United Beverages S.A.

Toruń

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 397 ocen.

Opinie o United Beverages S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie United Beverages S.A.

Patrycja

@AK47 czy dotyczy to każdego działu firmy? Widzę właśnie ofertę pracy na stanowisko Asystentka Biura/Recepcjonistka i w jej treści można znaleźć informację, że pracodawca oferuje możliwość rozwoju i stałego podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych. Ktoś z pozostałych pracowników może powiedzieć coś więcej na ten temat. Czy rzeczywiście tak jak pisze @AK47 nie ma takich możliwości?

Patrycja

@Julaa czy pracodawca zapewnia możliwości rozwoju? Można liczyć na dodatkowe kursy, czy szkolenia podnoszące kwalifikacje?

AK47
@Patrycja 10.08.2017 13:45
@Julaa czy pracodawca zapewnia możliwości rozwoju? Można liczyć na dodatkowe kursy, czy szkolenia podnoszące kwalifikacje?...

No co ty. Nie ma takiej mozliwosci, wszystkie kursy musisz zrobic sam za wlasne pieniadze. Z tego co widze, to tez nadgodziny trzeba zrobic, bo tyle roboty jest, ale nie zaplaca, bo planuja kase na co innego wydac ehhh.

Jula

Jeżeli komuś się chce pracować to nie jest źle, pracowałam już w innych firmach i ta jest całkiem niezła. Po prostu trzeba robić swoje i tyle, a jeżeli ktoś udaje wielkiego ph i trzyma nos do góry i potrafi tylko na wszystko narzekać to juz inna sprawa. Ja osobiście jestem zadowolona, ale wiadomo że nie jest to praca na całe życie.

Markus
@Jula 04.08.2017 14:05
Jeżeli komuś się chce pracować to nie jest źle, pracowałam już w innych firmach i ta jest całkiem niezła. Po prostu trzeba rob...

Heja a możesz napisać jakie są auta dla przedstawicieli i czy sa do użytku prywatnego(limity,odpłatnie?)

Patrycja

@Nowy rozumiem, że Tobie odpowiada praca w United Beverages S.A.. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy na Twoim stanowisku? Co możesz doradzić osobom, które są zainteresowane aplikacją do firmy?

Amek

zgadzam się w 100% z przedmówcami, UB jst kiepskie, na tyle kiepskie że czasu tam spędzonego nie wpisze w CV, bo wstyd, ale do rzeczy: rozmowa kwalifikacyjna to jakiś żart, nie ma pokrycia z rzeczywistością, zaniżane stawki wynagrodzeń, ciągłe straszenie i niepewność. W firmie w żadnym wypadku nie ma miłej rodzinnej atmosfery, nie nie chodzi tu o to, że przychodzisz do pracy aby miło spędzić czas, ale to co się tam dzieje zakrawa o nepotyzm, kumoterstwo, nękanie i mobbing- i tu chciałem prztoczyć przysłowie " firma jak ryba, psuje się od głowy", słowem odpowiadasz nawet pod groźbą upomnienia za rzeczy, które nie są twoją kompetencją, bardzo duża rotacja pracowników, bardzo niskie stawki wynagrodzeń, co do kadry kierowniczej- to pionki, w niczym ci nie pomogą, nie możesz liczyć na żadne wsparcie z ich strony nawet w okresie trzymiesięcznego wdrożenia, ci ludzie panicznie boją się P.G, gdy nawet nie ma racji to mu grzecznie przytakują bojąc się o stołek. PH ciągle narzekają na brak promocji, narzędzi do pracy, zabierani są klienci, plany sprzedażowe kompletnie nie do zrealizowania, mało tego PLANY SPRZEDAŻOWE SĄ PODNOSZONE PRZED KOŃCEM MIESIĄCA- TAK ABYŚ NA PEWNO NIE OTRZYMAŁ PROWIZJI ZA SWĄ UCZCIWĄ PRACĘ. Pracownice z którymi miałem okazję rozmawiać są znerwicowane, zastraszone, pierwszy raz sie z czyms takim spotkałem. Nie lepiej wygląda sytuacja w dziale hurtu, dyskryminacja i zastraszanie, brak podziału na obowiązki. Słowem w firmie przydałaby się kontrola inspekcji pracy, a pracownikom tam pracującym współczucie i nadzieja na to, że będziecie mogli tą pracę zmienić na lepszą, godną.

olaaa11

jak sie pracuje na przewozie?duzo punktow? cos ktos powie o oddziale w Lublinie???

Nowy
@olaaa11 31.05.2017 21:58
jak sie pracuje na przewozie?duzo punktow? cos ktos powie o oddziale w Lublinie???

