach to było zwykle oszukiwanie pracowników. Teraz jak to wyszło w halach wiszą listy z prośbą o to by "zachować dobry wizerunek Makro" przed klientami, by nie działać na szkodę pracodawcy itd
2
Radek 2017-05-02 13:49
@Makrowiec Chyba zapomniałeś, że teraz jest czas pracownika i większość firm ma potrzeby kadrowe Makro również.
Makrowiec 2017-05-03 09:16
Dobrze wiem, że to jest czas pracowników. Więc niech zaczną doceniać pracowników, a nie ich wykorzystywać. Widać to ładnie w tym jaki jest odpływ ludzi z firmy (hale mają kontakt z sobą i wszędzie jest tak samo). Natomiast ci którzy mówią o tym głośno "postanawiają kontynuować karierę poza strukturami Makro" - znasz ten tekst chyba? I wiesz co on tak naprawdę oznacza.
2
Szaraczek 2017-05-03 19:52
Czyżbyś był kimś na wyższym szczeblu niż pracownik, kasjerka, i różnej maści specjaliści z centrali i hal itp.? A może ktoś z "wyższego stołka" z centrali? Trochę widać "korporacje" i oderwanie od rzeczywistości pracowniczej i problemów ludzi.
Henry 2017-05-05 22:36
MAKRO Cash & Carry ma aktualnie pokaźną ofertę pracy. Jest w czym wybierać, ponadto ogólnie firmy poszukują pracowników i można to wykorzystać przy negocjacjach warunków finansowych. Ogólnie firma jest fajna, nie narzekam na pracę ani na współpracowników.
Olapak 2017-05-06 13:24
Witam, piszę o Makro nie w Warszawie,ale w Krakowie.

Odradzam z całego serca. Jeśli chcesz stracić pół dnia na 2 etap kwalifikacyjny to zapraszam.

Spotkanie i rozwiązywanie w grupie 10 oosbowej zadania i oczekiwanie na swoja romowe po kilka godzin. Masakra
1
Pola 2017-05-15 09:49
@Olapak Nie rozumiem jak możesz oceniać firmę przez pryzmat spotkania rekrutacyjnego? To jest nieuczciwe.
Zostaw swoją opinię o MAKRO Cash & Carry Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAKRO Cash & Carry Polska