Max 20 ja po pierwszym dniu mówiłem koniec ,ale teraz jest super max do 17 pkt i kasa niezła bynajmniej w Toruniu tak jest

Ph

Haha

Ktoś coś

Hej. Mam pytanie do obecnych ph ...jak sie pracuje? Ile punktów dziennie? Jaka flota? Auto do użytku prywatnego?

sram na to

To co sie mowi na rozmowie i obiecanki pracodawcy maja sie nijak z rzeczywistoscia. Podobno (?) super atmosfera konczy sie w ...pierwszy dzien pracy. Od poczatku nowy jest orany. A jak sie o cos pyta dostaje odpowiedz "za wolno robisz"

jaakto
@sram na to 07.04.2017 17:11
To co sie mowi na rozmowie i obiecanki pracodawcy maja sie nijak z rzeczywistoscia. Podobno (?) super atmosfera konczy sie w .....

Potwierdzam. A obiecanki co do podwyżek to rozśmieszą każdego pracownika tej firmy. Po prostu ich nie ma. Raczej zniżki. Wstyd.

nigdywięcej
@sram na to 07.04.2017 17:11
To co sie mowi na rozmowie i obiecanki pracodawcy maja sie nijak z rzeczywistoscia. Podobno (?) super atmosfera konczy sie w .....

Nie wierzcie w ich zadne slowo.Klamstwo na kazdym kroku. Zdecydowanie nie polecam i chce jak najszybciej zapomniec

Pit

Fuj !!!!!!!!!

Gosc

Hej, ostatnio nastapił ponoć jakiś zaciąg z Bacardi. Co to za ludzie?

SerjT

Witam, poszukuje opinii o United Beverages ODDZIAŁ NOWY SĄCZ. Ostatni poszukiwali magazynier. Jaka atmosfera? Jakie warunki pracy?

tomek

jest teraz nowa oferta pracy, jako Inżynier Sprzedaży - Obrabiarki do metalu, bo wydaje mi się, że spokojnie dobra kase oferują.

julek

co to ma być? zwalniają nierobów i kombinatorów , jak by zapieprzali tak jak np. PG albo RK to by mieli pewną pracę na wieki ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

zwolniony

firma nie dba o dobrych pracowników, zwalniają tych co się starają a zostawiają kombinatorów i przekrętów. Nie tędy droga. Jak ma być dobrze w firmie kiedy kombinuje się z fakturami, jak wszędzie wygrywa kolesiostwo.

ph

PH -podstawa 2000brutto po 3 latach 2200! jeśli nie wyrobisz premii...tyle właśnie dostajesz czyli 1600 minus 100zł za samochód słuzbowy! Premia zależy od tego czy centrala będzie litościwa i da Ci plan który będziesz w stanie zrobić czy nie. W sierpniu 2015 ponad połowa ph zarobiła 1500zł !!! Żenada - niedostrzegają tego że to gnoją ludzi i...dlatego doświadczeni ludzie od nich odchodzą i poszukują nowych...obiecując góry. NA poczatek oczywiście przez 3 miesiące na lepszych warunkach....potem ...no trudno może być bida...ale to Twoja wina...na pewno nie ich!

nowy

Witam. Chciałbym sie Was zapytać jak wygląda praca na stanowisku PH w tej firmie. Jaka podstawa, ile można "realnej" premii zgarnąć, ilość klientów, atmosfera itd. W chrzanowie poszukuja Ph i nie wiem czy składac CV. Pozdrawiam.

Jola z Brzeska

Spawacza, tokarza, fryzjera. Bo na handlowców ich nie stać. Przy takiej strategii firmy to i produkcja gwoździ by nie wyszła. Ciekawe dlaczego znikają niewygodne posty dla Janus? Czyżby były prawdziwe? Terror w centrali przerasta działania Putina na Ukrainie. Ludzie czy wy nie widzicie w tym mobingu,?,?

mufi

Dlaczego usunąłeś tekst który ci nie pasuje Pg nie przesadzaj i tak będziesz rozliczony

Mufi

Odnośnie opinii z 20 sierpnia 2014 potwierdza się że bankrutem jest Wc bo niema kasy i będzie nas handlowców obciążał za prawie połowę miesiąca za sam.służbowe.Nie ms pomusłu na handel nie ma cen cofa się zamiast rozwijać a z nas u klientów robi głupków bo żeby zarobić parę złotych prosimy o jakiekolwiek zamówienie.klienci się litują nad nami i zamawiają wiedząc że firma oszukuje cenową WC ZABIERAJ się na U krainę ze swoimi pomysłami i bierz ze sobą swoich chłoptasiów.

anonim

(usunięte przez administratora)

holms

Jeżeli chcesz tracić czas za 1.300 na ręke jako PH(sprzątaczka w Biedrze więcej zarabia) to idż do tej firmy która powinna być pod wielką literą B jak BEZNADZIEJA.Ceny maja wysokie konkurencja duża (którą stać na dobre ceny i gratisy dla klientów) a oni uważają sie za pępek świata.Ponadto tłumaczyc sie musisz za jakiegoś palanta który nie płaci za towar - bo oczywiście jeszcze za te marne pare groszy trzeba się szarpac z kasą.Systm premiowy jest beznadziejny i zrobiony tak zeby firma zarabiala a nie Ty.Ogólnie jest to strata czasu i nie polecam pracy w tym czymś. Jak masz kuronia to korzystaj i szukaj czegoś normalnego bo tu stracisz tylko czas i popsujesz sobie CV.Zebym wiedział ,że to jest taki syf to wcale bym sobie tym nie zawracał głowy.Dziś umiejetności sprzedaży to cena dobra i klient z potencjałem - jeżeli tego nie ma to zapomnij o sprzedaży. A propos - niemmiec -co pisał o umiejętnościach - proponuje ci zebyś kible mył a nie wypowiadasz się na tematy o których nie masz bladego pojęcia.Nie polecam tam pracy.Brak jakiejkolwiek motywacji.

Mufi
@holms 23.03.2015 11:42
Jeżeli chcesz tracić czas za 1.300 na ręke jako PH(sprzątaczka w Biedrze więcej zarabia) to idż do tej firmy która powinna być...

Systemy premiowania bywają różne ale słabeusz który ten system tworzył nie może kombinować i zmieniać go 2 razy w miesiącu.Jak przedstawiciel może zarobić to kombinator szybko zmienia system żeby przedstawiciel nie zarobił. Słaby kombinator beznadziejne ceny pempek świata janusa się kurczy i tylko obserwujcie jak przedstawiciele zaczną uciekać z tego syfu. Nie szanują nikogozawiodłem się podejmując prace w tym syfie.

była

jeśli przejał to W.Carey będziecie mieć super-pracowałam w CEDC kilkanaście lat i nie żałuję ani minuty-gdybym mogła wróciłabym od razu-byli super ludzie i super praca

Maro

Z polskich firm alkoholowych została tylko Alti z Krakowa reszta wszystko sprzedane

robek

Jestem byłym pracownikiem kilku firm alkoholowych. Kiedyś miałem przyjemność współpracować z Janusem.W pracy PH był to mój największy sukces, kiedy wprowadziłem nasze produkty do tej hurtowni. Czasami zaglądam na stronę Janusa co tam słychać w mojej kochanej branży, czasami czytam komentarze umieszczone tutaj.Bardzo zaintrygowała mnie informacja o sprzedaży Janusa Panu W.V.C. Chcę pośpieszyć z odpowiedzią dla Szefa Stasia. Proszę wejdź na stronę Janusa następnie w Kontakty i tam zobaczysz, że Prezesem Zarządu jest Pan W.V.C. Niestety Janus jest już w obcych rękach, a ja też myślałem o pracy w tej firmie, ale to już historia. Życzę Janusowi dalszego rozwoju.

danio

I tak to z Polakami jest na wszystkich pracodawców psy wieszają a może tak do roboty byście się wzięli albo własny biznes otwórzcie to zobaczycie jaki to raj. prowadzę własny biznes i powiem wam że 50 % ludzi nie potrafi zamieść podłogi lub przyjść na czas do pracy kolejne 25% to udawacze że coś robią i tylko kombinują jak tu coś na lewo zrobić.

MARIAN

mieli NAS nie sprzedawać-SPRZEDALI,po sprzedaży mieli nie zwalniać -ZWALNIAJĄ ,miało być dobrze-jak będzie PANIE G

Rafał

Janus, który deklarował, że nigdy i nikomu się nie sprzeda, Janus, który ustami G.Ł. zawsze i przy każdej okazji podkreślał, że jest polską firmą, sprzedał się. I to komu! Nie uwierzycie, kto jest faktycznym właścicielem Janusa. Znienawidzony niegdyś przez G.Ł. William C., założyciel i były prezes CEDC. Co za ironia, co za hiopkryzja. I co z tą polskością, gdzie te ideały, tak szumnie głoszone. Żal. Janusa kupiła spółka Pana Williama, W.C. Holdings zarejestrowana na Cyprze. Dodać należy, że Pan W.C. stracił CEDC za długi i obecnie firma ta jest w rękach Rosjan. Pytanie kiedy Janusa spotka podobny los.

Hol...

Niedługo Janus będzie sprzedany dużej zagranicznej firmie. Kilka głów się posypie, sztucznie podtrzymywane stanowiska dyrektorskie bo ktoś jest kogoś kolegą również się skończą.

allonso
@Hol... 18.04.2014 23:09
Niedługo Janus będzie sprzedany dużej zagranicznej firmie. Kilka głów się posypie, sztucznie podtrzymywane stanowiska dyrektors...

Nie masz pojęcia o tym. I naucz sie ortografi dopiero zabieraj głos. Musiałeś być niezłym DUPOLIZEM..HEHEHEHE. SKORO TAK CHWALISZ TAK BEZNADZIEJNĄ FIRMĘ.Robisz z siebie Janusowego błazna. PRACUS SIE ZNALAZŁ HE HE HE

Niemniec

witam tak sobie siedzę na tym forum szukając opinii o innej firmie i postanowiłem sprawdzić co ludzie piszą o Janusie i co oczywiście jak wszędzie same złe opinie bo pewnie każdy by chciał dostać 5000 zł za nic nie robienie opinie wcześniejsze co jak sadze pisali byli handlowcy co narzekali na pensje odp jest prosta trzeba umieć sprzedawać to też byście zarobili Byłem pracownikiem najniższego szczeblu tej firmy i na pewno szykowałem nie jedno zamówienie wypracowane przez was i powiem szczerze że porażka to wasza była sprzedasz pracując 8 godzin i robiąc zamówień do 30 kejsów to wstyd ja jako długo letni pracownik firmy Janus polecam firmę wszystkim tym co umieją pracować i Janus - jest wzorem firm jakich w Polsce jest już nie wiele zostało I PROSZĘ MACIE WYPISYWAĆ TAKIE BZDURY I WPROWADZAĆ INNYCH ZAINTERESOWANYCH W BŁĄD I NIECHĘĆ DO PRACY TO DARUJCIE SOBIE STRATĘ WASZEGO CZASU NA PISANIE A WYKORZYSTAJCIE GO DO PRACY

ja

Witam, napiszecie coś o konkretach jaka podstawa, auto, gps itp.

lolo

są premie, jak se wypracujesz

prac

uwaga na firme Janus, przedstawiciele biora kase na kp, przyjmuja zamowienia a pozniej ktos z gory zakazuje realizacji wysylki. A pracownik sie tlumaczy za marny grosz [usunięte przez moderatora] z czlowieka robia, [usunięte przez moderatora]

on

Narzekacie a nie macie na co ja zarabiam 2500 zl a jestem zadowolony z pracy kierowcy.

użytkownik Corsy

Ktoś wie co z nowymi autami....są, będą, -czy można będzie kupić swój używany dotychczas...

baba

faktycznie janus znalazł się rankingach polityki i rzeczpospolitej na premiowanych miejscach. duże uznania dla wszystkich pracowników i ich pryncypałów. w ciężkich czasach i mocnej konkurencji eurocas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobiliście bardzo dobry wynik.

DUCH - AM

Od dawna czytam to co tu sie dzieje... MÓWCIE co chcecie ale kto jak mowi - o nim samym świadczy...jak pracuje tak wynagradzany jest, jezeli zle wam może pośredniak będzie Waszą ostoją. Wiem jedno!!! wielkość zrealizowanej przez Janus S.A. sprzedaży za 2011 rok pozwoliła NAM znaleźć się w tym gronie. „Polityka” sklasyfikowała nas na 406. miejscu, „Rzeczpospolita” – na 487. Pytan wiecej nie zadaje, a jezeli nie pracujecie a dołki kopiecie to szacunek dla tych co Was [usunięte przez moderatora] Pozdrawiam

zawiedziony

Szczera racja jak siedzisz cicho i [usunięte przez moderatora] to jest ok , nie można miec własnego zdania; będąc na spotkaniu z [usunięte przez moderatora] straciłem zaufanie do tej firmy ; nie wiem jak określic człowieka na takim stanowisku który nie potrafi dobrac słów w czasie swej wypowiedzi . Teksty typowe z rynsztoku takie jak [usunięte przez moderatora] uwłaczają godnosci tego człowieka , firmy którą reprezentuje, ale co się dziwic takie prostactwa wynosi się z domu. Proszę Pana proszę pomyślec na przyszłosc może jakis kurs by sie przydał od autoprezentacji i wizerunku , bo to co Pan reprezentuje w tej chwili to tragedia i to [usunięte przez moderatora], co za kraj......

Grobleski

firma tragedia, nie szanuja nikogo, najdrozsza firma na rynku, zawsze na samym koncu, zero organizacji, beznadzieje zarobki, nie polecam

Była z Łodzi

Cała prawda o Janusie tu wypływa na światło dzienne. Już trochę temu tam pracowałam i widzę, że się nic nie zmieniło.

były pracownik

Uwaga do obecnych ph firmy janus!!! Jezeli masz zamiar sie zwolnic to droga koleżanko czy kolego nie licz na duże pieniądze za urlop bo to ze sie zarabiało po 2800 netto co miesiac to nic bo i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y zapłacą od najnizszej krajowej!!! Piekne umowy dają w tej smiesznej firmie-1500 brutto:-) Transport-padaka! Palmtopy to istna kpina-chodza kiedy chca,taka niby duża firma a takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] daje swoim ph,Na kartkach trzeba pisac jak nie ma zasięgu a jak juz zasięg jest to tez nie wiadomo czy zatrybi;-) Drogie koleżanki i koledzy odradzam tą firme bo są po prostu słabi i tyle w tym temacie!!!Myśle ze nikogo nie obraziłem bo nie o to mi chodzi a o to żeby napisac prawde!

obserwator

Macie racje pan [usunięte przez moderatora] niezle doi janusa. Mam nadzieje ze te brudy wkońcu wyjda na światlo dzienne i zaplaci za wszystko co przygarnoł na swoje sklepy!!!

mały

Ludzie nie zawracajcie sobie głowy tą firmą! Cały czas kłamią!

absolwent

od kiedy na stanowisku jest [usunięte przez moderatora] to spada populacja firmy ma swóje sklepy i tylko doi firme a tak nie powinno być ja kiedyś robiłem duże zakupy w firmie ale [usunięte przez moderatora] spadek sprzedaży myślę że warto pomyśleć nad zmianą a większość klientów powróci najlepszy PH [usunięte przez moderatora]

marek

Nie ma co sie obrażac i napinac na Janusa! Firma jest po prostu nastawiona na sprzedaz swoich produktów i tyle i jesli je sprzedajesz to zarobisz a jesli nie masz rynku pod te produkty to firma nie dla ciebie kolego czy kolezanko. Faktycznie na początku płaca w miare ok. ale pożniej to śmiech. Janus powinien postawic na sprzedaz swoich produktow i wycofac sie z reszty bo jest słaby z reszta asortymentu!!!! Dobre pieniądze zarabia tylko paru ph a reszta to zapomoga:-))) Słaba firma-odradzam!!!

heniek

Janus nie jest zły , ale widac golym okiem ze cos tam na górze nie halo!

tenio

ogólnie nie jest źle jako przewoźnik. Z przelewami nie ma problemu dzień przed terminem przelew dokonany elixirem ok. Wnerwia mnie szufladkowanie ludzi (nie jesteś z rodziny nie masz auta kupionego przez janusa pomaż o tym abyś zarobił jak inni panowie) Wnerwia mnie też ciągłe gadanie zwalniamy przewoźników zostajemy przy tobie i przy kilku innych przewoźnikach a tymczasem pan wilce narzekający że z janusa nie da się wyżyć, tylko z jego ładunków powrotnych mówię tu o [usunięte przez moderatora] mam nadzieje że po nowym roku nie pójdzie do zarządu i znowu nie będzie płakał że nie ma pieniędzy i potrzebuje a następnie chce z monopolizować janusa. Nie wiem jak inni ale takiemu czemuś mówię nie

mm.

Chciałem wysłać CV, ale widzę, że raczej nie warto.

załamany

Druga sprawa to kasa jaka płacą. Na początku oczywiście pięknie żeby tylko do nich przejśc a pózniej zapomnijcie naiwniacy ze zarobicie godziwe pieniądze:-)))Produkty własne każą sprzedawac a kto by chciał miec takie coś na sklepie:-)))) Zabawna firma:-)))))[usunięte przez moderatora] Dajcie sobie wszyscy siana z ta firmą...

zalamany

Praca w janusie to porażka życiowa w moim przypadku!!! Brak własnego transportu, ceny do kitu!!!! Jedna z gorszych firm na rynku alkoholowym!!!! Odradzam prace w tej firmie ja niedługo z spadam z tego [usunięte przez moderatora]

anonim

a jak wyglada tam praca w marketingu? jaka jest atmosfera i kasa?

Zostaw opinię o United Beverages S.A. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie United Beverages S.A.